perjantai 8. syyskuuta 2023

Marinin lähtö eduskunnasta on onneksi sekä Sannalle että suomalaisille

Entinen pääministerimme Sanna Marin (sd) päätti jättää eduskunnan, koska sai hyväpalkkaisen työpaikan  Iso-Britannian vasemmistolaisen ex-pääministerin perustamasta kansainvälisestä yrityksestä, jonka tarkoituksena on tukea poliitikkoja torjumaan globalisoitumisen haittavaikutusten seurauksena syntynyttä populismia. 

Marinin päätös toi ensimmäisenä mieleeni sen, että kyseessä on ilmiselvä win-win-tilanne. Onhan selvää, että eduskunnasta lähteminen isopalkkaiseen pestiin on hyväksi entiselle pääministerillemme - mutta toisaalta ottaen huomioon hänen saldonsa Suomen pääministerinä - se on suureksi onneksi myös koko Suomen kansalle.  

Toisaalta on tietenkin myös niin, että 35 628 ihmistä antoi tukensa sille, että Marin jatkaisi heidän asioidensa ajamista kansanedustajana. Näiden ihmisten luottamus on nyt petetty, vaikka eduskuntaan toki nousee Marinin sijalle uusi demarinainen

Helsingin yliopiston politiikan tutkija Johanna Vuorelma huomasi myös, että Marinin eropyyntö näyttää ikävältä, sillä asiassa syntyy kuva omaa uraansa edistävästä poliitikosta. Tämä kuva on luonnollisesti oikea, mutta ei mitenkään erikoinen. 

Onhan varsin luonnollista, että käytännössä jokainen poliitikko pyrkii - muiden ihmisten tapaan - edistämään poliittisten tavoitteidensa ohella omaa uraansa. Ja on valmis hyppäämään parempiin hommiin, jos sellaisia vain on tarjolla.

Loppukaneetiksi tähän kirjoitukseen totean - Marinin omien sanojen mukaan - että hän on myös jatkossa sosiaalidemokraatti ja tulee toimimaan niiden arvojen pohjalta, joiden pohjalta hän on aiemminkin työskennellyt. Nähtävästi tämä sopii hyvin myös hänen uudelle Britannian poliittisesta vasemmistosta ponnistaneelle työnantajalleen, Tony Blair Institute for Global Changelle. 

36 kommenttia:

 1. Hei hei, ei tule ikävä. 35 628 ihmistä saa muutenkin mennä itseensä ja miettiä äänestymiskäyttäytymistään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensin heivattiin äijä huitsin nevadaan avioeron avulla ja sitten heivattiin äänestäjät.
   Että sellaista sosialismia tällä kertaa.
   Tämän rinnalla kalpenee jo vanha sanonta "kepu pettää aina".

   Poista
 2. Odotan jännityksellä, että tiedotusvälineet ryhtyvät kaivelemaan sitä, että Marin ilmiselvästi valehteli pitkin kevättä ja kesää Suomen kansalla ja erityisesti omille äänestäjilleen ja puoluetovereilleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä uskaltanut myöskään puoluekokouksessa kertoa lähdöstään, vaikka oli takuulla tiedossa. Ei antanut edes minkäänlaista haastattelua, vaan käänsi totaalisesti selkänsä. Get ovet it ja coolisti vaan, boomerit! Vastuunpakoilija ollut aina.

   Millä kokemuksella ja meriiteillä menee sitten antamaan strategisia neuvoja muiden maiden hallituksille teknologiasta, johtajuudesta, taloudesta ja ilmastonmuutoksen torjunnasta? Minkäänlaista positiivista näyttöä ei ole, muuta näyttöä sitten yllin kyllin.

   Poista
 3. veromiljardeilla 'luottamuspääomaa' kavaltanut 'rotta' jättää uppoamiskuntoon nakertamansa laivan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei valehtelu sossuja haittaa. Näkkäläjärvikin jäi kiinni valehtelusta eurovaalien alla, mutta rasismiin verrattuna se oli pikkujuttu.

