perjantai 19. huhtikuuta 2024

Mari Rantasen ja Leena Meren ministeriöt oikealla asialla

Sisäministeri Mari Rantanen (ps) ilmoitti eilen hyvistä uutisista. Hänen mukaansa hallitus aikoo pidentää Suomen kansalaisuuden edellytyksenä olevaa asumisaikaa nykyisestä viidestä kahdeksaan vuoteen ja sen laskenta alkaa vasta oleskeluluvan saamisesta. Lisäksi tähän aikaan hyväksyttävää oleskeluaikaa ulkomailla lyhennetään nykyisestä sekä turvapaikanhakijoille annettavan vastaanottorahan ja käyttörahan määrää vähennetään. 

Kansalaisuuden saamisen edellytyksiin hallitus aikoo lisätä myös perustettavan kansalaisuuskokeen läpäisemisen. Ja turvapaikasta on tarkoitus tehdä aina väliaikainen sekä niin lyhyt kuin EU:n lainsäädäntö sallii. Eikä jatkossa ole enää mahdollista siirtyä turvapaikanhakijasta työperusteiseksi maahanmuuttajaksi. 

Edelleen sisäministeri linjasi, että pakolaisasema eli turvapaikka voitaisiin jatkossa jättää myöntämättä tai lakkauttaa, jos henkilön katsotaan olevan vaaraksi yhteiskunnalle, hän on syyllistynyt erityisen törkeään rikokseen, jos hän syyllistyy tai hänen epäillään syyllistyneen rikokseen rauhaa vastaan, sotarikokseen, rikokseen ihmiskuntaa vastaan tai YK:n tarkoitusperien ja periaatteiden vastaiseen tekoon.

Turvapaikkakäsittelyä aiotaan myös nopeuttaa rajamenettelyllä, jonka aikana turvapaikanhakija ei saa poistua hänelle määrätyn vastaanottokeskuksen läheisyydestä. Ja ulkomaalaislakiin on tarkoitus sisällyttää nopeutettu menettely, jonka perusteella kielteisen päätöksen saanut hakija voidaan palauttaa nopeammin kuin normaalissa turvapaikkamenettelyssä. Sitä on tarkoitus soveltaa henkilöihin, joiden katsotaan olevan uhaksi kansalliselle turvallisuudelle sekä uusintahakemuksen tehneiden hakijoiden maasta poistamiseksi.  

Näiden muutosten lisäksi on Leena Meren (ps) johtamassa oikeusministeriössä valmisteltu esitys rikoslain muuttamiseksi koskien naisen ja tytön sukuelinten silpomisen ja sen valmistelun säätämistä rangaistavaksi. Tämä laki on merkittävä - paitsi ihmisoikeuksien itsensä perusteella - myös siksi, että se vähentää Suomen houkuttelevuutta sellaisten turvapaikanhakijoiden joukossa, jotka haluavat silpoa tytärtensä sukuelimet ja jotka käytännössä muodostavat leijonanosan Suomeen saapuvista elintasopakolaisista. 

Kaiken kaikkiaan hallituspuolueet ovat näillä päätöksillä aikeissa toteuttaa juuri niitä asioita, joiden perusteella suuri osa nykyisten hallituspuolueiden äänestäjistä on äänestänyt viime eduskuntavaaleissa. Tähän kun vielä lisätään kehitysapuun käytettävien verovarojen miljardileikkaus, on äänestäjien kerrankin syytä olla tyytyväisiä - edellyttäen tietenkin, että ylle kirjaamani aikeet myös toteutuvat.

21 kommenttia:

 1. Jännäksi menee. Heti YK:n peruskirjan (https://www.finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/1956/19560001/19560001_2) yhteenvedon toisessa kohdassa todetaan yhtänä tarkoituksena olevan "vakuuttaa uskovamme ihmisen perusoikeuksiin, ihmisyksilön arvoon ja merkitykseen, miesten ja naisten sekä kansakuntien, suurten ja pienten, yhtäläisiin oikeuksiin". Näin yksikään islamilainen ei voisi saada turvapaikkaa, jos hän on koskaan tehnyt tekoja, jotka ovat olleet epätasa-arvoisia naisia kohtaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalergi-suunnitelma19. huhtikuuta 2024 klo 8.47

   Hyvä huomio!
   Erityisesti viherkommarien käyttäytyminen on tässä kohtaa hyvin ristiriitaista: toisaalta he korostavat naisten tasa-arvoa miehiin nähden, mutta toivottavat kaikki naisten tasa-arvoa räikeästi polkevat muslimimiehet tervetulleiksi, jotka sanovat asylum-taikasanan - erityisesti mitä tummempi ihonväri sitä parempi.

