torstai 28. syyskuuta 2023

Matias Mäkysen käyttäytyminen sosiaalisessa mediassa on vakava asia

Sosiaalisen median keskustelu on joskus äärimmäisen ikävää. Otan kaksi esimerkkiä. Niistä ensimmäinen huomioitiin esimerkiksi Kokoomuksen Verkkouutisissa, joka kertoi poliitikko Matias Mäkysen (sd) vääristelleen valtionvarainministerin lausuntoa. 

Jutun mukaan Mäkynen oli väittänyt Riikka Purran (ps) luvanneen ennen vaaleja, että bensiinin "pumppuhinta ei nouse"... "ei mistään syystä". Tosiasiassa Mäkynen oli kirjannut vain osan nykyisen valtionvarainministerin viestistä, jonka mukaan "pumppuhinta ei nouse hallituksen toimien vuoksi".

Tällainen on erinomaisen huonoa poliittista keskustelua, koska siinä ei puhuta tosiasioista vaan vääristellään kilpailijan viestiä. Siten sillä ei myöskään ole minkäänlaista positiivista poliittista arvoa ellei sellaiseksi lasketa valheella saavutettua etua tai itsensä naurunalaiseksi tekemistä. Tosin jälkimmäinen taitaa Mäkysen tapauksessa olla hyvin vaikeaa ellei mahdotonta.

* * *

Toinen esimerkkini koskee Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemen (kok) X-viestiä, jossa hän toivoi poliittisten keskustelijoiden kunnioittavan toisia edes sen verran, etteivät väitä vastapuolen poliittisia motiiveja pahantahtoisiksi. Romakkaniemi lopetti viestinsä sanoihin "olkaa hyväntahtoisia toistenne motiiveista, vaikka yhteiskunta-analyysista ja toimista olisittekin eri mieltä. Sillä paha ja demonisoiva puhe johtaa lopulta pahoihin tekoihin. Ja nähkää malka myös omassa silmässänne. Niin minäkin näen".

Tästä synty keskustelu, jossa nähtiin monen hyvän ja rakentavan - myös Romakkaniemeä asiallisesti arvostelevan - viestin lisäksi seuraavat kommentit.
"Olette viemässä, lahtarit!!"
"Tää keskuskauppa-apina pitäisi kyllä kompastua korkeassa portaikossa, porvarinpaska perse kusipää."

* * *

Nämä kaksi esimerkkiä osoittavat, että poliittinen debatti on Suomessa ilmeisen vaikeaa. Sen lisäksi, että yhteisten asioiden hoidosta käydään sivistynyttä keskustelua - jossa "aseina" käytetään asiallisia argumentteja - on meillä jopa eduskunnassa poliitikkoja, jotka näkevät asiakseen vääristellä vastapuolen sanomisia. Lisäksi sosiaalinen media on täynnä sivusta huutelijoita, jotka haluavat sotkeentua fiksumpien käymään sananvaihtoon huutelemalla lähinnä käyttäjänsä omaa älyllistä tyhjyyttä korostavia kommentteja. 

Näistä kahdesta luokasta ensin mainittu on toki vakavampi tapaus, koska kansanedustajat on valittu nimenomaisesti päättämään suomalaisten yhteisistä asioista. Eikä tämä tehtävä voi mitenkään onnistua ilman, että tunnustetaan tosiasiat sellaisina kuin ne ovat - ja rajataan sananvaihto niiden tulkintaan liittyviin eroihin. 

Valitettavasti näyttää siltä, että osa suomalaisista antaa vaaleissa luottamuksensa henkilöille, jotka onnistuvat saamaan julkista näkyvyyttä valheellisten ulostulojen kautta. Ja pääsevät sitä kautta asemaan, jossa epärehellisyydestä on vakavaa haittaa koko yhteiskunnalle.

