perjantai 15. syyskuuta 2023

Freudilainen lipsahdus, 9-vuotias tyttö ja kulttuurinen omiminen

Ilta-Sanomat teki jutun Vaihtoehto Saksalle (AfD) puolueesta. Siinä oli haastateltu erikoistutkija Kimmo Eloa, joka kertoi puolueen kannatuksen johtuvan maan vasemmistohallituksen kompuroinnista. 

Näin saattaa tietenkin olla, mutta en kirjoittanut tätä juttua siksi. Sen sijaan kirjoitin sen, koska huomasin erikoistutkijan maininneen, että AfD:n kannattajat ovat luoneet "sellaista mielikuvaa, että nämä Ukrainasta tulleet pakolaiset ovat vain vähän parempia kuin vuonna 2015 Saksaan tulleet etujen hyväksikäyttäjät". 

Piti oikein lukea uudelleen koko virke ja kyllä: Elo kutsui vuonna 2015 Saksaan saapuneita kansainvaeltajia etujen hyväksikäyttäjiksi. Kyse on ilmiselvästi niin sanotusta freudilaisesta lipsahduksesta. Eli erikoistutkija tuli vahingossa sanoneeksi, mitä hän todella ajattelee kahdeksan vuoden takaisista turvapaikanhakijoista.

* * *

Tuon kansainvaelluksen seurauksista on tänä vuonna puhuttu muutenkin aika paljon. Esimerkiksi samaisen Ilta-Sanomien toisen artikkelin mukaan mopoautolla liikkuneet teinipojat olivat ryöstäneet yhdeksänvuotiaan pikkutytön Tuusulassa. 

Jutussa ei kerrottu poikien tuntomerkkejä ja on mahdollista, etteivät he liity vuoden 2015 tapahtumiin vaan ovat etnisesti suomalaisia. Siitä huolimatta he ovat osa sitä viime aikoina lisääntynyttä nuorison väkivalta-aaltoa, jonka primus motor on kyseisenä vuonna maahamme saapunut väestö.

* * * 

Tästä asiasta kertoi IS:n kolmas juttu, jossa Aseman lapset ry:n henkilö kertoi, että "tällaista ihan idiotismia. Aiemmin kunnia on yhdistetty tiettyihin kulttuureihin. Nykyään sillä ei ole mitään väliä. Se on ihan sama, mikä on etninen tausta. Kunniasta on tullut jotenkin ihmeellinen asia, jolla ei voi leikkiä."

Toisin sanoen näyttäisi käyneen siten, että ainakin osa suomalaisista nuorista on taantunut maahan saapuneiden kehitysmaalaisten tasolle eli ominut näiden kelvottoman kulttuurin. Tämä on valitettava tosiasia, jota yksikään maamme puolueista ei ole tainnut osata ennakoida - mutta johon niin hallituksen kuin oppositionkin tulisi puuttua niin nopeasti ja tehokkaasti kuin mahdollista, jotta Suomi ei muutu samanlaiseksi persläveksi kuin vuoden 2015 kansainvaeltajien lähtöseudut. 

Alkuperäinen englanninkielinen ajatus:
 

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Kehitysmaalais-tyyppinen nuorisokulttuuri vaatii keskustelun lisäksi tekoja
Saksalaiset maahanmuuttajat monikulttuurisissa kouluissa
Sosiaalinen oppiminen ja kulttuuri

25 kommenttia:

 1. "Toisin sanoen näyttäisi käyneen siten, että ainakin osa suomalaisista nuorista on taantunut maahan saapuneiden kehitysmaalaisten tasolle eli ominut näiden kelvottoman kulttuurin. Tämä on valitettava tosiasia, jota yksikään maamme puolueista ei ole tainnut osata ennakoida"

  Eihän se ihan näin mene. PS on mielestäni pitkään kertonut, että kehitysmaamuslimien maahan päästäminen ei tee heistä sivistyneitä vaan kehitysmaalaistaa Suomea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin. Kun asiat ovat menneet täydellisesti pieleen, väkinäisesti tunnustetaan siinä vaiheessa kun mitään ei voida enää kieltäkään, että " ME olemme olleet liian luottavaisia ja sinisilmäisiä" tarkoittaen sillä ilmeisesti myös koko kansaa. Puhuisivat määrätyt päättäjät nyt vaan kerrankin rehellisesti vain itsestään. Varoitettu on jo toistakymmentä vuotta, mutta ei ole haluttu kuunnella ja yltiöhumanismin rukkanen on liiskannut toisinajattelijan ennen kuin on ehtinyt kunnolla suutaan avata. Ja jos onkin sitten ehtinyt, käräjäsaleissa on syytetty milloin mistäkin. Tässä sitä nyt sitten ollaan ja rypistellään, vaikka on jo housussa!

