lauantai 16. syyskuuta 2023

Pekka Haavisto on naisten, yksineläjien ja lapsettomien parien presidenttisuosikki

Maanpuolustuskoulun professori arveli, että tyypillinen valtamedian toimittaja voisi "tuoda esiin, että kannatan vähän enemmän vasemmistolaisia juttuja, mutta voin kirjoittaa hyvän jutun oikeistolaisista asioista. Voin arvostaa niitä, vaikka tapani nähdä maailmaa on toisenlainen."

Tämä ajatus on tietenkin kaunis, mutta toteutuu nykyisin varsin huonosti. Näin siksi, että etenkin nuori toimittajakunta haluaa vaikuttaa ja muuttaa maailmaa omien ajatustensa mukaiseksi. Tämän seurauksena suomalainen lehdistö - ja etenkin suurimmat eli Yle ja Helsingin sanomat - ovat muuttuneet pikemminkin mielipidevaikuttajiksi kuin asiallisen tiedon jakajiksi. 

Tällä ei ole juurikaan näkyvää vaikutusta verovaroin toimivaan Yleisradioon, mutta Sanoma Oy:n omistajia sen voisi kuvitella huolestuttavan. Jos nimittäin katsomme yhtiön pörssikurssin kehitystä, huomaamme, että viimeisen vuoden aikana sen omistajien omaisuudesta on sulanut yli puolet.

Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että Sanoman omistajien omistuksen arvo on pudonnut kesän 2016 tasolle. Siten kyse ei ehkä vielä ole katastrofista, mutta jos kurssin pudotuksen taustalla on ihmisten tyytymättömyys yhtiön tuotteiden tarjontaan - ja niiden maksullisen toiminnan tukemisen lopettaminen - saattaa toimittajakuntaan olla kohdistumassa paineita omistajien suunnalta.

Näin voisi itse asiassa päätellä tapahtuneen Helsingin sanomien uuden päätoimittajan Erja Yläjärven vajaan viikon takaisesta kirjoituksesta, jossa hän linjasi, että "Helsingin Sanomien pitää tarjota lukijoille tietoa, näkemyksiä ja toivoa, mutta ei turhaa kettuilua eikä sormen heristelyä". Ja jopa otsikossa arveltiin, että "Hesarin lukija osaa ajatella itse".

Nähtäväksi jää, onko päätoimittajan vaihdoksella vaikutusta maan yksityisen mahtimedian toimintaan. Vai jääkö pääkirjoitus lyhyeksi ryhtiliikkeeksi, joka tulee nopeasti kaatumaan itsetietoisten maailmanparantajatoimittajien jatkaessa entisellä linjallaan. 

* * *

Yksi mittari Helsingin sanomien - ja myös Ylen - mahdollisten muutosten seuraamiseksi on hiljalleen käynnistyvä presidentinvaali. Nähtäväksi nimittäin jää, saavatko kaikki ehdokkaat mainituissa medioissa tasapuolisen kohtelun, vai ryhtyvätkö niiden toimituskunnat tukemaan yhtä ehdokasta - käytännössä Pekka Haavistoa (vihr) - erityisesti jos kilpailu menee tasaiseksi.

Vaalin ensimmäisellä kierroksella Haavisto ei kuitenkaan ole kiinnostavin journalismin puolueettomuuden mittari, vaan poliittisen vihervasemmiston jo pitkään karsastama Jussi Halla-aho (ps). Siksi arvoisan lukijanikin kannattaa seurata onnistuvatko toimittajat uutisoimaan hänen näkemyksistään yhtä neutraalisti kuin muidenkin ehdokkaiden. Vai ryhtyvätkö ne joko argumentoimaan niitä vastaan tai jättävät yksinkertaisesti kertomatta hänen näkemyksistään suurelle yleisölleen.

Juuri nyt näyttäisi joka tapauksessa siltä, että Olli Rehn (kepu), Mika Aaltola tai Jussi Halla-aho - puhumattakaan marginaaliehdokkaista - eivät olisi menossa vaalin toiselle kierrokselle, vaan siellä toisistaan ottaisivat mittaa Pekka Haavisto ja Alexander Stubb (kok). Tämä tilanne saattaa kuitenkin muuttua siinä vaiheessa, kun ehdokkaille tarjoutuu tilaisuuksia välittää omia viestejään koko kansalle - joko suorana Ylen vaalikeskusteluissa tai lehdistön välittämänä. 

