maanantai 25. syyskuuta 2023

Suojeliko suomalainen virkakoneisto 4,8 miljoonan dollarin "Leenaa" tai Jaanaa?

Veronmaksajan rahoja on käytetty vuosien ajan täysin holtittomasti USA:ssa. Varoja luksuselämään käyttänyt "Leena" - tai olisiko ollut Jaana - ehti tuhlata peräti 4,8 miljoonaa euroa ennen kiinnijäämistään.

Tapaus osoittaa, ettei suomalaisten veronmaksajien rahojen käyttämistä valvota kovin tehokkaasti. Pikemminkin vaikuttaa siltä, että ne ovat jonkinlaista julkista ei-kenenkään omaisuutta samaan tapaan kuin julkiset vessat, joita voi sotkea ja rikkoa miten haluaa ilman, että ketään kiinnostaa.

Asiaan kiinnitti huomiota myös puhemies Jussi Halla-aho (ps), joka kertoi tulleensa tapauksesta huonovointiseksi. Ja arveli, että onko Suomessa jopa jonkinlainen "MAD-doktriini (´Mutual Assured Destruction´), jossa verovarojen ulosmittaamisesta kiinni jääneitä ei uhrata, koska nämä ilmiantaisivat silloin jonkun muun". 

Tämä voidaan tietenkin kuitata pelkkänä heittona, mutta koska "Leenan" tai Jaanan kavaltama summa on niin suuri - eikä häntä viety sellaiseen oikeusprosessiin, jossa seurauksena saattaisi olla rangaistus - on asia syytä tutkia erikseen ja kunnolla. Enkä siis tarkoita "Leenan" tai Jaanan osuutta, vaan koko valtion virkamiehistön korkeimman johdon toimia yhteisten varojen käytön huipulla. 

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Ei niin huonoa poliitikkoa, ettei hänelle tarjottaisi EU:n korkeaa pestiä
Ahne saa palkkansa
Ahne saa palkkansa

38 kommenttia:

 1. Tavallisen pulliaisen S-ryhmän osuuskuntajäsenyyskin on verottajan tiedossa ja tilillä kilisevistä kolikoista kertyvästä mitättömästä euron tai parin vuosikorosta peritään vero. Muutaman miljoonan euron kavaltamisesta Matti tai Maija Meikäläinen istuisi vuosia kiven sisällä. Juu, ei Suomessa ole korrtuptiota, koska täällä asuu maailman onnellisin kansa, joka maksaa jumalattoman suurta veroa, joista eliitti pääsee nauttimaan. Ei muuta kuin suut suppuun ja kohti pimeää ja kylmää talvea.

  VastaaPoista
 2. Moni lukija varmaan muistaa Pauli Vahteran laskelman vuodelta 2018 missä todettiin, että haittamaahanmuuton hinta on ainakin 3,2 miljardia vuodessa.
  Yrjön kirjoituksessa "Kaksi tabua" Pauli kommentoi

  "Laskelmani perustui vuoden 2018 tietoihin. Tänään samalla tavalla laskien ylitettäisiin 4 miljardin euron raja.
  Koska väkeä on tullut lisää, väkeä syntyy koko ajan enemmän ja tulijoiden palveluja on koko ajan lisätty. Luvusta puuttuivat mm. EU-maksujen kautta rahoitettava maahanmuuttoteollisuus.
  Ja vuosien mittaan olen useassa yhteydessä huomannut, että tuokin maahanmuuttomeno puuttuu tai olen sen arvioinut liian pieneksi."

  Puhutaan siis yli neljä (4) miljardia vuodessa periaatteessa kankkulan kaivoon.
  Miksi ei vieläkään ole julkistettu valtiovallan taholta näitä kuluja?
  Nyt olisi se syytä tehdä koska sieltä varmasti löytyisi säästöjä, joita tarvitaan valtion talouden kuntoon saattamiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ylen Ykkösaamun haastattelussa valtiovarainministeri Purra kertoi perustavansa työryhmän pohtimaan säästöjä ja muita keinoja, joilla voitaisiin parantaa valtion taloutta.
   Lista kuulemma tehdään poliittisen päätöksenteon pohjaksi. Asiaa käsitellään viimeistään hallituksen puoliväliriihessa 2025.
   Siihen on syytä listata myös säästöt maahanmuuttoteollisuudesta.

