maanantai 24. huhtikuuta 2023

Hallitusohjelmaan on kirjattava vastuullinen EU:n ulkopuolisen työvoiman ohjelma

Yle teki viikonloppuna jutun siitä, kuinka ranskalainen korkeakoulutettu nainen vaikuttui Suomesta niin paljon, että päätti jäädä tänne töihin. Tämä oli tietenkin hieno uutinen ja uskon, että kaikki osapuolet olivat tyytyväisiä.

Samassa jutussa kerrottiin teknologiateollisuuden varatoimitusjohtaja Minna Helteen vaativan Suomen tulevalta hallitukselta maahanmuuttopoliittista ohjelmaa, joka helpottaisi töihin tulevien maahanmuuttajien saamista maahan. Hänen mukaansa "Suomi tarvitsee maahanmuuttopoliittisen ohjelman, joka luo edellytykset sille, että meille tulee riittävästi työhön johtavaa maahanmuuttoa".

Uskon kyllä, että Suomeen olisi hyvä saada ulkomaista työvoimaa, joka eläisi tekemästään työstä saamallaan korvauksella. Ja siksi Helteen vaatima maahanmuuttopoliittinen ohjelma olisi tosiaankin hyvä lisätä seuraavan hallituksen asialistalle. 

Tosin tässä asiassa on sellainen mutka, että viimeistään vuodesta 2015 alkaen on tyhmempikin professori ymmärtänyt, että Suomeen pyritään myös sosiaalipoliittisilla perusteilla - eli veronmaksajien elätettäväksi. Siksi täällä ei kannata suosia EU:n ulkopuolista vapaata maahanmuuttoa edes työperusteella ilman, että huolehditaan myös sivullisten oikeuksista. 

Tämä onnistuu helposti sillä, että työvoiman tarvitsija eli työnantaja sitoutuu huolehtimaan rekryyteistään. Sitä varten tulevan hallituksen maahanmuuttopoliittiseen ohjelmaan on kirjattava lakipykälä, jonka perusteella työnantajan on huolehdittava - esimerkiksi ensimmäisen kolmen vuoden vuoden ajan - EU:n ulkopuolisista maista tulleista työntekijöistään myös siinä tapauksessa, ettei näille löydykään töitä. Silloin heidän elättämisensä ei kaadu veronmaksajille ennen kuin on ehditty tutkia rekrytoidun mahdollisesti jättämä turvapaikkahakemus.

Tällaista työvoimapoliittista kokonaisuutta voitaisiin pitää vastuullisena EU:n ulkopuolisen työvoiman ohjelmana. Ja sen ajaminen sopii teknologiateollisuudelle erinomaisesti jo siitäkin syystä, että siellä on seuraavien kymmenen vuoden aikana tarve peräti 130 000 uuden työntekijän rekrytointiin. 

On myös selvää, että näin suuri työvoiman tarve takaa, että jokaiselle työhön halukkaalle löytyy hommia. Ja onhan meidän veronmaksajien voitava luottaa myös siihen, että teknologiateollisuudella on kyky ja halu rekrytoida työkyvyttömien elintasopakolaisten sijaan sellaisia ihmisiä, joiden työhalukkuus ja -kyky ovat kohdallaan.

Näillä perusteilla uskoisin, että työnantajan ja työntekijöiden intressit kohtaavat edelle luonnostelemassani vastuullisessa maahanmuutto-ohjelmassa, eikä veronmaksaja joudu ikävään välikäteen eli ns. kusetettavaksi maksumieheksi.

20 kommenttia:

 1. Tämä maa on siinä jamassa että kaikki ulkomaalaisten maahantulo pitäsi estää vaikka aseellisesti. Suomi on nii karmessa taloudellisessa kaaoksessa että maa pitäsi parantaa vihersyövästä monta vuotta ja ehkä sitten miettiä otetaanko edes tuolloin mitään ulkomaista työvoimaa, tuolloinkin vain ainostaan euroopan maista, ei mistään kameliin sekaantujien maista.