*  * *

Muuten olen sitä mieltä, että Petteri Orpon päätös (kok) antaa työmarkkinajohtajille mahdollisuus löytää vaihtoehtoja hallituksen keinoille parantaa työllisyyttä ja vahvistaa julkista taloutta oli erinomainen avaus. Toivottavasti se johtaa hyviin ehdotuksiin ja vähentää poliittisten irtopisteiden keruuta siltä suunnalta.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Sanna Marinin feministinen taisteluhuudahdus
Oikeuskansleri arvioi Riikka Purran vanhat kirjoitukset maailman korkeimman verotuksen maassa
HS katkeroituneen naisen työkaluna

27 kommenttia:

 1. En olisi huolissani keskustelupalstojen kaikenlaisista haistattelijoista -- heidän purkauselliset tuntonsa eivät yhteenkään täysjärkiseen tartu. Sen sijaan olisi erittäin huolissani näistä itseään sivistyneenä pitävistä palstanpitäjistä, jotka toistelevat totisina torvensoittajina "totuutena" väitettä että "vihapuheet johtavat vihatekoihin".

  Se on ajallemme tyypillinen, yliyleistävillä yleiskäsitteillä muotoiltu "totuus" jolle ei mitään kattavaa reaalivastetta löydy. Ajatukset, sanat ja teot voivat toki sulaa yhteen, mutta sellaista voi tapahtua vain sosiopsyykkisesti taantuneessa, kaiken yksilöllisen järjen kadottaneessa, tunnustksellisten totuuksien ja vahvan yhdenmukaisuuden paineen taannuttamassa "totalitaristisessa" -- eli tuunnustuksellisen ajattelun asteelle vajonneessa "teokraattisessa" yhteiskunnassa.

  Sellaiselle yhteiskunnalle ominainen sosiaalisesti sitova normimoraali on juuri se tie, jota pitkin sosiopsyykkistä taantumaa vahvistetaan ja yksilöllinen järki pelataan yhteisöstä ulos. Ajaukset, sanat ja teot sulavat yhteen silloin kun yhteisö ja yksilö sulavat yhteen ja kaikki ihmiset nähdään "pohjimmiltaan samanlaisina". "Ein Volk, ein Reich, ein Führer!" on huuto, jota totuutena toitotetaan yhteisössä, joka painuu sosiaalisesti sitovan systeemin kurimukseen.

  Pahuuden porttiteorian julistaminen yksiselitteisenä totuutena on paljon huolestuttavampi ilmiö kuin kaikkien tositökeröiden töräyttelijöiden kaikkein typerimmät aivopierut. Pahuuden porttiteoriaan uskovat itseään ah niin viisaina pitävien poliitikkojen lisäksi normimoralistisia pykäliään pykäävät juristeristit, jotka yrittävät nimenomaan ratkaista lainsäädännölliset ongelmansa kehittämällä yliyleistäviä yleiskäsitteitä, jotka loisivat illuusion siitä että laki kohtelee kaikkia ihmisiä "tasapuolisesti".

  VastaaPoista
 2. Mäkynen kuuluu näihin lukuisiin vasemmistolaisiin, jotka ovat onnistuneet pääsemään ylioppilaaksi, mutta joille on ollut ylivoimaisen vaikeaa suoriutua yliopisto-opinnoista. Parhaimmillaankin he onnistuvat saaman kandin tai maisterin paperit hallintotieteistä tai valtio-opista; ei vahingossakaan luonnontieteistä tai lääketieteestä tai mistään missä pitäisi oikeasti osata jotain. SDP:n johdon koulutussaavutukset ovat synkeää luettavaa, mutta ihan linjassa ulostulojen kanssa.

  VastaaPoista
 3. Mäkynen on hahmoltaan kuin 70-luvun gigolo.

  VastaaPoista
 4. Olen ollut persujen äänestäjä aina, mutta en enää ikinä enää, se ei johdu jonkun seniilin mäkysen selittelyitä, vaan todellisesta persujen takinkäännöstä, vammaisilta viedään oikeutta oikein kunnolla alaspäin, köyhät halutaan suoraan sanoen tappaa kuten myös vanhukset ja työttömät nykyisen hallituksen voimin. Ensinnäkin persut kylläkin sanoi että bensiinin hinta laskee, vai mitä kännejä proffa veti tuolloin kun persut vaalilupauksiaan julisti? Bensan hinta ei ole laskenut yhtään, päin vastoin ja hinta tulee vain nousemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja hitot sinä persuja ole koskaan äänestänyt. Vihervasemmisto on sinun joukkosi. Täällä vain teeskentelet persua. Kyllä me olemme tietoisia siitä mitä he ovat luvanneet, ja hyvin menee sen suhteen. Mielenkiintoista että vihervasemmisto keskusta mukaan lukien tuntee voimakasta halua kertoa mitä ne persujen vaalilupaukset ovat olleet, ja silmät kirkkaina väittävät omia valheitaan totuudeksi. Saarikko eritoten on vetänyt tässä naurettavimmat pohjat. Eiköhän se, että persujen kannatus ei ole juurikaan mihinkään hetkahtanut tässä paskamyrskyssäkään, kerro totuuden siitä miten asia koetaan äänestäjäkunnassa.

