sunnuntai 20. lokakuuta 2024

Tukevasti tiellä kohti surkastumista

Kansanedustaja Pekka Aittakumpu vaihtoi Keskustan eduskuntaryhmästä Perussuomalaisiin. Syyksi hän kertoi sen, "että en ole pystynyt viemään Keskustassa asioita eteenpäin, joiden johdosta minut on eduskuntaan äänestetty". 

Tarkalleen ottaen - edelleen hänen oman kertomansa mukaan - "olen jo pidempään kokenut, että olen saanut enemmän vastakaikua ajatuksilleni perussuomalaisten keskuudessa, koskivat ne sitten Yleä, elokapinaa, sateenkaari-ideologiaa tai suomen kielen, kulttuurin ja ylipäänsä suomalaisen elämäntavan puolustamista". 

Minun nähdäkseni Aittakumpu sanoitti näillä kommenteillaan syyt sille, miksi Keskusta on vajonnut kannatukseltaan enintään keskisuureksi puolueeksi. Se ei ole enää pitkään aikaan ajanut niitä asioita, joita sen perinteinen - varsin arvokonservatiivinen - kannattajakunta pitää tärkeinä. Ja joita Aittakumpu yhtenä viimeisistä keskustalaisista uskalsi tuoda esiin (esimerkki, toinen). 

Kaltaiselleni politiikan seuraajalle jää siten nähtäväksi se, kuinka suuren osan Keskustan kannattajista Aittakumpu vie mennessään Perussuomalaisten kannattajiksi. Ja kuinka suurella joukolla hänen kannattajansa hyväksyvät seuraavissa vaaleissa poliittisen loikkauksen.

* * *

Eilisen päivän toinen sisäpoliittinen uutinen - tai oikeammin epäuutinen - oli se, että Vasemmistoliiton uusi puheenjohtaja Minja Koskela rajasi puolueensa SDP:n ja Vihreiden laitavasemmistolaiseksi apupuolueeksi linjaamalla yhteistyön Kokoomuksen ja Perussuomalaisten kanssa mahdottomaksi. 

Samalla hän täsmensi puolueensa vastuutonta linjaa kertomalla, että hänen Vasemmistoliittonsa haluaisi jatkaa Marinin hallituksen aikasta jakopolitiikkaa perumalla suurimman osan Petteri Orpon (kok) hallituksen tekemistä säästötoimista ja tiukentamalla entisestään verotusta muun muassa säätämällä omaisuusveron. Tämä siis maassa, josta parhaita veronmaksajia on jo muutenkin virrannut kevyemmän verotuksen maihin.  

Nähtäväksi siis jää, miten Koskela onnistuu puolueensa puheenjohtajana. Selvää kuitenkin lienee ainakin se, ettei puolue hänen linjauksillaan saa ensimmäistäkään uutta äänestäjää punavihreän blokin ulkopuolelta - ja hyvä niin!

Kaiken kaikkiaan edellä käsittelemäni eilisen päivän uutiset vahvistavat sitä käsitystä, että Keskusta ja Vasemmistoliitto ovat tukevasti tiellä kohti pienpuolueiksi surkastumista. Ja vieläpä ihan omilla poliittisilla päätöksillään.


57 kommenttia:

  1. Se että ihmisillä on taipumusta ideologisuuteen tai puhtaasti uskonnollisuuteen, alleviivaa se inhimillistä rajallisuutta.
    Vasemmistovihreä hyvesymboliikka on mielestäni kuitenkin niin läpinäkyvää, että ihmettelen, kuka siihen lankeaa.
    Kysymys voi tietysti olla metodista, näennäisen hyveellisyyden houkutteesta, johon jotkut ihmiset saattavat langeta.
    Kyse on siis metodisesta valehtelusta.
    On kuitenkin ihmisiä - ikävä kyllä - jotka ottavat Koskelan puheet todesta, onhan Saramokin äänestetty EU parlamenttiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvesymbolikka hyvä sana. Miksi vassarit eivät perusta yrityksiä, joiden tuotoksista maksaisivat työntekijöilleen runsaan palkan ja avustaisivat hyväntekeväisyysjärjestöjä. Maksaisivat valtiollekin lakisääteisen osuuden. Saisivat lisää kannatusta ja osakeanneilla uusia investointeja. Lisää OMAA rahaa jaettavaksi myös hellimilleen pakoloisille ja kansainvälisille terroristeille. Ei mutta! Tuohan vaatisi itsensä likoon panemista, ei tyhmä saa olla, helpompaa ja hyväpalkkaista olla "yhteiskunnallinen vaikuttaja", jakamassa muiden rahoja ilman omaa työpanosta! Hyvesignaloimalla voi päästä rysseliinkin lihapatojen ääreen. Nam sano ryssä tsuhnalle

      Poista
    2. Niinpä. Onhan siellä velkaaeitarvitsemaksaatakaisin Arhinmäki, valehtelija Saramo, tekopyhä Li etc.
      Kokoelma besserwissereitä.

