perjantai 31. maaliskuuta 2023

Suomen tulevaisuus ratkaistaan historiallisella hetkellä

Suomen liittyminen NATO:n jäseneksi varmistui myöhään eilisiltana, kun Turkin parlamentti hyväksyi maamme hakemuksen. Näin ollen Suomen pitkä taival niin sanottuna puolueettomana eli liittoutumattomana maana päättyi.

Turkin päätös sinetöi sen, että pohjoinen kotimaamme palasi jälleen virallisestikin sille tielle, jonne se ohjattiin läntisen naapurimme toimesta jo sydänkeskiajalla. Ja joka on johtanut meidät siihen viiteryhmään, joka on kaikista ihmisyhteisöistä onnistunut luomaan parhaat olosuhteet pienen ihmisen elää. 

Tuolta tieltähän Suomi ei toki ole koskaan poikennutkaan, vaikka karvas tappio talvisodassa ja sitä seuranneessa jatkosodassa pakottikin meidät teeskentelemään jotain aivan muuta. Siis hännystelemään idän brutaaleita diktaattoreita, joista viimeisin sai rauhallisiin naapurimaihinsa kohdistuneilla brutaaleilla hyökkäyksillään myös Suomen poliittisen johdon lopulta ymmärtämään, ettei se tie ole turvallinen eikä järkevä. 

Turkin päätöksen ajankohta oli sikäli erinomainen, sillä Suomessa käydään ensi sunnuntaina eduskuntavaalit, joissa valitaan kansanedustajat ohjaamaan maata kohti täysimittaista länsimaista demokratiaa. Siksi olisi hienoa, että koko kansa - Suomen miehet ja naiset - juhlistaisi tätä historiallista hetkeä myös sillä, että se käyttäisi innokkaasti vapauttaan ilmaista tahtonsa siitä, mihin suuntaan yhteiskuntaa viedään käsillä olevassa uudessa tilanteessa, jossa maahamme kohdistunut sotilaallisen väkivallan uhka on poistunut koko nähtävissä olevan tulevaisuuden ajaksi.

Turvallisuuskysymykset eivät kuitenkaan ole syrjässä näissäkään vaaleissa, sillä niiden suuret kysymykset ovat taloudellinen ja sisäinen turvallisuus. Ja niiden suhteen poliittinen kenttämme on syvästi jakautunut - siinä missä vasemmalla laidalla pyritään rakentamaan tulevaisuutta ennen kaikkea keskusjohtoisuuden ja väestönvaihdon kautta luotetaan oikeistossa markkinatalouteen - mutta suhtautuminen niin sanottuun haittamaahanmuuttoon vaihtelee. 

Siksi jokaisen äänioikeutetun tulisi ymmärtää, että sunnuntaina vaaliuurnilla tehtävät valinnat ohjaavat nykyisten nuorten ja lasten sekä vielä syntymättömien sukupolvien tulevan elämän edellytyksiä samaan tapaan kuin talvisodan tappio rajasi minun sukupolveni elämän edellytyksiä. Ja siksi nyt käytävissä vaaleissa olisi poikkeuksellisen tärkeää, että kansa käyttäisi viisaasti sitä valtaa, joka sille kuuluu.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Erdogan on Ruotsin suhteen valitettavan oikeassa - mutta terroristeja ymmärretään myös Suomessa
Nousun ja tuhon kautta uudenlaiseen tulevaisuuteen
Nousun ja tuhon kautta uudenlaiseen tulevaisuuteen

46 kommenttia:

 1. "...käsillä olevassa uudessa tilanteessa, jossa maahamme kohdistunut sotilaallisen väkivallan uhka on poistunut koko nähtävissä olevan tulevaisuuden ajaksi."

