torstai 14. syyskuuta 2023

Välimerellisiä tunnelmia Lampedusalta

Välimerellä Tunisian rannikon lähellä sijaitseva, mutta Italialle kuuluva, Lampedusan saari on tullut tunnetuksi EU:n alueelle pyrkivien kehitysmaalaisten astinlautana. Siksi oli mielenkiintoista havaita Samuli Salmisen linkittämä italialaisen toimittajan raportti. 

Valitettavasti en osaa italiaa, joten jouduin teettämän käännöstyön tekoälyllä. Lopputulos välittänee toimittajan sanoman, joten tarjoan sen hiukan paremmalle suomelle muokattuna teille, arvoisat lukijani. Samalla vihjaisen, että kyseinen toimittaja on upottanut mielenkiintoisia videoita viestiketjuunsa. 

Angela Caponnetto: "riittää! On aika tehdä konkreettinen analyysi hallitsemattomista ihmisvirtauksista kohti Lampedusaa. Nämä eivät ole siirtolaisia, vaan poikkeuksellisia ihmisiä. Vuoden alusta on tapahtunut noin 125 000 maihinnousua eli suunnilleen saman verran kuin vuonna 2016. Silloin kuitenkaan saarella ei ollut niin paljon kaaosta kuin nyt: miksi? 

Miksi Keski-Välimerellä tuntuu kuin olisimme Rooman kehätiellä? Me harvat akkreditoidut toimittajat liikumme edestakaisin sotilas- ja siviilialuksilla dokumentoidaksemme lähes Pohjois-Afrikan rannikon tuntumassa tapahtuvia pelastustoimia - jopa 3 000 päivässä. 

Tietenkin puhumme liikehdinnästä, joka on palautunut pitkään aikaan suurimittaisimmaksi - tosin se oli ennakoitavissa. Miksi sitten päädymme tähän tilanteeseen, jossa Lampedusa on vaarassa räjähtää milloin tahansa?"

Sama toimittaja: "kello 13.09 saapui 5 000 ihmistä, mikä on enemmän kuin Lampedusan väestömäärä. Tämä johti Agrigenton syyttäjän vetoomukseen instituutioille ja kansalaisille tilanteen poikkeuksellisuuden vuoksi."

* * *

Kysymys täällä pohjolan perukoilla kuuluu tietenkin, että näkyvätkö Välimeren tapahtumat myös meillä. Tulevaisuutta on tietenkin mahdotonta ennustaa, mutta maahanmuuttoviraston tilastojen mukaan humanitaarisen suojelun hakemusten määrät ovat  lisääntyneet myös Suomessa. 

Syynä tähän ovat kuitenkin lähinnä Ukrainasta tulevat pakolaiset. Suurin ongelmamaahanmuuttajien ryhmä on viimeisen 12 kuukauden aikana ollut irakilaiset, jotka ovat jättäneet yhteensä vajaat 1 800 kansainvälisen suojelun hakemusta, joista noin puolet on ollut hylkäyspäätöksiä saaneiden henkilöiden uusia vedätysyrityksiä. 

Tämä ei tietenkään tarkoita, etteivätkö kehitysmaalaiset  jossain vaiheessa keksisi jälleen lähteä etsimään onneaan Suomesta. Tämän mahdollisuuden toteutuminen on tietenkin sitä suurempi, mitä innokkaammin suomalaiset päättäjät viestivät oman maamme erinomaisuutta tulijoiden vastaanottajana. 

Siksi on aivan erinomaista, että Suomella on uusi hallitus, jolla ei ole edeltäjänsä kaltaista intohimoa houkutella luku- ja kirjoitustaidottomia maahanmuuttajia "paikkaamaan" työvoimapulaa. Tosin myöskään vuonna 2015 ei ollut vallassa vihervasemmistolainen kabinetti, vaan pääministeri Juha Sipilän (kepu) johtama hallitus, joka päämiehensä suulla lähetti Irakiin erityisviestin suomalaisten poikkeuksellisesta halukkuudesta ottaa koteihinsa sikäläisiä nuorukaisia. 