      Poista
    3. Tuppurainenkin jakoi elvytysrahaa suomalaisten lompakoista Italiaan, että siellä sitten ostettaisiin meikäläisiä tuotteita! Taivas varjelkoon, mikä talousnero! Vihreät taas haluavat rokottaa paremmin toimeentulevia, että voivat jakaa heidän ansaitsemansa rahat "parempiin" tarkoituksiin, kuten kehitysapuun ja tänne tulleille lorvailijoille, joiden kuvittelevat olevan toisaalta hädänalaisia ressukoita, toisaalta työvoimapulan pelastajia ja uuden Nokian luojia. Pääkaupunkiseudulla on jo nyt 40% maahanmuuttajista työttömänä, mutta ei anneta realismin pilata hyvää tarinaa.

      Poista
    4. Vaikka en yleensä puutu henkilön habitukseen, niin Tuppuraisessa on jokin määrittelemätön ominaisuus, että voisi luulla että kaikki ruuvit eivät ole kiinni.

      Poista
    5. Debatoija: Miksi vassarit eivät perusta yrityksiä, jotka tuottaisivat tuloa kansantaloudelle?

      Yhtä hyvin vois kysyä, miksi neekerit eivät kehitä lääkkeitä itse monituisiin ongelmiinsa ja sairauksia, vaan vaativat länsimaisia lääketehtaita kehittämään ne, ja sit jakamaan lähes ilmaisiksi heille, neekereille.

      Kun kukaan ei liene ole estämässä neekereitä perustamasta huippu-lääketutkimusta ja lääketehtaita!

      Poista
  2. "Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis"

    Mitä sananlasku tarkoittaa?

    Sananlaskun merkitys tai kuvaus: Viitataan siihen kuinka hölmön hommilla tulee yleensä mustelmia ja sattuu.
    Eli jos ei toimi järkevästi, sillä on seurauksia.

    VastaaPoista
  3. Aittakummun järkiintymisen jälkeen eduskunnan voimasuhteet
    kokoomus 48 edustajaa
    perussuomalaiset 46
    keskusta 22

    VastaaPoista
  4. Lisää myyriä persuihin. Kerran keskustalainen, on aina keskustalainen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teitä ei ole enää kovin montaa kantamassa sirppilippua vappukulkueessa, monin paikoin ette saa enää edes kulkuetta kasaan.

      Poista
    2. Arvostelinko minä persuja, opettele lukemaan. Minä en kylläkään kannata mitään puoluetta enkä edustajaa, mutta en kylläkään hauku persuja. Tuollainen nimittely mitä minusta käytit, loukkasi kyllä aika pahasti. Minä kun en inhoa mitään niin pahasti kun ilmastohulluja, wakettajia, anarkisteja, vihreitä, sdp:tä. rkp:tä ja vasemmistoa. Mutta se on tosiasia että pitää käyttää kunnon harkintaa ennenkun otetaan toisesta puolueesta tulevia edustajia.

      Poista
    3. Olisiko pitänyt kieltäytyä. Puheidensa perusteella Aittakumpu sopii hyvin persuihin. Olisiko käynti Itäkeskuksessa ollut viimeinen niitti. Hänhän valitteli, että keskustassa asiallinen yritys puhua maahanmuuton ongelmista leimataan välittömästi rasismiksi.

      Poista
    4. Aittakummun toimintaa kannattaa toki seurata, mutta ei kannata häntä tuomita ennen kuin siihen on mahdollisesti aihetta.

      Poista
  5. Entinen vassarien puoluetoimitsija totesi mulle Minja Koskelasta: ” Käytös kuulemma mallia riivinrauta.” Ja lisäsi että heiltä ”ukonturilaat” siirtyvät persujen kannattajiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on jo tilaston mukaan tapahtunutkin. Vasemmistoliitosta on tullut vihaisten nuorten kaupunkilaisnaisten puolue. Uusi puheenjohtaja linjasi jo ennen valintaansakin, ettei hän aio tehdä miesten puolesta mitään.

