keskiviikko 9. lokakuuta 2024

Poliittinen värityskirja

Heinolalainen Harri Salonen (ps) haluaa poistaa lukion yhteiskuntaopin oppikirjasta kohdan, jossa kerrotaan Suomen eduskuntapuolueista. Hänen mukaansa kirjaan painetut puolueiden esittelyt ovat räikeällä tavalla poliittisesti latautuneita ja vinoutuneita.

Esimerkkeinä tällaisesta hän mainitsee seuraavat asiat: tasa-arvo on nimetty pelkästään vihervasemmistopuolueille tärkeäksi arvoksi, Perussuomalaiset on nimetty ainoaksi populistiseksi puolueeksi ja hyvinvointivaltion sanotaan olevan pitkälti sosiaalidemokraattien luomus. Vinoutuneiden eli virheellisten väitteiden listaa voi jatkaa lisäksi sillä, että Vihreät ovat vaikeasti vasemmisto-oikeisto -akseliin sijoitettava puolue. 

Mainituista asioita ensimmäinen kuuluisi kaikille  kirjassa esitellyille puolueille, sillä Suomessa ei yksikään puolue aja ihmisten välistä epätasa-arvoa. Toinen kohta eli populismi kuvaa tänä päivänä useita puolueita. 

Näin erityisesti edelliseen hallitukseen osallistuneita oppositiopuolueita, jotka moittivat nykyhallitusta monista asioista - kuten budjetin leikkausten kohdistamisesta - ilman, että tarjoavat selkeää vaihtoehtoa. Tai ilmoittavat poliittiseksi tavoitteekseen yksinkertaisesti hallituksen kaatamisen. 

Kolmas kohta on puhdasta lööperiä, koska kaikki suomalaiset puolueet kannattavat tänä päivänä hyvinvointivaltiota, jossa suuri osa palveluista on yhteiskunnan vastuulla. Puolueita erottavat vain keinot, kuinka se toteutetaan ja kuinka paljon se saa maksaa.

Neljäs, eli minun esille nostamani kohta, taas ei pidä paikkaansa, koska Vihreät on nykyisin - todennetusti - talouspolitiikaltaan vasemmistolainen ja arvopohjaltaan ääriliberaali puolue.

Edelle kirjoittamilla perusteilla on helppo yhtyä Harri Salosen kritiikkiin. Ja samalla ihmetellä syvästi kyseisen koulukirjan tekijöiden ilmiselviä poliittisia motiiveja, joiden tavoitteena näyttäisi olevan koululaisten aivopeseminen näkemään erityisesti poliittinen vihervasemmisto todellisuutta paremmassa valossa. 

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Kohutun koulututkimuksen tekijöiden kehno tutkimusetiikka
Kympin oppilas osasi ennen enemmän kuin nyt
Opetushallitus linjasi spurgut ja puliukot puhekielen ulkopuolelle

47 kommenttia:

  1. Lukion yhteiskuntaopin oppikirja - uusi pirkkalan moniste!

    VastaaPoista
  2. Vihervasemmiston vallan lonkerot ovat niin monitahoiset ettei moni tule edes ajatelleeksi asiaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö siellä opetushallituksessa ole joku koulukirjaosasto joka valitsee käytettävät oppikirjat? Ja kuten tiedetään opetushallitus on virhevasemmiston läänitys. Kuten oli edellinen ministerikin.
      Huru-ukko

      Poista
    2. Koululaitos, media, yliopistot, virkamiehistö, kirkko jne solutetaan vähitellen vihervasemmiston väellä. Siltähän tuo näyttää.
      Kouluissa tilanne on sikälikin huolestuttava, että lapsilla ei välttämättä ole kriittistä arvostelukykyä, ja propaganda otetaan totena.
      Hesarissa muuten mainostettiin Atte Korholan kirjaa, jossa hän kertoo, että kristitty äärioikeisto se vasta kaiken pahan alku ja juuri onkin. Korhola on näitä pikkuisen tärähtäneitä ilmastonmuutosprofeettoja, joka on nyt laajentanut tutkimusaluettaan teologian puolelle.

      Poista
    3. Ilmastonmuutosprofetia ja teologia ovat kumpikin uskoon, ei tieteeseen perustuvia.

