maanantai 22. heinäkuuta 2024

Harjoittelu tekee mestarin ja sitä kelpaa viestittää

Perjantain ja lauantain välisenä yönä yksi ihminen kuoli Israelin Tel Avivissa lennokki-iskussa, jonka tekijöiksi ilmoittautuivat Iranin tukemat Jemenin huthikapinalliset. Juutalaisvaltion armeija kuittasi tapahtuman lauantaina iskemällä Hodeidan satamakaupunkiin. 

Israelin ilmaiskussa kuoli kolme ja haavoittui liki 90 ihmistä. Lisäksi se sytytti sataman polttoainevarastoja tuleen siten, että sammutustyöt jatkuivat vielä sunnuntainakin. 

Huthit tietenkin vannovat nyt kostoa ja harjoittavat miehistöään kykeneviksi entistä tehokkaampaan sotilaskäyttöön. Tätä varten he ovat luoneet tehokkaita harjoitusmetodeita, joista on sosiaalisen median kautta nähtävänä ainakin tämä ja tämä esimerkki. 

Kuten arvoisat lukijani tietävät, harjoitus tekee mestarin. Käykö näin myös huthien ja Israelin sotilaallisen vuoropuhelun seuraavassa vaiheessa jää nähtäväksi. 

Joka tapauksessa se lienee selvää, että sitä odotellessa edelle linkittämäni videot panevat varmasti Israelin sotilaiden housut tutisemaan - jos Allah niin suo. Osoittavathan ne muslimisotilaiden poikkeuksellista kyvykkyyttä, jollaista ei liene koskaan nähty juutalaisvaltion armeijassa.

* * *

Eilen nähtiin myös toinen näytelmä. Siinä venäläismotoristit kävivät Leningradin alueen kuvernöörin johdolla soittelemassa torvea suomalaisille ja rajojen sulkemiselle. Tapaus oli osa festivaalia, joka oli omistettu Putinin sotilaallisen erikoisoperaation tukemiselle.

Sattumalta Suomen ilmavoimat lensivät samana päivänä yhdessä USA:n B-52 pommikoneiden kanssa maamme ilmatilassa. Myös tämän harjoituksen tarkoituksena oli lähettää viesti rajan yli - tosin toiseen suuntaan kuin torvensoittajilla. 

Lennolla nimittäin osoitettiin Venäjälle, että USA:lla on tahto ja mestarillinen kyky puolustaa liittolaisiaan Euroopassa. Tämän viestin välittämiseen on pommikoneharjoittelu erityisen tehokas tapa, ja niinpä sanoma lienee tälläkin kerralla mennyt perille. 

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:

38 kommenttia:

  1. Joo-o, kylle se tietää nyt madonlukuja Israelille! Tuo tuiki-peljästyttävä mekko/pyssytanssi kertoi sen mitä tuleman pitää: minä ainakin koen kauhun kankeutta.
    Tuo kuorma-auton renkaan päällä jongleeraus on niinikään myös voimakas viesti voittamattomuudesta.
    Ps. helpompaa olisi, jos sivistysmaat olisivat pitäytyneet asekaupasta noiden kanssa: huonolaatuisesta raudasta valmistettu sapeli pukee heitä paremmin kuin rynkky.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näyttää venäläiseltä AK-47-rynkyiltä nuo aseet, joten ei välttämättä vielä ole sivistysvaltioiden asekauppiaat olleet asialla. Muuten Suomen armeijassa harjoitellaan näköjään väärin, kun täällä opetetaan etenemään mahdollisimman matalana. Saattaahan tuollaisella temppuilulla välttää polkumiinan pahimmat tekoset, jos nyt miinoitukselle asti ehtivät.

      Poista
    2. Ok, jos se oli ryssänrynkky, niin kyseessä oli sitten sivistymättömien maitten välistä kauppaa.
      Kevennyksenä, intissä tykkäsin kyllä ampua mieluummin emmalla kuin Lahti-Salorannalla...

      Poista
    3. Yhdysvallatahan on sitten niin sivistynyt että :)

      Poista
    4. USA on myöskin sivistysvaltio puutteistaan huolimatta, joten ironiasi ontuu kuin kolmijalkainen hevonen tai kuten venäläinen totuus.

