keskiviikko 2. lokakuuta 2024

Kohutun koulututkimuksen tekijöiden kehno tutkimusetiikka

PISA-tulosten perusteella tehdyn tutkimuksen mukaan huomattava osa maahanmuuttajataustaisista lapsista osaa huonosti koulussa opetettuja asioita. Esimerkiksi ensimmäisen sukupolven maahanmuuttajataustaisista oppilaista 58 prosenttia osaa heikosti matematiikkaa. Toiseen sukupolveen mennessä tilanne kohenee hiukan, mutta edelleenkin 43 prosentilla on heikko osaaminen. Näitä lukija voi verrata suomalaistaustaisiin oppilaisiin, joista heikkoja matematiikan osaajia on 22 prosenttia.

Lukutaidon osalta tilanne on samankaltainen ja toisenkin sukupolven maahanmuuttajataustaisista oppilaista 39 prosentilla ei ole sen suhteen riittäviä tietoja ja taitoja osallistuakseen täysipainoisesti yhteiskunnan toimintoihin, kuten jatko-opintoihin ja työelämään. Nämä tosiasiat ovat tietenkin kuin märkä rätti niiden kasvoille, jotka ovat kuvitelleet maahanmuuton korjaavan suomalaista yhteiskuntaa uhkaavan työvoimapulan.

Tutkimuksen tulokset on onneksi julkaistu suhteellisen näyttävästi ja tosiasiat tunnustaen. Sen sijaan minua ihmetyttää tutkijoiden kannanotto omia tuloksiaan kohtaan.  

Enkä tarkoita tällä sitä, etteikö heidän selityksensä siitä, että "tutkimus­tuloksia on vaikea selittää yksittäisillä tekijöillä" olisi todenmukainen. Päinvastoin, tietenkin se pitää paikkansa, eikä ole syytä epäillä, etteikö maahanmuuttajataustaisten oppilaiden kanssa olisi - tutkijoiden esille nostamia - niin sanottuja kohtaamisongelmia tai etteikö heikoissa osaamistuloksissa näkyisi myös heidän sosioekonominen asemansa tai kantaväestöä heikompi suomenkielen taito. 

Sen sijaan tarkoitan sitä, että tutkijat näyttävät haluavan sulkea selityksistä pois ilmeisimmän, eli maahanmuuttaja- ja suomalaislasten väliset perinnölliset ja kulttuuriset erot. Yksi tutkimuksen tekijöistä on jopa väittänyt, että "nuoret eivät ole mitenkään huonoja, eikä oppimistulosten lasku mene mitenkään nuorten piikkiin". 

Tämä on käsittämätöntä, sillä vaikka tämä näkemys olisikin oikea, ei selitystä voi sulkea pois ennen kuin sen totuusarvo on osoitettu vääräksi - eikä näin ole ainakaan asiasta kirjoitettujen lehtijuttujen mukaan tehty. Ja siksi argumentti osoittaa kyseisen näkemyksen esittäneeltä henkilöltä harvinaisen kehnoa tutkijan etiikkaa eli tutkimuksen rajaamista omien wokellusväritteisten ennakkoluulojen perusteella. 

Ja kuitenkin tutkijoilla täytyy olla tiedossa humanitaarisissa maahanmuuttajaryhmissä tavalliset serkusavioliitot - jopa sukupolvesta toiseen - ja niiden negatiivinen vaikutus jälkeläisiin. Eikä liene syytä jättää huomiotta tiettyjen etnis-kulttuuristen ryhmien asuttamien valtioiden heikkoa menestystä niin tieteellisen tiedon tuottajina kuin tavallisten ihmisten hyvinvoinnin luojina. Puhumattakaan uskontojen tutkitusta vaikutuksesta afrikkalaisten kykyyn nostaa yhteiskunnallista asemaansa kotimaissaan.

17 kommenttia:

  1. Kommenteista kertoo osansa lausujien nimet, Faruk Nazeri ja Jonna Pulkkinen.

    Ja muistakaamme se vaikein taito - kyky tunnustaa tosiasiat.

    "Tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku".

    VastaaPoista
  2. Olen huomannut saman asian, keskusteluissani wokeltajien kanssa: kylmien tosiasioiden ääreltä siirrytään uskonnon puolelle, mikäli fakta ei miellytä.
    Kysymys on siis epärehellisyydestä, mikä pahinta, epärehellisyydestä itseään kohtaan.

    VastaaPoista
  3. Suomelle on jo tullut ja tulee iso lasku vanhusten hoidosta mutta se lasku meidän on maksettava ja heidät on hoidettava.

    Toinen lasku tulee näistä kyvyttömistä maahanmuuttajista ja niin sanotuista turvapaikanhakijoista eli elintasopakolaisista.
    Heidän paapomisensa ja tukemisensa vie paljon resursseja ja ne resurssit ovat pois kantaväestön elintasosta.
    Tätä ei vaan vieläkään uskalleta tunnustaa kaikelle kansalle.

