tiistai 12. syyskuuta 2023

Helsingin käräjäoikeus ei ymmärtänyt kunniamurhaajaa

Helsingin käräjäoikeus oli tehtäviensä tasalla tuomitessaan Roohullah Khaleqin elinkautiseen vankeusrangaistukseen kunniamurhasta. Kyse oli miehen islamin mukaisesta kakkosvaimosta, joka oli päättänyt jättää jo aiemmin väkivaltaiseksi osoittautuneen muslimimiehensä. 

Kirjoitin tästä kunniamurhasta elokuun alussa, kun oli käynyt selville, ettei tapaus liikuttanut suomalaisia feministejä. Samalla pohdin sitä, että "miten siihen suhtautuu rangaistuksen ankaruudesta päättävä maamme oikeuslaitos".

Nyt olemme siis saaneet Helsingin käräjäoikeuden kannan tapahtuneeseen. Se osoittaa, ettei oikeuslaitoksemme ainakaan alimmalla tasollaan hyväksy kunniamurhia. Nähtäväksi jää, miten käy korkeammissa oikeusasteissa - eli löytyykö niistä alioikeutta enemmän ymmärrystä kunniamurhille. 

Feministien osalta en ole havainnut reaktioita. Tämä lienee tulkittava kunniamurhan hiljaiseksi hyväksymiseksi heidän joukossaan. Kunniamurhan, jonka perimmäinen syy oli Khaleqin tuntema häpeä siitä, ettei hän kelvannut murhatulle naiselle.

Lehdistökään ei havaintojeni mukaan ole tässä asiassa puhunut sen enempää kunnia- kuin häpeämurhasta. Sen sijaan teon motiiviksi arvellaan "vain" tavanomaista mustasukkaisuutta - ikään kuin maamme toimituskunta ei olisi koskaan edes kuullut kunniamurhista.

36 kommenttia:

 1. Lainsäädäntöä tulee muuttaa siten, että yli kahden vuoden tuomioon sisältyy aina karkotus, jos rikollinen on ulkomaan kansalainen. Jos rikollinen on saanut Suomen kansalaisuuden, ei hän ole menettänyt kotimaansa kansalaisuutta. Tällöin kansalaisuus perutaan ja rikollinen karkotetaan.

  Parasta olisi tehdä sopimus siitä, että tuomio kärsitään rikollisen kotimaassa. Suomen kannattaisi maksaa ulkomaiselle vankilalle isotkin korvaukset työstä, koska vankeus Suomessa on niin kallista. Jos maa vapauttaisi rikollisen ennen aikojaan, ei väliä, koska karkotukseen liitettävä ikuinen maahantulokielto EU-alueelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja jos kyseessä alaikäinen rikoksen tekijä tulee myös koko perhe karkottaa, näin voitaisiin samalla luoda hieman painetta myös vanhempien suuntaan pitää lapsensa kurissa.

   -Luca

   Poista
 2. Kalergi-suunnitelma12. syyskuuta 2023 klo 8.20

  Tässä on seurattavaksi toisen mielenkiintoisen tapauksen käsittely oikeudessa:
  "Juuri nyt: Kansalaisen päätoimittaja käräjillä kunnianloukkauksesta, Kansalainen seuraa istunnon etenemistä", https://www.kansalainen.fi/juuri-nyt-kansalaisen-paatoimittaja-karajilla-kunnianloukkauksesta-kansalainen-seuraa-istunnon-etenemista/

  Kysymyksessähän on ilmeisen pedofiilin "kunnia"!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terhomatti Hämeenkorpi12. syyskuuta 2023 klo 9.10

   Kyseessähän on (Partisaaninkin mukaan) iljettävä paska-Pedofiili, joka vaatii muka-"kunniaansa" suojeltavan. Hyi helvetti! Vähän arvelen, että Kansalaisen toimittaja joutuu oikeusmurhan kohteeksi...

   Poista
 3. Keeganilla ja hänen tohtorikoulutettavillaan mielenkiintoinen 5-tasoinen luokittelu ihmisten kehitysvaiheista 3-taso näyttäisi sopivan äänekkäimpiin toimittajiin erittäin hyvi.
  "Kolmannella tasolla ihminen on kiinnostunut ja tarkka omasta roolistaan yhteiskunnassa, ideoista ja erityisesti muiden ihmisten suhtautumisesta niihin ja ihmiseen itseensä. Tapahtuu siirtymä yksilöllisyydestä yhteisöllisyyteen.

  Tällä tasolla ominaista on myös ihmisen huolehtiminen muiden oletetuista ajatuksista. Kolmannen tason ihminen rakentaa minäkuvaansa isolta osin paitsi sosiaalisen paineen kautta, myös kuvitellun ( olettama muiden kiinostuksesta ideoihini ) sosiaalisen paineen kautta.

