torstai 19. tammikuuta 2023

Ei niin huonoa poliitikkoa, ettei hänelle tarjottaisi EU:n korkeaa pestiä

Kuten arvoisa lukijani hyvin tietää, on Sanna Marinin pääministeröimän hallituksen loppulasku suomalaiselle yhteiskunnalle järisyttävän raskas. Siitä tuoreimman tiedon saimme lukeaksemme Helsingin sanomista, jonka mukaan tekeillä olevaan lisäbudjettiin on varattu reilu miljardi maamme velkojen korkojen maksuun. 

Siksi oli järkyttävää lukea Maaseudun tulevaisuudesta, että eurooppalaiset demarit haluaisivat Marinista EU-komission seuraavan puheenjohtajan. Siis seuraajan niin ikään kotimaisella poliittisella urallaan kömpelöineen kristillisdemokraattisen Ursula van Leydenin seuraajaksi. 

Tämähän joutui aikanaan Saksan ensimmäisenä naispuolisena puolustusministerinä syytetyksi laittomien konsulttisopimusten tekemisestä McKinsey & Companyn ja Accenturen kanssa. Lisäksi yli 40 prosenttia hänen väitöskirjastaan oli kopioitu muualta. 

EU-demareiden piirissä Marinin asemaa on vain nostanut ravisteleva korruptioskandaali. Siinähän Qatarin valtion epäillään lahjoneen europarlamentaarikkoja, ja yksi neljästä pidätetystä pääepäillystä, sosiaalidemokraattien entinen italialainen europarlamentaarikko on myöntänyt syyllisyytensä. 

Marinin nosto ei sinänsä ole mikään ihme, sillä häntä pidetään parlamentissa - ja muutenkin ulkomailla - poikkeuksellisena poliittisena supertähtenä. Tähän asemaan hän sanotaan nousseen Ukrainaa koskevien lausuntojensa takia, mutta epäilen asiaan olevan osuutta myös hänen poikkeuksellisen edullisella ulkomuodollaan ja sujuvalla sanailullaan

Näyttääkin siltä, että juuri EU:n komissio on paikka, johon kelpuutetaan kaikista kelvottomimmat pääministerit. Sinnehän lähti myös ajatusten säyneenjoki Jyrki Katainen johdettuaan vajaan vaalikauden yhtä Suomen historian surkeimmista hallituksista. Ei siis niin huonoa poliitikkoa, ettei hänelle tarjottaisi EU:n korkeaa pestiä

Ikävää tässä rekrytointipolitiikassa on se, ettei EU ole pystynyt kelvottomien johtajiensa ohjaamana nousemaan sellaiseksi USA:n ja Kiinan veroiseksi globaaliksi mahdiksi, johon sillä olisi kaikki edellytykset. Eikä se samasta syystä näyttäisi olevan nousemassa sellaiseksi myöskään tulevaisuudessa.  

18 kommenttia:

 1. EU:ssa on paremmat jauhot eikä lastakaan tarvitse panna päivähoitoon kehitysmaamuslimien kanssa.

  VastaaPoista
 2. Eli wef takaa agendansa ajajille komeat pestit. Mitä enemmän vahinkoa kansalaisille, sitä parempi pesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä. Ihmettelen otsikointia "Ei niin huonoa poliitikkoa" - miten niin huonoa? Marinhan on onnistunut erinomaisesti juuri siinä mitä tekemään hänet wef on järkännytkin, eli rapauttanut kansallisvaltion toimintakykyä federalismin eduksi. Aivan kuten von der Leyen ja Katainenkin ennen häntä.

   Poista
  2. Onko tämä sitä "Et omista mitään ja olet onnellinen" -porukkaa? Suomalaiset taitavat olla täällä kylmässä Pohjolassa varakkuudessa jo Portugalin ja Kreikan tasolla. Antaa mennä sitten viimeisetkin siemenperunat! Toivottavasti Eurooppa nielaisee Marinin, sinne vaan Angelan ja Ursulan jalanjälkiä tallaamaan; täällä on näyttönsä antanut ja eväät on kovin heppoisiksi havaittu.

   Poista
  3. Niin, kätevästi samarin kepposteltiin rinteen tilalle pääministeriksi, ja samalla tavalla Saarikko kepposteltiin Kulmunin
   tilalle rahaministeriksi. Saarikko on myös wef agentti.

   Poista
 3. EU:ssahan kovin suunnitellaan vihreää siirtymää ja erityisesti sen rahoitusta mikä tietysti tehdään, tai ainakin yritetään tehdä yhteisellä velalla.
  Kuka olisikaan parempi keulakuva velanottoon ja silmät kiiluen, kitarisat ammollaan paasaamaan velan puolesta kuin velkapääministeri Marin.
  Näin myös saadaan suomalaisten suut tukittua eikä kukaan uskalla tosissaan pitä kiinni Suomessa tehdystä päätöksestä, että EU:n pandemian jälkihoitoa varten otettu velka on kertaluonteinen.