   Toinen professori

   Poista
  2. Valtamedia kertoo vain emokissan tappamisesta lapiolla, mutta siinä oli paljon muutakin. Näkkäläjärvi kuului poikaporukkaan, joka tappoi ensin kissanpennut ja kärvensi niitä nuotiossa joidenkin papattien kanssa varmistamatta että ne olivat kuolleet. Siten yritettiin polttaa mummon mökki, mutta kun se ei onnistunut, tuhottiin paikat ja oveen maalattiin viesti, että tapettiin sun kissat. Kyllä 15-vuotiaiden pitäisi ymmärtää, että tuollaista ei vaan tehdä!!! Tähän riitti sitten yksi ynteeksipyyntö; media ei jauha asiasta joka käänteessä eikä poliitikot vaadi sanoutumaan irti eläinrääkkäyksestä. Joku taho kertoo, että mökin omistaja oli romani eli kyse on ollut myös rasismista.

   Poista
  3. Al Taee pyysi moninkertaista rasismi- ja vihapuhetta anteeksi, ja sai heti. Hän ilmeisesti tiesi, miten oikea ja vilpitön anteeksipyyntö tehdään... Muuten oli poliittisen vastapuolen eli lähinnä persujen aikuista suhtautumista, ettei juttua alettu jauhaa kuukausitolkulla, kuten nyt Purran ja Rydmanin kohdalla. Nasima ja Fatima varsinkaan eivät kelpuuta minkäänlaista anteeksipyyntöä, ja aivan kaikki on rasismia. Ihmeen hyvin ovat nuokin syöttiläät menestyneet rasistisessa Suomessa.

   Poista
  4. Al Taee kuuluu erääseen erityisryhmään, jonka vanhahkossa ohjekirjassa neuvotaan valehtelemaan tietyissä tapauksissa. Ohjeessa kerrotaan myös milloin hengen ja kehon separaatio on sallittua, joskus jopa velvollisuus,

   Poista
 4. Marin on jälleen yksi esimerkki ja todiste siitä, ettei naisten paikka ole politiikassa.

  Kysyn: mitä hyvää tai rakentavaa naiset ovat tuoneet politiikkaan?

  Vastaan: eivät yhtään mitään. Sen sijaan ovat pilanneet yhteiskunnan "tunneälyn" vallassa.

  Miksi tätä on niin vaikeaa ymmärtää ja myöntää? Todisteita on vaikka millä mitalla - avatkaa silmänne ja uskaltakaa kohdata realiteetit! Juho Kustin ja Jussin esimerkkien viitoittamina...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutamia vuosikymmeniä sitten vaahdottiin, että pitää saada enemmän naisia johtaville paikoille. Nyt on saatu. Katsopa mitä hyvänsä asia- tai ajankohtaisohjelmaa tv:stä (olen itse kyllä jo lopettanut, kun ei vaan enää jaksa), niin haastateltavat ihmiset yhteiskunnan kaapin päältä ovat enimmäkseen naisia. Onko sukupuoli olllut ykkösprioriteetti heitä virkoihin valittaessa, vai onko se vain sattumaa? Hyvin ovat kuitenkin puolensa pitäneet, mutta ovatko asiat nyt sitten paremmin? Eivät todellakaan ole oikeastaan millään yhteiskunnallisella mittarilla. Teemu Keskisarja sen sijaan sanoi sen suoraan; meillä on maailman onnellisimmat maahanmuuttajat. On kai sekin sentään jotain. Alamaiset kiittävät; nöyrinä palvelemme ja maksamme tästäkin, sillä eihän se ole keneltäkään pois...

   Poista
 5. Tony Blair säätiö on kaiketi jonkinasteinen konsulttiyritys, jota hallitukset rahoittavat syystä tai toisesta. Rahoituspuoli on sikäli hauska, että sieltä löytyy mm. Saudi-Arabia ja Venäjän juutalaisia. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009840391.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, juuri sitä porukkaa joka haluaa edistää yksinapaisen maailmanhallituksen kontrolloimaa BigBrother-yhteiskuntaa. Sannalla oli sopivasti CVllään rokotepassi, Uudenmaan blokki ja maskipakot.

