Valtiovarainministeri Riikka Purra (ps) kertoi eilen sosiaalisessa mediassa, että hallitus on päättänyt muuttaa tavoitteitaan viimeksi mainittujen eli maahamme kaivattujen pitkälle koulutettujen henkilöiden osalta. Hänen mukaansa: "erityisasiantuntijoiden osalta 3 kk:n säännön nostaminen 6 kk:een on osa kokonaisuutta, johon sisältyy myös ns. kaistanvaihdon ja kansalaisuuslain osalta kiristyksiä. Kaistanvaihdon kielto ulotetaan kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden osalta myös opiskelijalupiin."
Kaistanvaihto tarkoittaa sitä, että henkilö saapuisi Suomeen hakemaan esimerkiksi turvapaikkaa, mutta muuttaisikin perusteeksi kielteisen päätöksen saatuaan työperäisen maahanmuuton. Hallituksen linjaus johtunee siitä, että monissa tapauksissa on kaistanvaihtajalle järjestetty lyhytaikainen - tai jopa lume-työ - jonka perusteella on haettu maassaolon perusteen vaihtoa, jonka saatuaan henkilö kuitenkin siirtyy työttömien joukkoon nauttimaan sosiaaliturvaeduista.
Valtionvarainministeri jatkoi sosiaalisessa mediassa, että "myös kansalaisuuslain asumisaikavaatimusten poikkeussäännöksiin tehdään lisäkiristyksiä. Valitettavasti maahan ei juuri tule niitä huippuosaajia vaan yhä enemmän kehitysmaalaisia matalapalkka-aloille, oppilaitoksiin ja löperön perheenyhdistämisen kautta."
Kansalaisuuslain muutos on nähtävä yhdessä Purran ensimmäisen viestin sen kohdan kanssa, jossa puhutaan kolmen kuukauden säännön muuttamisesta kuuden kuukauden säännöksi erityisasiantuntijoiden osalta. Näin tarkasteltuna hänen tarkoituksekseen avautuu yksinkertaisesti sen seikan korjaaminen, että korkeasti koulutettujen henkilöiden rekrytointiprosessi kestää yleensä pidempään kuin ns. duunareiden. Ja siksi nyt tehtävän muutoksen kautta heille annetaan enemmän aikaa löytää uusi työpaikka silloin, kun edellinen työsuhde syystä tai toisesta päättyy.
Kun tämä yhdistetään aiempaa pidempään vaatimukseen Suomessa elämisestä, saadaan maahanmuuttajataustaisille erityisosaajille tarjottua vakaampi näkymä työuran rakentamiselle, mutta samalla vähennettyä yhteiskunnan taakaksi suurella todennäköisyydellä päätyvän väestöaineksen pysyväksi jäävää asettumista Suomeen.
Tässä yhteydessä on syytä huomata, etteivät nyt tekeillä olevat muutokset ole riittäviä siihen, että saisimme toivottua pitkälle koulutettua ja osaavaa työvoimaa maahamme. Sen lisäksi tarvitaan myös esimerkiksi taloudellisia kannustimia - eli käteen jäävän palkkatason tulee olla houkutteleva.
Eli sekä yritysten maksamien palkkojen että verotuksen tason tulee olla kansainvälisesti kilpailukykyisiä. Näistä jälkimmäiseen on hallitusohjelman mukaan tulossa parannuksia, mutta riittävän palkkatason saavuttaminen jää yritystemme tehtäväksi.
Kaiken kaikkiaan näen, että valtiovarainministerin eli hallituksen linjaukset ovat oikeansuuntaisia ja sellaisena kannatettavia. Ja samalla osoittavat, etteivät lakkoaallollaan maan tulevaisuutta horjuttavien ammattiyhdistysjohtajien väitteet hallituksen haluttomuudesta tehdä ohjelmaansa perusteltuja muutoksia pidä paikkaansa.
Tosiasiassahan ay-liike itse on itse ollut kyvytön tekemään ehdotuksia, jotka johtaisivat rakentavaan keskusteluun. Sellaisen sijaan se on onnistunut tähän mennessä agitoimaan ainoastaan kaikkiin hallituksen työelämän uudistuksiin kohdistuvan neliraajajarrutuksen.
