lauantai 20. heinäkuuta 2024

Huono, huonompi ja huonoin - sekä yksi hyvä - muslimiuutinen

Aloitetaan Pariisista. Siellä on nimittäin sattunut siten, että poliisille entisestään tuttu 27-vuotias Senegalin kansalainen tuli surmanneeksi 16-vuotiaan teinin ja haavoittaneeksi veitsellä poliisimiestä. Miehellä oli hänen perheensä mukaan mielenterveysongelmia ja hän oli karannut perheen kodista ja psykiatrisesta sairaalasta. 

Siirrytään sitten Pohjois-Englantiin, jossa on syystä tai toisesta esiintynyt rajuja mellakoita. Asiasta kertoneen uutisen mukaan kaupungissa poliisin saama tehtävä lasten ja "joidenkin työntekijöiden" häirinnästä muuttui kaaokseksi, jossa on sytytetty linja-auto tuleen, pyöräytetty katolleen ja murskattu poliisiauto.

En ole huomannut suomalaismedioiden kertoneen mitään mellakoitsijoiden taustoista. Satuin kuitenkin huomaamaan sosiaalisessa mediassa paikalla kuvatun videon, jolla kuuluu varsin selvästi huuto "Allahu akbar". Toisaalta löysin myös toisen videon, jossa paikallinen muslimimies näyttää rauhoittavan mielenosoittajaa, joka on ilmeisesti romani. 

Että sellaista. Paitsi ettei kai edes blogimerkinnässä voi olla kahta huonoa huomiota ilman kolmatta. Olkoon sellainen tällä kertaa The Times of Israelin uutinen, jossa kerrotaan USA:n ulkoministeri Anthony Blinkenin sanoneen, että "sen sijaan, että Iran olisi ainakin vuoden päässä siitä, että se voisi tuottaa ydinasemateriaalia, se on nyt todennäköisesti viikon tai kahden päässä siitä".

Toki hän tähdensi saman lähteen mukaan myös, että Iranilta menisi varsinaisen ydinaseen tekemiseen enemmän aikaa. Olisiko tämä sitten aamun hyvä uutinen?

JK kello 8:07. Korjaus siihen, etteivät suomalaismediat olisi kertoneet mitään Pohjois-Englannin tapauksien etnisistä ulottuvuuksista. Huomasin juuri, että Uutissuomalainen on kuin onkin todennut jo eilen, että "alueella asuu paljon etnisiin vähemmistöihin lukeutuvia asukkaita". Mutta muslimien osuudesta sekään ei puhu mitään.

29 kommenttia:

  1. Suomessa päivittäin tupsahtelee uutisia oikeuden tuomioista raiskauksiin, niin tänäänkin. Yli kolme vuotta tuli vankeutta miehelle, josta rikoksen sattuessa käytettiin varmaankin ilmaisua tyyliin espoolaismies, mutta jonka nimi nyt kun asia on tullut julkiseksi, kertoo omaa karua kieltään.

    Onkohan muuten noista Leedsin mellakoista esim. YLE kertonut mitään? Videoista voisi päätellä, että ollaan ihan jossakin muualla kuin Englannissa, mutta hyvin menee sielläkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedotusväline:"Uhrin suojelemiseksi emme kerro tekijän nimeä." Eli tekijä oli espoolaismies.

      Poista
    2. Kannattaa käydä lukemassa käräjäoikeuksien juttulistoja, siellä ne nimet ovat näkyvissä.