      Poista
  3. Ylen uutisen kommentointi sensuroi lievänkin epäilyn puolueellisuudesta automaattisesti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Melko koomista luettavaa todella.

      Poista
    2. Kun kysyt veromedian omalla sivustohaulla jotain sille epämieluisaa, saat koronapäivityksiä vuodelta 2020.

      Ylen epäluotettava, vasemmistolainen tuo veromedia.

      Poista
  4. Media uutisoi tuon vaatimuksen aivan kuin kyse olisi ollut kirjojen polttamisesta tai sensuurista. Eli vihervasemmiston propagandaa ei saisi vastustaa mitenkään tai se on nasseilua ja vaskismia...

    VastaaPoista
  5. Putinkin pani kaikki oppikirjat uusiksi, niin miksei Suomessakin.

    VastaaPoista
  6. No, menemättä tarkemmin yksityiskohtiin ilman juonipaljastuksia, työssäni olen kohdannut populismia erityisesti vihreiden ja kokkareiden suunnalta. Molemmissa on todella sitä äärilberaalia ajattelua ja sekä perustelemattomia väittämiä. Sellaista kivaa puskasta huutelua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viherkommarit ja kokkarit ne yhteensoppii, voisi panna huomenna yhteen koppiin!
      Kumpaisetkin mm. koettavat tehdä seksuaaliperversioista, LGBT, uuden normaalin ja eivät ole yhtään sitä vastaan, että ns. jakopolitiikka suunnataan asylumtaikasana- pakolOisille - niin kovasti kun kokkarit vastustavatkin minkäänlaista "jakamista" eli toimeentuloapua KANTA-suomalaisille vammautuneille ja muille puolustuskyvyttömille.

      Poista
  7. Ehkäpä YLE:n fanaattinen laitalavakoomikko, persuvitsijä viisikymmentä puolen tunnin pätkään vaivatta mahduttava Jukka Lindström palkataan kirjoittamaan seuraava vielä räikeämmin leimaavia adjektiiveja käyttävä oppikirja? Jopa alkaisivat muuten vain puistatuksia oppilaissa aiheuttavat koulukirjat tehdä kauppansa.

    No, vakavasti ottaen on niin, että jokaisessa yhteiskunnassa vallitsee vallitseva käsitteellinen kielimaailma, ja sehän otetaan aina valmiiksi annettuna, eikä ainakaan koulu ole se paikka jossa ihmisiä oikeasti opetettaisiin suhtautumaan tietoon kriittisesti. Pirkkalan monisteesta näihin nykypäivän vihertotuuksiin ei ole pitkä pätkä, koska vain kielimaailman leimat ovat vähän muuttuneet mutta mielen mekanismit ovat ikuisia. Koulu polkee paikallaan.

    No, vielä vakavammin ottaen, siihenhän se hajoaa, koulu, omiin päähänpinttymiinsä. Todellista erilaisuutta ei saa nähdä, ei kuulla, siitä ei puhuta. Tasa-arvo on orwellilainen stiiknafuula, kaikki ovat ah niin tasa-arvoisia, mutta hyväihmiset ovat vielä tasa-arvoisempia.




    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lindströmin yksipuolinen persuvastainen propagandarynnäkkö tympäisee melkoisesti. Kuvastaa Ylen puolueellista suhtautumista politiikkaan ja kertoo, että paljon enemmän olisi pitänyt leikata

      Poista
    2. Tampereen punayliopiston fanaattisen taistolaiskommari-professori Kaarle Nordenstrengin kouluttamia piilokommari-toimittajia on varmasti vielä Ylen palkkalistoilla.
      Nordenstreng piti jäähyväisluentonsa vasta v. 2009. Nuorimmat ovat vasta n. nelikymppisiä, joten työuraa on jäljellä vielä neljännesvuosisata.
      Nordenstrenghän kävi aikoinaan Moskovasta asti ammentamassa korkeinta kommunisminoppia.