Suorissa vaalikeskusteluissa ratkaisee paljon se, antavatko niitä juontavat toimittajat ehdokkaiden esitellä omat näkemyksensä rauhassa. Ja lehdistön vaaliartikkeleissa - kuten jo totesinkin - oleellista on se, uutisoidaanko kaikkien ehdokkaiden näkemykset yhtä neutraalisti ja näyttävästi. 

Jos peli on reilua - kuten demokratiassa tulisi olla - pitäytyvät suurten medioiden toimituskunnat Erja Yläjärven edellä referoimani pääkirjoituksen hengessä. Tällöin saattaa hyvinkin käydä siten, että Rehnin, Aaltolan tai Halla-ahon asiallinen argumentointi saattaa varjoonsa enemmän imagopoliitikkoina tunnetut Haaviston ja Stubbin.

Kaltaiselleni politiikan "penkkiurheilijalle" on siten odotettavissa kaksi mielenkiintoista seurantakohdetta: ehdokkaiden välinen keskinäinen taistelu asiallisten argumenttien ja näkemysten voimalla sekä lehdistön toimituskuntien käyttäytyminen erityisesti siinä tilanteessa, jos kilpailu menee tiukaksi. 

* * *

Palaan vielä edelle referoimaani Ylen gallupiin. Sen mukaan suomalaisten äänioikeutettujen kannat jakautuvat nimittäin yllättävän selvästi sukupuolen ja maantieteen mukaan. 

Kyselyssä näet kerrottiin, että Haaviston kannatus naisten joukossa olisi jo ensimmäisellä kierroksella peräti 37 prosenttia, kun miehistä häntä äänestäisi vain 25 prosenttia. Maantieteellisesti Haaviston kannatus oli korkeaa etenkin helsinkiläisten ja uusmaalaisten parissa, joista yli puolet valitsisi hänet presidentiksi jo ensimmäisellä kierroksella. 

Jutussa oli myös linkki kyselyn kaikkiin tuloksiin. Niistä ilmeni lisäksi, että Haavisto on alle viisikymppisten parissa selvästi suositumpi kuin sitä vanhempien joukossa. Halla-aho puolestaan oli leimallisesti miesten ehdokas, sillä hänen kannatuksena heidän parissaan oli lähes nelinkertainen verrattuna naisten näkemyksiin. 

Ehkä kuitenkin kaikista mielenkiintoisin havainto oli se, että Pekka Haavisto oli selvästi suosituin sekä alle 10 000 euroa vuodessa ansaitsevien että yli 70 000 euroa vuodessa ansaitsevien parissa, mutta huomattavan alhainen yrittäjien joukossa. Enkä voinut olla kiinnittämättä huomiotani myöskään siihen, että häntä kannatetaan suhteellisesti ylivoimaisesti eniten yksinään elävien parissa, mutta myös lapsettomien parien joukossa.  

Näissä kahdessa suhteessa Haaviston vastakuvaksi asettuu Jussi Halla-aho, jonka suhteellinen kannatus on korkeimmillaan 10 000 - 20 000 euroa vuodessa hankkivien, työtä tekevien ja myös lapsiperheiden joukossa. Stubbin suhteellinen kannatus on puolestaan selkeästi korkein korkeatuloisimpien ihmisten ja kategorian "muu aikuistalous" - mitä ikinä se tarkoittaakaan (ei yksineläjä, lapseton pari tai lapsiperhe) - joukossa.  

Olli Rehnillä on suhteellisesti suurin kannatus vanhemman väestön ja yrittäjien joukossa, mutta hän ei profiloidu yhtä selkeästi kuin kolme edellä käsittelemääni ehdokasta. Vähäisempi profiloituminen luonnehtii myös Mika Aaltolaa, jonka suhteellisesta kannatuksesta voi nostaa esille sen vahvuuden johtavassa asemassa olevien parissa.

50 kommenttia:

 1. Stubb voitaisiin valita Ruotsin presidentiksi, siis jos Ruotsi olisi demokratia eikä de facto islamilainen teokratia.

  Suomelta kestää vielä vuosikymmen tai pari, ennen kuin tästä maasta tulee Ruotsi. Sen jälkeen politiikka täälläkään ei enää merkitse mitään -- todellinen valta on siirtynyt kaduille.

  Totalitarismi on jo vahvasti ilmassa.