      Poista
  2. Kyllä nuo mellakat eräänä kauniina päivänä ovat todellisuutta myös täällä hölmölässä. Sitten on valtamedian PAKKO tuoda asian laita esille, tai niin ainakin luulisi. Ruotsissakin valehtelivat itselleen, kunnes oli pakko tunnustaa karmea virhe maahanmuutto politiikassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jokohan hitaammatkin myös voisivat tunnustaa, että niin ihmisissä kuin kulttuureissa on eroa? Kyllähän suomalaiset 1960-1970 -luvuilla aiheuttivat jonkin verran Ruotsissa ongelmia (en finne igen), mutta ne olivat valovuosien päässä nykyisistä ongelmista, vaan lähinnä viinasta johtuvia järjestyshäiriöitä. Ei myöskään ollut mitään kotoutusta, kielenopetusta eikä lorvimista, vaan ensimmäisestä päivästä lähtien sorvin ääreen yhteiskunnan tuottavaksi jäseneksi.

      Poista
    2. "Ei myöskään ollut mitään kotoutusta, kielenopetusta eikä lorvimista, vaan ensimmäisestä päivästä lähtien sorvin ääreen yhteiskunnan tuottavaksi jäseneksi."
      Eikä niistä aiheutuvia suuria kustannuksia kantasuomalaisille veronmaksajille. Kankkulankaivoon heitettyä rahaa useimpien osalta näiden päätyessä todellisiksi pakolOisiksi.

      Poista
  3. Terhomatti Hämeenkorpi20. heinäkuuta 2024 klo 9.50

    Ei murjaanit mitään syytä tarvitse reuhomiselleen ja saatanan älämölölleen. On vain tullut aika pitkäksi Kelan patjoilla maatessa ja/tai huumekauppoja viritellessä. "Kyllä sika syitä löytää", olisi äitivainaani sanonut.

    VastaaPoista
  4. Jos katsoo tarkasti kuvamateriaalia Leedsistä, näkee kyllä, että mukana on tasapuolisesti valkoisia, paikallisia ihmisiä. Näin tapahtui myös viime vuonna Cardiffissa:

    https://en.m.wikipedia.org/wiki/2023_Cardiff_riot

    Nyt itse pari vuotta Cardiffissa asuneena, en täysin allekirjoita Professorin maalaamaa syy-yhteyttä mellakoiden ja muslimien osuuden välille. Kyseessä on hieman eri mekanismi kuin Ruotsissa. Juurisyy täällä on ihmisten eriarvoisuus, alueellinen köyhyys ja epäluottamus viranomaisiin. Jos hyvä syy ilmenee, voi olla, että täysin natiivitkin kaverit lähtevät kadulle hulinoimaan eikä kytköstä maahanmuuttoon tarvita. Toki ymmärrän ja myönnän, että (laiton) maahanmuutto vahvistaa näitä ilmiöitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo valtio eroaa pohjoismaista melkoisesti valtavilla tuloeroillaan, vanhoillsuudeellaan, siirtomaa-suurvaltaperinnöllään. Nyt ei kyllä näytä hyvältä?

      Poista
    2. Juurisyy on ihmisten eriarvoisuus...

      Eihän tuo mikään juurisyy ole. Seuraus jostain. Britannia on oma valtionsa. Poikani muutti 1999 opiskelemaan ja on asunut siellä siitä lähtien. Nyt kansalainen.

      Brittien yhteiskuntaa on aika hankala ymmärtää. Olin yli 30 v kansainvälisissä hankkeissa ja aina pääsääntöisesti britit pärjää aina kaikissa olosuhteissa ja paikoissa. Ei tule maitojunalla kotiin useammin kuin pohjoismaalaisetkaan. Päinvastoin kuin jenkit.

      Kuitenkin, monissa hankkeissa brittejä paikalliset kuvailivat negatiivisesti eri arvioissa. Suomalaisia ei koskaan.

      Ei ihan suoraan liity Professorin juttuun, mutta kuitenkin vastaus.

      Poista
    3. Cube. Kuten kirjoitin ja linkitin, löysin myös videon, jossa muslimi pyrki rauhoittamaan ilmeisesti romania. Eli eivät toki kaikki muslimit rähinöi ja kyllä, noilla videoilla näkyi myös vaaleampaa väkeä. Silti tummempi ihonväri oli hallitsevana.

