tiistai 17. syyskuuta 2024

Hallituksen maahanmuuttopoliittinen ohjelma etenee

Kerroin pari päivää sitten, että tämän vuoden aikana on Suomen Maahanmuuttovirastolle jättänyt ensimmäisen oleskelulupahakemuksensa muun muassa 1 897 bangladeshilaista, 1 445 pakistanilaista, 1 120 nigerialaista, 1 048 turkkilaista ja 923 iranilaista. 

Nämä lukemat ovat pieniä vajaan kymmenen vuoden takaisiin määriin verrattuna. Vuonna 2015 kansainvälistä suojelua haki Suomesta nimittäin yli 20 000 irakilaista ja sellaista kärttäviä afgaanejakin oli yli 5 000. 

Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö EU:n alueelle olisi edelleen pyrkimässä massoittain kehitysmaalaisia. Tästä kertoi Verkkouutiset, jonka mukaan "Euroopan turvapaikka-asioiden tukivirasto EUAA kirjasi vuoden ensimmäisen puoliskon aikana yhteensä 513 000 hakemusta", joten kansainvaeltajien määrä koko Unionin alueella noussee tänä vuonna yli miljoonan - siis samoin kuin kävi myös viime vuonna.

Tämä saattaa tarkoittaa sitä, että kansainvälinen puskaradio on toiminut tehokkasti ja turvapaikanhakijat ovat tietoisia Suomen hallituksen toimista humanitaarisen maahanmuuton kohdistamiseksi aiempaa tarkemmin vain todellisessa hädässä oleville. 

Siksi on aivan keskeistä, että Petteri Orpon (kok) hallitus jatkaa tehokkaasti ja laajalle uutisoiden omaa maahanmuuttopoliittista ohjelmaansa. Siitä on tätä kirjoitettaessa valmisteilla - ja tällä hetkellä lausunnoilla - kaksi kohtaa. 

Ensimmäinen koskee perheiden yhdistämistä, jota ollaan muuttamassa siten, että "tiukennetaan perheen­yhdistämisen edellytyksiä ottamalla käyttöön perheen­yhdistämis­direktiivin mahdollistamia muutoksia". Toinen kohta liittyy säilöönottoon ja maahantulokieltoon siten, että "tiukennetaan säilöönottoa koskevaa sääntelyä, uudistetaan maahantulo­kieltoa koskeva sääntely ja mahdollistetaan maahantulo­kiellon määrääminen Suomen ulkopuolelle oleskelevalle henkilölle". 

Yhtä tärkeää kuin näiden muutosten tekeminen, on niiden viestiminen myös Suomen ulkopuolelle, sillä vain siten sosiaaliturvaperusteisten elintasopakolaisten motiivi tänne kylmään pohjolaan lähtemiselle jää mahdollisimman vähäiseksi. 

Samoin on syytä tuoda esiin se, että hallitusohjelmaan on kirjattu edelleen humanitaariseen pakolaisuuteen liittyviä tiukennuksia, joissa rajaavat muun muassa vastaanottopalveluita ja tiukentavat pysyvän oleskeluluvan saamisen edellytyksiä. Lisäksi on jo päätetty, että lokakuun alusta asti vaaditaan Suomen kansalaisuuden saamiseksi aiempaa pidempi asumisaika maassamme. 

Nähtäväksi kuitenkin jää, millä tavalla esimerkiksi Saksan maahanmuuttopolitiikan kiristyminen heijastuu jatkossa Suomeen tulevien kehitysmaalaisten määriin. Lähtevätkö elättäjää itselleen etsivät kehitysmaalaiset hakemaan sellaista täältä Pohjantähden alta vai suuntaavatko he kulkunsa jonnekin muualle? Ja jos, niin minne?

36 kommenttia:

  1. Suoraan sanottuna, pelkkää säätämistä millä ei ole mitään merkitystä sillä eu tulee pakottamaan joka tapauksessa Suomilapasen lopulta tekemään sen että rajalta tulee kaikki ketkä haluaa maahamme tulla. Jos haluttaisiin tehdä lopullinen teko että raja menisi kiinni, Suomen pitäsi erota syöpäisestä eu.sta heti, mutta sitähän ei kannata yksikään puolue eikä edustaja, joten tämä maa on kuollut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. A drop in the Ocean18. syyskuuta 2024 klo 1.55

      Paska ja sen väri

      Ensinnäkin paskan väri on se, joka sinulla pitää olla. Jos se on jokin muu, olet sairas.

