keskiviikko 20. syyskuuta 2023

Kuka sopi maahanmuuttajiin liittyvästä sensuurista?

Yle julkaisi jutun siitä, kuinka hollantilaiset kutsuvat rikoksia tekeviä maahanmuuttajia suomalaisiksi. Sen mukaan tällaisessa yhteydessä "`suomalaiset` on Hollannin laitaoikeiston pitkään käyttämä koodisana, jolla tarkoitetaan pääasiassa marokkolaisia tai muista Afrikan tai Lähi-idän maista kotoisin olevia maahanmuuttajia ja etnisiä vähemmistöjä".

Jutussa oli myös esimerkki tutun kuuloisesta kommentista, jossa sanottiin, että "aina vaan ne suomalaiset, eikö? Pieni porukka pilaa kaikkien suomalaisten maineen".

Jutussa haastateltu hollantilaistutkija arvelikin, että "hieman absurdi vitsi suomalaisista itse asiassa korostaa tekijän taustaa. Se voi vahvistaa käsitystä, että stereotyyppinen rikoksen tekijä ei ole valkoinen, blondi suomalainen." 

Ajan myötä onkin sitten käynyt niin, että suurin osa ihmisistä on omaksunut koodisana "suomalaisen" todellisen tarkoituksen, minkä seurauksena ilmaisu on normalisoitunut osaksi laajempaa käyttöä. Ylen toimittajan mukaan suomalainen "laitaoikeisto" viljelee vastaavassa tarkoituksessa sellaisia ilmauksia kuin "kulttuurinrikastuttaja" ja "yksittäistapaus". 

Ruotsalaistutkija puolestaan totesi, että "laitaoikeiston kasvaessa yhä vaikutusvaltaisemmaksi, ajatukset, joita pidettiin aiemmin täysin sopimattomina, normalisoituvat nyt pikku hiljaa valtavirran politiikassa". Ja suomalaistutkija lausui näkemyksenään, että "nykyinen polarisaatiokehitys on osin juuri sitä, että kutsuhuudot tulevat koko ajan suoremmiksi ja toimivat yhä vähemmän julkiseen keskusteluun sovittujen rajojen puitteissa".

Tämä herätti mielessäni kysymyksen siitä, että kuka on sopinut julkisen keskustelun rajoista? Tässä tapauksessa siis siitä, ettei asioista saisi puhua niiden oikeilla nimillä, vaan maahanmuuttajien osuudesta yhteiskunnallisiin ongelmiin tulisi vaieta? 

Tosiasiassahan hollantilaisen "suomalaisessa" tai suomalaisten "kulttuurinrikastuttajissa" on kyse siitä, että poliittinen vihervasemmisto yhdessä arvoliberaalin oikeiston kanssa on halunnut estää keskustelun erityisesti seksuaali- ja väkivaltarikoksiin oleellisesti liittyvästä maahanmuuttaja-aspektista. Ja sen seurauksena asian käsittelyyn on omaksuttu kiertoilmaisuja, joista hollantilaisten "suomalainen" viittaa kulttuurisetniseen vastakohtaansa ja suomalaisten yleisesti kehitysmaalaiseen maahanmuuttajaan viittaava "kulttuurinrikastaja" tai somaleita tarkoittava "koneinsinööri" ovat arvoliberaalien omassa maahanmuuttajamyönteisessä propagandassaan alkujaan käyttämiä termejä.

Erilaiset maahanmuuttajiin viittaavat kiertoilmaisut olisivat luonnollisesti jääneet syntymättä - tai ainakin jääneet vähemmälle käytölle - mikäli eurooppalaisissa yhteiskunnissa olisi sallittu avoin keskustelu kehitysmaalaisiin maahanmuuttajiin liittyvistä ongelmista alusta asti. 

Eli esimerkiksi kaksoisvirtain maasta tulleen humanitaarisen pakolaisen tekemästä seksuaalisesta väkivallanteosta olisi todettu irakilaistaustaisen henkilön raiskanneen suomalaisnaisen. Tai Afrikan sarvesta aikanaan saapuneiden vanhempien lasten julkaiseman väkivaltavideon olisi kerrottu esittävän somalinuorten suomalaisteiniin kohdistamaa pahoinpitelyä ja ryöstöä.

Näin ei ole kuitenkaan toimittu, vaan syystä tai toisesta arvoliberaali vihervasemmisto ja oikeisto ovat saaneet niin Suomessa kuin muuallakin Euroopassa läpi etnisen sensuurin, joka on vaikeuttanut yhteiskunnallista keskustelua. Ja samalla ongelma on saanut kasvaa julkisuudelta piilossa, kuten erityisesti Ruotsin tämänhetkinen tilanne osoittaa. 

