keskiviikko 1. toukokuuta 2024

Suomen ongelmat eivät ratkea ilman yhteistyötä

Suomalainen yhteiskunta on viime vuosina polarisoitunut aiempaa selkeämmin oikeistoksi ja vasemmistoksi. Tämä näkyy oikeastaan aivan kaikessa, sillä näiden ryhmittymien edustajat eivät tunnu nykyisin pääsevän yhteisymmärrykseen oikeastaan mistään sisäpoliittisesta kysymyksestä vaikka Venäjältä meihin kohdistuva uhka onkin johtanut ulkopoliittiseen yhteisymmärrykseen. 

Tässä suhteessa Suomi muistuttaa päivä päivältä yhä enemmän 2020-luvun Yhdysvaltoja, jossa aiemmin keskinäisen dialogin kautta välttämättömiä asioita hoitamaan kyenneet puolueet ovat kadottaneet yhteistyökykynsä. Tämä näkyi järkyttävällä tavalla kun osa kongressin republikaaneista viivästytti Ukrainan tarvitsemaa apua niin pitkään, että Venäjän joukot saivat yliotteen rintamilla. 

Siksi oli mielenkiintoista havaita Brianna Wun (dem) sosiaalisen median viesti, jossa hän kirjoitti, että "vasemmisto oppi kaikki väärät läksyt Donald Trumpilta. Meidän olisi pitänyt oppia, että ellet tee mitään liikkeesi ääriainesten suhteen, he ottavat puolueesi hallintaansa ja menetät kaiken. Sen sijaan kerroimme itsellemme lohduttavan valheen, että puolet kanssaihmisistämme oli jo niin halveksittavia, ettei heidän kanssaan kannattanut enää edes keskustella. Lakkasimme kuvittelemasta tulevaisuutta, jossa voisimme elää yhdessä."

Oleellista Wu:n viestissä ei ole sanan "ääriaines" määritelmä vaan se, että demokratiassa on syytä keskustella rakentavasti myös niiden kanssa, joiden kanssa ollaan eri mieltä yhteisten asioiden hoitamisesta. Ja karttaa vallan joutumista sellaisille poliittisille johtajille, jotka kieltäytyvät asiallisesta yhteistyöstä kilpailevien poliittisten toimijoiden kanssa.

Suomessahan on tästä seikasta pitkät perinteet. Minun nuoruudessani Kekkonen, Keskusta ja Vasemmisto pitivät Kokoomuksen poissa hallituksesta ja myöhemmin kaikki suuret puolueet kieltäytyivät yhteistyöstä Perussuomalaisten kanssa pitääkseen sen vallan kammareiden ulkopuolella. 

Tämä seikka on juuri tänään - työläisten ja opiskelijoiden juhlapäivänä - erityisen tärkeä. Meillähän poliittiset johtajat - vasemmistosta oikeistoon - pitävät omia puheitaan, joita on syytä kuunnella tarkalla korvalla. Ja panna erityisesti merkille sellaiset toimijat, jotka korostavat yhteistyötä juuri nyt, kun Suomella on edessään valtavat haasteet. 

Niitä ovat esimerkiksi talouskasvun uudelleen käynnistäminen, julkisen talouden tasapainottaminen, Venäjän uhan torjuminen, maahanmuuton haittojen ehkäiseminen sekä lapsiluvun romahdus ja siitä seuraava väestön vanhenemisen aiheuttamien ongelmien ratkaiseminen. 

Niin ikävää kuin se onkin sanoa, nämä ongelmat eivät katoa itsestään, eikä niitä saada korjattua ilman jonkinlaista "talvisodan henkeä". Siis tosiasioiden tunnustamista ja yhteen hiileen puhaltamista tavalla, jonka seurauksena edellä mainitsemani ja myös tulevat haasteet selvitetään sekä pidetään Suomi hyvänä paikkana elää ja hengittää myös tulevina vuosikymmeninä. 

Arvoisat lukijani, toivotan näillä ajatuksilla teille kaikille oikein hyvää Valpurinpäivää! 



30 kommenttia:

  1. Kansan tässä pitäsi nousta yhteistyöhön ja nostaa sisllisota puhdistamaan kuonan pois, eli koko hallitus ja sen jälkeen laki että koko istuva hallitus tekee ainostaan suomen hyväksi asit, ei yhtään muun maailman. Eu ero ja joka geenivirheellinen hautaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kalergi-suunnitelma1. toukokuuta 2024 klo 8.26

      Muutama esimerkki petturipoliitikkojemme lausahduksista:

      "On väärin asettaa oma kansa edelle."
      "Kansallismielisyydestä ei ole koskaan seurannut mitään hyvää."
      "On väärin kysyä maahanmuuttajien motiiveja."

