torstai 14. toukokuuta 2020

Työoikeus laittomasti maassa oleville

Sisäministeri Maria Ohisalon (vihr) halut saivat jälleen eilen yhden pienen täyttymyksen kun hallitus esitti, että turvapaikanhakijat ja laittomasti maassa oleskelevat saisivat työssäteko-oikeuden ilman karenssiaikaa. Näin he voisivat helpommin muuntautua turvapaikanhakijoista työperäisiksi maahanmuuttajiksi.

Suurimpien oppositiopuolueiden kansanedustajista Jussi Halla-aho (ps) totesi, että laittomasti maassa olevien työnteko-oikeus "ei kannusta kyseistä henkilöä poistumaan maasta". Heikki Vestman (kok) huomautti, että "hallitus leikkii tässä nappikauppaa ja leikin säännöt perustuvat ideologiaan, eivät kansalliseen tarpeeseen".

Janne Sankelokin (kok) oli huomannut, että päätöksellä voi olla "rapauttavaa vaikutusta turvapaikkajärjestelmäämme" ja Riikka Purra (ps) piti esitystä huonosti valmisteltuna ja häntä säesti Mari Rantanen (ps) toteamalla, että "kuinka te kehtaatte tuoda tällaisen esityksen, jossa ei ole minkään näköisiä vaikutusarvioita siitä, kuinka moni näistä tuhannesta olisi menossa töihin".

Ministeri Ohisalo ei kuitenkin lotkauttanut korvaansakaan kritiikistä, vaan kertoi muutoksen olevan väliaikainen ja ettei se hänen mielestään lisäisi Suomen vetovoimaa kehitysmaalaisten parissa. Häntä säesti Pekka Aittakumpu (kepu) kertomalla, ettei uudistus estäisi maastapoistamista.

Nyt nähty näytelmä oli kelvoton. Ei opposition kommenttien vaan hallituksen toimintatapojen suhteen. Näin siksi, että huonosti valmisteltujen esitysten tuominen eduskuntaan saattoi olla ymmärrettävää siinä akuutissa kriisissä, jonka aikana koronaviruksen nopeaa leviämistä pyrittiin estämään, mutta se ei missään tapauksessa ole hyväksyttävää elintasopakolaisliikehdinnän kaltaisessa kroonisessa ongelmassa.

Siksi tämä näytelmä on nähtävä ennen kaikkea sisäministeri Ohisalon henkilökohtaisten halujen edistämisenä, jonka muut hallituksen jäsenet - erityisesti Keskustan ja SDP:n puoluekirjaa kantavat - ovat siunanneet ministeriauton takapenkin käyttöoikeuden jatkamiseksi. Samalla se vastaa kysymykseeni siitä, että "myöntääkö sisäministeri Maria Ohisalo (vihr) jossain vaiheessa, että hän on ollut turhan sinisilmäinen turvapaikanhakijoiden suhteen".

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Viisi kysymystä irakilaismiehen ylösnousemuksesta Ohisalon tulevaisuuteen
Fanatismia eduskunnassa
Maria Ohisalon halut herättivät kysymyksiä

18 kommenttia:

 1. Ohisalossa tiivistyy demokratian pahin ongelma. Vakavista asioista pääsevät päättämään edesvastuuttomat tomppelit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "edesvastuuttomat tomppelit" on lievä ilmaisu Suomen tuhoa edistävistä kansanpettureista.

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 2. Kysymys tuollaisissa esityksissä on kyllä paljon muustakin -- ja paljon syvemmin oman aikamme kulttuurinarsismiin palautuvista ongelmista -- kuin vain näiden naisministereiden elimistöissä piukahtelevista hormonipiikeistä.

  Edes psykohistoriointi, joka palauttaa aatevirtauksia minuuden alkulähteille, ei riitä selittämään tätä eurooppalais-länsimaisessa ajattelussa nyt vahvistuvaa joukkomittaisen syyllisyyden ja vahvistuvien uhriroolien -- uhraamisen, uhrautumisen, uhriutumisen -- nousua. Perinteiden vasemmiston korvaava "punavihreä" ajattelu on ottanut suhteellisen nopeasti aivan tavattoman valta-aseman. Itse asiassa kului vain muutama vuosikymmen Rachel Carsonin kirjan ilmestymisestä kuin jo maailman melkein kaikilla itsensä "sivistyneiksi" noteeraavilla valtioilla oli hallituksissaan erityiset ympäristöministeriöt.

