perjantai 12. heinäkuuta 2024

Fertiliteettitilastot ja maahanmuuton tarve

PT-mediassa oli juttu, jonka mukaan läntisen Euroopan naisten lapsiluku olisi saavuttanut nykyisen tasonsa jo 1960-luvulla, joten EU:n alueelle ei ole jatkossakaan tulossa työvoimapulaa, vaan se on ainoastaan vihervasemmiston keppihevonen vetelän - ja tarpeettoman - maahanmuuttopolitiikan oikeuttamiseksi. Väite on kova, sillä mikäli se pitää paikkansa, olemme tulleet nielaisseeksi todellisen megahuijauksen. 

Siksi tarkastelin suurten läntisten EU-maiden eli Saksan, Ranskan, Italian ja Espanjan väestönkehitystä. Siitä piirtyi seuraava kuva.




Kuten arvoisa lukijani huomaa, lähti suurimpien EU-maiden naisten fertiliteetti laskuun 1960-luvun tai Espanjan tapauksessa 1970-luvun lopulla. Nykyiset alhaiset lukemat isojen euromaiden fertiliteetti saavutti kymmenisen vuotta myöhemmin eli 1960-luvun lopulta aina 1990-luvun alkuun ulottuvalla aikajanalla. 

Siten PT-median näkemys on tämän perusteella oikean suuntainen, mutta hiukan turhan optimistinen sen suhteen, että pieneneekö näiden maiden huoltosuhde ilman maahanmuuttoa. Etenkin Espanjassa viimeiset korkean fertiliteetin mukaiset ikäluokat ovat 60-vuotiaita - eli jäämässä työvoiman ulkopuolelle - vasta näinä vuosina. 

Siten työelämässä edelleen mukana olevien - pienten - ikäluokkien on tavalla tai toisella huolehdittava myös näiden ihmisten työpanoksen korvaamisesta sekä heidän vanhuudestaan. 
* * *

Kun tässä nyt tuli puheeksi syntyvyys, katsoin samalla Saharan eteläpuolisen sekä Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan syntyvyystilastot (pois lukien korkean elintason maat). Eli EU:n alueelle suuntautuvat humanitaarisen maahanmuuton pääasialliset lähtöalueet. Niistä piirtyivät seuraavat kuvat.




Kuvista nähdään, että Saharan eteläpuolisen osan naisten fertiliteetti on tasaisessa laskussa, mutta edelleen yli kaksinkertainen verrattuna siihen, mikä riittäisi väestön uusiutumiseen. Tämä käyrä lienee peruste sille, että kehitysmaiden väestönkasvun arvellaan usein olevan taittumassa. 

Tähän väitteeseen on Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan fertiliteettikäyrien perusteella kuitenkin suhtauduttava jossain määrin varauksellisesti. Toki naisten lapsiluku laski sielläkin 1960-luvulta aina 2000-luvun alkuun, mutta on sen jälkeen asettunut tasolle, joka ylittää edelleen väestön uusiutumistason. Toki se on viimeisten vuosien aikana laskenut hiukan, mutta toisaalta sitä ennen se oli jonkin aikaa jopa nousussa, joten sillä ei ole ollut tällä vuosituhannella selkeää suuntaa.

Tämän perusteella uskallan sanoa, ettei Lähi-idästä ja Afrikasta tulevaan muuttopaineeseen ole tulossa helpotusta ainakaan minun elämäni aikana. Eikä ehkä vielä pitkään aikaan sen jälkeenkään. 

Mitä tulee maahanmuuton ja työnteon suhteeseen, on tähänastisen kokemuksen perusteella selvää, ettei Lähi-idästä ja Afrikasta saapuva väestö ole siltä kannalta optimaalista. Toisaalta on yhtä selvää, että yhä useammat tehtävät voidaan lähiaikoina automatisoida, joten työvoiman puute ei todennäköisesti tule lisääntymään läntisessä EU:ssa - johon Suomikin on laskettava - niin paljon, kuin pelkkien fertiliteettikäyrien perusteella voisi kuvitella. 

