keskiviikko 6. syyskuuta 2023

Jussi Halla-aho Juho Kustin linjoilla

Me suomalaiset olemme tienneet viimeistään Juho Kusti Paasikiven ajoista, että "kaiken viisauden alku on tosiasioiden tunnustaminen". Juuri nyt se tarkoittaa Sanna Marinin (sd) hallituksen perinnön ja sen seurausten huomioimista - joka näkyy esimerkiksi rakennusalalla vakaana pidettyjen yritysten kaatumisena

Lisäksi meidän tulisi tietää, että demokratiassa järkevien poliittisten ratkaisujen edellytyksenä on sananvapaus, eli oikeus kaikenlaisten näkemysten esittämiseen. Valitettavasti tämä on asia, jota poliitikkojen niin sanottu arvoliberaali siipi tuntuu usein kyseenalaistavan. 

Jälkimmäinen asia lienee ollut taustalla, kun Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho (ps) muistutti eduskunnan rasismikeskusteluun liittyen kansanedustajia siitä, että "noudatamme siinä mielessä hyvää keskustelukulttuuria, että emme ala kyseenalaistaa eri mieltä olevien ihmisten mielipiteiden legitimiteettiä". 

Lisäksi hän linjasi omaa ja koko puhemiehistön tehtävää siten, että "puhemiehen tehtävä on ennen kaikkea turvata kansanedustajien perustuslaissa taattu rajoittamaton puheoikeus eikä ryhtyä makutuomariksi". Tämän kaiken voisi tietenkin kuvitella olevan itsestäänselvyys Suomessa.

Ilmeisesti näin ei siis kuitenkaan ole, koska puhemies näki tarpeelliseksi muistuttaa asiasta. Ja siksi asiaan on syytä kiinnittää huomiota niin eduskunnassa kuin sen ulkopuolellakin. 

Tämä tarkoittaa sitä, että meidän on kansakuntana pystyttävä käsittelemään muiden asioiden ohella myös pohjoismaisen maahanmuuttopolitiikan negatiivisia seurauksia kuten ruotsalaisen yhteiskunnan käsittämättömän nopeaa kehitysmaalaistumista, minkä seurauksena jopa poliisi tuntuu antavan periksi. Saman ei saa antaa tapahtua Suomessa, vaan sekä hallituksen että eduskunnan on huolehdittava siitä, että suomalainen yhteiskunta välttää entisen emämaan surkean kohtalon.

Tämä on mahdollista vain, mikäli asioista voidaan puhua suoraan, rehellisesti ja oikeilla nimillä. Erityisen tärkeää tämän periaatteen noudattaminen on päätöksiä tekevällä poliittisella huipulla sekä maan valtamedioissa, joiden jakama tieto toimii pohjana kansalaisten mielipiteenmuodostukselle. 

Ellei näin ole, on riskinä, etteivät myöskään poliittiset päätökset tai kansalaisten vaaleissa - tai edes niiden välillä - osoittama tahto ole viisaita. Ja siitä kärsii lopulta koko Suomen kansa.

21 kommenttia:

 1. Suomessa ei ole pitkään aikaan, jos vieläkään, tunnustettu sitä tosiasiaa, että keskiaikaista uskontoa tunnustavien ihmisoletettujen rahtaaminen tänne on
  tosiasiassa haittamaahanmuuttoa maamme kannalta.
  Ja sen pahemmaksi tilanne muuttuu, mitä enemmän ym. porukkaa tänne haalitaan.

  Ruotsi on pitkään ollut varoittava esimerkki mihin tämä kehitys johtaa.
  Nyt he joutuvat tunnustamaan, että peli on menetetty.
  Suomessa on vielä mahdollisuus pelastaa maa mutta se todellakin vaatii sen tosiasioiden tunnustamisen - sekä viranomaisten että poliitikoiden taholta.

  Suomessa on ollut ja nytkin on, kohtuullisen hyvä presidentti. Toivottavasti seuraavakin on järki-ihminen kuten esim. Halla-aho tai Aaltola.

  PT-media eilen

  Poliisi ei puuttunut Malmön mellakkaan kovalla kädellä eskalisoitumisen pelossa

  https://pt-media.org/2023/09/05/poliisi-ei-puuttunut-malmon-mellakkaan-kovalla-kadella-eskalisoitumisen-pelossa/

  Artikkelista poimittua

  Malmön sunnuntainen mellakka on saanut melko väsyneitä puheenvuoroja medioissa. Kovin ollaan paheksuttu, mutta siinäpä se. Käteen ei ole jäänyt mitään.