      Ruskea on terve väri, kaikki muut sairaita.

      Ja poistapa ruskea elämästä ja luonnosta, niin näyttää aika sairaalta.

      Kypsä liha, ruskettumisesi auringossa, jne.

      Katso toisaalta linnun ulostetta: vitivalkoista, sillä näillä siivekkäillä on vain yksi ns. kloaakki, johon tulevat sekä ulosteet että virtsat samasta reiästä.

      Onko valkoinen väri hyvä? Suola ja sokeri? Myrkyllisimpiä aineita ruoassa, joita kuvitella saattaa, ja vain vähäisessä määrin jo haitallisia. Huumeet? Yleensäkin kaikki nämä aineet näyttäytyvät valkoisina kiteinä ja kristalleina.

      Ruskea on siis kaikkien päävärien yhteenliittymä. Mennään siis näillä.

      Poista
  2. Lukiko missään kohtaa, että dublin sopimuksesta pidetään kiinni?

    VastaaPoista
  3. Kunnon edistysaskel olisi sen toteaminen, että islam ei ole niinkään uskonto kuin totalitäärinen sortojärjestelmä ja kieltää islam. Samaan syssyyn voisi samoilla perusteilla kieltää kommunismin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri niin ano. Islamin harjoittaminen on pikemminkin mielisairausairautta kuin uskontoa. Islam on myös kaikkein rasistinen uskonto, koskapa jo sanassa sanotaan että vääräuskoiset ja vähemmistöt ovat alempiarvoisia kuin aidot musulmaanit.

      Poista
    2. Täysin samaa mieltä. Raivostuttaa tällainen mateleminen primitiivisen uskonnon/kulttuurin edessä. Mistä löytyy perustelut tälle älyttömyydelle, joka tulee suomalaisille monessa mielessä kalliiksi?

      Poista
    3. Sehän löytyy YK:n Agenda21:ssä.
      Kannattakaa ja juhlistakaa YK:ta, joka meille tällaista järjestää.

      https://odysee.com/@redicetv:1/diversity-is-a-weapon-against-white-people:2

      Poista
  4. Kaikki kiristykset löperöön ja idioottimaiseen maahanmuuttopelleilyyn ovat plussaa. Ja vielähän tässä on hallituksella aikaa tehdä kiristyksiä lisääkin, kunhan nyt vihervasemmiston lupaukset hallituksen pikaisesta kaatamisesta jäävät turhiksi toiveiksi. Oppositiossahan kyllä olisi syyntakeettomien armeija valmiina jatkamaan silmät kiihkosta pullottaen Suomen tuhoamista, jota tekivät jo neljä vuotta, jolloin otettiin velkaa toista miljoonaa euroa joka tunti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota agendaa harrastetaan niin kokoomuksessa, kuin keskustassakin.
      Kukahan se oli ministerinä junailemassa vastaanottokeskuksia suurella rahalla tässä joku vuosi sitten?
      Jostain syystä ihmiset ei käsitä, että tätä sontaa tungetaan meille puoluerajoista riippumatta.

      Poista
  5. Petteri Orpo: "pakolaisten motiivien arvostelu on rasismia".
    Eiköhän se jeesustelu tule käytännössä jatkumaan, aina taloudellisten edellytysten romahtamiseen saakka...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sitähän tässä tavoitellaan.
      Ja mitä sitten tapahtuu, kun rahat oikeasti loppuvat?
      Jaetaanko näille ressukka-matuille aseet, että voivat "puolustautua" ilkeitä valkoisia kohtaan?

      Poista
  6. Mitenkähän paljon maassa on vielä laittomasti maassa olevia, joita hyvät ihmiset kutsuvat "paperittomiksi"?
    Heidän poistaminen olisi hyvä alku elintasopakolaisten haittamaahanmuuton lopettamiseksi.

    VastaaPoista
  7. Petteri Orpohan nimenomaan haluaa työperäistä maahanmuuttoa. Se on vain verbaalista kikkailua kun sosiaalipummeja aletaankin kutsumaan työperäisiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokoomus ja EK eivät ole halukkaita ottamaan lusikkaa kauniiseen käteen ja oikeasti poistamaan niitä esteitä jotka vaikuttavat siihen, ettei niitä tosiammattilaisia Suomeen tule kuin hyvin harvoja. Jos oikeasti puhuttaisiin siitä että tänne halutaan osaajia muualta, niin seuraavat asiat pitäisi korjata, koska ne ulkomaalaiset ammattilaiset osaavat laskea. Siinä on vain se ikävä asia että ne eivät ole temppuja, jotka kohdistuvat vain ulkomaalaisiin, vaan ne tulisivat myös suomalaisille. Erottelua kun ei voi tehdä.