      Poista
    2. Vihaisten yksinkertaisten kaupunkilaisnaisten puolue. Se vaatii tuohon kommunismiin ja luokkataisteluun uskominen nimittäin aika yksinkertaisen ihmisen. Ja muistutan taas kerran että nykysuomessa ei kouluttautuakseen tarvitse olla fiksu, riittää että on sinnikäs.

      Poista
    3. Eikö ukonturilaita kiinnostakaan intersektionaalinen feminismi ja sukupuolten moninaisuus? Hämmästyttävää.

      Poista
    4. Li Andersson näyttää varoittavan Riikka Purrasta jostain....ei kiinnosta.

      Poista
    5. Vasemmisto ja vihreät ovat lasten ja lapsenmielisten naisten puolueita. He ovat sukupolvea, jotka eivät tiedä reaalisosialismista mitään, eivätkä pysty oppimaan Pohjois-Korean, Venezuelan tai Kiinan meiningistä mitään. Mutta USA:sta kopioitu woketus on hallussa.

      Poista
    6. Kommunisti Li Andersson varoittamassa jostain äärioikeistosta. 160 miljoonaa and counting...

      Poista
    7. Ainakin Ylen uutisessa kuva täynnä naisoletettuja, . Paljonko oli muita sukupuolia, en tiedä.

      Poista
  6. Wikipedia - Koskela Minja

    Syntynyt 1987. Noin 37 -vuotias.
    Koskela on suorittanut maisterintutkinnot musiikkikasvatuksesta ja yhteiskuntatieteistä.
    Koskela on työskennellyt viisi vuotta musiikinopettajana.

    Koskela on väitellyt musiikin tohtoriksi Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta 2022. Hänen väitöskirjansa käsitteli populaarimusiikkikasvatuksen demokratiaa.

    Koskela on myös muusikko, hän on soittanut viulua ja pianoa Lahden konservatoriossa ja toiminut laulajana Team Play -yhtyeessä vuodesta 2012 lähtien.

    Musiikinopettajana toimimisen ja esikoiskirjansa julkaisun jälkeen Koskela siirtyi syksyllä 2019 työskentelemään vasemmistoliiton poliittisena asiantuntijana.

    Koskelalla on vuonna 2020 syntynyt lapsi elokuvaohjaaja ja tuottaja-käsikirjoittaja Oskari Sipolan kanssa. He hakivat yhteisesti avioeroa kesällä 2024.

    https://fi.wikipedia.org/wiki/Minja_Koskela
    -----------------------------------

    Minusta Suomen kannalta yksi oleellinen seikka on saada taloutemme tasapainoon ja kuntoon niin, että jakovaraakin jää myös heikompiosaisille suomalaisille.
    Pyrimmehän säilyttämään niin sanotun "hyvinvointivaltion".
    Pitää muistaa, että "Kakku täytyy ensin leipoa ennen kuin sitä voi jakaa"

    Mitkä ovat Koskelan talouspoliittiset kyvyt ja tavoitteet?
    Miljonäärivero tuli nyt esitettyä. Olisiko muuta?

    VastaaPoista
  7. Ja reuraavana Kepusta Persuihin siirtyvänä on vuorossa Hannu Hoskonen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hoskonen on fiksu mies, jollaisia kaivattaisiin näiden tyttösten tilalle eduskuntaan. Vähän vanhempaa saapumiserääkin edustanut viisikko ei juuri hurraahuutoja aiheuttanut, vaan aiheutti massiiviset ongelmat turvallisuudessa, kaduilla ja kouluissa sekä lisäksi ennätysmäisen valtionvelan.

      Poista
  8. Aittakummun siirtyminen perusuomalaisiin vahvistaa kuvaa perussuomalaisista jokseenkin perinteisenä maltillisena konservatiivipuolueena. Ja se on hyvä asia, sillä malttia, tolkkua ja realismia tämä maa tarvitsee ja sille löytyy myös kannatuspohjaa.