   Poista
  2. Kalergi-suunnitelma8. syyskuuta 2023 klo 11.48

   Juuri noin!

   Poista
 6. Lieneekö katkeruutta niiden ihmisten joukossa, joita Marin kehoitti äänestämään "taktisesti"?
  Eli esim. viher- ja vasenäänestäjät...

  Yle 29.7.2023

  Tutkimus vahvistaa epäilyt taktisesta äänestämisestä – iso osa vasemmistoliiton ja vihreiden kannattajista äänesti eduskuntavaaleissa SDP:tä

  Åbo Akademin tuoreen tutkimuksen mukaan lähes joka kolmas vasemmistoliittoa ja vihreitä aiemmin äänestäneistä antoi tukensa kevään eduskuntavaaleissa SDP:lle.

  https://yle.fi/a/74-20043055

  VastaaPoista
 7. Demarit olisivat päässeet hallitukseen ellei Sanna olisi itsekeskeisesti pelännyt valtiovarainministerin salkkua koska ei ymmärrä julkistaloudesta juuri mitään.

  VastaaPoista
 8. Kyllähän sen arvasi, nyt on käynyt selväksi että ryssät on mättäneet rahaa marisijalle, joten tuo teki suomen tuhomista ryssien iloksi.

  VastaaPoista
 9. Sos.demit ovat Saksassa vallan kahvassa mutta valtiovarainministeri Lindner (lib FPD) haluaa talouskuria:

  Yle tänään

  Saksa palaa talouskuriin – On aika painaa jarrua ja vähentää velkaa, sanoo valtiovarainministeri Lindner

  Saksa jakoi kriisivuosina eniten tukirahaa Euroopassa. Nyt se aikoo säästää.

  https://yle.fi/a/74-20049119

  Artikkelista poimittua

  EKP on jo yli vuoden yrittänyt hillitä inflaatiota nostamalla rahan hintaa eli korkoja. Mahdollisista uusista koronnostoista se päättää ensi torstaina.
  Osin inflaatiolla Lindner selittää myös sitä, miksi Saksan tuore budjettisuunnitelma ensi vuodelle on huomattavasti aikaisempia tiukempi.
  Hallituspuolue vihreät haluaisi suuria sähkön hintatukia saksalaisille yrityksille, mutta Lindnerin mielestä se vaikeuttaisi inflaation torjuntaa ja aiheuttaisi lisää vahinkoa.

  – Tässä tilanteessa olisi väärin jatkaa elvyttävää rahapolitiikkaa. Se johtaisi vain inflaation kiihtymiseen, Lindner sanoo.

  Lindnerin mielestä myös muiden euromaiden pitäisi lopettaa talouden tukeminen julkisin varoin. Esimerkiksi Suomessa budjettien alijäämä syvenee tulevina vuosina,
  kun taas Saksassa palataan koronapandemiaa edeltäneeseen tiukkaan taloudenpitoon.

  – Talouskasvua ei voi ostaa. Rahaa voi jakaa vain sen verran, mitä talous tuottaa. Yksityinen sektori on se, mikä takaa hyvinvoinnin, Lindner selittää Saksan hallituksen linjausta.

  VastaaPoista
 10. Kalergi-suunnitelma8. syyskuuta 2023 klo 11.08

  Seuraava artkkeli kertoo mielestäni hyvin paljon siitä, kenen joukoissa Sanna Marin marssii - ja varmasti hyvin harvat suomalaisista ovat tietoisia siitä, koska valta- eli propagandamedia on asiasta vaiennut:

  "Uusi Suomi sulki Tuomas Malisen blogitilin alle 5 minuutissa – Tämä kirjoitus johti sulkemiseen
  ”Poliisivaltio 2.0”",
  https://nykysuomi.com/2021/04/15/uusi-suomi-sulki-tuomas-malisen-blogitilin-alle-5-minuutissa-tama-kirjoitus-johti-sulkemiseen-poliisivaltio-2-0/

