Suunnitelma kaatui presidentin, ulkoministeriön ja puolustusministeriön vastustukseen, eikä Marin saanut seuraaville pääministereille sosiaalidemokraattista päällepäsmäriä, mikä lienee ollut hänen perimmäinen tarkoituksensa. Tai ainakin hänen touhuihinsa on vaikea löytää muuta perustetta, koska pääministerillä ovat jo nyt käytössään sekä ulko- että puolustusministeriön turvallisuuspoliittiset asiantuntijat. Eikä hän edes johda Suomen ulkopolitiikkaa.
Vallan tunteen humalluttaman Marinin vaikeus luopua korkeasta asemastaan sai kuluneella viikolla myös toisen ilmentymän, kun hän ryhtyi julkisesti haaveilemaan SDP:n muodostamasta vähemmistöhallituksesta. Epäselväksi kuitenkin jäi, mihin eduskuntaryhmiin sen valta tukeutuisi.
Marinin oma puoluehan näyttäisi saavan tulevissa vaaleissa vajaan viidenneksen kannatuksen ja sillä toiseksi tai kolmanneksi suurimman puolueen aseman. Puolueen veronkorostuksia korostavien ja julkisten varojen käyttöä maksimoivien talouspoliittisten linjausten perusteella on selvää, etteivät nykyopposition suuret puolueet eli Perussuomalaiset tai Kokoomus lähde tukemaan Marinin vallankipeää haavetta.
Eivät myöskään Kristillisdemokraatit, Liike nyt tai jonkin verran huomiota herättäneen julkisten kulujen leikkauslistan tehnyt Liberaalipuolue, joka on ilmeisesti nostanut gallupeissa ryhmän "muut" kannatusta sekä saanut ehdokkaikseen kohtuullisen tunnettuja henkilöitä, kuten Suomen pankin Sanna Kurrosen. Siten SDP:n tukipuolueiksi voisivat ryhtyä edes teoriassa vain nykyiseen hallitukseen kuuluvat puolueet.
On tietenkin hyvä kysymys, että miksi ihmeessä nämä puolueet luopuisivat mahdollisuudestaan päästä valtaan tukeakseen Sanna Marinin yksinvaltiutta. Ainakin maan vallanhimoisimpien puolueiden eli Keskustan ja RKP:n osalta ajatus on täysin mahdoton.
Lisäksi nykyisten hallituspuolueiden yhteenlaskettu gallupkannatus ylittää juuri nyt vain niukasti 50 prosentin rajan. Se tuskin kuitenkaan riittää kansanedustajien enemmistöön, koska suomalainen vaalijärjestelmä suosii suuria puolueita eli demareiden lisäksi Kokoomusta ja Perussuomalaisia, joiden yhteenlaskettu 40 prosentin kannatus tuonee lähes 90 paikkaa eduskuntaan.
Tämän voi päätellä esimerkiksi vuoden 2015 vaaleista, joissa kaksi suurinta puoluetta saivat alle 39 prosentin kannatuksella 87 paikkaa (43,5 prosenttia kansanedustajista). Tai vuoden 2011 vaaleista, joissa kahden puolueen yhteenlaskettu 40 prosentin kannatus riitti 86 paikkaan (43 prosenttia kansanedustajista).
Niinpä joudun valitettavasti tekemään sellaisen johtopäätöksen, että kaunis pääministerimme on vallanhimossaan menettänyt sen vähäisenkin järkensä, jonka avulla hän on noussut puolueensa puheenjohtajaksi ja edeltäjänsä kömpelöinnin seurauksena pahasti epäonnistuneeksi maan pääministeriksi. Ja siksi ajatus hänestä myös tulevana pääministerinä alkaa tuntua vähintäänkin kammottavalta, joskin onneksi yhä epätodennäköisemmältä, vaihtoehdolta.
ehkä Mariini ehdottaa seuraavaksi Puolustusvoimien ylipäällikkyyden siirtoa pää-ministerille, viellä tällä halllituskaudella, jotta Mariini voi (yrittää) suorittaa sotilasvallankaappauksen SDP;lle ja itselleen
VastaaPoistaProffalla on väärä kuva kurosesta ja sehän ehdottomasti tukee nykyistä korruptiota:
VastaaPoistahttps://www.suomenuutiset.fi/kuusinumeroista-palkkaa-repiva-evan-ekonomisti-ylimielisena-vaatii-muille-korkeampia-hintoja-kerskuu-omasta-torsaamistaan-koska-voin/
Vasemistolainen demokratia on ihan oma "demokratian tai hallitsemisen" muoto. Kun muistamme miten kansan demokratiat tai demokraattisen kansan sanaparin sisältäneet maat ovat kohdelleet omia kansalaisiaan, niin Marinin käsitykset demokratiasta saa oikean kontekstin. Unohtamatta tietenkään "demokraattista sentralismia" ja miten sillä on pidetty pieniä klikkejä vallassa. Kun myös muistamme,että sosdem ja vasemiston pyrkimyksenä on yksipuoluejärjestelmä ja omaisuuden siirtäminen nomenklatuurin hallinta-ja nautintaoikeudeksi niin Marin on johdonmukaisesti toteuttanut puolueensa poliittista ja ideologista ohjelmaa. Äänestäjät varjelkoon meitä enemmiltä sosialisteilta ja oikeisopuolueet estäkööt länsimaisen demokratian keinoin vasemistoa toteuttanasta yli satavuotiasta unelmaansa.