Ymmärrä kyllä asiakokonaisuuden vaikeat kysymykset: juttu ei ole puoluepoliittisen kaksijakoinen liianderssonit ja haavistot puolesta ja persut vastaan.
VastaaPoistaKun matalapalkka-aloista puhutaan, on niissäkin säätöä, kysymys ei ole niin mustavalkoinen.
Tuossa lähellä on vanhusten hoitolaitos, jota "mummolaksi", pilaillen kutsutaan. Siellä on kolme filippiiniläistä, simpseää pimua (rumasti sanottu??) töissä.
Suomalaiskollegat ihmettelevät sitä työtehoa, joka tuntuu mahdottomalta, niin pienikokoisesta vartalosta: työ on oikeasti raskasta.
Nämä firman "suomalaisrasistit" kiittävät yhteen ääneen heidän asennettaan, työtehoa ja kaveruutta.
Toisaalta itse tunnen muutamia somaleita, joista ei työntekoon oikein ole: yksikin heistä odottaa palvelua, ollen sitä mieltä, että somalit ovat rakentaneet suomalaisen hyvinvoinnin. Tämä pimpsanleikkaajien
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/tapios/12989-allahu-akbar-al-quranu-hairu-gitabin/
kulttuuri ei mielestäni sovellu tänne pohjoiseen kylmään.
Ruokakauppaan, jossa normaalisti käyn ostamassa ruokaa, on alkanut ilmestyä valkoisia, hieman varovaisesti mutta kuitenkin ymmärrettävästi suomea puhuvia työntekijöitä. Yhtään ruskeaihoista ei näy.
PoistaAasialaiset ovat aidosti ahkeria ja halukkaita työntekoon. Muutama sana suomea riittää monissa tehtävissä ihan hyvin. Ovat lisäksi erittäin kohteliaita.
PoistaKaakkoisaasialaisista on vastaani tullut useamman kerran maininta, että he ovat fyysisesti vahvempia miltä näyttävät.
PoistaJokin lihasrakennejuttu?
Somalien asenne puolestaan on aivan looginen:
kun koko länsimainen heittäytyy rähmälleen niiden eteen kysellen miten voisivat kunniakansalaisia palvella, ei kai siinä voi lievästi kehitysvammaista vastaavalla ÄO:lla tulla muuta ajatusta kuin että ne ovat tämän maan herrakansaa.
Lisään vielä. Tuo linkkaamani teksti on vanha, mutta tosi.
VastaaPoistaIhmettelen, että se roikkuu yhä sivustolla, vaikka moisten kierjoitelmien vuoksi sain alustalta elinikäisen kirjoituskiellon.
Valtion menoja on vuosien kuluessa lisätty ja aina vaan lisätty. Nyt ollaan jo pitkään oltu tilanteessa, jossa tulot ei riitä kattamaan menoja.
VastaaPoistaTänä vuonna valtio joutuu ottamaan lisää velkaa noin 14,4 mrd €. Ei näin voi jatkua, että jatkuvasti eletään velaksi. Tämän varmaan jokainen järki-ihminen ymmärtää. Tunneihmisistä en ole varma?
Jotain täytyy muuttaa, jotta tilanne korjaantuu ja aletaan menemään parempaan suuntaan.
Koska ei ole näköpiiri talouskasvua, jolla taloustilanteen saisi tasapainoon, on karsittava ja säästettä menoissa.
Toisaalta on hyvä, jos pyritään siihen, että yhä useampi kävisi töissä ja elättäisi itse itsensä. Sehän on se normaali tilanne.
Tukien (eli muiden maksamien verojen) varassa eläminen ei ole normaali tilanne.
Eilisessä Ylen Ykkösaamussa haastateltiin pääministeri Orpoa. Hän totesi:
"– Maassa on eduskunnan ennemistön tukea nauttiva hallitus ja sen ohjelma. Olemme oikeastaan demokratian ytimessä.