  Aniharva pystyy näkemään kyllin syvälle ihmismieleen voidakseen edes jollakin auttavalla tavalla käsitteellistää sen miten sunnattomista ajattelun harhoista on kyse. Kokonainen aikakausi voi kokea totena jotakin joka on mitä karkeinta ja hirvittävintä harhaa. Nimenomaan tietyt syvätason tekijät, joihin juuri syyllisyys ja uhriroolien kautta saatava voimaantuminen kuuluvat, luovat vahvan kokemuksellisen illuusion oikeassaolemisesta.

  Ja tuohon itsetuhoiseen -- itsetuhosta voimaa saavaan -- maailmanjäsennykseen liittyy sitten automaattisesti se, että uhriajattelu tuo mukanaan "tiedollisen" oikeassaolemisen lisäksi myös "moraalisen" oikeassaolemisen. Eli juuri nuo aatteet jossain tietoisuuden pinnan alla antavat kannattajilleen oikeuden ottaa oikeus omiin käsiin.

  Ja tällaisessa maailmassa me nyt elämme. Tuskin kukaan näistä ajatruskyvyttömistä ministereistä tai kansanedustajistakaan tajuaa sitä tapaa, jolla uhriajattelusta seuraa omankädenoikeus. He suhtautuvat nyt tähänkin esitykseen kuin se olisi vain mielipide mielipiteiden joukossa, yksi kannanotto kannanottojen valikoimassa.

  Ei se ole. Se on jotakin paljon paljon paljon perustavanlaatuisempaa. Se on oikeuden ottamista omiin käsiin -- vaikka näyttää siltä että toimijana olisi täysin laillista valtaa käyttävä edustuksellisen demokratian instituutio.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitenhän ihmiset saataisiin lukemaan ja ymmärtämään tuollaisia juttuja kuin esimerkiksi tuo johon nimeni linkittää. Oman eurooppalaisten ihmistieteitten historiamme valo ei juuri arkielämäämme hätkäytä. Nämä miniterit kaikessa tolkuttomuudessaan ovat totaalisen sokeita sille totalitarismille jota he ovat toteuttamassa. Mikään ei taida auttaa. Jokin olennainen osa -- ajatteleva osa -- ihmisyydestämme on jo saatu katoamaan.

   Poista
  2. Lopeta tuo psyko...sosioteorian tyrkytys. Tuota kukaan jaksa lukea.
   Ryssänkommareitten kosto ja yhteiskunnallisen länsimaiden vastaisen sodankäynnin kliimaksi silmiemme edessä on tapahtumassa.
   Neuvostoliiton romahtaessa se jätti jälkeensä kaikkialle länteen luikerrelleet sosialistisen internationaalin lonkeronsa. Putinin valtaan nousun myötä kyseiset lonkerot heräteltiin "uusiokäyttöön", tällä kertaa muskeleinaan venäjältä länteen virtaavat rajattomat varallisuudet. Siksipä näinä päivinä katselemme uusia sijoituskohteita etsivien pääomien ja sosialismin epäpyhää avioliittoa. Kansallisomaisuuden myyntiä pilkkahintaan. Länsimaiden teollisuuden alasajoa. Punaisen pääoman harjoittamaa uusliberalistista ryöstökapitalismia. Tuotannon tekijöiden haltuunottoa kapitalismin kautta toverikerhon kouraan.
   Katsellessamme läntisiä yhteiskuntia ja länsi-eurooppalaisia kansakuntia vaurioittavan suvakkisairauden temmellystä, katselemme sotaa. Kylmänsodan jatkoa. Jo kylmänsodan aikana alkanutta tuhotyötä.
   Siksi suvakkimielisairauden lipunkantajat ovat viimevuosina etsineet ryssää länsimaalaisten kansallismielisten keskeltä, koska se röhnöttää heidän itsensä keskellä kaikkein vahvimpana. JA koska se palvelee heidän herransa ja ruhtinaansa etuja. Venäjä-pakotteita myöten.

   Poista
  3. Kauniistihan ne elävät historialliset jatkumot ja projektiivinen tulkinta sinunkin tekstissäsi kaikkien isminimitysten alla.

   Poista
  4. Jatka vaan kommenttien kirjoittamista. Nämä ovat niin syvälle ihmisyyteen (ajatusten tuolle puolen) meneviä käyttäytymisominaisuuksia, että harvoin saa lukea tästä näkökulmasta kommentteja keskustelupalstoilla.

   Poista
  5. Psyko..sosiologiseen jargoniin totuus hukkuu.

   Poista
 3. "Koronapandemia saattaa laukaista uuden siirtolaisvyöryn matalan tulotason maista, uskotaan Euroopan turvapaikka-asioiden virasto EASO:ssa.

