lauantai 9. syyskuuta 2023

Kissaliitto huolestui

Kansainvälisten huippupoliitikkojen neuvonantajaksi ryhtyneen Sanna Marinin (sd) hallitus joutui kaudellaan kuittaamaan ison laskun koronaviruspandemiasta ja Ukrainan sodasta. Nämä ovat ymmärrettäviä menoja, joiden vastineeksi hänen kabinettinsa olisi pitänyt kyetä tinkimään muista julkisista menoista - ja jättää kokonaan toteuttamatta sellaisia, joita ei ennen sen hallituskautta ollut edes olemassa.

Suurin niistä oli hyvinvointialueuudistus. Se toteutettiin kustannuksia säästämättä, minkä seurauksena nämä alueet ovat nyt akuutissa kustannuskriisissä. Helsingin sanomien mukaan pääkaupunkimme pitäisi nipistää pelkästään soten peruspalveluista vuoden 2026 loppuun mennessä 100–200 miljoonaa, Vantaan ja Keravan 35 miljoonaa ja Länsi-Uusimaan vajaat 70 miljoonaa euroa. 

Päälle tulee vielä Husin menojen supistustarve - mikä tekee lehden mukaan kolmanneksen lisää. Taloustilanne on samankaltainen kaikilla muillakin hyvinvointialueilla

Tässä tilanteessa oli suorastaan irvokasta lukea MTV3:n tuoretta artikkelia, jossa kerrottiin Suomen kissaliiton olevan huolestunut eläinten aseman heikkenemisestä, koska Petteri Orpon (kok) hallitus on päättänyt lakkauttaa eläinsuojeluasiamiehen tehtävän. Ilmeisesti kyseisessä kansalaisjärjestössä ei vieläkään ymmärretä Suomen talouden nykytilan vakavuutta tai julkisten menojen tärkeysjärjestystä.

Onneksi hallituksella näyttäisi olevan siitä käsitys. Siitä kertoo esimerkiksi se, että Ilkka-Pohjalaisen mukaan hallitus on eläinsuojeluasiamiehen palkanmaksun sijaan heltynyt leikkaamaan lapsiperheiden tuesta hiukan vähemmän kuin sen ohjelmassa oli suunniteltu. Tämä kuulosta järkevältä tilanteessa, jossa suomalaisnaiset synnyttävät lapsia vähemmän kuin kertaakaan sitten suurten nälkävuosien

Pelivara on kuitenkin ohut, sillä maan taloudessa tapahtuu nyt paljon negatiivisia asioita. Rakennusyrityksiä kaatuu ja tehtaita suljetaan, joten kesäisen talousennusteen mukainen lievä talouskasvu saattaa jäädä toteutumatta, vaikka viime päivinä on toki kuultu positiivisiakin uutisia. Toivoa sopii, että ne yhdessä julkisten menojen priorisoinnin kanssa johtavat Suomen kohti parempaa tulevaisuutta. 

27 kommenttia:

 1. Sosiaalimenoista voi leikata rutkasti luopumalla maailman sosiaalitoimiston roolista. Myös vasta perustetusta hyvinvointihimmelistä voidaan palata entiseen systeemiin, koska tämä uusi luo hyvinvointia muille kuin potilaille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvinvointialueet ei toimi ihan samasta syystä kuin ennenkään ei sairaanhoito toiminut. Suurin syy toimimattomuuteen on typerä tapa palkata hoitajia pieniin yksiköihin. Esim. Helsingin kaupungilla on töissä tuhansia hoitajia. Heidät kuitenkin palkataan johonkin tiettyyn paikkaan. Ei esi. Helsingin vahustenhuoltoon vaan johonkin tiettyyn kohteeseen. Sitten nämä pienet yksiköt taistelevat keskenään hoitajista. Pienessä yksikössä työvuorolistoja tehdään kolmen viikon ajaksi.

   Jos kaikki palkattaisiin yhteen organisaatioon, jossa voi olla ensisijainen työpiste mitta työnantajalla vapaus heittää jengiä sinne missä tarvitaan niin työvuorolistat voisi tehdä 6 kk ajaksi ja kaikki kitka työpaikkojen vaihdoista häviäisi. Hoitajien työtyytyväisyys parantuisi saman tien ja tehot kasvaisivat.

   Poista
  2. Kuulostaa liian järkevältä, poliitikkojen päätettäväksi. Sehän voisi toimia.

