torstai 24. elokuuta 2023

Sanna Marinin feministinen taisteluhuudahdus

Suomen entinen pääministeri Sanna Marin (sd) on ilmaissut ajattelevansa, että "helvetissä on erityinen paikka niille naisille, jotka eivät auta toisia naisia". Kyseessä on lainaus amerikkalaiselta feminismiin taipuvaiselta naispoliitikolta, mutta Marin ei kertonut, miksi hän lainauksensa teki. 

Kommentti kirvoitti kuitenkin mielenkiintoisia ajatuksia sosiaalisessa mediassa. Tässä niistä muutamia.

Toimittaja Sanna Ukkola, nainen: "Nyt sitten tytöt joukolla tukemaan Virpi Buttia, Aileen Wuornosta ja insuliinisurmaajaa, koska helvetissä on erityinen paikka naisille, jotka eivät tue toisia naisia". 

Maria Miala, (kok), nainen: "Helvetissä on erityinen paikka niille naisille, jotka eivät valtansa aikana kyenneet: kriminalisoimaan tyttöjen silpomista, edistämään naisiin kohdistuvan väkivallan ehkäisytyötä tai edes luopumaan lähisuhdeväkivallan sovittelusta."

Paula Bergman, Suomalainen expatriaatti Norjassa, nainen: "Väkivallan kokemusasiantuntijanaiset elävät Suomessa maanpäällistä helvettiä samaan aikaan kun Sanna Marin profiloituu kansainvälisesti naisten oikeuksien puolustajana. Irvokasta."

Timo Heinonen (kok), ei nainen: "Mielenkiintoista. Oliko tämä Marinin tuki Krista Kiurulle seuraajakseen SDP:n puheenjohtajana? Vai mikä?"

Toimittaja Juha Ristamäki, ei nainen: "On esitetty monenlaisia tulkintoja, mihin Marinin päivitys liittyy. Itse luulen, että hän kehottaa kaikkia naisia nyt tukemaan Riikka Purraa, joka huomenna aloittaa vaikeat budjettineuvottelut."

Nähtäväksi jää, selvittääkö Marin jossain vaiheessa tarkoitustaan. Ja vahvistaa onko joku edellä mainituista oikeassa. Itse olin kuitenkin erityisen yllättynyt siitä, että tämän feministien tunnetun taisteluhuudahduksen esille tuominen sai niinkin negatiivisen vastaanoton naisilta. Outoa.

33 kommenttia:

  1. Tyhjää puhetta Milla suoltaa niin kuin ministerinä ollessaan. Uskooko edes helvetin olemassa oloon? Kirkkoon kuulumattomana, ei-uskonnollisena naisena hän ei ole uskottavin ihminen jaottelemaan sieluja edes helvetin sisällä. On vain niin kiva huudella hokemia ja vaikuttaa omasta mielestään fiksulta. Kamala ihminen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitaa Sannalla olla paha olo jostain. Soimaakohan omatunto vai onko saanut valaistuksen ja hoksannut mikä tuonpuoleisessa odottaa?
      Oksettava ämmä ja oikea osoite olisi kyllä se ryssän helvetti.

      Poista
  2. Marin yritti olla syvällinen. Sanoisin, että ei onnistunut vieläkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei narsistinen psykopaatti voi olla syvällinen. Marin on muutaman tuntemani psykologin mukaan malliesimerkki täysin tunnekylmästä ihmisestä. Tunteita näytetään jos siitä on hyötyä ja silloinkaan ne harvoin ovat aitoja.
      Vaarallinen mimmi jos saisi rajattoman vallan. Putler olisi ihan pyhäkoulupoika siihen verrattuna.
      En ole tuon alan ammattilainen mutta aika kylmääviä ajatuksia tuo herättää.

      Poista
  3. Olikohan tarkoitus tukea Jutta Urpilaista? Vihervasemmisto on kyllä näyttänyt todellisen karvansa jo ajat sitten. Ei ole pöyristytty maahanmuuttajien tekemistä raiskauksista, kunniamurhista eikä tyttöjen ympärileikkauksista. Rajattomista ihmisoikeuksista sen sijaan jaksetaan lyödä rumpua. Pahemman luokan iljettävää kaksinaismoralismia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt pitää muistaa, että ne ihmisoikeudet eivät koske vaikkapa meidän lapsia tai naisia.
      Eikä myöskään matujen naisia tai lapsia. Ne koskevat vain ja ainoastaan muslimijätkiä.

