maanantai 4. syyskuuta 2023

Ammattikalastajien tappolinjalta 1970-luvun vappumarssille

Kuten olen ennenkin todennut, on EU:n nykyinen komissio vahvasti Greenpeacen talutusnuorassa. Tähän on syynä se, että varapuheenjohtaja Frans Timmermansia ohjaa ympäristöjärjestön entinen kampanjapäällikkö Diederik Samsom.

Tämän tilanteen absurdiudesta ollaan saamassa jäälleen näyttöä, kun komissio on kieltämässä silakan kalastamisen Itämerellä. Syyksi on mainittu sen kannan pienentyminen.

Tosiasia kuitenkin on, että kansainvälinen merentutkimusneuvosto olisi sallinut silakankalastuksen jatkuvan Itämerellä. Näin siksi, että vaikka vuonna 2020 alkanut silakoiden - erityisesti kookkaampien yksilöiden - nälkiintyminen on johtanut kannan pienentymiseen, on silakkakantojen havaittu jo viime syksynä alkaneen toipua. Sen merkkinä kalat olivat keväällä jo hyvässä kunnossa ja kutukin onnistui mainiosti.

Greenpeace Komissio kuitenkin näyttää haluavan lopettaa suomalaisen ammattikalastuksen nyt tehdyllä päätöksellä. Siksi Suomen ja Itämeren rantavaltioiden hallitusten on syytä olla hereillä lokakuun lopulla, kun ministerineuvosto kokoontuu tekemään lopullisen päätöksen lokakuun lopulla. 

Hereillä on oltava myös ensi vuonna, kun Ursula von der Leydenin komissiolle nimitetään seuraajaa. Olisihan Suomen ja koko EU:n kannalta suorastaan kohtalokasta, mikäli myös sen seuraaja olisi jonkin Greenpeacen tapaisen fanaattisen kansalaisjärjestön ohjailtavissa. 

* * *

Fanatismista puheen ollen katselin eilen Ylen uutisia ja koin hyvin vahvan Déjà-vu-ilmiön. Verorahoitteisen median pääuutisessa nimittäin näytettiin elävää kuvaa Helsingissä järjestetystä yli 10 000 ihmisen rasisminvastaista mielenosoituksesta. 

Näkymä ja iskulauseet nimittäin toivat erittäin voimakkaasti mieleeni 1970-luvulla voimissaan olleiden äärivasemmiston vappumarssit puolen vuosisadan takaa. Ja niistä paljastui, että rasismi näytti olevan marssijoille pelkkä keppihevonen maamme hallituksen vastustamiseksi. 

Vai mitä muuta voisi ajatella iskulauseesta "tiedonanto - pelkkää sumutusta! Hallitus - me nähdään läpi susta!" Tai Senaatintorilla pidellyn plakaatin tekstistä "Hallitus alas"? 

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Hallitus irtisanoutui rasismista, mutta pitäisikö Herlinien suvun julistautua epädemokraattisiksi totalitaristeiksi?
Edes rikoskomisario ei uskalla puhua tosiasioista sellaisina kuin ne ovat
Rasistinen tiedekunta


36 kommenttia:

 1. Haastateltiinko rasismin uhreja? Kertoivatko he rakentaneensa tämän maan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai ainakin Helsingin keskustan?

   Poista
  2. Yhteiskunnan ilmapiiri on vaarallinen kun 10 000 ihmistä hilluu mielenosoituksessa ilman todellisia perusteluja.

   Poista
  3. Tuo on kyllä legendaarinen klippi kun somalityttö kertoo että he rakensivat tämän maan vai oliko se kaupungin.

   Sama ajatus tuli itselle mieleen kun katsoin uutisista kulkuetta. Muistan vielä vappumarssit. Hallitus on kohta kolme kuukautta vatuloinut ja jappastellut rasisminsa kanssa. Joko olisi aika saada ajosuunnan valitsimesta (tunnettiin vaihdekeppinä aikaisemmin) D-asento päälle ja lähteä eteenpäin?

   Poista
  4. Kalergi-suunnitelma4. syyskuuta 2023 klo 12.30

   10.000 täyshullua idioottia!
   "Asylum"-taikasanalla toteutetaan Euroopan valkoisen väestön matalan intensiteetin kansanmurhaa - Kalergi-suunnitelman mukaisesti ja annetaan Wall Street -banksteri Rotschildin velkahuijaus-korttitalolle lisäaikaa ennen väistämätöntä romahdusta.