  AIKUISUUDEN kolmannen tason yleiseksi ongelmaksi Kegan nostaa kyvyttömyyden muodostaa rajoja omiin velvoitteisiin ja mielenkiinnon kohteisiin.

  Kolmannen tason ongelma on myös, että ihminen ottaa huolehdittavakseen ja vastuulleen asioita, jotka eivät hänelle varsinaisesti kuulu, (myös toisten mielipiteet ja arvot.).

  Neljännen tason ero kolmanteen on se, että neljännen tason ihminen ei koostu (ei  rakennu toisten) uskomuksista, arvoista ja tunteista, vaan hänellä on niitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisiko tuohon saada linkin?

   Poista
  2. https://www.hs.fi/tiede/art-2000006524203.html

   Poista
  3. Jos olet allerginen HS niin ohessa allergiavapaa
   https://www.evermind.fi/aikuisuutta-kolmella-tasolla-jotkut-vaan-ovat-aikuisempia-kuin-toiset/

   Poista
 4. Tämä päivän aiheena oleva vaimon murhaaja on taas esimerkki henkilöistä, joita Suomessa ei kaivata.
  Yksi osa sitä niin sanottua haittamaahanmuuttoa, joka on syytä lopettaa.
  Nämä ihmisoletetut eivät koskaan edes yritä sopeutua maamme tapoihin vaan jatkavat oman kulttuurinsa mukaista elämää kuten tämänkin esimerkki osoittaa.
  Ja kalliiksi käy yhteiskunnalle pitää vuosia täysihoidossa jotain keskiaikaiseen uskontoon uskovaa tyyppiä. Omiensa joukossa varmaan suurikin sankari tämän teon jälkeen.

  Eilen A-studiossa keskusteltiin rajusta koulukiusaamisesta. Komisario oli ihan tulisilla hiilillä ettei vaan lipsauta suustaan mitään sopimatonta eli totuutta.
  Katujengitkin mainittiin mutta ohitettiin nopeasti.
  Jokainen kuitenkin ymmärtää, että ulkomaalaiset, jotka harrastavat alistusväkivaltaa, ovat sen uskonnostaan oppineet ja tämän päivän koulukiusaaja on huomispäivän katujengiläinen.
  Ei he muuten pärjää korkean koulutuksen maassa kun vähäpätöisemmät työt ei kiinnosta.
  Ja miksi kiinnostaisi kun yhteiskunta antaa ilmaista rahaa ja elatuksen. Hölmöläisiä kun olemme.

  Ovatko feministit mitenkään reagoineet tähän alistusväkivaltaan, jota Suomen nuoret kokevat tänä päivänä? En ole huomannut.
  On varmaan vaan helpompaa heille tarjota ratkaisuksi pään silitystä ja kasvatuskeskusteluja, joille tekijät nauravat paskasta naurua.

  IS eilen

  Julmasti ryöstetty 17-vuotias poika tuli sukkasillaan ja paita veressä kotiin – rikosilmoitusta seurasi painajaismainen koston kierre

  Annan poika ryöstettiin väkivaltaisesti tänä keväänä. Menetetty omaisuus ei ollut mitään verrattuna siihen, millaiset kierrokset tapaus sai teon tultua poliisin tietoon.

  https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009830867.html

  Artikkelista poimittua

  Vastikään 17 vuotta täyttänyt poika kertoi tulleensa hetkeä aiemmin ryöstetyksi ollessaan ulkona viettämässä aikaa ystäviensä kanssa.
  Tekijäjoukko oli ilmestynyt aivan yllättäen selän takaa.

  Tekijät, kolme samaa ikäluokkaa olevaa muuta poikaa, olivat raahanneet Annan pojan väkisin syrjemmälle.
  ...
  ...
  Takkia tekijät eivät olleet saanet kiskottua yltä, koska yksi tekijöistä piteli Annan poikaa aloillaan tiukassa lukko-otteessa.
  Samaan aikaan toinen tekijä hakkasi poikaa nyrkeillä kasvoihin ja pään alueelle.
  Pojan ystävät joutuivat seuraamaan voimattomina vierestä, sillä kolmas tekijä varmisti, etteivät he puuttuisi tilanteeseen.
  ...
  Väkivaltaisuudet keskeytyivät, kun sivullinen huomasi tilanteen ja alkoi huutaa tekijöille.
  Sivullinen soitti myös hätäkeskukseen, mutta syystä tai toisesta poliisi ei heti saapunut paikalle.
  ...
  ...
  Yksi tekijöistä oli perheelle ennestään tuttu. Hänestä oli liikkunut huolestuttavia tietoja nuorten keskuudessa.
  – Poikani tiesi päätekijän ja tiesi, että ilmoituksesta seuraisi kostotoimenpiteitä, Anna kertoo Ilta-Sanomille.
  – Sanoin, että nyt on niin vakavasta asiasta kyse, että on heti ilmoitettava hätäkeskukseen. Joko minä ilmoitan tai hän tekee sen itse.
  ...
  ...
  Rikosilmoitus kirjattiin myös ryöstöä seuranneista uhkailuista, joita poliisi on tutkinut oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamisena.
  Uhkaukset johtivat lopulta siihen, että Anna ja hänen poikansa joutuivat hakemaan yhdelle tekijöistä lähestymiskieltoa.
  ...
  ...
  Lähestymiskieltoa koskeneessa oikeudenkäynnissä päätekijäksi epäilty nuorukainen vastusti kiellon määräämistä. Hän on kiistänyt olleensa tekoon osallisena.
  Asiakirjoista käy ilmi, että nuorukainen katsoo ryöstö- ja uhkausepäilyjen johtuvan hänen etnisestä taustastaan.