   Poista
  3. No noinhan miesten työpaikoissa on ollut jo 30 vuotta. Siksi tuottavuus on parempi ja palkat myös.

   Poista
  4. Sote-alan toimimattomuus johtuu sen naisvaltaisuudesta.

   Miehet johtavat miehiä:
   ei ongelmia.
   Miehet johtavat naisia:
   ei ongelmia.
   Naiset johtavat miehiä:
   ongelmia alkaa tulla.
   Naiset johtavat naisia:
   pelkkiä ongelmia.

   Poista
  5. Juu tuokin on totta, ei sairaanhoitajan pitäisi olla esimies, eikä lääkärin. On se sitten mies tai nainen.

   Poista
  6. Aina kun joku kirjoittaa sosiaalimenoista leikkaamisesta tulee ensimmäisenä mieleen ettei sillä ole hajuakaan mitä sosiaalimenoihin budjetissa kuuluu..

   Poista
  7. Eka kommentti tarkoitti "sosiaalimenoja", ei varsinaisia sosiaalimenoiksi luokiteltuja kuluja. Kommentti ei ollut tarkoitettu paskantärkeille byrokraateille.

   Poista
 2. Kalergi-suunnitelma9. syyskuuta 2023 klo 8.22

  Maailman sosiaalitoimiston roolista luopuminen näyttää olevan mahdoton ajatus vasemman laidan poliitikoille ja myös oikeistohallitusta pompottaneelle globalistiselle kääpiöpuolueelle RKP:lle, ks. http://ylewatch.blogspot.com/2023/09/globalistinen-kaapiopuolue-rkp.html
  Ilmeisesti valtaosa tai ainakin suurin osa tavallisista tallaajista ei näytä tiedostavan koko ongelman olemassaoloa, koska globalismin agendaa ajavalle valta- eli propagandamedialle aihe on tabu.

  VastaaPoista
 3. On Kissaliitolla syytäkin huolestua. Demarien puoluesihteeriksi valittiin kissantappaja Näkkäläjärvi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sosialistien pitää kyllä irtisanoutua psykopaattien suosimisesta.

   Poista
  2. Mikäli oppositio päättäisi haastaa hallituksen eläinsuojeluasiamiehen tehtävän lakkauttamisesta, mahtaisikohan Kikkeljärvi tulla mukaan?

   Poista
 4. Yle tänään

  USU: Hyvinvointialueet tekemässä miljoonatappiot tänä vuonna

  https://yle.fi/a/74-20008814/64-3-176556

  Kaikki hyvinvointialueet arvioivat jäävänsä tänä vuonna tappiolle useita miljoonia euroja, ilmenee Uutissuomalaisen (USU) hyvinvointialueille tekemästä kyselystä.

  Tuoreimpien ennusteiden mukaan hyvinvointialueiden yhteenlaskettu alijäämä nousee lähes 1,2 miljardiin euroon.
  Eniten alijäämää olisi tekemässä Varsinais-Suomen hyvinvointialue, 106 miljoonaa euroa.

  Lähes kaikki alueet nostavat alijäämän perussyiksi jo lähtötilanteessa alimitoitetun valtion rahoituksen ja kustannusten nousun.

  VastaaPoista
 5. Kalergi-suunnitelma9. syyskuuta 2023 klo 9.24

  Ainakin Helsingin kantasuomalaiset vammaiset pakotetaan kohtuuttomasti osallistumaan kustannuksiin Suomen roolista maailman sosiaalitoimistona:

  "Helsingissä edessä kova SOTE-palveluiden kulukuuri - Osin ylimitoitettujen, räätälöityjen, priorisoitujen ja vammaisia räikeästi syrjivien maahanmuuttajien SOTE-palveluihin ei leikkauksia",
  https://oikeamedia.com/o1-207200

  VastaaPoista
 6. Koirathan tulee rekisteröidä jo tänä vuonna ja kissatkin vuoden 2026 aikana.
  Sitten vaan verotetaan niiden omistamisesta vähän samaan tapaan kuin on autoveroa, kiinteistöveroa jne jne.

  Koiria Suomessa noin 800k ja kissoja noin 600k, yhteensä 1.400.000 kpl.
  Saadaan valtion pohjattomaan kassaan vaikka 200-300 miljoonaa noin alkajaisiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalergi-suunnitelma9. syyskuuta 2023 klo 9.42

   Kankkulan kaivoon kaadettavaksi.

