sunnuntai 3. syyskuuta 2023

Kuinka naiiveja voivat olla maailman älykkäimmät ihmiset?

Maailman arvostetuin - ja ainoa suuren yleisön tuntema - tunnustus tieteellisestä työstä on Nobelin palkinto. Sellaiset jaetaan yhtä lukuun ottamatta Tukholmassa, Ruotsissa, sillä rauhanpalkinnon saaja palkitaan Oslossa, Norjassa. 

Palkinnon jakaminen Tukholmassa on juhlallinen tapahtuma, johon osallistuu koko Ruotsin niin sanottu kerma. Tänä vuonna palkintojenjaon järjestävä Nobel-säätiö sanoi muutama päivä sitten kutsuvansa tilaisuuteen kaikkien maiden suurlähettiläät. 

Tähän asiaan puuttui jopa poliittisesti vallaton kuningas Kaarle XVI Kustaa, joka kertoi olevansa hämmentynyt Venäjän suurlähettilään kutsumisesta. Niinpä Nobel-säätiö ilmoitti eilen, ettei se sittenkään kutsu Venäjän, Valko-Venäjän tai Iranin suurlähettiläitä.

Tapauksella ei tietenkään ole lähtökohtaisesti sellaista merkitystä, että siitä olisi kannattanut kirjoittaa blogimerkintää. Otin asian esille kuitenkin siksi, että se osoitti kuinka naiiveja voivat olla maailman älykkäimmätkin ihmiset (oletan Nobel-komitean jäsenten kuuluvan heihin). 

Komiteahan oli perustellut Venäjän suurlähettilään kutsua sillä, että he halusivat Nobel-palkinnon taustalla olevien arvojen tavoittavan myös ne, jotka eivät arvoja jaa. Ihan niin kuin Vladimir Putin, Aljaksandr Lukašenka tai Ali Khamenei eivät olisi tietoisia näistä länsimaisista arvoista ja ajatuksista. 

Voin kertoa arvoisalle Nobel-komitealle, että kyllä he ovat niistä tietoisia. Eikä siinä kaikki, sillä lisäksi he - niin sanotusti - pyyhkivät aivan tietoisesti perseensä kyseisillä arvoilla.  

Siksi voin vain kuvitella kuinka hauskaa Moskovassa, Minskissä ja Teheranissa on ollut edellä mainitun kolmikon seuratessa Nobel-komitean uskomatonta naiiviutta ja sinisilmäisyyttä. Sikäli nyt nähty farssi ei kuitenkaan ollut kovin yllättävä sen valossa, että juuri ruotsalaiset tuhosivat oman äärimmäisen hyvinvoivan ja turvallisen kansankotinsa 1900-luvun lopun ja 2000-luvun alun yhtä lailla naiivilla ja sinisilmäisellä maahanmuuttopolitiikalla. 

38 kommenttia:

 1. Oletat väärin, Nobel komitea on kasa imbesillejä suvakkeja, kuten kaikki muutkin instanssit nykyään länsimaissa.

  VastaaPoista
 2. Terhomatti Hämeenkorpi3. syyskuuta 2023 klo 8.26

  Kalle Kustaan menettely oli lopulta se oljenkorsi, joka katkaisi AASIn selän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalle Kustaalla ei ole poliittista valtaa, jopa poliittiset kannanotot ovat häneltä kielletty. Ilmeisesti hän kuitenkin on ns. arvojohtaja, jonka näkemystä Nobel-komiteakin kuunteli. Ja samalla Nobel-komitea pääsi ikävästä tilanteesta eroon.

   Poista
  2. Oikea valta OTETAAN, eikä ihmetellä sivusta, vaikkapa oman kuninkaan valtakunnan pikipäistämistä ja tuhoutumista

   Poista
  3. Jos mä olisin Ruotsin tai vaikkapa Englannin kuningas, niin luuletteko, että olisin vain sivusta seurannu tota homotusta ja monikulttuurista paskaa..

   NO EI, olisin ottanut sen vallan estääkseni valtakuntani perseentymisen

   Poista
 3. Kalergi-suunnitelma3. syyskuuta 2023 klo 8.29

  "...ruotsalaiset tuhosivat oman äärimmäisen hyvinvoivan ja turvallisen kansankotinsa 1900-luvun lopun ja 2000-luvun alun yhtä lailla naiivilla ja sinisilmäisellä maahanmuuttopolitiikalla."