      Poista
  4. Marin käyttää ja on käyttänyt taitavasti julkisuutta ja mediaa hyväkseen.
    Koko pääministerikausi meni oman brändin rakentamiseen mutta se floppasi kun ihmiset äänestivät oikein. Ei olla enää pääministeri.
    Sitten puhkesi kupla ja tuli avioero ja twitter viestissä "tiukka" vaatimus "Voisitteko jo lopettaa". Siis sen "yksityiselämän" käsittelyn.
    Kaikki on pelkkää teatteria ja nyt alkaa puolueen puheenjohtajuuskin olla ohi niin mitäs sitten - rivijäsen.

    Täytyyhän sitä kuitenkin olla esillä ja julkisuudessa kun siihen on pyrkinyt ja tottunut. Siinä kryptinen viesti toimii hyvin. Taas ollaan esillä.
    Kunnon punaisena hän saattaa valmistautua "puolustamaan" työläisten etuja yhdessä ammattiyhdistysliikkeen kanssa kun "paha, paha, paha hallitus" yrittää pelastaa Suomea ja sen taloutta?

    VastaaPoista
  5. En ole asiantuntija, mutta havaintoni viittaavat siihen suuntaan, että yleensä naisen pahin kampittaja ei ole mies vaan toinen nainen.
    Naiset kun käy toistensa kimppuun, niin mitään sääntöjä ei ole.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokemusasiantuntijana tiedän, että nainen on sekä miesten että naisten pahin kampittaja. Hankalia itsekkäitä tapauksia, jotka etsivät vartavasten riidan syytä milloin mistäkin.

      Poista
    2. Tämä on pelottavan totta. Näen sitä lähes joka päivä työympäristössä.

      Poista
    3. Tunteet vaikuttanevat naisilla keskimäärin enemmän käytökseen kuin miehillä. Se voisi selittää kiivamman käytöksen konflikteissa.

      Poista
  6. Ehkä hän tarkoitti tukensa Li Anderssonille, joka valehteli vakavalla naamalla, että yksikään Suomalainen ei tiennyt mitä sai, kun äänesti perussuomalaisia. Siis yksikään Suomalainen ei tiennyt. Minun mielestäni meitä oli 620 000, jotka tiesivät hyvin tarkkaan mitä äänestivät. Meinasiko Li Andersson, että kun päästää suustaan 1:620000 valheen, se menee läpi kuin väärä raha.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äänestämättä jättäneitä eli niin sanotussa Nukkuvien puolueessa on jäseniä noin 1.430.000.
      Jos heistä sisimmässään vaikka se 20,1% kannattaa perussuomalaista ajatusta eli noin 290.000 henkeä - joukkohan on yli 900.000 henkeä.

      Suomessa kaikki eivät vieläkään sisäistä edesmenneen vasemmistoliiton Outi Ojalan viisautta "Vahva valtiontalous on köyhän paras ystävä".
      Jotta vahvaan valtiontalouteen päästään uudestaan, on tuhlaajatyttöjen ja -poikien otetettava lusikka kauniiseen käteen ja tunnustettava, että säästäminen kirpaisee itse kutakin mutta on välttämätöntä.
      Kyllä minustakin keväällä äänestäneet tiesivät mitä haluavat - muutosta, joka johtaa hyvinvointivaltion pakolliseen päivittämiseen koska jatkuva velaksi eläminen täytyy päättyä.
      Se velanotto tuskin loppuu vielä tämän hallituskauden aikana mutta toivottavasti suunta saadaan käännettyä vaikka se kirpaiseekin. Naapurivaltiot nimittäin ovat sen jo tehneet.

      Poista
    2. Ei millään pahalla, mutta suomalainen pienellä alkukirjaimella lauseen keskellä. Helvetissä on oma paikkansa niille, jotka kirjoittavat suomea englannin sääntöjen mukaisesti.

      Poista
    3. Helvetissä on kuulemma erittäin kuuma paikka pilkun nussijoille.

      Poista
    4. No, miksi sitten esimerkiksi aloitat lauseen isolla alkukirjaimella ja laitat loppuun pisteen? Ota vain tieto vastaan, kun sen näin helposti saat.

      Poista
  7. Kuka muu minun lisäkseni erosi SDP:stä Marinin tultua pääministeriksi? En ole katunut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tarvinnut erota, kun ei ole koskaan kuulunutkaan eikä kuulu!

      Poista
  8. Ylipäätään, Manna "Jauhojengi" Sarin ei ole siinä asemassa, että voisi asettua muiden yläpuolelle tuomitsemaan toisia, olivatpa nämä "mitä hyvänsä" sukupuolta.