Kyllä hallituksella on oikeus enemmistöllään viedä asioita eteenpäin, koska meidän on saatava aikaan muutos."
ja
Lakkoilun sijaan Orpo toivoo ideoita.
"– Nyt tarvittaisiin ammattiyhdistysliikkeen puolelta esityksiä siitä, miten Suomeen saadaaan lisää työpaikkoja, kasvua ja investointeja."
Teollisuusliitto julistaa uuden suurlakon helmikuulle Riku Aallon johdolla ja SAK muiden joukossa seuraavat. Jos nämäkään lakot eivät tuo Aallon ja kumppaneiden toivomaa tulosta, entä sitten?
Synnytetäänkö tähän vaikeaan taloustilanteeseen todellinen yleislakko vuoden 1956 tapaan vai sytytetäänkö punainen lyhty työväentalon tornissa vuoden 1918 tapaan vai miten ajattelitte edetä estäessänne eduskunnan enemmistön luottamusta nauttivan hallituksen toimintaa sen pyrkiessä muuttamaan asioita, jotta saataisiin valtion taloustilanne tasapainoon?
Ihmiset voidaan jakaa järki- ja tunneihmisiin – tunne vie usein, koska järki ei ehdi mukaan päätöksentekoon. Nyt sen olisi syytä ehtiä mukaan.
Ay-liike paasaa, että lakko-oikeus viedään, mutta eihän sitä viedä, vaan yritetään vain panna kuriin poliittiset kiristyslakot, joilla ay-liike voi panna koko maa seisomaan pariasataa työntekijää koskevan riidan takia. Työttömyysetuuksia supistetaan, koska muiden verorahoilla elämisestä on tullut joillekin elinkeino, ja ilman velanottoa se ei ole mahdollista. Eli yritetään rahahanoja kiristämällä kannustaa ihmisiä oivaltamaan, että terveen ihmisen pitää opetella nousemaan aamulla sängystä ja suuntaamaan askeleet työpaikalle tekemään töitä sen kokopäiväisen pleikkarin peluun ja netissä notkumisen sijaan.
VastaaPoistaOmaiseni on Attendon hoivakodissa Alzheimerin taudin vuoksi. Viime viikolla osastolla 4 filippiinoa. He ovat hyväntuulisia ja taputtelevat käppäukkoa (minua) hartioille. Kielitaito vajaa. Osaavat sanoa fraasit mutta eivät välttämättä ymmärrä omaisen puhetta.
VastaaPoistaSuomesta on vaikea tehdä huippuosaajille kansainvälisesti kilpailukykyistä, koska täällä kylmyydessä tarvitaan lämmitystä, josta on tehty julmetun kallista, kiitos ahneiden öljy- ja sähköyhtiöiden. Myös ahneet kauppiaat ovat nostaneet ruuanhinnan pilviin.
VastaaPoistaSähkö oli Suomessa pitkään halpaa, jonka kallistumista media pohjusti vuosikaudet toteamalla, että eurooppalaiseen tasoon nähden se oli tolkuttoman halpaa. Suomessa on päästykin tilanteeseen, jossa tulotaso on huono, verotus tolkuton ja monen palkansaajan käteejäävä raha menee hengissä pysymiseen.
Syy on kollektiivisessa hulluudessa nimeltä vihreä siirtymä, joka tekee elämästä kallista täällä arktisella alueella. Energia on kallista tuulivoiman ja päästökaupan vuoksi. Hiilidioksidin pelko sanelee EU:n hysteerikkojen toimintaa, eikä mitään järkeä ole näköpiirissä.
PoistaViherkommarit "pelastavat" maapallon ja tuhoavat Suomen.
PoistaAi oliko Suomessa viherkommari hallitus, kun tuulivoimalatuki luotiin ja sähköverkot myytiin Carunalle.
PoistaLuulin ihan että pääministeri oli Katainen (Kok), no olen varmaan erehtynyt.
Kyllä viherkommarien rutto/kolera-presidenttiehdokkaalla Homo-Pekallakin oli sorkkansa sopassa, kun kohtalaisen suuri kimpale suomalaisten hyvin tuottavaa kansallisomaisuutta myytiin ulkomaille:
Poista"Salainen muistio: Tästä lähtivät liikkeelle Carunan hurjat sähkönsiirron hinnankorotukset.