VastaaPoistaArvo-Orpo lupautui jo toissavuonna toiseksi varakäymäläministeriksi kommunistigimmahallitukseen.
PoistaSinipunasta on sovittu aikapäiviä sitten.
Valta voi olla nautintoaine tai väline. Valtaa ei koskaan pitäisi antaa sellaiselle, joka kokee sen itseisarvoisena nautintoaineena. Toisaalta, poliittisena johtajana ei pärjää sellainen, joka ei ole sinut vallan kanssa, joka ei osaa käyttää sitä välineenä. Meidän äänestäjien kannala on tärkeää erottaa, kummasta piirteestä kulloinkin on kysymys. Silloin, kun henkilö pyrkii keräämään itselleen sellaista valtaa, joka ei ole asioiden hoidon kannalta välttämätöntä, herää vahva epäilys, että nyt meillä on sellainen vallantavoittelija, joka haluaa kalifiksi kalifin paikalle. Ja sellaiselle ei valtaa pidä antaa. Marinin kohdalla tällaiset oireet ovat viime aikoina kovasti pahentuneet, ja paine tuo yleensä esiin todellisen luonteen.
VastaaPoistaMarinin habitus viittaa siihen, että muitakin aineita kuin valtaa on nautittu, Olisiko kyseessä perinteinen suomalainen sekakäyttö.
PoistaMarin kovasti suosii toisten omaisuuden/tulojen verottamista tai velkaa velan päälle talouspolitiikkaa.
VastaaPoistaKumpikaan toimi ei vaadi mitään osaamista. Ja se on Marinin yksi vakava heikkous - talouspoliittinen osaamattomuus.
Vihervasemmiston velanoton jäjilta nimen omaan tarvitaan talousosaamista ja siksi Suomessa tarvitaan muutosta etteivät he aja maata konkurssiin.
Suo siellä vetelä tuolla. Sosiaalifemokraatit velkaannuttavat maan siihen pisteeseen, että velkojat perii viimeisenkin syrjäkylän käkkyrämännyn. Kepulitkokkareet taas myyvät sen mainitun käkkärämännyn heti kun ovat pisneksillään pumpanneet verovarat esperien avulla bahamasaarille.
PoistaMiksi kukaan ei kysynyt Sanna Marinilta, että voisiko se vähemmistöhallituksen puolue olla perussuomalaiset, jos se saa suurimman puolueen aseman? Ai perskules, unohdin sen arvopohjan, voi kun olen mennyt tyhmiä kysymään.
VastaaPoistaOlen miettinyt asiaa, ja Perussuomalaisten demonisointi on varmaan paras mahdollinen peliliide SDP:lle. Mikäli Kokoomus päättää muodostaa hallituksen PS:n kanssa, saa tästä sdp aseen hallitusta vastaan, samalla luotsien kokoomusta kohti Sinipunaa, johon Marin on asettenut erittäin korkeat ehdot.
VastaaPoistaTälläinen metapoliittinen puljaaminen on hyvin väsyttävää minusta, ja erittäin kaukana asiakysmyksistä. Toivon menestystä ja vaa-ankieliasemaa erityisesti Liberaalipuolueelle.
Onkohan vaalien äheisyys huomioon ottaen pelkkä sattuma, että natseista esitetään tv:ssä jatkuvalla syötöllä dokumentteja ja uusintaa uusinnan perään? Kosk vihervasemmisto pelkää PS:n voittoa ja on tuominnut koko puolueen sekä kannttajat rasisteiksi, yrittävät kai saada vaalikarjankin kuulemaan uuninluukkujen kolinaa. Yle voisi vaihteeksi esittää uusintana sen kolmiosaisen sarjan entisestä NL:stä, joka kertoi vankileireistä ja kommunismin uhreista ja ihan primetime-aikaan.
PoistaLiberaalipuolueeseen on turha laittaa toivoaan. Se on tasan niin suvakkiporukka kuin kokoomus ja vihervasemmistokin. Tunnen heitä sen verran. Eivät eroa esim. kokkareiden vihersiivestä yhtään millään lailla.
VastaaPoista"...kaunis pääministerimme..."
VastaaPoistaMihin perustuu kyseinen valheellinen luonnehdinta?
Häpeäisit, professori!
