maanantai 2. syyskuuta 2024

Maahanmuutto ja Ukrainan sota järisyttivät Saksan valtapolitiikkaa

Saksan Thüringenin osavaltion vaaleissa kansa protestoi valtapuolueiden epäonnistunutta maahanmuuttopolitiikkaa ja myös Ukrainan tukemista vastaan. Sen seurauksena Vaihtoehto Saksalle eli AfD sai yli 32 prosenttia ja laitavasemmistolainen sekä niin ikään maahanmuuttoon kriittisesti suhtautuva arvokonservatiivinen BSW-puoluekin lähes 16 prosenttia annetuista äänistä.  

Vanhoista valtapuolueista Kristillisdemokraatit eli CDU sai vajaat 24, vasemmistopuolue Linke noin 13, Sosiaalidemokraatit SPD vain kuusi ja Vihreät vaivaiset kolme prosenttia äänistä. Siten ne kokivat melkoisen romahduksen ja viimeksi mainittu jopa putosi maapäiviltä eli osavaltioparlamentista samoin kuin Vapaat Demokraatit eli FDP. 

Saksin osavaltiossa CDU menetti jonkin verran ääniä, mutta säilytti asemansa suurimpana puolueena lähes 32 prosentin äänisaaliilla. Toiseksi nousi kuitenkin AfD, joka niin ikään keräsi yli 30 prosenttia äänistä. Kolmanneksi eniten kannatusta keräsi BSW vajaan 12 prosentin äänisaaliillaan. 

Sen sijaan SPD suorastaan romahti Saksissa ja sai vain seitsemän prosenttia äänistä. Vihreät saivat hiukan yli ja  Linke alle viisi prosenttia äänistä. Myös Saksissa Vapaat Demokraatit putosivat osavaltioparlamentista. 

Nähtäväksi jää, miten osavaltiovaalien tulos vaikuttaa koko Saksan tulevaan politiikkaan. Ehdimmehän juuri ennen käytyjä osavaltiovaaleja nähdä maan sosiaalidemokraattisvetoisen hallituksen päättäneen radikaalista maahanmuuttopolitiikan kiristyksestä. Toisaalta ainakin CDU on ilmoittanut, ettei se ryhdy yhteistyöhön uusien puolueiden kanssa. 

* * *

Jos tästä vaalituloksesta voi jotain oppia niin sen, että demokratiassa kannattaisi kuunnella kansaa. Eli tehdä sellaista politiikkaa, jolle on edes jonkinlainen hyväksyntä tavallisten ihmisten keskuudessa eikä ainakaan pyrkiä heikentämään heidän jokapäiväistä elämäänsä, kuten viimeisten vuosikymmenten aikana on tehty kautta Länsi-Euroopan sallimalla kehitysmaalaisten kansainvaellus.

Saksassa ei myöskään kannattaisi sulkea ainakaan molempia uusia puolueita ulos valtapolitiikasta, vaan antaa niille vastuuta. Näin kansa saisi katetta vaatimuksilleen ja tehtyjä virheitä tulisi korjatuksi. Ja samalla testatuksi onko uusilla puolueilla kykyä viedä maata parempaan suuntaan.

Näin ei kuitenkaan ole ilmeisesti tarkoitus tehdä varsinkaan koko liittotasavallan alueella, vaan vanha valta haluaa jatkaa hallitsemista. Toivon mukaan se ottaa kuitenkin kopin asiakysymyksistä ja toteuttaa ainakin lupauksensa tehtyjen maahanmuuttopoliittisten virheiden korjaamisesta. 

Ukrainan tukikysymys onkin sitten meidän suomalaisten kannalta hankalampi asia. Venäjän rajavaltiona Suomi on sellaisessa tilanteessa, että mikä tahansa etu, jonka Venäjä saavuttaa hyökkäyssodassaan, heikentää meidän turvallisuuttamme. Näin siitä huolimatta, että liityimme NATO:on, joka toki antaa tukea mahdollisen hyökkäyksen sattuessa. 

