lauantai 25. maaliskuuta 2023

Sanna Marin: häikäilemätön ellei suorastaan härski poliitikko

MTV3:n toimittaja kysyi Hornetien Ukrainalle luovuttamispuheisiin liittyen, että "onko pääministeri Sanna Marin täysin... häikäilemätön". Jutussa hän ihmetteli sitä, että "Marin ensin kieltäytyi kommentoimasta asiaa. Sitten kun pääministeri asiaa kommentoi..., hän syytti oppositiota ja mediaa asian paisuttelusta ja väärin ymmärtämisestä. Mitään virhettä hän ei myöntänyt tehneensä, eikä luvanneensa mitään."

Kuten tiedämme, teki Marin ison virheen ja ilmaisi asian siten, että hänen lausuntonsa tulkitseminen lupaukseksi oli vääjäämätöntä. Ja nyt näyttää siltä, että ukrainalaiset ovat ottaneet pääministerimme puheet enemmän kuin tosissaan.

Oman käsitykseni mukaan Marin ei voinut olla tietämätön - ei ainakaan lupauksensa jälkeen - vaan hän oli nimenomaisesti häikäilemätön, ellei suorastaan härski. Eikä pelkästään tässä omaa tulevaisuuttaan todennäköisesti petaavassa asiassa, vaan myös muissakin yhteyksissä.

Kauniin pääministerimme röyhkeys on nimittäin näkynyt myös hänen puheissaan äänestäjille siitä, että näiden tulisi äänestää Sosialidemokraatteja omasta puoluekannastaan riippumatta, jotta maahan saataisiin hänen mieleisensä hallitus. Li Andersson (vas) ei kuitenkaan ole innostunut asiasta ja Ville Niinistö (vihr) on noussut suorastaan takajaloilleen, kuten hänen ulostulonsa sosiaalisessa mediassa on osoittanut.

Europarlamentaarikko totesi nimittäin aivan suoraan, että "sen verran paljon demarit piruilevat vaalikampanjoinnissaan vihreille ja vasemmistoliitolle, että puolueella voi olla kaverit vaalien jälkeen vähissä. Se että kehottaa ihmisiä äänestämään omien ensisijaisten arvojensa vastaisesti on ala-arvoista kampanjointia ja vallanhimoa."

Niinistön luonnehdintaan on helppo yhtyä jokaisen, joka arvostaa monipuoluedemokratiaa. Toisaalta demokratia on myös valtaa, joten sen maksimointi - eli Marinin kehotus vihreille ja vasemmistoliittolaisille - on tavallaan järkevää. 

Tosiasia kuitenkin on, että jos sille tielle lähdetään, muuttuu suomalainen politiikka lopulta kovin erilaiseksi kuin tänä päivänä. Kirjoitin asiasta analyysin reilut kaksi vuotta sitten - eikä poliittinen vasemmisto todellakaan selviäisi voittajaksi siinä tilanteessa.

Lopuksi on todettava, etten jaksa olla ihmettelemättä miksi Sanna Marin näyttää edelleen nauttivan vahvasta suosiosta suomalaisten parissa. Onko kysymys siitä, että hänen ulkonäkönsä on poliitikoksi poikkeuksellisen edullinen? Vai vaikuttaako hänen esimerkillinen sisälukutaitonsa korona-ajan tiedotustilaisuuksissa edelleen ihmisten mielikuviin niin vahvasti, ettei edes pääministerin härskiys tai hallituksen täydellisen epäonnistunut talouspolitiikka vaikuta heidän näkemyksiinsä?

En tiedä vastauksia näihin kysymyksiin, mutta ehkäpä joku politiikan tutkijoiden ja käyttäytymistieteilijöiden monitieteinen tutkimusryhmä jonain päivänä selvittää tämän itselleni täysin käsittämättömän Marin-kultin logiikan. Sitä ennen me - poliittiset näkemyksemme oleellisiin tosiasioihin perustavat ihmiset - voimme vain hämmästellä.

 Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Perussuomalaisista on tulossa selvästi suurin puolue
Sanasta Sannaa ja sarvesta miestä
Sanna Marinin epädemokraattiset haaveet

34 kommenttia:

 1. Puolen vuosisadan seuraamisella olen tullut siihen tulokseen, että demareiden äänestäjät ovat katkera ja vähälahjainen kansanosa ja heidän johtajansa niitä vähän älykkäämpiä, jotka eivät kelpaa kieron luonteensa vuoksi mihinkään tuottavaan työhön.
  Halveksijat ja henkilöön menevät kyvyttömät keskustelijat löytyvät samasta osoitteesta.

  VastaaPoista
 2. Mielestäni tämä narsisti on vallanhimossaan Putinin tasolla, mutta onneksi maamme on näin pieni. Itse en pidä hänen ulkonäöstään. Anorektikon vartalon jatkeena on kohtuuttoman suuri pää, josta tuijottavat kylmät silmät. Silmissä silmiinpistävää on ylisuuruuden lisäksi elottomuus, ne eivät sädehdi vaan ovat kuin mollamaijan nappisilmät.

  Normaalin ihmisen silmät välkehtivät, kun hän vaihtelee katsettaan keskustelukumppaninsa silmästä toiseen. Keskustelijat pystyvät näin lukemaan toistensa tunnetiloja ilmeistä. Marin sitä vastoin tuijottaa ilmeettömänä ja papattaa teräsbetonin lempeällä äänellään monotoonisesti. Olen alkanut epäillä, että pääministerimme on psykopaatti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna Marin on ylenpalttisen ihastelun vuoksi vahvasti kehittymässä Putinin, Erdoganin, Orbánin ym. suuntaan. Koettakaa nyt ihmiset ymmärtää olla äänestämättä Marinia ja eikä myöskään ole järkeä äänestää demareita yleensäkään. Demarit haluavat yhteiskunnan puuttuvan kaikkeen kansalaisten arjessa ja elämässä.

   Poista
  2. "Sosialismin ongelma on se, että sinulta loppuu muiden ihmisten rahat", sanoi Margaret Thatcher.
   Sosialistin käsi on aina jonkun muun taskussa kaunaisen kateuden vuoksi.

   Poista
  3. onhan tuo Marinade todellinen moottoriturpa, puhetta tulee kuin jääkiekkoselostajalta, muttä järkee vailla

   Poista
 3. Marinin naishallituksen aiheuttamaa valtion holtitonta velkaantumista ei saada tasapainotettua edes kahdessa vaalikaudessa. Suomella ei ole enää varaa anorektikon toiseen hallitukseen. Kokoomuksen Häkkänen voisi olla hyvä pääministeri mutta kun hyppelihiiri on puoluejohtajana.

  VastaaPoista
 4. moni kukka ja kakku on kaunis päältä, mutta silkkoa sisältä

  VastaaPoista
 5. Marin luulee olevansa uusi Jeesus, tai Hitler...hänen vallassaolonsa on hänen mielestään joku maailman uusi järjestys, jota vastaan äänestäminen tai hänen syrjäyttämisensä on jotenkin maailmanjatkumon vastainen tuho

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulee.
   Ei se mitään luule, se tietää.
   Ne on laskeneet klooriat, taikka mitä perkeleitä ne on, jota siinä ylistyksessä pitäis olla.
   Menes valittaan tästä niin lyödään semmonen rätinki etees, jossa todistetaan, ettei Manna Sariini voi olla muuta kun Maailman Kaikkien
   Aikojen Paras Pääministeri.

   Aika siskokulta.

   Poista
 6. HS tänään

  Hornetien lähettäminen Ukrainaan voisi olla karhunpalvelus

  Ukraina tarvitsee länsihävittäjiä, joilla on tulevaisuus.
  Suomen Horneteilla ei sitä ole, kirjoittaa turvallisuuspolitiikkaa seuraava toimittaja Jarmo Huhtanen.

  https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000009473724.html

  Artikkelista poimittua

  Hornetien lahjoittamisesta syntyneeseen keskusteluun vaikuttaa eduskuntavaalien läheisyys ja kotimainen sisäpolitiikka.
  Vastakkaisia mielipiteitä ei ole haluttu ymmärtää tai on haluttu ymmärtää väärin.