    Minja Koskelan valinta myös vahvistaa vasemmistoliitosta syntynyttä kuvaa eräänlaisena pyrkyrien uraputkena, josta henkilöt, joilla on kova pyrky ja suuri halu vaikuttaa löytävät itselleen leipätyön. Ajatellaan vaikka Arhinmäkeä, Saramoa ja Koskelaa, kenelläkään heistä ei ole minkään maailman pätetvyyttä niihin tehtäviin, joihin he ova oniistuneet hankkiutumaan, vieläpä hyvällä palkalla. Tähän joku tietysti nostaa esiin Li Anderssonin, jolla kiistämättä on hyvä pätevyys politiikan tekemiseen, mutta niissä asioissa, joita politiikalla pitäisi saada aikaan, hän on auttamaton tunari.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eihän politiikassa tarvita mitään muuta kompetenssia kuin sujuva supliikki. Vaikka ajatus katkeaa, puhe ei milloinkaan, kun on riittävä määrä iskulauseita alitajunnassa.

      Poista
    2. Koskela on laulanut Team play -yhtyeessä, joiden yksi tekele kantaa nimeä " Wishes and desires".

      Poista
    3. Aatukin oli nimenomaan hyvä ja hurmoshenkinen puhuja. Näitä pitää varoa kuin myrkkyä. Meilläkin oli 1930-luvulla agitaattoreita, jotka puheillaan saivat hyväuskoiset suomalaiset loikkaamaan Neuvostoliiton puolelle ja suoraan surman suuhun tai joukkohautaan.

      Poista
    4. Hitlerillä oli visio. Hän oli lapseton kasvissyöjä. Hän ei ollut ennen politiikkaa töissä missään vaan taideyrittäjä joka kaupusteli maalauksiaan.

      Poista
    5. On meilläkin graffitigrafiikka-taiteilija poliitikkona, jonka mukaan valtionvelkaa ei tarvitse maksaa takaisin:
      hikipedia.info/wiki/Paavo_Arhinm%C3%A4ki

      Poista
  9. Aittakummun takinkäännöstä blogoi myös herrlinien monialayritysten (kustantaa mm. keloapinoiden pyllypehmukkeet ehkäisten aivojen jäätymisen Mannerheimin tiellä istuksiessa) viestintäaviisi uudensuomenpheenvuoroblogi:

    https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jarmonahkamaki/perussuomalaiset-toivottavat-pekka-aittakummun-tervetulleeksi/

    Lukekaa ja nauttikaa, etenkin kommenttiosuus.

    Milloinkahan nuo bolsevikkiälyköt löytävät Professorin ajatukset muovatakseen tämän blogin lukukelvottomaksi ... (jatka itse).


    VastaaPoista
  10. Venäjä käy sotaa Euroopassa johtajansa käskystä. Putinin johtoajatus on, että "Venäjän rajat eivät pääty mihinkään".

    Tähän meidän pitää varautua vaikka Anderssonia tai Koskelaa tämä vaara ei kosketakaan.

    Jotta maa pystyy itseään tarvittaessa puolustamaan, tulee talouden olla kunnossa.
    Tätä eivät vihervasemmiston johtajat tai kannattajat tajua - tai eivät välitä?
    Keskustasta en tiedä kun välillä tuntuu, että se on lestadiolaisten bisnesmiesten hallinnassa?

    Ym. johdosta heidänlaisensa ovat vaarallisia ja siksi on toivottavaa, että heidän puolueensa kuihtuvat pois ja maata hallitsevat vastuulliset ja tervejärkiset suomalaiset.

    Pitäisin sitä erittäin valitettavana jos kaikki ne uhraukset mitä Suomen kansa on tehnyt talvi- ja jatkosodan aikana - sekä niiden jälkeisen sotakorvausten maksun ja jälleenrakentamisen jälkeen - kohtalomme olisi alistua putinistien ja/tai islamistien ikeeseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Putinin johtoajatus on, että "Venäjän rajat eivät pääty mihinkään"."

      Erittäin valitettavaa on, että Euroopan suurten maiden tyhmät vellihousujohtajat eivät sitä tiedä tai eivät ole siitä tietääkseenkään.
      Ainakin Euroopan pienille maille, ml. Suomi se voi osoittautua kohtalokkaaksi, vaikka Suomi on tähän mennessä ansiokkaasti mm. Viron ohella kantanut kortensa kekoon Ukrainan avustamisessa sen sotaponnistuksissa.

      Poista
  11. Li Andersson tänään

    "- Olen ylpeä, iloinen ja tyytyväinen siitä, että vasemmistoliitto ei enää ole puolue, joka käy keskustelua siitä, että ollaanko me vihreitä vai ollaanko me punaisia ja ketä me oikein olemme."