Siksi uusien Ukrainan tukeen negatiivisesti suhtautuvien puolueiden menestys saattaa heikentää myös meidän turvallisuustilannettamme, mikäli myös Saksan vanhat valtapuolueet rupeavat vielä nykyistäkin nihkeämmiksi sen tukemisessa. Valitettavasti tämäkin lienee odotettavissa ennemmin tai myöhemmin.  Ainakin, mikäli germaanien uusien puolueiden suosio saa itäisen Saksan vaaleista nostetta myös maan läntisissä osavaltioissa, joissa niiden kannatus on tähän asti ollut merkittävästi vähäisempää.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Amnesty tai uusi puukkoisku tuskin vaikuttavat Saksan uuteen maahanmuuttopolitiikkaan
Afghans Had to Go
Saksan sosiaalidemokraatit Putinin tukena

52 kommenttia:

  1. Jo kapteeni Kaarna totesi Väinö Linnan Tuntemattomassa sotilaassa:" Saksan heiketessä Venäjä vahvistuu, Saksan vahvistuessa Venäjä heikkenee."
    Vanhoille puolueille sanon:"Te teitte sen itse."

    VastaaPoista
  2. Loviisan Ruotsinpyhtään ruukki sai uutta elämää, kun sen tyhjilläänolevat kerrostalot saivat asukkaita Ukrainasta; kyläkauppakin sai uutta potkua.
    Näen sen oikeana pakolaisuutena.
    Toki tietysti me maksamme tuo veroina.
    Saksan tilanteen ymmärrän siinä varovaisuudessa, joka muistetaan toisen maailmansodan selvitysvyyhdestä: Saksa menetti kaiken.
    Opelin tehdas, yksi muiden muassa meni kokonaisuudessaan neukkulaan, henkilökuntineen, vain nimi muuttui Moskovitsiksi: Opel Kadet, mutta helvetisti huonolaatuisempi.
    Nämä vain rikkana rokassa. Suomestakin lähti neukkulaan, lusimaan parikymmentä miestä. Unto Parvilahti muiden muassa: oli näet SS-mies. jne....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitähän kuitenkin kehuttiin Moskovitsin Opelin kopiomallia. Sanottiin reppuselkämosseksi. Se oli paras mosse mitä oli koskaan tehty, vaikka oli vähän huonolaatuisempi kuin Saksassa tehty. Ilmeisesti juuri sen takia se oli vähän parempi, koska oli Saksasta tuotu henkilökuntakin sitä tekemään.

      Poista
    2. Tuossa voi olla perää.
      Huonolaatuisuus oli enemmän materiaalikysymys: esim. kampiakselin ja kiertokankien teräslaadussa jne.

      Poista
    3. Juuri näin. Kiinalaisissa tuotteissa tämä pätee nykyään mitä suurimmassa määrin. Tuote on aivan oikean näköinen, mutta hajoaa hyvin helposti tai ei täytä spesifikaation (lujuus)vaatimuksia. Kokemusta on lähtien muutaman kympin haravasta satojen tuhansien eurojen putkiston osiin. Viimemainituissa sudenkuoppa oli siinä, että myyjäfirma oli saksalainen. Uusiksi meni.

      Poista
  3. Suomessa on yli 10.000 20-65-vuotiasta ukrainalaista miestä. Miksi? Ukrainalaiset poimivat marjoja Suomessa ennen sotaa. Enää eivät poimi, koska sossu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki kunnia Ukrainalle, mutta oli juuri sama asia mielessä. Mitä tekevät jopa kymmenet tuhannet Ukrainalaiset asekuntoiset miehet Suomessa, kun isämaa oli vaarassa? Suomi kun soti, niin silloin saatiin karkeasti n. 500 000 miestä sotahommiin 3.5 miljoonan väestöstä. Ukrainalta pitäisi siis irrota 45 miljoonasta nyt se pari miljoonaa miestä kevyesti. Samoin toi käy selväksi, että marjanpoiminta ei enää kiinnosta, kun Suomi on niin höveli, että antaa rahaa niin paljon kun kehdataan pyytää, kuten kaikkien maahanmuuttajien ja turvapaikan hakijoiden tapauksessa. Hullu töitä tekee, viisas saa rahan suoraan sossusta.

      Poista
    2. Itse olen ihmetellyt ukrainalaisia urheilijoita. Terveet nuoret miehet vaan harjoittavat ammattiaan, eli ajavat omaa etuaan, sen sijaan että olisivat puolustamassa isänmaataan.

      Meidän kannattaa tietysti tukea Ukrainaa, koska vihollinen on yhteinen, mutta pitää muistaa että yhteiset intressit eivät tarkoita, että ne toiset olisi muuten samanlaisia ihmisiä. Ukrainalaiset ovat pohjimmiltaan samanlaisia neukkuja kuin ne muutkin.