   Poista
 2. Ei kyllä tuo tarkoitti sitä, että etujakäyttävätkin ovat afd luomaa mielikuvaa ja ukrainalaiset on vain vähän parempia...

  VastaaPoista
 3. Kaikki ongelmat ovat aiheutuneet kourallisesta äärioikeistolaisia haihattelijoita, jotka ovat niin vaarallisia ja levottomuutta lietsovia, sanovat laitavasemmistolaisen median käyttämät kommunistitutkiskelija-asiantuntijat. Ainakin niin voi päätellä siitä, miten paljon kyseisestä marginaaliporukasta uutisoidaan samaan aikaan, kun kehitysmaalaiset jengit polttavat ja räjäyttelevät autoja ja asuntoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tärkeää on nyt saada suomalaisiin lapsiin ja nuoriin kohdistuva alistamisväkivalta ja ryöstöt loppumaan.

   Poista
  2. Jonka mamu väkivallan lopettamiseen, ei riitä vähämpi kuin muutaman nokikepin hirttäminen ja laittamaan roikkumaan lamppupylvääseen keskeiselle paikalle.

   Poista
 4. Kunnia on hieno asia herrasmiehen ominaisuutena, mutta vaarallinen sosiopaatin käsissä, joka on äärimmäisen epävakaa ja narsistinen. Onhan näitä "prinssejä" aina ollut ja nytkin alamaailma täynnä näitä ikuisesti keskenkasvuisia. Toisaalta tavan suomalainen on nykyään keskimäärin sellainen pelle ja jonne ettei edes tiedä mitä kunnia tai arvokkuus tarkoittavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On olemassa kunniaa ja kunnioitusta joka saadaan ja ansaitaan ja sellaista jota yritetään vaatia. Lienee selvää että tässä yhteiskunnassa ei kunnioitusta ja kunniaa saada vaatimalla. Muualla voi olla toisin.

   Poista
 5. Kehitysmaalaisten asuinalueet ovat median kielenkäytössä "erityisen haavoittuvassa asemassa", nuoriso "oirehtii" ryöstämällä ja puukottamalla kantasuomalaisia. Eli viesti on, että roistot ovat suomalaisten rasistien syrjimiä uhreja. Syyllinen on aina suomalainen yhteiskunta, joka ei ole osannut kotouttaa oikein. Huippu oli vähä-älyinen Ohisalo, jonka mielestä mestaus on toimenpide, johon kehitysmaalainen "joutuu turvautumaan" kun emme osaa käyttäytyä heidän haluamallaan tavalla !
  Tosiasiahan on se, että kehitysmaalaisia ei työnteko ja koulunkäynti voisi vähempää kiinnostaa, mutta rahaa ja kalliita merkkivaatteita on saatava, joten käyttöön otetaan väkivalta ja ryöstely. Poliitikot, tutkijat ja virallinen poliisi, kuten Taponen, ovat jatkuvasti vähätelleet ongelmaa, joten kusessa ollaan.
  Nyt on pikaisesti otettava kovemmat keinot käyttöön, mutta pitkällä tähtäyksellä ainoa toimiva keino on humanitaarisen maahanmuuton lopettaminen. Kielitaidottomien ja/tai lukutaidottomien muslimien maahantuonnilla ei saada muuta kuin ikuisia ongelmia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä unohdeta Krista Mikkosta, jonka mukaan maahanmuutolla ei ole mitään tekemistä maahanmuuttajataustaisen katujengirikollisuuden kanssa.