    "Minun mielestäni me olemme sisäistäneet punavihreyden meidän poliittiseksi identiteetiksi ja ympäristökriisin vakavuuden."

    https://yle.fi/a/74-20118244
    -------------------------------------

    Eikä siihen ei sisälly tavallisen suomalaisen asioiden hoitaminen mutta onneksi on Perussuomalaiset.
    Vahinko vaan, että hallituksessa on esim. Nuuska-RKP.

    Jatkossa hauska seurata kumpi on vihreämpi, Sofia vai Minja, ja kumpi on punaisempi Minja vai Sofia ellei sitten Tytti nokita vasemmalta ohi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuossa oli osuva kiteytys Suomen vallitsevasta poliittisesta todellisuudesta.

      Poista
  12. Li Anderssonin kummallisen suuri kansansuosio ei tietenkään voi olla seurausta mistään asiahallinnallinnasta vaam vain tiettyä kannattajakuntaa puhuttelevasta habituksesta. Naisten kannatusta tuskin saa kukaan joka on liian kaunis tai liian pohdiskeleva -- vain tyttö joka ei herätä pelkoa ja joka tässä miesten maailmassa naisen suulla sanoo asiat niin "selkeästi" että se vaikuttaa uskottavalta -- vain sellaisella habituksella voi saada käsittämättömän mittavan kannatuksen.

    Opillisena stiiknafuulana marxilaisuus on tällaisen kannatuksen kokoamiseen ihan käyttökelpoinen, sehän on sorrettuja yksilöitä voimaannuttava opillinen samaistus, jollaisille nyklyisen kulttuurisen narsismin ja identiteettikriisien maailmassa riittää kysyntää. Asiahallintaa ei vihervasemmistopoliitikolla tarvitse olla, koska kannattajakunta ei noteeraa vasemmistolaisen ajattelun ammottavia tabuaukkoja eikä kognitiivisia dissonansseja.

    Uhriajattelusta -- kaltoin kohdellun uhrin rooliin samaistumisesta -- suoraan seuraa, että "maahanmuuttajia" sympatiseerataan, vaikka naisten kohdallahan kysymys on tosiasiassa vieraskulttuuristen seksuaalisesta vetivoimasta. Sitä vain ei saa sanoa ääneen. Jostain toisesta mutta yhtä alitajunnallisesta ja suttuisesta syystä marxilaiset eivät myöskään ääneen selitä, miksi juuri maailman raharikkaimmat keinottelijat ovat niitä, jotka rahoillaan tuklevat kasvavaa kansainvaellusta ei-eurooppalaisesta kehitysmaailmasta valmiit kulutusmahdollisuudet omaavaan Eurooppaan.

    Kansainvaeltajia ja vanhojen kielellis-kulttuuristen kansallisvaltioiden demokratian rattaisiin kapuloita heitteleviä toiskulttuurisia tarvitaan, koska ne ovat -- marxilaisittain ilmaistuna -- juuri sellaisia "hyödyllisiä idiootteja" joita rahamagnaatit käyttävät hyväkseen ripustaakseen demokratiat ikuisiin valtionvelkakoukkuihin. "Valtionvelka on uusi demokratian jälkeinen hallitusmuoto" ( Taloususkonto

    ).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Valtionvelka on uusi demokratian jälkeinen hallitusmuoto."
      Kiitos ennenkaikkea juutalaisen identiteetin aikoinaan varastaneen kasaarisyntyisen Rotschildien perheen.

      Kasaarit ovat Etelä-Venäjältä n. 1000 jkr. vähitellen Eurooppaan vaeltanut turkkilaisten ja mongolien sekasikiökansa, joka aikoinaan valitsi uskonnokseen juutalaisuuden, koska se salli koronkiskonnan - päinvastoin kuin siihen aikaan islam ja kristinusko.

      Poista
    2. Sitä mitä ajatushistoriassa tapahtuu ei voi eikä edes pidä yrittää selittää sen enempää "opillisten" totuuksien narratiivissa kuin sormella osoitettavien yksilöiden tai eturyhmien aktiivisuuden vaikutuksina.

      Kammottavinta on sotahistoriointi, jossa valtiosubjektiharhan vallassa kuvataan sotatoimet kuin niitä motivoisi puhtaasti päämäärärationaalinen strateginen ajattelu.