   Poista
  2. Se 200-300 miljoonaa on jo käytetty rekisteröimisessä vaadittavan tietojärjestelmän ja sen käyttämiseen vaadittavan teknisen ylläpidon ja virkäkyöstien hankintaan ja ylläpitoon. Nuo tuollaiset ovat aivan plusmiinus juttuja parhammillaankin, enkä todellakaan usko että moinen järjestelmä maksaa edes itseään, todennököisesti tuottaa miljoonamäärin tappiota. Siis sen lisäksi että imuroi sen muutaman sata miljoonaa rahaa pois yhteiskunnan oikeasta verenkierrosta ja näin aiheuttaa osaltaan talouden pysähtymisen.

   Poista
 7. Tänäisessä Iltalehdessä on kahden sivun nyyhkyjuttu Näkkäläjärven valkopesua. Varmasti tilaustyö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. IS kertoi tuosta mulukun itsesäälijutusta. Oli veli kuollut ja voi voi... Kyllä kertoo paljon kaverin pääkopasta, jos pitää surua hoitaa viaton eläin kiduttaen tappamalla.

   Narsisti kuvittelee ehkä olevansa ainoa perheenjäsenen menettänyt. Jos kaikki oirehtelisivat tuon tolvanan tavalla, täällä tuskin montakaan eläintä tassutelisi. SDP:n ja natsi-Lindmanin täytyy kantaa vastuut teoistaan ja erota.

   Poista
  2. Puhumattakaan näppylästä.

   Poista
 8. Suomessa on niin paljon korruptiota esim julkisella sektorilla, että sitä voisi nimittää vihervasemmisto mafiaksi/kartelliksi. Sieltä pitäisi potkia pihalle tuhansia turhia käsienheiluttelijoita. Maahanmuutto bisnes, lastensuojelu bisnes jne jne. On "asiantuntijaa " ties mistä. Yliopistojen rahoitukset melkoista suhmurointia. Lista on loputon.

  VastaaPoista
 9. Jotkut vähemmistövaltuutetut ja mitä näitä tämmösii on, olis pitäny lopettaa ennen eläinsuojeluvaltuutetun virkaa

  VastaaPoista
 10. Voisiko turhien virkojen karsimisen aloittaa vaikka näistä?
  Säästyisi monta sataa miljoonaa vuodessa.

  https://jukkahankamaki.blogspot.com/2017/12/kuinka-maahanmuutto-pelastaa-suomen.html

  VastaaPoista
 11. Eläinsuojeluasiamiehen hallinnolliset menot ovat tuskin kovinkaan suuret. Turhempia viranhaltijoita varmasti Suomessa riittää. Sdp: puoluesihteeri on näyttänyt, että virkamiehellä olisi tarvettakin.

  VastaaPoista
 12. Suomi on täynnä kaiken maailman kansalaisyhdistyksiä, aatteellisia yhdistyksiä, instituutteja ja säätiöitä, jotka kaikki kuppaavat rahaa valtiolta. Pelkästään somaliyhdistyksiä on satakunta ja kahden viimeksi mainitun palkkalistoilla on hyvinkoulutettuja ja -palkattuja tutkijoita ja asiantuntijoita, eivätkä voittoa tuottamattomat säätiöt eivät edes maksa veroja. Olisi syytä laittaa kaikki nämä suurennuslasin alle ja selvittää, mitä ne oikeasti saavat aikaan. Mitä mullistavaa esim. Sitra on yli sadan henkilön työpanoksella saavuttanut tai miten Itämeri on puhdistunut, kun sitä hoitaa parikin säätiötä valtion ympäristöviranomaisten lisäksi?

  Valtion tukiruletissa pyöri korona-aikaan paljon muutakin, jotka eivät kestäeet päivänvaloa; valtio tuki pian konkurssiin menneitä uusia yrityksiä, joilla ei ollut minkäänlaista omaa pääomaa, antoi kunnille tuplasti sen mitä pyysivät sekä suorastaan lahjoitti rahaa 700.000 euroa Flow-festivaalille ja surkuhupaisasti nekin rahat menivät suurimmaksi osaksi ulkomaille.
  Eihän tässä ole mitään järkeä! Toivottavasti uusi hallitus osaa pitää valtion rahamassin nyörit tiukalla.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!