      - palkkaverotus alas, käteen on jäätävä enemmän kuin nykyään, nettoeuro on se joka ratkaisee, ei suuri bruttopalkka

      - palkat ylös. Meidän palkkatasomme, se bruttopalkka, on oikeasti koulutettujen osaajien tasolla pienempi kuin muualla. Duunareiden kohdalla tilanne on toinen, eli he saavat bruttona suunnilleen sen mitä esim. muualla Euroopassa, mutta esim insinöörien ja muiden osalta tilanne on aikalailla toinen. Suomalainenkin voi puolitoista kertaistaa tai liki kaksinkertaistaa bruttotulonsa lähtemällä Suomesta muualle.

      - Hinnat alas, eli tarkoittaa KOKO verotuksen merkittävää pienentämistä, koska se eri portaissa tapahtuva yhteenlaskettu kokonaisverotus on se mikä meillä nostaa hinnat taivaisiin. Meillä sen nettoeuron ostovoima on paljon pienempi kuin muualla Euroopassa johtuen korkeista hinnoista ja kaikkiaan korkeista elinkustannuksista. Eli palkkojen nostaminen ja palkkaverotuksen laskeminen ei riitä, vaan hinnat pitää saada Eurooppalaiselle tasolle. Ja sittenkin ollaan vasta tasapäisessä kilpailutilanteessa muun Euroopan kanssa tästä koulutetusta ja osaavasta työvoimasta.

      - Katujen ja koulujen turvallisuus takaisin kuntoon. Jos kadut ja koulut ovat Kärpästen herran maailmaa, niin kuin monessa paikoin Eurooppaa ja joka on arkipäivää jo meilläkin, niin osaava koulutettu työvoima siirtyy sinne missä ei tarvitse pelätä omaa ja lastensa turvallisuutta joka päivä. Itseasiassa tämä olisi meillä (vielä) helpoiten toteutettavissa, jos päättäväisyyttä analysoida syyt ja seuraukset sekä ryhtyä tehokkaisiin toimenpiteisiin olisi. Mutta nyt jo on selvää ettei niitä ole, vain puhetta tulee.

      Nämä ovat niitä toimenpiteitä joita tarvittaisiin. Se mitä nämä ajatusten tonavat kokoomuksessa ja EK:ssa ovat vaatineet, eli rajat auki, ovat näille kaikille toimenpiteille täysin 180 astetta vastakkaisia. Jos rajat on auki kaikkien tulla, se tarkoittaa entistä suurempaa vaatimusta verotuksen nostamiselle nykyisestään ja katujen ja koulujen tilanteen pahenemista kohti Euroopan pahimpia alueita eli Ranskan, Saksan, Alankomaiden, Belgian ja Ruotsin tilannetta. Etenkin Ruotsin. Nyt jo alkaa ampumiset olla viikoittaisia meilläkin eli tilanne tulee vain pahenemaan jos mitään ei tehdä.

      Siinä minun viisi penniäni. Perustuu kokemukseen ulkkareiden houkuttelusta tänne töihin.

      Poista
  8. Kun vielä väki tajuaisi että tuo on turhaa. Eu on se joka isot asiat Euroopassa ja eteenkin lammas-suomessa päättää. Ukraina on hädässä ja olisi tärkeää että ihmiset saa edes välttämättömän tuossa maassa ja päättivät helpoaa alentamalla ruuan hintaa, mutta eu hyökkää kimpuun käskyttäen että elintarvikkeiden hintaan ei saa alentaa! Miettikääpä sitä mikä tuo eu on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. eu on tämä:
      https://www.neuvostoliitto.eu/Suomen_tuhoamissuunnitelma.html

      Poista
    2. Tärkeämpää olisi kysyä, että miksi se Ukraina on hädässä.
      Tässäpä siitä kerrotaan.

      https://rumble.com/embed/v4vqt9h/

      Poista
  9. Ei nyt olla typeriä – tyhjän saa pyytämättäkin

    Hallituksen tekemät kiristykset maahanmuuttoon ovat silmänlumetta. Ei niillä ole käytännön merkitystä.

    Vastaanottopalvelujen rajaaminen ei vaikuta mitään. Yli 18 vuotiaan perheettömän vastaanottoraha pienennettiin syyskuun alusta 84 eurosta 72 euroon. Kun saa ilmaiset ateriat, terveydenhoidon ja asumisen, ei tuolla vähennyksellä ole puupennin merkitystä.