  – Hän vetosi siihen, että poikani olisi rasisti. Hänen mukaansa hän ei olisi koskaan tavannutkaan poikaani, Anna sanoo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huvitti kun naistutkiskelija kutsui komisariota konstaapeliksi.

   Poista
  2. Teki sen aivan tahallaan, osoitti sillä alentuvaa käytöstä poliisia kohtaan.

   Poista
  3. Minäpä kutsun komissaariota palmuiksi..

   Poista
  4. Minä kutsun "naistutkiskelijaa" f-emakoksi.

   Poista
 5. Jos näissä murhissa tai alistusväkivalta tapauksissa on kysymys muslimeista ja heidän islam-uskonnosta opetuksineen - eikö länsimaissa muka ole mitään keinoa todella puuttua näihin tekoihin?
  Nyt vaikuttaa siltä, että ei ole?

  Tämä murhaaja istuu muutaman vuoden vankilan täysihoidossa ja sitten vapautuu ja jatkaa elämäänsä ja jos työt ei huvita, yhteiskunta elättää. Vai saadaanko edes karkotettua maasta?
  Alistusväkivaltaa harrastavat nuoret saavat vähän nuhteita, pään silitystä ja mitä muuta? Ei mitään todellista rangaistusta teoistaan.

  Ei se näin voi mennä vuodesta toiseen ja tilanne vain pahenee mitä enenmmän tätä väkeä maahan tulee. Jotain konkreettista on tehtävä, jotta asiat alkavat menemään parempaan suuntaan.
  Alkaa yhä enemmän vaikuttamaan siltä, että perussuomalaisilla voisi olla paremmat ratkaisut kuin selittely-puolueilla.

  VastaaPoista
 6. Eivät kaikki suomalaiset tiedä, mitkä porukat kohdistavat suomalaisiin koululaisiin nöyryyttävää ja alistavaa väkivaltaa, joka vielä videoidaan. Siksi pitäisi retkujen etninen tai uskonnollinen tausta paljastaa.

  VastaaPoista
 7. Hesari noudattaa uuden vastaavan päätoimittajansa linjaa ja jättää lukijat ajattelemaan itse ("HS ei julkaise tuomitun nimeä uhrin omaisten yksityisyyden suojaamiseksi."). Täytyykö tämä tulkita niin, että esimerkiksi MTV:n uutistoimitus ei ole kiinnostunut uhrin omaisten yksityisyydensuojasta, koska tekijän nimi oli (livahtanut) uutiseen?

  VastaaPoista
 8. Rullakebab istunee alle puolet tuomiostaan ja on taas vapaana puolustamassa "kunniaansa". Vähän samoin kuin takaisin suomeen lennätettyjen isis-naisten kanssa; oikeuslaitos ja viranomaiset ovat sokeita sille, että toisten ihmisten tappaminen kevein perustein ei ole mikään iso juttu tietyssä kulttuurisessa ympäristössä kasvaneille.

  VastaaPoista
 9. Käsittääkseni feministit kammoavat muhamettilaista patriarkaalisuutta, mutta yrittävät edistää asioitaan islamin suuntaan monitahoisesti ajamatta muhametinuskoisia kokonaan nurkkaan. Moniko omissa nimissään julkistaisi täällä kirjoittamansa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidät on peloteltu hiljaiseksi. 17 kommentissa kahdessa on oma nimi.

   Poista
  2. Jos olisi joku korhonen voisi varmasti kirjoittaa omalla nimellä tuhansien kaimojen kanssa.. En mä nakkijonotappelijallekkaan omaa nimeä toitota.. tai kaupan kassalle..

   Poista
  3. Jep, minullakaan ei ole nimikaimaa Suomessa. Suojattu sukunimi, enkä työni vuoksi ole asemassa että haluaisin huudella mielipiteitäni julkisesti. Riittää että kotona tulee sanomista perheen naisilta.