  Ainoa merkittävä huomio on se, että poliisi kertoi pitkästä aikaa julkisuudessa sen, että se ei yleensä puutu mellakointiin “täysimittaisesti”,
  sillä se lisää vain vastakkainasettelua ja saa mellakan entistä suurempiin mittasuhteisiin.

  Näin itse tällaisen ilmiön talvella 2016 Rinkebyssä, kun paikalliset uusruotsalaiset nostivat Rinkebyn torilla täyden älämölön pystyyn.
  Torilla oli kymmenistä sataan naamioitunutta nuorukaista, jotka rikkoivat ikkunoita, repivät istutuksia maasta ja potkivat seiniä.
  Kaikki rikottiin minkä pystyi rikkomaan ja torin kupeessa olleet autot sytytettiin tuleen.

  Silloin kun mellakointi oli kiivaimmillaan, niin poliisi ei mennyt itse ytimeen vaan odotteli laitamilla 100-200 metrin päässä.
  Poliisi pyrki turvaamaan sen, että mellakointi ei leviä ytimestä muualle. Kun mellakkaporukka oli purkanut pahimmat paineensa torin ikkunoihin ja seiniin, niin mellakka loppui.
  Turnauskestävyys kesti ehkä tunnin, puolitoista. Sen aikaa kun yhdet kokaiinivedot päräyttävät.

  Kun poliisin siviilipukuiset tunnustelijat huomasivat, että peli oli selvä, niin vasta tässä vaiheessa torille ilmaantui useampi poliisin miehistönkuljetusauto,
  josta torille saapui kypäräpäisiä mellakkapoliiseja.
  Mutta mitään ei tarvinnut tehdä, sillä mellakka oli ohi ja mellakoitsijat olivat sulautuneet torin ympärillä mellakkaa seuranneeseen satapäiseen väkijoukkoon.
  ///////////////////////

  Onko Suomen poliisilla toimintasuunnitelma ym. varalle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Trump totesi Ruotsin tilanteen jo vuosia sitten, mutta meillä asia lyötiin läskiksi, ja mm nykyinen presidenttiehdokas Stubb lähetti elämänsä typerimmän twiitin, jossa osoitti olevansa täysin kuutamolla tosiasioista. Toivottavasti Stubbista tai Haavistosta ei tule koskaan presidenttiä, koska haittamaahanmuutolle ei sen jälkeen tulisi mitään pidäkkeitä ainakaan siltä suunnalta.

   Poista
  2. Eritrealaiset riehuivat myös Tel Avivissa, tuovat siis erimielisyytensä mukanaan minne tahansa menevätkin ja nyt heitä mutta uhkaa välitön maasta poistaminen. Israelissa on oikeaa toimintaa, josta Eurooppa voisi ottaa oppia ennen kuin on liian myöhäistä!

   Poista
 2. Halla-ahon näkemystä; "noudatamme siinä mielessä hyvää keskustelukulttuuria, että emme ala kyseenalaistaa eri mieltä olevien ihmisten mielipiteiden legitimiteettiä".
  voisi laajentaa myös koskemaan tavallisen kansan keskusteluja sillä kyllähän täytyy olla oikeus kritisoida myös vihervasemmiston tekoja ja niiden hölmöyttä.

  Suomen kehityksen kannalta alla hyvä juttu jos uskalletaan puuttua myös näihin alistamisrikoksiin, jotka usein sisältävät myös väkivaltaa.
  Mitenkähän toimitaan pääkaupunkiseudulla tai Turun seudulla?

  Yle tänään

  Lapsiuhrien asemaa parannetaan – Pohjanmaan poliisi perusti ryhmän selvittämään alaikäisiin kohdistuneita rikoksia

  https://yle.fi/a/74-20045348

  Artikkelista poimittua

  Lokakuussa astuu voimaan uusi esitutkintalaki määrää, että alle 18-vuotiaisiin kohdistuvat rikokset on käsiteltävä kiireellisesti, mikäli kyseessä on seksuaalirikos tai
  se kohdistuu kohdistuu alaikäisen henkeen, terveyteen, vapauteen, yksityisyyteen, rauhaan tai kunniaan.

