sunnuntai 30. huhtikuuta 2023

Twitteriläistä viisautta

Tämä päivä on monestakin syystä ollut harvinaisen sekava. Ja siksi pääsin kirjoittamaan päivän tekstiä vasta iltapäivällä. Parempi kuitenkin myöhään kuin ei silloinkaan. 

Aloitan Hufvudstadsbladetin Erja Yläjärven viserryksellä, jonka mukaan ruotsalaisen keskipalkkaisen perheen käteen jää vuodessa 3800 euroa enemmän kuin suomalaisen. Syynä tähän on hänen mukaansa nimenomaan verotus. 

Ei siis ihme, että ruotsalainen yhteiskunta tuottaa yhä uusia ikeoita, spotifyita, henkkoja ja maurizeja ynnä muita kansainvälisiä brändejä, kun sikäläisten kotimarkkinoiden ihmisillä on varaa auttaa niitä alkuun. Milloinkohan suomalaiset poliitikot ymmärtävät, ettei talouskasvua ja sen varaan rakennettua hyvinvointivaltiota synny verottamalla ihmiset köyhiksi?

Tämän asian todettuani jatkan tätäkin blogia silloin tällöin kommentoivan Pauli Vahteran blogimainoksella. Siinä oleva linkki nimittäin vei hänen blogiinsa, johon hän oli kirjannut laajalti sellaiset toimenpiteet, jotka toteuttamalla Suomesta loppuisivat hyvin nopeasti maahanmuuttokriittiset ihmiset. 

Millähän tämän saisi vinkattua RKP:n Eva Biaudet´lle, joka ei näyttäisi pitävän lainkaan maahanmuuttokriittisistä henkilöistä. Ajatelkaapa: jos hän tietäisi tämän, pääsisi hän sellaisista kokonaan eroon helposti ja yksinkertaisesti toteuttamalla Vahteran ohjelman.  

Kolmantena ulostulona mainittakoon Kyiv Independent -lehden tilin päivitys, jossa kerrotaan Ukrainan asevoimien tiedottajan suulla, että eilinen isku venäläisten polttoainevarastoihin Sevastopolissa "on valmistautumista laajaan, täysimittaiseen hyökkäykseen, jota kaikki ovat odottaneet". Totean täältä näppäimistön takaa, että hyvin valmistauduttu! Ja toivotan onnea myös varsinaiseen hyökkäykseen.

Lopuksi palaan pohjoismaisen vertailun pariin. Siihen minut johdatti Tere Sammallahti (kok), joka kertoi saaneensa vappusähköpostia positiivisesta näkemyksestään Tanskan malliin närkästyneiltä ay-aktiiveilta. 

Yksi sellainen kysyi "ivallisesti, haluaisinko Tanskan palkatkin Suomeen". Sammallahti vastasi "yes, please" ja kertoi, että OECD:n mukaan tanskalaisten keskiansiot vuonna 2021 olivat 61 331 dollaria. Saman tilaston mukaan meidän suomalaisten keskipalkka oli 49 708 dollaria. 

Sen verran tarkastin kokoomuspoliitikon väitettä, että googlasin Suomen ja Tanskan palkkoja. Löysin countryeconomy.com-sivuston, jonka mukaan näissä maissa keskipalkat olisivat olleet vuonna 2021 71 849 ja 58 533 dollaria. Luvut eivät täsmää, mutta suunta on sama. 

Päätän tämän blogimerkintäni toteamalla, että "Professorin ajatuksia" perustaessani oli tarkoitukseni saada lukijani ajattelemaan yhteiskunnallisia asioita. Ja mielellään vielä näkemään niitä jostain toisesta näkökulmasta, kuin hän on aiemmin tehnyt. 

En varmaankaan ole aina onnistunut aikeissani, mutta toivottavasti edelle linkittämilläni viesteillä on ajatuksia herättävä vaikutus. Hyvää Vappua, tätä työläisten ja opiskelijoiden keväistä juhlaa!



 

11 kommenttia:

  1. Biudetit sun muut hölmöt äärisuvakit nimenomaan TARVITSEVAT rassismia, oikeuttaakseen olemassa olonsa.

    Jos sitä rassimii ei ole, (kuten ei suomes olekkaan, päinvastoin) niin sitä rassimii etsitään kissojen ja koirien kanssa ja jos silti ei löydy, se rassismi keksitään itse nyyhkytarinoineen.

    alkuperäisen määritelmänsä mukaan siis aito rasismi on TEKOJA, eli siis ihmistä kohdellaan eri tavalla rodun perusteella

    rassimia EI ole ajatukset tai jotkin bloki kirjoitukset, eikä myöskään oman kansan ja etnisen ryhmän puolustaminen erilaisilta invaasioilta

    VastaaPoista
  2. Et kai sie lopeta blogiasi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei toki ole sellaisia aikeita. Tänään vain meni myöhään, kun tämä tavallisen ihmisen elämä vaati osansa heti aamusta.

      Poista
    2. Toivotan Proffalle hyvää vappua ja samalla kiitän tämän parhaimmistoon kuuluvan blogin pitämisestä, jota onkin tullut seurattua päivittäin jo vuosien ajan!


      t: Vit...Stadilainen

      Poista
  3. Hallitus tarvitsee hyviä ja kokeneita avustajia ja neuvonantajia. Vahterassa olisi ainesta.

    VastaaPoista
  4. Tämä blogisivuston on aivan älyttömän hyvä! Luen tätä joka päivä.

    VastaaPoista
  5. Kyllä, tämä blogi on erinomainen. Minäkin olen lukenut tätä jo vuosia. Pidän blogia hyvänä nykyhistorian koosteena.

    Hyvää vappua professorille ja blogin lukijoille.

    VastaaPoista
  6. No, pittääpä minunnii kehhuu. Hyvä on ploki. Kiitos vuan.

    VastaaPoista
  7. Tälleen sivuhuomiona, Spotify ei olisi voinut koskaan syntyä Suomessa liian tiukan tekijänoikeuslain vuoksi. Eikä esim. Youtubekaan. Spotifyn kohdalla ei ole kyse siis pelkistä talouspoliittisista valinnoista.

    VastaaPoista
  8. Kiitokset Professorille erittäin hyvän ja mielenkiintoisen blogin kirjoittamisesta.
    Itse olen lukenut blogia jo vuosia tai siis vuosikymmenen tai enemmän.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!