  VastaaPoista
 2. No niin, nyt on keksitty taas uusi termi; ei ole enää työperäistä maahanmuuttoa vaan työhön JOHTAVAA maahanmuuttoa. Näin tämä homma sanoilla kikkailemalla onnistuu kuten ilmastonmuutoksesta vouhottajilla. Ensin oli ilmaston lämpeneminen (global warming) ja kun se ei sitten tasaisesti lämmennytkään, siirryttiin ilmastonmuutokseeen (climate change). Ja sama humppa jatkuu molemmissa asioissa, termit vaan vaihtuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Periaatteessa kaikki maahanmuutto voidaan luokitella työhön johtavaksi maahanmuutoksi, joten näin yksinkertaisesti asia on ratkaistu. Joten oikeastaan mitään turvapaikkaselvitystä ei tarvita ollenkaan, vaan välitön sopeuttaminen Kelaan voidaan aloittaa.

   Poista
 3. Kun siis asioiden PITÄISI olla niin päin, että valtio on sen asukkaiden, geeniklusterin turvapaikka ja edunajaja, EIKÄ niin päin, että valtion asukkaat ovat valtiota varten, eli jotenkin nostamassa sen suuruutta.

  Se on yks ja se sama, millä perusteella suomalaisia/ eurooppalaisia kusetetaan, eri nimityksillä, kun lopputulos on aina yks ja se sama. Oli maahantunkeminen sitten "järjestäytynyttä ja organisoittua tai päinvaston, tai millä nimikkeellä pikipäät tunkevat tänne ja jotkut päästävät.

  Tietenkin vahinko on sitä vähäisempi, mitä lämempänä tunkija on geneettisesti suomalaisia.. Sen näkee naamasta, jos ei ole täys idiootti, eli kuinka suomalaisen näköinen tulija kandidaatti on..ei voi ollla niin vaikeeta

  Joka tapauksessa suomalainen geenipooli häviää ja tietty lopulta katoaa.. Suvakkien mielestä on ihan sama, asuttavatko suomea etniset suomalaiset tai jotkin muslimit tai pikipää afrikkkalaiset.. Kaikki ovat suomalaisia täh?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. YLE, helsinkiläinen seitsemän lapsen äiti heräsi neljältä aamulla laittamaan lammaspataa eid-juhlan päättymisen kunniaksi.

   Poista
  2. Niimpä, 5kg lammasta. Olisiko suomalaisella lapsiperheellä varaa tähän määrään lammaspaistia?
   Ei.

   Ei koske vihreiden ja yhteiskunnan vihannessyönti propaganda tätä väkeä.

   Poista
  3. Ei alimman tulotason työssäkäyvällä lapsiperheellä vaikka olisi molemmat töissä. Sosiaaliturvalla elävistä en tiedä, että maksaako Kela erikseen suvulle tarjottavat juhla-ateriat.

   Poista
  4. Mitenhän äänekkäästi viherpiipertäjät repisivät perseensä, jos heterokristityt teurastaisivat juhliinsa grillattavat samalla tavalla, kuin nämä kurkunleikkaajat?

   Poista
 4. Tämä kaikkien mahdollisten tahojen kohkaaman "maahanmuuttopoliittisen ohjelman, joka helpottaisi töihin tulevien maahanmuuttajien saamista maahan", sisältöä ei nyt olla pohdittu sitten lainkaan eikä missään. Mitähän se mahtaisi sisältää, kun ne ulkkarit kuitenkin tulisi saada tänne (ja jopa töihin) ihan vapaaehtoisesti, ei lähettämällä shanghaijausporukoita heidän lähtömaihinsa tai ostamalla heidät orjiksi?

  Minulla kun sattuu olemaan jonkin verran kokemusta aiheesta, eli ulkkareiden houkuttelusta tänne, niin kerron miksi he eivät tule tänne, eivät EU:n alueelta, eivätkä, sanotaan vaikka Intiasta. Ja millään helvetin rasismilla tai lupien saannilla ei ole mitään tekemistä asian kanssa. Kaikki joita olen työn puolesta tänne yrittänyt värvätä, olisivat saaneet luvat asiantuntijastatuksen puolesta kaikki luvat samassa ajassa kuin kämpän Pk-seudulta.