  Sinällään vaarallinen ajatus. Se ei ole poistunut kuin ehdollisesti. Ehto on se että NATO jäsenmaat huolehtivat kukin omasta osuudestaan sotilaallisesta varautumisesta. Näinhän ei ole ollut tähän saakka. Mm. Saksa on osoittautunut julkisuudessakin (sotilaspiireissä asia on toki tiedetty) täysin savijaloilla seisovaksi sotilaallisissa asioissa. Saksa ei pystyisi puolustautumaan edes Liechtensteinia vastaan, niin huonossa kunnossa heidän koko puolustustuksensa on laidasta laitaan. Jos kaikki hoitaisivat sotilasasiansa samalla tavalla, Venäjän uhka ei todellakaan olisi poistunut yhtään minnekään.

  VastaaPoista
 2. Sataako Turkin päätös pääministerin laariin? Ei tehdä tästä nyt numeroa ennen vaaleja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelevat ihmiset ovat nähneet ja näkevät, ettei Manna Sariinilla ole ollut muuta kuin haittaava tekijä NATO-liittoutumisessa, jonka Sauli Väinämö valtiomiesmäisesti johti alusta loppuun.
   Suurin osa suomalaisista valitettavasti ei oikein kykene ajatteluun.

   Poista
  2. Johon Qroquius Kad mm kuuluu :)

   Poista
  3. Mielipiteet ovat kuin peräaukkoja, jokaisella omansa.

   Poista
 3. Saksan lisäksi myös Englanti on päästänyt puolustuksensa rapakuntoon. Ilman USA:n voimaa natomaista vain Suomella, Puolalla ja Kreikalla on uskottavat puolustusvoimat. Tyrkiyetta ei viitsi edes NATO-maaksi laskea, sen verran venkula se on. Ja mitä NATOlle sitten tapahtuu, kun USA yhteiskunnallisesti romahtaa sisäänpäin. En sano jos romahtaa, vaan kun. Merkit romahduksesta ovat niin ilmeiset, olleet näkyvissä jo 1960-l. alusta lähtien.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmeen paljon Turkilla on kuitenkin Natossa sananvaltaa, vaikka sitä ei joku "viitsisi" Nato-maaksi laskea.
   USA on tietysti perinteisesti maailman paskin valtio, vaikka on jo kolmatta kertaa pelastamassa Eurooppaa. Olisiko arviota siitä, milloinkahan Venäjä "romahtaa sisäänpäin", kun sielläkään nyt ei kovin kummoisesti mene nykyisin. Ihan näyttäisi natsimeiningiltä, sekä Ukrainassa että myös omia kansalaisia kohtaan. Mutta sillähän onkin se rauhan armeija.

   Poista
  2. Türkki kun on niin strategisessa paikassa Bosporin salmen kohdalla, että sitä on hieman vaikea ylikävellä.

   Poista
  3. Mitä tulee Venäjän ja USA:n romahdusskenariroihin, niin mailla on se ero, että Venäjällä on vanha vakiintunut kansallinen ydinalue ja kantavenäläinen väestö (jota tosin uhkaa muslimien suuri syntyvyys). Jos Venäjän yhteiskunta/hallinto romahtaa, niin sinne saadaan jonkinlainen uusi tilalle - vaikka raunioiden keskelle. USA:ssa yhteiskunnan romahtaminen tarkoittaisi hyvin todennäköisesti myös valkoisten vallan loppua. Hehän ovat maahanmuuttajina historiallisesti katsoen hiljattain tulleet toisten maille. USA:n koossapitävä elementti on perustuslaki. Ilman sitä hajaannuksen ja romahduksen seuraukset voivat muodostua eri lailla kehittyviksi kuin Venäjällä.

   Poista
  4. Neuvostoliittohan jo romahtikin, ja reunoiltaan hajosi kansallisvaltioiksi kuten Ukraina. Onhan nykyisen Venäjänkin alueella paljon muita kansallisuuksia, kuten vaikkapa burjaatit ja monet "Suomensukuiset" ostjakit ja vogulit, tai esim joku Komin tasavalta, jotka voisivat haluta irrottautua Venäjästä.
   USA:n väkivaltakoneistot kuitenkin taitavat olla valkoisten käsissä, joten intiaanitko ne reservaateistaan nousevat tekemään vallankumouksen.

