Hänen mukaansa kyse ei ollut Sri Lankan sisällissodan seurauksena syntyneistä jännitteistä vaan osasta kansainvälisten muslimimilitanttijärjestöjen jäsentenkeruuta. Perusteeksi Sabanadesan totesi, ettei sisällissota ollut kristittyjen ja muslimien välinen, eikä näiden välillä ole aiemmin ollut edes jännitteitä.
Sen sijaan terroristitekojen kautta sellaisia saatiin aikaan ja todennäköisten vastatoimien seurauksena myös uusia radikalisoituneita jäseniä islamistisille järjestöille. Varsinaiseksi hyödylliseksi idiootiksi hän maalasi tässä pelissä länsimaisen median, joka on piirtänyt kuvan tapahtumien paikallisesta luonteesta, joka ruokkii srilankalaisten radikalisoitumista.
* * *
Jo pääsiäistä ennen otsikoihin nousi myös Libyan tilanne. Siellä kyse lienee puhtaasta paikallisesta valtataistelusta, jossa maan itäosia jakanut kenraali Khalifa Haftari yrittää valloittaa myös pääkaupungin ja yhdistää koko Libyan valtansa alle.
Helsingin Sanomat kirjoitti taisteluiden yhdestä mahdollisesta seurauksesta pitkän jutun. Siinä ennustettiin uutta pakolaiskriisiä, jonka seurauksena myös Eurooppaan suuntautuisi valtava ryntäys.
Jutun lopussa mainitaan, että edellisen kriisin aikana "ihmissalakuljettajat myivät siirtolaisille merikelvottomissa kumiveneissä, ja pyrkijät jäivät usein vapaaehtoisten meripelastuspartioiden armoille (huom. outo kielioppimuotoilu HS:n toimittajan)." Ja juuri tässä virkkeessä piilee ratkaisumalli Euroopan Unionille.
Libyan tilanteen takia on pidettävä entistä parempi huoli siitä, ettei salakuljettajien käyttöön synny uutta meritaksiliikennettä, vaan pakolaiset jäävät Afrikan puolelle. Se edellyttää ns. hyväntekeväisyysjärjestöjen pois pitämistä Välimereltä, heidän alustensa maihin pääsyn estämistä EU:n satamiin ja samalla mahdollisten Afrikan puolelle syntyvien pakolaisleirien tehokasta tukemista.
Sekä poliittista realismia eli voitolle pääsevän sotivan osapuolen poliittista tukemista sillä ehdolla, että tämä pitää voitettuaan siirtolaisvirrat kurissa Libyan nykyisen hallituksen tavoin. Tyhmintä olisi hirttäytyä tukemaan etenkään sotilaallisesti tappiolle jäävää osapuolta, minkä seurauksena taistelut vain pitkittyisivät, pakolaismäärät kasvaisivat ja paine lähteä koti pohjoista kasvaisi.
Viimeinen hetki osapuolen valinnalle on silloin, jos Yhdysvallat ryhtyy tukemaan sotilaallisesti toista osapuolista - siis käytännössä Haftarin joukkoja, joille presidentti Trump on antanut tukensa. Toki voi olla, ettei sotilaallinen interventio ole väistämätöntä, eikä ehkä tarpeellistakaan, mutta joka tapauksessa EU:ssa tarvitaan nyt realistisia poliittisia päätöksentekijöitä, jotka osaavat asettaa tosiasiat kauniiden haaveiden edelle ja asettaa EU:n edun kaiken muun edelle.
Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Elintasopakolaisten merimatka päätyi Libyaan
Maailmanpolitiikan keskeisin kysymys
Amnesty ei yllätä eikä ymmärrä
Tässä mielenkiintoinen 'uutinen' Talouselämä-lehdessä.
VastaaPoistaSisältö vastaa sitä, minkä Sabanadesan antoi ymmärtää olevan hyödyllisten idioottien toimintaa sen lisäksi, että se oli uhreja syyllistävä. Nythän ISIS on ottanut vastuun teosta, mikä lienee ymmärrettävä yhteistoiminnaksi paikallisten islamistien kanssa. Motiivista ei edelleenkään ole varmuutta; uutena motiivina on esitetty kosto Uuden Seelannin moskeijoihin kohdistuneista iskuista.
PoistaTuhka kommentoi itsekkin asiaa. Ollaan palaamassa turvallisten diktaattoreiden hallintaan. Annamme diktaattoreiden pitää valtansa koska sitä seuraava sotku olisi liian paha. Tämä toimii... kunnes se ei enää toimi ja sitten on taas uusi sotku.
VastaaPoistaOlisiko jo aika alkaa pohtia sellaista mahdollisuutta, että kyseessä on jihadistien maailmanlaajuinen operaatio?
VastaaPoistahttps://beta.oikeamedia.com/o1-106614
https://www.frontpagemag.com/fpm/273545/sri-lanka-jihad-massacre-and-decline-west-robert-spencer
Jne... Jne... Jne...
Kyllä.
PoistaHuom! Muslimiveljeskunta.
https://ibnmatti.blogspot.com/2016/04/muslimiveljeskunnan-projekti.html
Surullista. Kaiken rauhoittelun, vähättelyn ja kehoittamisen olla provosoitumatta keskellä haluaisin muistuttaa siitä, miten Israel on ratkaissut ongelmat yhteiselon osalta naapureidensa kanssa.
VastaaPoistaVuosikausia yritettiin neuvotella, käytiin sotia ja luvattiin valloitetut alueet luovuttaa takaisin, jos vastapuoli olisi edes suostunut tunnustamaan Israelin valtion - turhaan. Jos nyt ei rauhaan, niin edes jonkinlaiseen kauhun tasapainoon päästiin vasta, kun Israel otti käytännöksi surmata vastapuolelta summittaisesti viisi jokaista tapettua israelilaista kohti. Toimii, ei vaan nyt tiedetä, toimiiko niiden kanssa mikään muu.