      Eikä kukaan niitä (tai Zelenskyä) sen kummempina ennen sotaa pitänytkään. Kannattaa lukea kolme vuotta vanhoja uutisia. Mutta sitten narratiivi muuttui, koska ilmeisesti lehdistö ei kykene ymmärtämään että toisinaan kannattaa liittoutua ei-niin-hyvisten kanssakin, jos siitä on itselle etua.

      Poista
    3. On siinä se ero, että ukrainalaisissa on paljon vaaleaa viikinki ja suomalais geeniperintöäkin viikinkiajoiilta, kuten myös Volgan varrella muutenkin. Venäjällä on 2 päätyyppii rotua eli nää eurooppalaisen näköset ja sit noi vähän mongolin näköiset, kuten putin

      Jos et oo sattunu huomaamaan niin näistä syistä Ukrainassa on todella paljon hyvännäköistä arjalaistyyppistä vaaleaa naista!!

      Poista
    4. Ukrainassa ei ole ollut asevelvollisuutta, joten siitä syystä miehiä ei ole haluttu lähettää rintamalle. Tämä asia on käsittääkseni kuitenkin muuttumassa ja silloin kutsunnat tullevat koskemaan myös Suomessa asuvia ukrainalaisia ja urheilijoita.

      Poista
    5. Kyllä Ukrainassa on ollut ja on edelleen yleinen asevelvollisuus:

      https://en.wikipedia.org/wiki/Mobilization_in_Ukraine

      Nuorten ukrainalaismiesten keskuuteen on pesiytynyt länsimaalaistyyppinen velttous ja vetelyys, joten tässä asiassa Ukrainalta on voitava vaatia paljon enemmän.
      Ensimmäinen asia olisi potkia kaikki isänmaastaan karkuun juosseet asevelvollisuusikäiset miehet takaisin Ukrainaan ja olla päästämättä enää karkaamaan.

      Poista
    6. Eikö Ukrainan kanssa tehty sopimus, kun sieltä poistettiin ydinaseet, että ryssäkään ei sinne hyökkää. Joten mihinpä siellä tarvittiin puolustusta. Mutta kuinkas sitten kävikään.

      Poista
  4. eihän Saksan maahanmuuttopolitiikka mitenkään ole epä-onnistunut. vaan juuri se tämä väliaika tieto ja väliaika raportti on juuri se mitä nuo ovat,tavoitelleet ja äänestäjät äänestäneet sen

    VastaaPoista
  5. Toivottavasti maahanmuuttopolitiikka kiristyy kunnolla. Toiveita hetättää oikeiston nousu ja varsinkin vihreiden tappio.

    VastaaPoista
  6. Suomi katkaisi välinsä Venäjään, ja nyt se saa tästä lähtien aina jännittää Saksan ja USA:n vaaleja, kääntyykö tuuli ja mihin suuntaan. Näin "Itsenäinen" valtio teki itsestään riipuvaisen asiosista joihin ei voi itse vaikuttaa mitenkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No jaa... aina Suomen on pitänyt olla varuillaan, vaikka muuta näennäisesti on annettu ymmärtää. Toki jos kaipaa suomettumisen aikaa, niin yllä oleva pitää paikkansa.

      Poista
    2. "Näin siitä huolimatta, että liityimme NATO:on, joka toki antaa tukea mahdollisen hyökkäyksen sattuessa."
      Joka voi myös olla sen mahdollisen hyökkäyksen syy. Siis tuon nykyisen vittuilun lisäksi.

      Tässä hyvä haastattelu, jossa tuota nato-asiaa selvitetään tarkemmin.

      https://rumble.com/embed/v4vqt9h/

      Poista
    3. Suomi liittyi NATO:on siksi, että Venäjän aiheeton hyökkäys Ukrainaan osoitti suomettumispolitiikan liian riskialttiiksi. Tämän ymmärsi lähes koko Suomen kansa, joka muutti NATO-kantansa lähes yhdessä yössä. Tämän käännöksen nopeuteen vaikuttivat luultavasti myös Putinin jo aiemmin käskyttämät operaatiot Georgiassa ja Krimillä, jotka niin ikään osoittivat, ettei nykyiseen Venäjään ole luottamista turvallisuusasioissa.

      Poista
    4. Suomi liitettiin Natoon ihan muista syistä, kuten yllä olevalla videolla kerrotaan.

      Poista
    5. Yhdysvallat pulusti Suomen natojäsennyyyttä, koska aseteolisuus tarvii yhdysvalloissa lissä tilauksia ja dollareita, ja tarvittaessa Suomesta satiin pusukurivaltio isompien natomaiden intresssien mukaan ja Suomi voidaan tarvittaessa uhrata suurempien natomaiden vuoksi ..