   Poista
  5. Ihme virhekäsitys on se, että USA olisi kovin nuori. Suomikin on aika paljon nuorempi, vaikka täällä vanhassa Euroopassa ollaankin. Ei ne aikoinaan
   maahanmuuttaneet amerikkalaiset niin kovin hiljattain ole sinne tulleet, kun itsenäisyysjulistuskin on vuodelta 1776. Siinä on aika monta sukupolvea jo asuttu ja kotouduttu ja kehitetty maata.

   Poista
  6. USA: intiaanit kansanmurhattiin vähemmistöksi ilman omaa kulttuuria ja uskontoa omassa maassaan. Heillä tuskin on potentiaalia vallankumoukseen. Eikä nykyinen, valkoinen USA kaadukkaan välttämättä asellisen, väkivaltaisen toiminnan seurauksena. Sen tulee joka tapauksessa aiheuttamaan maahanmuutto latinalaisesta Amerikasta ja muslimimaista. Valkoiset eurooppalaisperäiset, sinne 1600-l. Alusta alkaen asettuneet maahanmuttajat korvautuvat parhaillaan uusilla maahanmuuttajilla ja korvaavat entisen yhteiskunnan arvot ja kyvykkyydet omillaan. Tässä on se sisäänpäin romahtaminen: valkoinen USA häviää kuten kävi valkoisen Etelä-Afrikan ja sen kyvykkyyksien. Myös sotilaallisten.

   Suomi: suomalaisia, tai protosuomalaisia tiedetään asuneen täällä n. 10 000 vuoden ajan. Halusin sanoa: historiallisesti katsoen USA on nuori kansakunta – vailla pitkää menneisyyttä. USA on siten vasta n. 300-350 vuotta sitten sinne saapuneiden maahanmuttajien asuttama maa.

   Venäjä: slaavien historiasta on ensimmäisiä kirjallisia merkintöjä ajalta 800-900 jKr. Sitä ennen slaavien ydinalueella on ollut asutusta ainakin viime jääkauden lopusta. Merkittävää ei ole valtioiden nimet, niitä tulee ja menee. Kansat asuttavat alueita ja muodostavat sivilisaatioita ja kulttuureja eri voimavaroineen ja kyvykkyyksineen.

   USA on keinotekoinen valtio, jonka hajoaminen on ollut jo n. 60 vuotta käynnissä. Miksi hajoaminen alkoi juuri silloin? USA avasi maahanmuuton ei-valkoiselle väestölle 1960-luvun alussa. Samalla se käynnisti oman kulttuurinsa alasajon. 1990-luvulta USA:n sotilasvoimaa ovat edelleen heikentäneet erilaiset feminismin ilmenemismuodot ja inkluusiotoimet – ne samat, jotka hajoittavat myös Suomen Puolustusvoimia.

   Poista
  7. No siellä se keinotekoinen ja historiallisesti katsoen nuori USA vaan edelleen on ja porskuttaa, mutta ikiaikaisten slaavien Neuvostoliitto on jo kertaalleen hajonnut, ja tämä nykyinen hullujenhuonekin taitaa olla kohta tiensä päässä. Venäläisissä taitaa olla joku merkillinen geenivirhe, kun mikään ei tunnu onnistuvan. Ehkä Kiinalaiset ottavat Venäjän haltuunsa vähitellen, jos nyt jonkin aikaa jaksavat katsella tuon idiootin aivottomia touhuja.

   Poista
  8. Tuo USA:n tulevaisuus on kyllä mielenkiintoinen, koska sen sulatusuuni on suurelta osin menettänyt kykynsä kansojen sulattamiseen. Selvää on kuitenkin, ettei USA muutu yhdessä eikä kahdessa päivässä sekasortoiseksi paskastaniksi. Siitä pitää huolen maan tiukka väkivaltakoneisto.