   Poista
  2. "Ja hitot sinä persuja ole koskaan äänestänyt. Vihervasemmisto on sinun joukkosi" Sinhän sen minun menneuísyyden muutat, oletko kenties jeesus. Aloitin persujen äänestyksen jo vuosikymmeniä sitten, valitettavasti jo soinin aikaan, en oppinut siitä virheestä mitään vaan jatkoin persujen äänestämistä edelleen. Se että sinä tai muut kutsuu minua vihervasemmiston kannajaksi, ei voi olla enemmän enää väärin. Te ette voi tästä maasta löytää ihmistä joka vehervasemmistoa ja suvaitsevaisia enemmän vihaa kun minä.

   Poista
  3. Se että sinä väität äänestäneesi persuja, ei todista yhtikäs mitään. Se että toistat vihervasemmiston valheita taas todistaa. Olet vain pahainen propagandatrolli joka teeskentelee propagandan vuoksi olevansa jotain muuta kuin on.

   Poista
  4. "Se että sinä väität äänestäneesi persuja, ei todista yhtikäs mitään." Tiedtkö mitä? Ole samalainen kun vihervasemmisto ja suvakit jotka jauhaa samaa valehöyriä isänmaallisista. Minulle on yksi hailea miksi minua väität, et sinä pyty historiaani muuttamaan.

   Poista
  5. Persut on muuten ainoita jotka äänestivät vammaisten puolesta ja helsingin valtuustossa pitäneet mekkalaa siitä, että suomalaisilta vammaisilta viedään ja mutta muille lisätään tukia..

   Poista
  6. Eikö lehdet ole kertoneet, että vähäosaisista ja heikommassa asemassa olevista välittävä vasemmisto niiltä vammaisilta vei? Samalla nostaen tietysti köyhien asuntojen hintaa helsingissä.. Tehtiinpä siinä hekalle hallinnollisia uudistuksia samalla suosittelen tutustumaan niihin hallinnollisiin uudistuksiin..

   Poista
  7. Mäkynen näyttää samalta kuin miespuoliset päähenkilöt 70-luvun saksalaisissa pehmopornoelokuvissa. Viikset sopivat hyvin tähän kuvaan. Poliitikot valehtelevat. Jos poliitikko valehtelee ja tietää jäävänsä kiinni valheesta, kyse on joko typeryydestä tai välinpitämättömyydestä. Mäkysen kannattajakunta ei ilmeisesti pane pahakseen sitä, että Mäkynen töräyttelee ilmiselviä valheita, eli kyse on tahallisesta välinpiämättömyydestä.

   Poista
 5. Yle tänään

  Hallitus ei jousta työelämäkirjauksista – työministeri Satonen: Pöydälle pitää saada saman mittaluokan esitys

  Erimielisyyksistä huolimatta hallitus ja työmarkkinajärjestöt ovat avanneet keskustelun työelämäuudistuksista.

  https://yle.fi/a/74-20052296

  Artikkelista poimittua

  Työministeri Arto Satosen (kok.) mukaan palkansaajajärjestöiltä olisi tultava saman mittaluokan esityksiä, jotta olisi jotain keskusteltavaa.

  – Emme me voi tehdä kompromisseja sillä tavalla, että jos tavoitteena on 100 000 työpaikkaa ja joku tuo tarjouksen 5 000 työpaikasta. Ne eivät ole vaihtoehtoja keskenään.
  Jos joku tuo saman mittaluokan ehdotukset, niin totta kai mielellämme kuullaan, totesi Satonen A-studiossa keskiviikkona.
  ...
  SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta ei ole vakuuttunut Orpon puheista.