  VastaaPoista
 4. Antti Rinne oli demarien pomo viime eduskuntavaalien aikaan. Sanna menettää uusien vaalien myötä pääministerin paikkansa. Valtiovarainministeriksi hänestä ei ole, joten ruvetkoon EUn komission pomoksi. Siellä on millä mällätä.

  VastaaPoista
 5. Sanna antaa lämpimimmät halit ja puhuu paremmin Ukrainan sodasta kuin kukaan muu kuolevainen!

  VastaaPoista
 6. No joo, noita broileripyrkyreitä on kokeneempien ja viksumpien ryssälän politrukkien paljon helpompi hallita ja ohjailla, kuin vertaisiaan. Komission puheenjohtajan saappaat on kyllä Marinille kovin suuret, oli hän sitten maailman paras ja kaunein pääministeri, tai ei.

  VastaaPoista
 7. Maailman paras, kaunein ja vaikutusvaltaisin, Olavi.
  Kyllä tällaisilla meriiteillä pääsee vaikka maailman ylivelkajohtajaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli on ollut hyötyä esitellä myös rintavakoa, valkoisten leggingssien näyttämääm persevakoa ja videoituja naintiliikkeitä, joita ei ole vuodettu julkisuuteen vahingossa.
   Kyllä näillä meriiteillä pitää päästä kalifiksi kalifin paikalle.

   Poista
 8. Jospa ne juurikin siksi sannan haluaa sinne pääsatraapiksi kun hän on aivan vietävissä ja sanoo ja puhuu mitä käsketään.
  Kas kun muuallakin se on jo huomattu, että sanna tekee juuri kuten sanotaan.
  Juurikin luin lehdykästä, että Uuden-Seelannin pää-ämmä Ardern heittä pyhkeen kehään: mä en jaksa enää sanoo. Liekö sannan käynti vierailulla aiheuttanut?
  Huru-ukko

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttää se tuo Uuden-Seelannin mannasariini ottaneen jotain vaikutteita:

   https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009336419.html

   Hän valittaa olevansa vain ihminen.
   Ymmärsi sentään olla sanomatta haluavansa saada vain vähän iloa ja valoa elämäänsä tanssimalla Jauhojuhlien Kuningattarena.

   Ehkä häntä alkoi riepoa myös kateus:
   hänestä ei koskaan voi tulla siirtomaaisäntä Britannian kuningatarta, mutta Manna Sariinista tulee kohta Euroopan keisarinna.

   Poista
 9. Se huonous on katselijan näkökulmassa. Meidän kannaltamme, siis suomalaisten veronmaksajien kannalta, tämä pikkurouva on katastrofi, hallituksensa kannalta hän on katastrofi eli ei osaa johtaa ei niin pätkääkään, puolueensa kannalta hän tulee olemaan katastrofi vaaleissa jne. Mutta EU:n ja brysselin herrojen ja rouvien kannalta hän on varmaan ollut paras mahdollinen Suomen pääministeri. En tiedä millainen tulossopimus Marinilla ja Brysselillä on keskenään, mutta ilmeisesti se on tullut täytettyä aikalailla kokonaan. Sitä tahoahan meidän huippupoliitikot nykyään palvelevat, koska sieltä löytyy se nouseva uran jatko, ei täältä peräkyliltä, päministerihän on täällä se huippuvirka josta ei ole enää nousumahdollisuuksia, siitä virasta tie johtaa vain alapäin jos ei pääse Brysseliin.

  VastaaPoista
 10. Samaan aikaan Ruotsissa:
  https://jennypiper.blog/2023/01/18/eu-banar-vag-for-insekter-i-maten-dags-att-luslasa-innehallsforteckningen/

  Aerosoleista:
  https://iopscience.iop.org/article/10.1088/2515-7620/ac8cd3#ercac8cd3s1

  VastaaPoista
 11. Pelkkiä linkkejä ilman tietoa sisällöstä? tuollaisia postaavat roskaposti- ja haitakerobotit. En suosittele avaamaan moisia. Jos asiallinen keskustelija laittaa linkin, on sen yhteydessä aina kerrottu lyhyesti omin sanoin mitä siellä linkin takana on.

  VastaaPoista
 12. Muistetaanpa, että on vaalit tulossa. Taisivat toverit siellä ja tuolla harmistua pahan kerran kun Ruotsissa valta vaihtui ja SDP kuihtui.
  En yhtään ihmettelisi vaikka tämä olisi uutisankka, jolla puffataan Suomen tovereita vaaleja varten ja valinta kohdistui Mariniin kun ei SDP:llä ole ketään muutakaan.
  Kyllähän muistatte ettei ehdokkaalle ole väliä mitä puhutaan, kunhan puhutaan.

  VastaaPoista
 13. Von der Leyen ja Marin painavat yhteensä vähemmän kuin Saarikko.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!