      Poista
  5. Katsoin yöllä sattumalta englantilaista poliisireality tv-sarjaa ja kiinnitin huomiota siihen, että kaikissa tapauksissa rikolliset olivat kantaväestöä. Toki näin on edelleen pienemmillä paikkakunnilla, mutta tuntui silti hieman erikoiselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama se on ruotsalaisissakin poliisisarjoissa; mustat ja lähi-itäläiset ovat aina uhreja ja hyviä ihmisiä. Rasistiksi leimautumisen pelkoa väistellään tehokkaasti koko Euroopassa, oli sitten faktaa tai fiktiota. Taitaa amerikoissa olla sama juttu ja lisänä woke ja intersektionaalinen feminismi, joka rajaa siihen sitoutumattomat näyttelijöitä, lavastajia ja kameramiehiä myöten pois kokonaan esim. Oscar-ehdokkuuksista. Tylsäksi käy tarjonta ja voi olla Hollywood kohta kuolinkorinoissaan kun katsojaluvut romahtavat.




      Poista
    2. Leedsin tapauksesta kirjoitti PT-media eilen. Yleensä PT-media kertoo paljon valtamediaa tarkemmin asioista.

      https://pt-media.org/2024/07/19/iso-britannian-leedsissa-valtava-mellakka/

      Jamppa vaan

      Poista
  6. Iltalehti julkaisi mielenkiintoisen uutisen, joka saattaa liittyä näihin Professorinkin useisiin postauksiin. Onko Venäjällä tai Kiinalla käynnissä pitkän pelin operaatio, missä hyödynnetään länsimaiden hyväntahtoisia hölmöjä ja köyttä myyviä ”kapitalisteja”
    https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/ee506db8-4e4a-473b-a6d7-19f26709cd46
    Vai meneekö foliohattu osastolle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Linkin artikkelissa erinomaista tietoa itänaapurin pitkään jatkuneista ”sotatoimista” myös Suomea koskien.

      Suomessa olisi varmaan tarpeen tehdä tarkka, puolueeton analyysi naapurin toimista sekä nykytilanteesta ja julkaista se. Sen jälkeen ylläpitää jatkuvasti julkisesti tilanteen arviota sekä sitä mihin suuntaan naapurivaltion toimissa on tapahtunut muutosta.

      Jamppa vaan

      Poista
    2. Neuvostoliitosta loikannut KGB:n agentti Juri Bezmenov kertoi tästä jo vuosia sitten. Homma ei siis ole uutta, mutta jatkuvaa se on ollut. https://youtu.be/5gnpCqsXE8g?feature=shared

      Poista
    3. KGB kiihdytti 60-luvun rotumellakoita Jenkeissä, aivan kuten BLM-sekoiluja myöhemmin. Ja miksei rahoittaisi vaikkapa Elokapina-jugendia (Merkel vihjasi tähän suuntaan).
      Refleksiivinen kontrolli on pitkään ollut venäjän doktriini. MPKK:ssa tehty aiheesta tutkimustakin.

      V-VF

      Poista
    4. Tämä on hyvä kirja Venäjän vehkeilyistä ja niiden motiiveista: https://www.suomalainen.com/products/venajan-sota-jokaista-vastaan-ja-mita-se-sinulle-merkitsee

      Poista
  7. Toivoisin, että Professori vaatisi nimimerkin käyttöä kommentoinnissa. Nimi on tarpeeton ja usein haitallinen. Mutta kun lukee anonyymin kommentteja anonyymille ja vielä useilla tasoilla, menee keskustelun ymmärtäminen huonoksi.

    Professorin palsta, jota olen seurannut jo vuosia, on todella laadukas ja sen takia toivon, että käytettäisiin nimimerkkejä.

    Esimerkkinä Debatoija. Vaikka itse olen useissa asioissa aivan eri mieltä, on mukava lukea kommentteja kun tietää kuka on kirjoittaja.