   Poista
  9. Ja taas Anonyymin myötä päästiin tähän suomalaisten typilliseen, mutta niin typerän hedelmättömään juupas eipäs väittelyyn onko parempi USA vai USSR/Venäjä. Viestini eivät ota siihen kantaa. Tarkastelen eri kansallisten alueiden kehitysnäkymiä, en niiden keskinäisiä paremmuuksia. Toivon, että ymmärsitte, että mainitsemani USA:n kehityskulut ovat pidemmän historiallisen ajan kehitystä. Vaikkakin vääjäämätöntä sellaista. USA:n hajoaminen on toki meille negatiivinen asia. Silti se on jo käynnissä. Kuinka kauan USA:n valkoinen väkivaltakoneisto pystyy pitämään valtansa, se jää nähtäväksi.

   Poista
  10. "intiaanit kansanmurhattiin vähemmistöksi ilman omaa kulttuuria ja uskontoa omassa maassaan."

   Intiaanit murhasivat toisiaankin.
   Kansanmurhaaminen oli sen ajan normimeininkiä. Ja on se vieläkin, vaikka emme sitä välttämättä huomaa.

   Kansan murhaaminen tarkoittaa prosessia, jonka tuloksena kansa lakkaa olemasta. Euroopassa ruotsalaisten kansanmurha on täydessä vauhdissa. Ei tarvita veitsiä, ampumisia ja leirejä. Riittää että viedään murhattavalta kansalta lisääntymis- ja puolustustahto. Pari vuosisataa riittää kansan lopettamiseen.

   Poista
  11. No kun tuo vertailu slaavien ja USA:n kehityskuluista on omituinen. Slaavien mahtivaltio on jo hajonnut, ja nykyinen käy järjetöntä sotaa, jonka vuoksi sen yhtenäisyys on entistä enemmän uhanalainen. Kansalaiset pui nyrkkiä taskussa sortokoneiston edessä.
   USA:lla on takuulla paljon rotuongelmia, mutta onhan se nyt edelleen tämän planeetan voimakkain valtio monessa suhteessa, ja nytkin pelastamassa Eurooppaa näiltä slaaveilta.

   Poista
  12. Historixille selvennyksenä, että väkivaltakoneisto tarkoittaa tässä yhteydessä normaalia poliisia ja puolustusvoimia, ja niissä palvelee myös paljon muun värisiä kuin valkoisia. Ei siis mitään valkoisten kuolemanpartioita.

   Poista
  13. Vielä kerran: puhun pidemmistä ajanjaksoista, ja valtioita muodostavista ja ylläpitävistä kansoista, en niinkään valtioista. Meillä on ilmeisestikin Anon kanssa samasta asiasta eri tulo- ja näkökulma. Hyvä että näkemyksiä riittää;)

   Poista
  14. Jos lähihistorian tapahtumat eivät tue omaa ideologiaa, voi aina tehdä pidemmän aikavälin ennusteita.
   Ukrainan sodan ennustaminenkin meni monelta pieleen.

   Poista
 4. Nyt kun ulkoisen turvallisuuden puitteet alkavat olla kunnossa on todellakin aika siirtää katse sisäisiin Suomea uhkaaviin vaaroihin mm rajoittamattomaan maahanmuuttoon, ulkoparlamenttisten keinojen legalisointiyrityksiin lakkoilun ihannointeineen, perustuslain valikoivan ja yksipuolisen tulkinnan hyväksyminen, suomalaisten omaisuuden sosialisointiin, työttömyyden ja työhaluttomuuden ihannointiin, katuväkivallan ja laittoman maassamme olon hyväksymis- ja laillistamisyrityksiin, koulujärjestelmämme rapauttamiseen erilaisten mielipide ja trendinäkemysten uittamisella opetukseen. Siinäpä aluksi listaa tuleville päättäjille.