   Poista
 6. No, ei "ukrainaliset" ole todellakaan parempia kun ne olijot jotka rymisivät eurooppaan 2015, tarkoitan ainostaan noita "päivettyneitä" ukrainalaisia, niitä nimittäin oli tuhansittain oikeiden pakolaisten seassa.

  VastaaPoista
 7. Seura tekee kaltaisekseen.

  VastaaPoista
 8. On aika yleinen nyrkkisääntö, että kun maahanmuuttajien osuus jollain alueella kasvaa noin 20 prosenttiin, alkavat kanta-asukkaat muuttaa pois alueelta. Ruotsin kehitys osoittaa, että jo maahanmuuttajien kymmenen prosentin osuus väestöstä tekee maasta suurelta osin "persläven", joka on karannut täysin viranomaisten kontrollista.
  On täysin uskomatonta, miten Ruotsin katastrofi ei tunnu herättävän mitään huolta Suomen punavihreissä poliitikoissa, joiden aisankannattajiin on nykyisin luettava myös osa Kokoomuksen, Keskustan ja RKP:n väestä. Vanha turvallinen naapuri on muuttunut maahanmuuttajarikollisten temmellyskentäksi, ja ei voisi Suomen suvakkeja vähempää kiinnostaa. Vaikka täällä on aivan sama kehitys täydessä vauhdissa !
  Ja vielä lisää pitäisi saada, jos punavihreiltä kysytään. Mielellään mahdollisimman ongelmallisia tapauksia (islamistisia ihmishirviöitä), kuten Haaviston toiminta isis-naisten kanssa osoittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Media voisi kerrankin tehdä palveluksen ja penkoa tekstiviestejä myöten Pekan Isis-toiminnan taustoja ja julkaista sopivasti ennen presidentinvaaleja.

   Poista
  2. OM 28.6.2017

   Pekka Haaviston asiakirjakepponen toi hänelle ehkäpä puolen miljoonan euron tienistit

   https://oikeamedia.com/o1-23939

   Pekka Haavisto: "Mea Culpa" "Tunnustan syyllisyyteni"

   Pekka Haavisto kertoo yllä olevassa vuonna 2009 otetussa valokuvassa Liittokansleri Angela Merkelille luovutettavassa kirjassa olevansa
   "useiden kansainvälisten instituutioiden vieraileva tutkija ja professori". Kuvassa Muttille luovutetaan Saksan kestävän kehityksen politiikan yhdeksäs vertaisarviointiraportti.
   http://www.nachhaltigkeitsrat.de/fileadmin/user_upload/dokumente/publikationen/broschueren/RNE_Peer_Review_Report_November_2009.pdf

   Pekka Haavistolla ei ole akateemisia opintoja eikä yhtään tieteellistä julkaisua.

   Kun tutkii muiden työryhmän jäsenten osaamisprofiilia, käy ilmeiseksi, että Pekka Haavisto on valittu tuomaan työryhmään nimenomaan akateemista osaamista.

   Pekka Haavisto ei mainitse enää tänä päivänä virallisessa CV:ssään olleensa tuon kuvassa näkyvän ryhmän jäsen.http://www.pekkahaavisto.fi/cv/

   Pekka Haavisto mainitsee CV:ssään kyllä olleensa vuonna 2013 Saksan 15. kestävän kehityksen vuosiraportin arvioineen työryhmän jäsen.
   Tuon vuoden vuosiraportissa Pekka Haavisto ei enää tohdi luonnehtia itseään "useiden kansainvälisten instituutioiden vierailevaksi tutkijaksi ja professoriksi".
   http://www.nachhaltigkeitsrat.de/uploads/media/20130925_Peer_Review_Sustainability_Germany_2013_01.pdf

   Ennen kuvan ottamista Pekka Haavisto suurenteli systemaattisesti lähes myyttisiin mittoihin CV:tään noin 2003-2009 paikkeilla erilaisissa kansainvälisissä yhteyksissä.
   Hän kertoo köyhissä maissa vieraillessaan olleensa urallaan mm. Maailmanpankin varakuvernööri.

   jne. jne.

   Poista
  3. US 1.8.2018

   Vihdoin normijournalismia Pekka Haavistosta

   https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/mikkopaunio/258955-vihdoin-normijournalismia-pekka-haavistosta/

   Poista
 9. Ruotsi muuttuu samanlaiseksi persläveksi kuin vuoden 2015 kansainvaeltajien lähtöseudut.