  Suomessa on vahvoja poliittisia voimia, jotka haluavat tässäkin asiassa kulkea Ruotsin tien loppuun asti, kuten viherkommunistit ja varsinaiset kommunistit sekä harppauksen vasemmalle tehnyt RKP.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää ymmärtää, että sille tielle kun lähtee, ei ole paluuta.
   Ei siis ole syytä lähteä Ruotsin tielle.

   Suomen sotilaat selvisivät Raatteen tiestä mutta Suomi ei selviä Ruotsin tiestä.

   Poista
 4. Atlas SAARIKOSKI, joku ihme lesbo...kertoi taannoin, että on väärin, jos Suomi on silleen turvallinen maa...epäoikeudenmukaista..eli Suomi on taannutettava kehitysmaiden, siis tollaseen lähi-Itä maiseen kaaokseen, JUURIKIN TUOTTAMALLA TÄNNE LÄHI-ITÄLÄISIÄ PIKIPÄITÄ!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saarikosken nimi on varma takuu vähä-älyisyydestä.

   Poista
  2. Laitatko linkin, jos löytyy? Eipä sillä, etteikö juuri Akuliinalta voisi jotain tuollaista odottaakin... Jo sukunimikin kun on omiaan tuottamaan monennäköisiä negatiivisia assosiaatioita. Ja joka tapauksessahan on niin, että nuo Paremmat Ihmiset™ sitten tietenkin saavat pysyä siellä Turvallisessa Tilassa™, heitähän ei mikään turvattomuus saati wäkivalta saa tietenkään koskettaa, herkkiä, hauraita ja haavoittuvia kun ovat...

   Poista
  3. toi juttu on jo kait yli 12 vuot vanha, ei semmost linkkii löydä, mutta näin se sano..oliskohan ollu joku US "kolumni"

   Poista
 5. Tällaista jälkeä syntyy kun tiedeakatemiota eivät enää hallitse ajattelevat ihmiset vaan oikein ajattelevat ihmiset. Aidon älyn arvostus kuoli länsimaissa viime vuosisadan lopussa.  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. James Woods, IQ noin180. Musketööri (hiilarisilmäsveduttaren diagnoosikollega) on haastanut hänet hippasille. Googlaa.

   Poista
 6. Älykkyyttä voi olla, mutta paradoksaalisesti viisautta puuttuu...

  VastaaPoista
 7. No ihan vastaavaa älykkyyttä osoittaa YK joka on ohjeistanut tiedeyhteisöjä olemaan sulkematta Venäjää niiden toiminnasta pois. Olen itse jättänyt yhden tällaisen yhteisön toimintaan osallistumisen kokonaan.

  VastaaPoista
 8. Eikös se ollu sama komitea, joka valitsi jonkun trubaduurin Nobelin kirjallisuuspalkinnon saajaksi. Että sellaiseen seuraan pääsivät arvostetut korkeakirjallisuutta tuottaneet suuret kirjailijat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jos on neekeri, saa aina plus pisteitä

   Poista
  2. Koska ne palkitsee CP-vammaisen pygmilesbon?

   Poista
  3. Tarkoittiko edellinen Ano "trubaduurilla" Bob Dylania? Ei hän kyllä musta ollut eikä mulattikaan. Hänen on juutalaissyntyinen, ja hänen isänsä suku on muuttanut Yhdysvaltoihin Ukrainasta, äitinsä Liettuasta.

   Poista
 9. Noista blogistin ajatteluun implikoituvista konitiivisista dissonansseista voisi huomauttaa.

  Ensinnäkin koko pakitsemisen asetelma: jos palkittavat edustavat alojensa korkeinta huippua, kuka ulkopuolinen ylimalkaan on kykenevä saati pätevä arvioimaan heidän töitään? Palkintojen jaossa on aina kyse jostain paljon yleisemmästä arviointiperusteesta kuin mitä mielikuva ylivertaiesta "edelläkävijyydestä" pitää sisällään.

  Toiseksi: ei ole niin, että Putin, Lukasenko ja Khamenei "tietäisivät" mitä "länsimaiset arvot" ovat. Eivät nimenomaan tiedä. Siinä on kysymys periaatteessa ihan samanlaisesta tietämättömyydestä joka Nobel-komitean erottaa niistä joille he jakavat palkintojaan -- kysymys on periaatteessa kehittymättömyyteen perustuvasta tietämättömyydestä ja ymmärtämättömyydestä.

  Jos ja kun joku joskus keksii ja kertoo, miten esimerkiksi lapset saadaan ymmärtämään miten aikuiset ajattelevat, hän ansaitsee oitis vähintään Nobel-palkinnon. Toistaiseksi kehittymättömien ihmisten ja kehittyneiden ihmisten välillä vallitseva ymmärryskuilu on ylipääsemätön tosiasia.