  – Työryhmissä pyritään toteuttamaan hallitusohjelman kirjauksia. Jos palkansaajat jotain esittävät, niihin ei enää seuraavissa kokouksissa palata.
  On hyvin vaikea nähdä, miten meidän esityksiä voitaisiin käsitellä.
  Olemme jo ennen eduskuntavaaleja vieneet vinon pinon työelämäehdotuksia puolueille. Yksikään niistä esityksistä ei ole hallitusohjelmaan päässyt, Eloranta muistuttaa.
  ...
  Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies perustelee työelämämuutoksia valtion heikolla taloustilanteella.

  – Suomi on rajulla velkauralla ja selkeästi hyvinvointiyhteiskunnan palvelut ovat uhattuina. Nyt sitten pitäisi kiriä muita Pohjoismaita kiinni työllisyysasteen nostossa. Siihen nämä uudistukset tähtäävät.
  Samalla kun uudistuksia kritisoidaan, mikä on vaihtoehto, Häkämies pohtii.

  VastaaPoista
 6. Valehtelu on vakava asia sillä se rikkoo luottamuksen.
  Valehtelua ja pimittämistä on Suomessa ollut pitkään ja sen on syytä loppua puolin ja toisin.
  Tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku - edelleen.

  IL eilen

  Tukholmassa ammuskelu urheilukentän lähellä kesken nuorten harjoitusten – Tunnettu räppäri ammuttiin kuoliaaksi
  Ammuskelu tapahtui suositun urheilukompleksin läheisyydessä, ja meneillään oli usean joukkueen harjoitukset.

  https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/12a275c5-8130-4cd0-bf27-72cb04216774

  Eteläisessä Tukholmassa oli keskiviikkoiltana ammuskelu lähellä Mälarhöjdenin urheilukenttää, jolla oli meneillään neljän lasten urheilujoukkueen harjoitukset.
  ...
  Samaan aikaan kun paikalle tuli runsaasti poliiseja, vanhemmat hakivat lapsiaan jalkapalloharjoituksista.
  ----------------------

  IS

  Yksi kuoli ja toinen loukkaantui ammuskelussa lähellä Tukholmaa – nuori mies ammuttiin kuoliaaksi vain muutamaa tuntia aiemmin

  https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009885316.html

  Ammuskelu tapahtui Jordbron asuinalueella Haningenissa, reilut 20 kilometriä Tukholman keskustasta etelään juuri ennen keskiyötä keskiviikkona.
  ...
  – Toinen henkilöistä on loukkaantunut erittäin vakavasti ja toinen lievästi, kertoi poliisin tiedottaja Per Fahlström ruotsalaismedialle.
  Myöhemmin poliisi kertoi vakavasti haavoittuneen uhrin kuolleen.
  --------------------------

  IS tänään

  Ulkomaat
  Nuori nainen kuoli voimakkaassa räjähdyksessä Uppsalan lähellä – ”Täydellinen tuho”

  Asukkaat heräsivät Storvretassa voimakkaaseen pamaukseen ja isoon tuhoon.

  https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009885376.html

  Räjähdyksessä ainakin kaksi taloa kärsi merkittäviä vaurioita, ja useasta muusta rikkoutui ikkunoita.

  – Se oli täydellinen tuho. Yhdestä talosta koko ulkoseinä on poissa, ja myös naapuritalo on vaurioitunut täysin, yksi silminnäkijä kertoi Aftonbladetille.

  VastaaPoista
 7. Voisin luetella tähän asiat joista on käyty "sivistynyttä keskustelua" 50 vuotta mutta lista olisi niin helvetin pitkä ja vedätys on jatkunut saman verran..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sivistynyt keskustelu on muuten sitä, että sdp toteaa keskustelun täysin neuvostovastaiseksi tai että vastapuoli toteaa, että meidän pitää kyllä yksityistää holkerin taskuun vähän enemmän ..

   Poista
 8. Eiköhän äänestetä Maattias Mäkynen suomen seksikkäimmäksi mieheksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla on välillä muutenkin aika ala-arvoista kielenkäyttöä joka syö uskottavuutta jos jotain järkeä sulla väillä on ja nyt sitten vielä kehtaat olettaa Mäkysen sukupuolen.

   Poista
  2. Mies joka näyttää 80-luvun saksalaiselta sutenööriltä viiksineen kaikkineen? 🤣

   Poista
  3. No ehkä hieman muistuttaa tuollaista stereotyyppistä 80-luvulla sutenöörille maksajaa.