  Myös käräjäoikeudessa päätös syytteen nostamisesta tulee tehdä kiireellisesti. Tuomioistuimen pääkäsittely on puolestaan aloitettava 30 päivän kuluessa asian vireilletulosta.

  Pohjanmaan poliisin alueella sattui viime vuonna 663 väkivaltarikosta ja 205 seksuaalirikosta, joissa asianomistajana on alaikäinen.
  Väkivaltarikoksissa uhri oli alle 15-vuotias 442 tapauksessa. Väkivaltarikoksissa nuorten uhrien määrä on lisääntynyt viime vuosina.

  VastaaPoista
 3. Ehkäpä tässä ihmiskunnan meneillään olevassa syklissä pitää mennä ihan pohjalle asti ennen kuin voi alkaa uusi parempi ajanjakso!

  VastaaPoista
 4. Opposition mielestä puhemies Halla-ahon ohje on puolueellinen, koska se antaa myös perusuomalaisten sanoa mielipiteensä. Kuten kaikki tiedämme, perussuomalaiset puhuvat aina rasistisesti eli vapaa puheoikeus on ainoastaan sellaisilla puolueilla joiden katumiset ja anteeksipyynnöt on uskottavia. Vaikka olisi sitten kiduttanut ja tappanut kissan, niin se ei ole mikään vakava rikos, jos osaa oikealla tavalla katua. 15 sitten kirjoitettu asiayhteydestä irrotettu somekirjoittelu on paljon paljon pahempi rikos ja se ei vanhene koskaan. Muuten tuohon kissantapporikokseen saattaa yhdistyä rasismirikos, koska kissojen omistaja oli etnisesti ilmeisesti romaninainen. Olisi hyvä, jos joku ottaisi tästä tarkemmin selvää. Ehdottaisin vaikka jotain HS:n toimittajaa tai Iltalehdestä vaikka Ristamäki voisi tarkistaa tällaiset asiat, ettei tulisi mitään väärinkäsityksiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samalla voisi myös selvittää perinpohjin eilisen ajatuksen kommenteissa esiin nostetut asia:

   ”Anonyymi5. syyskuuta 2023 klo 16.09

   Vaikka suhtauduttaisiinkin ymmärtäväisesti Näkkäläjärven nuoruudenhairahduksiin, olisi syytä muistaa, että eurovaaliehdokkaana hän allekirjoitti paperin, jossa hän vakuutti kertoneensa puolueelle rikostuomioistaan. Ei ollut kertonut, joten hän valehteli. Tämä on suhteellisen tuore tapaus, joka osoittaa Näkkäläjärven valehtelijaksi. Ilmeisesti SDP ei koe ongelmaksi, että puolueen johdossa on valehtelijoita.

   Toinen professori

   Vastaa
   Vastaukset

   Anonyymi5. syyskuuta 2023 klo 16.23
   Psykopaateilla valehtelu sujuu luontevasti.”

   Jamppa vaan

   Poista
 5. Vastenmielisten asioidenkin sanomisen salliminen kuuluu länsimaiseen demokratiaan, ei vastenmielisten tekojen salliminen. Sanomisen vapauden kieltäminen kuuluu aasialaiseen kansandemokratiakulttuuriin ja vastenmielisten tekojen salliminen,,pysyköön se siellä idässä.
  Btw Näkkäläjärveä ja Teemu Mäkeä yhdistää viehtymys kissanrääkkäykseen ja sen lisäksi viehtymys sosialismiin. Liekö yhteyttä.

  VastaaPoista
 6. Näkkäläjärveen vielä. On kaksi "häiriökäyttäytymistä" nuoruudessa jotka ennustavat erittäin vahvasti aikuisiällä todettuun/toteutuneeseen psykopatiaan/ sosiopatiaan. Viehtymys eläinrääkkäykseen ja tulipalojen sytyttelyyn. Jumala armahtakoon meitä ettei sosdem puoluesihteeri ole valkokauluspsykopaatti.