  VastaaPoista
 5. Kun ollaan natossa niin nyt pitäsi alkaa vaatimaan ryssiä antamaan kaikki suomen maanosat takaisin mitkä nuo ei ihmiset varasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä niillä alueilla?
   Ne on hartaasti ryssitty sellaiseen kuntoon, ettei niillä ole enää kuin tunnearvoa.

   Poista
  2. Kylläpä siinä arvotetaan suomen alueita.
   Vai ei mitään arvoa, lyön vetoa että ei menisi kauaa kun suomalaiset olisi jälleenrakentaneet menetetyt alueet kukoistukseen, jos olet noilla alueilla käynyt, tietäisit mikä upea luonto tuollapäin on ja upeat kalastusmaastot.
   Taidat olla piiloputinisti.

   Poista
  3. Olet selvästikin täysin tietämätön ryssityn menetetyn alueen tuhon tasosta.
   Otapa selvää ennen kuin teet itsestäsi vielä suuremman idiootin.

   Poista
  4. Tiedätkö edes mitä jälleerakentaminen tarkoittaa? Olen käynyt alueella ja tiedän tasan missä kunnossa alueet on. Jälleenrakentaminen tarkoittaa että alueet siivotaan ryssien romuista ja alueet rakennetaan talo, talolta uudestaan. Olet nimenomaan piiloputinisti, sen huomaa kyllä kirjoituksistasi. Kyllähän tuon huomaa miten sinä entisiä suomen alueita haukut samoin kun niitä jotka alueet myös uudestaan rakentaisi.

   Poista
  5. Mutta mitäpä teet sadoille tuhansille alueen venäläisille. Annatko heille suomalaisten jälleenrakentaman alueen uudelleen ryssittäväksi.

   Poista
  6. Ongelmahan ei todellakaan ole ne alueet ja niiden takaisin saaminen, vaan se ryssänporukka joka niitä nykyisin asuttaa. Jos ne saataisin ilman sitä sakkia, uskoisin että aika harva sitä vastustaisi. Mutta kun ei saada. Nykymaailmassa emme kuitenkaan voi ajaa sitä porukkaa yli uuden rajan koska siitä nousisi sellainen poru että pois alta, etnistä puhdistusta, kuulemma. Ja sitähän se olisikin.

   Poista
  7. "Ongelmahan ei todellakaan ole ne alueet ja niiden takaisin saaminen, vaan se ryssänporukka joka niitä nykyisin asuttaa. Jos ne saataisin ilman sitä sakkia, uskoisin että aika harva sitä vastustaisi."

   Venäjällä väki vähenee. Siksi luovutettujen alueiden nykyinen väestö voisi siirtyä Venäjälle korvaamaan sen väestökatoa.
   Tuloksena Suomi saisi takaisin luovuttamansa alueet tyhjinä.

   Poista
 6. "vaikka karvas tappio talvisodassa ja sitä seuranneessa jatkosodassa pakottikin meidät teeskentelemään jotain aivan muuta"
  Tähän voisi sanoa, että oli täällä huomattava määrä henkilöitä jotka eivät teeskennelleet vaan ottivat asian oikein sydämenasiakseen. Vielä Neuvostoliiton hajoamisen jälkeenkin täällä oli niin vankkoja Naton vastustajia kuin olla voi alkaen vaikka Tarja Halosesta, Paavo Lipposesta, Erkki Tuomiojasta ja loppumetreille asti Sanna Marinista. Marin käänsi takkinsa vasta, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan. Sanoi vielä vähän aikaa ennen hyökkäystä, että hänen hallituskaudella ei Natoon liitytä. Parin viikon päästä hän oli muka aina kannattanut Natoon liittymistä.
  Tämä vieläkin ihmetyttää, että vieläkin kuulee, että ei se Nato tule kuitenkaan apuun, vaikka 5. artikla on voimassa, siis kun yhteen maahan hyökätään, tarkoittaa se, että hyökätään koko Natoon. Mistä ihmeestä näillä on sellaista varmaa tietoa ettei Nato toimisi niin kuin se on luvannut? Ja näihin hörhöihin jotkut uskovat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Putinisteilla on mennyt ajatus nurin, nato ei auta siihen kuuluvia maita tukemaan noiden hyökkäyksissä, kuten vaikka turkin hyökätessä lähes joka lähimaanhansa, ei nato ole noissa auttanut eikä ole pitänytkään. Mutta miksi nato taasen antaa täysin ääri-islamistisen turkin olla natossa, tuossa ei ole mitään järkeä, se syö uskoa natoon ja pahasti.