  PT-media tänään

  Uskomaton ammuskelujen torstai Tukholmassa

  https://pt-media.org/2023/09/15/uskomaton-ammuskelujen-torstai-tukholmassa/

  Artikkelista poimittua

  Torstai olikin sitten heti ruudintäyteinen päivä Tukholmassa. Yksi teini hengiltä ja yhden kotia ammuttiin rynnäkkökivääreillä.

  Västertorpassa iltakahdeksan aikaan ammutun 16-17-vuotiaan nuorukaisen murha oli teossaan taas niin veristä touhua, että varmaan ollut mukava sivullisena löytää raato kävelytieltä.
  Nuorukaista oli ammuttu ainakin 5-6 laukausta päähän ja suoraan kasvoihin. Sivullinen löysi ammutun nuorukaisen kadulta makaamasta.

  Poliisi on voimaton. Korkea-arvoisia poliiseja on ravannut aamu-tv:n ohjelmissa ja medioissa kertomassa ampumisista, mutta oikeastaan ainoa mitä poliisi pystyy varmuudella sanomaan on se,
  että poliisi arvelee ampumisten jatkuvan kuten tähänkin asti.

  Torstai-iltana tulitettiin myös Haningessa. Eli suurin piirtein samoilla seuduilla kuin missä maanantaina ammuttiin 13-vuotias. Kerrostalohuoneistoa kohti ammuttiin maatasolta kymmeniä laukauksia.
  Poliisi oli nopeasti paikalla, ja yksi alaikäinen poika saatiin rysän päältä kiinni ase kädessä.
  -------------------------

  Jengisota raivoaa myös Uppsalassa – poliisi ei odota ammuskelun loppuvan heti

  https://pt-media.org/2023/09/15/jengisota-raivoaa-myos-uppsalassa-poliisi-ei-odota-ammuskelun-loppuvan-heti/

  Artikkelista poimittua

  Tukholman gangsterisodan varjoon jää Uppsala, jossa on kaupungin kokoon nähden menossa aivan samanlainen verinen jengisota. Uppsala poikkeaa siinä, että siellä ammutaan jo omaisia.

  Uppsalan uusruotsalaisen alamaailman toiminta on eskaloitunut kesän mittaan ja menossa on useita konflikteja.
  Poliisin mukaan tapahtumat lähtivät rullaamaan sen jälkeen kun kesäkuussa ammuttiin vahingossa täysin sivullista 14-vuotiasta poikaa.

  Tuon tapahtuman jälkeen kaupungissa on tapahtunut useita ammuskeluja, joissa viime päivien aikana kaksi on ammuttu hengiltä. Toisessa uhriksi joutui gangsterin sukulainen, joka ammuttiin kostoksi.
  Uppsalan poliisin mukaan putkat ovat nyt täynnä. Poliisi on noukkinut koppiin parikymmentä pahinta kuumakallea, joita on vangittu epäiltynä mm. ampuma-aserikoksista.

  -------------------------

  Katso tästä artikkelista video! Monikulttuurista värinää tulossa ja paljon...

  Italia julisti hätätilan Lampedusalle – useita tuhansia tulijoita

  https://pt-media.org/2023/09/15/italia-julisti-hatatilan-lampedusalle-useita-tuhansia-tulijoita/

  VastaaPoista
 10. Yle tänään

  Poliisi: Ruotsin katumurhat ”Kurdiketun” ja ”Mansikan” välinen valtataistelu – vaikuttaa myös ulkopolitiikkaan

  https://yle.fi/a/74-20008814/64-3-177663

  Hänet tunnetaan nimellä ”Kurdikettu”, ja poliisi uskoo hänen olevan maan suurin huumekauppias.
  Majid on ostanut itselleen Turkin kansalaisuuden. Poliisi uskoo hänen johtavan Foxtrot-järjestönsä huumerikollisuutta Turkista käsin.
  ...
  Ruotsin valtio on yrittänyt saada ”Kurdiketun” palautettua Turkista, mutta Turkki ei tähän suostu. Turkki saa rahaa rikollisilta, jotka ostavat maan kansalaisuuden.
  Lisäksi Turkki saattaa käyttää luovutusasiaa ulkopoliittisena pelimerkkinä Ruotsia vastaan, arvelee Dagens Nyheter -lehden haastattelussa Ruotsin entinen Turkin-suurlähettiläs Michael Sahlin.

