maanantai 20. toukokuuta 2024

Putinin ymmärys ja jumalien välinen taistelu

Venäläiskollega on ottanut kantaa Ukrainan sotaan. Hänen mukaansa "olemme puolustaneet Israelia iranilaisohjuksia vastaan – miksei myös Ukrainaa... Emme saa lamaantua ajatukseen, että provosoimme Putinia. Jos hän haluaa tehdä jotain länttä vastaan, hän tekee sen joka tapauksessa. Hän ei tarvitse provosointia, sillä hän on jo päättänyt antaa lännelle ratkaisevan iskun. Meidän on pysäytettävä hänet voimakeinoin, aivan kuten Neuvostoliitto pysäytettiin. Se on ainoa kieli, jota hän ymmärtää."

Toivottavasti professorin viesti ymmärretään länsimaissa, erityisesti Saksassa, Ranskassa, Iso-Britanniassa ja USA:ssa ja toimitaan sen mukaisesti. Eli huolehditaan siitä, että Ukrainan voitto ei jää kiinni ainakaan käytettävissä olevasta aseistuksesta. 

Näin erityisesti nyt, kun Ukraina itse on lopulta saanut aikaiseksi lakimuutoksia, joiden pitäisi vähitellen poistaa heidän krooninen miehistöpulansa. Ja Venäjä joutuu turvautumaan yhä suuremmassa määrin Kiinan ja Pohjois-Korean sekä Iranin kaltaisiin maihin omassa varustautumisessaan.

* * *

Iranista puheenollen. Oli hienoa lukea uutinen, jonka mukaan mullahien hallitseman tyrannian presidentti ja ulkoministeri ovat kuolleet heitä kuljettaneen helikopterin pudottua maahan lähellä Azerbaidzanin rajaa paikassa, jonka lähistöllä sijaitsee myös Israelin tukikohta

Helikopterin putoamisen syynä näyttäisi olevan huono sää. Jos näin on, on meidän ihmisten syytä kiittää kaikkia mahdollisia ilmaston ja säiden jumalia siitä, että huono sää pudotti juuri kyseisen helikopterin. 

Erityisesti sormensa näyttäisi olevan pelissä juutalaisten jumalalla, joka järjesti Israelin asukkaille näin hyvityksen siitä lähes tyhjäksi jääneestä iskusta, jonka Iran teki maata vastaan jokin aika sitten. Juuri nyt näyttäisikin siltä, että Jahve on voimakkaampi jumaluus kuin Allah.

Onneksi näyttää kuitenkin siltä, ettei helikopterin putoamiseen näytä - ainakaan uutisvirran perusteella - liittyneen ihmisten tekemää sotilaallista erityisoperaatiota, vaan kyse on pelkästään jumalien välisestä voimainkoetuksesta. Näin myös iranilaisten mullahien on helppo hyväksyä korkeiden johtajiensa menetys oikeamielisen jumalan rangaistuksena.

19 kommenttia:

 1. Sanotaan, että "Alussa Jumala loi taivaan ja maan"

  Kenen jumala tämän mahtoi tehdä vai onko se niin, että meidän Jumalamme on se suurin ja mahtavin kun pystyi tähän ihmetekoon?

  Vai tekivätkö jumalat yhteistyötä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän Jumala, se ainoa ja alkuperäunen. Allah on vain harhaoppisten epäjumala.

   Poista
  2. Kaikki jumalat ovat ihmisten keksimiä, joten ihmiset voivat keksiä niiden tehneen mitä vain mielikuvitukseen pälkähtää.

   Poista
 2. Kommunisti uskoo vaikka näkee, kristitty uskoo vaikka ei näe.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kiteytys. Noinhan ne tekevät.

   Poista
  2. Allah on Lucifer, ja Mohammed oli Ilmestyskirjan ennustama anti-Kristus

   Hyvin ennustettu, noi pahuuden voimat leviää koko ajan (islam) ja tuhoavat koko maapallon elleivät hyvyyden voimat (kansallismieliset) pistä kampoihin paljon nykyistä voimakkaammin

   Poista
 3. Vai olisiko niin, että tämä helikopteriturma on rinnastettavissa Venäjän ikkunastaputoamisiin, joissa päästään eroon vääriä ajatuksia omaavista tai alisuoriutujista...

  VastaaPoista
 4. "Jahve on voimakkaampi jumaluus kuin Allah"
  Ymmärtääkseni juutalaisten, kristittyjen ja muslimien jumala on sama olio. Siihen vain viitataan eri nimillä ja uskomisen tavoissa on eroja. Nuo uskonnot siis eivät oikeastaan ole omia uskontojaan, vaan saman uskonnon eri lahkoja.

  Tähän seikkaan kai Professori viittasi puhuessaan jumaluudesta jumalan sijaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos siis uskomme samaan olioon, miksi kansojen välillä vallitsee niin syvä viha, että se oikeuttaa alistamaan ja tappamaan?

   Poista
  2. ja uitut se mikään sama Jumala ole. Jumala on jumala ja Allah on saaatana.

   tosin itse en usko kumpiasenkaan olemassaoloon. mutta jos joku uskoo, niin se riittää näiden olemassa olemiseen.