  Samalla on unohdettu se, että Ukrainassa ei ole kyse irtoäänien keruusta. Kansakunta taistelee siellä elämästään.
  ...
  ...
  Hornetien elinkaareksi on mitoitettu 30 vuotta.
  Niillä on lennetty sen verran ja sillä tavalla, että ne pysyvät kunnossa juuri sen ajan. Sen jälkeen ne pitää kunnostaa tai niistä tulee lentäjilleen riski.

  Ukraina tarvitsee hävittäjiä mutta ei mitä tahansa hävittäjiä. Ukraina tarvitsee länsihävittäjiä, joilla on tulevaisuus, koska Venäjä tulee olemaan sille eksistentiaalinen uhka hyvin pitkään.

  Suomen Horneteilla ei tällaista tulevaisuutta ole.

  VastaaPoista
 7. Pääministerimme muistuttaa tietyiltä osin entistä Valtiontalouden tarkastuslaitoksen pääjohtajatarta. Tällaistako on naisvalta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei muistuta ainakaan fyysisesti. Tyttihän on muodollisesti naisellinen.

   Poista
  2. Ainakin narsismi yhdistää molempia. Marinin kansansuosio menee yli ymmärryksen. Kaikki kohut ja mokailut ovat median suosiollisella avustuksella valuneet kuin vesi hanhen selästä. Veikkaan, että puolet suomalaisista ei edes seuraa politiikkaa. Ehkä totuus tuli ilmi erään nuoren aikuisen kommentissa tv:ssä haastattelijan kysyessä, aikooko hän äänestää. Oli epävarma, kun ei tiennyt mistä asiassa on oikeastaan kysymys.

   Poista
 8. Kyllä siinä on suuri osansa marin-kultin syntymisessä tällä meidän ns. vastuulisella mediallammekin. Jatkuvaa hehkutusta kuinka se sanna on niiin ihqu että. Ja ei koskaan tee mitään väärää ja haitallista. Edes taloudesta puhumattomuus luetaan valemediassamme hänelle eduksi.
  Huru-ukko

  VastaaPoista
 9. Marinin jatkuva kansansuosio on itselleni sinänsä arvoitus. En ole perehtynyt lainkaan, ketkä häntä oikeasti arvostavat, mutta ilmiönähän hän on poikkeuksellinen, koska jossain vaiheessa demareita kutsuttiin vanhojen puolueeksi. Marinin johdolla demarit näyttäisivät liikkuvan kohti ruotsalaista blokkipolitiikkaa, mikä mielestäni on demokratian kannalta huolestuttavaa. Ruotsissa se näyttäisi käytännössä tarkoittavan joko demareiden tai moderaattoreiden johtamaa hallitusta, missä pikkupuolueilla on pieni tai vaa'ankieliasemsastaan johtuen isokin merkitys. Kertooko tämä Marinin häikäilemättömyydestä eli hän haluaa maahamme taktista äänestämistä, missä demarit vievät ja vihreät ja vasemmistoliitto ovat apupuolueita. Hesarin haastattelemat viheropiskelijat tuntuivat ajattelevan juuri näin eli ehkäpä Hesari on itsekin blokkidemokratian ja taktisen äänestämisen kannalla, valitettavasti.

  VastaaPoista
 10. Tuo marisija ei ole kaunis, en tiedä miten puutteessa ja sokea pitää olla jos tuota riukua kauniina pitää. Osui korviin oikein hiuno asia Usan fox kanavalta missä mainittiin oikein Marisija ja sanoivat että tuo on psykopaatti jossa on hitunen sosiopaattia seassa, se pitää täysin paikkansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan nätti tyttöhän tuo Manna Sariini oli silloin, kun oli vielä varaa poseerata bleiserissä paidan ja rintsikat jonnekin unohtaneena.
   Mutta nyt:

   https://murha.info/rikosfoorumi/viewtopic.php?p=1423172#p1423172

   Vielä jokin aika sitten saattoi esitellä rintavakoa.
   Nyt vain rintalastaa.
   Johan nyt lapsetkin alkavat kohta pelätä tuollaista ilmestystä.