Tämä tuskin on ollut edes edelle kuvaamani sensuurin yhteiskunnalliseksi normiksi saaneiden arvoliberaalien tavoitteena. Eikä ainakaan kiertoilmaisuja käyttäneiden arvokonservatiivisten eurooppalaisten syytä. 

Oleellista ei kuitenkaan ole ilmaistutapa eikä tosiasioista keskustelemisen yhä heikommin toimiva sensurointi, vaan niiden ongelmien tunnustaminen, joihin eurooppalaisten harjoittama humanitaarinen maahanmuuttopolitiikka on johtanut. Ja siksi Ylelläkin käytävän maahanmuuttokeskustelun soisi käyttävän asioista oikeita termejä ja keskittyvän rehellisesti keinoihin, joilla nämä ongelmat saataisiin ratkaistuksi ennen kuin tilanne on ryöstäytynyt yhtä vakavaksi kuin turkkilais-ruotsalaisen mafian ja  2 000 radikaali-islamistin Ruotsissa.

Siksi ehdotan, että ihan ensimmäiseksi tehtäisiin uusi sopimus yhteiskunnallisen keskustelun rajoista. Ja sen keskiöön nostettaisiin velvollisuus puhua tosiasioista niiden oikeilla nimillä. 

50 kommenttia:

 1. Minua kauhistutti hollantilaisten rasistinen näkjemys, että suomalaiset olisivat kouluttamattomien kehitysmaamuslimien vastakohtia. Kyllä suomalainenkin voi olla helvetin tyhmä ja väkivaltainen ja musta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. musta? musta suomalainen? se on mahdottomuus ja propagandaa..

   jos on joku mulatti, eli äiti yleensä on pannut kikkurin kanssa ja syntyy suomessa mulatti, se on kaiken järjen ja logiikan mukaan puoliksi suomalainen ja puoliksi kikkuri. Tosin geneettisesti paljon kauempana suomalaisesta kuin vaikkapa saksalainen tai edes arabi.

   Vastakkain asettelu? suvakkien syy. Nuiva ja nykyinen "äärioikeistolainen" on paljon lähempänä historiallisesti normi järki ihmistä, mitä joku hullu Virheitä äänestävä suvakki

   Poista
  2. Itse asiassa: jos on todellakin niin, että toiskulttuuristen käsitteellistämisen ongelma on Hollannissa ratkaistu sijoittamalla käsitepinnan tabuaukkoon sana "suomalainen", sitä vastaava ilmaisu omassa "yhteiskunnallisessa keskustelussamme" (hahhah) voisi olla jonkun palikka-aivon joskus ihan tosissaan suustaan päästämä "huippuosaaja".

   Poista
 2. Peruskoulukin on pilattu laittamalla samoihin luokkiin oppilaita, joilla edes kieli ei ole hallussa. Kaikki kärsivät, opettajat turhaantuvat ja lopputuloksena on peruskoulun läpäisseitä, jotka eivät osaa alkeellisimpiakaan taitoja pärjätä elämässä. Alenevat Pisa-tulokset ovat kertoneet karua kieltään jo pitkään, mutta se ei ole Li Anderssonia hetkauttanut ja hys-hys- meininki on saanut jatkua. Olikohan Ivan Puopolo, joka jossakin ohjelmassaan netissä tuskaili, että miten vasemisto voi aina olla väärässä! Tulonsiirtojen luvatussa maassa kannattajia riittää. Sanna Marinkin kävi jossakin miitingissä Kanadassa asti toteamassa, että Suomi on sosialistinen maa. Valitettavasti.

  VastaaPoista
 3. "en finne igen"!...Eli taas uusi finni naamasssa vai? kylhän se uituttaa

  VastaaPoista
 4. Ja se ettei uskalleta tunnustaa tosiasioita, johtaa todella vaaralliseen tilanteeseen yhteiskunnan kannalta.
  Ruotsissa aloitettu keskustelu armeijan käytöstä tilanteen hoitamiseen.
  Sama on edessä muuallakin ellei haittamaahanmuuttoon puututa tehokkaasti.

  Yle eilen

  Ruotsi etsii keinoja jengiväkivallan nujertamiseksi – oikeusministeri ei sulje pois armeijan käyttöä

  Ruotsin hallitus kutsui koolle kaikki jengiväkivaltaa sivuavat viranomaiset. Lopputuloksena oli käsky laatia lista keinoista, joita voidaan käyttää ennaltaehkäisevästi ja rikosten tapahduttua.

  https://yle.fi/a/74-20050910

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiasioiden tunnustaminen...Maailman tilanteen ymmärtämiseksi isoin asia olisi rotuerojen tunnustaminen, siis muussakin mielessä kuin ihonvärin erilaisuus, se ihonvärihän on vain sivuseikka.