Toivottavasti Petteri Orpo (kok) ei toista edeltäjänsä virhettä. Siis nimenomaan toivottavasti, sillä emmehän me valitettavasti ole unohtaneet nykyisen pääministerimme tätä päätöstä.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Välimeren tilanne edellyttää kansan tahdon noudattamista
Kehitysmaalaisten määrä Välimerellä on jälleen kasvussa
Petteri Orpo myi Suomen laittomille maahanmuuttajille

28 kommenttia:

 1. "Valitettavasti etsimääsi blogisivua ei ole olemassa."
  - Tämän päivän jutun lopussa oleva linkki ei toimi .. tms

  VastaaPoista
 2. Voisikohan tuon saaren muuttaa nykyistä vähemmän haitalliseksi, vaikkapa ydinkoealueeksi?

  VastaaPoista
 3. Hesarin etusivulla on nyt otsikon perusteella nyyhkyjuttu näistä Välimeren siirtolaisista, jossa tunteisiin vedotaan lääketokkurassa mereen hukkuvista lapsista. Tuossa Professorin linkkaamassa Samulin videossa ei paljoa lapsia näy (ehkä ne on sitten meressä). Eilen kuuntelin sivukorvalla aamu-uutisia ja siinä haastateltiin meidän meppejä liittyen Von der Leyenin linjapuheeseen ja mitä siltä odotetaan. Taisi olla Modig äänessä, joka loihtimahan, että odotetaan kantaa pakolais- ja siirtolaistilanteeseen. Olin jo sitä mieltä, että todellakin, sillä tilanne on kestämätön. Silvian tausta kuitenkin väritti hänen näkemyksenä siihen suuntaan, että nykyinen tilanne on Euroopan häpeätahra kun tilannetta (lue = ihmisiä hukkuu ja kumiveneessä on ikävä keikkua) ei ole saatu ratkaistua siirtolaisille suopeaan suuntaan. Niin kauan kuin tämmöiset ihmiset ovat päättämässä Euroopan asioista ja muut kansallisia etuja ajavat leimataan natseiksi ja äärioikeistoksi, sekä solidaarisuuden- ja ihmisoikeuksien yms. polkijoiksi, niin maanosamme tulevaisuus ei näytä kovin houkuttelevalta.

  Presidenttikisassa gallupien kärjessä roikkuu Pekka, jonka äänestäjäkunnan ytimen muodostaa alle 50-vuotiaat punavihreät naiset. Hyviä vuosia tulossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Järki-ihmiset korvaavat Pekan Jussilla.

   Poista
  2. Tällaista ropakantaa:
   https://mail.google.com/mail/u/0?ui=2&ik=8265b9afdf&attid=0.1&permmsgid=msg-a:r838648356033070443&th=18a7507dc7cb991e&view=att&disp=safe&realattid=18a7507cc80a8009fb71

   Poista
  3. eikä kestä sihen päätymistä täyttä kymmentä vuottakaan, maailman saastat

   Poista
 4. Mihin on kadonnut eurooppalaisten itsesuojeluvaisto?
  Voi myös kysyä, että kuinka monta esimerkkiä tarvitaan ennen kuin ymmärretään mitä haittahaanmuutto teettää yhteiskunnille?
  On esimerkkiä Ruotsista, Ranskasta, Kreikassa on ogelmia, on tämä Lampedusa ja muualla Italiassa on ongelmia, Saksassa on ongelmia, useimmat lukijat tietävät Suomen ongelmista jne jne.
  Milloin uskalletaan todeta, että haittamaahanmuutto täytyy lopettaa koska se on haitallista yhteiskunnalle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se on todettu ja tiedossa. Mutta silti 80 % kannattaa tätä kehitystä ympäri Euroopan.

   Poista
  2. Ei.
   Ainoastaan ympäri naisten ja miesoletettujen metroseksuaalien hallitseman läntisen Euroopan.

   Baltiassa ja Visegrád-maissa tällaista ei kaivata eikä sitä siellä esiinny.