      Poista
    5. .. Kuin Bideniläinen totuus :)

      Poista
  2. Tuo periryssäläinen HD-letka jaksaa ihmetyttää: putin on tietysti informoinut kansalaisiaan, että HD on venäläinen pyörä?!?
    Noin viisitoista vuotta sitten kohtasin ryssäläisen HD-letkan Multialla, olin itse Moto-Guzzilla liikkeellä. Kysyin heiltä, miksi he eivät aja IC:llä tai Uralilla, sain paljon puhuvan ja erittäin pahantahtoisen katseen osakseni; sanallista vastausta en saanut.

    VastaaPoista
  3. Minä pidän hyvin huolestuttavana ilmiönä tuota USA:n ja Venäjän välistä "viestintäkilpailua". Tilanne on siis nyt edennyt siihen pisteeseen että USA on lennättänyt ydinaseita kuljettamaan tarkoitettuja raskaita B-52 Stratofortress pommikoneita Suomen ilmatilassa lähellä Venäjän rajaa. Seuraavaksi on Venäjän vuoro. Mitähän viesti sieltä on tulossa?

    Nykytilanne muistuttaa huolestuttavasti aikaa joka edelsi ennen ensimmäistä maailmansotaa. Silloinkin hyvin jännittyneet suurvaltasuhteet räjähtivät pikkuasiasta maailmansodaksi, mutta nykyisin käytössä olevat ydinaseet ovat miljoonia kertoja tuhoisampia mitä 100 vuoden takaiset tykit!

    Sitä sanotaan että poliittinen muisti on lyhyt. Nykyiseen erittäin jännittyneeseen tilanteeseen on sekä USA että Venäjä IHAN YHTÄ SYYLLISIÄ!. Meneillään olevan Ukrainan sodan vuoksi lähes kaikkien huomio on tietenkin siihen kiinnittynyt ja sen vuoksi Venäjä on jatkuvasti otsikoissa se suuri roistovaltio. Lähes kaikki ovat unohtaneet mitä roistovaltio USA on touhunnut viime vuosikymmeninä. Me elämme syyttelemisen aikakautta. Ja nyt pitää syytellä Venäjää kaikesta. On surullista että kaikki mediat ovat täyttyneet pelkistä Venäjää joka asiasta syyttelevistä fanaatikoista joiden kanssa asiasta keskusteleminen on ihan yhtä hankalaa kuin kissan tai koiran kanssa. Minulle kaikki kolme nykyistä suurvaltaa, siis USA, Kiina ja Venäjä ovat kaikki samanlaisia roistovaltioita, jotka ajavat vain omia etujaan ja yrittävät saada pikkuvaltioita valtansa alle. Suomen ja USA:n nykyinen "ystävyyssuhde" on ihan yhtä teennäinen kuin Suomen ja Neuvostoliiton "ystävyyssuhde" aikoinaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Terhomatti Hämeenkorpi22. heinäkuuta 2024 klo 9.02

      Koita rauhoittua, jos vielä voit ! Minä ainakin olen tuosta kolmikosta Ryssä-Kiina-USA mieluusti ja ihan vapaaehtoisesti USAn harjoittelun yakana. Tiedä vaikka olisi kovin moni muukin !

      Poista
    2. Yle tänään

      Venäjä valmis jopa sotilaalliseen väliintuloon Georgiassa

      Korkea-arvoinen venäläispoliitikko tarjoutui auttamaan Georgian valtapuoluetta pysymään vallassa.

      https://yle.fi/a/74-20100766

      Artikkelista poimittua

      Venäjän liittoneuvoston varapuheenjohtaja Andrei Klimov toteaa, että Venäjä olisi pyydettäessä valmis avustamaan Georgian johtavaa Georgialainen unelma -puoluetta pysymään vallassa. Asiasta kertoo muun muassa ukrainalaissivusto The Kyiv Independent.

      Georgialaisen tv-kanavan mukaan Klimov vertasi Georgian tilannetta Syyriassa vuonna 2015 nähtyihin tapahtumiin, jossa Venäjä tuki sotilaallisesti presidentti Bašar al-Assadia tukahduttamaan maassa syttyneitä vastarintaliikkeitä. Klimovin mukaan Venäjältä apua pyytäneet myös saavat sotilaallista apua.