   Poista
  2. Valtion lainojen korkokulut ovat tänä vuonna n. 2,6 mrd €. Tulevina vuosina ennustetaan 3,5 mrd €/v.
   Tämäkin vertailu jo kertoo miten järkyttävän suuret on haittamaahanmuuton kulut Suomessa.

   Poista
  3. Kalergi-suunnitelma25. syyskuuta 2023 klo 9.36

   Poliittisen kentän vasemmalta laidalta kommunisti Arhinmäen lausahdus, että "valtionvelkaa ei tarvitse koskaan maksaa takaisin", on eräs erittäin valitettava esimerkki täysin holtitttomasta suhtautumisesta yhteisten rahavarojen käyttöön. Niinollen ei ole ihmettelemistä, että erityisesti poliittisen kentän vasen laita haluaa pitää portit auki kaikille maahamme tunkeutuville "hädänalaisille" loisille.

   Poista
  4. Yle tänään

   Kysely: Suomalaiset uskovat korkojen nousseen pysyvästi – nollakorot eivät palaa
   Yli 2000 suomalaista kertoi näkemyksensä 12 kuukauden euriborkorkoon viiden vuoden kuluttua. Vastausten keskiarvo oli 3,7 prosenttia.

   https://yle.fi/a/74-20051664
   /////////////////////////

   Jos tain syystä Suomessa suojellaan poliitikoitakin? Valtion velan korkomenot tulevat olemaan iso kuluerä valtion budjetissa jatkossa vaikka velkajarrun olisi voinut lakiin säätää aikoja sitten.

   https://fi.wikipedia.org/wiki/Velkajarru

   Poista
 3. Eikö myöskään VTT ole tarkastanut tilejä, kun tällaista yliviikarointia on päässyt taas tapahtumaan? Ja mitä erinomaista ja hyödyllistä Suomelle nämä Business Finlandin toimistot ympäri maailmaa ovat saaneet aikaan, kun kotimaassakin on rahaa jaettu konkurssikypsille yrityksille? Vanha totuus on se, että raha löysässä sillloin kun se ei ole omaa! Pitkään onkin saanut ihmetellä, miksi palvelut heikkenevät ja mihinkään ei ole kohta valtiolla enää varaa, vaikka verot ja maksut nousevat. Tässä ko. tarinassa on yksi niistä lukemattomista syistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsekkaappa tämä vihreä siirtymä ja ne sertifikaatit noin aluksi niin selviää keille se koko helvetin raha ohjautuu, lukeehan se aika suoraan jopa näissä valtioneuvoston julkaisuissa jos ymmärtää..

   Poista
 4. Kalergi-suunnitelma25. syyskuuta 2023 klo 9.16

  Tapaukset "Leena" ja Yli-Viikari varmastikin edustavat vain jäävuoren huippua.
  Jos kaikki vastaavanlaiset tapaukset, ml. erityisesti maahanmuuttoteollisuus tuotaisiin päivänvaloon ja laskettaisiin niiden kumuloitunut osuus valtion budjetin alijäämästä, niin tulos olisi varmasti pöyristyttävä.

  VastaaPoista
 5. Terhomatti Hämeenkorpi25. syyskuuta 2023 klo 9.41

  Arv. proffa, kirjoitit: "Tämä voidaan tietenkin kuitata pelkkänä heittona". Mutta mutta: JAH on sen verran / niin paljon viisas mies, että se ei varsinkaan puhemiehen pallilta heittele mitä sattuu!!!

  VastaaPoista
 6. Erilaiset yhdistykset, järjestöt ja hankkeet saavat valtion tukea. Monet niistä ovat vain paperilla ja nettisivustoilla olemassa. Otapas yhteyttä jonkin hankkeen toimitsijoihin päästäksesi osalliseksi kohderyhmään kuuluvana, saat huonosti peitettyä ivaa ja saat huomata, että varsinaista toimintaa ei olekaan. Myös maahanmuuttajilla, esimerkiksi somaleilla, on kymmeniä päällekkäisiä yhdistyksiä. Miksi muiden on maksettava näistä kokoontumisista tai "kokoontumisista" ? Harrastajat maksakoot omat harrastuksnsa.