   Poista
  5. No, 4 vuoden päästä tuo "kansanmurha" pääsee isommalle vaihteelle jahka "natsi-antti" ja "sadisti-mikkel" pääseevät vallankahvaan. Silloin "natsi-antti" määrää kaikki erimieltä olevat uuniin ja "sadisti-mikkel" huolehtii, ettei kukaan pääse livahtamaan sinne uuniin kaasukammion kautta 😂😂😂
   Sellaisia rassismin vastustelijoita meillä 😂😂😂
   Myös saksalainen lehdistö on herännyt asiassa, eli hyvesignaloijat itse likaavat suomen mainetta prkle 😡

   Poista
 2. Linkitetyssä artikkelissa:

  Luonnonvarakeskuksen erikoistutkija Jari Raitaniemi oli mukana laatimassa keväällistä suositusta ja jo silloin katsottiin, että silakan kuteva kanta on riskirajoilla.
  Ruotsalaisten kollegoiden ehdotus oli lopettaa kalastus, mutta täyskielto ei Raitaniemen mukaan ole tarpeen.

  – En tiedä, olisiko sillä kovinkaan merkittävää vaikutusta. Kutubiomassa on luokkaa noin 500 000 tonnia. Jos sieltä 50 000 tonnia otetaan saalina pois, niin se vaikutus on aika mitätön.
  Ja sitten silakka on toisaalta myös hyvin tehokas lisääntymään.
  ...
  ...
  – Viime talven näytteissä sitten näkyy, että ne isotkin alkoi lihota ja palautuivat aika normaalille tasolle.
  Keväällä kutuaikana ne olivat hyvässä kunnossa ja kutukin ilmeisesti onnistui aika hyvin, silakkatutkija kertoo.

  ICESin suosituksessa katsotaan aina kolmen edellisen vuoden kalojen kuntoa. Nyt näiden 2020–2022 vuosien nälkiintyneiden silakoiden kunto vaikutti tämänvuotiseen arvioon.
  Jos suositus tehtäisiin nyt, tilanne olisi positiivisempi, arvioi Raitaniemi.
  ...
  ...
  Itämeren maiden kalastusvirkamiehet kokoontuvat lähiviikkoina keskustelemaan komission ehdotuksesta ja lopullinen päätös tehdään ministerineuvostossa lokakuun lopulla.
  Samalla ratkaistaan lohenkalastuksen kohtalo, jota on esitetty kiellettäväksi Ahvenanmaan ja Merenkurkun välisellä Pohjanlahden merialueella.

  Syynä tähän on oletus, että Ruotsin Ljungan-joen lohikanta kohenisi, jos Suomen puolen rannikkokalastus kielletään.
  ////////////////////////

  Mikä on ruotsalaisten toiminnan motiivi?
  Ja kun silakka katoaisi pöydästä, samalla kasvatetun norjalaislohen markkinat vain kasvaisivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä, koskeeko silakan kalastuskielto myös Ruotsia, ei ole oikein selvää tietoa. Mutta turha luulo, että ruotsipojilta onnistuttaisiin kieltämään surströmmingin värkkääminen. Ei kun mättämään rekkalastillinen hapansilakkaa komission käytäville ja lupaus lisätoimituksista, niin eiköhän kielloista päästä johonkin ymmärrykseen.

   Poista
  2. Mites se EU:n ulkopuolelle jättäutyneen Norjan lohi löytääkin EU-Suomen markkinoille, vaikka Suomen ulkomaankaupan kerrottiin nääntyvän, ellemme liity tuohon kommunistiseen liittoon?