      Petturipoliitikkojemme tietoisista, Suomen kansan edun vastaisista teoista voi laatia kokonaisia kirjoja.
      Yksi erinomainen esimerkki niistä on tutkivajournalisti Seppo Konttisen "Kansallisomaisuuden ryöstö".
      Kirja on julkaistu jo runsaat 14 vuotta sitten ja vaatisi jo täydennysosan.
      Jos Konttisen kuvaamaa kansallisomaisuutemme ryöstöä ei olisi tapahtunut, niin elintasomme ja taloustilanteemme olisi varmasti huomattavasti nykyitä parempi.

      Poista
    2. Vuonna 1918 Suomessa käytiin sisällissota. Miten kävi? Saavuttivatko sodan aloittajat tavoitteensa?

      Venäjälläkin oli sisällissotia ja bolsevikit pääsivät valtaan. Sitä kesti muutaman vuosikymmenen kunnes kansa totesi, että nyt riitti.

      Uskaltaisin väittää, että nykySuomessa jopa punaisilla on paremmat elinolot kuin vuoden 1918 Suomessa, eikä näitä oloja ole saavutettu sotimalla vaan työnteolla ja elämällä sovussa.
      Vaikka Arhinmäki puhui kapinan harkitsemisesta, ei kaikkia agitaattoreita tarvitse ottaa niin vakavasti, voi käyttää omaakin järkeä jos sitä on suotu?

      Iloista vappua!

      Poista
    3. Kalergi-suunnitelma1. toukokuuta 2024 klo 8.39

      Kun Euroopan Unioniin otetaan jäseniksi Suomea alemman per capita lasketun BKT:n maita, niin mm. Suomi joutuu omalta osaltaan tukemaan noita maita rahallisesti, joka tarkoitta EU-maksuosuutemme kasvamista. Asukasluvultaan suuren Ukrainan hyväksyminen EU:n jäseneksi tietäisi huomattavaa lisämaksuosuutta mm. Suomelle.

      Poista
    4. Kalergi-suunnitelma1. toukokuuta 2024 klo 8.45

      Paavo Arhinmäen edesottamuksista:
      http://liberalismi.net/wiki/Paavo_Arhinm%C3%A4ki

      Poista
  2. Hassu ajatus, että talouskasvu voidaan jotenkin käynnistää; kenties yhteistuumin. Talouskasvua estävät lukuisille eturyhmille annetut etuudet ja tukiaiset, joilla ylläpidetään vanhaa tuotantokapasiteettia. Talouskasvun käynnistäminen edellyttää näiden etujen poistamista eikä se käy ilman, että edunsaajat valittavat, suuttuvat ja vastustavat. Se saadaan käyntiin kaikkea muuta kuin yksituumaisilla toimenpiteillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet ihan oikeassa. Yksituumaisuutta ei välttämättä löydy mutta useinmiten päätöksiin riittää eduskunnan yksinkertainen enemmistö. Näinhän nykyinenkin hallitus ja eduskunta toimii.

      Yritystuki uudistusta on yritetty mutta ei ole saatu aikaiseksi. Se olisi varmaan järkevä tehdä.

      Poista
    2. Kalergi-suunnitelma1. toukokuuta 2024 klo 9.04

      Onko yritystukiuudistuksen takkuamiseen syynä korruptio?
      Sama harmaantalouden tutkimisen osalta?
      Siellähän puhutaan ainakin sadoista miljoonista euroista.

      Poista
    3. Totta. Talouskasvua ei voi käynnistää, mutta poliittinen valta voi tehdä paljonkin sen eteen, että taloudellinen aktiivisuus kasvaisi.