    Professorilla on nyt niin paljon lukijoita, että en usko, että määrä vähenisi vaikka Proffa vaatisi nimimerkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lisäänpä ohjeisiin ainakin toiveen nimimerkistä.

      Poista
    2. Terhomatti Hämeenkorpi20. heinäkuuta 2024 klo 21.41

      Jos ei kehtaa laittaa nimeään kommentinsa alle, niin...Siis nimi vaadittava kaikenmaailman anonyymien ja debatoijien äyskäröinnin estämiseksi !

      Poista
    3. Terho, tiedät hyvin että harva meistä pystyy ylipäätään kirjoittamaan yhtään mitään tälle palstalle jos pitää oma nimi olla alla. Meinaan kun useimpien meistä ja meidän lasten pitää syödä ja asua jossain, ja siihen pitää olla työpaikka.... tiedät hyvin että maailma on mennyt siihen että vaikka puhuisi miten sivistyneesti, vain yksi mielipide ja aate on sallittu.

      Thorwald Eskilinpoika

      Poista
    4. Ellei saisi kirjoittaa muuten kuin oikealla nimellä, katoaisi Professorikin omasta blogistaan!
      Nimimerkkipakkoa kannatan lämpimästi itsekin:

      kun suurin osa kommentoijista on anonyymejä, minusta se näyttää pelkästään siltä, että nimimerkki Anonyymi käy loputonta keskustelua itsensä kanssa.

      Poista
  8. On aika aloittaa kansainvälisten sopimusten päivittäminen ja elintasopakolaisten pysäyttäminen:

    MTV uutiset tänään

    Nicaragua tienaa miljoonia masinoimalla siirtolaisia kulkemaan maan kautta Yhdysvaltoihin

    https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/nicaragua-tienaa-miljoonia-masinoimalla-siirtolaisia-kulkemaan-maan-kautta-yhdysvaltoihin/8976566

    Artikkelista poimittua

    Nicaragua lennätti vuoden aikana maahan yli 200 000 siirtolaista tilauslennoilla, kertoo yhdysvaltalainen ajatushautomo.

    Keski-Amerikassa sijaitseva Nicaragua käyttää siirtolaisuutta aseena Yhdysvaltoja vastaan ja tekee samalla itselleen rahaa. Näin sanoo STT:lle Manuel Orozco, washingtonilaisen ajatushautomon The Inter-American Dialoguen siirtolaisuusohjelman johtaja.

    Ajatushautomon laskelmien mukaan toukokuun 2023 ja toukokuun 2024 välisenä aikana Nicaragua lennätti maahan yli 200 000 siirtolaista tilauslennoilla.

    – Nicaragua on tarttunut eri puolilta maailmaa tulevan suuren siirtolaismäärän tarjoamaan tilaisuuteen, Orozco sanoo.

    Hän pitää selvänä, että kyse on tahallisesta toiminnasta, jolla edistetään siirtolaisten liikkumista Yhdysvaltojen ja Meksikon rajalle.

    Nicaraguaan lentäen saapuneita siirtolaisia voi olla vielä paljon enemmän. Uutissivusto La Prensan mukaan tammikuun 2022 ja marraskuun 2023 välillä pääkaupunki Managuan lentokentän kautta saapui maahan 1,43 miljoonaa matkailijaa, mutta 600 000 ei poistunut samaa reittiä.

    VastaaPoista
  9. Kähtävä riehuu aina kun siihen on pienikin mahdollisuus. Paikat paskaksi ja palamaan ja sitten odotellaan,että veronmaksajien rahoilla paikat korjataan. Riehuminen on kähtävällä geeneissä.
    Ryssän geenejä hallitsee taas pahuus. Se kansa on vuosituhansien aikana jalostettu mulkuksi.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa, mutta (toivottavasti) syntyvien keskusteluketjujen seurantaa helpottaisi, mikäli käytettäisiin nimimerkkejä tai nimeä. Pyydän myös noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!