24 kommenttia:

  1. Itseäni hämmentää tuo jatkuvan väestönkasvun vaatimus. Ikään kuin kansantalous olisi jonkinlainen pyramidihuijaus, johon koko ajan pitäisi saada uusia huijattavia.

    Japanissa väkiluku vähenee ja väestöpyramidi on kansantaloustieteilijöitä kauhistuttava. Ihan hyvin niillä kai silti menee, kun korvaavat työikäisen väestön vähenemisen työn tuottavuuden nousulla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. japanis on homomaisen tiheä asutus, eli tekee vain hyvää että väkiluku laskee, vaikka puoleen, niin ihmisten elintila kasvaa ja isommat puutarhat, joiden ei enää tarvi olla "japanilaisia"

      jos japsit pysyy siis linjassaan, eivätkä sabotoi neekerisöimällä maataan ja täten allekirjoittaisivat oman tuhonsa ja kurjuutensa

      Poista
  2. Sodan jälkeen syntyy aina suuri ikäluokka. Kun nyt manataan sotaa suomeenkin, niin sota siis saattaa muuttaa kokonaan näitä laskelmia. On se sota sentään hieno asia, eikö olekkin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tänne mitään sotaa manata eikä sitä ole tulossa.
      Suomessa ei myöskään sotaa ihannoida eikä haluta.
      Se mitä Suomi ja Nato nyt tekevät, on puolustusvoimien parantaminen ja vahvistaminen jotta kukaan venäläinen sotahullu ei lähde testaamaan Naton 5. artiklan suojaa.
      Tai jos lähtee, kokee sen voiman.

      Poista
    2. Manataan tai ei, mutta sotaa on ilmassa. Jos et usko, niin kuuntele vaikka YLE:n radio-ohjelmia ja lue lehtiä joissa ei enää paljon muusta puhutakkaan.

      Poista
  3. 1940-luvulla tietoisuus ehkäisystä oli vielä aika alkeellisella tasolla ja abortti oli rikos. Nykyään ollaan monissa asioissa niin vapaita ja moderneja, mutta yhä uudelleen hirttäydytään kansainvälisiin sopimuksiin, jotka on tehty yli 70 vuotta sitten täysin erilaiseen maailmantilanteeseen. Ainoa varma asia on se, että Afrikasta Eurooppaan tulijat eivät lopu, ellei sitä kerta kaikkiaan lopeteta. Siihen en näiden vellihousujen ja maailmanhalaajien johtaessa usko.

    VastaaPoista
  4. Maailmanhalaajilla, kuten viher- ja muilla kommareilla sekä RKP-läisillä on Suomessakin tuhoisan suuri valta kantasuomalaisten matalan intensiteetin kansanmurhan ylläpitämiseksi, kanien lailla lisääntyvien asylum-taikasana-islamistien avulla. Heidän liittolaisiaan ovat vellihousu-pelkuri- ja petturipoliitikot sekä valta- eli propagandamedia, suomalaisen Suomen tuhoamiseksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "kanien lailla lisääntyvien" sijasta voisi käyttää kuvaavampaa "ROTTIEN lailla lisääntyvien"!

      Poista
  5. Muuten olen sitä mieltä, että niissä työvoimapula- ja talouskasvujutuissa on säännönmukaisesti yksi virhe, jota epäilen tietoiseksi ja tahalliseksi. Niissä nimittäin puhutaan aina vain bruttokansantuotteesta ja sen kehittymisestä kun pitäisi puhua henkeä kohti lasketun bruttokansantuotteen kehittymisestä. Mitä väliä sillä on, vaikkei bruttokansantuote kasvaisikaan jos nokkaa kohti laskettu tulo pysyy tai paranee. Eikä siitä ole mitään iloa vaikka kansantuote kasvaisikin, jos nokkaa kohti laskettu kansantuote laskee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nokkaa kohti lasketaan myös valtioiden päästöt ja sitten vaahdotaan, että jos kaikki eläisivät kuten suomalaiset, tarvittaisiin neljä maapalloa. Toisen teorian mukaan juttu menee niin, että jos kaikki eläisivät kuten suomalaiset yhtä harvakseltaan ja lisääntyisivät maltillisesti, tarvittaisiin vain puolikas maapallo.