  Olen tietysti sitä miltä, ettei kehittymättömiä ihmisiä pidä palkita palkinnoilla joilla on tarkoitus edes jotenkin hahmottaa sitä mikä edustaa kunkin alan kehistystä -- ja olen myös sitä mieltä, ettei tilaisuuteen jossa tällaista yleisinhimillisen kehityksen asteikkoa käytetään, missään nimessä tule kutsua Putinin, Lukasenkon tai Khamenein kaltaisia kehityksen estajiä ja kieltäjiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. helppoa!, mitä transumpi ja homompi on, sitä parempi on arvostelemaan toisten tutkimuksia ja saavutuksia

   Poista
 10. Onkohan kukaan 100% mustaihoinen saanut koskaan Nobel-palkintoa? Obamaa ei tarvitse huomioida ja siinäkin taidettiin vähän hätäillä, kun hänelle myönnettiin rauhanpalkinto 2009.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nih, Obama on mulatti eli 50 pros neekeri ja toinen puoli valkoinen...suvakit selittää, että on musta..mutta itse epäilen...aavistelen, että ne hänen kykynsä..ainakin ne ns. posittiiviset ovat pikemminkin perimää valkoiselta puolelta, ei neekeripuolelta..siis jonkinlainen kombinaatio, eli selittely kyky on neekeriä, ja se järki puoli on valkoista

   Poista
  2. Vastaavasti, jos lukee netistä vaikka jotain "sata mustaa menestynyttä tiedemiestä", niin...kaikkien naama näyttää osittain siis valkoiselta "arjalaiselta", eli näissä on kysymys eriasteisista mulateista, eikä suinkaan aito ihquista neekereistä...

   ja taas voipi eppäillä, että kummalta puolelta se jonkinlainen tiedemiesmäinen kyky noussooo

   Poista
 11. Joissakin maissa tummia ihmisiä poistetaan maasta.
  Huom! ...kaikkien afrikkalaisten siirtolaisten poistamiseksi...
  Suomessa on tehty pahempiakin rikoksia eikä poistaminen ole keinovalikoimassa. Miksi ei?

  Yle tänään

  Netanjahu haluaa karkottaa yhteenottoon osallistuneet eritrealaiset Israelista

  https://yle.fi/a/74-20008814/64-3-174681

  Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu sanoi sunnuntaina haluavansa, että Tel Avivissa väkivaltaiseen yhteenottoon osallistuneet eritrealaiset karkotetaan välittömästi Israelista.

  Netanjahu lisäsi, että hän on määrännyt viranomaiset laatimaan suunnitelman kaikkien afrikkalaisten siirtolaisten poistamiseksi maasta.

  Eritrean hallitusta kannattavat ja vastustavat siirtolaiset ottivat yhteen Tel Avivissa lauantaina. Ainakin 160 ihmistä loukkaantui, kertoo The Jerusalem Post -lehti.

  Israelin mellakkapoliisi käytti kyynelkaasua, tainnutuskranaatteja ja jopa tuliaseita mellakoitsijoiden talttumiseksi.

  VastaaPoista
 12. Saako viiltää vatsan auki jos toinen "puhuu pahaa äidistä"?
  Ei näitä täpauksia ollut Suomessa vielä muutama vuosi sitten? Mikä ne aiheuttaa?

  IL tänään

  Lupaavan urheilijan ura katkesi, kun 16-vuotias viilsi vatsan auki Helsingin keskustassa
  Oikeus piti kovaa vankeusrangaistusta perusteltuna.

  https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/700b70cc-ffda-4a3d-847c-5d11246dc655

  Artikkelista poimittua

  Helsingin käräjäoikeus on tuominnut nuorena henkilönä törkeisiin rikoksiin syyllistyneen miehen 5 vuoden vankeusrangaistukseen teoistaan.
  Nykyään 18-vuotias mies valitti asiasta hovioikeuteen, joka ei muuttanut rangaistuksen kestoa.

  Oikeuden asiakirjojen mukaan nykyään täysi-ikäinen mies syyllistyi 15-16-vuotiaana useisiin vakaviin väkivaltarikoksiin.
  Näistä vakavin oli tapon yritys, joka tapahtui Helsingin keskustakirjasto Oodin edustalla kesällä 2021.