   Toimisi myös joka mittakaavassa, kuten vaikka peruskoululuokissa. E-afrikassa tämä oli pakon sanelema ratkaisu, eriyttää oppilasryhmät.

   Tosin mitä sanoin tai vihjasin, on vain rodun keskiarvo, poikkeusyksilöitä on aina joka suuntaan

   Poista
  2. Ylen artikkelissa muuten toinenkin "ikävä" totuus.
   Ruotsidemokraattien pj. toteaa selväsanaisesti:

   Åkessonin mukaan syntynyt tilanne on ”sataprosenttisesti epäonnistuneen maahanmuuttopolitiikan seurausta”.

   Ja sitten se tavallinen jaarittelu:

   "Oikeusministeri ei itse käytä samoja sanoja, mutta vastaa pitkästi, kuinka Ruotsiin on syntynyt ongelmallisia asuinalueita."

   Taivaastako ne alueet on sinne tipahtaneet vai onko tehdyillä poliittisilla valinnoilla kuitenkin suurin merkitys niiden syntyyn? Tämä nyt pitää tunnustaa ja muuttaa politiikkaa.

   Poista
  3. Miten järkyttäväksi tilanteen Ruotsissa täytyy mennä, ennen kuin kovat keinot otetaan käyttöön? Mikä määrä ruumiita on liikaa? Alkavatko toimet vasta sitten kun kantaruotsalaisetkin alkavat saada osumaa? Suomessa olisi myös aika viimeinkin herätä, ettei meillä käy samoin ja Lampedusan saarelta EU ei saa tuupata tänne tuhansia moniosaajia. EU on todella avuton toimija; vuoden 2015 invaasion jälkeen on istuttu kahdeksan vuotta kädet ristissä ja luultu, että ihmisvirta Afrikasta ja Lähi-idästä tyrehtyy, vaikka ihmisiä siellä on aina vaan enemmän.Miten päättäjät voivat olla näin tyhmiä?


   Poista
  4. Valtamedia on tehnyt kyllä parhaansa, että Ruotsinkin ongelmista on niin pitkään vaiettu. Kun laittaa tulpat korviin ja pään pensaaseen, niin pysyy paha maailma loitolla. Onneksi on netti; muuten voisimme olla pelkästään HS:n ja Ylen uutisten varassa, jotka nykyään ovat täynnä propagandaa ja vasemmistolaisten toimittajien mielipiteitä.

   Poista
  5. Olet niin oikeassa: onneksi on netti Ennen sitä en ymmärtänyt mistään mitään. Maailmankäsitykseni ja ihmiskuvani oli totaalimanipuloitu, elin umpiossa.

   Poista
  6. Ennustan,että:Viimein tuon tien päässä on se,että tuollaiseen lähiöön mennään samalla mentaliteetilla kuin SS Varsovan ghettoon..

   Poista
 5. Kuka sopi maahanmuuttajiin liittyvästä sensuurista?

  Professori kirjoitti hieman ympäripyöreästi

  "vaan syystä tai toisesta arvoliberaali vihervasemmisto ja oikeisto ovat saaneet niin Suomessa kuin muuallakin Euroopassa läpi etnisen sensuurin,"

  Lisäisin listaan kaikki niin sanotut suvaitsevaiset inhmiset, erityisesti lehdistön ja muun median edustajat,
  jotka eivät ole kirjoittaneet tapahtumista ja rikoksista vaan ovat jättäneet tietoisesti uutisoimatta eli ovat pimittäneet uutisia ihmisiltä.

  Samoin listaan voi lisätä kaikki poliitikot - lukuunottamatta perussuomalaisia,
  jotka ovat Professorin tavoin vuosikausia varoittaneet haittamaahanmuutosta, näistä ongelmista ja niiden seurauksista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On muissakin puolueissa yksittäisiä poliitikkoja jotka ovat tajunneet tilanteen ja jopa puhuneet siitä, esim. Rajamäki, Korhola, Kaleva, Rydman....

   Poista
 6. Raiskausuutiset ovat poistuneet sanomalehdistä, vain joistain tuomioista kerrotaan.
  Ryöstöistä, väkivaltaisesta merkkivaatteiden anastamisesta ja niiden videoinneista kerrotaan ilman etnistä taustaa. Minä pistän nämä tapaukset turvapaikkaturistien piikkiin, vaikka mukana voi olla naapurin Juusokin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen ainakin omalle tyttärelleni asiallisesti kertonut ja varoittanut sekä Lähi-idän että afrikkalaisten tekosista ja siitä mahdollisuudesta mitä voi tapahtua. Osaa hän onneksi itsekin sopivasti varoa tiettyjä henkilöitä.