  VastaaPoista
 7. Omistajaohjauksen kyvyttömyys Fortumin suhteen, tapaus Uniper, ei tietenkään sisällä kaveri- tai toverikorruptiota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Omistaja ohjauksen kyvyttömyys" oli kuule finanssineuvos varmasti hyvinkin kyvykäs tuskin olisi juha sipilä ehdottanut mitään kyvytöntä siihen rooliin. Ei se sipilä turhaan niitä omistusten piilotteluja ajanut ja vakeen valtion omistuksia siirrellyt, mitä luulet nykyisen omistajaohjausministerin tekevän koska oli toinen suuri puuhamies omaisuuksien piiloittelun sallivassa lainsäädännössä? Nyt on fortuminsa on vielä nestettä pumppattavaksi.

   Poista
 8. Punavihreät, jotka haluavat kasvattaa julkisen sektorin osuutta nyt yhdessä toistamaan: "Suomessa ei ole korruptiota." Koska siitä ei ole tuomioita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomi on euroopan korruptoituneimpia maita siksi julkiset palvelut ovat laskeneet viimeiset >20 vuotta mutta pumpattavat verorahat kasvaneet...

   Poista
 9. Hoitotakuun aikarajaa on syytä harkita uudestaan.
  Ei näillä hinnoilla ole mitään järkeä kuristaa yhteiskuntaa.
  Lääkärien koulutusta on lisättävä - vaikka lääkärien etujärjestö sitä vastustaisikin.

  IL 23.9.2023

  315 000 euroa julkista rahaa kuussa kolmeen lääkäriin – Samalla lähipalveluista leikataan
  Vuokralääkäri voi maksaa jopa viisi kertaa enemmän kuin virkalääkäri, käy ilmi Iltalehden selvityksestä.
  Vuokratyökustannukset ovat suuri ongelma hyvinvointialueille, joiden taloustilanne on synkkä.

  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/abb7e053-d557-44ea-b9a2-fc18bebee2b5

  Artikkelista poimittua

  * Hyvinvointialueet joutuvat käyttämään yhä enemmän rahaa vuokralääkäreihin.
  * Esimerkiksi Etelä-Karjalan hyvinvointialue oli valmis maksamaan kolmen silmälääkärin työpanoksesta 315 000 euroa kuukaudessa.
  * Samaan aikaan alue joutuu hakemaan säästöjä muualta, muun muassa supistamaan kansalaisille tarjottavia sote-palveluita.

  Alueet kertoivat vuokralääkärien kustannusten olevan tyypillisesti kaksin- tai kolminkertaisia omaan henkilöstöön verrattuna.
  Osa alueista kertoi, että vuokralääkäristä joutuu maksamaan jopa viisi kertaa enemmän kuin virkalääkäristä.

  Hyvinvointialueilla on lakisääteinen velvollisuus sote-palveluiden järjestämiseen, joten niiden on löydettävä henkilöstö näiden tehtävien hoitamiseen, maksoi mitä maksoi.
  Hyvinvointialueet saavat rahoituksensa valtiolta.
  Samalla kun yhä enemmän rahaa uppoaa vuokrahenkilöstön kustannuksiin, lähes kaikki hyvinvointialueet joko selvittävät palveluverkkonsa tilannetta tai aikovat tehdä siihen supistuksia.
  Käytännössä tämä tarkoittaa pienempien terveyskeskusten sulkemista tai niistä saatavien palveluiden vähentämistä tai aukioloaikojen heikentämistä.

  Hyvinvointialueet tekevät tänä vuonna arviolta yhteensä 1,2 miljardia euroa alijäämää, minkä vuoksi käynnissä on suuria säästöohjelmia.
  ...
  ...
  Silmäyksikön toiminta on ollut aiemmin kokonaan ulkoistettu, mutta hyvinvointialueen aloittaessa se täytyi ottaa omaksi toiminnaksi. Syynä on sote-lain vaatimus ”riittävästä omasta tuotannosta”.
  Virkalääkäreitä hyvinvointialue ei saanut, ja kilpailutuksessa 315 000 euroa oli Leskisen mukaan edullisin tarjous. Sopimus on voimassa toistaiseksi.