    Suomen kansalaisuuden saamisen pidentyminen ei vaikuta mitään. Jos ”turvapaikan” huijarihakija on ollut elätettävänä neljä vuotta ilman kansalaisuutta, voi hän olla helposti lisää toisen samanlaisen samoilla ehdoilla.

    Entä ”mahdollistetaan maahantulokiellon määrääminen Suomen ulkopuolelle oleskelevalle henkilölle". Estääkö se Suomeen tulemista mitenkään, koska turvapaikanhakijoiden passeja ei tarkasteta rajaa ylitettäessä, koska taikasana Asylum. Miten tällainen henkilö palautettaisiin saman tien lähtöpaikkaansa, ei mitenkään.

    Suomeen on tullut yli 10.000 sotakuntoista ukrainalaista miestä ”turvaan” siis sosiaaliturvaa nauttimaan. Edes sitä ei ole saatu rajoitettua, eikä siitä edes puhuta. Suomalaiset sotilaskarkurit ammuttiin 80 vuotta sitten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Normaalit terveet nuoret miehet raaistuvat sotarintamilla muutamissa viikoissa niin että voivat raiskata vihollisen naisia ja tappaa lapsia. Se ei ole yksilötason valintaa, vaan taantumista lajityypillisiin joukko-ominaisuuksiin.

      Korkea yksilömoraali jota voimme rauhan vallitessa vaalia ei ole mikään pysyvä ominaisuus. Jos yhteisön sosiaalinen eheys romahtaa -- kuten se sotatilassa romahtaa, vaikka koemme siinä vain yhteistuntoja ja rintamien kiinteytymistä -- kaikki yhteisöllisen kehityksen mukana tullut korkea yksilömoraali romahtaa.

      Sivistysvaltiot eivät sodi keskenään (Doylen laki), eikä esimerkiksi kuolemanrangaistuksista irti pääseminen ole seurausta mistään järkiperäisestä valinnasta, vaan siitä että yksilömoraalin taso yhteisössä on noussut niin että yksilöt sisäistävät oman vastuunsa. Kuolemanrangaistusta vastustetaan kehittyneissä yhteisöissä siksi, että de facto kuolemanrangaistuksessa tuomitaan joku panemaan se täytäntöön.

      Poista
    2. Siellä raaistuu vain ne joilla ei kaikki ole pääkopassa muutekaan ihan reilassa. Normaali sotilas ei raaistu sodassa. Sota tekee normaalille sotilaalle kyllä traumoja, joillekkin vähemmän, toisille enemmän.

      Poista
    3. Kun yhteikuntien sosiaalinen eheys hajoaa -- ja se hajoaa paljon pienemmpienkin sosiaalisten häiriöiden seurauksena eikä vain silloin kun valtiot ajautuvat sotiin -- yhteisömoraalin, eli yhteisöä yhteisöksi kokoavan sosiaalisidoksen laatu muuttuu, ja koko yhteisö taantuu laidasta laitaan. Siis ihan riippumatta siitä, millaisista yksilöistä yhteisö "psykologisessa" tarkastelussa muodostuu.

      Nämä ovat niitä juttuja, jotka sosiologian perustajille olivat selviä ja jotka kärkyttivöät vielä Eicmannin oikeudenkäyntiä seurannutta Hannah Arendtia -- mutta joita eurooppalainen sokea individualisti ei enää pysty hahmottamaan eikä ymmärtämään.

      Poliitikkomme kuvittelevat nyt että monikulttuuristumisen yhteiskunnalliset seurausvaikutukset olivat vain yksittäisiä, tiettyihin asiayhteyksiin paikallistuvia häiriöitä -- mutta niin ei ole, ja todellisuudessa koko yhteiskuntamme tulee muuttumaan ja taantumaan ja väkivaltaistumaan laidasta laitaan.

      Se mitä todellisuudessa tapahtuu on seurausta siitä, että ihminen on lajityypillisesti, lähtökohtaisesti ja olemuksellisesti sosiaalinen laumaolento, jota määräävät sosiologiset voimat ja lait -- ja näin on ihan siitä riippumatta miten paljon oman aikamme sokea individualismi ymmärrystämme noituu.