      Poista
    4. Talouskasvu saataisiin, kun palautettaisiin Suomeen vaikkapa paperi-, metalli- ja tekstiiliteollisuus näin aluksi. Kun nämä alat annettiin 90-luvulla pörssikeinottelijoiden siirtää paskamaihin, saimme maahamme turhautuneet työttömät, huumerikollisuuden, globaalin ilmasto-ongelman ja kaikki muut "rakenteelliset valuviat" sekä jumalattoman määrän poliitikkojen tekopyhää lässytystä näiden itseaiheutettujen pulmien ratkaisemiseksi. Mitään muutosta näihin perusongelmiin ei tule, koska uusia kansanedustajia lakkaavat kiinnostamasta muiden ongelmat, kun tilille tupsahtaa ensimmäinen monen tonnin palkkio tekemättömästä työstä, jota rahaa on mukava ajatella pitkäksi venähtäneillä kahvitauoilla ja pitkillä edustuslounailla.

      Poista
  3. Yle tänään

    Herrat Helsingistä halusivat tehostaa työtä sata vuotta sitten – jäljet näkyvät yhä suomalaisten arjessa

    Työntutkijat pyrkivät jo 1920-luvulla helpottamaan naisten sekä maa- ja metsätaloudessa työskentelevien arkea. Työikäinen väestö oli liian arvokasta hukattavaksi.

    https://yle.fi/a/74-20086277

    Artikkelista poimittua

    Työn tuhlaamisen loppu

    Työn hyödytön käyttö, työn tuhlaaminen, on pahinta tuhlausta, sillä se kohdistuu kallisarvoisimpaan kansallisomaisuuteen, totesi Työtehoseuran johtokunnan jäsen, maatalousneuvos Kaarlo Johannes Ellilä vuonna 1924.
    Kansallisomaisuudeksi tituleerattu työikäinen väestö oli Ellilän mukaan liian arvokasta hukkaan heitettäväksi. Työn tuottavuutta pitäisi tehostaa ilman, että työntekijät palaisivat loppuun.

    Työtehoseuran työtutkijat kävivät selvittämässä pientilojen työoloja ja kehittivät työvälineitä, jotka helpottivat muun muassa puiden ja veden kantoa sekä lehmien lypsämistä.
    Tutkimuksissa selvisi, että naiset kävelivät päivän aikana jopa 20 kilometriä arkiaskareitaan hoitaessaan.
    - Nimenomaan maatilojen emäntien todella pitkää ja raskasta työpäivää haluttiin helpottaa, kertoo Työtehoseuran toimitusjohtaja Juha Ojala.

    Myöhemmin Työtehoseuran kotitalouskonsulentti Maiju Gebhard teki suunnitelmia naisten töitä helpottavista työvälineistä kuten jääkaapeista, tiskipöydästä ja navetan sulkulaitteista.
    Vuonna 1945 Gebhard toi suomalaisten koteihin astiankuivauskaapin. Gebhardin mukaan se jopa puolitti tiskaamiseen käytetyn ajan.
    ...
    ...
    Työtehoseura hyödyntää ja noudattaa samoja periaatteita kuin perustamisaikanaan, vaikkakin toimintaympäristö on kovin toisenlainen: leivän voi ostaa kaupasta ja tiskit hoitaa kone.
    – Nämä viisaat henkilöt sata vuotta sitten, jotka perustivat yhdistyksen työn tuottavuuden ja työhyvinvoinnin kehittämiseen, löysivät kultajyvän, jota kannattaa vielä hyödyntää.

    ------------------------

    Parannuksia saatiin jotenkin muuten kuin sotimalla tai tappelemalla.

    VastaaPoista
  4. Suomen tila menee aina huonokkasi jos ei erota eu:sta ja eroteta jokaista päättäjää joka ei aja mitään muita kun suomen asioita. Eli se tarkoittaa koko eduskunnan ulosheittoa, myös persujen. Vai onko se Suomen ajattelua että äänestettään kyllä eu:n läpimeelle ja päälle isketylle uudelle maahanmuuttolaille, tänä vuonna voi alkaa jo miljooninen 3 maailman tulijoiden ryömiminen Suomeen, muistakaa tuolloin persut oikein lämmöllä. He eivät kannata edes eu eroa, no, miksipä, kun hillotolppa on se pääasia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mistä olet kotoisin?

      Poista
    2. "Mistä olet kotoisin" Suomesta. Yli 200 vuotias sukuveri Karjalasta. Vanhimpia sukuja koko Suomesta. Minä en kumarra ketään joka ei synnyimaalle anna kunniaa vaan polkee pohamutiin joka suunnasta, sitä tekee hallitus ja persut, kuten teki edellisetkin hallitukset, persut vain vie kaikista pisimälle Suomi vihansa kutsumalla tähän maahan miljoonaisen 3 maailman tulvan.