   Poista
 3. Järkevämpää komissiolta olisi esittää vastimus paljonko silakkasaaliista saa käyttää eläinrehuksi tai maanparannusaineeksi. Huomioiden tietenkin paljonko fosforia ja muita myrkkyjä poistuu pyydettyjen kalojen mukana.
  Luettuani Lindtmanin pj-puheen ei voi kun todeta, eskapismi on edelleen vasemistoa ja ay-liikettä ohjaava voima. Voisi jopa luonnehtia äärikonservatiiviseksi puheeksi ja puheenjohtajaksi. "Vastustamme työelämän uudistuksia"

  VastaaPoista
 4. EEUUlta ja Greenpeacelta ei ole kummaltakaan koskaan tullut Suomelle mitään hyvää, ja miksi tulisikaan, sillä molemmat ovat olemassa vain ajaakseen SUURVALTOJEN etua. Piru periköön molemmat järjestöt. Mitä tuohon rasisminvastaiseen mielenosoitukseen tulee niin ehkä pitäisi olla joku sosiologi ymmärtääkseen noita jatkuvasti jossakin mielenosoituksessa huutavia ja hilluvia mielenosoittajia. Sen olen vain huomannut itsekin että oli maassa asiat hyvin tai huonosti, niin aina löytyy Helsingistä vähintään 10000 MÖLYAPINAA jotka ovat valmiita huutamaan äänensä käheäksi jossain mielenosoituksessa jos vain joku laumanjohtaja keksii siihen syyn tai tekosyyn!

  VastaaPoista
 5. Kauanko kestää, ennen kuin silmät avautuvat tähän hiljalleen tapahtuvaan näännytykseen?
  - Kalastuskieltoja (esim. Suomen silakat)
  - Lypsy- ja lihakarjankieltoja (esim. Irlanti 200000 nautaa tapettava)
  - Viljelijöille lannoitus- ja viljelykieltoja (esim. Belgian traktorimielenosoitukset)
  - Jne jne...
  Mihinkään näistä ei ole mitään oikeita perusteita. Puuhastellaan "ilmaston" nimissä, ja joku on jossain nähnyt silakan, jolla on ollut nälkä.

  Mitäpä jos jättäisimme vaan noudattamatta noita päättömiä päätöksiä, joita joku wef-byrokraatti on sanellut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisätään listaan vielä metsien ennallistaminen 1950-luvulle. Pakkoko näitä kaikkia typeryyksiä on noudattaa? Ei niitä kaikki niin tee. Jo sakkoja tulee, sekin tulee lopulta halvemmaksi ja on järkevämpää. Suomi taitaa olla ikuinen nettomaksaja ja yes-napin painaja, jolle oman maan etujen polkemiselle muut naureskelevat.

   Poista
  2. Kalergi-suunnitelma4. syyskuuta 2023 klo 15.30

   Niinhän se edellisen hallituksen demariministeri Tuppurainenkin sanoi, että on väärin asettaa oma kansa edelle - idiootti (vaiko maanpetturi?!

   Poista
  3. Idiootti ja maanpetturi!

   Jamppa vaan

   Poista
 6. Jos tuo päätös tulee voimaan, että silakanpyynti kielletään Suomalaisilta, niin siinä olisi ensimmäinen paikka olla tottelematta. Katsotaan, mitä sitten tapahtuu. Antti Lindmanin puhe oikein uhkui vihaa ja sellaista mentaliteettia, että kyllä me nämä Suomen asiat pistämme niin sekaisin, että kyllä se hallitus kaatuu ja se rasismi loppuu. Meillähän (SDP) on nollatoleranssi rasismin suhteen, mutta eläinrääkkäystä saa tehdä, jos on viherkommunisti. Tässä paljastui se kaksinaismoralismi, jota SDP harjoittaa. Oma mies saa anteeksi, vaikka on tehnyt paljon pahemmat rikokset, kuten kissan kidutus ja tappo, törkeä rattijuopumus, kissanpentujen spraymaalaaminen ja poltto ja niinhän ne aina viisaat sanoo, että tämä on vain jäävuoren huippu. Viisaiden psykologien mukaan tällaiset nuoruuden teot ennustavat kahta kauheampia tekoja tulevaisuudessa. Mutta tämä ei Antti Lindmania huoleta, kaikki on anteeksi annettu, koska nehän olivat vain niitä nuoruuden hölmöilyjä. Toisin on 15 vuotta sitten tehdyt kirjoitukset, joita ei voi antaa anteeksi, katui niittä sitten vaikka tuhat kertaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rantaruotsalaiset eivät aikoinaan huolineet Karjalan evakkoja rannoilleen ja näin ollen moni kalastaja menetti elinkeinonsa. Nyt samaa yrittää EU. Miten suhtautuu RKP?