   Poista
 5. Miksi. Koskaan. Ei. Puhuta. Hallitsemattomasta. Lisääntymisestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ano 0859: Siksi. Koska. Se. Olisi. Kuulemma. Keharien. Syyllistämistä. Näin on minulle(kin) todennut naisoletettu tosiuskovainen.

   Poista
 6. Tuo PO:n linkki ei auennut
  Olisikohan sen sisältö ollut: Pakolaisten motiivien arvostelu on rasismia?

  VastaaPoista
 7. Tuo aukeamaton linkki lienee ja löytynee päivän jutun lopussa "Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:" -kohdassa olevana alimpana juttuna...

  VastaaPoista
 8. Suvaitsevaistolle "kiitokset". Tähän on tultu teidän toimintanne vuoksi.
  Onneksi on sisäministeri, joka toimii. Valitettavasti tämäkin artikkeli kertoo sen, että Ruotsin tiellä ollaan :(
  Tämän lisäksi pitää harkita myös rangaistukset kohdilleen. Nämä tyypit eivät ojennu pään silityksella eikä kasvatuskeskusteluilla tai nuhteilla.
  Tuskin edes Ruotsin poliisin keino - pulla ja kahvi - toimii?
  Artikkelin videolla hän toteaa myös toimenpiteitä kielikoulutukseen ja onhan se selvää, että jos maahan tullaan, on opeteltava myös maan kieli.

  MTV uutiset tänään

  Ruumiintarkastus kenelle tahansa ilman rikosepäilyä – sisäministeriltä radikaali ehdotus katujengien kitkemiseksi

  https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ruumiintarkastus-kenelle-tahansa-ilman-rikosepailya-sisaministerilta-radikaali-ehdotus-katujengien-kitkemiseksi/8778092

  Artikkelista poimittua

  Jengirikollisuuden kitkeminen oli Rantasen pöydällä myös aiemmin tällä viikolla, kun hän vieraili Ruotsissa tapaamassa maahanmuutto- ja oikeusministerin.
  – Kävimme paikallisessa maahanmuuttovirastossa, ja kyllä siellä sanottiin suoraan, että huono kotoutuminen, maahanmuutto ja rikollisuus liittyvät yhteen.
  ...
  ...
  Rantanen kääntäisi katseet rikollisuuden torjunnassa Tanskaan.
  – Ruotsissa katsotaan Tanskaa, jossa on ollut hyviä toimenpiteitä jengirikollisuuden torjumiseksi, ja nähdäkseni on saatu aikaan hyviä tuloksia.
  Meidän kannattaa katsoa sekä Tanskaa että Ruotsia.
  ...
  – Ajatuksena on, että tiettyyn rajattuun aikaan tai alueeseen, jossa on havaittu huomattavan paljon rikollisuutta, poliisi voisi silloin tarkistaa ilman rikosepäilyä.
  Tällä tavalla voitaisiin esimerkiksi hakea pois ampuma- ja teräaseita.
  – Kuulin, että Ruotsi hakee itselleen tätä samaa mallia.

  VastaaPoista
 9. Villin Lännen Meininkiä

  IL tänään

  Lauttasaareen laskeutui pelon ilmapiiri – Poliisi selvittää nuorisojengin tekemisiä
  Poliisi on tietoinen Lauttasaarta terrorisoivista nuorista. Asiaa selvitetään. Kokonaisuuteen liittyen on tutkinnassa yksi rikos, jota tutkitaan ryöstönä.

  https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/3c8a1032-aabc-43b6-892e-c004b7549b74

  Artikkelista poimittua

  Nuorisojengi metrolla

  Paikallisessa Lauttasaari-lehdessä on kerrottu tapauksesta, jossa porukan jäsenet olisivat saapuneet elokuun lopussa metrolla Lauttasaareen, peittäneet kasvonsa ja lähteneet seuraamaan lapsia.
  Lehden tietojen mukaan tapauksesta on tehty rikosilmoitus.

  Lauttasaari-lehti on haastatellut naista, jonka lapsi oli onnistunut pääsemään pakoon tilanteesta.

  – Hänen ystävänsä oli tullut ryöstetyksi ja pahoinpidellyksi. Olen asunut Lauttasaaressa yli kymmenen vuotta, koskaan aiemmin emme ole kuulleet vastaavista tapauksista,
  kertoi tapauksesta Lauttasaari-lehdelle kertonut äiti.