   Poista
  2. Minä olen varoittanut tytärtäni espoolaismiehistä.

   Poista
  3. Rupesin käymään kuntosalilla kun tytär täytti 10 vuotta.

   Poista
 7. Mistäpä tämä kiertoilmausten tulo on syntynyt ja mistä se kertoo? Kuten varmaan hyvin tiedämme ja muistamme, edesmenneen itäblokin maissa oltiin mestareita kiertoilmausten kehittelyssä. Kielihän on hyvin joustava ilmaisuväline kaikkine sanojen ja ilmausten sivumerkityksineen, piilomerkityksineen ja taustamerkityksineen. Erityisiä mestareita sillä alueella olivat puolalaiset ja Radio Jerevanin muistavat tietysti kaikki. Ilmiö voidaan pelkistää niin, että siinä älykäs ja joustava kielenkäyttö irtisanoutuu dogmaattisesta kapulakielestä ja asettuu autoritääristä ja pönäkkää tosikkomaisuutta vastaan. Kiertoilmausten lisääntyminen on reaktio tosikkomaisen totalitäärisyyden lisääntymiseen. Kun jostakin ilmauksesta yritetään tehdä tabu, ei aikaakaan, kun sille kehitetään kiertoilmaus ja usein sellainen kiertoilmaus, joka alleviivaa kyseisen tabun naurettavuutta. Tämän tuloksen kielenkäyttötavat eriytyvät toisistaan. On pönäkkää tosikkokieltä ja on ilvehtivää puhekieltä, eivätkä tosikot enää ymmärrä puhekieltä tai ainakaan ole ymmärtävinään. Käy kuten keisarin uusissa vaatteissa. Kuningas kulkee alastomana nokka pystyssä ja hovihenkilöt astelevat juhlallisina perässä. Kansa hihittää ja tirskuu, mutta hovi ei ole huomaavinaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän sopisi tosikoita koetteleva arvoitus: Mitä eroa on 'suomalaisessa rikastuttajassa' ja sangollisessa paskaa? ...No se sanko.

   Poista
 8. Myös niin sanottu kaksinaamaisuus on syytä lopettaa ja ryhtyä toimimaan rehellisesti - koskee myös EU:n toimia.
  Toisaalta muka rakennetaan raja-aitaa, jolla estetään laitonta maahantuloa mutta toisaalta täysin vapaa meritaksiliikenne rehottaa Välimerellä eikä EU reagoi siihen muuten kuin sallimalla sen.

  Yle tänään

  Aidan rakentaminen Venäjän rajalle alkaa Pohjois-Karjalassa ensi keväänä

  https://yle.fi/a/74-20050975

  ja toisaalla

  PT-media 16.9.2023 (kts. video ja kuvat)

  Turvapaikka-aktivistien meritaksit hääräävät aivan Tunisian rannikon tuntumassa

  https://pt-media.org/2023/09/16/turvapaikka-aktivistien-meritaksit-haaraavat-aivan-tunisian-rannikon-tuntumassa/

  Artikkelista poimittua

  Lampedusan ja Tunisian rannikon välisellä reilu 140 km välisellä alueella on useita eurooppalaisia turvapaikkajärjestöjen isoja laivoja, jotka etsivät Afrikasta tulevia aluksia ja kuskaavat tulijoita Lampedusalle.
  ...
  Geo Barents on suuri 78 metriä pitkä oikea laiva ja sen kapasiteetti kuskata tulijoita on suuri.
  Tätä kirjoitettaessa alus pyörii Lampedusan etelä-lounaispuolella. Alusten liikkeitä ja sijainteja voi seurailla mm. Vesselfinder-sivulta.
  ...
  Niin ikään samalla alueella pörrää Ocra Sar-niminen hollantiin rekisteröity pelastus- ja etsintäalus. Tämä ei ole niin suuri kuin Geo Barents, Ocran pituus on 13 metriä.
  Alus toimii eräänlaisena “letkanvetäjänä”. Kun mereltä löydetään lillumasta yhdestä useampaan pienempää alusta, niin Ocra sitoo köysillä tulijoita täynnä olevat alukset yhdeksi letkaksi ja letka hinataan Lampedusalle.

