tiistai 5. syyskuuta 2023

Demareiden natsista ja kissanrääkkääjästä lehdistön ryhtiliikkeeseen

Eilisen päivän puheenaihe lienee ollut Bildin juttu SDP:n tuoreesta puheenjohtajasta Antti "natsi" Lindtmanista ja hänen puoluesihteeristään Mikkel "kissanrääkkääjä" Näkkäläjärvestä. Siitä siinnyt keskustelu meni sosiaalisessa mediassa paikka paikoin vieläkin mauttomammaksi kuin kesäiset perussuomalaisten poliitikkojen menneisyyden kaivelut - ehkä osin siksi, että maamme varsinainen valtamedia näytti haluttomalta repimään tästä asiasta suuria otsikoita.

Omalta osaltani totean, että molemmilla mainituilla on omat taustansa - johon Näkkäläjärven osalta kuuluu rikollinen historia ja siitä kärsitty rangaistus, mutta Lindtmanilla ilmeisesti vain nuoren miehen kaljapäinen pelleily. Molemmat tapaukset nousivat nyt julkisuuteen ilmeisesti ennen kaikkea siksi, että poliittinen media ryhtyi kuluneena kesänä kaivelemaan - ja vääristelemään - inhoamansa hallituspuolueen jäsenien menneisyyttä. 

Tosiasia kuitenkin on, että Suomessa on aiemminkin ollut jopa ministereinä henkilöitä, jotka ovat tehneet paljonkin, ja jopa raskaampia, rikoksia kuin nyt puheena olevat henkilöt. Esimerkiksi Jan Vapaavuori (kok) on tuomittu aikanaan pahoinpitelystä, varkaudesta ja rattijuopumuksesta kun taas Väinö Leskinen (sd) istui kahteen kertaan vankeudessa rattijuoppouden takia. 

Oma toiveeni tässä tilanteessa on, että Suomessa siirryttäisiin pois menneiden kaiveluista todeten, että meillä jokaisella on historiamme. Monilla siihen sisältyy enemmän ja joillain vähemmän tyhmyyksiä - ja jotkut ovat jääneet virheistään kiinni, kun taas toiset eivät. 

Tässä tilanteessa kaikkien olisi hyväksyttävä, että demokratiassa jokainen nauttii aina äänestäjiensä antamasta mandaatista ja tämän pitäisi riittää politiikassa. Niin Rydmanin, Junnilan ja Purran kuin Lindtmaninkin tapauksessa. Tosin Näkkäläjärven osalta luottamus on saatu vain demareidenpuolue-eliitiltä ja -väeltä, mutta sekin riittää hänen nykyiseen asemaansa. 

Tässä samassa yhteydessä voisi myös lehdistö tehdä ryhtiliikkeen pitäytymällä jatkossa tosiasioiden tasapuolisessa raportoinnissa. Ja antamalla johtopäätösten tekemisen sekä poliitikkojen tuomitsemisen vaaleissa äänestävälle kansalle, jolle valta demokraattisessa Suomessa viime kädessä kuuluu.

26 kommenttia:

 1. Paraskin sanoja, rasistinatsiantti, ilmoittaa eläinrääkkääjäpuolueen äänestävän hallitusta vastaan "joidenkin"ministerien toiminnan vuoksi.

  VastaaPoista
 2. Punavihreän median perustelu ajojahdeille on ollut, että teot ja kirjoitukset kertovat jotain henkilön luonteesta ja ajatusmaailmasta. Miksi tämä pitäisi yht'äkkiä unohtaa, kun saadaan tietoa demareiden luonteesta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kissojen (myös pennut tapettiin) omakätinen kidutus ja tappaminen, ja ilkkuvan viestin jättäminen kissat omistaneelle naiselle, ovat sen luokan sadistin luonnekuvia, että tällaista henkilöä ei pitäisi valita minkään puolueen johtotehtäviin. Mutta tästä sankarista ei voidakaan järjestää epäluottamuslauseäänestystä, kun sattuu olemaan oppositiopuolueen johtajan lemmikki. Kyllä yököttää demareiden tekopyhä kaksinaamaisuus.

   Poista
 3. Näkkäläjärvi ei tainnut videoida kissan tappoaan kuten taiteilija Teemu M joka sittemmin nimitettiin taiteilijaprofessoriksi. Demarikaksikon tekoja lieventää se, että Näkkäläjärvi lienee saamelainen ja Lindtman vantaalainen.

  VastaaPoista
 4. Prof. haluaa irti menneisyyden kaivelusta. Moni ei.

  Nykypolitiikan mukaan menneisyyden kaivelulla tuomiolle joutuvat vain kokopersut.

  Punakaarti vihersiipineen ei ole vieläkään osoittanut uskottavaa katumusta tai anteeksipyntöä 1900-luvun yrityksestään tehdä Suomesta kommunistinen venäjän alusmaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on varmaan totta mutta siitä huolimatta Suomessa on nyt akuutimpaa alkaa laittamaan taloutta kuntoon ja tekemään välttämättömiä rakenteellisia uudistuksia.
   Rakennusalan lama ja konkurssit iskevät lujaa eikä myöskään väestön vanheneminen odota tuloaan. Miten näistä selvitään?