  Leskinen sanoo, ettei hyvinvointialueella ollut mahdollisuutta nostaa virkalääkärinä toimivan silmälääkärin palkkatarjousta esimerkiksi 50 000 euroon.
  Syynä on hyvinvointialueita koskeva laki palkkaharmonisaatiosta, eli palkkojen yhdenmukaistamisesta.
  Jos silmälääkäreille ryhdyttäisiin maksamaan näin kovaa palkkaa, Leskisen mukaan muut erikoislääkärit voisivat perustellusti vaatia
  nykyisen lain perusteella oman palkkansa korottamista samalle tasolle. Siihen hyvinvointialueella ei olisi varaa.
  ...
  ...
  Hyvinvointialuejohtaja Jari Jokela muistuttaa, että työvoiman vuokraus ja ”vuokratyön kohtuuttomankin kallis hinnoittelu” johtuu siitä, että työvoimaa tarvitaan enemmän kuin sitä on tarjolla.
  – Siksi on tärkeää, että tekoälyä, robotiikkaa, digitalisaatiota käytetään yhteiskunnan eri sektoreilla viisaasti niin, että ihmistyötä voidaan kohdentaa eniten sinne, jossa sitä eniten tarvitaan, Jokela sanoo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhteiskunnan terveydenhoitoa järjestämään asettamat organisaatiot ovat aivan järkyttävän haluttomia, jostain aivan käsittämättömästä syystä, parantamaan lääkärien ja sairaanhoitajien työoloja, tehtävien jakoa ja palkkausta. Sama summa mikä tarvittaisiin asioiden kuntoon laittamiseen, menee sitten toista kautta tähän vuokrafirmojen porukkaan ja siten yleensä ulkomaille. Eihän noista firmoista ole kuin harva enää suomalaisomistuksessa. Sama koskee vaikkapa apukäsien eli hoitoapulaisten/sihteerien palkaamista. Tämä porukka lakkautettiin ja alettiin "säästää" pistämällä vaikkapa lääkärit tekemään heidän työnsä. Halpaa kun sama työ tehdään triplapalkalla, eikö olekin? ja päälle päätteeksi maksetaan työttömyyskorvausta sellaisille henkilöille jotka voisivat tehdä nämä hommat melkein sen työttömyyskorvauksensa hinnalla. Yhteiskunnan rahantuhlaus on jossain aivan käsittämättömissä sfääreissä nykyään.

   Poista
 10. Eiköhän tuo luvallinen ja hieman luvaton toiminta (ei rikosoikeudellisia seuraamuksia sisko-ja sen veliala jo pienimmän kunnan valtuuston

  VastaaPoista
 11. Mitä tähän voi sanoa tai mitä voisi tehdä! Järjestelmä itse ja järjetelmästä elävä syöttiläsporukka on kasvanut niin massiiviseksi ettei sitä pysty edes ymmärtämään.
  Nettoveronmaksajana koen suurempaa pahoinvointia, kuin Halla-aho.
  En näe mitään muuta keinoa vaikuttaa asioihin, kuin pienentää mahdollisimman paljon maksamiani veroja ja veroluonteisia maksuja, kaikin mahdollisin keinoin.
  Hyvinvointi yhteiskunta on tullut tiensä päähän, tämä pitää saada konkurssiin mahdollisimman pian, järjestelmä on täysin mätä ja korruptoitunut kaikilla tasoilla.

  Voi Aikoja Voi Tapoja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo tervehdyttävän romahduksen edistäminen eli akseleraatio on suomessa muuten kriminalisoitu 😂. Mutta ole huoleti, tätä menoa tavara kohtaa tuulettimen siivet alle 15 vuodessa, eli eipä sitä romahdusta tarvitse enään edistellä 😂.
   Nauti vaan kyydistä, se on oleva huikea 😂😂😂....
   -Lukija

   Poista
 12. ...oikeuskäytännön mukaan). Olisiko aika alkaa mainostaa lukiosta valmistuville lakimiehen tai urapoliitikon uraa. Jälkimmäiseen voi mukavasti liittää ceeveehen toiminnat kaikissa maissa suoritetuissa korkeatasoisista yliviroista, jotka edesauttavat ennen Maailmanvalloitukseen ryhtymiseen vaadittavaa CV-merkintää PofFi8n____ (täytä itse).

  VastaaPoista
 13. Yle tänään

  Maahanmuuttovirastolta löytyi ulkopuolisen tarkastuksessa laittomia hankintoja

  Valtiontalouden tarkastusviraston tarkastuksissa merkittävimmät rikkeet löytyivät Maahanmuuttovirastosta. Virasto aikoo parantaa osaamistaan saatujen suositusten perusteella.

  https://yle.fi/a/74-20051721

  Artikkelista poimittua

  VTV tarkasti kuudessa eri kohteessa yhteensä 14 hankintaa, joissa palvelua on tilattu pitkään samoilta tuottajilta.
  Neljään niistä sisältyi suorahankintoja, jotka olisi viraston mukaan pitänyt kilpailuttaa.