  Yllätyksenä kaikille kerrottakoon että syy siihen miksi asiantuntijatason hemmot eivät tule tänne on että, tadaa, he osaavat laskea. He osaavat laskea, että meidän bruttopalkkamme ovat pienemmät kuin muualla, kohtuullisesti tienaavien verotus aivan helvetin paljon kireämpi kuin muualla eli nettopalkka pieni, ja siihen päälle he älyävät katsoa millainen yleinen hintataso meillä on eli mikä sen tienatun nettoeuron ostovoima on ja sehän on hitosti pienempi kuin esim muualla Euroopassa.

  Eivät tulleet, yksikään, menivät meidän kyselyjemme jälkeen sinne muualle Euroopaan, kun ensin olimme herättäneet sen tietoisuuden että se tuleminen olisi mahdollista. Ja jo Euroopassa asuvat kieltäytyivät kohteliaasti, koska saivat jo em. tekijöiden vuoksi parempaa palkkaa kuin mitä täällä tarjotaan.

  Nuo taloudelliset tekijät tulevat siis sen jälkeen kun ensin mieleentuleva pimeä ja kylmä talvi on käsitelty.

  Parantaaksemme asemiamme meidän pitäisi siis pystyä:
  a) maksamaan ainakin parikymmentä prosenttie, ellei enemmän, kovempia bruttopalkkoja
  b) laskemaan ansiotulojen verotusta oikein reilusti, mieluusti heittämään koko progressio yli laidan.
  c) alentaa yhteiskunnan yleiseen hintatasoon vaikuttavia välillisiä veroja merkittävästi, sanotaanko kymmenen prosenttia.

  Sitten voisimme, ehkä, olla kiinnostava kohde ammattitaitoiselle oikeasti työhön tulevalle asiantuntijalle. Emme muuten.

  Ja onko yhteiskunnassamme halua ja kykyä tehdä mitään tuollaista? no ei aivan varmasti ole, joten koko puhe ohjelmista ja maahanmuutosta on aivan hörhöilyä ja liturgiaa. Meille ei ole ilman orjakauppaa tulossa kuin lukutaidottomia, ja hekin töihin vain siksi aikaa että saavat hakemukset Kelaan tehtyä. Sosiaaliturvaperäiselle maahanmuuttokohteelle on aina kysyntää maailmalla, siellä on kuutisen miljardia potentiaalista tulijaa. Meiltä vain loppuu rahat ennen kuin heistä on saatu tänne edes kuusi miljoonaa.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rakennusfirmaa pyörittävä somaliyrittäjä (nimeä en muista) kertoi muutama vuosi sitten, että kun hänellä on töissä turvapaikanhakijoita, he painavat todella ahkerasti töitä. Töitä, töitä, töitä... Niin kauan kunnes saavat oleskeluluvan, jonka jälkeen he häipyvät näköpiiristä.
   Ilmeisesti jotenkin pitäisi pystyä poistamaan turvapaikan aiheuttama automaattinen oikeus "Kela-Goldiin".

   Poista
  2. Sitten pitäisi poistaa myös kantaväestön oikeus sosiaaliturvaan. Se kun on asumisperustainen, eli jos asut luvallisesti maassa, olet oikeutettu sosiaaliturvaan. Samalla tavalla se passivoittaa ja mahdollistaa yhteiskunnan riippumattoon jäämisen kaikille, ei vain maahanmuuttajille. Jo 80-luvun lopulla vedin porot nokkaan kun tuttavapariskunnan rouva hankkiutui eroon (ihan omin sanoin kertoi mitä teki) hyväpalkkaisesta työstä ja jäi kotirouvaksi työttömyyskorvauksilla. Tuli entinen tuttava, periaatteellisista syistä. Koin hänen loisivan minun maksamillani veroilla, mitä hän ei käsittänyt lainkaan.

   Tuo sosiaalituille jääminen on osa ongelmaa, ei siellä kaikki ole halustaan, vain luultavasti puolet.

   Poista
  3. Hyvä kommentti! Se on juuri näin.