   Nyt on jo selvää, että lakkosyksyä pukkaa mutta jotain pitää tehdä, että maa pääsee eteenpäin.

   Poista
 5. En pidättelisi hengitystä tuota lehdistön ryhtiliikettä odotellessa. Mennyt kesä on osoittanut, ettei lehdistömme luotettavuudesta tai "järkevyydestä" asioiden käsittelyyn ole enään mitään jäljellä...
  -Lukija

  VastaaPoista
 6. Eipä kaivella vanhoja. Leskisen tuomioista yli 60 vuotta, ja Vapaavuorenkin lähemmäs 40 vuotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä tapauksessa en syyttänyt heitä mistään, vaan totesin, että heidät on hyväksytty sellaisina kuin ovat menneisyydestään huolimatta. Samaan pitäisi pystyä myös nykyisessä Suomessa.

   Poista
  2. Vapaavuoren uhri on kärsinyt lähemmäs 40 vuotta.

   Onkohan vapavuori harrastanut hyvätuloisena aktiivista katumusta(puolueen kuninkaan lanseeraama termi) esim. korvaamalla jotain muuta kuin naurettavan tuomionsa määrämät hilut.

   Poista
 7. Eilen A-studiossa olivat Markku Jokisipilä, Iltalehdestä Juha Ristamäki ja HS: joku Sundman. Kukaan heistä ei uskaltanut asettaa samalle tasolle rikoksia ja tekoja eläinrääkkäyksestä ja 15 vuoden takaisista kirjoituksista. Ristamäki oikein korosti ettei mitään mittatikkua voi asettaa kumpi on pahempi. Minulla ei ole mitään vaikeutta valita kumpi on pahempi, eikä varmaan tarvitse arvuutella kumpi. Kysymys oli myös kohdellaanko jotain puoluetta toista helläkätisemmin, johon aina järkevä Jokisipilä sanoi, että millä raivolla asiaan olisi tartuttu, jos perussuomalaisilta olisi tullut tällainen eläintenkiduttaja ja rattijuoppo, voi vain arvata. Ristamäki toisteli taas sitä vanhaa mantraa, että toisten anteeksipyynnöt ovat parempia ja vilpittömämpiä kuin toisten, tiedätte varmaan miten jako Ristamäen mukaan meni. Perusuomalaiset eivät ole vilpittömiä, mutta kissantappaja on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä Ristamäen vakavalla naamalla esittämä vilpittömyyden asettaminen kriteeriksi on kyllä naiivein mahdollinen ajatus, minkä kyllä Jokisipiläkin antoi ymmärtää. Mutta Ristamäen Iltalehtihän on ollut pahimpia perussuomalaisten vainoajia koko tämän onnettoman ja typerän natsi- ja rasistijahdin aikana. Aikoinaan tuli lopetettua Iltalehden ostaminen, koska sen sisältö alkoi olla niin infantiilin typerää, mutta nyt siitä on tullut vielä varsinainen vihervasemmiston tukipylväs. Aivan roskaa.

   Poista
  2. Jos mitään mittatikkua ei voi asettaa, niin millä perusteella kumpaakaan tekoa voi edes tuomita?

   Selvää on, että psykopaattisen eläintenrääkkääjän anteeksipyyntö on käytetyn vessapaperin arvoinen. Tuollainen ei aitoa katumusta tunne, mutta tajusi tehneensä pelivirheen, joka voisi haitata uraa. Hyi hemmetti!

   Poista
  3. Ei psyko toiselle psykolle ala.

   Poista
 8. Eihän sitä tiedä, paljonko ja kuinka monia kissoja ja muita eläimiä Näkkälä on rääkännyt tai murhannut.

  Toisaalta, jos seisoo jossain porukassa ja joku tekee natsitervehdyksen sivussa, eihän se ole sen vika tai ennakoitavissa, joka nyt muuten vain sattuu seisomaan samassa porukassa.

  Koskee niin Lidtmania kuin Vilhelm Junnilaa tai Olli Immosta. Sitäpaitsi natsitervehdys eli käden nostaminen viistoon ei mun mielestä ole mimmonenkaan rikos. Ja vaikka itse tekisikin natsi tervehdyksen, eihän se tarkoita, että ko. henkilö olisi natsi..ja mitä sitten vaikka olisikin. Natsina olemista ei ole kriminalisoitu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestähän on kivaa tehdä natsitervehdyksiiä eri paikoissa, siis siksi että se ärsyttää suvakkeja.

   vaikken varsinainen tai juuri minkäänlainen natsi olekkaan

   Poista
 9. Poliittisten pukareiden ylilyönnit ja muut matalamieliset suttujutut -- tai niiden jatkuva kaiveleminen lehdissä ja taivastelu kaikilla kanavilla -- tekee karhunpalveluksen koko "yhteiskunnalliselle keskustelulle", jonka pitäisi nyt keskittyä siihen ainoaan rikollisuutta koskevaan ongelmaan, josta on tulossa tuhoisa: kulttuuriseen rikollisuuteen.