    Tätä toista laskua voidaan pienentää sillä, että lopetetaan haittamaahanmuutto ja tarpeettomien ihmisten ottaminen tänne ja Eurooppaan.
    Lisäksi palautetaan kotimaihinsa kaikki jotka suinkin pystytään. Monet ovat saaneet turvapaikan jonkin sodan verukkeella.
    On ollut sotaa Irakissa, Syyriassa, Afganistanissa jne. Ne sodat ovat päättyneet joten perustetta turvapaikalle ei enään ole.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Serkusavioliittojen tuotokset ovat jo nyt valtava rasite terveydenhoitosektorille. Kehitysvammoja on paljon suuremmalla osuudella kuin kantasuomalaisissa, lisäksi tulevat heikkolahjaiset, joita pitää oikeasti paapoa alusta loppuun ja plussana valtavan ylipainoiset naiset, jotka eivät kykene suoriutumaan monista normaaleista toimista.

      Poista
    2. Somaliaankin uskaltaa nykyisin lähettää lapset mummolareissulle.

      Poista
  4. Suomalaisten älykkyysosamäärä on 101 ja alenemassa.

    Somalien 69, afgaanien 81, irakilaisten 88. Paljon opiskelemaan tulleiden pakistanilaisten 81.

    Thaimaalaisten 89, kiinalaisten 104, filippiiniläisten 83.

    Aikakauskirja Duodecim: ”Lievän älyllisen kehitysvammaisuuden yhtenä kriteerinä on älykkyystestillä mitattu kokonaistaso, joka on alle 70 ÄO-pistettä.”

    ÄO on keskiarvo. Eli esimerkiksi somalien joukkoon mahtuu muutama huippulahjakas koneinsinööri, mutta hirmuinen määrä rupusakkia.

    Totuus on se, ettei suurin osa tulijoista sopeudu länsimaiseen elämäntapaan Suomessa nettoveronmaksajana, vaikka heidän kotouttamiseen laitettaisiin kymmeniä miljardeja euroja. Ainoa järkevä toimenpide on estää heidän tulonsa Eurooppaan kokonaan.

    https://www.worlddata.info/iq-by-country.php

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Intelligence related to income and climate"
      Kiva lista ja kiva sitten joskus kiikkustuolissa muistella niitä aikoja kun kerran oltiin kymppisakissa...
      Somalia sijalla 114.
      Ei mulla muuta.

      Poista
    2. Älykkyys on järkyttävästi aliarvioitu tekijä maahanmuuttajien kohdalla. Varusmiehetkin joutuvat tekemään armeijassa älykkyystestin, jolla tietysti arvioidaan soveltuvuutta ja kykyä selvitä erilaisista tehtävistä. Maahanmuuttajien kohdalla puhe älykkyydestä on kielletty aihe.
      Tatu Vanhanen aikoinaan osoitti yhteyden eri alueiden menestyksen ja älykkyysosamäärän korrelaation, mutta asia on Suomessa tabu. Täällä on edelleen vallalla Johanna Suurpään idiotismi, että maahanmuuttajasta tulee parissa vuodessa hyödyllinen veronmaksaja ja kultamuna. Auta armias tätä ääliöiden johtamaa maata!
      Onneksi nyt Perussuomalaiset yrittävät korjata, mitä enää korjattavissa on.

      Poista
    3. Tuossa ÖO jutussa, joka pitää kyllä paikkansa, ei ole kiinnitetty huomiota siihen mitä nuo älykkyyserot tutkimusten mukaan aiheuttavat sosiaalisessa kanssakäymisessä ja politiikassa, yhteiskunnassa yleensä.

      Valitettavasti asia on niin että kun älykkyyden ero kahden ihmisen välillä kasvaa yli 20 pykälän, alkaa heidän välinen kommunikaationsa tökkiä. He eivät enää ymmärrä toistensa viestejä, kaikkia muitakaan tapoja viestiä puheen lisäksi, samalla tavalla kuin jos eroa ei olisi.

      20 kohdalla se on vaikeaa ja vaatii ponnisteluja siinä mitä yrittää sanoa, 30 kohdalla se on jo aikalailla mahdotonta monissa asioissa. 30 ja 40 eron kohdalla ei oikein enää voida puhua kommunikaatiosta. Ja tämä siis riippumatta siitä miltä kohtaa asteikkoa nuo henkilöt otetaan, se on yhtä vaikeaa, hankalaa tai mahdotonta 170->140 kohdalla kuin 100 -70.

      Viisauttahan eli käsityskyvyn ja tiedon järkevää ymmärtämistä ja käyttöä suuri ÄO ei takaa, joskus jopa päinvastoin. Mutta kommunikaatiota se ero haittaa ja pahasti.

      Poista
    4. Alhainen älykkyys ei tarkoita vain alhaista tuottavuutta, vaan alhaisen älykkyyden porukka on myös vastaavasti väkivaltaisempaa ja aiheuttaa sitä kautta lisätuhoa yhteiskuntaan.