  VastaaPoista
 2. Jokunen päivä sitten äärivasemmistolainen TS muistutti Halla-ahon kuvan alla tämän rikostuomioista. Koska valtaosa lukijoista on helvetin tyhmiä, he eivät osaa ajatella, että Jussi on saanut sakkoja vasemmiston kehittämistä ajatusrikoksista, joista saadut tuomiot pitäisi täysipäisten aikuisten laskea tuomitun meriitiksi. Ainakaan mainitun sitoutumattomaksi valheellisesti julistautuvan maakunnallisen aivopesuaviisin linja pysyy taatusti vasemmalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtaako TS vastaavasti julkaista Pekan kuvan, jonka kuvatekstissä mainitaan laittomuudet Al-Hol-asiassa.

   Poista
  2. Aikoinaan mehusteli Huhtasaaren gradun kopiointisyytöksillä, mutta ei homo-Haaviston cv:hensä keksimillä titteleillä.

   Poista
  3. Kalergi-suunnitelma16. syyskuuta 2023 klo 10.58

   Homo-Pekka Haavisto voi laskea sen varaan, että lähes koko vaalikarja on joko unohtanut tai oli tietämätön, että hän oli osallinen Fortumin sähköverkkojen myynnissä ulkomaalaisten sijoittajien 80-prosenttisesti omistamalle Carunalle.
   Tuollaisesta ns. luonnollisesta monopolista saatava tuotto on käytännössä riskitöntä. Sadat tuhannet suomalaiset ovat kironneet kaupan jälkeen Carunaa sen perimistä kiskurihinnoista.

   Poista
 3. Kuusi vuotta sitten ylen kiiluvasilmäinen fanaatikkotoimittaja teki puolueellisuusennätyksen haastatellessaan Huhtasaarta.
  Palkinnoksi hänet lähetettiin ulkomaankirjeenvaihtajaksi.

  VastaaPoista
 4. Mitä ihmettä täällä kätistään, hesari on oikeistolainen persulehti pääasiassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulutko Valehtelijoiden Klubiin?

   Poista
  2. Ano: Läpikotaisin vihervasemmistolainen kulttuurimarxistinen lehti HS on. Vain äärimmäisessä äärivasemmistossa (kommunistit, yms.) itketään muuta. HS on 75% Vihreiden äänen kannattaja, 15% SDP:n, 9% Vas:n ja 1% muiden sekalaisten. Siitä 1% osuudesta toimittelijoitakin suurin osa sitten eri kommunististen tai anarkististen liikkeiden kannattajia (esim. eloapinat, yms.).

   Poista
  3. Ettehän te edes lue sitä, mistä tiedätte?

   Se on oikeistolaisten lehti

   Poista
  4. Ano, mulla sattuu olemaan oikeus HS:n maksullisiinkin juttuihin hommien kautta (ite en kyllä koskaan siitä roskasta maksais senttiäkään) joten kyllä säännöllisesti katselen, että mitä siellä taas vaihteeksi mädätetään. Fakta on, että HS on äärimmäisen vihervasemmistolainen ja kulttuurimarksistinen lehti. Täytyy elää todella syvällä vihervasemmistolaisessa kuplassa jos tätä ei huomaa tai tajua.

   Poista
  5. Tosiasiassa vihreät ja kokoomus sekä vasemmisto sdp mukaanlukien on persujen apupuolueita joihin persujen ydinryhmä junailee kaikkein itsekkäimmät, kajahtaneimmat ja paatuneimmat rikollisen mielenlaadun omaavat nilkit joita vastaan on sitten helppo esittää argumentteja kysymys on vain persujen halusta olla valtion palkoilla eduskunnassa muulla ei niin väliä kuin sillä, että pitävät huolen, ettei apupuoluissa olevilla ole mitään valonpilkahdusta levysoittimessaan...

   Poista
  6. Jos eduskunnassa olisi tervejärkisiä ei nilkkejä, itsekkäitä ja rikollisen mielenlaadun omaavia ei puoluita edes tarvittaisi...

   Poista
 5. Ajatusleikki: Haavisto onkin hetero ja naimisissa itseään selkeästi nuoremman naisen kanssa. Sitten hän ministerinä palkkaa avustajakseen liki 40 vuotta nuoremman opiskelijatytön. Lisäksi hän viettää tämän kanssa intensiivistä vapaa-aikaa ja lomailee.

  Mahtaisiko kannatus naisten keskuudessa olla yhtä suuri?