  --------------------------

  Ruotsissa rikollisjärjestö on jakautunut kahteen kilpailevaan leiriin, eivätkä jengiläisten sukulaiset ole enää väkivallalta turvassa
  Rikollisjärjestö Foxtrotin sisäinen valtakamppailu on johtanut väkivallan kierteeseen Ruotsissa ja Turkissa.

  https://yle.fi/a/74-20050234

  Artikkelista poimittua

  Foxtrot on erityisesti Uppsalan alueella toimiva rikollisjärjestö, jonka perustaja on 37-vuotias Rawa Majid. Majid tunnetaan Ruotsissa paremmin lempinimellä Kurdikettu.
  Majid on syntynyt Irakissa ja kasvanut Uppsalassa. Vuodesta 2018 lähtien hän on asunut maanpaossa Turkissa, josta käsin hän on jatkanut järjestön johtamista.

  Ruotsissa useat tämän vuoden väkivaltaisuudet ovat johtuneet Foxtrotin ja Dalennätverket-rikollisjärjestön kiihtyneestä reviirikamppailusta huumekaupassa.

  Ruotsi on vanginnut Majidin poissaolevana ja pyytänyt Turkkia luovuttamaan Majidin pidätettäväksi.
  Turkki ei ole suostunut vetoamalla siihen, että Majidilla on myös Turkin kansalaisuus.
  ...
  ...
  Sanomalehti Aftonbladetin mukaan valtakamppailun aloittanut mies esiintyy lempinimellä Mansikka ja asuu Majidin tavoin Turkissa. Valtakamppailun aloittaminen johti väkivaltaisuuksien leviämiseen myös Turkkiin.
  Turkki ilmoitti tänään torstaina pidättäneensä viisi ruotsalaista viime viikolla Istanbulissa tapahtuneen ammuskelun johdosta.

  Kostoksi Istanbulin tapahtumista Majidia vastaan kääntyneen miehen äiti ammuttiin viime viikolla kuoliaaksi Uppsalassa, Ruotsin yleisradioyhtiö SVT kertoo.
  Aftonbladetin tietojen mukaan nainen ammuttiin Majidin käskystä. Poliisi on pidättänyt 15-vuotiaan pojan ja 19-vuotiaan miehen epäiltynä naisen murhasta.

  Viime päivinä puolestaan Uppsalassa ja Tukholmassa on yritetty iskeä kostoksi Majidin läheisiä vastaan. Viimeksi eilen keskiviikkona Tukholmassa ammuttiin kuoliaaksi 20-vuotias mies.
  – Vasastadenissa, Tukholmassa. Kolmas kuolemaan johtanut ammuskelu tällä viikolla. Se kertoo jotain yhteiskuntamme tilasta, kommentoi Ruotsin pääministeri Ulf Kristersson tänään torstaina jengiväkivallan kierrettä.

  – Nämä jengit eivät lopeta ennen kuin me pysäytämme heidät, Kristersson sanoi.
  ...
  ...
  – Suojelemme läheisiä parhaamme mukaan, mutta Ruotsissa on 30 000 rikollisverkostojen jäsentä ja Uppsalassakin heitä on satoja, Thornberg sanoi sanomalehti Dagens Nyheterille.

  VastaaPoista
 11. Yle 12.6.2023

  Kirjeenvaihtajalta: Ruotsin jengiväkivalta on yltynyt mittoihin, joissa kuka tahansa metroonmenijä saattaa joutua uhriksi

  Lauantaina Tukholman eteläpuolella Farstassa ampuja kylvi kuolemaa sotiin tarkoitetulla automaattiaseella.
  Nyt tulilinjalle voi joutua kuka tahansa, arvioi Pohjoismaiden kirjeenvaihtaja Pirjo Auvinen.

  https://yle.fi/a/74-20036315

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viikossa kuusi (6) kuollut!