Aivan. Täytyy olla aika sokea jos pitää täysin narkkarin näköistä luuapinaa kauniina.
PoistaJospa se oli sitä sarkasmia???
PoistaHuru-ukko
Miksi valtakunnansyyttäjä ei ole ottanut Marinia vihapuheesta luokalle, koska vihapuhettahan se on, jos joku ihmisryhmä (perussuomalaiset yli 500 000) nimitetään vaikkapa rasistiksi. Onhan se nyt vähän pahempi nimitys kuin esim. vuohipaimeneksi nimittely, joka voi olla myös hieno ammatti, mutta siitäkin tämä Toiviainen (edellinen valtakunnansyyttäjä) veti herneet nenään.
VastaaPoistaVaalikeskusteluun pari juttua:
VastaaPoistaYle 6.2.2023
Suomen ykkösvirkamiesten terveiset seuraaville hallituksille: Nämä 5 haastetta on ratkaistava kahden seuraavan vaalikauden aikana
Ministeriöiden kansliapäälliköt ovat laatineet yhteisen virkamiesnäkemyksen kevään vaalikeskustelujen ja seuraavan hallitusohjelman valmistelun pohjaksi.
https://yle.fi/a/74-20016486
Artikkelista poimittua
1. Vihreän siirtymän edistäminen
Kansliapäälliköiden mukaan Suomessa on panostettava vihreään siirtymään.
Vihreällä siirtymällä tarkoitetaan muutosta kohti talouskasvua, joka ei perustu luonnonvarojen ylikulutukseen ja fossiilisiin polttoaineisiin.
2. Julkisen talouden tasapainottaminen
Kansliapäälliköt toistavat valtiovarainministeriön jo aiemmin esittämän vaatimuksen julkisen talouden tasapainottamisesta kahden seuraavan vaalikauden aikana.
3. Oikeudenmukaisuudesta huolehtiminen
Julkisen talouden tasapainottamisessa ja vihreän siirtymän edistämisessä on pidettävä kansliapäälliköiden mukaan huolta siitä,
ettei heikoimmassa asemassa olevien tilanne menisi entistä huonompaan suuntaan.
Eriarvoisuuden vähentämistä pidetään raportissa tärkeänä muun muassa toimivan demokratian sekä yhteiskunnallisen luottamuksen takia.
4. Talouskasvun edellytyksien vahvistaminen
Suomen talouskasvu on ollut vaisua jo 15 vuoden ajan.
Kansliapäälliköiden mukaan Suomen tulisi tavoitella kunnianhimoista 2–3 prosentin talouskasvua ennusteiden lupaaman noin 1,5 prosentin kasvun sijaan.
5. Turvallisuudesta ja kriisinkestävyydestä huolehtiminen
Seuraavilla hallituksilla on edessään myös työ Suomen puolustuksen integroimisessa osaksi Naton yhteistä puolustusta.
Se tulee edellyttämään päätöksiä muun muassa puolustuksen resurssien lisäämiseksi.
Lisäksi Suomen turvallisuutta ja kriisinkestävyyttä on kansliapäälliköiden mukaan vahvistettava kehittämällä varautumista ja valmiutta.
---------------------
Samaa asiaa käsittelee IL 6.2.2023 ja virkamiesten 15 keinoa pelastaa Suomi
Nämä ovat kansliapäälliköiden vaatimukset seuraavalle hallitukselle – 15 keinoa pelastaa Suomi
Kansliapäälliköiden mukaan ikääntyvässä ja työvoimapulasta kärsivässä velka-Suomessa on edessä vaikeita taloustoimia,
ja muun muassa kuntien määrän karsimista, kun julkista taloutta on tasapainotettava tulevalla hallituskaudella merkittävästi.
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/45e7e800-936c-4d83-b2a0-baad81996684
Kansliapäälliköiden viestit hallitusvaihdokseen julkaistiin 6.2. 2023 Mahdollisuudet Suomelle -raportissa.
-----------------------------
Yle 6.2.2023
Kouluttamattomien ja kielitaidottomien työntekijöiden maahanmuuttoon kaivataan pelisääntöjä, esittää tuore raportti
Riskien tunnistaminen ja ennakointi ovat tärkeitä matalan koulutustason työperäisessä maahanmuutossa.
Korkeakoulutetulle työvoimalle on strategioita, jotka osalta ulkomaista työvoimaa puuttuvat.
https://yle.fi/a/74-20015441
------------------------------------
Yle 6.2.2023
Joukko kansanedustajia tiukentaisi alaikäisten vankeusrangaistuksia, jos pehmeät keinot eivät riitä
Suurin osa alaikäisistä vangeista jatkaa rikoksia vapautumisensa jälkeen. Siksi tuomioiden koventaminen on monen kansanedustajan harkintalistalla.
Oikeusoppinut toivoo malttia keskusteluun.
https://yle.fi/a/74-20016041