   Poista
  4. No, sinulle tullee yllätyksenä että siitä sutenööristä on olemassa stereotyyppi, maksajasta ei.

   Poista
 9. siis jos hän tunnustaa suku puoli erot..on kyl komee kaveri, ja viisas!!!

  VastaaPoista
 10. Tässä taas vihervasemmistolle ja muulle suvaitsevaistolle ajattelemista.
  Olette vuosia valehdelleet kansalle, että niin sanotut turvapaikanhakijat ja muut etelän "raketti-insinöörit" ovat Suomelle hyvä juttu.
  Tässä tulos!

  IL tänään

  Teinityttö pahoinpiteli toisen Espoossa – Nyt puhuu uhrin isä
  Espoossa 14-vuotias tyttö menetti tajunsa pahoinpitelyn yhteydessä. Joukko nuoria kuvasi tilannetta.

  https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/80838f90-ad8e-4c31-9d4d-4298a9b114ec

  Artikkelista poimittua

  Espoon Soukassa nuori pahoinpiteli toisen nuoren lauantaina 23.9. kello yhdeksän aikaan illalla. Uhri, 14-vuotias tyttö, oli matkalla kotiin Soukan ostoskeskuksesta.

  Uhri kertoo Iltalehdelle, että kotimatkalla nuorisojoukko piiritti hänet. Hän korosti joukolle, ettei halua tapella. Pian kuitenkin eräs tyttö alkoi töniä häntä ja otti takista kiinni.
  Tyttö alkoi lyödä uhria. Uhrin pää osui tuoksinassa asfalttiin ja hän menetti tajunsa.
  – Olin maassa tajuttomana ja sitten minua lyötiin, uhri kertoo.
  ...
  Iltalehti on nähnyt tilanteesta kuvatun videon. Videolla uhri sanoo, ettei halua tapella.
  Toinen nuori lyö häntä useamman kerran rajusti. Lisäksi videolla näkyy, että useampi nuori kuvaa tilannetta ja uhrilta lähtee taju.
  ...
  – Lapseni korosti, ettei halunnut tapella. Vain yksi henkilö sivusta seuranneesta nuorisoporukasta puuttui tilanteeseen, vanhempi kertoo.

  Tilanteeseen pyynnöstä saapunut nuorisonohjaaja vahvistaa Iltalehdelle, että hän löysi maasta uhrin tajuttomana.
  Aikuinen soitti hätänumeroon ja antoi ensiapua uhrille. Paikalle saapui ambulanssi ja kolme poliisiautoa.
  ...
  Poliisin mukaan tappelupaikalla oli kymmeniä nuoria. Iltalehden tietojen mukaan paikan päällä oli noin 40–50 nuorta. Todennäköistä on, että osa nuorista poistui ennen poliisin saapumista.
  ...
  – Se on aika yleistä, että nämä tappelut kuvataan ja laitetaan netissä eteenpäin. Näin tehdään sen takia, että ihmiset pelkäisivät tekijöitä, eikä heille tulla niin sanotusti ”aukomaan päätä”, uhri sanoo.
  ...
  – Vanhemman näkökulmasta voin sanoa, että nuorten aggressiivinen käytös on kyllä lisääntynyt, isä sanoo.

  – Ihmettelen myös, missä näiden lasten vanhemmat ovat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näiden lasten vanhemmat ovat joko maleksimassa kauppakeskuksissa, steissillä hengaamassa tai siitältämässä lisää puikuloita. Joku saattaa ajaa taksia tai Wolttia. Äidit kuitenkin harvemmin.
   Lasten puheen nuottikin on muuttunut aivan kummalliseksi. Tulevaisuus oli joskus nuorissa. Onko enää?

   Poista
 11. "Amerikan Mäkynen" sosiaalisessa mediassa - vaaralliselta kuulostaa:

  HS tänään

  Trump vihjasi asevoimien komentajalle kuolemanrangaistusta, komentaja kertoi ryhtyneensä turvatoimiin

  https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009885439.html

  Artikkelista poimittua

  Yhdysvaltain asevoimien komentaja, kenraali Mark Milley sanoi keskiviikkona ryhtyvänsä turvatoimiin Yhdysvaltain entisen presidentti Donald Trumpin kommenttien vuoksi.