  Koska molemmat alukset ovat juuri nyt Lampedusan ja Tunisian välisellä vesialueella, niin on oletettavaa, että sunnuntain-alkuviikon aikana Lampedusalle tuodaan taas tuhansia uusia tulijoita.
  Kannattaa huomata, että Geo Barents on käynyt aivan Tunisian rannikon tuntumassa noutamassa uimamatkan päässä Tunisian rannikosta lilluvista veneistä tulijoita ja vienyt näitä Lampedusalle.
  ...
  Hyvän mielen tunnelmavideo loppuun. Kun valtamedia ja turvapaikka-aktivistit yrittävät tälläkin kertaa todistaa, että tulijat ovat naisia ja lapsia, niin reaalikuvissa naisia ja lapsia vain ei näy.

  //////////////////////////////

  Voi kysyä kuka on sopinut, että meritaksiliikenne sallitaan?

  VastaaPoista
 9. YLE:n jutussa Pyrhönen syyllistyy itse useaan tahalliseen tai tahattomaan (ärsyttävään) virheeseen. Alla lainaus YLE:n tekstistä, joka toimii hyvänä esimerkkinä.

  ”Kolmas on väestönvaihto-termi, joka Pyrhösen mukaan viittaa radikaalioikeiston parissa levitettyyn väkivaltaiseen salaliittoteoriaan”.

  Ensimmäinen virhe on, että Pyrhönen keksii itse radikaalioikeiston tarkoittaman sisällön väestövaihtoteoriaan. Kukaan ei ole väittänyt, että väestönvaihto tapahtuu väkivallan kautta (ehkä joku, mutta suuri enemmistö ei). Hän sotkee ilmeisesti tahallaan tämän ”nuorisojengien alistamiskulttuurin” väestönvaihtoteoriaan tai ”vääräuskoisten alistamisen” ja sen aiheuttaman vastareaktion väestönvaihtoteoriaan ja väkivaltaan tai jotain. En tiedä. Yleisesti on todella ärsyttävää, että laitetaan sanoja muiden suuhun, keksitään itse merkityksiä asioille, joita ei todellakaan tarkoitettu ja puhutaan ihan ohi asiasta / tarkoituksella väärin.

  Toinen tahallinen virhe on levittää edellä mainittua argumentaatiota salaliittoteoriasta heille, jotka eivät sitä tunne. Hän tekee ”tahallaan naurettavaksi” salaliittoteoriat, jotta ihmiset eivät niihin perehtyisi. Niissä on usein hyviä näkökulmia, vaikka usein ne karkaavatkin lopulta stratosfääreihin.

  Jos toimittaja haluaisi olla rehellinen, niin hän joko perehtyisi salaliittoteorioihin ja kertoisi niistä totuudenmukaisesti. Se salaliitoteoria väestönvaihdosta, jonka minä tunnen, on yli sukupolvien aikana tapahtuva väestönvaihto. Se ei ole mikään yksittäinen tapahtuma 1990-luvulla tai vuoden 2015 tapahtuma. Se on alkanut kymmeniä tai satoja vuosia sitten ja jatkuu tulevaisuuteen. Se näkyy tilastoissa, mutta jostain syystä osa toimittajista haluaa kiistää sen. Se onko väestönvaihto organisoitua vai ei, on oma keskustelun aihe. Ja jos se on organisoitua, mikä taho (järjestö) voi toteuttaa ylisukupolvien mittaista väestönvaihtoa ja mikä on sen tarkoitus / tarve. Ne ovat sitten omia asioitaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitonta moskeijaa päiväkodiksi tarkoitetussa tilassa pyörittävä imaami sanoi sen suoraan; homostelun seurauksena ei synny suomalaisille tarpeeksi lapsia, mutta he hoitavat homman. Kohta suomalaisia on kaksi miljoonaa ja muslimeja kymmenen. Ei väestönvaihtoon tarvita salaliittoa. Jo Muammar Gaddaffi sen aikoinaan totesi, että Eurooppa valloitetaan laukaustakaan ampumatta, naisen kohdun kautta.

   Poista
  2. Mikä taho? Joku isänmaaton, koronkiskontaa ja maailmanlaajuista huume- ja asekauppaa sekä pörssikauppaa sisäpiiritiedoilla käyvä porukka, jonka vallassa ovat suurimmat mediatalot, elokuvastudiot ja pankit.

   Poista
  3. Tavoitteena on tuhota kansallisvaltiot, jotka haittaavat globaaleja bisneksiä. Koska natsit pitivät ihannearjalaisena vaaleahiuksisia ja sinisilmäisiä ihmisiä, nämä pitää poistaa mainoksista ja myöhemmin muutenkin tuomalla niiden alueelle ruskeasilmäisiä moniosaajaroistoja. Tämä on kostoa siitä, että mokomat uhkasivat bangstereiden velkarahajärjestelmää 1930-luvulla perustamalla valtakunnanmarkan.