  EASO:n 7. toukokuuta julkaisemassa raportissa sanotaan, että matalan tulotason maista saattaa taas lähteä liikkeelle siirtolaisvirta kohti EU-maita. Erityisesti tämä koskee ihmisiä, joilla on kotimaissaan huonot mahdollisuudet saada terveydenhoitoa."
  https://www.kansalainen.fi/easo-uusi-siirtolaisvirta-koyhista-maista-uhkaa-eurooppaa/

  Kehitysmaista lähteville potentiaalisille elintasopakolaisille on varmasti kännyköiden välityksellä kaiutettu tieto Suomen avokätisestä sosiaaliturvasta ja ilmaisesta terveydenhoidostakin "hätääkärsiville pakolaisille".

  "YK:n raportin mukaan alle 3 % vuonna 2016 Italiaan Välimeren yli tulleista turvapaikanhakijoista pidettiin oikeina pakolaisina."
  https://www.nykysuomi.com/2017/04/26/alle-3-valimeren-yli-italiaan-tulleista-pakolaisista-sai-turvapaikan/

  Kun viherkommunisti-hallitukselle Suomi ei näytä olevan köyhä eikä kipeä (valtionvelka n. 60% BKT:stä), niin varmasti moraaliposeeraavat Ohisalo ja kumppanit haluavat pitää suomalaisten veronmaksajien laskuun piikin auki jo nyt yli kolmen miljardin euron vuotuisten matu-kustannusten edelleenkasvattamiselle - niin kauan kuin ulkomaiset lainanantajat suostuvat rahoittamaan Suomen harjoittamaa maailman sosiaalitoimistona olemista.

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 4. Asiasta toiseen. Poliisikouluun oli ennätysmäärä hakijoita. Kun ohisalo muistaakseni on tästäkin asiasta tuonut esille tarkoitus päämääriään, olisi mielenkiintoista tietää hakijoiden ms taustoista. Kun poliisin virkapukuunhan esitettiin, jotta pitäisi sallia kasvojen peittäminen. Tms.

  VastaaPoista
 5. "Poliisikouluun oli ennätysmäärä hakijoita. Kun ohisalo muistaakseni on tästäkin asiasta tuonut esille tarkoitus päämääriään, olisi mielenkiintoista tietää hakijoiden ms taustoista. "

  Todennäköisesti muslimit ovat agitoineet nuorensa hakeutumaan poliiseiksi. Läpäisevät kriteerit tietysti helpotetusti.

  Acc

  VastaaPoista
 6. Hallitukselta pitää nyt vaatia 10-15 vuoden talousohjelma, miten päästään taantumasta ylös ja ylvelkaantumisesta pois. Eihän se ohjelma seuraavalle hallitukselle kelpaa, mutta sitä olisi oppositiosta kiva mätkiä.

  VastaaPoista
 7. Eikös eduskuntavaalien tv-väitelyissä joku suhteellisen tunnettu pääministeri kandidaatti ilmaissut ko. asiaan liittyen "kielikurssille ja töihin". Ja tässä näemme lopputuleman...Ehkäpä asia ei olekkaan lähtöisin Sisäministeriön pöydältä vaan ihan jostain muualta?

  VastaaPoista
 8. Nytpä on sitten helppo Ahmedin "palkata" Abdullah, koska Abdullahin maahanjäänti on täysin työnsaannin varassa, ja Ahmed voi sanella juuri sellaiset työehdot kuin haluaa. Kunhan nyt paperilla näkyy, että toki on palkkaa maksettu.

  Näinhän on toki tapahtunut aiemminkin, mutta nyt hallitus erikseen työnsi kaikkein epätoivoisimmat ihmiskauppiaiden syliin.

  Eikö virkamiehissä ole enää ketään, joka selittää ohisaloille, mitä se päätös oikeastaan tarkoittaa?

  Valtsu

  VastaaPoista
 9. Viherkommunisti-hallituksen suomalaisvihamielinen törkyvideo:

  ”YLE VAIKENEE HALLITUKSEN RAMADAN-VIDEOSTA SAMALLA KUN NOSTAA AFGAANI-YLIOPPILAAN JALUSTALLE

  1960-luvun lopulta länsimaissa valtaan päässyt kansakunnan käsitteen ”dekonstruoiminen” eli uudelleenmuotoilu omaksi irvikuvakseen on viime vuosina saanut entistä julkeampia muotoja. Tästä ovat vastanneet kansakunnan kaapin päälle kömpineet opportunistit, jotka ovat alkaneet seurata hegemoniseen asemaan päässeitä muotiaatteita. Niissä muun muassa suomalaisuus määritellään niin mielivaltaisesti, ettei se sano enää mitään paitsi sen, että kuka tahansa voi olla suomalainen.