  VastaaPoista
 10. "Syöpä" leviää.

  IS tänään

  Teinipojat pysäyttivät Anninan 9-vuotiaan tyttären kotimatkalla – sitten tapahtui niin röyhkeä teko, että poliisipartiokin järkyttyi

  Tuusulalaisen Anninan pieni tytär palasi kesäiltana kotiin itku kurkussa ja pelästyneenä. Kun äidille selvisi, mitä oli tapahtunut, ensireaktio oli suuttumus.
  ”Tällainen nuorisokulttuuri näyttää nyt valuvan myös tänne maakuntiin”, hän sanoo.

  https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009834001.html

  Artikkelista poimittua

  Kello oli jo yli kahdeksan illalla, eikä tyttö normaalisti liikkunut näin myöhään ulkona. Nyt oli kuitenkin kesäloma ja ilta oli valoisa.
  Parin kilometrin matka polkupyörällä tuttavaperheen luota taittuisi nopeasti.

  Tytär oli oikaisemassa paikallisen koulun parkkialueen läpi, kun paikalle yllättäen kurvasi musta mopoauto. Kyydissä istuneet kaksi teini-ikäistä poikaa nousivat ulos ja pysäyttivät tytön.
  ...
  Yksi pojista tyytyi katselemaan vierestä, kun toinen alkoi käskyttää tyttöä. Pojat halusivat hänen käsilaukkunsa ja sen sisällä olleen lompakon.
  Käskyjä antanut poika oli kaivanut tehosteeksi esille teräaseen, ilmeisesti kääntöveitsen.
  Hämmentynyt tyttö luovutti pojille kassinsa. Lapsen lompakosta nuoret löysivät vain pari euroa. Kaksikko vaikutti hyvin turhautuneelta pieneksi jääneeseen saaliiseen.

  He ”kollasivat” vielä laukun läpi ja rypistelivät lompakossa olleet kuitit.
  ...
  ...
  Lopulta Annina tarttui puhelimeen ja soitti. Poliisipartio saapui nopeasti perheen kotiin puhuttamaan tyttären ja kirjaamaan rikosilmoituksen.
  Itä-Uudenmaan poliisi vahvistaa Ilta-Sanomille saaneensa heinäkuussa kuvatunlaisen tehtävän ja kirjanneensa tapahtuneesta rikosilmoituksen. Asiaa tutkitaan ryöstönä.

  – Partiokin totesi meille, että tällaista on nyt ollut lisääntyvässä määrin kesän aikana. Sama ilmiö oli kuulemma näkynyt myös lähialueilla, Keravalla ja Järvenpäässä, Annina kertoo.
  – Hekin olivat aika järkyttyneitä siitä, että näin pieni ihminen joutui kohteeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kyllä haiskahtaa ikävä kyllä kantisten tekosilta. Ajaako somppu mopoautolla? Ja jos ajaa, kuka maksaa? Toisaalta, olen nähnyt veneileviä murjaaneja Vuosaaren vesillä.

   Poista
  2. Lisää poimintoja artikkelista:

   "Äitinä ja tuusulalaisena paikallispoliitikkona Annina kertoo pitävänsä nuorten rikollisuuden kasvua hyvin huolestuttavana."
   Mistähän puolueesta?
   Siitä antaa lisävihjettä tämä poiminta:

   "Tällaista tekevä lapsi tai nuorihan ei itsessään ole paha, vaan jokin on ajanut hänet siihen."

   Että voi mun byää näitä poikaparkoja, kun heillähän tässä on niiiin paha olla!
   Kyllä heille pitäisi antaa oikein paljon vierihoitoa, rintaruokintaa ja pillua.

   Poista
 11. Artikkelin video kannattaa katsoa.
  Valitettavasti täytyy todeta, että tulijoiden mukana tulee ongelmia, joita emme tarvitse. Voi esim. kysyä, että tuodaanko tänne šaria-lakia?