  VastaaPoista
 7. Yle kerkesi jo asiantuntijoiden suulla tyrmätä Halla-ahon näkemyksen. Miten tästä Halla-ahon näkemyksestä, "ensisijainen tehtävä on turvata kansanedustajien perustuslaillinen oikeus tuoda keskusteluun kantoja, joita esittämään kansalaiset ovat häntä äänestäneet." Saadaan Karina Jutilan ja Kimmo Elon päässä käännettyä seuraavanlaiseksi:

  Johtaja Karina Jutila E2 Tutkimuksesta pitää Halla-ahon lausuntoa kapeana ajatuksena siitä, mikä on kansanedustajan rooli, kun hän puhuu.

  – Politiikkaa tehdään ajassa. Ne eväät, jotka poliitikko on vaalien aikaan saanut kansalaisilta, eivät tokikaan riitä. Kyllä poliitikko toimii niissä puitteissa, olosuhteissa ja tilannetekijöissä, jotka vaalikaudella tulevat vastaan. Siellä pitää pärjätä, Jutila sanoi.

  Erikoistutkija Kimmo Elo Eduskuntatutkimuksen keskuksesta on samoilla linjoilla.

  – Jos sanomme, että kansanedustajan pitää puhua vain sitä mitä hänen äänestäjänsä puhuvat, puutumme (kansanedustajan) oikeuteen toimia riippumattomasti.

  Siis sanoiko Halla-aho, että hän vaatii eduskunnassa kansanedustajia puhumaan vain tasan tarkkaan niistä asioista, joita ovat äänestäjille luvanneet ja puuttuu tästä poikkeavaan kieleen. Vai tarkoittiko hän, että eduskunnassa täytyy voida puhua myös asioista, joista jotkut voivat närkästyä, niiden edustaessa mahdollisesti vastakkaista näkökulmaa.

  Paljon puhutaan lukutaidon heikkenemisestä yms., toimittajilla ja tutkijoilla luetun ymmärtämisessä on ainakin parantamisen varaa.

  VastaaPoista
 8. Professori kirjoitti
  "meidän on kansakuntana pystyttävä käsittelemään muiden asioiden ohella myös pohjoismaisen maahanmuuttopolitiikan negatiivisia seurauksia".

  Tässä PT-median mukaan Somalilauma hyökkää suomalaisen tytön kimppuun.
  Miksi ei uutisoida suomalaisten lasten ja nuorten alistamista omassa kotimaassaan?
  Milloin tähän puututaan viranomaisten toimesta?

  Tämäkin on todella herättävä näky mitä keskiaikaisen uskonnon edustajat saavat aikaan.
  Milloin suomalaiset tajuavat lopettaa näiden ottamisen maahan?

  Huivipäinen tyttöoletettu kavereineen alistaa ja käyttää joukkoväkivaltaa yksinäistä suomalaista tyttöä kohtaan.
  Onneksi joku tuli pelastamaan tämän suomalaisen tytön kun rääkkääjät juoksivat karkuun.
  Hämmästyttävää, että rääkkääjien joukossa on videon kuvassa myös suomalainen?

  Ja toivottavasti kukaan ei enää käytä termiä "rauhan uskonto", uskonnosta nimeltä islam. Sitä se ei todellakaan ole.

  Video näkyy sekä PT-median artikkelissa että X:ssä.

  https://twitter.com/Ptmediaorg/status/1699116333605020108

  "Somalityttöjen lauma muistuttaa apinalaumaa, kun se hyökkää suomalaisen tytön päälle.
  Kirkumista, rääkymistä ja mölinää. Suomalainen yrittää poistua, mutta apinalaumalle ei paljon mitään voi."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomautus, Islam ei ole "keskiaikainen" uskonto siinä mielessä mitä tässä ehkä haetaan vaan joku pre-kivikautinen ideologia.

   Siksi koska ainakin Euroopassa naisten oikeudet olivat keskiajalla paljon paemmat, mitä nykyään Paskastaneissa., kuten myös muutenkin koko yhteiskunta. Käsittääkseni Euroopan keski-aika ei ollut niin pimeä, mitä aika yleinen käsitys on.

   Itseasiassa epäilen vahvasti, että jopa kivikaudella valkoiset kansat olivat ählämistaneja oikeudenmukaisempia heimo yhteisöjä.

   Poista
  2. Taitaapa vaan olla niin, ettei yksikään oikea apinalauma käyttäydy yhtä hullusti kuin videon somalilauma. Apinalaumassa kuri palautettaisiin erittäin nopeasti ja häiriköitsijlille sakinhivutus. Yksikään apinalauma ei ole niin huonosti organisoitu kuin Somalia.