      Poista
    4. Yleensä Seppo Oikkosella on järkeäkin, mutta näyttää järki lähteneen jonnekin. Väite sodan automaattisesta raaistavuudesta on silkkaa paskaa. Asiaa on helppo tutkia ihan vaikkapa pohtimalla, sotavankien kohtelua. Esimerkiksi kaikki luotettavat lähteet viittaavat siihen, että puolalaiset kohtelivat 1939 saksalaisia sotavankeja sitavankisopimusten mukaan. Samaten britit kohtelivat sotavankeja ihan sotavankien itsensä kertoman mukaan aina hyvin korrektisti. Taas ryssä on kohdellut sotavankeja usein hyvin raa'asti. Balkanilla 2. ms:n italialaiset kohtelivat vankejaan järkiään hyvin. Että se siitä.

      Mitä tulee taas kuolemantuomioon, on turha väittää tuollaista roskaa. Kuolemantuomion ideologisen vastustuksen päästy näyttää vahvasti olevan naivistinen usko siihen, että tuomittu ei ole vastuussa teostaan. Kuolemantuomio on erittäin tehokas rangaistus Uoti. Esimerkiksi Singaporessa aikuisena tehdystä murhasta tulee aina kuolemantuomio. Ja kas kummaa, Singaporessa on oikeista valtioista alhaisimmat henkirikosluvut maailmassa. Samaten huumekaupasta sama. Ja kas kummaa, Singaporen kaduilla eivät saastaiset narkit notku ja siellä käynyt tuttavani raportoi, ettei ole koskaan nähnyt niin puhtaita ja siistejä kaupunkipaikkoja kuin Singaporessa ja missä ei tarvinnut pelätä päällekarkausta.

      Oikkonen kummeksuu eurooppalaisten ihmisten typeryyttä kansainvaelluksen edessä, mutta ei suostu tajuamaan, että syy typeryyteen on pasifismi, joka on tuhonnut henkiset kyvyt.


      Poista
    5. Pasifismi ja militarismi ideologioina eivät todellakaan auta yrityksissä päästä edes käsitteelliseen selvyyteen lajityypillisen lajinsisäisen aggression ja regression keskinäisestä aseveljeydestä.

      Eivät myöskään kelpaa todistuskappaleiksi sotavankien kohtelut, jotka dokumentoidusti todella ovat ratkaisevasti erilaisia riippuen kulttuureista ja kansoista. Oikeaa taustaa vasten tulkittuna nämä tosiasiat kertovat nimenomaan lajityypillisesti sosiaalisen olennon yhteisöominaisuuksista.

      Aggressiot, jopa ne jotka pinnanalaisina seuraavat liian erilaisten kulttuurien yrityksistä yhteiseloon, merkitsevät väistämättömästi regressiota, joka ei aina näytä regressiolta koska esimerkiksi moraalin taantuminen "mekaaniseksi" normimoraaliksi voi vaikuttaa monien silmissä vain "järkiintymiseltä". Silmien avaamiseksi tarvittaisiin perustavanlaatuinen perehtyminen sosiologian perusteisiin, mikä taas ei ole mahdollista, jos ajattelu on jo käpertynyt opillis-ideologisiin "totuuksiin".

      Poista
    6. Joidenkin ihmiselukoiden kohdalla kuolemantuomio tuntuisi usein oikealta ratkaisulta, päästäisiin lopullisesti saastasta, joka aiheuttaa vain pelkkää haittaa ja surua ympäristölleen. Ainoa huono puoli on se, että myös vääriä tuomioita tulee, ja koskaan ei saa syytöntä rangaista, varsinkaan noin peruuttamattomalla tavalla.
      Ratkaisu voisi olla amerikkalainen systeemi, jossa elinkautinen on oikeasti elinkautinen ja muutkin tuomiot ovat usein hyvinkin riittäviä pitämään saasta pois muiden elämää pilaamasta.

      Poista
    7. Ajatuksena siis, että tuossa viimemainitussa ei-kuolemantuomiossa tuomio voidaan korjata, jos uusia todisteita ilmaantuu.

      Poista
  10. Erittäin aiheellista luettavaa varsinkin meidän petturi-/pelkuripoliitikoillemme ja ihmisoikeus-talibaneillemme:
    "Hollantilaistutkimus: Maahanmuutolla rajut kustannukset – Tätä Suomessa ei ole selvitetty",
    https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/d9403997-b5cc-4315-9957-46e42a3edf56

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vahtera lienee ainoa joka Suomessa on tehnyt laskelmia holtittoman maahanmuuton kustannuksista.