      Poista
  8. Olen ennenkin tänne kirjoittanut tästä vastaavasta asiasta. Tuo professorin mainitsema ja Harri Salosen esille tuoma ongelma on vain jäävuoren huippu ja ongelmana hyvin pieni. Lähes kaikissa koulukirjoissa on tavalla tai toisella propagandaa: Ilmastonmuutosta, väestön muuttumista, uskonnoista, elämän hallintataidoista (perhe, ihmisyys, tasa-arvo yms) yms. Kirjat ovat täynnä sekä sanallista että kuvallista alitajunnan pakkosyöttöä. Ei ole ihme, että elokapina riehuu eduskuntatalolla ja nuoriso on ahdistunutta. Kuka tahansa olisi, jos joutuu peruskoulun propagandan pakkosyöttämäksi. Turha varmaan mainita, että edellä mainituista asioista ei ole ikinä mainittu sitä toista puolta eli ilmaston luonnollista vaihtelua, konservatiivisia perhearvoja, "aitoa" suomalaisuutta, uskontojen todellista puolta, ihmisen mahdollisuutta myös vaikuttaa positiivisetsti asioihin (lääketiede / tekniikka) jne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen täysin samaa mieltä!

      Poista
    2. Näin kulttuurimarxistit eli piilokommarit tuhoavat Suomen ja muut länsimaat:
      "Frankfurtin koulukunta: salaliitto rappioon,
      isovimma.blogspot.com/2011/02/frankfurtin-koulukunta-salaliitto.html

      Poista
    3. Gender-vallankumousta lietsotaan nyt avoimesti kouluihimme:
      https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/juhaahvio/217402-gender-vallankumousta-lietsotaan-nyt-avoimesti-kouluihimme/

      Poista
  9. Olen samaa mieltä Viktor Orbanin kanssa - PAITSI että Putinista ja Venäjästä ylipäänsä sekä varsinkin Putinin Venäjästä edustan täysin vastakkaista kantaa:
    ”Euroopan talous kuolee, mutta sitä ennen se hajoaa maahanmuuton takia”, Orbán varoittaa,
    https://www.kansalainen.fi/euroopan-talous-kuolee-mutta-sita-ennen-se-hajoaa-maahanmuuton-takia-orban-varoittaa/

    Putinin halvan öljyn ja kaasun takiako Orban myy ääneensanomansa periaatteet?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en luota yhteenkään maahan joka on hitusenkin myötämielinen ryssiä kohtaan.

      Poista
    2. Unkari on 90-prosenttisesti riippuvainen tuontienergiasta, pääosin kaasusta ja öljystä, kertoi Yle vajaa kaksi vuotta sitten. Kaasusta 95 prosenttia ja öljystä 65 prosenttia tulee Venäjältä. Hinta ei yllättäen ole halpa, vaan samaan hintaan saa muualtakin. Mutta kaasu ja ehkä öljykin tulevat putkia pitkin, ja vaatisi todennäköisesti isot investoinnit rakentaa uudet putkistoyhteydet ja verkostomuutokset, joilla kaasua saataisiin jostain muualta syötettyä verkostoon.
      Joten onhan tuossa kyynikolle hyvä motiivi kaveerata kansanmurhaajankin kanssa.

      Poista
    3. Eikös se ole täysin laillista liiketoimintaa? Ainakin Heinäluoman ja Pekkarisen mielestä.

      Poista
  10. Tasa- arvo: Vihreät, Vasemmistoliitto, Sdp ja Rkp kannattavat nimenomaan vain YHDENVERTAISUUTTA, ei enää tasa- arvoa.

    Siinä kaikilla pitää olla mahdollisuus saada sama kyvyistä riippumatta. Monissa kirjoituksisa protestoidaan jo, kun joissain asioissa noudatetaan vain tasa-arvon periaatteita.

    Eihän meillä ole enää edes Tasa-arvovaltuutettua, vaan Yhdenvertaisuusvaltuutettu, jonka sivuilta löytyy sen päämäärät ja ne eivät todellakaan ole tasa- arvoa.

    Nuo samat puolueet ajoivat edellisellä hallituskaudella jopa intersektionaalista feminismiä, johon ei koskaan kysytty kansan mielipidettä. Eikä tuohon femniismiin ole mitään sääntöjä, vaan periaatteella KAIKKI VIEDÄÄN.