    VastaaPoista
  9. Helvetissä on varmaan montakin eri lokerikkoa jos siihen uskoo. Tuskin siellä Sannan mainitsemat naiset yksin on. Sitä paitsi julkaisussa olisi pitänyt olla tieto, että helvetissä on erityinen paikka henkilöille. Nykyajassa kun eletään.

    VastaaPoista
  10. Uniperin miljardineuvottelujen aikana Sanna sai onneksi apuja Tytti Tuppuraiselta, joka vakuutti, että Sannan osallistumisella neuvotteluihin oli hyvin suuri merkitys. Sannahan osallistui neuvotteluihin tekstiviestillä, jossa ilmoitti, että Tytti on neuvotteluvastaava, kun itsellä oli tärkeämpää tekemistä, eli juopottelu Ruisrockissa ja Kesärannassa pentujen kanssa. Näin demarityttö auttaa toveriaan valehtelussa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kalergi-suunnitelma24. elokuuta 2023 klo 13.37

      Kauppaneuvos Eero Lehti arvioi eräässä kolumnissaan, että saksalaisen neuvotteluosapuolen puolen tusinaa huippujuristia onnistuivat vetämään Saksalle n. 6-8 miljardia euroa suomalaisten tappioksi Uniper-neuvotteluissa.
      Tuppuraisellahan tiettävästi ei ollut ensimmäistäkään juristia apunaan.
      Suuresti ihailtu olkoon ex-pääministerimme Sanna Marin, kuten onkin ja Tytti Tuppurainen, jonka mukaan on väärin asettaa oma kansa edelle!

      Poista
    2. Tiettävästi Sanna perusteli Tuppuraisen lähettämistä Saksaan sillä perusteella, että "Tuppurainen puhuu sujuvasti saksaa". Sehän se pätevöittääkin liikeneuvotteluihin, joissa panoksena veronmaksajien miljardit.

      Poista
  11. Minusta on älytöntä ajatella, että minun pitäisi tukea jotain toista naista vain siksi, että kummallakin on tissit.

    Ennen vanhaan muuten ajateltiin pikemminkin niin, että naiset ovat luontaisia vihollisia keskenään. Tai ainakin kilpailijoita.

    Urheilua seuraavat tietävät, että vaikka naiset ovat kaikessa urheilussa miehiä huonompia, tämä ero korostuu joukkuelajeissa.

    Feministit muuten aina kitisevät miesten hyväveli-verkostoista. Ei pieneen mieleen mahdu, että miehet luovat ne ihan itse, ei niitä Patriarkka taivaasta anna. Naiset väitetysti paremmista sosiaalisista taidoistaan huolimatta eivät hyväsisko-verkoistoihin kykene. Ehkä olisi aika myöntää, että enemmän puhuminen ei tarkoita parempia sosiaalisia taitoja.

    Mutta kaikki tämähän on vain sisäistettyä naisvihaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan naisilla omat "hyväsisko"-järjestönsä tai mitä yhdistyksiä nämä nyt ovatkaan, esim. Ellun kanat ja V-tunvirkkaajat. Nimet jo kertovat, että mitkään älyn jättiläiset eivät ole asialla.

      Poista
  12. On hyvin perustein väitetty, että noin 10% miehistä monopolisoi itselleen yli 90% kaikista seksisuhteista. Maailman ja historian mitassa monogamia on lyhytaikainen anomalia. Jos pysyvä monogamia olisi asiain luonnollinen tila, sitä ei tarvitsisi teatraalisesti ritualisoida, vannoa ja vahvistaa ja sementoida, se vain olisi.
    Näin ollen, jos naisen psyyke johonkin olisi evolutiivisesti erityisen hyvin kehittynyt, se olisi haaremijuonittelut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minkälaista säätä on Moskovassa pidellyt? Pitikö vetää kypärää päähän kun wagnerpomojen lentokoneen riekaleet satoi niskaan?
      On teillä hieno maa ja upea johtaja. Heil Putler.

      Poista
  13. IS tänään

    Kokoomus kesä­kokouksessaan: ”Onko Sdp valmis siihen, että luotto­korttia vingutetaan surutta tulevien sukupolvien piikkiin?”

    https://www.is.fi/politiikka/art-2000009806204.html

    /////////////////////////////////

    Taisteluhuudon sijaan Marinin olisi syytä ajatella maan parasta ja tukea niitä naisia, jotka pyrkivät pelastamaan Suomen talouden katastrofihallituksen jäjiltä.