   Poista
  2. Vaikka olisi lehmän tissit ja virtahevon perä niin tuosta ei kaunista saa. Täysin kuoleet silmät jotka heijastaa suoraan että mitään hyvää ei löydy sisäisesti. Minulle tuo ämmä nöyttää raadolta.

   Poista
 11. Olen ehkä hieman ilkeä, mutta sosialidemokratian genreen kuuluu nykyään Antti Rinteen habitus vappusatasineen, Mäkysen viiksivalluolemus ja mm. näistä sukeutuva höpökulttuuri: Väinö Tanner kuoli jo 1966.
  Sanna Marinin kunniatohtoruus on yhtä hieno asia kuin Greta Thunbergin. Tämä on sitä kun politiikasta so. yhteiskunnallisista asioista tehdään egoismin ja narsismin pidäkkeetön pelikenttä.
  Pelikentän perusominaisuus on uskonnollisuus - ideologisuus - jossa voidaan piehtaroida, toki ilman eskatologiaa, mutta mahdollisuudet ovat rajattomat. Faktat ovat sivuseikka ja neuvoteltavissa, olipa kyseessä ilmastonmuutos tai maahanmuutto.
  Ps. nykyään lienee sama, tilaatko Tiedelehden vai Vartiotornin - uskontoa yhtäkaikki.

  VastaaPoista
 12. Tämä Ukrainan matka, jonne Marin todennäköisesti itsensä kutsui, oli vastenmielisyydessään ja imelyydessään jotain mitä sotaa käyvälle maalle ei pitäisi tehdä. Palattuaan syytti niitä, jotka ottivat Hornet asian esille, vaalitaktikoinnista. Itse teki niin läpinäkyvää vaalityötä tällä Ukrainan matkalla kuin vai voi tehdä. Oikeastaan pitäisi selvittää kutsuttiinko Marin Ukrainaan vai lähtikö vain Hutisalon mukaan, kun tilaisuus tuli.

  VastaaPoista
 13. Marin ja Ohisalo aiheuttavat jo lähes fyysisen pahoinvoinnin, joka on verrattavissa lähinnä Putinin aiheuttamaan reaktioon.
  Tärkeintä on saada nuo vastuuttomat narsistit pois vallasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä parempi olisi jos voitaisiin lahjoittaa heidät Venäjälle. Jos pääsisivät siellä valtaan niin olisi maan talous alta aikayksikössä kuralla ja Venäjä olisi muille maille pitkiä aikoja täysin vaaraton (ja rahaton)👍👍.

   Tämä olisi täydellinen Troijan hevonen suomalaisten kannalta.

   Jamppa vaan

   Poista
  2. Veikkaanpa, että Marinin tuhotyö jatkuu jossain EU:n korkeassa virassa, ainakin pyrkimys sinne on kova. Sen verran hienon diilin Marin teki esim kertaluonteisen ja tarkkarajaisen tukipaketin osalta, ja myös kaikissa muissa EU-hulluuksissa kuten ennallistamispaketissa, jne.

   Poista
  3. Siinäpä olisikin näkemistä, Tampereen ratikkakeskustelu 2.0 EU-parlamentissä. Unkarilaiset sais kyytiä.

   Poista
  4. Videon, missä Marin on Vaasassa toimittajien tentattavana, on varmaan moni nähnyt. Siinähän mikki jäi vahingossa auki haastattelun jälkeen, ja kuultiin toimittajien ihmettelyt ja moitteet. Marin osasi haastattelussa suorastaan mestarillisesti kiertää toimittajien kysymykset siitä mitä tuli sanottua Ukrainassa. Ei sitten millään suostunut tunnustamaan että otti siellä Hornetit esiin. Mutta puhetta piisasi, sitä tuli kuin aisaa. Marinin tyyli, kai on sen huomannut olevan toimiva tapa, on vain jyrkästi kieltää sanoneensa jotain, vaikka siitä olisi mustaa valkoisella. Niin kuin nyt on tuossa tapauksessa. Ja sitten vielä on olevinaan Suomessa ainoa, joka ottaa tosissaan Ukrainan hädän, sellaiselta pitkä monologinsa kuulosti.