    Suomen puoluekartalla Tanskan Mette Frederiksenin johtama sosiaalidemokraatit on populistista laitaoikeistoa ja persua. Silti sen puolueen johtamalla valtiolla pyyhkii aivan loistavasti. Tai sen takia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pyyhkii.. Juu.. Tanska kyllä tunnetaan nykyään siitä että, maa on muslimoitu jopa enemmän kun ruotsi.

      Poista
    2. Tanskassa on vallan outoja demareita, kun ymmärtävät miten rikkaus eroaa taakasta. Usa taas on vaarassa saada presidentiksi naisen, joka ei sitä eroa ymmärrä. Kamala Harris kun on edesauttanut siinä, että maahan on tullut kymmenen miljoonaa laitonta siirtolaista Meksikon kautta, ja ottanut ihan vapaaehtoisesti lisää Haitista. Mikä ymmärettävästi ketuttaa osaa kanta-usalaisista.
      Harrisin käsitys tasa-arvosta on juuri tuo woke-tyyppinen.

      Poista
    3. Tanskalaiset heräsivät liian myöhään, heillä on nyt rikkautta roppakaupalla. Mutta ainakin jotenkin yrittävät pitää ne kurissa, kun niiden pitää värvätä porukkaa pahimpiin kupruihin Ruotsista jossa seuraamukset ovat olemattomia kun/jos jää kiinni vaikkapa 9 millisellä tehdystä eutanasiasta. Miten lienee, ovatko onnistuneet estämään ettei rikkautta tule enää ulkoa lisää? että olisivat vain jo sisällä olevan rikkauden monistumisen varassa?

      Poista
  11. Nyt kyllä professori erehtyy, nimittäin Kokoomus ei ole ollut mikään tasa-arvon kannatus puolue ainakaan viimeiseen 10 vuoteen. Jos osaa lukea niin ymmärtää puolueen ajavan sisään, uutta luokkayhteiskuntaa. Ei työläistaustaisia lapsia yliopistoon, sinne kuuluvat vain akateemisten/rikkaiden ihmisten jälkeläiset , listaa voisi jatkaa helposti ainakin muutamalla kokoomuksen tavoitteella.
    Kaikki eivät ole niin ilmiselviä, vaan savuverhon takana osittain.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet varmaan samaa mieltä että uskomattomat väitteet vaativat ultimaaliset todisteet? eli laitapa esille todisteet noille väitteillesi kokoomuksesta. Linkkejä, videoita jne. joissa tuo heidän agendansa todistetaan. En ole kokoomuslainen, pois se minusta, mutta paskapuhetta ja valehtelua vastaan kyllä olen, etenkin vassarien jatkuvaa sellaista törkyä vastaan.

      Poista
    2. Kokoomuksessa jo vuosia sitten ylimpien globalistikommunistien lakeijat kaappasivat vallan - se siitä entisestä
      "koti-, uskonto- ja isänmaa"-puolueesta. He haluavat hävittää suomalaisen Suomen ja kantasuomalaiset korvaamalla ne "rikkaudella", johon mm. ruotsalaiset ja tanskalaiset ovat tukehtumaisillaan.
      Kuka otti avosylin vastaan syksyllä 2015 n. 30000 asylumtaikasana-pakolOista, vaikka Schengensopimuksen mukaan niistä ei olisi tarvinnut päästää Suomeen ensimmäistäkään?
      Kuka sanoi useita vuosia sitten:
      "Itäkeskukseen kun menee, se on kuin Somalia. Se on hieno paikka"?

      Poista
    3. Juu, niin tekivät. Mitä tekemistä tällä on tuon edellisen postauksen väitteiden kanssa? ei yhtään mitään.

      Poista
    4. Kieltämättä ei liittynyt mainitsemasi postauksen väitteisiin, mutta jatkan vielä seuraavalla kysymyksellä:
      Kuka hyväksyi joulukuussa 2018 Marokon Marrakeshissa YK:n sorvaaman GCM-siirtolaissopimuksen, joka täydelleen noudatettuna käytännössä avaa maan rajat kenelle tahansa tänne tahtovalle?