Taloussanomat kävi läpi paperit, joista selviää, ketkä Fortumin Caruna-kaupoista lopulta päättivät.",
https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006048741.html
Tämä ko yhteiskunta on märäntynyttä sontaa. Ikä lähellä 50v. Syöpä leikattu mutta kuukauden päästä uusiutunut ja levinnyt täysin mahdottomaksi leikata tai hoitaa muuten kun erittäin kovilla opiaatti pillereillä. En pääse edes sairaspäiväralle puhumattakaan työttömyyseläkkeelle. Lääkäri vain vinoilee, "sinulla on vielä paljon työvuosia jäljellä, et sinä tarvitse sairaspäivärahaa." Kun tulee kesä, heitän yhteiskunnalle hyvästit ja lähden metsäretkelle mistä en enää palaa.
VastaaPoistaOmituinen lääkäri kun ottaa kantaa sairauspäivärahaan.
PoistaJos et pelkää ravistella käsityksiäsi historiasta, mietit, mikseivät valtion rahat riitä mihinkään, voit etsiä vastausta tämän linkin takaa ihan salaa pelkäämättä salaliittohörhön leimaa. Lataa Telegram ja ihmettele...
VastaaPoista"Ja niin, eräänä päivänä, ilman mitään syytä, Hitler äänestettiin valtaan"
Totuus ei pelkää tarkastelua!
https://mega.nz/folder/kK9HAZjL#aFhBpPblDlud3tp73rPz2A
https://t.me/ELB_FIN
Globalisti Merkelin käynnistämä tuhon kierre vain kiihtyy Saksassa:
VastaaPoistahttps://www.kansalainen.fi/arabit-nayttavat-vallanneen-kokonaisia-kaupunginosia-sanoo-saksalainen-miljardoori-kotikaupungistaan-berliinista/
Jotenkin on aika paksua tarinaa ja taas vika Suomessa - ei itsessä eikä lapsilaumassa. Miehestä ei puhuta sanaakaan?
VastaaPoistaYle tänään
Äitien pelko katujengeistä
Kolme naista Suomesta ja Ruotsista kertoo näkemyksensä jengirikollisuudesta. He tietävät, millaista on kun lapsi joutuu vankilaan tai menettää henkensä jengisodassa.
https://yle.fi/a/74-20072463
Artikkelista poimittua
Maryamin aikuinen poika istuu Riihimäen vankilassa tuomiota huumausainerikoksesta. Viranomaisten mukaan pojalla on yhteyksiä espoolaisiin katujengeihin.
Maryam on suurperheen äiti pääkaupunkiseudulta. Pojan vankilatuomio on ollut hänelle vaikea paikka. Meni paljon aikaa sisäistää se. Leimautumisen pelon ja turvallisuutensa vuoksi hän ei esiinny jutussa omalla nimellään.
...
Maryam antaa haastattelun somaliksi. Suomea hän puhuu vähän, vaikka on asunut täällä pitkään. Maryam muutti Suomeen pakoon Somalian sisällissotaa yli 30 vuotta sitten. Nyt hän miettii, oliko se väärä päätös.
– Mietin ja murehdin paljon. Pohdin välillä, että oli virhe tulla tähän maahan.
Hän on harkinnut jopa sitä, että veisi nuorimmat lapsensa pois maasta, turvaan jonnekin ulkomaille. Mutta hänen muut lapsensa ja lapsenlapsensa tarvitsevat häntä täällä.
Hän ymmärtää vanhempia, jotka vievät lapsensa ulkomaille. Hän sanoo, että sellaistakin tapahtuu.
Maryamin mielestä nuorilla on liikaa vapauksia Suomessa.
-----------------------------------
Artikkelissa lisäksi pari muuta tarinaa.
– Kun nuori on 18-vuotias, hän saa asumistukea ja voi muuttaa omilleen. Vanhemmilla ei ole enää päätösvaltaa. Äiti voi vain soitella ja sanoa että ”ole varovainen”.