      Poista
    6. Olisiko ollut parempi, että Suomi olisi ihan vain omin voimin ollut puskurivaltio.
      Etkö tonttu tajua, että on parempi, että meillä on Naton ylivoimainen tuki ja arsenaali VENÄJÄÄ vastaan. Ja Venäjähän siis on se maa, joka uhkaa kaikkia pieniä naapureitaan, jos et ole vielä ymmärtänyt.

      Poista
  7. Saksan vaalitilanteesta tulee mieleeni reilun 10 vuoden takainen lomamatka, jossa törmäsin erääseen saksalaiseen pariskuntaan.

    Tuolloisen matuinvaasion hurmoksessa saksalainen rouva paasasi, että: "kyllä meillä on varaa maksaa toisten elämää ja auttaa". Oli ilmeisesti mennyt sekaisin maailmanparantamisessa ja humaanissa auttamisinnossaan.

    Tänään voi hänellä olla tyystin toinen ääni kellossa ja mieli muuttunut kummasti. Ainakin jos on seurannut saksalaisten ja "saksalaisten" menoa...

    heppa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Tuolloisen matuinvaasion hurmoksessa saksalainen rouva paasasi, että: "kyllä meillä on varaa maksaa toisten elämää ja auttaa"."
      Suomessa viher- ja muut kommarit ovat ilmeisesti edelleen samaa mieltä.Viime kevään presidentinvaali-keskusteluissahan viherkommarien Sofia Virta sanoi, että kaikki Suomeen haluavat saavat tulla. Viher- ja muut kommarit selvästi uskovat kommunisti Paavo Arhinmäkeä (https://hikipedia.info/wiki/Paavo_Arhinm%C3%A4ki), että valtionvelkaa ei tarvitse maksaa takaisin. Käytännössä asylum-taikasanalla maahamme tunkeutuneita pakolOisia elätetään kantasuomalaisten veronmaksajien piikkiin otetulla ULKOMAANVELALLA, joka on myrkkyä pahasti kuralla olevalle ja velkaantuneelle valtiontaloudellemme.

      Poista
    2. Mutta korot on masettava, jota hetkellisen nollakorkojen aikaan Arhinmäki, kuten muutkaan idiootit, Marin mukaanlukien, ei osannut ollenkaan tajuta.

      Poista
  8. PT-media 1.9.2024
    (katso video)

    Tukholman islamilaisessa mielenosoituksessa vaadittiin vallankumousta

    https://pt-media.org/2024/09/01/tukholman-islamilaisessa-mielenosoituksessa-vaadittiin-vallankumousta/

    Artikkelista poimittua

    Tukholman kadut näyttivät taas tänään islamilaiselta vaatimusareenalta, jossa vaadittiin vallankumousta.

    Mielenosoituksessa oli normaaliin tapaan kaksi teemaa: tuen osoittaminen Palestiinalle, ja rinnalla vaadittiin vallankumousta. Vallankumousvaatimus tarkoittaa siis sitä, että islamille on annettava (Ruotsissa) sellainen asema kuin sille kuuluu.

    Vallankumous tarkoittaa toisin sanoen islamilaista vallankumousta, jollaisia monissa nykyisissä islamilaisissa maissa on tapahtunut ennen kuin niistä tuli täyspäiväisiä islamilaisia maita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suomi-hölmölän poliitikotkin nukkuvat
      Ruususen unta islamin uhan suhteen.

      Poista
    2. Suomessa ei kai vielä puuhata vallankumousta, mutta Sofia Virta ja Nasima Razmyar sen sijaan aikovat kaataa hallituksen.

      Poista
    3. Razmyar on esimerkki haittamaahanmuutosta.
      Sdp nosti kyvyttömän maahanmuuttototeemin Helsingin apulaispormestariksi, mutta kopmpetenssi ei riittänyt todellisten ongelmien ratkaisuun (ullatus), joten helpompaa oli lähteä kansanedustajaksi haukkumaan suomalaisia rasisteiksi.
      Todellinen nollasuorittaja.