      Vastaus on seurausta hiljattain julkaistuille kyselytuloksille, joiden mukaan valtaosa georgialaisista pitää Venäjää maan suurimpana vihollisena. Kyseinen tulkinta on yleistynyt Georgiassa viime vuosina.
      ...
      ...
      Georgialainen unelma on 1990-luvulla Venäjällä rikastuneen oligarkin Bidzina Ivanišvilin perustama puolue. Se on pitänyt valtaa Georgiassa heti perustamisestaan lähtien vuonna 2012.

      Georgiassa järjestetään maan tulevaisuuden suunnan kannalta tärkeät parlamenttivaalit 26. lokakuuta.

      Poista
    3. Käyttäkäämme selvennyksen vuoksi adjektiivien taivutusmuotoja: Venäjä edustaa superlatiivia: huonoin, paskin, surkein, vilpillisin, kusipäisin...etc.

      Poista
    4. Joo, tässähän on nyt jotenkin Ukrainan "sotilaallisen erikoisoperaation" myötä päässyt unohtumaan se vanha totuus, että Venäjä-Neuvostoliiton ohjukset ovat rauhan ohjuksia, ja tankit kans on rauhan tankkeja. Esimerkiksi Tsekkoslovakiassa v 1968 Venäjän rauhan tankit rauhoitti tilanteen hyvin nopeasti, kun Tsekkoslovakia oli lipsumassa. Ja nyt on sama meininki Ukrainassa, missä Venäjä tappaa natseja, ja muitahan ei Ukrainassa olekaan, jolloin pitää tappaa kaikki mahdolliset siviilitkin jo synnytyssairaaloista lähtien.
      Ja on pidettävä mielessä sekin, että Putin-setä asuu Venäjällä, kun taas USA on se Suuri Saatana.

      Poista
    5. Kyllä USA:n ja Venäjän välillä on iso ero, eikä se ole jälkimmäisen eduksi. Siitä huolimatta on selvää, etteivät amerikkalaisetkaan ole pulmusia suhteessa pienten valtioiden itsenäisyyteen silloin, kun se ei sovi heille.

      Kiina on selvästi erilainen, mutta niin ikään suurvalta, joka ei jätä omaa etuaan ajamatta. Sillä ei kuitenkaan näyttäisi olevan - ainakaan historiallisessa katsannossa - samanlaista imperialistista taipumusta kuin edellä mainituilla.

      Poista
    6. Ny Professorilta jäänyt useampi Kiinan hanke huomaamatta. Alkaen Srilancan satamahanke josta tulikin Kiinan sotasatama, Laosin rautatiehanke, Omaninlahden satamahanke, Vietnamin satamahanke, rautatietä afrikkaan ja keinotekoisia saaria Kiinanmerellä. Kaikki satama-ja ratahankkeet kiina rahoittanut ja rakentanut. Kieltäytyy kertomsta paljonko lainannut kehitysmaille rahaa jottei mailmanpankki pysty arvioimaan luottokelpousuuksia. Ja viimeisenä muttei vähäisimpänä Kiinan imperialistinen pullistelu Kaakkois-Aasiassa jota vain USA:n läsnäolo hillitsee, toistaiseksi.

      Poista
    7. Eivät nuo ole jääneet huomaamatta, mutta Kiina on ollut paljon kahta muuta suurvaltaa pidättyväisempi sotilaallisen voiman käytössä. Uhkailua on toki riittänyt.

      Poista
    8. Ajanhenki näyttää huolestuttavasti olevan sama kuin ensimmäisen ja toisen maailmansodan kynnyksellä!
      Toivotaan parasta ja pelätään pahinta.

      Poista
    9. Olisin kyllä enemmän huolissani roistopuolueista ja roisto viranhaltijoista suomessa osuus on sen verran suuri, että halla-aho on luultavasti täysin oikeassa suomen sisällä olevasta M.A.Distä, ja sitten vielä nämä muutaman suuryrityksen rattailla istuvat proffat jotka vaativat kaikille huonompia palkkoja...

      Poista
  4. Mekko-Einarien pyssytanssi näytti lystikkäältä. Nimimerkki ”Neula ja laakeri” pimittää Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan syynä kansainvälisen tilanteen kärjistymiseen.

    VastaaPoista
  5. Tuosta ensimmäisestä tuli jotenkin mieleen Kummelit. Se pätkä jossa on muotinäytös jossa tanssitaan modernia kukkotanssia ja sitten se youtubesta kenties poistettu pätkä, jossa on terroristeja.