      Poista
    2. Ajatuspaja Suomen Perusta on myös tehnyt laskelmat:

      https://www.suomenperusta.fi/wp-content/uploads/2015/04/Maahanmuutot-ja-Suomen-julkinen-talous-osa-1-toteutuneet-julkisen-talouden-tulot-ja-menot.pdf

      Poista
    3. IL 6.3.2019

      Pauli Vahtera: Maahanmuutto maksaa Suomelle 3,2 miljardia euroa vuodessa – ”Viimeinen hätähuutoni suomalaisille päättäjille”
      Tilintarkastaja Pauli Vahtera julkisti laajat laskelmansa humanitäärisen maahanmuuton ja kehitysavun rasituksista Suomelle Iltalehden blogissaan tiistaina ja keskiviikkona.

      https://www.iltalehti.fi/talous/a/200a4e99-a71a-4b7a-a6de-6369cca9e348

      Poista
    4. Lisätään vielä tämä listaan, kehitysavun ja maahanmuuton aiheuttamat menot ovat Pauli Vahteran laskelmien mukaan 78 % valtionvelasta:

      https://www.vahtera.blog/post/kehitysapu-ja-maahanmuuton-menot-78-valtionvelasta

      Jamppa vaan

      Poista
  11. Petteri Orpo on luvannut jo vuosia sitten selvityttää maahanmuuton aiheuttamat kustannukset. Nyt olisi korkea aika lunastaa se lupaus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. IL 15.9.2024

      Hollantilaistutkimus: Maahanmuutolla rajut kustannukset – Tätä Suomessa ei ole selvitetty
      Tutkimus arvioi maahanmuutolla olevan merkittäviä kustannuksia Hollannissa.

      Professori Matti Virén toivoo, että Valtion taloudellinen tutkimuskeskus (VATT) selvittäisi maahanmuuton kustannuksia Suomessa.

      https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/d9403997-b5cc-4315-9957-46e42a3edf56

      Artikkelista poimittua

      Matti Virén haastoi X-kirjoituksessaan ekonomistit ja elinkeinoelämän edustajat keskusteluun maahanmuuton kustannuksista. Hiljaista on ollut.

      Virén toivoo, että Valtion taloudellinen tutkimuskeskus (VATT) tarttuisi härkää sarvista.

      – Eihän siinä tarvita muuta kuin että ministeriö käskyttää, Viren sanoo.

      VATT tekee tutkimusta mm. valtiovarainministeriön toimeksiannosta.

      – Valtiovarainministeriön pitäisi ohjeistaa VATT tutkimaan varsinkin, kun ministeriöllä on strategiarahaa.
      Ei tämä rahasta kiinni ole. Eivät nämä miljoonia maksa, Virén sanoo.

      Virénin mukaan maahanmuuton kustannusten tutkimus Suomessa tuskin olisi edes vaikeaa.

      – Olemme isoveliyhteiskunta. Meidän kaikki tiedot ovat rekistereissä, hän perustelee.

      Poista
    2. "Valtiovarainministeriön pitäisi ohjeistaa VATT tutkimaan ..." Siis asian mahdollinen tutkiminen/tutkimatta jättäminen on valtionvarainministeri Riikka Purran vastuulla/syytä.

      Poista
  12. Yle tänään

    Hiihtoliiton maajoukkueurheilijat joutuvat maksamaan maailmancupin viikonlopuista – ”Rahoituspohjan varmistaminen vaatii”

    Hiihtoliiton johtokunta päätti, että edustusurheilijat maksavat alkavalla kaudella jopa 500 euron omavastuuosuuden jokaisesta maailmancupin viikonlopusta. Maksuosuus koskee kaikkia.

    https://yle.fi/a/74-20112071
    ----------------------------------------

    Ehdotan, että Yle lopettaa arabian- ja somalinkieliset uutiset ja niillä rahoilla tukee suomalaisia edustusurheilijoita, jotta heidän ei tarvitse maksaa ym. maksuja.

    Näin edesautetaan arabian- ja somalinkielisiä kotoutumaan kun he opettelevat maan kielen eli elävät maassa maan tavalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottaa aina voi, mutta eikös ne YLEn säästö eurot tarvitse lain mukaan palauttaa maksajille, eli yleisradio veroa tulee pienentää nykyisestä 0,68 % alaspäin.

      Poista
  13. No huh ! 6500 lisää, keskikokoisen kunnan verran elätettäviä !

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa, mutta (toivottavasti) syntyvien keskusteluketjujen seurantaa helpottaisi, mikäli käytettäisiin nimimerkkejä tai nimeä. Pyydän myös noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!