  Tuota aihetta koskeva keskustelu on mitä ilmeisimmin niin vaikeaa, että se on pudonnut ajattelun valkeaan tabuaukkoon jonka umpeen sementoimiseksi sitten täytyy näitä muita "kohuja" pitää jatkuvasti hengissä.

  Afrikassa ja Lähi-idässä toimii roistomaisia ihmiskuljetuskoneistoja, jotka vailla mitään häpyä rahtaavat juurettomia ja kaikkeen valmiita vaeltajia Välimeren rantaan ja pukkaavat siitä merille -- ja meillä taas kaiken laillisuuden suojaamana toimii vastaavia vastaanottokeskuksia, joiden pyörittäminen tuottaa pyörittäjille yksityisiä tuottoja, jotka yhteiskunnan kannalta kuitenkin ovat tosikallista rahaa.

  Miksei kukaan puhu siitä miten nämä ilmiöt pitäisi määritellä -- mikä on näiden touhujen legitimaatio ja laillisuus.

  Ja onhan tuossa poliitikkojen pienten ympyröiden pyörittelyssa tosiaan sitten se pirullinen puoli, että varsinaiseksi ongelmaksi pian muodostuva kulttuurinen rikollisuus saa nyt olla rauhassa, kun juorutoimittajilla on tärkeämpää asiaa.

  VastaaPoista
 10. Vaikka suhtauduttaisiinkin ymmärtäväisesti Näkkäläjärven nuoruudenhairahduksiin, olisi syytä muistaa, että eurovaaliehdokkaana hän allekirjoitti paperin, jossa hän vakuutti kertoneensa puolueelle rikostuomioistaan. Ei ollut kertonut, joten hän valehteli. Tämä on suhteellisen tuore tapaus, joka osoittaa Näkkäläjärven valehtelijaksi. Ilmeisesti SDP ei koe ongelmaksi, että puolueen johdossa on valehtelijoita.

  Toinen professori

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Psykopaateilla valehtelu sujuu luontevasti.

   Poista
 11. Kauniaisissa puukotus, pidätetty 19 v tyttö, pakolainen Ukrainasta, puukotettu 40 v mies. Kun uutiset lukee, alkaa värinäsensori hälyttää. Valittu väärä saalis?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löytyi paskalehdessä tällä kertaa tekijälle muukin kansalaisuus kuin "nuori".

   Poista
  2. Ja naapureita sun muita haastateltu. Ei ollut henkilöllisyyden, maahanmuuttajuuden, pakolaisuuden ja kansalaisuuden paljastuminen mikään ongelma, kun oli väärä ihonväri. Olisivat samantien laittaneet nimenkin.

   Poista
  3. Puukotettu on median mukaan bussikuski. Vieläkö teillä on siellä pk-seudulla muita kuin mamuja bussikuskeina?

   Poista
 12. Lehdistön ryhtiliike? Sitä odotellessa....
  Miksi ei uutisoida suomalaisten lasten ja nuorten alistamista omassa kotimaassaan?
  Milloin tähän puututaan viranomaisten toimesta?

  Tämäkin on todella herättävä näky mitä keskiaikaisen uskonnon edustajat saavat aikaan.
  Onneksi joku tuli pelastamaan tämän suomalaisen tytön kun rääkkääjät juoksivat karkuun.
  Hämmästyttävää, että rääkkääjien joukossa on videon kuvassa myös suomalainen?

  PT-media 5.9.2023

  Somalilauma hyökkää suomalaisen tytön kimppuun

  https://pt-media.org/2023/09/05/somalilauma-hyokkaa-suomalaisen-tyton-kimppuun/

  Melko arkipäiväinen näky nykypäivän Suomessa. Matalasti kehittyneet värilliset hyökkivät ihmisten päälle kuin jossain viidakossa.
  //////////////////////

  Video näkyy sekä artikkelissa että X:ssä.

  https://twitter.com/Ptmediaorg/status/1699116333605020108

  "Somalityttöjen lauma muistuttaa apinalaumaa, kun se hyökkää suomalaisen tytön päälle.
  Kirkumista, rääkymistä ja mölinää. Suomalainen yrittää poistua, mutta apinalaumalle ei paljon mitään voi."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apinalauma kuvaa hyvin tuota porukkaa. Mikä lienee se ärsyke, joka laukaisee apinalaumassa tuon hyökkäysreaktion, onko se vain valkoinen ihonväri ja tieto omasta ylivoimasta yksin olevaan uhriin nähden.
   Todella raukkamaista paskasakkia tänne hankittu elätettäväksi.

   Poista
  2. Vajaaälyisyys, sitten kun joku sanoo kyllähän ne suomalaisetkin niin ehkä vajaaälyiset suomalaiset ja ihonväriin katsomatta voi vajaa älyiseksi sanoa vajaaälyistä. On puhdasta rasismia jos tummempaa vajokkia ei voi sanoa vajokiksi.

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!