   Poista
  3. Jos pitäytytään islamin omassa kertomuksessa sen synnystä, islam syntyi 600 luvun alussa. Tämän kertomuksen paikkansapitävyydestä eli ajoituksesta ja henkilöistä ei ole mitään todisteita, eikä muu, todistettu, historiankirjoitus tunne mitään niistä tapahtumista mistä islam puhuu.

   Jos uskotaan siihen mitä islamin synnystä oikeasti tiedetään, niin se synnytettiin joskus vuoden 800 tienoilla sitä ennen jo muodostuneen valtiouskonnoksi joidenkin Syyrian Kristillisen kirkon lahkojen uskomuksista valtion johdon toimenpiteenä jolla tavoiteltiin samaa valtioon positiivisesti vaikuttavaa yhtenäisyyttä kuin mitä tämän arabivaltion vihollisella Bysantilla oli kristinuskon muodossa.

   Poista
  4. Wikipedian mukaan Keskiaika on Euroopan historian ajanjakso niin sanottujen ”vanhan ajan” ja ”uuden ajan” välissä noin vuosina 400–1500.[1]

   Yritin ehkä sanoa, että primitiivinen uskonto ja uskonnon tunnustajat ja sen mukaista käytöstä jotka eivät kuulu kehittyneeseen yhteiskuntaan.

   Poista
 9. Persut ovat otsikoiden perusteella pikkutyttöjen saalistajia, rasisteja, pesukarhuja, mesimäyriä, natseja, vihapuhujia...juu, ei ole kysymys ajojahdista, ei. Totuus on, että persut ja samanmieliset tullaan sulkemaan yhteiskunnan ulkopuolelle tavalla tai toisella. Ihan kaikkialla maailmassa. Jenkeissä woke on vallannut yliopistot ja merkit ovat meilläkin jo nähtävissä. Nyt demokratian peruspilaria, sanavapautta, ollaan ajamassa alas. Kun se on menetetty, ei oikeastaan mitään ole tehtävissä. Media, sosiaalisen median suuryritykset yhdessä poliittisen (vasemman laidan) eliitin kanssa viimeistelee tien orwellilaiseen yhteiskuntaan. Taistelkaa siis viimeiseen asti sananvapauden vastustajia, pakkorokottajia, keskuspankkirahaa - koko kontrolliyhteiskuntaa - vastaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Menee vähän asian vierestä mutta pari päivää sitten kuuntelin Yleltä jotain maailmanpolitiikan arkipäivää -ohjelmaa, jossa oli juttua kolonialismista. Tutkiskelija sanoi että löytöretkiäkään ei saisi kutsua enää löytöretkiksi, vaan oliko se uuden ajan alun pitkiksi purjehdusmatkoiksi.

   Poista
 10. ...""mahdollista vain, mikäli asioista voidaan puhua suoraan, rehellisesti ja oikeilla nimillä""...

  Mutta ne "asiat" ovat jo aikapäiviä kadonneet siitä yleisestä kielestä, jolla yhteiskunnallista keskustelua käydään.

  Ihminen ei mielellään keskity kipeisiin ja vaikeisiin kysymyksiin, vaan kehittää keinot, joilla ne voidaan painaa pois tietoisuudesta, jonnekin alitajuntaan, jossa ne sitten vaikuttavat tavoilla joista asianomainen ei itse ole ollenkaan tietoinen.

  Kun nyt asialistalle on nostettu esimerkiksi "holokaustin kieltämisen kriminalisointi", tämän hankkeen tosiasiallisena motiivina on vain vahvistaa sitä alitajuntaista torjuntaa, jolla kaikki kipeät aiheet voidaan jättää käsittelemättä.

  Kukaan ei ole huomauttanut, että nyt vahvistuvassa puhumattomuuden kulttuurissa on tämä tietoisuudesta torjumisen puoli. Kukaan ei puhu holokaustin kieltämisestä viittamalla natsi-Saksassa vallinneeseen puhumattomuuden kulttuuriin, jossa rivisaksalaiset ihan itse itsesensuurin ja torjunnan avulla sulkivat silmänsä ja korvansa niin ettei tuhoamiskeskuksista vuotanut juuri sanaakaan niiden ulkopuolelle.