   Poista
  2. Näytettiinkö minkään muun puolueen vuosikokousta tv:ssä? En viitsinyt edes katsoa, oli parempaa tekemistä, mutta ilmeisesti siellä vihapuhuttiin ja suunniteltiin demokraattisesti valitun hallituksen kaatamista. Oppi on otettu kai USA:sta, vaalitappiota ei tunnusteta ja kohta rynnätään taas roikkumaan
   parlamenttitalon pylväisiin, jos sisäänpääsy ei onnistu. Siinä Capitoliumiin tunkeutumisessa oli jotakin todella outoa; Amerikassa kun vedetään aseet esille vähemmästäkin syystä, niin noin vaan väki päästettiin virtaamaan sisään. Joukon ensimmäinen uhri oli siviilipukuinen valkoinen nainen, entinen poliisi; miksi ja kuka hänet ampui, sekin jäänee yhtä lailla ikuiseksi julkiseksi salaisuudeksi kuin Kennedyn murha.

   Poista
  3. Kyllä ensimmäisen uhrin tausta ja myös ampuja tiedetään. Ja miksi -oli ensimmäinen joka meni läpi lasiovesta laittomassa vallankaappausyrityksessä.

   Poista
  4. Ikäänkuin valta olisi kaapattu sillä, että joku väkijoukko onnistuisi valtaaman jonkin rakennuksen vaikka Capitoolisssakin täh? lol...no ei tietenkään

   Poista
 7. Koitin laskea Ylen kuvaamasta videosta rasismimarssille osallistuneiden henkilöiden sukupuolijakaumaa. Karkeaksi arvioksi parin pysäytyskuvan perusteella sain 80/20 (ellei peräti 90/10) naisten hyväksi. Paikalla oli siis noin 8000-9000 naista, Paleface ja muutama miesmielistelijä.

  Tämä samainen porukka saadaan aina kasaan - ilmeisesti tehokkaan sosiaalisen median käytön myötä - kun aiheena on mikä tahansa punavihreä woketeema. Plakaatit ovat valmiina kodin nurkassa odottamassa uusia iskulauseita. Mielestäni ilmiö lähti käyntiin, kun äänestettiin tasa-arvoisesta avioliittolaista. Silloin keltaisiin sadetakkien pukeutuneet tytöntylleröt olivat koleasta säästä huolimatta miehittäneet - eiku henkilöittäneet - eduskuntatalon ympäristön.

  VastaaPoista
 8. Itse vastustan kaikkien luonnonvaraisten eläinten, kuten silakoidenkin ampumista.

  I hate humans, but love animals

  VastaaPoista
 9. Ei sotien jälkeen Saksankaan osalta pantu Morgenthau- suunnitelmaa toteen. Suomen osalta nyt näyttää että meille ei armoa ole tulossa.

  VastaaPoista
 10. Silakka on suomen merialueella niin kyllästetty raskasmetalleilla että en noita ole syönyt vuosiin. Kala jota käytän on itse kalastettu lohi ja verkoista tulevat muikut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terhomatti Hämeenkorpi4. syyskuuta 2023 klo 13.18

   Minäpä syön ja nautin - aahh !

   Poista
  2. Silakkapihvi ja voilla kyllästetty pottumuusi. Nam.

   Poista
 11. Itämeren huonosta tilasta olen kuullut ja lukenut niin kauan kun oon eläny eli n. 70 vuotta. Oliskoos jotain jos Ruotsi avais niitä jokiensa sulkuja vähä useimmin, jotta meri saisi happea ja mineraaleja tms? Ai niin, se rahanahneus kiusaa.

  VastaaPoista
 12. Kalergi-suunnitelma4. syyskuuta 2023 klo 15.36

  EU-DIKTATUURI, jonka alaisuuteen maanpetturit onnistuivat suomalaiset huijaamaan. Ks. https://www.jormajaakkola.fi/
  Tämä on vasta pikkuruista alkusoittoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalergi-suunnitelma4. syyskuuta 2023 klo 15.40

   Norjan malli, Natoon liittyminen ilman sotilaallisesti hampaatonta EU-diktatuuria olisi ollut huomattavasti pienempi paha.