      Poista
    3. Ja paskat sinä mistään Karjalasta olet, tai jos olet niin Venäjän Karjalasta ja nyt Pietarissa väsäämässä näitä juttujasi. Ryssän trolli. Täällä ei oikeasti kukaan kehu millään vuosisataisella verenperinnöllään, sitä on tällä puolen rajaa pidetty moukkamaisena jo ammoisista ajoista saakka, koska moinen kerskuminen on ruotsien hommia, ei suomalaisten.

      Poista
    4. Haista sinä ryssän kärpänen itteäsi. Minun suku tulee Vienan Karjalasta eikä mistään ryssien varastamasta. Tuollaisen sanoja minkä yki laukoi aikoinaan makasi letkuissa sairaalassa 2 kuukautta, siitä voi päätellä mitä tekee jos minua sanoo ryssäksi. Minulla on vanhin suku mitä sitä Suomesta löydät. Minulle tuollainen ulisia ei ole edes olemassa.

      Poista
  5. Politiikkaa voidaan ja on kai parastakin ajatella aikamme teatterina, ja aikaamme on aikalailla mahdotonta ajatella muuna kuin erooppalaisten vanhojen kielellis-kulttuuristen kansallisvaltioiden hajoamis- ja rappeutumisilmiöinä. Politiikan teatterissa parodia on jo kauan ollut mahdotonta, koska ne tekevät sen itse.

    Kekkonen saattoi tosiaan vielä ymmärtää jotain Pirandellosta, kun toisteli tämän näytelmän nimeä: "Niin on jos siltä näyttää." Kyseisen Pirandellon elämään ja -työhön kannattaa itsekunkin tutustua paremminkin, koska juuri hänen näytelmissään käsitellään niitä ongelmia, joita meilllä nyt on ja jotka jätämme ratkaisematta -- nimittäin kysymyksiä siitä kuinka tyhjää täynnä olevat yksilöt pitäisi palauttaa siihen yhtesölliseen yhteyteen, joka omana aikanamme on pelkkää sokeaa individualismia -- juuri näitä hajoamistilassa olevia kielellis-kulttuurisia kansallisvaltioita.

    Politiikka on puhdasta retoriikkaa, ja poliitikot paatostelevat puheillaan. Kukaan heistä ei pysty omaksumaan edes oikeaa ihmiskuvaa, eli käsitystä ihmisestä lajityypillisesti, lähtökohtaisesti ja olemuksellisesti sosiaalisena olentona. Poliitikot ovat kuin näytelmänsä roolihahmoja, jotka atteensa palossa huutavat toisilleen repliikkejään, jotka yhä sekavammaksi muuttuva teatterinjohtaja tai -ohjaaja on heidän suuhunsa pannut.

    Ei yhteiskuntamme poliittisella näyttämöllä ole sitä tiannetta, jossa voisi vedota yksilöihin -- yksilöt ovat aina aikansa tuote, eikä mitään ylihistoriallista totuutta yksilöiden ja yhteiskunnan suhteista ole. Omat yhteiskuntamme ovat hajoamassa -- esimerkiksi monikulttuuristumisen väitämättömänä seurausvaikutuksena -- ja ne tajuntaa hajottavat ja kognitiiviset dissonanssit joita aikalaisajattelume -- aikalaishulluutemme -- laidasta laitaan on, eivät ole korjattavissa yksilöihin vetoamalla.

    Kun yhteisö kriisiytyy ja hajoaa astelle, jossa ihmiset äänestävät pikemminkin jotakin vastaan kuin jonkin puolesta, tilanne on jo menetetty. Turha saarnata katsomolle, joka kuuntelee kuulematta mitään.





    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "... ihmiset äänestävät pikemminkin jotakin vastaan kuin jonkin puolesta"

      Tästähän saimme alkusoiton viime eduskuntavaaleissa kun Sanna Marin pelotteli äänestäjiä.
      Marin suuntasi viestinsä vihreiden ja vasemmistoliiton kannattajakunnalle. Tämä johti niin sanottuun taktiseen äänestämiseen kun osa äänestäjistä menivät vipuun.

      Ja tämän jälkeen Marin siirtyi ulkomaiseen suojatyöpaikkaan ja vähät välitti äänestäjistä.
      Hyvin huono esimerkki - toki esimerkki yhteistyökyvyttömyydestä ja vastuun pakoilusta.

      Poista
    2. Tarkoitan tilanteen umpikujalla lähinnä seuraavaa.