  Kolme taloudellisesti merkittävintä tapausta löytyi Maahanmuuttovirastosta. Se on toteuttanut suurta UMA-tietojärjestelmähankintaa mittavin suorahankinnoin vuoden 2006 kilpailutuksen jälkeen.
  VTV:n mukaan hankinta olisi pitänyt kilpailuttaa uudelleen jo yli kymmenen vuotta sitten, kun kokonaisuutta laajennettiin merkittävästi.

  Lisäksi kahteen vastaanottokeskustoiminnan hankintaan on sisältynyt lainsäädännön vastaisia suorahankintoja, VTV kertoo.
  ...
  – Vuosina 2011 ja 2016 tehtyjen hankintojen epäselvyydet nousivat esille VTV:n tehdessä selvitystään.
  Olemme sen jälkeen selvittäneet asiaa ja haluammekin kiittää VTV:tä tämän esille nostamisesta, ylijohtaja Ilkka Haahtela sanoo tiedotteessa.
  ...
  VTV:n mukaan kilpailun vähäisyys on riski pitkäkestoisissa palveluhankinnoissa,. Monissa tarkastetuissa hankinnoissa yksittäisiä hankintoja ei ollut kilpailutettu lainkaan tai tarjouksia oli tullut vain yksi tai kaksi.
  Joissain tapauksissa kilpailutetun kauden jatkoksi oli tehty lukuisia suorahankintoja.

  VastaaPoista
 14. Kustannukset sen kuin lisääntyy:

  Yle tänään

  Jengirikollisuus on merkittävä ongelma myös Suomessa, myöntää poliisiylijohtaja Kolehmainen

  Hallitusohjelman mukaan poliisin budjettia tulisi kohdentaa erityisesti nuoriso- ja jengirikollisuuden torjuntaan.

  https://yle.fi/a/74-20051697

  Artikkelista poimittua

  – Tilastot osoittavat aika viiltävästi sen, että nuorisoväkivalta on kasvanut todella rajusti, sanoo Kolehmainen.

  Hallitusohjelman mukaan poliisi on saamassa yli kahdeksan prosentin lisärahoituksen ensi vuodelle.
  Budjettia tulisi kohdentaa erityisesti nuoriso- ja jengirikollisuuden torjuntaan, ja niin tullaan Kolehmaisen mukaan tekemäänkin.
  ...
  Yhteiskunnallinen, yhteinen ongelma

  Jengirikollisuus on pysynyt tiukasti otsikoissa kuluneen syksyn ajan, sillä naapurimaa Ruotsissa on syyskuun aikana ammuttu kuoliaaksi jo yhdeksän ihmistä rikollisjengien välisissä väkivaltaisuuksissa.
  Kolehmainen on kantaa huolta siitä, ettei Suomen tilanne äityisi samankaltaiseksi.

  – Kollega Ruotsissa, Anders Thornberg (poliisiylijohtaja), koko ajan varoittaa, että ”tehkää Suomessa nyt toimenpiteitä, että tilanne ei teillä äidy samanlaiseksi kuin Ruotsissa”, Kolehmainen kertoo.
  ...
  Sen lisäksi, että tulevaisuuden työpaikat täyttyvät pääosin tuoreista poliiseista, toivoo poliisiylijohtaja myös muunlaista osaamista.
  Etenkin hallinnossa ja tutkinnassa uudenlaiset haasteet tuovat uudenlaisia vaatimuksia.
  – Haluan, että hallintoon tulee siviilitaustan tutkinnon omaavia. Me tarvitsemme kauppatieteilijöitä, tutkintaan ict-insinöörejä, juristeja, vartijoita, niin edelleen, Kolehmainen toteaa.
  ///////////////////////////

  No niin, nyt se on sitten YHTEINEN ongelma vaikka järki-ihmiset ovat yli vuosikymmenen ilmaisseet mielipiteensä mitä ongelmia on tulossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MTV uutiset tänään

   Alaikäinen tyttö pahoinpidelty Espoossa – poliisi selvittää tapahtumia

   https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/alaikainen-tytto-pahoinpideltiin-espoon-soukassa-viikonloppuna-poliisi-selvittaa-tapahtumia/8785562