  VastaaPoista
 11. Li Anderrson pauhasi (valehteli) suu vaahdossa, että kukaan Suomalainen ei tiennyt mitä sai, kun äänesti persuja. Viimeisen gallupin mukaan ainakin 600 000 tiesi tasan tarkkaan mitä äänesti. Ei ole rasistikohun takia kannatus kovinkaan paljon laskenut, vaikka Iltalehden Karvala sanoikin, että perussuomalaiset "kyntää" 18.5 kannatuksella. Nythän kommunisti Li Anderrson voisi julistaa oikein tosiasiana, että 35 628 äänestäjää ei tiennyt mitä sai, kun äänestivät Sanna Marinia. Henkeä pidätellen odotan, koska Li näin pauhaa tässä asiassa. Vaikka kommunistinen ideologia istuu Sanna Marinissakin aika tiukasti, niin kyllä rahan voimalla on oma vaikutuksensa. Ollaan kaikki todella iloisia, että Sanna teki tämän ratkaisun ja toivotetaan myös onnea niille, jotka ottavat Sanna Marinin korvaamattomat neuvot tosissaan.

  VastaaPoista
 12. Milla Marin ei kelpaa neuvojaksi - ainoastaan varoittavaksi esimerkiksi, miten asioita ei tule hoitaa. Tämä asian vierestä jankkaaja palkattiin wefiläisistä ansioista sensoriksi, jonka tehtävä on tukahduttaa eliitin arvostelijoiden ääni monotonisella paasauksella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalergi-suunnitelma8. syyskuuta 2023 klo 12.59

   Eikä pelkällä paasauksella vaan myös maamme väkivaltakoneiston käyttämisellä aitoon orwelilaiseen tyyliin kuten edelläviittaani taloustieteilijä Tuomas Malisen artikkeli osoittaa.

   Poista
  2. Tämä: Milla Marin.

   Poista
 13. Aika monenlaisiin asioihin sitä voi yrittää eläytyä, esimerkiksi eri kulttuurien tai miksein vain oman kulttuurimme eri aikakausille ominaisiin ajattelulaatuihin, mutta ehkä kaikkein ylivoimaisinta on yrittää eläytyä johonkin puhtaan vallanhimon motivoimaan poliitikkoon, joka saa kiksinsä kaikenlaisista valtataisteluista eikä missään elämänsä vaiheessa saa itseään kierteestä irti, katso peiliin ja koe, että plääh, tätäkö todellakin halusin.

  Saati sitten että katuisi mitään siitä miten paljon pahaa on hyvää tarkoittaessaan tuottanut.

  Tämä Marin kansakunnan kaapin päällä jäi itselleni vieraaksi, kun hän ei kai sitten missään vaiheessa päästänyt suustaan mitään sellaista johon olisi voinut edes jotenkin järjellä reagoida. Mielikuvani Marinista esittää pienipäistä nuorta naista, joka eduskunnan pöntöstäö huutaa hurjan moralismin vallassa: "Eikö teitä hävetä!"

  No nythän hän mitä ilmeisimmin siirtyy sellaisen propagandakoneiston palvelukseen, jossa juuri tuota samaa paatosta pidetään hyveenä.  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kas vain, usein kummastelemani YLE:n, HS:n, IL:n ja IS:n "asiantuntijat" ovat taas puhuneet -- nyt IS:n palstoilla -- ja vakavasti harkitun asiantuntijalausunnon mukaan ”Kansan­edustajalla on vapaus pettää äänestäjiensä toiveet”.

   Tuo on minusta ihan hykerryttävän hyvin muotoiltu, se kelpaisi keskiajan skolastisille käsiterealismeille pitkän pohdiskelun pohjaksi -- hehän harrastivat tuhat vuotta "universaalien" -- eli tietynlaisten yleiskäsitteiden -- sisällön ja merkitysten pähkäilemistä, ja varmaan kysymys siitä onko ilmaus "vapaus pettää" ihan oikeasti jokin reaalimaailman "todellinen olemus" vai ei, pitäisi heitä virkeänä viikko- ellei vuosikausia.

   Poista
  2. Blair ohjailee ryhmysauvallaan uutta piikaansa.