      "Talousajattelumme" on jokseenkin puhdasta alkumagiaa -- se on yhteisöllisen "vallan" magiaa, eikä "magia" tässä tarkoita mitään selittämätöntä järjen muotoa, vaan sitä tajunnallista alkutilaa jonka päälle jokainen kulttuuri ja aikakausi on rakentanut oman järkiajattelunsa.

      Talousajattelumme on pohjimmiltaan uskontoa, "raha" on uskonnollislaatuisen kaikkivoipaisuuskuvitelman nykymuoto. Poliittisista ideologioista ei ole mitään hyötyä vaan enemmänkin haittaa kun talouden nykyisiä fundamentaalisia vaikeuksia yritetään järjellämme selvittää.

      Ideologiat puhuttelevat yksilöitä ja niillä kalastetaan poliittista suosiota ja valtaa. Minkään tosiasiallisen ongelman ratkaisemiseen niistä ei ole.

      Kun ajattelu on historiassa muuttunut, meillä on toivoa että se voisi muuttua edelleenkin. Kaikki on kuitenkin aina alkanut siitä että on oivallettu vallitsevien fundamenttien harhaisuus. Jos luomme ajatuksiimme lavasteita, joissa jokin oppi tai eturyhmä on vallitsevaan ajatteluun syyllinen, mikään todellinen ongelma ei muutu eikä ratkea.

      Poista
    3. Uusi maailman (epä)järjestys:
      https://nwoumj.blogspot.com/2014/08/rotschild-ja-nwo.html

      Poista
    4. Eihän se rahan kaikkivoipaisuus voi olla pelkkää kuvitelmaa, kun onhan meillä ollut iät ja ajat sellainen kansanviisaus vai liekö tajunnallinen alkutila, että rahalla saa ja mopolla pääsee. Itse asiassa, itsellänikin on tässä mielessä kokemusta tästä rahan kaikkivoipaisuudesta.
      Miten tämä on sitten selitettävissä, ei oo mitään magiaa ?

      Poista
    5. Nyt hieman lunta hattuun, ei valtion/hallitsijan velka asioiden driverina ole mikään uusi keksintö. Sen vaikutuksesta on ihan kirjallista tietoa jo faaraoiden ajoilta ja jos haluaa oikein raflaavan esimerkin, niin Temppeliritarit tuhottiin sen vuoksi että heille olivat velkaa liki kaikki merkittävät monarkit, erityisesti Ranskan. Ruotsin kuninkaat kävivät sotiaan Ranskan, Englannin ja Hollannin heille "ystävällisesti" lainaamien rahojen turvin ja muuttivat koko Euroopan voimatasapainoa. Ja niin edelleen ja niin edelleen. Velka ja velanotto sekä velan antaminen ovat tuhansia vuosia vanhoja keinoja vaikuttaa hallitsevaan tahoon.

      Poista
    6. Oman aikalaisjärkemme -- eurooppalaisen uuden ajan kartesiolaisen rationaalisuuden -- ja meille ominaisen yliyleistävän yleiskäsitteellistämisen liimaaminen historian päälle ei pelasta meitä oman talousajattelumme uskonnollisilta ominaisuuksilta.

      Emme tietenkään voi viedä omiakäsityksiämme "valtiosta" vuosituhansien takaiseen historiaan, aikoihin jolloin mikään vallitsevassa ajattelussa ei ollut samaa laatua kuin eurooppalaisen uuden ajan järki ja tiedollinen ajattelu.

      Oma ajattelumme perustuu aivan erilaatuisille premisseille kuin minkään meitä edeltävän eurooppalaisen kulttuurikauden ajattelu. Visuaalisen mieltämisen ja kartesiolaisen paradigman varaan rakennettu rationaalisuus on nyt parin viime vuosisadan aikana muuttanut maailmaa ja ihmisen elinehtoja miljoonakertaisesti sen määrän minkä ne muuttuiivat ihmisen historian koko edeltävän miljoonan vuoden kehityshistorian aikana. Tätä tapahtunutta järkiajattelun -- tajunnallisen hahmon- ja käsitteenm,uodostuksen muutosta -- ei meille missään koulussamme opeteta, joten kaikki "tietomme" asian suhteen on olematonta.

      Niin se kuitenkin on. Voimme puhua "valtiosta" ikään kuin köäsite sinänsä olisi vietävissä omasta ajastamme menneisyyteen ja liimattavissa muinoin tapahtuneiden tapausten ja ilmiöiden päälle. Se on suurta historiallista harhaa. Tarvitsisimme ajatushistoriaa, tiedonalaa jossa näitä hahmon- ja käsitteenmuodostukseen kuuluvbia asioita opetettaisiin.