   Poista
  4. Onko imaamiin yhtynyt Anonyymi jättänyt homoilunsa takia omat lapset tekemättä? Vai mistä hän tuommoisen nyt todeksi tietää?
   Sinkkuja on täällä Pohjolassa ollut aina, kun ei ole ollut naisille aviopakkoa kuten vaikkapa muslimeilla.
   Vai aloittanut siittämisen homoilunsa lopetettuaan?
   En usko tuohon imaaamin väitteeseen. Syy on muussa vapaudessa ja valinnanvarassa ja osin myös epävarmuudesta tulevaisuuden suhteen.

   Poista
 10. Maltalla toimitaan kuulemma toisin. Kun laittomia maahanmuuttajia kuskaava laiva tai vene ilmestyy näköpiiriin, merivartiosto ampuu konekivääreillä veteen rajan, jonka ylittämistä ei kannata edes yrittää. Näin toimii maa, joka suojelee omia kansalaisiaan ja rajojaan ja itsenäisesti päättää, ketä sen alueelle lasketaan. EU suojelee salakuljettajia ja mafiaa sekä yrittää rahalla lahjoa Afrikkan valtioita, että niiden kansalaiset pysyisivät omissa maissaan. Älytöntä, ei toimi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä jauha. Malta on saanut rikastajista oman osansa oikein kunnolla.

   Poista
 11. klo 12.01

  Eihän se EU avuton toimija ole. Avaa sinäkin silmäsi, se nimenomaan toimii suunnitelmallisesti ja tottelevausesti käskijöilleen tässäkin rampauttamisessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, eihän tuo toiminta jossa Tunisian ja Libyan rannikolta poimitaan porukkaa merestä ja tuodaan Välimeren pohjoispuolen satamiin mitään avutonta toimintaa ole. Ja sen jatkumisen salliminen on ihan suunnitelmallista eikä mitään avutonta. Ei missään muualla maailmassa käsitettä" meripelastus" ole vääristelty niin rajusti kuin tässä touhussa. Mereltä pelastetut viedään lähimpään satamaan. Ei Ranskan rannikolta merestä pelastettuja viedä New Yorkiin vaikka he miten väittäisivät olevansa sinne matkalla.

   Poista
 12. Mielenkiintoinen aihe ja hyviä kommentteja. Onhan - kuten täälläkin jo on tullut ilmi - niin, että jos asioista ei saa puhua niiden oikeilla nimillä, niin sitten keksitään ne ilmaisut. Pitkin eri keskustelufoorumeita heitellään vähän pilke silmäkulmassa kun Ruotsissa palaa lähiö, että "mikähän niihin rauhallisiin ruotsalaisiin on taas mennyt", tai miksi Pariisissa Pierre ja Louis taas paskovat paikkoja. Kaikki tietävät mitä näissä paikoissa tosiasiallisesti tapahtuu. Samaan aikaan media ja vasen laita syyttää oikeistoa (äärioikeistoa, huih) sanojen ja ilmaisujen keksimisisistä, vaikka itse laittavat näille sanoille omat merkityksensä, puhumattakaan siitä, mikä tarve heillä itsellä on luoda "keskustelukulttuuria", joissa keskustelua olisi käytävä vain heidän hyväksymällään uuskielellä.

  Pyrhösestä on tullut näemmä Ylen uusi puhuva pää. Hyvä kierrättää näitä asiantuntijoita, paskan jauhaminen kun käy varmaan pidemmän päälle raskaaksi.

  VastaaPoista
 13. Proffa lainaa näin:"Ruotsalaistutkija puolestaan totesi, että "laitaoikeiston kasvaessa yhä vaikutusvaltaisemmaksi, ajatukset, joita pidettiin aiemmin täysin sopimattomina, normalisoituvat nyt pikku hiljaa valtavirran politiikassa"."

  Missähän umpiossa tuo hurritutkija on elänyt, kun nuo "täysin sopimattomat ajatukset" olivat täysin sopivia keskivertoajatuksia vielä 1980-luvulla ainakin Suomessa.

  VastaaPoista
 14. Lehdistössä on viime aikoina levinnyt ilmaisu "n-sana". Se on siis ilmeisesti nykyinen sallittu ilmaisu. Saako siis sanoa "Näin metroasemalla kolme n-sanaa, jotka käyttäytyivät juuri kuten n-sanan voi olettaakin"?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman muuta näin pitää tätä sanaa käyttää. Esim. suklaapäällysteistä vaahtoa mitä Porvoossa valmistetaan, sillähän oli ennen vanhaan se n-sana nimi alkuperäismuodossaan, niin nythän se tuotenimi tietysti voisi olla "n-sana suukkoja".