   Poista
  3. Kalergi-suunnitelma8. syyskuuta 2023 klo 18.18

   Siis Blair yhteistyössä Klaus Schwabin kanssa:

   "Olen erityisen kiitollinen seuraaville henkilöille: Josef Ackermann, Kofi Annan, TONY BLAIR, Peter Brabeck-Letmathe, Victor L. L. Chu, Michael S. Dell, Niall FitzGerald, Orit Gadiesh, Carlos Ghosn, Rajat Gupta, Susan Hockfield, Christine Lagarde, Maurice Lévy, Indra Nooyi, Ivan Pictet, Jordanian hašemiittisen kuningaskunnan kuningatar Rania Al Abdullah, Joseph Schoendorf, Peter D. Sutherland, Heizo Takenaka ja Ernesto Zedillo Ponce de Leon, jotka ovat aina jakaneet kanssani kaiken tulevaisuuteen suuntautuvan näkemykseni foorumista, joka on esitetty aivan tämän kirjan lopussa." - Klaus Schwab julkaisemassaan kirjasssa "The World Economic Forum A Partner in Shaping History", https://www3.weforum.org/docs/WEF_First40Years_Book_2010.pdf

   Poista
  4. Jäljet johtavat sylttytehtaalle.

   Poista
  5. Aika harvoin tulee esille että Schwab on aivan fanaattinen pro-neuvostoliitto kommunisti. Säännöllinen vieras aikoinaan Itä-Saksan johdon luona jne. Eikä ole irtisanoutunut niistä ajatuksista vieläkään. Putinin tuttu ja ideologinen kollega. Todella vaarallinen mies Saksan johdossa. Ei ole mitenkään ihme ettei Saksa ole omalta osaltaan vieläkään saanut juuri mitään todellista aikaan Ukrainan tukemiseksi. Siellä asioita jarruttaa Putinin kaveri ja neukku-fani.

   Poista
 14. Kalergi-suunnitelma8. syyskuuta 2023 klo 14.55

  Edellä viittaamassani artikkelissa Tuomas Malinen sanoo mm. seuraavasti:
  "Kansalaisena vaadin myös, että valtakunnansyyttäjä alkaa välittömästi tutkia ylittikö poliisiylijohto valtuutensa kajoamalla, suhteettomasti, perustuslaillisiin oikeuksiimme liikkua ja kokoontua vapaasti. Vaadin myös, että sisäministeri Maria Ohisalon toiminta tässä farssissa tutkitaan."

  On kuitenkin turha toivo odottaa, että poliittisesti korruptoitu oikeuslaitoksemme ryhtyisi minkäänlaisiin toimenpiteisiin Malisen esittämien vaatimusten mukaisesti.

  VastaaPoista
 15. Taitaa tulla maitojunalla takaisin vuoden kuluttua, kun lontoolaisille on paljastunut, mistä on kyse.

  VastaaPoista
 16. Sitä minä vain, että pitäisi ajatella tuota psykopatologiaa. Kun ei ilmeisesti oikein kukaan Suomessa osaa yhdistää.

  VastaaPoista
 17. Kalergi-suunnitelma8. syyskuuta 2023 klo 18.58

  Hiukan taustatietoa Sanna Marinin uudesta työnantajasta Tony Blairista (ei ole tarkoitettu minkäänlaiseksi kantasuomalaisvihamielisten Suomen viherkommunistien puolusteluksi):

  "Irakin hyökkäyksestä on kulunut 20 vuotta, mutta sen tuhoisat vaikutukset tuntuvat yhä, sanovat skotlantilaiset vihreät.

  Puolue kutsuu sitä "yhdeksi moraalittomimmista ja katastrofaalisimmista ulkopoliittisista päätöksistä", jonka Yhdistyneen kuningaskunnan pääministeri on tehnyt nykyhistoriassa, ja syyttää Tony Blairia siitä, että hän on kerännyt omaisuuden kiertelemällä televisiostudioita ja ottamalla palkkashekkejä maailman pahimmilta ihmisoikeusloukkaajilta, vaikka hänen pitäisi sen sijaan istua Haagissa oikeudessa sotarikoksista." Vihreät syyttävät Tony Blairia myös siitä, että hän on tehnyt "yhden moraalittomimmista ja tuhoisimmista ulkopoliittisista päätöksistä".Irakin hyökkäyksestä on kulunut 20 vuotta, mutta sen tuhoisat vaikutukset tuntuvat yhä, sanovat skotlantilaiset vihreät.