   Päättäjät eivät myöskään ole pätkääkään kiinnostuneita suomalaisista työttömistä, vaikka heidän saamisensa työhön lievittäisi montaa ongelmaa; työvoimapulaa, asuntopulaa, sosiaalimenoja, koulurauhaa, kotouttamista, yhteiskunnan turvattomuutta ja mielenterveysongelmia. Kantona kaskessa taitaa olla jo teollisuudeksi paisunut maahanmuuttoklusteri eli liian moni tienaa siellä leipänsä. Valtiolla, kunnissa, yrityksissä ja yhdistyksissä kehitysavun kanssa yhdessä pyörii vähintään viisi miljardia veroeuroa joka vuosi.

   Poista
  4. Käteen jäävä tulotaso on tosiaan oleellinen asia etenkin niiden maahanmuuttajien kohdalla, joiden saamisesta Suomeen vallitsee yhteisymmärrys. Vähemmän puhutaan kuitenkin siitä, että sama tekijä houkuttelee myös maastamuuttoon etenkin niitä kantasuomalaisia, joiden työn varaan puhtaat verotulot perustuvat. Se on: suuripalkkaisin viidennes väestöstä.

   Poista
  5. Jokin aika sitten eräs työtön insinööri kirjoitti TS:ssa, että jokaista avointa hänen alansa työpaikkaa kohti on noin kymmenen hakijaa. Pitäisiköhän nämä suomea jo osaavat ja kulttuuriimme kasvaneet, rahalla koulutetut omat kansalaiset työllistää etunenässä, ennen kuin aletaan haalia kaikenkarvaisia ulkomaaneläviä tänne masentumaan. Taitaa kuitenkin olla niin kuin tämä inssi tuumasi: pula on vain halvasta työvoimasta.

   Poista
  6. Ja kun valtio paikkaa huonoa palkkaa sosiaalituella, niin eikö se voisi tehdä saman myös suomalaisille, jotka työskentelevät töissä, joihin juuri kukaan ei halua? Sitten on vielä positiivinen syrjintä, jossa samantasoisista hakijoista valitaan maahanmuuttaja. Helsingin kaupungilla toimitaan näin ja varmaan muuallakin. Miten tähän
   sopii laki ihmisten tasapuolisesta kohtelusta? Onneksi yksityiset yritykset voivat reilummin valita työntekijänsä, ellei sitten toteudu seuraava pähkähullu suunnitelma, että laki määrää yhtiöiden hallituksiin 50%:n naisedustuksen. Naiset kun tuppaavat hoitamaan asioita tunteella eikä järjellä. Maan viimeisin hallitus käy "hyvästä" esimerkistä: katastrofi, jonka jälkiä korjataan pitkään.

   Poista
 5. Suomen rahat pistettiin jo mamutukseen, kehariapuuun, EU takuutuksiin, toisin sanoen its förtti ströpö, peli loppu, game over

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jolloin tässä asiantilassa ei tietenkään ole varaa..mahdollisuutta maksaa asiantuntijoille, mitä ovatkin.. SUOMI PUTOS PUUSTA,, KIITOS SUVAKIT

   Poista
 6. Jopa joo. Typeräinen maahanmuutto on haitallista Suomelle.

  VastaaPoista
 7. RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson jankuttaa joka haastattelussa, kuinka täällä oppineet (myös kieli) ja itsensä työllistäneet sairaanhoitajat on pakotettu palaamaan kotimaahansa valmistumisensa- ja jo työpaikan varmistumisen jälkeen. Kyse oli ainoastaan yhdestä Mongolialaisesta sairaanhoitajasta, mutta niin vaan Anna-Maja Henriksson yleistää, että kaikille olisi käynyt samalla tavalla ja sen takia kaikki rajoitteet on purettava työperäiseltä (haitta)maahanmuutolta. Samoin käy RKP:n yleistys persuille, jotka muka vastustavat kaikkea työperäistä maahanmuuttoa. Kyllä persuillekkin käy todella hyvin sellainen maahanmuutto, missä muuttaja elättää itsensä ja mahdollisesti myös perheensä.

  VastaaPoista
 8. Tänään lounaalta palattuani istahdin kolmeksi minuutiksi puiston penkille vasta päätä Kelan paikallistoimistoa. Siinä aikana paikalle ilmestyi kaksi Wolt-autoa. Molemmista meni kuski Kelaan.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!