   Poista
 13. EU diktatuuri, sitä pidetään salaliitto ajatuksena jne. Mutta.... tänään oli kaksi uutista, toisessa kerrottiin ett EU harkitsee suden suojeluasteen muuttamista. Ihmettelin jo että mistä nyt tuulee, mutta sehän selvisi toisesta uutisesta. Rouva isorouvan Ursula von den Leyenin, joka tuhosi Saksan puolustuksen tai ainakin viimeisteli sen, oma poni on joutunut susien tappamaksi. Niiltä jotka elävät maaseudulla ja saavat tulonsa eläimistä, saa sudet tappaa satoja eläimiä eikä establishmentti eväänsä heilauta, ei kiinnosta, pitää olla oikeaoppinen ja -uskoinen, mutta jos vähänkään ongelmat osuu omaan nilkkaan niin sitten.... tässähän se tulee todistetuksi että kun meidänkään suvakit eivät asu siellä missä on mamuja, niin he paskat nakkaavat muiden ongelmille jotka heidän oikea oppinsa ja -uskonsa saa aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalergi-suunnitelma4. syyskuuta 2023 klo 18.20

   Jos pääosan tai ainakin huomattavan osan tuloistaan lampaankasvatuksesta saava maanviljelijä ampuu lammasaitauksessaan parhaillaan hänen eläimiään raatelevan suden, niin häntä uhkaa jopa puolen vuoden ehdoton vankeusrangaistus.

   Ilmeisestikin viherkommunisti- ja muiden petojensuojeluhörhöjen masinoima susilaki EU-diktatuuri selkänojanaan on täysi susi!

   Susi on olevinaan Suomessa uhanalainen, vaikka itärajan takaa Venäjän 50000-60000 tuhannen yksilön susipopulaatiosta tulee jatkuvasti täydennystä suomen susikantaan!
   Brysselin betonibunkkerissa majailevilla politrukeilla ja Arkadianmäellä graniittilinnassa oleilevilla asfaltinharmailla "viher"-kommunisteilla ei ole minkäänlaista kosketuskohtaa maaseudun ihmisten todellisuuteen.

   Poista
  2. Terhomatti Håmeenkorpi4. syyskuuta 2023 klo 23.10

   Hej, Kalergi ! Koita rauhoittua, jos voit ! Suomalainen susi on uhanalainen, eikä venäjän sudet sitä auta.

   Poista
  3. Moikkaako se suomalainen susi sinua suomeksi ja venäläinen vennääksi, vai miten ne on erilaisia ne suomalaiset ja venäläiset sudet?

   Poista
 14. Yle tänään

  Rasismin vastaisessa mielenosoituksessa nähtiin ministereiden pään leikkaamiseen viittaava kyltti

  https://yle.fi/a/74-20048495

  Artikkelista poimittua

  Sunnuntaina rasismin vastaisessa mielenosoituksessa Helsingissä nähty uhkaava kyltti on herättänyt keskustelua sosiaalisessa mediassa.

  Banderollissa luki ”jos jotain leikataan, leikataan Petteriltä ja Riikalta pää”. Kyltissä viitataan pääministeri Petteri Orpoon (kok. ) ja valtiovarainministeri Riikka Purraan (ps.).

  Banderollista julkaistujen kuvien perusteella se kuuluu A-ryhmä-nimiselle anarkistiryhmälle.

  VastaaPoista
 15. Hullu äijä, kun kerta mikään rassimi ei ole rikos olenkaan, saati "vakava rikos"...tollaset Gulagiin

  VastaaPoista
 16. HS 5.9.2023

  Orpoa ja Purraa uhkaillut ryhmittymä A-ryhmä on saanut tukea Helsingin yliopiston ylioppilaskunnalta

  https://www.hs.fi/kaupunki/helsinki/art-2000009832812.html

  Artikkelista poimittua

  Ministereiden päiden leikkaamiseen viitanneen banderollin takana on helsinkiläinen anarkistiryhmä, joka toimii Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan (HYY) piirissä ja
  joka on aiemmin osallistunut lukuisiin muihinkin mielenosoituksiin.

  Helsingin keskustassa sunnuntaina järjestetyssä rasisminvastaisessa mielenosoituksessa nähdyssä banderollissa kirjoitettiin
  pääministeri Petteri Orpon (kok) ja valtiovarainministeri Riikka Purran (ps) päiden leikkaamisesta.

  ”Jos jotain leikataan, leikataan Petteriltä ja Riikalta pää”, banderollissa luki. Siinä oli myös piirrokset ministereistä.
  ///////////////////////

  Miten voi olla mahdollista, että yliopiston ylioppilaskunta tukee tällaista ryhmää ja antaa ryhmän toimia sen piirissä?

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!