  Puolue kutsuu sitä "yhdeksi moraalittomimmista ja katastrofaalisimmista ulkopoliittisista päätöksistä", jonka Yhdistyneen kuningaskunnan pääministeri on tehnyt nykyhistoriassa, ja syyttää Tony Blairia siitä, että hän on kerännyt omaisuuden kiertelemällä televisiostudioita ja ottamalla palkkashekkejä maailman pahimmilta ihmisoikeusloukkaajilta, vaikka hänen pitäisi sen sijaan istua Haagissa oikeudessa sotarikoksista." Vihreät syyttävät Tony Blairia myös siitä, että hän on tehnyt "yhden moraalittomimmista ja tuhoisimmista ulkopoliittisista päätöksistä".

  Saatamme olla 20 vuotta jäljessä yhdestä moraalittomimmasta ja tuhoisimmasta ulkopoliittisesta päätöksestä, jonka Yhdistyneen kuningaskunnan pääministeri on koskaan tehnyt, mutta sen tuhoisat vaikutukset tuntuvat yhä Irakissa ja koko alueella.

  "Sadattuhannet viattomat ihmiset ovat kuolleet britti- ja amerikkalaisjoukkojen laittoman ja törkeän hyökkäyksen seurauksena.

  "Olipa kyse Bagdadin pommituksesta tai Fallujan julmasta piirityksestä, vastuussa olevat tahot osoittivat ja osoittavat edelleen täydellistä piittaamattomuutta irakilaisten oikeuksista ja hengistä." On törkeää epäoikeudenmukaisuutta, että tämän julman hyökkäyksen suunnittelijat eivät ole vielä joutuneet vastuuseen.

  "George Bush on ehkä vetäytynyt maatilalleen ja piiloutunut, mutta Blair kerää omaisuuttaan kiertelemällä televisiostudioita ja noutamalla palkkashekkejä maailman pahimmilta ihmisoikeusloukkaajilta, vaikka hänen pitäisi sen sijaan istua Haagissa sotarikoksista syytettynä.

  "Mitä viestiä se antaa Yhdistyneen kuningaskunnan kunnioituksesta ihmisoikeuksia tai kansainvälistä oikeutta kohtaan, kun pääministeri voi valehdella tuollaisessa mittakaavassa, tehdä näin kauheita hirmutekoja ja saada silti ritarin arvonimen?", kysyi hän.

  "Kansainvälinen rikostuomioistuin on aivan oikein antanut Vladimir Putinista pidätysmääräyksen, mutta miksi emme ole vielä kahden vuosikymmenen jälkeen saaneet Bushia tai Blairia vastuuseen hirvittävistä rikoksistaan?", kysyi hän.

  "Toivon, että tämän kauhean sodan eloonjääneet saavat nähdä oikeuden, jonka he ja niin monet muut ansaitsevat." "Toivon, että he saavat nähdä oikeuden, jonka he ja niin monet muut ansaitsevat."

  https://greens.scot/news/iraq-20-years-later-and-tony-blair-is-still-a-war-criminal

  Yllä sanottuun voi todeta, että kyllä vakka kantensa valitsee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalergi-suunnitelma8. syyskuuta 2023 klo 19.03

   Anteeksi, että edellä olevaan kommenttiini tuli huomaamattani tarpeetonta toistoa.

   Poista
 18. Niin vain reilu kolmekymmentä tuhatta äänesti marinia ja niistäkään varmasti osa ei silti halua marinin paska puheista maksaa niinpä marin siirtyi uuteen pestiinsä jossa taaskin maksajana ovat ihmiset jotka eivät sitä halua mutta rahat tuollekin järjestölle ovat väkisin ihmisiltä vietyjä.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!