   Poista
  5. Tuohon edelliseen vielä korjaan, ettei hän kirjaimellisesti kieltänyt juuri Horneteista puhuneensa, vaan ohitti Hornet-asian sujuvasti hämäävällä puheellaan. Ja tätä samaa litaniaahan ollaan kuultu telkkarissakin. Liukas kuin saippuapala on tämä Sanna.

   Poista
 14. SDP:n vakavin ongelma on, että sillä ei ole omaa ajattelua tai suuntaa. SDP = palkansaajapuolen AY-järjestöjen ylin johto, joka on järjestään totaalisen tietämätön ja piittaamaton omien jäsentensä parhaasta. Puolue on ay-järjestöjen johtajien taskussa ja syvällä. Olen ollut erää tällaisen järjestön hallituksessa ja tuntenut paljon samalla "asialla" olevia hallituksen jäseniä, ja kylläpä maasutusta ja selkään taputtelua hallituksen kokouksissa riitti ajatuksella, että hallituksen jäsenet vievät kentälle viestin, että on nuo meidän johtajat sitten hyviä tyyppejä jotka ajavat teidän etuanne kaikin keinoin. Jäin yhden hallituskauden jälkeen omasta aloitteesta pois, vaikka eknttä oilsi halkunnut jatkoa. En kehdannut aivan suoraan totuuksia kentälle laukoa, vaan vetoisin omiin kiireisiin kotona.

  VastaaPoista
 15. Itseäni hävettää samariinin populismi. Akka lupailee maat ja taivaat maalle joka taistelee olemassaolostaan. Ei paljon akkaa hävetä. Valta ja sen jatkuminen on sellainen kiima, että taisi siltä ruikulta ukkokin lähteä lätkimään.
  Pakko on joyain keksiä kun talouspuoli ja sen osaaminen vie meidät Venetsuelan tielle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljonko Marinilla on asuntolainaa? Kaikki peliin.

   Poista
  2. Tämäpä juuri, monella pimsterihallituksen sukupuolioletetulla on aivan järjettömät asuntolainat.
   Se kyllä laittaa pitämään hillotolpasta kiinni kaikin keinoin. Ei ole väliä vaikka päätökset ovat erittäin haitallisia Suomelle, jos ne auttavat pysymään ökypalkkaisessa nimityksessä.

   Poista
  3. Niin kannattaa olla EU:a. nöyrä käskyläinen.
   Senhän esim. Ketku-Kataisen tapaus osoitti.
   Tuli palkintokomissaarin virka ja ja sen jälkeen Shitran johtaja posti tolkuttomalla palkalla.
   Sitra kyllä pitäisi lakkauttaa. Se oli aikanaan tarpeellinen, mutta nyt se on vain turha organisaatio, joka on huomannut että ilmastonmuutoksen varjolla se voi kupata valtion budjettirahaa ja perustella olemassa oloaan ja toimintaansa.
   Niin, ja entäs tämä sukkahousu-Jutta.
   Kreikan vakuutuksista tuli Afrikka-komissaarin virka.
   Jonka ainut tehtävä on kipata Afrikkaan vastikkeetonta rahaa.
   Ja paljon.

   Poista
 16. Itse epäilen osasyynä Marinin suosioon olevan se, ettei hänen kansliansa noudata julkisuuslakia. Suostuvat kertomaan lehdistölle ja muille tahoille vain ne asiat mitkä näyttävät pääministerin hyvässä valossa.

  VastaaPoista
 17. Anter yasa lupasi paljastaa ollikaisen kanssa aiheesta käydyt keskustelut tai jotain...

  VastaaPoista
 18. Miksi Sanna Marin nauttii edelleen vahvasta kansansuosiosta ? Moni ihmettelee täällä.
  Vastaus löytyy peilistä.

  99% tänne kirjoittavistakaan ei pysty itsenäiseen ajatteluun vaan on täysin median aivopestävissä ja haluaa uskoa kaiken jos se tukee omia ennakkoluuloja.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!