    Muistaako kukaan Tabu-sketsisarjan jaksoa Zulimanit Suomessa? Kun tuota kaupungin menoa katselee, täytyy sanoa että tekijät olivat 40 vuotta aikaansa edellä.

    VastaaPoista
  6. Kummeli-sketsit "Aziz the combat fighter" löytyvät Youtubesta, vielä. Tosi hauskoja.

    VastaaPoista
  7. Heräisinpä joku kaunis aamu tästä hirvittävästä painajaisesta ja huomaisin, ettei mitään Venäjää ole olemassakaan ja Viipuri olisi kaunis pääkaupunkimme, ja kuulisin ympärilläni vain kaunista suomenkieltä.

    VastaaPoista
  8. Tuo on hyvää taktiikkaa tuo renkailla tasapainoilu. Vihollinen luulee (tai enhän minä luule), että nyt alkaa sirkusesitys ja nousee poteroistaan katsomaan, jolloin ählämi losauttaa sinua rynnärillä otsaan. Taitavia veikkoja ja mikä möly niiltä tulee mahasta, mikä myös pelottaa vihollista suunnattomasti. Etenkin Israililaiset pelkäävät aivan mahdottomasti.

    VastaaPoista
  9. Plogin pitäjän ja enemmistön kommentoijista olisi hyvä miettiä miksi he ovat asioista sitä mieltä kuin ovat. Mielipide perustuu omiin kokemuksiin, tietoon ? Moniko kommentojista on käynyt lähi-idässä, Venäjällä ? Tai on keskustellut venäläisten, palestiinalaisten, israelilaisten,amerikkalaisten kanssa ?
    Ei, vaan maailmankuva perustuu toisen (lännen) osapuolen taitavaan mielipidevaikuttamiseen jolla suurta itsenäiseen ajatteluun kykenemätöntä massaa viedään haluttuun suuntaan näiden sitä itse tajuamatta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kyllä keskustellut kaikkiin mainitsemiisi kansallisuuksiin kuuluvien ihmisten kanssa, paljonkin. Myös Venäjälläkin olen oleskellut, kuten myös USA:ssa. Lähi-itään ei kuitenkaan ole toistaiseksi ollut asiaa.

      Poista
    2. Kyllä mielipiteitä ohjaillaan. En kuitenkaan pidä välttämättömänä jutella Putinin kanssa muodostaakseni mielipiteeni hänestä. Minulle riittää tieto, että hän hyökkäsi Ukrainaan tappamaan "natseja" ja tapattaa siinä rytäkässä myös oman maansa väkeä. Hieno mies!

      Poista
    3. Ihan samaa paskaa ne mestat on paikan päälläkin katseltuna, sitä paitsi (lännen)median mukaanhan ne paikat on paratiiseja, ihmiset jumalasta seuraavia, hienoja kulttuureita ja tapoja, ympaskaa...

      Idänmedian tuo itäinen naapurimaa on paratiisi, mutta miksi kukaan ei vaan näe sitä edes paikan päällä...

      Ja herra klo 11.50 on niellaissut sellaisenaan tuon venäjän propagandan tajuamatta sitä itse:

      "vaan maailmankuva perustuu toisen (lännen) osapuolen taitavaan mielipidevaikuttamiseen jolla suurta itsenäiseen ajatteluun kykenemätöntä massaa viedään haluttuun suuntaan näiden sitä itse tajuamatta"

      Ei ole monimutkaisuuden ja hienouden huippuja ne tekstit joilla on tuo taottu päähän mutta hyvin on toiminut..

      Poista
  10. No, esikoisellani on amerikkalainen anoppi, joka äänesti Trumpia ekalla kierroksella ja aikoo äänestää myös toisella. Hänen kanssaan on mahdoton keskustella tapahtumista, koska hän on sitä mieltä että Trump on jumalan lahja amerikkalaisille. Puolisoni vaihto-oppilasajan perhe tosissaan ihmettelee sitä miten Mooses rakensi sen laivan, jonka "malli" Ark Encounter on näiden ultrakristittyjen MAGAlaisten suosittu käyntipaikka. He todella uskovat näihin asioihin. Tällaisen liberaaliin maailmaan uskovan suomalaisen on aika vaikea saada kosketuspintaa näiden kanssa.