      Poista
    7. Täsmennätkö millaisia perustavaa laatua olevia eroja oli Faaraoiden Egyptin, 1300-luvun Ranskan ja vaikkapa Ottomaanien kalifaatin välillä vallan, rajojen ja talouden perussääntöjen osalta? väitän että erot ylätasolla perusasioiden uhteen olivat likipitäen olemattomat.

      Poista
    8. "Vallan, rajojen ja talouden perussääntöjen osalta" eroja on meidän mahdotonta hahmottaa, koska nämä kaikki käsitteet ovat lähtökohtaisesti olemassa vain omassa tajunnassamme oman aikalaisrationaalisuutemme ehdoilla -- eikä meille ole opetettu mitään muita tapoja tulkita historiaa kuin omien käsitteidemme liimaaminen historiallisen materiaalin päälle.

      Siksi kaiken opetuksen olisi lähdettävä liikkeelle oman aikalaisrationaalisuutemme ehtojen ja edellytysten historiallisista ehdoista, ja opetuksen olisi valistettava meitä sen suhteen, että myös kaikki "järki" on aina nimenomaan aikalaisjärkeä.

      Filosofian historia tarjoaa yhden alustan tällaisen tarkasteluperspektiivin perustoiksi. Maallikkokin toki voi jo pienellä paneutumisella ymmärtää, että maailman ja ihmisen elinehtojen faktinen muutos parin viime vuosisadan kuluessa ei ole tapahtunut mistään järjen "ikuisista" premisseistä käsin, vaan eurooppalaisen uuden ajan ajattelu on todella ihmisen historiassa ollut jotain aivan erityislaatuista.

      Ihmisen alkulaumoissa "valta" ei ollut sama asia kuin ne yhteisövoimat, jotka edelleen muodostavat sidoksia sosiaalisissa suhteissamme. Mutta tietysti kaikki kehitys on meissä edelleen läsnä -- ja ihmistiedon opetuksen pitäisi valistaa meitä nimenomaan tällaisten lajiamme koskevien peruskäsitteiden kehityshistoriallisista muutoksista.

      Aikalaisajatteluumme kuitenkin kuin luonnostaa kuuluu se valuvika, että käytämme yleiskäsitteitä tavalla joka noituu ymmärryksemme -- että käytämmme niitä esimerkiksi ylihistoriallisia siltoja sementoidaksemme. Emme lähde liikkeelle siitä että myös se järki, joka on saanut ilmauksensa "tietona" -- ja myös "tieteessä" -- on ollut aikojen varrella muuttuvaa.

      Kun ajat ovat muuttuneet, myös se tapa jolla ajattelemme "taloutta" on muuttunut. Tuon muutoksen kartoittaminen on meille varsin vaikeaa nimenomaan siksi, ettemme lähesty "taloutta" uskonnollisena ilmentymänä -- "uskontoelämän alkeismuodoista" käsin -- mitä se kuitenkin pohjimmiltaan on.

      Ihmisen historia ei ole sitä että aikalaisrationaalisuutemme liimataan menneisyyden päälle. Mutta asian ymmärtäminen edellyttäisi sitä, että ensin meillä olisi opetettu tietoa, joka auttaisi meitä näkemään miten erityislaatuista oma, eurooppalaisella uudella ajalla kehittynyt "kartesiolainen rationaalisuutemme" on.

      Poista
  13. Hauskaa luettavaa.
    On se vain kumma juttu, että suurin osa Suomen valtionvelasta on otettu niiden hallitusten aikana jossa pääministeri tai valtionvarainministeri on ollut Kokoomuksesta.
    Nytkin säästetään 9 miljaardia € hallituskaudella, mutta samaan aikaan Kokoomuksen veronkiertolait (Sipilän hal.) aiheuttavat 13 miljardin € veronkierron hallituskaudessa.
    Jatkakaa !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todella hyvä kommentti.
      Kokkari-vapaamuurari-bilderbergi-exeupolitrukki J.Katainen vaatimattomasti melkein tuplasi Suomen valtionvelan kahtena hallituskautenaan.
      Lieneekö saanut Bilderberg-vierailunsa aikana Rotschildilta ohjeen siihen?