  Itse asiassa rivisaksalaiset pitäisi nyt jälkikäteen panna syytteeseen "holokaustin kieltämisestä". Heihin pitäisi soveltaa jotain tarkoitukseen varta vasten muotoiltua syytettä -- ihan vastaavasti kuin natsijohtajat tuomittiin Nürnbergissä taannehtivasti sovelletun pykälän "rikokset ihmisyyttä vastaan" perusteella.

  Nyt oma alitajuntamme tekee meille täydelliset ja totaaliset (totalitaariset) torjuntatemput, ja oma yhteiskunnassamme laajalti ja kaikkea moraalista legitimaatiota nauttiva puhumattomuuden kulttuurimme saa alitajunnastamme vahvistusta ihan jokaisen kipeän kysymyksen kohdalla.

  Osaamme jo -- ja koko ajan opimme lisää -- koska opetamme itseämme koko ajan -- sulkea silmämme ja korvamme kaikelta mikä liittyy "maahanmuuton" ongelmiin.

  Siinä sitten onkin jo toinen este, joka kätännössä estää kaiken kipeitä kysymyksiä koskevan asiakeskustelun. olemme jo kehittäneet itsellemme yliyleistävät yleiskäsitteet, jotka jättävät silmiemme väliin todellisuuden kaikki ongelmakohdat. Noidumme ymmärryksemme yliyleistävillä yleiskäsitteillä.

  Sellaisilla kuin esimerkiksi "ihmisyys" joka mielikuvissamme on jotain "yhtä ja jakamatonta". Itse asiassa kaikki ihmisyys on nimenomaan kulttuurista ihmisyyttä, ja tämän tosiasian kieltämisestä pitäisi tehdä ihmisoikeusrikos.

  VastaaPoista
 11. Mikähän toimii pohjana näiden kansalaisten mielipiteenmuodostukselle?
  Miten vilpittömästi iskulauseita tarjotaan?

  HS tänään

  Lapsille järjestetään Helsingissä työpaja, jossa tehdään mielenosoitus­kylttejä

  Lapsille järjestetään viikonloppuna Kaapelitehtaalla työpaja, jossa askarellaan mielenosoituskylttejä.
  Tarkoitus on järjestäjien mukaan ruokkia lasten uteliaisuutta ja omaa ajattelua.

  https://www.hs.fi/kaupunki/helsinki/art-2000009835358.html

  Artikkelista poimittua

  Osana perjantaina alkavaa muotoilu- ja arkkitehtuurifestivaali Helsinki Design Weekiä (HDW) järjestetään 9.–10. syyskuuta työpaja,
  jossa perheen pienimmät saavat askarrella mielenosoituskylttejä haluamillaan iskulauseilla.
  Inspiraatiota kyltteihin etsitään tapahtuman tiedotteen mukaan julistetaiteesta, liikennemerkeistä ja graffiteista. Viesti voi olla kirjoitettu, piirretty tai symboli.

  Tarkoituksena on ottaa lapset mukaan osaksi kaupunkikehittämisen keskusteluita.
  Mielenosoituskylttien iskulauseet voivat tiedotteen mukaan olla esimerkiksi ”Vaadimme korkeampia kiipeilytelineitä!” tai ”Hattarakojuja kadunkulmiin!”
  Samalla lapsille järjestetään mahdollisesti heidän ensimmäinen mielenosoituksensa, jossa he pääsevät ”nousemaan barrikadeille iloisemman arjen ja muotoilun riemun puolesta”.

  Tapahtumaan on vapaa pääsy ja sen järjestää HDW:n kanssa Suomen muotoilukasvatusseura Suomu. Tiedotteen mukaan tapahtuman tarkoituksena on ruokkia lasten uteliaisuutta ja omaa, vapaata ajattelua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vihervasemmistolaiset vanhemmat siellä miettivät pää märkänä, kuinka aivopestä lapsensa uskomaan, että PS on suoraan s--tanasta ja vie heiltä leivän suusta. Sitten vaan kylttejä rustaamaan! Eikä ole vihapuhetta, syrjimistä tai maalittamista, vaikka aikuiset jo tappouhkauksiakin tekevät! Se on vaan sitä parempaa väkivaltaa.

   Poista
 12. Yle osallistui kommunistisen median 'rasismikohellukseen' kesällä. Nyt eduskuntatoimittaja ylessä, 6.9.2023, jatkaa samaa rääkymistä. Yle vero aluksi puolitettava.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!