   Poista
  2. Jos Türkki erotetaan NATOsta, kuka vahtii Bosporia?

   Poista
  3. Luuletko että islamistit sitä nytkään valvoo.

   Poista
  4. Lisäksi vielä että turkki tekee yhteistyötä ryssien kanssa.

   Poista
  5. Et kyllä tiedä asioista mitään. Väitä vielä että turkki ei ole ääri-islamistinen valtiokaan.

   Poista
  6. Sanna sanoi niin vielä viikkoa paria ryssän hyökkäyksen alkamisen jälkeenkin. Sitä ei kannata unohtaa. Sanna vaihtoi puheitaan vasta kun huomasi mistä päin tuuli puhaltaa. Itse hän ei sitä älynnyt tehdä eli se ei ole häneltä mikään moraalinen kanta tai muu sellainen, vaan populistinen takinkääntö huomatessaan vaaran jäädä vähemmistöön mielipiteineen.

   Poista
  7. Bosporin tukkimiseen ei nykymaailmassa tarvita sen molempien rantojen hallintaa. Ja kannattaa muistaa että sen liikenne kulkee Kreikan hallitseman alueen läpi ja vierestä. Jos ei pääse koko salmelle tai sieltä pois, ei salmen läpi ajamisella ole mitään merkitystä. Kun Suomen ulkomaankaupan laivaliikenne jouduttaisiin viemään Pohjanlahdelle ja Ruotsin rannikolle Turun saariston kautta, koska muualla se on estetty ja vain siellä sitä voisi puolustaa ryssän uhkaa vastaan, niin miten muka kukaan pääsisi Kreikan saariston ja lähialueiden läpi Bosporille ja pois jos kreikkalaiset eivät halua että sinne pääsee? ei mitenkään. Eri asia täysin kuin kolmisoutujen aikaan.

   Poista
 7. Jotenkin tulee mieleen jonkun lausumat sanat: "Ei sotaa meidän aikanamme".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sota on jo.
   Se on kaukana, Ukrainassa saakka.
   Salamasotaa se ei ole, mutta siellä se on pidettävä kunnes se saadaan loppumaan.

   Poista
  2. Peace in our Time. Toimiessaan Birminghamin pormestarina Neville Chamberlain ei milloinkaan tavannut miestä jonka sanaan ei voinut luottaa.

   Poista
 8. Mutta onhan se hienoo että liitymme Natoo ja pääsemme hoitamaan Vironki puolustuksen, niin vironpojat voivat keskitty bisnekseen, sosiaalihuollonhan VIro on jo ulkoistanut Suomelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinun jumalasi Ryssä ei enää koskaan tule Suomeen.
   Sinun on mentävä sinne saadaksesi kauhean tyydyttämättömän kaipuusi täytettyä.

   Poista
 9. "Maahamme kohdistunut sotilaallisen väkivallan uhka "
  Kuinka tämä tunne uhasta ilmeni ? Tuntuiko uhka esim. yksin ollessa pahemmalta ? Vai yöaikaan?

  VastaaPoista
 10. Aikalailla nyt näkyy näitä Pietarin trolleja täälläkin. Kaikkea sitä ihminen leipänsä eteen tekee.

  VastaaPoista
 11. Näetkö Pietarin trolleja tällä hetkellä samassa huoneessa ?

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!