      Poista
    5. Tukeva ote on korkeimmilla globalistikommunisteilla Suomen ylimmästä poliittisesta johdosta.
      Valitettavasti kansa vaan ei tiedä sitä.

      Poista
  12. Käsittämätöntä on myös se, että oppilas tulee peruskoulussa raiskatuksi:

    Yle tänään

    Ylitornion kouluraiskauksen käsittely alkoi Lapin käräjäoikeudessa

    Epäilty teko tapahtui Ainiovaaran koulussa viime joulukuussa. Sekä uhri että syytetty olivat saman koulun oppilaita.

    https://yle.fi/a/74-20116822

    Artikkelista poimittua

    Syyttäjä on nostanut syytteet 17-vuotiasta ulkomaalaistaustaista henkilöä vastaan nuorena henkilönä tehdystä lapsenraiskauksesta ja seksuaalisesta kajoamisesta lapseen.

    Epäilty teko tapahtui Ainiovaaran koulukeskuksen wc-tiloissa koulupäivän aikana viime joulukuussa. 13-vuotias uhri ja tekijä ovat olleet opiskelijoina samassa koulussa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "... uhri ja tekijä ovat olleet opiskelijoina samassa koulussa." Tuossakin on V-median valhe: Eivät he ole olleet "opiskelijoina", vaan OPPILAINA. Peruskoululaiset ja lukiolaiset eivät ole mitään "opiskelijoita" vaan koululaisia/oppilaita. Vasta yliopistoista ja korkeakouluista voi löytää "opiskelijoita". Tuossakin tulee näkyviin, miten V-media pyrkii järjestelmällisesti kieltä muokkaamalla hämärtämään tosiasiat.

      Poista
  13. Vihreätkö ääriliberaali?
    Sehän on Suomen ainoa raakaa autoritaarisuutta avoimesti ajava puolue, joka vaatii saada pakottaa kaikki tottelemaan uskonnollisia opinkappaleitaan suvaitsematta mitään muuta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viherkommarit edustavat Suomen ylintä anti-suvaitsevaistoa, vaikka puheissaan vastakkaista väittävät.

      Poista
    2. Ilmastouskonto eli suuri ilmastohuijaus
      on viherkommarien tärkein uskonkappale, useine liitännäishuijauksineen kuten idioottimainen päästökauppa.

      Poista
    3. Jonnekinhan ne rahat menevät joilla tehdään uskonnollisesti epätoivottua toimintaa mahdollisimman kalliiksi ihmisille. Mihin, se onkin sitten hyvä kysymys.

      Poista
    4. Toden totta, hyvä kysymys!

      Poista
  14. Prof.: "Vihreät on ... arvopohjaltaan ääriliberaali puolue." Tuossa taas kerran tulee esiin yllä ajatuksiaan esittelevän professorin julkituodun ajattelun tiedostuksellinen (vieraskielisesti sanottuna: "kognitiivinen") vinouma: Sellainen, joka pyrkii kieltämään jokseenkin kaiken omille tavoitteilleen vastakkaisen, ei missään järkevässä mielessä voi olla "liberaali" — ei edes "arvopohjaltaan liberaali", puhumattakaan mistään "ääriliberaaliudesta". Professori on tullut V-median, jonka suomalaisen jaoksen merkittävä osa HS on, levittämän propagandan onnistuneesti sumuttamaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin summattu. Olen puhunut samaa asiaa jo pitkään ja ihmetellyt miten todellisuudessa totalitarismia saarnaavia ja siihen pyrkiviä voidaan edes huumorilla nimittää liberaaleiksi, sen perinteisessä tai modernissa merkityksessä. Heidän tekemisistään paistaa kenelle tahansa näkevälle se miten he kohtelisivat erimielisiä päästessään valtaan. Meillä olisi vankileirien saaristo Saimaalla muutaman viikon kuluttua siitä kun tämä porukka saisi täyden vallan.

      Poista
    2. Niin kauniilla paikalla? Ehkä Äänekosken ja Oulun välisillä rämealueilla?

      Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa, mutta (toivottavasti) syntyvien keskusteluketjujen seurantaa helpottaisi, mikäli käytettäisiin nimimerkkejä tai nimeä. Pyydän myös noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!