   Poista
  2. Halvan lakritsia mainostivat laulavat n-sanat, eikä se pilannut lakritsin makua. Kyseiset laulajat eivät vielä olleet woketuksen uhreja ja ymmärsivät huumoria, jossa lakut mainostivat lakuja.

   Poista
  3. Tykkäsin näistä n-suukoista mutta uudella nimellä en ole ostanut kertaakaan.

   Poista
 15. Minä olen jo pidemmän aikaa miettinyt, mistä tulee se Mooseksen laki, jonka mukaan on synti ja rienaus ajatella laitaoikeistolaisittain?

  Nykyään kun uskonto ei enää sanele arvojamme, eikö jokaisen kuuluisi saada ajatella miten lystää? Ja jos valtaosa kansasta päättäisi olla laitaoikeistolaisia, siihen ei olisi kellään mitään sanomista?

  Uskonnoissa sentään ihmiset vakavissaan uskovat, että Jumala on kertonut, mikä on totta ja oikein. Mutta miten nämä tutkijat oikeuttavat sen ajatuksensa, että he tietävät mikä on totta ja oikein ja laitaoikeisto on siten väärässä?

  Varsinkin kun nykypäivän laitaoikeisto oli täysin valtavirta-ajattelua vielä 30 vuotta sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Evoluutio on ilmeisesti kehittänyt tutkijoille oikean moraaliarvon?

   Poista
 16. Mitä eroa on oikealla uskovaisella ja vihervasemmistolaisella lahkolaisella?
  No, aito uskovainen uskoo, vaikka ei näe. Vihervasemmistolainen taas ei usko, vaikka näkee omin silmin esim. miten kehitysmaalaisten muutto Suomeen on erittäin haitallista.

  VastaaPoista
 17. Englannissa arabeista yms. käytetään yleisesti kiertoilmaisua aasialaiset. Hyi kuinka äärioikeistolaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Brittien mielestä Aasia alkaa Bosporin salmesta, mistä se kyllä maantieteellisesti alkaakin. Pohjoisempana se alkaa Uralilta.

   Poista
 18. Katselin lähinnä Pohjois-Amerikan väestönvaihtoa wikipediasta.
  Wikipedian mukaan tutkimusmatkailija Kristoffer Kolumbus ylitti Atlantin vuonna 1492 ja saapui Karibialle ensimmäisenä eurooppalaisena.

  Amerigo Vespucci oli italialainen löytöretkeilijä, joka teki vuosina 1497–1504 useita purjehduksia Keski- ja Etelä-Amerikkaan.
  Hän oli ensimmäinen, joka kutsui Amerikkaa uudeksi mantereeksi, minkä seurauksena Amerikka nimettiin hänen mukaansa.

  Giovanni Caboto eli John Cabot vuonna 1497 lähti Bristolista etsimään meritietä Intiaan, ja päätyi sen sijaan Newfoundlandiin.

  Reservaatit saivat alkunsa 1800-luvulla, kun eurooppalaislähtöiset uudisraivaajat ottivat intiaanien maat itselleen. Intiaanisodat loppuivat 1800-luvun lopussa.
  Aikajakso noin 300-400 vuotta ja alkuperäiskansat oli vaihdettu siirtolaisiin.

  Tätä tapahtunutta väestönvaihtoa ei kai kukaan kiellä tapahtuneen? Tällä menolla sama tapahtuu Euroopassa jopa selkeästi nopeammin.

  --------------------------
  Australia

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Australia

  Väkiluku 2016 oli noin 23,4 miljoonaa henkeä.
  Suurin osa australialaisista on kolonialismin aikana Australiaan tulleiden eurooppalaisten jälkeläisiä, jotka muodostavat noin 90 prosenttia väestöstä.
  Vuonna 2007 alkuperäisasukkaita oli noin 460 000.

  ------------------------------
  Sen mitä itse seuraan uutisia ja nettiä, ei väestönvaihto Euroopassa ole mikään salaliittoteria vaan täyttä totta. Sen toimeenpanijat vain pyrkivät hämäämään vaalikarjaa median avustuksella.
  Tässä alla pari seikkaa naapurista.