  VastaaPoista
 6. Suomen kansan pitäisi ymmärtää, että jonain päivänä Venäjänkin kanssa tulee hoitaa ulkomaansuhteita, naapureita kun ollaan emmekä maantieteelle mitään voi. Sitä tekee esim. presidentti.
  Miten Venäjän maalla mahdetaan suhtautua homoihin? Tulisiko Haaviston naapuruussuhteiden hoidosta yhtään mitään kun taas esim. Halla-aho puhuu venäjää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totuuden nimissä täytyy todeta, että jos Venäjä ei muutu, Halla-ahon varaukseton tuki Ukrainalle ei taida edesauttaa Venäjä-suhteiden hoitoa.

   Poista
  2. Halla-aho on vahva luonne. Venäjä arvostaa ainoastaan vahvoja. Kyllä Venäjälläkin ymmärretään, että läntisen euroopan tuleekin puolustaa Ukrainaa.
   Ja todellisuudessa tämä Venäjän temppu (sota) on testi, jolla se selvittää ketkä ovat lännessä heikkoja vikisijöitä ja kenellä hermo kestää.
   Toisaalta muslimimaiden vaikutusvalta kasvaa ja heillähän on tunnetusti "mielipide" homoista. Miten se suhteiden ja asioiden hoito Haavistolta näiden kanssa sujuisi?

   Poista
  3. Seuraavan presidentin ei tarvitse tavata Putinia.

   Poista
 7. Hyvä kirjoitus. En ole juuri seuraillut presidenttiehdokkaiden tekemisiä muutenkuin että Stubb vaikuttaa globalistilta ja Haavisto loi uransa liioittelemalla opintosuorituksiaan. Maanpuolustuskorkeakoulun professorin ulostulo oli hyuä, koska hän tuntui toteavan suomalaisen median todellisuuden melko hyvin eli sen vasemmistolaisen kallistuman. Sanoma on toki tänään muutakin kuin vain Helsingin Sanomat, vaikka itseni tavoin samaistan molemmat pitkälti toisiinsa. Siksi olikin ajatuksia herättävä, miksi juuri vuosina -21..-22 pörssikurssi oli korkeimmillaan ja ollaanko nyt palaamassa Sanoman pörssiarvon normaalitilaan vai laskeeko se entisestään. Hesaria ainakin mainostetaan voimallisesti kadulla. Katsoin oheisen keskusteluohjelman ja tuntui vahvistavan omia käsityksiäni siitä, että media näkee polarisaation niin äärioikeiston kuin perussuomalaisten luomana tilanteena, vaikka todellisuudessa kyse voisi olla ihmisten heräämästä vastustuksesta vasemmiston valta-asemalle julkisessa keskustelussa niin Hesarin kuin Ylen taholta. Suomessahan ei ole tapahtunut samanlaista median polarisaatiota kuin Yhdysvalloissa, koska suomalainen media on toimittajakunnan kautta pikemminkin kallellaan vasemmalle kuin oikealle, jos perinteinen jako oikea-vasemmisto aksellille enää pätee. Jäin myös miettimään ohjelman puheenvuoroja. Hesarin päätoimittaja oli sangen hiljaa. Kertooko se jotain lehden tietystä arkuudesta tilaajamäärien suhteen ja siitä, että lehden levikin nousu tai lasku on sidoksissa päätoimittajan pestin jatkoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritä vielä jakaa sanottavasi kappaleisiin, että juttusi jaksaa lukea.

   Poista
 8. Siitä olen tyytyväinen, että Ylen ja Hesarin masinoima hallituksenkaato ei onnistunut.

  VastaaPoista
 9. Kun eilen tuli puheeksi kognitiivinen dissonanssi, niin P.Haavisto on sen ruumillistuma: hän edustaa yhtä, ajattelee toista ja selittää jotakin muuta.
  Nyt kun uutisoidaan "helsinkiläisestä päiväkodista" ja Maherin julistuksesta, "tämä on meidän maa".
  Maherin motiivit haisevat enemmän kuin Virpekintien paskalaitos.
  Ja, silti, jos Haavisto voittaa vaalit, Maher saa kaikki moskejaoikeudet, monikulttuurillisen suvaitsevaisesti, presidentillisellä päätöksellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi presidentti ei päätä kaikesta mutta se Haaviston myötämielinen suhtautuminen terroristeihin kuten Isis-väkeen huolestuttaa.
   Sen porukan haaliminen tänne on todellinen riski ja turvallisuusuhka.
   Nyt jo Ruotsi on helisemässä asylum porukan kanssa ja meillä lapset ja nuoret kärsivät alistusväkivallasta.
   Minkälaista terrori olisikaan jos täällä olisi sodan koulimia terroristeja?