   Poista
  3. Ählythän vihaa kaikkea, eivät edes hiuksenhienoisesti eri lailla islamia tulketsevat mulliturpa-ählyt tule kesenään toimeen. Saati sitten kristittyjen tai ateistien kanssa.

   Poista
 5. Postmoderni nihilismi kuvaa parhaiten sitä tapaa, retoristen kysymysten sarjaa, jolla lukijaa pyritään ohjaamaan
  kantaaottavan kirjoittajan ideologiselle julistukselle: kysymys on sotahuudosta.
  Selvästi se tulee esiin, kun käy lukemassa US-blogeja, mm. A. Luukkasen viimeinen teksti, jossa vastaanrienaajat
  tulkitsevat vihreän sanojan ajatuksia pyöristellen järkeenkäyviksi, ei kuitenkaan niin, kuin on sanottu ja kirjoitettu. Vastaavasti persun tekstejä ylitulkitaan niin, että pyritään löytämään - tyhmiä - taustamotiiveja joilla vesittää perusajatus.
  Toki se on lievää tulkintaa, kun lukee putinuutisointia, jossa esim. Stubbin sanomiset muutetaan, neuvostoretorisesti,
  tarkoittamaan muuta kuin ovat. Neuvostoperinteen mukaista propagandaa, jolla kansa saadaan uskomaan että esimerkiksi
  Suomi tulee hyökkäämään venäjälle. putinin hitlerpakkomielle, natseineen on tyhmä ja historianvastainen.
  Molotov/Ribbentrop-sopimus aloitti toisen maailmansodan, Puolan valloittamisella: neukut idästä ja natsit lännestä.
  Toki talvisota oli keskeinen syy, sen epäonnistuminen, neukkujen jatkotoimille.
  Vaikka faktat ovat olemassa, niin putin ei niitä hyväksy; ei myöskään punavihreä suomalaishölmö, koskien
  Suomen turvallisuuskysymyksiä.
  On selvää, ellei putinia pysäytetä, niin Katynin metsässä tavataan.
  En kuitenkaan usko putinin voimaan, siis resursseihin: venäläiset eivät ole päässeet venäläisyydestä. Jopa stalin
  totesi Teheranissa Rooseveltille: "Ilman Lend Leasea, puna-armeija olisi kuollut nälkään"

  VastaaPoista
 6. Putin ilmeisesti uskoo, että hän pystyy vielä paljon suurempiin imperialistisiin valloituksiin kuin hänen rajattomasti ihailemansa Pietari Suuri, Katariina Suuri ja Stalin (Suuri) ja saa vielä nimensä historiankirjoihin Suur-Venäjän luoneena PUTIN SUURENA. Joten tiettyjen läntisten idioottimaisten ja saamattomien vellihousujohtajien olisi aika ymmärtää, että minkäänlainen rauha Ukrainassa tai ylipäänsä ei ole mahdollinen Putinin ehdoilla ja että olisi erittäin korkea aika ryhtyä tilanteen vaatimiin toimiin Ukrainan tukemiseksi ja omien maiden retuperällä olevien puolustusvoimien vahvistamiseen riittävälle tasolle imperialistisen ja agressiivisen Venäjän uhan tukahduttamiseksi. Jos Putin tavalla tai toisella joutuu syrjään vallasta, se todennäköisesti ei yhtään vähennä Venäjän uhkaa Euroopalle - samanmielisiä on pilvin pimein Putinin ympärillä ja Putin-Jugendista on tulossa arvaamattoman suuri määrä isovenäläisiä imperialisteja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä estää lähtemästä rintamalle? Hopi hopi!

   Poista
 7. Oli kuulemma äärivanhoillinen. Emme jää kaipaamaan.

  VastaaPoista
 8. En nyt kenenkään kuolemalla ilakoi, mutta nyt varmaan sattui kohdalleen ja itse sai mitä tilasi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin. Kristityn pitäisi rakastaa vihollisiaankin, mutta niin hyvä en ole, ettenkö vähän tuuleta mokoman matkaa "paratiisiinsa".

   Poista
 9. "helikopterin pudottua maahan lähellä Azerbaidzanin rajaa paikassa, jonka lähistöllä sijaitsee myös Israelin tukikohta. "

  Siis missä tuo tukikohta sijaitsee. Azerbaidzanissa, Iranissa, Turkissa vai Armeniassa.

  "Salehsadeh kertoo, että turmapaikka sijaitsee Azerbaidzhanin rajalla, jossa on myös Israelin tukikohta."
  https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/asiantuntija-iranin-kopterionnettomuudesta-gps-hairinta-mahdollista/8941320#gs.9299ry  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuoristo ja sumu on huono yhdistelmä. Järkeävät lentäjät eivät lennä sumussa eikä huonokuntoisilla laitteilla. Oliko kopteri huollettu kunnolla?

   Yle 20.5.2024

   Iranin lentoturman helikopteri oli 50-vuotias – asiantuntija: Sumussa ei saisi lentää

   Bell 212 -helikopteri on monikäyttöinen ja luotettava, mutta sumussa lentäminen ei onnistu silläkään.

   https://yle.fi/a/74-20089486

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!