      Poista
    2. Itse asiassa päästöt pitää laskea hehtaaria kohti, sillä maapallon koko ei tästä muutu mutta väestön määrä kyllä muuttuu. Jos päästöt/nenä pysyvät nykyisellää mutta väkimäärä tuolaantuu, myös päästöt/hehtaari tuplaantuvat. Ja tietysti päinvastoin, jos väki vähenee. Ja jos päästöt/hehtaari olisivat yleisesti samaa luokkaa kuin Suomessa, ilmastolla ei olisi hätäpäivää.

      Poista
    3. Kun niin sanottua "bruttokansantuotetta" lisää myös kaikki (pohjimmiltaan) turha työ, kuten esimerkiksi matujen tekemien rikosten selvittäminen poliisivoimin, tämän ns. BKT:n käyttäminen jonkinlaisena väestön tuotantokyvyn mittarina on melkoisen harhaanjohtavaa.

      Poista
  6. "Fertiliteettitilastot" eivät kerro syitä eivätkä seurauksia, eivät erottele kykyjä ja haluja. Tapåahtuneita muutoksia ei tarvitse selittää, eikä niitä pystyttäiskään selittämään, koska tilastoja ei ole voitu suunniotella kartoittamaan kulttuurisia vaikutuksia.

    Eli perimmäiset kysymykset asettuvat samojken ajatusharhojen piiriin kuin "talousajattelulle" ominaiset numeeriset noteeraukset, joilla toki saattaa olla ennustearvoa koska kysymyksessä on opillinen uskonto -- taloususkonto, joka ohjailee tunnustajiensa käyttäytymistä.

    Jos eurooppalaisilla ihmisllä olisi edes jonkinlaista tietoa siitä miten lähtökohtaisesti ihminen on sosiaalinen laji, emme tuijottaisi tuollaisia yksilötapauksista koostuvia tilastoja emmekä uskoisi "talouteen" järjestelmänä jota pitäisi ja voisi rukata paikkaamalla yksilötason aukkoja aivan kuin ihmiset olisivat numeroita.

    Kannamme nyt huolta siitä että meitä on vähenevä määrä ja "huoltosuhde" on kohta kestämätön. Sen sijaan meidän pitäisi kantaa huolta siitä että meitä kaiken tämän jälkeenkin on liikaa.

    "Talouden" numerot kertovat reaalimaailmasta sunnilleen sen verran, että "taloudella" voi mennä "hyvin" silloin kun kolmasosa kansasta kuolee nälkään ja Roope Ankka omistaa 99% Ankkalinnasta.

    Talous on vain uskontoa, "raha" on pohjimmiltaan uskonnollislaatuisen kaikkivoipaisuuskuvitelman nykymuoto. Eurooppalaisen uuden ajan ajattelu loi luonnontieteet ja nykyisen teollisen hyvinvoinnin -- mutta sen säilyminen ei ole kiinni siitä että ei-eurooppalaiset kulttuurit valtaavat kaupunkimme, vaan siitä että oppisimme pitämään niihin tiettyä etäisyyttä.

    VastaaPoista
  7. 80-luvulta lähtien Eu:n lapsiluku on ollut suunnilleen nykyisellä tasolla. Silloin syntyneet ovat nyt yli 40-vuotiaita, ja ovat olleet työelämässä n.25 vuotta.
    Ja talous sekä hyvinvointi vain kasvaa.

