sunnuntai 10. syyskuuta 2023

Katso verokoneesta päivän veroprosenttisi!

Arvoisa lukijani on epäilemättä tiedostanut, mitä tarkoittaa marginaalivero. On kuitenkin mahdollista, ettei joku hänen tutuistaan tai sukulaisistaan ole täysin oivaltanut, mitä se tarkoittaa. 

Asiaa valaistakseen on liberaalipuolueen Aarre Leinonen ohjelmoinut laskurin, jolla voi laskea oman (tai vaikka kaverin) päivittäisen veroasteen. Koska huomasin asian, päätin saman tien kirjoittaa tälle päivälle toisenkin blogimerkinnän (ensimmäinen) levittääkseni tätä verovalaistuksen ilosanomaa. 

Laskuri löytyy tästä osoitteesta: https://www.aarneleinonen.fi/marginaaliveroaste/ ja sitä voi käyttää esimerkiksi sellaisten henkilöiden opastamiseen, joiden mielestä verot ovat niin iloinen asia, että niitä pitäisi korottaa oikein hyvien asioiden takia.

3 kommenttia:

 1. En oikein ymmärtänyt, mikä laskurin logiikka on. Mutta olenhan boomeri. Laskin tuolle keskiarvopalkalle 3700 eur marginaaliveron, joka vuoden lopussa olisi laskurin mukaan 49,50.

  Marginaalivero vaihtelee kunnittain ja sillä kuuluuko seurakuntaan vai ei. Samoin henkilökohtaiset vähennykset vaikuttavat marginaaliveroon. Iso vaikutus on sillä, lasketaanko mukaan eläke- ja työttömyysvakuutusmaksut.

  Verohallinnon veroprosenttilaskuri antaa keskituloiselle 3700 eur kuukaudessa ansaitsevalle helsinkiläiselle kirkkoon kuulumattomalle veroprosentiksi 17,9 % ja 100 euron palkankorotuksen jälkeen vuositasolla veroprosentiksi 18,4 %. Niistä marginaaliveroksi 100 euron palkankorotukselle muodostuu muodostuu 37,6 % ja työeläke- ja työttömyysvakuutusmaksun jälkeen 46,2 %.

  Itse käytän OmaVeron veroprosenttilaskuria. Sen huono puoli on, ettei se erittele kunnallis- ja valtioverojen määrää, jonka laskeminen joka kerta erikseen on hieman työlästä.

  Koska on jo yö, en ole käynyt Leinosen sivuilla katsomassa, mikä laskurin logiikka on.

  VastaaPoista
 2. Mahtaako tuo toimia oikein.
  Kun loppuvuodesta marginaalivero per päivä laskee?

  VastaaPoista
 3. Pieni tuloisen tupakkaa polttavan ja kaljasta nauttivan kokonaisveroaste huitelee kokoajan siinä kahdeksassa kympissä..

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!