  Yle tänään

  Imaami nappasi Iranin hallinnon vastustajan puhelimen Itä-Helsingissä – video näyttää, että moskeijan selitykset tapahtumalle ontuvat

  Moskeija myöntää, että sen vieraileva imaami vei naiselta puhelimen. Nainen uskoo, että tavoitteena oli vaientaa Iranin arvostelu.
  Moskeijan mukaan imaami suivaantui kunnianloukkauksista.

  https://yle.fi/a/74-20049521

  Artikkelista poimittua

  Oli tavallinen huhtikuun päivä Itä-Helsingissä. Suomeniranilaisella Parvin Shokrilla oli kännykkä kädessään ja Instagramin livelähetys päällä.
  Shokri on suosittu somevaikuttaja. Tuona päivänä hän selosti seuraajilleen arkisia asioita Suomen kirpputoreista sekä Suomen ja Iranin pukeutumiskulttuurin eroista.

  Kun Shokri astui kirpputorilta ulos, tapahtui jotain odottamatonta: kännykkään tallentuneella videolla kuuluu miehen ääni ja ruutu pimenee. Puhelin kaapataan Shokrin kädestä.

  Videolla kuuluu Shokrin huutoja ja kännykän siepanneen miehen huohotusta, kun hän juoksee pois.
  Sitten kamera kääntyy kohti miehen kasvoja. Hän ei selvästi tiedosta, että kännykässä on livelähetys päällä.

  Mies ei ollut kuka tahansa kännykkävaras, vaan Behrouz Hosseinpur. Hän on Itä-Helsingin Mellunmäessä sijaitsevan shiiamoskeijan vieraileva imaami.
  ...
  ...
  Mellunmäen moskeijan ympärillä on viime aikoina muutenkin kuohunut. Sitä on arvosteltu kytköksistä Iranin islamilaiseen hallintoon.

  Syyskuussa moskeijan taustalla toimiva seurakunta Resalat julkaisi tiedotteen, jossa se myönsi imaami Hosseinpurin vieneen puhelimen.
  Tiedotteen mukaan Behrouz Hosseinpur on käynyt Suomessa vierailevana luennoitsijana ja imaamina noin kymmenen vuoden ajan ja että hän ”nauttii suomalaisen shiiamuslimi yhteisön luottamuksesta”.
  Ylen tietojen mukaan poliisi tutkii puhelimen viemistä ainakin varkautena.
  ...
  ...
  Mellunmäen moskeijaa vastaan on esitetty viime aikoina paljon syytöksiä. Niiden ytimessä ovat moskeijan yhteydet Iranin hallintoon.

  Helsingin Sanomien kesällä julkaiseman artikkelin mukaan Resalatilla on vuosien ajan ollut aktiivinen yhteys Ahl al-Bayt World Assemblyyn (Abwa).
  Se on Iranin korkeimman johtajan Ali Khamenein perustama järjestö.
  HS:n mukaan järjestö levittää Iran-mielistä propagandaa ja uskontulkintaa.

  Jutussa kerrottiin myös, että moskeijan perustajiin kuuluva Madjid Bahmanpour – moskeijan imaamin Abbas Bahmanpourin isä – on useissa haastatteluissa kertonut moskeijan saaneen rahoitusta ajatollaheilta Iranista ja Irakista.
  ...
  ...
  Parvin Shokri kiistää syytökset islamofobiasta ja moskeijan häiritsemisestä.

  – En ole mitään yksittäistä uskontoa vastaan, vaan kritisoin šaria-lakia. En ole myöskään osallistunut moskeijan vastaisiin mielenosoituksiin, joten miten olen voinut vainota heitä? hän kysyy.

  VastaaPoista
 12. Euroopan päivät ovat luetut. Historiamme loppu on jo todellisuutta. Se erityinen järjen muoto, joka syntyi ja kehittyi eurooppalaisella uudella ajalla ja muutti maailmaa ja ihmisen elinehtoja miljoonakertaisesti sen mitä ne muuttuivat ihmissuvun koko aiemman miljoonan vuoden kehityshistorian aikana -- se erityinen kulttuurikognitiivinen pohja tulee romahtamaan kokonaan toisenlaatuista ihmisyyttä edustavan kansainvaelluksen alle.