   Poista
  2. Tämän täytyy toimia myös niin, että jos musliminainen suosii miespuolisia, hän syyllistyy yhtäläisten oikeuksien rikkomiseen.

   Poista
 2. Milloin kriminalisoidaan poikien sukuelinten silpominen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Verrattaessa tyttöjen sukuelinten silpomista poikien vastaavaan, niin tytöille yleisimmin tehty silpominen vastaa pojilla peniksen poistamista. Toki tyttöjen kohdalla on monen asteista, kaikilta ei leikata ihan kaikkea pois.
   Mutta toki on kannatettavaa, että se pojille tehtävä ympärileikkaus myös
   kiellettäisiin.

   Poista
  2. Mitähän tuohon juutalaiset sanos

   Poista
  3. juutalaiset ei leikkaa tytöiltä klitoriksia pois..

   Poista
 3. Todella hyviä uutisia nyt tässä kyllä ! Nyt ollaan tekemässä täyskäännös edellisen hallituksen järkyttävään ohisalolaiseen tolkuttomuuteen, eli ollaan menossa juuri oikeaan suuntaan. Kaikki houkutustekijät pyritään poistamaan, eli perussuomalaiset toimivat linjansa ja lupaustensa mukaan. Suomi kun ei todellakaan voi olla koko maailman sosiaalitoimisto. Maahanmuutto on saatava sellaiseksi, joka hyödyttää Suomea, eikä aiheuta pelkästään haittaa. Normaalijärki alkaa voittaa edellisen nelivuotisen marinilais-ohisalolaisen painajaisen sijaan.

  VastaaPoista
 4. Voin lyödä vaikka elämäni vetoa että tuo ei todeutu. Suomi ei enää edes valvo omaa rajaansa sekin vähä loppui eu:n uuteen maahanmuuttolakiin joko antoi kaiken päätäntävallan suomen rajasta brysseliin. Sen kävi oikein ursula teeri katsomassa. Tässä maassa ei raja pysy kiinni vaikka jotkut jaksaa valehdella toista ja niitä tollot uskoo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämähän ovat todellakin vasta hallituksen esityksiä, jotka tarjoillaan eduskunnalle hyväksyttäviksi.
   Kaiken tähän asti nähdyn perusteella eivät mene läpi.
   Vaikka menisivätkin, ne vain kumottaisiin perustuslain vastaisina.

   Poista
  2. Biaudet on jo etukäteen ilmoittanut, että hän ei missään tapauksessa aio ännestää hallituksen esityksen puolesta.
   Mahtaako hän BajaMajan takapiruna komentaa tämän aloittamaan samanlaisen "rasisminvastaisen" sodan kuin viime kesänä:
   https://ylewatch.blogspot.com/2023/09/globalistinen-kaapiopuolue-rkp.html

   Poista
 5. Koko nykyisenlainen turvapaikkajärjestelmä pitäis romuttaa,miten joku "Ahmed" ,joita lappaa tänne on muka uhka valtaapitäville,ja jos on, niin silloin ko. maassa on tuhansittain hänen kaltaisiaan.Ahmedin pitäis olla taistelemassa kotimaassaan muutoksen puolesta.
  Turvapaikka pitäis myöntää vain Navalnyin ja Rusdien kaltaisille henkilöille.

  VastaaPoista
 6. Odotan mielenkiinnolla, mahtaako tyttöjen sukuelinten silpomisen estämiseen tähtäävä lakiesitys todella toimia toivotulla tavalla eli alammeko näkemään asian tiimoilta oikeudenkäyntejä ja miten silpominen todistetaan tapahtuneeksi tarkoituksella. Ehkä kiintoisin piirre tuossa onkin se, että nainen voi aikuistuttuaan periaatteessa saattaa tekijät eli vanhempansa ja heidän sukulaisensa vastuuseen. Tietenkään haluttomuus puuttua poikien sukuelinten silpomiseen on sinänsä kummallista ja tuomittavaa. Toivottavasti tällä sektorilla myös tapahtuu jatkossa parannusta ja toivottavasti yhteiskunnallisen keskustelun ilmapiiri muuttuu asian selvästi tuomitsevaksi.