  ---------------------------
  Siirtolaisuus Ruotsiin

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Siirtolaisuus_Ruotsiin

  Maahanmuuttajat Ruotsissa ovat Ruotsiin muuttaneita siirtolaisia.
  Vuonna 2014 Ruotsin väestöstä 21,5 prosenttia oli ulkomaalaistaustaisia (ulkomailla syntyneet tai Ruotsissa syntyneet, joiden vanhemmat ovat syntyneet ulkomailla).[1]
  Vuoden 2020 lopussa heidän osuutensa oli 25,9 prosenttia, vajaat 2 690 000 henkeä.[2]

  ----------------------------
  Suomen uutiset 14.6.2020

  Ruotsin nuoriso muuttuu – lähes 40 % maahanmuuttajataustaisia

  https://www.suomenuutiset.fi/ruotsin-nuoriso-muuttuu-lahes-40-maahanmuuttajataustaisia/

  Artikkelista poimittua

  Uunituore väestötilasto paljastaa, että maahanmuuttajataustaisen väestön osuus Ruotsin alle 18-vuotiaista lähentelee maanlaajuisesti 40:tä prosenttia.
  Malmössä peräti 66 prosenttia alle 18-vuotiaista on maahanmuuttajataustaisia.

  VastaaPoista
 19. Hieman aiheen vierestä, Yle tänään

  Yle Uutiset uudisti journalistisia periaatteitaan – päätoimittaja Riikka Räisänen: ”Yleisö entistä enemmän mukaan sisältöjen tekemiseen”

  Yle Uutisten journalistisiin periaatteisiin on tehty kolme keskeistä muutosta.

  https://yle.fi/a/74-20051102

  Artikkelista poimittua

  Ensimmäistä kertaa journalistisissa periaatteissa mainitaan läpinäkyvyys.
  Lähdesuojaa vaarantamatta Yle kertoo avoimesti siitä, mistä ja miten tiedot on hankittu ja esimerkiksi mitä epävarmuuksia niihin liittyy.

  Jatkossa Yle Uutisten toimittajien ja yleisön välinen vuorovaikutus lisääntyy.
  – Yleisö otetaan entistä enemmän mukaan sisältöjen tekemiseen, päätoimittaja Riikka Räisänen kertoo.

  Kolmas uusi journalistinen periaate on nostaa epäkohtien lisäksi esiin myös ilon aiheet sekä huomioida monimuotoisuus.
  Uutis- ja ajankohtaistoimituksen päätoimittaja Riikka Räisänen painottaa,
  että Yle Uutiset haluaa olla jokaisen suomalaisen oma riippumatta esimerkiksi tämän asuinpaikasta, taustoista ja ajatuksista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säikähtivät YLEssä, kun hallitus aikonut tarkistaa sen kiskomaa veroa.

   Poista
 20. MTV uutiset tänään

  Huivilakeja rikkovaa naista voidaan rankaista Iranissa uuden lain myötä jopa kymmenen vuoden tuomiolla

  https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/huivilakeja-rikkovaa-naista-voidaan-rankaista-iranissa-uuden-lain-myota-jopa-kymmenen-vuoden-tuomiolla/8782262

  ///////////////////

  Näinkö se sitten on Suomen ja Euroopan naisillakin tulevaisuudessa?

  VastaaPoista
 21. Tulisiko viranomaisten tuoda seikkaperäisimmin asioita esille huomioiden virkakielen aiheuttamat vaatimukset?

  https://www.kielikello.fi/-/mita-on-asiallinen-selkea-ja-ymmarrettava-virkakieli-

  Jamppa vaan

  VastaaPoista
 22. Ehkä Euroopalle käy niin, että pyllistäessään Jeesukselle se samalla kumartaa Muhammedille?

  VastaaPoista
 23. Väestönvaihtajien etuja palvelee se, ettei laajemmalle väestölle muodostu realistista kokonaiskuvaa siitä kuinka rikollisia tietyt kansallisuudet ovatkaan, mikäli tekijän taustaisuus mainittaisiin.

  Ja se toimii myös toiseen suuntaan siten, että ulkomailla rötöstelleistä henkilöistä media kirjoittaa jo otsikossa, että henkilöt ovat "suomalais -tai ruotsalais-miehiä", vaikka todellisuudessa tekijällä on ainoastaan näiden maiden passi, mutta kulttuuriset ja etniset juuret jossain mulistanissa. Näin koitetaan normalisoida sitä että kuka tahansa voi olla halutessaan suomalainen.

  Isommassa kuvassa pitäisi kysyä, miksi meillä on valitut poliitikot jotka tekevät oman kansansa turvallisuuden ja tulevaisuuden kannalta tuhoisia päätöksiä päästämällä tunkeutujat tänne, ja media joka halveksii ja väheksyy kulttuuria ja kansaa jota se näennäisesti edustaa, kuten esim. yle joka käänteessä.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!