  Afrikan väkiluku saattaa nelinkertaistua -- nykyisestä reilusta miljardista neljään miljardiin -- nyt alkaneella vuosisadalla. Silti emme salli itsemme ja toistemme edes puhua "kansainvaelluksesta", vaan omat poliitikkomme jauhavat täydellisen käsitesekananuksen vallassa "maahanmuutosta".

  Ja eurooppalainen ihminen sortuu omaan narsistiseen uhriajatteluunsa -- hän saa alitajuntaista voimaantumista samaistumisesta uhrirooleihin, ja uhrithan ovat alitajunnassa ian viattomia. Emme salli itsellemme sitä ylellisyyttä että avaisimme silmämme ja näkisimme maailman oikein.

  Eurooppalainen sosiologia alkoi Durkheimin itsemurhatutkimuksista ja tulee nyt loppumaan Euroopan tekemään "outoon itsemurhaan" (Douglas Murray). On valitettavaa, etteivät itseään sivistyneinä pitävät ihmisemme ole oikeasti sivistyneitä. Toki tuho tulee koskemaan myös niitä ihmisiä jotka vaellusta masinoivien koneistojen kuljettamina yrittävät yli meren tänne vaeltaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo toisenlainen ihmisyys on sitä takapajuisuutta ja barbariaa, joka länsimaissa on jätetty taakse jo kauan sitten. Osa ihmiskunnasta elää edelleen islamilaista keskiaikaa, joka on brutaaliudessaan, väkivaltaisuudessaan ja ihmisarvon ja mm naisten oikeuksien polkemisessa kuin toiselta planeetalta. Ja tällaista "moniarvoisuutta" tänne ovat haalimassa kaikki muut puolueet Perussuomalaisia lukuunottamatta. Toivottavasti tämä hallitus pystyy patoamaan barbaarien kansainvaellukset, muissa pohjoismaissa on jo jossain määrin herätty nykytilanteen karmeuteen.

   Poista
  2. Älkää turhaan halveksiko keskiaikaa. Se ei moraalisesti ja intellektuaalisesti ollut lainkaan sellainen peräkurjala, mitä te kuvittelette.

   Poista
  3. Omituista, olen kerrankin tämän putinin trollin kanssa jostain samaa mieltä. En jotenkin usko että tämä tilanne tulee toistumaan.

   Poista
 13. Italialainen toimittaja viitannee Välimeren poikki liikkuvaan meritaksiliikenteeseen, mitä ylläpitävät erilaiset järjestöt. Tätä toimintaa ei ilmeisesti ole saatu kuriin, vaikka Italian uusi hallitus taisi niin lupaillakin kauden alussa. Toki meritaksiliikenteen pysäyttäminen ei lopettaisi siirtolaisuutta Välimeren ylitse, mutta on toisaalta kestämätön tilanne, että ihmiset täysin tietoisesti kuljettavat ihmisiä Eurooppaan. Taustalla olevien järjestöjen toimintaan pitäisi puuttua mm. tukkimalla rahoituskanavia ja laivojen rantautuminen eurooppalaisiin satamiin pitäisi tehdä riittävän kalliiksi. Mutta kuten ylläkin on todettu, niin kyse on paljolti siitä ongelmasta, että asioista päättävät ihmiset, joita asia ei tule henkilökohtaisesti koskettamaan ja mitä enemmän EU:n keskusjohto hamuaa valtaa sitä kauemmaksi haaveet tiukasta maahanmuuttopolitiikasta saattaa karata. Valitettavasti.

  VastaaPoista
 14. Tämän päivän pikkurikolliset koululaiset ovat huomispäivän katujengiläisiä ja tulevaisuuden rikollisjärjestöjen johtajia tai jäseniä.