   Poista
 10. Helsingin seutu nyt erottuu muusta Suomesta muutenkin. Siellä kuvitellaan oltavan niin globaaleja, suvaitsevaisia, sivistyneitä ja kansainvälisiä että kehäkolmosen ulkopuolelta tulevan juntin päätä huimaa. Onneksi asia ei ole niin. Ei tarvitse kuin mennä Itikseen, niin luulee olevansa Mogadishussa. White flight on todellisuutta ja tänä päivänä levottomuus tuntuu leviävän ympäri kaupunkia, viimeksi huppupäät ovat löytäneet Lauttasaaren. Pitäkää hyvänänne, kaikki maailmanparantajat! En muuttaisi Helsinkiin mistään hinnasta, enkä myöskään ikinä äänestäisi Pekka Haavistoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paska valuu Lähi-itäkeskuksesta muualle Helsinkiin. Hyvä. Ansaitsevat sen.

   Poista
 11. Jos HooPeestä tulis pressa, tekis mieli ampua itteni, tosin en tee sitä. Enkä muuta pois maasta..Onneks mun pörssisalkku ei oo kovinkaan rommaava Suomi painotteinen...Helsingin pörssi hiipuu, eikä mitään nousuu tule enää koskaa.. Kiitos suvakeille

  HP...käsien heiluttaja selittäessään.. Erityisen hauskaa on kun HP "tähdentää" jotain asiaa peukalolla ja etusormella ja vakavasti selittää ajamansa asian kusipäisyyttä

  Mitä enemmän kädet heiluu selittäessä valheitaan, sitä suurempi paskanpuhuja on, paskanpuhumisen mestari HP, valitettavasti älykkkäät yksilöt näkee tuon läpi..siis paskanpuhumisen, onneksi ei jyystetyn peräsuolen.

  VastaaPoista
 12. Katsoin myös tuon Viimeinen Sana ohjelman. Olihan siihen valittu taas sopivat henkilöt, ehkä sitä sotilasprofessoria lukuun ottamatta. Sotilasprofessorilla oli ajoittain oikeat ajatukset, mutta ajoittain sellaista tekstiä, ettei siitä ottanut sikakaan selvää. 2 muuta olivat HS päätoimitta Yläjärvi ja toinen YLE: toimittaja ja kommunisti Ruben Stiller. Molempien mielipiteet voi hyvinkin arvata, toimittaja ei ole koskaan väärässä ja toimittajalla on ainoastaan vapaa sananvapaus. Usein nämä toimittelijat hurskaasti korostavat, että vapaaseen sananvapauteen kuuluu myös vastuu, mutta se ei koske heitä itseään. YLE:n juontajan vasemmistolaisuutta ei tarvinnut edes arvuutella, niin selkeää se oli. Mitä tulee presidentinvaaleihin, niin muistakaa, kunka toimittajat naureskelivat ja olivat valmiita syömään vaikka hatullisen paskaa, jos Trump voittaisi vaalit, mutta kuinkas kävikään. Ehkä ovat hieman varovaisempia, ennustellessaan Halla-ahon menestymismahdollisuuksia. Keväällä jäi mieleen MTV:n täysin puolueellinen vaalitentti, jossa juontaja Antonina Berg ei antanut perusuomalaisen Jani Mäkelän puhua koskaan asiaansa loppuun ja juontaja julisti heti "oikean" tulkinnan mitä mieltä perusuomalaisten edustaja oli.

  VastaaPoista
 13. Kuinkahan paljon HP on harjoitellut vakaata, luotettavalta kuulostavaa..rauhallista paskanpuhumistaan peilin edessä?

  Joku suvakkien konsultti varmaan on ollu avustamassa siinä, miten parhaiten voi selittää valheitaan, ja hölmöt uskooo täh?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. siin on saatana yks Suomen kansan vihollinen, kovimmasta päästä, jopa eräs punatukkainen strutsin näköinen lypsäjä voi jäädä kakkoseksi maa miinoineen

   Poista
 14. Haavisto on näistä ainoa joka on kartalla Nato neuvotteluista ja tuntee ihmiset usasta ja muualta. Olisi helvetin typerää äänestää jotakin muuta tässä maailmantilanteessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moskovassa on varmasti mielenkiintoista arkistomateriaalia esim. pekan seikkailuista s80-luvun Leningradissa..