  Viimeksi eilen kansanviholliset iskivät tikaria kansakunnan selkärankaan ilveilemällä suomalaisuuden päivän kustannuksella. Arvatenkin Yle vaikeni punaviherkaartin kaappaaman Valtioneuvoston kanslian (VNK) julkaisemasta suomalaisuuden päivän videosta, jossa islamilaiset uskonjohtajat lähettävät ramadantervehdyksensä suomalaisille. Suurista mediataloista vain Iltalehti kiinnitti kulttuurimarxilaiseen provokaatioon huomiota ja julkaisi uutisjutun VNK julkaisi suomalaisuuden päivänä videon islamilaisten johtajien ramadantervehdyksestä – kaikki miehiä: Näin kampanja kommentoi.

  Vaikka Iltalehti toikin esiin VNK:n röyhkeän tempauksen, jutun fokus keskittyy täysin toisarvoisiin kysymyksiin kuten tasa-arvoon. Videotervehdyksen suurimpana ”ongelmana” lehti pitääkin sitä, että videolla puhuneet muslimit ovat kaikki miehiä. Toimittaja Antti Haloselle ei sitten tullut mieleen islamin olevan tunnetusti miesjohtoinen uskonto. Siksi on naurettavaa kuvitella, että edes Suomessa muslimit valitsisivat naisia puhumaan ramadan-videolle miellyttääkseen feministihallitusta. Muslimit eivät halua miellyttää ketään, vaikka he joskus taktisesti teeskentelevät edustavansa rauhanuskontoa ja kannattavansa sukupuolten välistä tasa-arvoa. Tämä tekopyhyys ei kuitenkaan häiritse hallitusta, sillä heille on tärkeintä muslimivideon julkaisu juuri suomalaisuuden päivänä, koska valtioneuvostossa tiedetään sen ärsyttävän suunnattomasti heidän päävihollistaan, tavallista suomalaista heteromiestä.
  ...Tärkein asia, jonka Iltalehti ja netissä mouhoavat tasa-arvofundamentalistit sivuuttivat videotervehdyksessä, oli suomalaisuuden päivä. On pöyristyttävää, että päivänä jolloin pitäisi juhlistaa suomalaisuutta, hallituksen kanslia hieroo rotumuukalaisten kivikautista uskontoa suomalaisten naamaan. Tilanne olisi sama jos Iranissa kansallista merkkipävää juhlistettaisiin Suomen evankelis-luterilaisen kirkon suvaitsevaisuusvideolla, jossa trans- ja homopapit antavat ripulipierun lämpöiset terveiset iranilaisille. Iranissa ja muissa itseään kunnioittavissa maissa kansaa halveksuva tervehdysvideo olisi tietenkin mahdottomuus, mutta Suomessa valtionjohto on toiseudenpalvonnassaan valmis matelemaan pohjamudissa kunhan sillä saadaan vain mitätöityä omaa kulttuuria.

  Tätäkin häpeämättömämpään suomalaisuuden vesittämiseen on sortunut Nato-yhteensopivaksi puliveivatut puolustusvoimat..."

  Koko artikkeli: http://ylewatch.blogspot.com/2020/05/yle-vaikenee-hallituksen-ramadan.html

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Putlerin porukka se sieltä valtioneuvostosta suomalaisille keskisormea näyttää.
   Koukkaustaktiikka opittu karvaiden kokemusten kautta.

   Nm. Obaman ryssänlöyhkän paljastumista odotellen.

   Poista
 10. Ekonomisti Tuomas Malisen mukaan Suomi on tuuliajolla kohti kriisiä,
  https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/tmalinen/suomi-tuuliajoilla-kohti-kriisia/

  Konkursseista ja työttömyydestä aiheutuvat kustannukset veronmaksajille voivat nousta hyvinkin paljon. Olisi syytä poistaa maastamme laittomasti olevat, pelkällä "asylum"-taikasanalla vastaanotetut lisäämästä kustannustaakkaa. Viherkommunisti-hallitus kylläkin koettaa vain tehdä maamme entistä houkuttelevammaksi kehitysmaista tuleville käenpoikasille.

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä vähän professsorin huolenaihetta:

   "Suomen EU-vastuut voivat kasvaa jopa kymmeniin miljardeihin euroihin koronakriisissä – "Huolestuttaa", sanoo eurooppaoikeuden professori"

   https://yle.fi/uutiset/3-11346565

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!