   Yle tänään

   Västerportin omakoti-idyllissä huuhdotaan pois verijälkiä – Ruotsin jengiväkivalta on yhä raaempaa

   Ruotsissa on viikossa kuollut kuusi ihmistä jengiväkivaltaisuuksissa. Uhreista osa on jengijohtajien sukulaisia ja monet alaikäisiä.
   Nyt väkivalta työntyy myös Tukholman vauraisiin kaupunginosiin.

   https://yle.fi/a/74-20050464

   Poista
  2. Ei pidä antaa pelolle sijaa kysy vaikka Orpolta tai Honkasalolta Taponen komppaa kanssa.

   Poista
 12. Toimittajalle tuskin tapahtui freudilaista lipsahdusta, häntä vain vaivasi toimittajien ammattitauti, eli tavallista kehnompi kielentaju. Jostain syystä alalle hakeutuvat juuri ne joille elementaarilauseen -- lauseen jossa on subjekti, predikaatti ja objekti -- muotoileminenkin on vaikeaa ellei mahdotonta.

  Freudilaisuus on toki näissä kuvioissa mukana, mutta sitä kannattaa hakea laajalti vallalla olevista, maailmaa ja yhteiskunnan tapahtumista kuvaavista ja selittävistä "opillisista" käsityksistä, jotka nykyisin ovat niin harhaisia kuin mikään vain olla voi.

  Muinainen myyttinen Narkissos kurkisti lähteeseen ja jäi peilikuvajaisen vangiksi -- hän vastasi hymyyn hymyllä ja hän kuuli kuinka Kaiku-Keiju vastasi hänen huhuiluunsa. -- Me nykyihmiset emme enää ymmärrä miten tosia ja perustavanlaatuisia nämä sielunmekanismit ovat, vaan kuvittelemme ja koemme, että aina kun kehittyy "opillinen" näkemys -- mikä tahansa "ismi" -- niin sille vastakohtana nouseva anti-ismi olisi oikeastikin jokin aivan eri asia kuin se mitä vastaan se "argumentoi".

  Itse asiassa kyseessä on sama aivotapahtuma, ja "opilliset" käsitepinnat ovat vain näennisesti eri etumerkillä varustettuja. Sielunmekanismi on ihan sama, vastasipa vauva hymyyn hymyllä tai irvistykseen irvistyksellä.

  Narsisti, jolla omien järkijäsennystensä kanssa näitä vaikeuksia on -- ja jostain syystä narsismi näyttäisi nykyään olevan toimittajien ammattikunnan kelpoisuusvaatimus -- ei koskaan itse huomaa millaisia kognitiivisia dissonansseja hänen omassa päässään ihan sulassa sovussa elää. Hän voi ihan tosissaan uskoa esimerkiksi siihen, että teokratia ja demokratia voivat elää "monikulttuurisessa" yhteiskunnassa rinnakkain sulassa sovussa.

  Eikä hän mitenkään pysty ymmrtämään saati selittämään sitä, miten sama henkilö voi olla yhtä aikaa julistaja joka yhtäältä saarnaa ylikuluttamista ja maapallon ekologista tuhoa ja toisaalta riemunkirjaviin efekteihin mieltynyt elämyksenmetsästäjä ja maailmanmatkaaja, joka viis veisaa henkilökohtaisesta vastuustaan.

  Koska meillä ei nykyään ole edellytyksiä sosiologisten perustotuuksien ymmärtämiseen, aika harva tajuaa, miten monikulttuurisuuden vaikutukset todellakin romauttavat yhteiskunnan kaikilta osin, laidasta laitaan, eikä siinä toteudukaan sellainen jakolinja joka esimerkiksi erottaisi toiskulttuuristen ja kotisuomalaisten jengit toisistaan kokonaan erilleen. Tapahtuu päinvastoin, koska se syväpsyykkinen mekanismi, joka tajunnan tason ja moraalin romahduttaa on kummallekin osapuolelle ihan sama.

  VastaaPoista
 13. Suurin osa Ukrainan maa-alasta on aivan rauhallista, joten mitään perusteltua syytä lähteä pakolaiseksi ulkomaille ei yhdelläkään ukrainalaisella ollut.