      Poista
    2. Itse asiassa suurin osa Suomen valtionvelasta on otettu niiden hallitusten aikana jossa pääministeri tai valtionvarainministeri on ollut SDP:stä

      Poista
    3. Jep, tuo tarina kokkareiden osuudesta on lyönyt läpi vähän liioitellusti. Toki sekin on osaltaan totta, eli eivät ole liiemmalti estelleet sosialistien hullun talouspolitiikan toteuttamista tai ovat olleet opportunistisesti sen kannalla kunhan ovat saaneet omia juttujaan läpi.

      Poista
    4. Eipä noissa ylimpiä globalistikommunisteja kumartavissa maanpettureissa ole paljoa puolusteltavaa:
      Kataisen ministerivuosien tulos: 47 miljardia euroa velkaa,
      https://www.hs.fi/talous/art-2000002723419.html

      Poista
    5. Planeettamme raha-valtiaat Rotschildit ovat ylimmät globalistikommarit.

      Poista
    6. Rockefellerien ohella.

      Poista
  14. Joka ikinen edusta on sitten mikä tahansa puolue kyseessä, edustaa kansaa puheissaan vain ennen vaaleja, kun on päässyt orsille, kansa ei kiinnosta vaan edustaja muuttuu oman etunsa ajajaksi. Joka ikinen edustaja! On kyllä vuosikymmenien kokemus.

    VastaaPoista
  15. Koskela ei varmaankaan tiedä, omaisuus- eli varallisuusvero poistettiin osana 2004-2005 tuloratkaisua. Mitä muuta ko. ratkaisusta poistetaan? Palkankorotukset?

    VastaaPoista
  16. IL 20.10.2024

    Mies juotti 15-vuotiaan tytön humalaan ja raiskasi Helsingissä

    Mies pakotti teinitytön kaksi kertaa oraaliyhdyntään.

    https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/307f4e01-5468-4a40-a7a0-6b127af8548e

    Artikkelista poimittua

    Korkein oikeus on antanut ennakkopäätöksen törkeää lapsenraiskausta koskevassa asiassa.

    Tekoaikaan 24-vuotias Qaisullah Wahidi raiskasi omassa asunnossaan tekoaikaan 15-vuotiaan tytön Helsingissä maaliskuussa 2021. Mukana oli myös tytön 16-vuotias kaveri.
    Wahidi ja tytöt joivat alkoholia ja kuuntelivat musiikkia. Wahidi kosketteli ja yritti riisua tytön, mutta hänen ystävänsä keskeytti tämän.

    Myöhemmin Wahidi riisuutui itse alasti ja pakotti tytön ainakin kahdesti oraaliyhdyntään. Hän piti tytön päästä kiinni ja myöhemmin istui hänen päällään.
    Hovioikeuden mukaan Wahidi käytti teossa hyväkseen tytön päihtymystilaa. Tyttö oli avuton eikä kyennyt puolustamaan itseään tai ilmaisemaan tahtoaan.

    KKO piti ennallaan

    Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Wahidin törkeästä lapsenraiskauksesta viiden vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeusrangaistukseen. Hovioikeus kuitenkin katsoi aiheelliseksi alentaa vankeusrangaistusta tasan viiteen vuoteen.
    Perusteluna vankeusrangaistuksen alentamiselle oli se, ettei Wahidi käyttänyt erityisen voimakasta väkivaltaa.
    ------------------------------------------

    Kalliiksi tuli tämänkin rikoksen selvittely ja oikeudella olisi varmaan ollut parempaakin tekemistä.
    Kuinka pahat traumat jäävät tytölle tästä?
    Eikö jo voitaisi uskoa, että Suomi pärjää ilmankin näitä raiskaajia ja heidän maanmiehiään.
    Vai onko tämä oire siitä, että Suomi on tiellä kohti surkastumista?

    VastaaPoista
  17. Vasemmistoliiton valinta uudeksi puheenjohtajakseen alleviivaa nimenomaisesti sen, kuinka pahassa ahdingossa vasemmisto alkaa olemaan (hyvä niin). Puheenjohtajana ensimmäisen kauden edustaja tuskin ketään vakuuttaa. Valinta taisi olla väistämätön, koska kokeneemmat toimijat eivät lähteneet kisaan...

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa, mutta (toivottavasti) syntyvien keskusteluketjujen seurantaa helpottaisi, mikäli käytettäisiin nimimerkkejä tai nimeä. Pyydän myös noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!