      Poista
    4. Tällaiselta näyttää nollasuorittajien kädenjälki:
      "Maahanmuutosta aiheutuvat Helsingin SOTE-kustannukset ovat tähtitieteelliset",
      https://oikeamedia.com/o1-212200

      Poista
  9. Eihän se Suomessakaan onnistunut. Persut ei kelvaneet vaan ne piti kuohia ja sulauttaa käytännössä kokoomuslaisiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä perussuomalaisten kädenjälki mielestäni näkyy hallitusohjelmassa. Kaikkea ei voi kerralla saada, mutta moni muutos on ollut oikeaan suuntaan.

      Hieman off topic. Jännä tuo Ylen rahoitus. Muualta säästetään todella paljon, muistaakseni SUPOltakin 20milj. Yleltä voisi ottaa nuo 20 miljoonaa ja paljon päälle ja kohdentaa nekin Ylen rahat paremmin vaikka juuri sisäiseen turvallisuuteen.

      Poista
    2. Tavoitehan on leikata Yleltä ainakin 1/4.
      Ja kun tästä on ainakin tähän asti pidetty kiinni, parlamentaarista sopua ei ole syntynyt.

      Poista
    3. Ei ole yletä leikattu vaikka persut sitä ylisti tapahtuvan, ei, päinvastoin yle sai lisää rahoitusta ja nyt tapahtunut alvin nosto lisää vielä enemmän ylelle virtaavaa rahaa. Joten naula persujen arkuun. Eikä pitäsi, mutta silti persut tynkkysen suullaa huutelivat brysselissä että isoin uhka on joku ilmastomuutos. Minä en usko enää mihinkään puolueeseen jos ne mainitsee sanallakaa satua nimeltä ilmastomuutos. Joten nyt meni kaikki usko joka puolueeseen.

      Poista
    4. Onko luetun ja kuullun ymmärtämisessä vikaa? Vai yleensä ymmärryksessä? Jälkimmäinen todennäköisempi kommentisi perusteella!

      Poista
    5. Ei kai Ylen tapauksessa parlamentaarista sopua synny, kun vihervasemmisto vastustaa oman äänitorvensa leikkauksia.

      Poista
    6. Hallituksella on oikeus tarvittaessa tehdä päätös ilman parlamentaarista sopua. Sitä on kuitenkin haettu, koska sellainen on Ylen osalta ollut aiemminkin tapana.

      Poista
  10. Luisti taas kommentit pois blogitekstistä. Liittokanslerin puolueen rökäletappio ennakoi vallan vaihtumista liittopäivävaaleissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ja ei. Epäilen että palomuuri / cordon sanitaire pitää ja CDU ottaa hallitukseen vihervasemmiston vaalien jälkeen. Ei AfD tai BSW niin isoa pottia saa etteikö "demokraattiset" puolueet ei saisi epäpyhää kimppaa pystyyn.

      V-VF

      Poista
  11. Lisäisin kipupisteisiin helkkarin huonon energiapolitiikan jolla on saatu deindustrialisaatio laukalle. Jopa mittelstand on saanut tarpeekseen. Ongelmahan on paljolti CDU:n vasemmistolaistuminen. Tosin tuo on vanha tapa jaotella puolueet, 'oikea' tapa on demokraattiset ja "epädemokraattiset' puolueet.

    V-VF

    VastaaPoista
  12. Arkipäivän todellisuutta koulusta. Pitkässä artikkelissa paljon asiaa. Ja tuskin asiat on sen paremmin muissakaan matu-voittoisissa maissa. Voi vain kuvitella...

    HU eilen

    Sijaisopettaja Matias, 25, järkyttyi Helsingin lähiökouluissa: "Kuin aikapommeja" – vaatii opettajilta enemmän kuria

    https://www.helsinginuutiset.fi/paikalliset/7799599

    Artikkelista poimittua

    Opettajaksi opiskeleva Matias Nieminen, 25, on järkyttynyt. Kun hän on tehnyt sijaisuuksia Helsingin kouluissa, joidenkin lähiöiden ongelmat ovat iskeneet häntä päin kasvoja – lähes kirjaimellisesti, sillä hän kertoo eräässäkin koillishelsinkiläisessä koulussa joutuneensa puuttumaan kesken oppitunnin puhjenneeseen tappeluun. Oppilaat riehuivat eivätkä halunneet tehdä tehtäviä.

    Erityisesti Niemistä järkytti tapa, jolla vakio-opettajat suhtautuivat tilanteeseen.