  Viilsi tyttöystäväänsä

  Tekoaikaan 15-vuotias nuori oli syksyllä 2020 tehnyt väkivaltaa silloiselle tyttöystävälleen. Tyttöystävän mukaan poika oli käyttäytynyt oudosti ja heilutellut veistä hänen edessään.
  Poika oli viiltänyt 14-vuotiasta tyttöä taittoveitsellä vatsaan niin, että viillosta aiheutui tytölle vertavuotava haava. Hovioikeus arvioi, että haava jäi pinnalliseksi.

  15-vuotias poika käyttäytyi uhkaavasti vielä suhteen päätyttyä. Loppuvuodesta 2020 hän lähetti tytölle Instagramissa ääniviestin, jossa hän uhkasi tappaa tytön uuden poikaystävän.
  Lisäksi hän uhkasi tyttöä nöyryyttävällä, seksuaalisella väkivallalla.

  Väkivaltainen ryöstö

  Myöhemmin joulukuussa poika oli yhdessä kahden muun pojan kanssa ryöstänyt kolmihenkisen porukan. Ryöstäjät olivat lähteneet seuraamaan porukkaa ja
  lopulta piirittäneet heidät helsinkiläisen S-marketin pihalla.
  Joukkio oli uhkaillut ja lopulta tarttunut kiinni 14-vuotiaasta pojasta, tutkinut hänen taskunsa ja
  varastanut häneltä noin 180 euron arvoiset kuulokkeet sekä 345 euron arvoisen Louis Vuitton -lompakon.
  Lopuksi joukkio pahoinpiteli kolmihenkisen kaveriporukan. Useista rikoksista syytetty 15-vuotias oli potkaissut ryöstön uhria syyttäjän mukaan ainakin neljä kertaa päähän.

  Tämän jälkeen 15-vuotias oli alkuvuodesta 2021 ryöstänyt 14-vuotiaan tytön. Tekijä ja uhri olivat sopineet Snapchatissa kenkäkaupoista. He tapasivat Espoon Iso Omena -kauppakeskuksessa.
  15-vuotias johdatti tytön ulos kauppakeskuksesta. Ulkona hänet kaadettiin maahan ja piiritettiin. Häneltä vietiin 20 euroa sekä Guccin vyö, joka ei ollut aito.
  Suurin osa ryöstöihin osallistuneista muista nuorista jäi tunnistamatta. Yksi tunnistettu tekoaikaan 17-vuotias poika tuomittiin ryöstöstä nuorena henkilönä ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

  Hengenvaarallinen viilto

  Kesäkuussa 2021 poika syyllistyi vakavimpaan rikokseensa. Oodi-kirjaston edustalla poika viilsi 17-vuotiaan pojan vatsan auki. Syyttäjän mukaan uhri jäi eloon vain, koska sai välittömästi apua.
  Puukotusta edelsi riitatilanne.

  Syytetty myönsi tämän tekonsa, mutta katsoi syyllistyneensä vain törkeään pahoinpitelyyn. Hänen mukaansa uhri oli puhunut pahaa hänen äidistään.
  Puukkoa hän kertoi pitävänsä mukanaan itsepuolustukseksi.

  Puukotuksen uhri oli isänsä mukaan lahjakas urheilija, joka pärjäsi koulussa ja halusi insinööriksi. Puukotuksen jälkeen urheilu oli jäänyt ja koulumenestyskin oli kärsinyt.
  Uhri kertoi teon vaikuttaneen hänen keskittymiskykyynsä ja tehneen hänestä aggressiivisemman.

  VastaaPoista
 13. Tämä kirjoitelma ei nyt ollut lainkaan professoritasoista. Olisin odottanut edes jonkinlaista argumentointia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. itsensä kanssa argumentointia? väittelyä, debatointia?

   Poista
 14. `tiettty, jos joku vaivautuu joka aamu pykäämään jonkin postauksen, eihän ne tietty kaikki voi olla viiltävän, vallankumouksellisen oivaltavia ja ratkaisevia täh? Give him some slack

  VastaaPoista
 15. Voihan proffakin olla sunnuntaiaamuna kankkusessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oliko liian hapokkaan todellinen eli osui kovaa kun päätit tulla tänne taas länkyttämään?