   Artikkelista poimittua

   Välikohtaus tapahtui poliisin mukaan lauantai-iltana Espoon Soukassa sijaitsevan ostoskeskuksen liepeillä. Yhden henkilön epäillään pahoinpidelleen noin 15-vuotiasta uhria.
   – Ensipartiot saivat paikalla olleita puhutettua sen verran, että epäillyn tekijän henkilöllisyys on ainakin alustavasti poliisilla tiedossa, kertoo rikosylikonstaapeli Juuso Sirén.
   ...
   Paikalla muutakin nuorisoa

   Poliisin mukaan tapahtumapaikalla oli pahoinpitelyn aikaan jonkin verran "nuorisoporukkaa".
   Sirènin mukaan poliisin tiedossa ei kuitenkaan ole, kuinka paljon.
   ...
   Poliisin tiedossa olevan epäillyn lisäksi muita paikalla olleita ei silti epäillä rikoksesta.
   – Tässä vaiheessa puhutaan yksittäisestä epäillystä, Sirén sanoo.

   /////////////////////////

   Muutama vuosi sitten puhuttiin aina "yksittäistapauksista".
   Nyt on siis vain yksittäinen epäilty.

   Poista
 15. Niin demokratia kuin rahaohjasteinen talousajattelukin ovat valistuksen tuotteita, ja valistus on vanhoissa eurooppalaisissa kielellis-kulttuurisissa kansallisvaltoissakin jo jonkin aikaa ollut muuttumassa valitukseksi.

  Isot ajatukset ovat olleet liian isoja, eikä demokratiasta koko ajan vahvistuvan "opillisuuden" maailmassa koskaan tullut sääty-yhteiskunnan ja siihen olemuksellisesti kutoutuvan korruption korvaajaa. Kun demokratia nyt on jalostettu puhtaiksi reaalimaaperältä irronneeksi ihanteelliseksi iskulauseeksi, ja kun internatsionalistista EU-kolossiakin jotkut pitävät demokratian korkeimpana saavutuksena, ei ihme, että rujossa reaalitodellisuudessa alkaa paljastua kaikenlaista vähemmän ihanteellista omaneduntavoittelua.

  Niin sanottu maahanmuuttoteollinen kompleksi odottaa tilintarkastajiaan ja purkajiaan. Siinä sitä varmaan äläkkää syntyy. Luulen, etteivät täydellisen mielettömyyden -- eikä vain mielettömyyden vaan käytännössä käänteisen rasismin harjoittamisessa rakennellut totaalisen korruptiiviset kuviot kestä päivänvaloa. Tämä luuloni voi tosin osoittautua vielä riittämättömäksi sen rinnalla mitä sanoja kansallisvaltion perusteiden tuhoamisesta pitäisi käyttää.

  VastaaPoista
 16. IL tänään

  Riikka Purra: ”Veronmaksajien rahaa ei saa käyttää humpuukiin”
  Eläkkeelle jäävä perussuomalaisten työmies Matti Putkonen on varma, että perussuomalaiset pitää kiinni hallitusohjelmasta eikä lähde siitä luistamaan.

  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/6c31e797-8cdc-472c-b4d4-395a7ed2df30

  ------------------------------------------

  Turvapaikanhakijoiden tukisummaa leikataan
  Orpon (kok) hallituksen säästötoimet iskevät myös turvapaikanhakijoiden tukeen.

  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/42338a61-bfde-4567-974c-deb42ca6270d

  VastaaPoista
 17. Taas tuli lisäkuluja

  IL tänään

  Vasarahyökkääjä kävi bussikuskin kimppuun Helsingin liikenteessä – Pääsi pakoon

  https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/187c93f0-7af2-4cdd-8107-2b24da3f4b7c

  Artikkelista poimittua

  Tuntematon henkilö hyökkäsi vasaran kanssa linja-auton kuljettajan kimppuun Helsingin Jakomäessä maanantaina päivällä.
  Poliisi sai hälytyksen Somerikkotielle hieman kello 12 jälkeen päivällä. Tuntematon henkilö yritti rikkoa bussin ikkunaa ja bussin kuljettajan pleksilasia vasaralla.
  ...
  Bussinkuljettajan päälle lensi tiettävästi lasinsiruja, mutta muutoin hän selvisi tilanteesta vammoitta, sillä tekijä ei päässyt kuljettajaan käsiksi.
  Kun tilanteesta soitettiin hätäkeskukseen, poistui henkilö paikalta.