  VastaaPoista
 7. MTV uutiset tänään

  MTV Puolassa: Siirtolaiskriisi voimistuu itärajalla – laittomia tulijoita satoja päivässä: "Olemme valmiita kaikkeen"

  https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mtv-puolassa-siirtolaiskriisi-voimistuu-itarajalla-laittomia-tulijoita-satoja-paivassa-olemme-valmiita-kaikkeen/8920708

  Artikkelista poimittua

  Puola kertoo pysäyttävänsä rajalla päivittäin parisataa laitonta maahantuloyritystä, joista suuri osa käännytetään takaisin Valko-Venäjälle.

  Syynä on se, etteivät rajaa ylittävät halua turvapaikkaa Puolasta vaan haluaisivat jatkaa pidemmälle Länsi-Eurooppaan, etenkin Saksaan.
  – Jos he haluaisivat pysyä Puolassa, he tulisivat (laillisille) rajanylityspaikoille ja hakisivat turvapaikkaa.
  Mutta he haluavat päästä Länsi-Eurooppaan ja pysyä siksi piilossa, rajavartija Ewelina Lewkowicz kertoo MTV Uutisille Bialowiezan metsässä lähellä Valko-Venäjän rajaa.
  ...
  ...
  – Vielä muutama vuosi sitten rajaa turvasivat niin Puolan kuin Valko-Venäjän rajavartiostot. Toimimme yhteistyössä Valko-Venäjän kanssa, joka meidän tapaamme ei sallinut laittomia rajanylityksiä.

  – Nyt valitettavasti Valko-Venäjän rajavartiostosta on tullut salakuljetuspalvelu, joka mahdollistaa, ohjaa ja sallii ihmisten laittomia rajanylityksiä, Bura kertoo.

  Buran mukaan Valko-Venäjän viranomaiset auttavat siirtolaisia antamalla rajanylitykseen tarvittavia välineitä.

  – Lapioita, piikkilankasaksia, tikapuita. He myös päästävät heidät suljetulle alueelle, jonne ei pääse ilman Valko-Venäjän viranomaisten lupaa, Bura kertoo.

  VastaaPoista
 8. Mitkä ovat eniten vähentyneet ja lisääntyneet sukunimet Suomessa 2015-2023?

  https://jaskanpauhantaa.blogspot.com/2024/04/valihuomautus-168-vaestonvaihto.html

  VastaaPoista
 9. Mikä mahtaa olla tuo YLE:n kohtalo menokarsinnassa. Kovasti vaaliohjelmassaan persut sitä toitottivat. Tapahtuuko mitään, YLE tuntuu ainakin vielä vapaasti jatkavan viherkommareiden linjalla. Tuleeko YLE:ltä säästöjä vai ei?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Persutko ylen rahoituksesta päättää ??

   Poista
  2. Ei ole toimikunta antanut vielä mietintöään. Eipä mennä siis asioiden edelle, vaikka monilla on iso hinku päästä syyttämään petetyistä vaalilupauksista ja ylipäänsä kaikesta, missä PS on mukana.

   Poista
 10. Näin se maailma muuttuu:
  "Äärioikeiston salaliittoteoria on jo valtavirran hyväksymä fakta"
  https://www.kansalainen.fi/aarioikeiston-salaliittoteoria-on-jo-valtavirran-hyvaksyma-fakta/

  VastaaPoista
 11. "Kasvottomat ulkomaiset sijoittajat iskivät kyntensä Suomen energiayhtiöihin – Supo seuraa tilannetta"
  Eivätkö tapauksesta Caruna ole oppineet mitään muut kuin Caruan rosvoamat asiakkaat?

  VastaaPoista
 12. "Näiden muutosten lisäksi on Leena Meren (ps) johtamassa oikeusministeriössä valmisteltu esitys rikoslain muuttamiseksi koskien naisen ja tytön sukuelinten silpomisen ja sen valmistelun säätämistä rangaistavaksi"

  Tällä varmistetaan vain ja ainoastaan se, että rangaistukset eivät ole niin kovia kuin törkeästä pahoinpitelystä, törkeästä ruumiinvamman tuottamisesta kts.penisamputoijan tapaus.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!