   Poista
 16. Nobel-säätiön jakamiin Nobel-palkintoihin ei noin yleisesti ottaen kannata vakavasti suhtautua, sillä Nobelien historia on sangen värikäs ja palkinnot ovat kautta aikain herättäneet ihmettelyä ja usein syystäkin. Esimerkiksi Nobelin rauhanpalkinnon myöntäminen terroristi Jasser Arafatille johti aikoinaan yhden Nobel-komitean jäsenen eroamiseen vastalauseena palkinnon myöntämiselle. Barack Obama ja hänen "ansiot" jo mainittiinkin jossakin kommentissa. Omahyväinen Presidentti Martti Ahtisaari puolestaan oli jo usean vuoden ajan yrittänyt turhaan saada Nobelin rauhanpalkintoa. Hän oli jo luopunut toivosta, kunnes syttyi Georgian sota vuonna 2008 elokuussa ja Nobel-komitea päätti näpäyttää Venäläisiä myöntämällä piruuttaan Nobelin Ahtisaarelle, jota Venäläiset vihasivat. Nobelien historiassa on ollut noin yleisesti ottaen varsin paljon tapauksia, jossa palkinnon saamiseen ovat ilmiselvästi vaikuttaneet palkinnon saaneen sukupuoli, ihonväri tai sujuvan pakkoruotsin osaaminen!.

  VastaaPoista
 17. Kalergi-suunnitelma3. syyskuuta 2023 klo 20.11

  Joukko, propagandamedian mukaan 11000, täyshulluja fanaatikkoja on tänään ollut mielenosoituksessa "rasismia" ja "fasismia" vastaan, lue: vaatien Suomea kulkemaan Ruotsin tien loppuun asti.

  VastaaPoista
 18. Proffalla ei ole homma hallussa. Vain länsimaat ylipäätään tietävät koko sodasta. Ne jotka muualla tietävät ihmettelevät että miksi justiinsa tähän sotaan pitäisi reagoida, kun mihinkään muuhun sotaan ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niillä mailla ja kansoilla jotka mokomaa eivät tiedä ja ymmärrä, ei kyllä ole kovin suurta merkitystä maailmanpolitiikassa. Takihikiän persaukiset kehitysmaat eivät ole siinä yhtälössä edes pilkku muun kuin sikiämisensä kanssa.

   Poista
 19. IL 4.9.2023

  Mellakointi jatkuu Malmössa – Autoja sytytetty tuleen, poliisia heitellään kivillä
  Yölliset levottomuudet voivat olla yhteydessä päivän mellakointiin.

  https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/412a35d0-99aa-4402-90ad-842635206bdc

  Useita autoja ja roskakatos on sytytetty tuleen Ruotsin Malmössä myöhään sunnuntaina. Paikalle tulleita poliisiautoja kohti on heitelty kiviä.

  Asiasta kertovat useat ruotsalaismediat.

  VastaaPoista
 20. Tässä artikkelin videolla näkyy mitä on haittamaahanmuuton seuraukset.
  Suomessakin on syytä tajuta, että tätä emme tarvitse joten haittamaahanmuutto on syytä lopettaa kuten perussuomalaiset ovat todenneet.

  MTV uutiset 4.9.2023

  Autot paloivat ja kivet lensivät Malmön yössä – videot näyttävät kaaoksen

  https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/autot-paloivat-ja-kivet-lensivat-malmon-yossa-videot-nayttavat-kaaoksen/8771182

  Artikkelista poimittua

  Ruotsin Malmössä on sytytetty eilen illalla tuleen useita autoja sekä jätepiste, kertoo poliisi.
  Tapahtumapaikalle Rosengårdin kaupunginosaan saapunutta poliisiajoneuvoa heitettiin kivillä, kuten artikkelin alussa olevalta videolta voi nähdä.
  Useat autot leimusivat yön pimeydessä sireenien laulaessa joka puolella.

  Aiemmin sunnuntaina Värnhemin kaupunginosassa puhkesi väkivaltainen mellakka mielenosoituksessa, jossa muslimien pyhä kirja Koraani sytytettiin tuleen. Kolme henkilöä otettiin kiinni mellakoinnin yhteydessä.
  Poliisi ei osaa vielä sanoa, olivatko Rosengårdin tapahtumat yhteydessä Värnhemin tapahtumiin.

  ////////////////

  Lisäinfoa ja videoita

  https://pt-media.org/2023/09/04/malmossa-taysi-kaaos-kymmenia-autoja-tulessa/

  https://pt-media.org/2023/09/04/pt-median-kuvakollaasi-malmon-mellakoista/

  VastaaPoista
 21. Eksakteissa luonnontieteissä Nobelin palkinnosta päättäminen on varmasti helpompaa kuin kulttuurista tai politiikasta myönnettävien nobeleiden perusteleminen. Monenmoista vaikutusta pitää ottaa huomioon ja väliin oikeaan suuntaan sormellakin osoitella

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!