    – Opettaja sanoi, että näytä oppilaille vain Netflixiä, sillä niin hänkin aina tekee, saatesanoilla "ei täällä tarvitse opettaa mitään".
    jne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. HS tänään

      Iso osa nykyteineistä ei tule selviämään yhteiskunnassa, ja syy on kotitaustoissa

      Lasten ja nuorten heikon lukutaidon syyllisten etsintää tulisi kohdentaa laajemmin myös siihen suuntaan, mitä heikon lukutaidon taustalla on, kirjoittaa HS:n toimittaja Hanna Havusto.

      https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010646841.html

      Poista
  13. "laitavasemmistolainen ... maahanmuuttoon kriittisesti suhtautuva arvokonservatiivinen BSW." Tuon ideologiasta Wikipedia kertoo: "socialism, left-wing nationalism, cultural conservatism, euroscepticism, anti-capitalism." Se on siis ilmeisesti kansallissosialistinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulin samaan johtopäätökseen kirjoittaessani äsken englanninkielistä blogitekstiä (https://thoughtsprof.blogspot.com/2024/09/the-role-of-ukraine-aid-in-elections-of.html). Se ei siis ole käännös tästä tekstistä, vaan itsenäinen julkaisu.

      Poista
  14. Tapahtuukohan Saksassa sama kuin Suomessa ? Adf menee CDUn kanssa hallitukseen ja alkaa apupuolueeksi kuten persut Suomessa ?
    Tuskin, Adf taitaa olla aito oppositio jonka kannattajia ei niin vain manipuloida kuin suomalaista pelkurimaista rahvasta joka ei kykene pitämään puoliaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä AdF:llä on halu ainakin osavaltion hallituksen jo nyt, mutta CDU ei vielä tunnusta tosiasioita.

      Poista
    2. Ääliömäistä asennoitua niin että yksi puolue muodostaisi demokratiassa hallituksen.

      Poista
    3. Muodostaa se yksikin puolue demokratiassakin hallituksen yksinään, kun saa reilusti yli puolet äänistä.

      Poista
    4. USA:ssa ja Briteissä aina yksi puolue muodostaa hallituksen.

      Poista
  15. "Raportti: 1,6 miljoonaa työtöntä maahanmuuttajaa aiheuttaa brittiläiselle veronmaksajalle 8,5 miljardin laskun vuosittain",
    https://www.kansalainen.fi/raportti-16-miljoonaa-tyotonta-maahanmuuttajaa-aiheuttaa-brittilaiselle-veronmaksajalle-85-miljardin-laskun-vuosittain/

    Ylimpiä globalistiroistoja kumartavat maanpetturi-vallanpitäjät varmasti eivät uskalla kertoa vastaavaa asiaa Suomen osalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tähän meillä valtaapitävät maanpetturit hyödyllisten idioottiensa avulla pyrkivät:
      https://idiotiantyranniasta.wordpress.com/2015/03/31/suomen-tuhoamisohjelma/

      Poista
  16. PT-media tänään

    Eskilstunan viikonlopussa sankka ruudin savu

    https://pt-media.org/2024/09/02/eskilstunan-viikonlopussa-sankka-ruudin-savu/

    Artikkelista poimittua

    Eskilstunassa oli hyvin ruudintäyteinen viikonloppu. Useita ammuskeluja, yksi kuollut ja yksi haavoittunut. Poliisi suunnittelee Eskilstunaan nyt ns. turva-aluetta.

    Viikonloppua aloiteltiin perjantai-iltana kymmenen aikaan. Poliisi sai useita soittoja, että Årbyn asuinalueelta kuuluu ammuskelua. Kohta tämän jälkeen tiputettiin kaupungin sairaalan edustalle haavoittunut 35-vuotias mies, joka kuoli ensiavusta huolimatta.
    ...
    Lauantaina iltapäivällä ilma oli taas sakeaa. 19-vuotias nuorukainen sai lyijyä, mutta tällä kertaa mies selvisi hengissä. Ammuskelu tapahtui ulkosalla Lagersbergin asuinalueella.
    ...
    Eskilstunaa on yleisesti vaivannut jatkuvat ammuskelut. Siitä on monien kaupunkilaisten mielestä tullut arkipäivää, vaikka ammuskeluihin ei saisi tottua.
    --------------------------

    Siis maahan joudutaan perustamaan turva-alueita turvapaikanhakijoiden vuoksi.
    Näinkö sen piti mennä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitavat hakeakin vääräuskoisten turvapaikkoja tuhottaviksi.

      Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa, mutta (toivottavasti) syntyvien keskusteluketjujen seurantaa helpottaisi, mikäli käytettäisiin nimimerkkejä tai nimeä. Pyydän myös noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!