      Jos kaksi liian erilaatuista tai kehityksessään eritasoista kulttuuria yritetään väkisin sopeuttaa toisiinsa, yhteentörmäyttämisestä on seurauksena vain vahvistuvia kulttuurisia hylkimisreaktioita ja vastakkainasettelun yhä kipeämpiä muotoja. Tämä sosiologinen ilmiö -- sosiodynaamisesti eri suunnista vahvistusta hakevien yhteisömoraalien hylkismisreaktio ja eskalaatio -- on se johon vanhat eurooppalaiset kielellis-kulttuuriset kansallisvaltiot nyt romahtavat.

      Mutta monikulttuurisuudella on näiden valtioiden sisällä ei vain kannattajansa, vaan vahvasti valtaa omaavat suojelijansa, jotka pyhittävät monikulttuuristumisen pyhänä arvona. Yhteiskuntien sisään syntyvässä jakolinjassa ei edes sosiologisella tiedolla ja ymmärryksellä ole mitään valtaa.

      Sama hylkimisilmiö ilmiö tapahtuu yhteiskuntien sisällä: kun yhteisö repeää -- ja tämä repeäminen tapahtuu ihmisten alitajunnassa, julkilausumattomalla tasolla -- hajoamisen kriittinen piste on se, jossa niin sanottu "negatiivinen kultti" voittaa yhteiskunnallisen eheyden. Sen jälkeen ihmiset esimerkiksi äänestävät enemmän jotain vastaan kuin minkään puolesta.

      Voimme toki "keskustella" ja "vedota järkeen", jne, jne -- mutta mikään mitä esitämme ei lankea enää sellaiseen maaperään jossa järjellä olisi mahdollisuus voittaa. Käy pikemminkin päin vastoin: mitä toivottomammaksi yhteiskunnallinen tilanne muuttuu, sitä enemmän "pyhiin arvoihin" takertuneet sementoivat omat ajatteluargumenttinsa.



      Poista
  6. Yle tänään

    Syyrialaisten turvapaikanhakijoiden tulo Kyprokseen kiihtyi alkuvuonna – EU yrittää pysäyttää tulijat Libanoniin

    EU:n odotetaan tarjoavan talousapua Libanonille Kyprokseen kohdistuvan pakolaisliikenteen pysäyttämiseksi.

    https://yle.fi/a/74-20086563

    Artikkelista poimittua

    Kypros on huolissaan syyrialaispakolaisten kasvavasta määrästä. Maa on keskeyttänyt syyrialaisten turvapaikkahakemusten käsittelyn.
    --------------------

    Vapun kunniaksi EU voisi päättää lopettaa turvapaikkasirkuksen ja sitä myöden elintasopakolaisten vastaanoton.
    Toinen mitä on syytä harkita - on rahan jakaminen sinne sun tänne.

    EU maksaa nykyään ainakin Tunisialle, Turkille ja nyt Libanonille.
    Iso-Britannia alkaa maksamaan Ruandalle pakolaisista.

    Paljon selvempää on sanoa irti kaikki pakolaisiin liittyvät sopimukset, lopettaa tulijoiden vastaanotto ja alkaa neuvottelemaan puhtaalta pöydältä - jos nyt jotain elatussopimusta tarvitaan missä EU on maksajana?
    Tätäkin seikkaa on syytä miettiä kun valitsee ehdokasta ja puoluetta EU-vaaleihin.

    Äänestä oikein!

    VastaaPoista
  7. Ihme tai joku katastrofi tarvittaisiin, että eduskunta alkaisi ajaa koko Suomen etua. Katsokaa ja kuunnelkaa niitä! Ei hyvältä näytä.

    VastaaPoista
  8. Näin on. Pahasti pelkään, että islam ja demokratia ovat pohjimmiltaan todella ristiriidassa keskenään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinä siis et ole varma siitä että näin olisi? ole huoleti, kyllä se on, ihan tietoon ja koraaniin sekä haditheihin perustuen. Sitä ne mullahit ja imaamit opettavat siellä teidänkin kerrostalon alakerran "moskeijassa".