      Poista
  5. "Nuoret eivät ole mitenkään huonoja, eikä oppimistulosten lasku mene mitenkään nuorten piikkiin". Oppimistulokset riippuvat siitä, miten nuori tekee läksynsä ja miten tarkkaavaisesti seuraa opetusta. Eivätkö nämä tekijät sitten mene "nuorten piikkiin"?

    VastaaPoista
  6. On tämäkin... tätä tutkimusta voisi pitää avauksena, kuinka saadaan kaikki mukaan oppimaan ja yhteiskuntaan. Heti kun tuolkset ovat tulleet, aletaan vesittämään tutkimusta ja varmistetaan, ettei varmasti voida keskustella asioista tutkimustiedon pohjalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voidaan keskustella mutta ollaan rehellisiä itsellemme ja muille.

      Poista
    2. Erikoisinta tässä on että eihän nuo tutkijoiden kommentit perustu siihen mitä tuloksia he ovat tässä tutkimuksessa saaneet, eivätkä siihen että joku muu olisi moisia tuloksia saanut. Vaan ne perustuvat ihan mutuiluun aian tiimoilta ja siinä "musta tuntuu" jutussa jota ei ole koskaan tutkittu, se tutkijan arvaus on ihan yhtä arvokas kuin ostarin Penan. Tämä on meillä ihan pysyvä linjaus että nämä henkilöt mutuilevat tutkijan kaapu päällä, ihan kuin e tutkijan kaapu toisi maagisesti jotain lisäymmärrystä asiaan josta he eivät todellisuudessa tiedä sen enempää kuin kukaan muukaan. Ja tätä virhepäätelmää että tutkijan mutu olisi parempaa kuin muiden, käytetään mediassa surutta vihervasemmistolaisen propagandan tekoon liki päivittäin. Se asettaa koko tutkimusyhteisön ja tiedemaailman omituiseen valoon, koska he alistuvat tuossa propagandisteiksi aivan täysillä miettimättä omaa rooliaan loppuun saakka, tai sitten he tekevät sen tahallaan oman ideologiansa pönkittämiseksi ja propagoimiseksi. Mikä tietysti saattaa olla pahempikin asia kuin että se tehdään tyhmyydestä.

      Poista
    3. "kuinka saadaan kaikki mukaan oppimaan ja yhteiskuntaan." Niin, jos haluaa ryhtyä aivan mahdottomaan urakkaan, niin siinä sinulle olisi sellainen. Ei tiettyä porukkaa saa mitenkään "mukaan oppimaan ja yhteiskuntaan". Ensinnäkin he eivät halua, ei vaan kiinnosta, toiseksi kulttuuri ei siihen mitenkään kannusta, pikemminkin päin vastoin ja kolmanneksi ei riitä kyvyt. Et sinä saa 70-80 ÄO:n porukasta itsensä elättävää ja tuottavaa et niin mitenkään. Et valkoihoisesta etkä tummasta, äo ei ole rasisti, se on mikä on kenelläkin.

      Poista
  7. Tutkimustulokset eivät aiheuttane toimenpiteitä. Nasiman kommenttien vuoksi ilahduin, että Vahtera mainitsi afgaanien keskimääräisen ÄOn olevan 81. Jäin kaipaamaan tutkimuksesta tietoa, ketkä kiusaavat koulussa mamuja. Epäile, että toiset mamut.

    VastaaPoista
  8. IS tänään

    HS: Taksikuskeja koskevat seksuaalirikosepäilyt kasvaneet räjähdysmäisesti

    Rikosepäilyt ovat kääntyneet selvään nousuun vuonna 2018 tehdyn taksiuudistuksen jälkeen.

    https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010735394.html

    Artikkelista poimittua

    Rikosepäilyt taksikuskien tekemistä seksuaalirikoksista ovat kasvaneet Helsingissä kymmenkertaisesti.
    ...
    ...
    Selvityksen taustalla on poliisin tiedoista koostettu tilasto. Tilasto sisältää epäiltyjä törkeitä raiskauksia, raiskauksia, raiskauksen yrityksiä, pakottamisia seksuaaliseen tekoon ja seksuaalisia ahdisteluja.

    Rikosepäilyt ovat kääntyneet selvään nousuun vuonna 2018 tehdyn taksiuudistuksen jälkeen.

    Vuonna 2017 Helsingin poliisilla oli kaksi tapausta, joissa taksinkuljettajaa epäiltiin seksuaalirikoksesta. Vuonna 2020 epäilyjä oli jo 17.

    1. tammikuuta 2023 ja 12. syyskuuta 2024 välillä tapauksia oli 48. Uhrit olivat yleisimmin päihtyneitä nuoria naisia.

    https://www.hs.fi/helsinki/art-2000010692576.html
    -------------------------------------

    Miten mahtaa olla, että korreloiko kuskin ihonväri jotenkin tuloksia?

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa, mutta (toivottavasti) syntyvien keskusteluketjujen seurantaa helpottaisi, mikäli käytettäisiin nimimerkkejä tai nimeä. Pyydän myös noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!