    Ja onhan Azizilla ja kumppaneilla varsin kummallinen oikeuskäsitys. Eipä tarvitse kuin tutustua heidän OMIIN teksteihinsä. Ei siinä tarvita kovin kummoista tulkintaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arkin muuten rakensi Nooa.

      Poista
    2. Hänpä tietysti. Olin niin tuohduksissani että meni mielikuvitushahmot sekaisin. :) :)

      Poista
    3. Mooses uiskenteli kaarna- eiku kaislaveneessä.

      Poista
  11. Vaikka amerikkalaiset eivät olekaan kaikkein viisaimpia ihmisiä maailmassa, niin mitä mieltä sitten ollaan Allahin palvojista? Mitkä ovat heidän saavutuksensa ja millaiset yhteiskuntansa kun niin ylpeinä ja vähintään Euroopan omistajina esiintyvät? Sama koskee Venäjää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nobelilla palkittujen kotimaita, kun listailee, niin saa jonkinlaisen suuntaa antavan rankkauksen viisauden lähteestä!

      Poista
    2. Nobelilla palkittujen kotimaita, kun listailee, niin saa jonkinlaisen suuntaa antavan rankkauksen "viisauden" lähteestä!

      Poista
  12. Mitä yritän sanoa (anon. klo 11:50) on se että informaatio mitä saamme tiedotusvälineistä on muokattua; mitkä kuvat valitaan, mitä jätetään pois, kuka pääsee ääneen, jne. jolla pyritään vaikuttamaan haluttuun suuntaan. Vaikka siinä on myös usein negatiivistakin asioita esillä.

    Huomaamattamme alamme hyväksymään asioita joita emme joitakin vuosia aiemmin olisi hyväksyneet. Hyvänä esimerkkinä EU, yhteisvelka, liittovaltiokehitys jne.. Tätä on jo alettu ajamaan ihmisten mielikuviin tulevaisuudessa eteen tulevasta asiasta jolle ei ole vaihtoehtoja.

    Lähi-idän kuvastossa kaikille ovat tuttuja ne rumat, äänekkäät muslimimammat ja miehet jotka aggressiivisesti huutavat uhkauksia tv lähetyksissä. Tämä on totta mutta onko tosiaan niin että tuo on se koko totuus ?

    Asian hienous on siinä että vaikka saamamme kuva on "monipuolinen" niin se tukee haluttua narratiivia; kuka on se kertomuksen konna, mitkä ovat "ainoat" vaihtoehdot.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse en ainakaan ole hyväksynyt yhtenäisvelkaa enkä liittovaltiokehitystä, en woketusta enkä DEI:tä, en Elokapinaa enkä ilmastovouhotusta enkä EU:n päällepäsmäröintiä asioissa, jotka eivät sille mitenkään kuulu, enkä usko olevani vähemmistössä. Joku tolkku on oltava! Ne, jotka seuraavat vain valtamediaa, Yleä ja Hesaria ovat vaaravyöhykkeesä ja monet jo menetettyjä tapauksia.

      Poista
    2. Ja koska asian on noin kuin herra venäjä 15:15 sanoo niin sitähän seuraa herra venäjän mukaan se, että nyt täytyy uskoa idän totuutta kun se on se oikea koska media valehtelee... Älä levitä tänne tuota paskaa. Tosia-asia on se, että venäjä on tukenut hyvin islamia joten se on hyvä herra venäjän mielestä kuten myös suomalaisen vasemmiston.

      Poista
  13. Mielikuvavaikuttamisesta vielä. Vietnamin sodan uhreja olivat nuoret amerikkalaiset sotilaat. Vietnamilaiset ovat sivuroolissa. Koska näemme vastaavia elokuvia Auswitzista ?

    VastaaPoista
  14. Ryssä ja varsinkin Putin sekä hänen aivopesemänsä putinnuoriso ymmärtävät vain voiman kieltä eikä mitään muuta.
    Jos Putin tavalla tai toisella menettää otteensa vallasta, putinnuorisosta on vähintään yhtä pahoja korvaajia pyrkimässä pilvin pimein yylimmän vallan kahvaan.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa, mutta (toivottavasti) syntyvien keskusteluketjujen seurantaa helpottaisi, mikäli käytettäisiin nimimerkkejä tai nimeä. Pyydän myös noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!