   Poista
  2. Ei ole haitannut menestyksekästä neuvotteluprosessia Naton ja Niinistön kanssa. Ei ole tässä maailmantilanteessa mitään muuta järkevää vaihtoehtoa

   Poista
  3. Tässä annettaisiin kansalle hyvää oppia siitä, ettei opiskelu kannata; pelkästä ylioppilaasta tässä koulutusta korostavassa maassa presidentiksi ja armeijan ylipäälliköksi on pyrkimässä pelkkä ylioppilas. Riittää kun on riittävän narsistinen ja saa muut uskomaan ja että osaakin jotakin sekä aikansa kiertää maailmaa valtion rahoilla kaikissa kissanristiäiäisissä ja verkostoituu. Niillä tuttavuuksilla ei ole kyllä paljon painoa kotimaan asioissa, eikä puolustusta hoideta vihreillä aatteilla tai rauhanjunilla.

   Poista
  4. Anteeksi kirjoitusvirheet tekstissä.

   Poista
  5. Lol olihan tuo sarkasmia tuollaista kevyttä idiootti äänestäjän imitointia olihan?

   Poista
  6. Idiootti äänestäjän joka yrittää näytellä älykästä toistelemalla sille annettuja lauseita, monesti aina kun nämä taulapäät avaa suunsa niin joutu oikeasti olemaan tarkkana, ettei näytä sitä jättimäistä myötähäpeän määrää mikä meinaa tulla noita wannabebesserwisseireitä kuunnellessa..

   Poista
 15. näinkö, tuntevat HPeen.. , no juokse nopeasti ja kauas...HP n tunteminen, ei todellakaan ole plussaa ..its total shit , dude

  VastaaPoista
 16. Olen yksineläjä enkä missään nimessä äänestä Haavistoa... toisella kierroksella ei tekisi mieli äänestää mutta jopa Väyrynen on parempi kuin Haavisto.

  VastaaPoista
 17. Mikä ihme viehättää Haavistossa? Stubb taas on ĺähinnä eu:n edustaja.

  VastaaPoista
 18. "häntä kannatetaan suhteellisesti ylivoimaisesti eniten yksinään elävien parissa, mutta myös lapsettomien parien joukossa. "
  Siis pääkaupunkiseudulla ja Haavistoa.
  Kun väestö on niin voimakkaasti keskittynyt,
  pitäisi maakunnassa ymmärtää keskittää
  äänet yhdelle ehdokkaalle,muuten ei kunnian kukko laula.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomaatko että myös isotuloiset eli me älykkäämmät kannatetaan sitä?

   Kannattaisi äänestää kuten suurituloiset äänestää, silloin teillä köyhilläkin menee edes jotenkin

   Poista
  2. Ei me niin tyhmiä olla, että sama asia pitää kahteen kertaan sanoa.

   Poista
  3. Sitä paitsi komparatiivin käyttö vaatii vertailun esimerkiksi kuin-sanan avulla. Älykkäimmät osaavat myös pilkkusäännöt.

   Poista
  4. Missä kohtaa on komparatiivi?

   Poista
  5. Jaa niin toi sana älykkäämmät. No tyhmemmät lukijat eivät tajua että sillä viitataan tuohon tutkimukseen.

   Mutta lässyttäkää vaan, siinä on hyvä elämä

   Poista
  6. Aika vähä-älyinen täytyy hyvätuloisenkin olla, jotta kannattaa Haavistoa, joka on valehdellut ansioluettelossaan, (kun ei jaksanut suorittaa yliopistolla yhtään mitään), joka ylläpitää nuorta homorakastajaa veronmaksajien rahoilla, ja joka toi rikollisin keinoin lähinnä somalialaisia Isis-naisterroristeja suomalaisten elätettäviksi. Aiemmat tämän kieron pellen ansiot liittyvät Fortumin sähköverkkojen myymiseen.
   Oletko siis tietämätön vai tyhmä, tai mahdollisesti molempia.

   Poista
 19. Isäni oli veteraani. Olen isänmaallinen. Halla-Aho on kirjoittanut oikeaa faktaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai että oli isäsi veteraani ja siksi olet oikias:))) Kenen isä tai isoisä ei ole ollut veteraani?

   Poista
  2. Kuuleko länsiranta? höra di. Det är sota. De nogonting vi äre upserserna och richfolge finska människor hoitaa sen rintaman me passuutetaan itseämme..

   Poista
 20. Niin voisiko ylöjärvi olla vahvempi geeniperimäänsä, epäilen..

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!