  Trump vihjasi aiemmin, että Milley – presidentin korkein sotilaallinen neuvonantaja – olisi tehnyt yhteistyötä Kiinan kanssa tavalla, josta olisi ennen seurannut kuolemanrangaistus.

  Keskiviikkona julkaistussa CBS Newsin videohaastattelussa Milley ilmoitti nyt ryhtyvänsä "tarvittaviin toimiin” perheensä suojelemiseksi. Asiasta kertoo myös uutistoimisto Reuters.

  Viime viikolla Trump kritisoi Milleytä sosiaalisen median alustallaan Truth Socialissa.

  ”Tämä kaveri osoittautui Woke-katastrofiksi (woke train wreck), joka, jos valeuutisten raportointi pitää paikkansa, oli itse asiassa tekemisissä Kiinan kanssa vinkatakseen heille,
  mitä Yhdysvaltain presidentti ajattelee”, Trump kirjoitti vapaasti käännettynä.

  Trump ei esittänyt syytöstensä tueksi todisteita, mutta jatkoi kirjoitustaan:

  ”Tämä on niin törkeä teko, että menneinä aikoina rangaistus olisi ollut KUOLEMA!
  Tämän maanpetoksellisen toimen seurauksena olisi voinut olla sota Kiinan ja Yhdysvaltojen välillä”, Trump jatkoi 22. syyskuuta julkaistussa kirjoituksessaan .

  VastaaPoista
 12. Yhteenvetoa Ruotsin viime tapahtumista:

  Yle tänään

  18-vuotias ammuttiin, kun lapset pelasivat vieressä jalkapalloa – mistä Ruotsin käsiin räjähtänyt jengiväkivalta johtuu?
  Ruotsissa on ammuttu 11 ihmistä pelkästään syyskuun aikana. Yle kokosi karttaan jengiväkivallan veriset teot.

  https://yle.fi/a/74-20050952

  Artikkelista poimittua

  Ensin 18-vuotias nuori mies ammuttiin urheilukentän parkkipaikalla Tukholman eteläpuolella.
  ...
  Myöhemmin samana iltana kahta miestä ammuttiin Jordbron esikaupunkialueella Tukholmasta etelään. Hieman yli parikymppinen mies kuoli ampumapaikalla. Toinen uhreista vietiin sairaalaan.

  Aamuyöllä räjähti huvila-alueella Uppsalassa niin rajusti, että viisi taloa sai vaurioita.
  ...
  Ruotsin television SVT:n mukaan poliisi epäilee, että nainen saattoi olla jengi-iskun sivullinen uhri. Viereisessä talossa on kirjoilla henkilö, jolla on yhteyksiä Foxtrot-rikollisverkostoon.
  ...
  Ruotsissa on kuollut ammuskeluissa jo 11 ihmistä pelkästään syyskuun aikana. Lisäksi yksi henkilö on kuollut räjähdyksessä.
  Se on enemmän kuin koskaan Ruotsin poliisin seitsemänvuotisen mittaushistorian aikana.
  ...
  Ruotsissa on tänä vuonna sattunut yli 260 ammuskelua ja räjähtänyt yli 120 pommia.
  ...
  ...
  Alla olevat grafiikat näyttävät, kuinka ammuskelujen ja räjähdysten määrät ovat kehittyneet Ruotsissa.
  ...
  Alla olevasta kartasta näet, millaisia todennäköisesti jengirikollisuuteen liittyviä iskuja Ruotsissa on tehty viimeisen kolmen viikon aikana.
  Kosketa tai klikkaa numeroa, niin saat lisätietoa yksittäisestä iskusta ja mahdollisista uhreista.
  ...
  ...
  Jengipomojen vihanpito kiihtyi Istanbulissa

  Syyskuun alussa Rawa Majidin alaisten kerrotaan siepanneen Abdon seurueeseen kuuluvan naisen Istanbulissa. Pian kaappauksen jälkeen Abdo saa tietää, että naista on pahoinpidelty.
  jne. jne. jne
  /////////////////////////////////

  Vieläkö joku toivoo Suomen jatkavan Ruotsin tiellä?
  Jos ei toivo - lopetetaan haittamaahanmuutto.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!