  Miten kotirintama voisi yksinään pysyä pystyssä?

  Alkuunhan Ukrainan sotaa verrattiin meidän talvisotaan, mutta silloin meillä kyllä taisteli koko kansa, poislukien poislähetetyt sotalapsiparat, joille se oli elämänmittainen tragedia. Evakot sijoitettiin muualle Suomeen, kuten asianmukaista olikin, ei kipattu muun Euroopan niskoille.

  VastaaPoista
 14. Eilen oli tämä Lauttasaaren tilanne esillä:

  Lauttasaareen laskeutui pelon ilmapiiri – Poliisi selvittää nuorisojengin tekemisiä
  Poliisi on tietoinen Lauttasaarta terrorisoivista nuorista. Asiaa selvitetään. Kokonaisuuteen liittyen on tutkinnassa yksi rikos, jota tutkitaan ryöstönä.

  https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/3c8a1032-aabc-43b6-892e-c004b7549b74

  Nyt poliisilta karua viestiä: "Poliisin mukaan vastaavaa häiriökäyttäytymistä on kaikkialla Helsingissä"

  Yle tänään

  Poliisi seuraa nuorten tilannetta Helsingin Lauttasaaressa

  https://yle.fi/a/74-20008814/64-3-177696

  Helsingin poliisi kertoo seuraavansa nuorten toimintaa Helsingin Lauttasaaressa.
  Poliisin tietojen mukaan kaupunginosassa on havaittu toisten nuorten uhkailua, seuraamista ja muunlaista häiriköintiä.
  Poliisi kertoo tiedotteessa, että huolta on aiheuttanut 15-17-vuotiaiden nuorten ryhmä.
  Poliisin mukaan vastaavaa häiriökäyttäytymistä on kaikkialla Helsingissä, eikä Lauttasaari nouse erityisesti esiin poliisitehtävien tai rikosilmoitusten perusteella.

  VastaaPoista
 15. Onkohan kysymys kulttuurisesta omimisesta vai elämäntavasta vai kulkevatko ne vaan käsi kädessä?
  Erilaiset teot vaan alkavat olemaan jokapäiväisiä vai sanotaanko arkipäivää.

  On aika puuttua kovalla kädellä pehmoilun sijaan ja esim. kuvissa näkyvä naamioituminen on syytä lopettaa alkuunsa.
  Onhan esim. Ranskassa erilaisia lakeja muslimien naamioitumisen kieltämiseen.

  Lastensuojelun naisoletetut ovat aivan turhaa sähläämässä näissä kuvioissa. Heillä ei ole mitään auktoriteettia tekijöiden silmissä - on tekijänä sitten kantis tai matu.

  MTV uutiset tänään

  14-vuotias poika epäiltynä kahden Alepan ryöstöstä Espoossa – kahden 17-vuotiaan epäillään "liittyvän tekoon"

  https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/14-vuotias-poika-epailtyna-kahden-alepan-ryostosta-espoossa-kahden-17-vuotiaan-epaillaan-liittyvan-tekoon/8779054

  Artikkelista poimittua

  Länsi-Uudenmaan poliisilaitos epäilee 14-vuotiasta poikaa kahden Alepa-liikkeen ryöstöstä Espoossa elo- ja syyskuun vaihteessa.
  Matinkylässä sijaitseva kauppa ryöstettiin 30. elokuuta ja Niittykummussa sijaitseva liike 2. syyskuuta. Poliisi pyysi asiasta vihjeitä 2. syyskuuta.
  ...
  Poikaa epäillään ryöstöstä ja törkeästä ryöstöstä. Poliisin mukaan ryöstöt tehtiin teräaseella uhkaamalla.
  Koska poika ei alle 15-vuotiaana ole rikosoikeudellisessa vastuussa, asian jatkotoimenpiteet siirtyvät lastensuojelulle.
  ...
  Poliisi kuitenkin epäilee, että pojan lisäksi tapaukseen liittyy kaksi 17-vuotiasta henkilöä.
  – Epäillään, että he ovat yhteistuumin toimineet tässä, mutta epäillään, että 14-vuotias on tehnyt varsinaisen teon, rikoskomisario Jyrki Kallio kertoo MTV Uutisille.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!