    VastaaPoista
  8. Huoltosuhde ei sillä parane, että tänne päästetään lisää huollettavia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuten työllistymistilastojen pohjasakkaa olevia somaleja, kieli-, luku- jakirjoitustaidottomia kamelikuskeja ja lammaspaimenia sekä muita vastaavan "ammattitaidon" omaavia.

      Poista
    2. Se on sitä viher- ja muiden kommarien sekä RKP-läisten "työperäistä" maahanmuuttoa, lisättynä vanhempien ja isovanhempain perheisiin yhdistämisellä - ja kaikki tuo kustannetaan kantasuomalaisten veronmaksajien piikkiin otetulla ulkomaanvelalla, josta kokonaisuudestaan maksetaan nykyisin korkoa n. 3 miljardia euroa vuodessa.

      Poista
    3. Seuraavassa kuvattu tarvitaan viher- ja muiden kommarien sekä RKP-läisten "työperäisen" maahanmuuton ylläpitämiseen: jukkahankamaki.blogspot.com/2017/12/kuinka-maahanmuutto-pelastaa-suomen.html

      Poista
    4. Ja Anon 13:21 kommentissa mainittu valtionvelka on aiheutunut 70-80 prosentin osuudelta muille kuin Suomen kansalaisille maksetuista varoista.

      Jamppa vaan

      Poista
  9. Kun tilastot osoittavat kehitysmaalaisen työvoiman ja tukiriippuvuuden välisen negatiivisen yhteyden, kehitysmaahanmuuton puolustajat sanovat "tarvitsemme heitä hoitamaan meitä kun olemme vanhoja" -Mitä tuollainen lause edes tarkoittaa? Eikö täällä kukaan suostu tai pysty hoitamaan vanhuksia ilman muslimeja ja afrikaanoja? Miten Japani pystyy hoitamaan vanhuksensa vaikka siellä ei ole kehitysmaalaisia?

    Joku voisi kysyä miksi kehitysmaalaiset haluaisivat tehdä sellaista työtä, samalla kun näkevät kuinka pizzeriaa pyörittävä sukulaismies ajelee uudella teslalla, mutta itse joutuu vaihtamaan jotain vaippoja ja käyttämään mummoja suihkussa. Aasialais-taustaiset naiset useimmiten päätyvät vanhustenhuoltoon töihin, mutta heistä ei puhuta, koska he eivät ole kiihottavan ongelmaisia muslimeita ja afrikaanoja.

    Ajatus omista läheisistä jossain palvelutalossa missä häärää somaleja, syyrialaisia ja afgaaneja on kammottava, kuten tämä tapaus: https://pt-media.org/2024/07/10/mummonraiskaaja-afgaanille-6-v-6-kk-vankeutta-ja-karkotus/

    Siinäpä arvokas päätös ahkeran veronmaksajan elämälle vanhainkodissa.

    VastaaPoista
  10. Keskustelin yhden Tunisialaisen kanssa. Kauppiaan ammatti on siellä kunnioitettava, toisen palveluksessa olevan ei niinkään. Mitä sitten on ei muslimin töissä oleminen?

    VastaaPoista
  11. Olipa taas melkoisen hölmö pökläys ns proffalta.

    Miten Suomen osalta? Paljonko syntyi lapsia tähän maahan vuonna 60, 70, 80, 90 00, 10, 20? Suomalaiset kuolee sukupuuttoon kun nuoriso tuijottelee kännyköitään eikä osaa nussia.

    VastaaPoista
  12. Viher- ja muiden kommarien sekä ÄrKooPee-läisten krokotiilinkyynelpäivä: käännytyslaki hyväksyttiin eduskunnassa!

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa, mutta (toivottavasti) syntyvien keskusteluketjujen seurantaa helpottaisi, mikäli käytettäisiin nimimerkkejä tai nimeä. Pyydän myös noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!