  HS tänään

  Kurdi­kettuna tunnetun jengijohtajan läheisiä on ammuttu, väkivalta ryöpsähtänyt Uppsalassa

  Ruotsissa jengiväkivalta on jälleen kärjistynyt uudelle tasolle. Viikon sisällä on ammuttu ihmisiä, jotka ovat rikollisten sukulaisia tai läheisiä.
  Poliisi pyrkii suojaamaan läheisiä ja lähestyi jengiläisiä kirjeellä.

  https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009854063.html

  Artikkelista poimittua

  Ruotsia ravistelee jälleen väkivallan aalto, jossa on poikkeuksellisia piirteitä.

  Viikon sisällä Uppsalan kaupungissa on sattunut useita ampumistapauksia ja yksi räjähdeisku.
  Uppsalan ampumisissa on kuollut kaksi ihmistä. Viikko sitten torstaina surmansa sai 60-vuotias nainen, tämän viikon tiistaina 25-vuotias mies.

  Keskiviikkonakin Uppsalassa ammuttiin, mutta kukaan ei loukkaantunut. Poliisi otti keskiviikkoaamuna ampumispaikalta kiinni asetta kantaneen pojan.
  Lisäksi Tukholman naapurikunnassa Haningessa löydettiin kuolleena 13-vuotias poika. Poliisi epäilee, että poika on murhattu ampumalla.
  Poliisi pitää mahdollisena, että pojan murha liittyy jengirikollisuuteen.

  Keskiviikkona illalla ammuttiin puolestaan 20-vuotias mies kadulla Tukholman arvoalueella Vasastanissa. Iltapäivälehti Aftonbladetin tietojen mukaan tämäkin ampuminen liittyisi Uppsalan tapahtumiin.
  Poliisin mukaan on selvää, että Uppsalassa viikon sisällä tapahtuneet rikokset liittyvät jengirikollisuuteen.

  Kyseessä ovat rikollisjärjestö Foxnätverketin sisäiset tai ulkoiset välienselvittelyt, poliisi epäilee. Foxnätverket-järjestöä johtaa Kurdikettuna (Kurdiska räven) tunnettu Ruotsin ja Turkin kansalainen, joka oleskelee tällä hetkellä tiettävästi Turkissa.
  Poliisi epäilee, että hän on Turkista käsin tilannut Ruotsissa suoritettuja palkkamurhia ja räjähdeiskuja, joiden tähtäimenä on ollut kilpailevan jengin jäsenet tai heidän läheisensä.
  Nämä iskut alkoivat kärjistyä vuoden alussa.

  Tätä kilpailevaa jengiä johtaa mies, joka tunnetaan nimellä Kreikkalainen (Greken).

  Poliisi epäilee, että jengit taistelevat keskenään muun muassa huumekaupan reviireistä Ruotsissa.
  ...
  ...
  Tänä vuonna Ruotsissa on tilastoitu 244 ampumistapausta. 35 ihmistä on kuollut, 77 loukkaantunut.

  Viime vuonna ampumistapauksia oli 391, kuolleita 62 ja haavoittuneita 107.

  Jengirikollisuuden ja väkivallan pysäyttäminen on ollut pitkään Ruotsin politiikan ykkösaiheita, ja nykyinen hallitus pyrkii puuttumaan kehitykseen muun muassa poliisien määrää lisäämällä.

  Ruotsin pääministeri Ulf Kristersson kommentoi Dagens Nyheterille 13-vuotiaan ammutun pojan tapausta.

  ”Minulla ei ole sanoja, uusia rajoja ylitetään koko ajan. Nämä jengit eivät tule lopettamaan ennen kuin me pysäytämme heidät, se on nyt ymmärrettävä.

  VastaaPoista
 15. "Tämä kyllä haiskahtaa ikävä kyllä kantisten tekosilta." Siis hä? Oletko hiukan vajaa, nuo oli 100 prosenttisesti "päivettyneitä".

  VastaaPoista
 16. Mikä voisikaan mennä pieleen?
  Kerätä verkossa kansalaisten mielipiteitä vallanpitäjien käyttöön?
  Nimi on ainakin hyvin valittu. ;)

  https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009848716.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uutimesta:
   "Ja että kaupunkiin ei tarvita omaa NBA-koripallojoukkuetta."

   80.000 / 170.000 väestöpohjalta ehkä ihan hyvä päätös?

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!