  Helsingin poliisilla ei maanantaina kello kahden aikaan ollut tietoa, oliko bussissa tapahtuma-aikaan matkustajia.

  Poliisi yritti etsiä tekijää alueelta, mutta häntä ei toistaiseksi ole tavoitettu.

  VastaaPoista
 18. Professorin kirjoitus tuotti heti tulosta :)

  Yle tänään

  HBL: Helsingin pormestari Juhana Vartiaista epäillään luottamusaseman väärinkäytöstä

  Rikosepäily liittyy HBL:n mukaan Pohjola-Norden-kansalaisjärjestön toimintaan. Poliisi on tutkinut järjestöön liittyvää rikosepäilyä vuodesta 2021 asti.

  https://yle.fi/a/74-20051824

  Artikkelista poimittua

  Rikosepäily liittyy HBL:n mukaan Pohjola-Norden-kansalaisjärjestön toimintaan.
  Järjestö edistää pohjoismaista yhteistyötä Suomessa ja Vartiainen on toiminut järjestön hallituksen puheenjohtajana.
  ...
  Pohjola-Norden ja sen tukisäätiö epäilevät Oksasen kavaltaneen varoja hallitsemalleen pankkitilille, josta hän olisi siirtänyt ne edelleen omille tileilleen.
  Oksanen irtisanoutui tehtävästään toukokuussa 2021.
  Vartiainen on HBL:n mukaan yksi viidestä tapauksen rikosepäillystä.
  Poliisi on kertonut tiedotteessa, että epäiltyjen epäillään laiminlyöneen talouden ja hallinnon valvontaan liittyviä tehtäviään.

  Vartiainen kiistää HBL:lle syyllistyneensä rikokseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon pitäisi pysytellä kotisohvallaan torkkupeiton alla.

   Poista
  2. @Acidum
   Kai tiesit että juhana on koti-naturisti, eli ei käytä vaatteita kotioloissa.

   Poista
  3. Mitäs luulette, miksi vartiainen oli siinä porukassa ukrainassa joka suunnittelee jälleenrakennusta ja koordinoi varoja, kitkemässä korruptiota? https://www.youtube.com/watch?v=2Z4m4lnjxkY

   Poista
 19. Ehkei lukiossa tarkoitettu aivan tätä, kun sanottiin, että suhteita kannattaa luoda jo hyvissä ajoin tulevaa elämää varten. Mutta näkeehän sen tässä kuitenkin, että mitä suhteilla tekee, jos niistä ei ole mitään hyötyä. Ja tällä kertaa ainakin tuntuu siltä, että niistä on hyötyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen aina pitänyt "suhteiden luomista" hyvin kyynisenä hommana. eli sehän terkoittaa ihmisiin tutustumista ja heidän kanssaan kaveeraamista vain siksi että jossain vaiheessa pääsisi hyötymään heistä. Ei istu meikäläisen pirtaan lainkaan, valitsen kaverini aivan toiselta pohjalta enkä siksi että heistä saattaisi olla hyötyä jonain päivänä. Kaipa tuo joltain sosiopaatilta onnistuu noin, ja pidän moisen ohjeen antajiakin jonkin sortin sosiopaatteina.

   Poista
 20. Tämä on hieman ottiatuota mutta pohtimisen arvoista kenties. Ruåtsin rinsessa käväisi kylässä. Omaa suka Bernadotte. Kuten tämä suomalaisten kusettajakin kuulemma. Kävikö kenties anelemassa armoa sukuloiselle ettei häntä saa tuomita, onhan hän kuitenkin ns. herrakansaa ja omaa sukupolvien mittaiset perinteet suomalaisen rahvaan alistamisessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Bernadotte" on täysin keksitty nimi:

   https://www.murha.info/rikosfoorumi/viewtopic.php?p=1515750#p1515750

   Nimi on Jaana Colangelo, ilmeisesti avioliiton kautta;
   suomalainenkin nimi mainittu mutta ei vahvistettu.
   Omaa ilmeisesti myös USAn passin, jolla on voinut ottaa nimekseen Bernadotte.

   Poista
  2. On ollut ikuisuuden siksi suomessa olisi pitänyt tehdä lustraatio koska suurimmat johtajat ovat sieltä venäjän kaupan puolelta josta lähes koko hallinnon korruptio periytyy..

   Poista
  3. ton vastauksen piti olla artikkeliin..

   Poista
 21. Rahat loppuivat, lähettäkää lisää rahaa.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!