      Poista
    2. Teokratia (kreik. θεοκρατία, theokratía 'jumalan valta')
      on valtiomuoto, jossa hallitsija käyttää valtaa Jumalan edustajana, koska Jumalalla katsotaan olevan ylin hallintovalta.[1]
      Teokratian legitimiteetti perustuu jumalallisen hallintovallan uskolliseen toimeenpanoon.[2]

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Teokratia

      PS. Vilkaise netistä vähän mitä kaikkea Iranissa tehdään ja esim. mitä tekee "moraalipoliisi" tai sharia-poliisi.
      Järki-ihmiset ei todellakaan halua muslimi-valtaa maahansa.

      Poista
    3. Ymmärrän Heikin kommentin ironiaksi ja sarkasmiksi.

      Poista
  9. Yle tänään

    Britannia pidättänyt siirtolaisia, jotka tullaan karkottamaan Ruandaan

    https://yle.fi/a/74-20008814/64-3-224657

    Britanniassa on pidätetty ensimmäiset siirtolaiset, jotka on määrä karkottaa Ruandaan.
    Britannian parlamentti hyväksyi viime viikolla lain turvapaikanhakijoiden lennättämisestä Ruandaan. Lakihanke oli kertaalleen korkeimman oikeuden pysäyttämä ja pitkään kiistelty.

    Konservatiivihallitus pääministeri Rishi Sunakin johdolla haluaa Ruanda-lennoista pelotteen.
    Tämän vuoden aikana yli 7 500 siirtolaista on saapunut pienillä veneillä Ranskasta Englantiin. Viime viikolla viisi ihmistä kuoli kanaalin ylitystä yrittäessään.

    VastaaPoista
  10. Ai, en tiennyt että jos kritisoi persuja, on joku ryssien lakana. Ettekö te oikein tajua miten persut on teitä potkinut päähän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei, en tajua. Ja taidan tietää heidän tekemisistään himpun verran enemmän kuin sinä. Vihervasemmiston ja keskustan sekä kokoomuksen perseilyt on sen sijaan hyvin muistissa. Se että persut on saaneet aikaan niinkin paljon, on todellinen ihme kun hallituskumppaneina on kokoomus ja ruotsit. Jos et ole ryssän trolli, mikä todennäköisimmin olet, niin sinulla on sellainen henkinen ongelma että henkinen kasvusi on jäänyt neljä-viisivuotiaan uhmaiän tasolle. Alat heti kiukuttelemaan jos et saa HETI ja KAIKKEA sitä mitä SINÄ haluat. Komromissien päälle et ymmärrä mitään ja siksi sinua kiukuttaa jos sinun pitäisi taipua muiden tahtoon jotta ne antavat sinun saada sen mitä sinä eniten haluat. Voi olla että suurin ongelmasi on ettet pysty laittamaan asioita tärkeysjärjestykseen ja sitten luopumaan siitä vähemmän tärkeästä jotta saat sen tärkeämmän. Siitähän näissä "lupausten pettämisissä" on kyse.

      Poista
  11. HS 1.5.2024

    12-vuotias uhkaili väkivallalla, määrättiin lähestymiskieltoon

    Uhkailujen kohde joutui jo aiemmin vaihtamaan koulua asian vuoksi.

    https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000010397997.html

    Artikkelista poimittua

    Oikeus määräsi 12-vuotiaan lähestymiskieltoon. Syynä oli samaa koulua käyneeseen lapseen kohdistettu uhkailu ja jatkuva häirintä, joiden ei uskottu loppuvan muilla keinoin.

    Yläkoulun kahdeksannella luokalla oleva oppilas ja tämän vanhemmat hakivat Päijät-Hämeen käräjäoikeudesta lähestymiskieltoa seitsemännen luokan oppilaalle, joka heidän mukaansa on uhkaillut kahdeksasluokkalaista toistuvasti hakkaamisella ja muulla väkivallalla.

    Perheen lausuntojen mukaan pahoinpitelyn uhka on ollut jatkuvasti läsnä, ja kahdeksasluokkalainen joutui vaihtamaan koulua sen vuoksi.

    Häntä uhattiin tulla etsimään uudesta koulustakin, minkä vuoksi häntä pyydettiin pysyttelemään varmuuden vuoksi välitunneilla lähellä valvojia.

    Käräjäoikeuden mukaan seiskaluokkalainen on osa porukkaa, joka on ottanut lähestymiskieltoa hakeneen oppilaan kiusaamisen ja uhkailun kohteeksi. Porukka tuli etsimään oppilasta kotipihasta ja yritti koulussa tunkeutua väkivalloin vessaan, jossa oppilas oli.
    jne
    jne
    ----------------------

    Mikähän porukka taas kyseessä?

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!