    VastaaPoista
  14. Miksei Marinin hallitus tehnyt mitään nuorisorikollisuudelle?
    Ei näin pahat asiat yht´äkkiä synny. Tähän pisteeseen on tultu useamman vuoden kehityksellä.

    HS tänään

    Jälleen jyrkkä nousu nuorten rikoksissa Helsingissä: Luvuissa erottuu hyvin nuorten joukko

    Nuorten rikosepäilyt ovat jyrkässä nousussa Helsingissä. Ilmiössä erottuu etenkin hyvin nuorten väkivalta.

    https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000009805768.html

    Artikkelista poimittua

    Nuorten rikosepäilyt ovat jyrkässä nousussa Helsingissä. Sama trendi näkyy myös valtakunnallisesti.
    Erityisen jyrkkää nousua näkyy muun muassa alle 15-vuotiaiden tekemiksi epäillyissä ryöstöissä sekä pahoinpitelyissä.

    Elokuun puoliväliin mennessä poliisin tiedossa oli 289 alle 15-vuotiaiden tekemäksi epäiltyä pahoinpitelyä. Vuonna 2022 tapauksia oli yhteensä 186.
    Nuorimmat tekevät siis suhteellisesti eniten väkivaltaa suhteessa muihin nuorten ikäryhmiin, mutta tämä ikäryhmä on tilastossa myös määrällisesti suurin.
    Huomattavaa kasvua on ollut myös 18–20-vuotiaiden tekemiksi epäillyissä ryöstöissä ja törkeissä pahoinpitelyissä.
    ...
    ...
    Rikoskomisario Sampo Suomala työskentelee Helsingin poliisin rikostutkinnan nuorisoryhmässä. Suomala on siis tekemisissä niiden alaikäisten kanssa, jotka ovat jo eksyneet kaidalta polulta.

    Suomalan oma tuntemus on, että usein rikosepäilyissä toistuvat samat nimet.

    Samanlainen viesti oli viime vuoden marraskuussa myös Itä-Uudenmaan poliisin poliisipäälliköllä Ilkka Koskimäellä.
    Koskimäki kertoi tuolloin Helsingin Sanomille nuorten väkivallan räjähtämisestä pääkaupunkiseudulla.

    ”Aina puhutaan, että nuoret voivat hyvin, ja varmasti valtaosa voikin. Mutta en minä ole koskaan aikaisemmin nähnyt tällaista polarisoitumista.
    Kuilu on järjettömän syvä", Koskimäki sanoi tuolloin.
    ...
    ...
    ”Lähdetään esimerkiksi kauppakeskuksessa seuraamaan ja sitten ryöstetään”, Suomala antaa esimerkin.

    Rikoksista epäillyistä valtaosa on poikia. Iso osa tulee perheistä, joissa vanhemmat ovat maahanmuuttajataustaisia.
    Suomala lisää, että alaikäisten kohdalla kyse ei ole katujengeistä: Nuoret eivät siis toimi yhdessä vaan tilastoissa korostuu pieni, toisistaan riippumattomien nuorten joukko.
    //////////////////

    No jos on kyseessä pieni(?) joukko niin sitä suuremmalla syyllä asia on hoidettava ennen kuin tulipalo leviää.
    Kyllä juoksupojat kelpaavat katujengeille. Siinähän heille on urapolku ellei yhteiskunta ryhdy toimenpiteisiin.

    VastaaPoista
  15. Sanna Marin, tuo jumaloitu kansainvälinen kaunotar?
    No on Sannasta kauniimpiakin kuvia, mutta eilisessä Iltalehden jutussa on kuva, jossa hänellä on se tavanomainen kylmä ja kova ilmeensä, jota täydentää tiukasti taakse sykerölle vedetyt hiukset ja musta poolopusero.

    Verrataanpa Riikka Purraan, säteilevät, kauniit kasvot, joista huokuu lämpöä. Hymyilevät silmät, eivät jähmettyneet teevadit..
    Ero Sannan kylmänkovaan katseeseen on huikea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritätkö sanoa, että kyseessä on Musta Kostaja?

      Poista
    2. Niin, ilmeisesti naismaku on hyvinkin yksilöllinen, koska en pidä Riikka Purra kovinkaan kauniina. Kovin iso leuka kuin Nikke Knattertonilla, iso hehtaarisuu ja kirveellä veistetyt kasvot. Kauniimpia naisia näkee jokaisella kahvilareissulla jopa Kuopiossa.

      Poista
    3. Kuopiossa on ihan ok naisia, kunhan silmä tottuu, sanoo vanha savolainen sanonta.

      Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!