   Poista
  4. "Meidät on peloteltu hiljaiseksi. 17 kommentissa kahdessa on oma nimi." Ei töissäkäyvä ole voinut enää pitkään aikaan mielipiteitään suomessa sanoa. Se siitä sananvapaudesta.

   Poista
 10. Vaikka meillä on ihan naapureissa varsin varoittavia esimerkkejä sellaisesta puhumattomuuden kulttuurista joka omaa maatamme nyt on valtaamassa, silti poliitikoista iso osa, journalistit ja juristeristit käyttävät kaikki niin tiedollisen kuin moraalisen motivaationsa voimat koko ajan syvenevän sensuurimielialan vahvistamiseen.

  Rasismi! Rasismi! Tuo huuto on Suomessa suuri. Ja niin kasvaa vaikenemisen muuri. Siitä on kyse juuri.

  Yhteiskuntaa hajottavien kipeiden ilmiöiden torjuminen tietoisuudesta on sosiopsyykkisesti taantuvassa yhteiskunnassa kaikille kansalaisille helpoin ja houkuttelevin ratkaisu. Kun sulkee korvat ja silmät, säästyy kaikelta mikä on kipeää ja vaikeaa. Lisää tuolta.

  Katsokaa historiaan ja ympärillenne nyt. Venäjä historiallisesti ja Venäjä nyt, natsi-Saksa ja nyky-Ruotsi. Puhumattomuuden kulttuuri esimerkiksi tuossa kaikkien inhaksi esimerkkitapaukseksi tunnustamassa natsi-Saksassa oli rivikansalaistenkin keskuudessa lopulta niin vahva ja sulki tietoisuudesta pois niin paljon, ettei edes miljoonia ihmisiä tuhonneista laitoksista vuotanut juuri sanaakaan niiden ulkopuolelle.

  Ja meillä sitten jo jokin taikasana saa aikaan paniikkireaktion. Voi veljet, mihin on tultu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoisin myös, että voi siskot, mihin on tultu! Nykymenoa kauhistelevien naisten voidaan myös katsoa erään mainion nettiblogistin mukaan Voiman Pimeällä Puolella oleviksi, sillä nykymeno alkaa olla painajaista ja jokapäiväistä huolta lasten ja lastenlasten puolesta. Eipä ole marsseja järjestetty kuten ei ole järjestetty mielenosoituksia Venäjän aloittaman raukkamaisen sodankaan vastustamiseksi. Monet ovat menneet heidän kanssaan samaan kelkkaan ja syyttävät jopa hallitusta fasismista.
   Tässä tulee esille hyvin se, että moniakaan ei Suomen tulevaisuus kiinnosta pätkääkään; riittää että Kela toimii, kaupasta saa kaljaa ja Alkosta viinaa.

   Poista
 11. Pahin virhe, mitä tyttö tai nainen voi tehdä, on alkaa minkäänlaisiin tekemisiin muslimi äijän kanssa.

  Nopeasti se katsoo naisen omaisuudekseen, jonka jälkeen naisen ei ole mahdollista jättää sitä muslimiäijää.

  Jos jättää, niin se äijä rupeaa stalkkaamaan ja vainoamaan rankasti..vuosikausia..vähintään..ja tietty sitten viimekädessä murhaa naisen ja mahdollisesti tämän uuden poikaystävän/ aviomiehen siinä sivussa

  Eli myös suomalaisen miehen ei kannata olla missään tekemisissä suomalaisen tai minkään muunkaan rotuisen naisen kanssa, jos tämä on ollut tekemisissä muslimiäijän kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enkä itte muutenkaan olisi, koska katson sellaisen naisen "saastutetuksi" joka on maannut ählämin tai muun pikipään kanssa

   Poista
  2. Naulan kantaan..se on juuri näin

   Poista
  3. Aika yleinen on tuo käsitys ainakin viime vuosituhannella aikuistuneiden miesten parissa. Eteläisten suhteiden jälkeen naiseen ei mieluusti sekaannuta, ainakin jos ne suhteet ovat tiedossa. Mikä lie nykyisten nuorten miesten kanta?

   Poista
 12. Tässä sitä on lisää mietittävää oikeuslaitokselle.
  Ruotsin tiestä kun puhutaan niin hyvässä vauhdissa ollaan :(
  Suomessa on nyt sitten ollut raiskauksia, autopaloja, väkivaltaa, alistusväkivaltaa, murhia ja nyt ammutaan ulkoa sisälle.

  Ampumavälikohtaus Vantaan Simonkylässä

  https://poliisi.fi/-/ampumavalikohtaus-vantaan-simonkylassa

  Vantaan Simonkylässä on tapahtunut ampumavälikohtaus maanantaina 11.9.2023 aamuyöstä.

  Epäilty tekijä on ampunut ulkoapäin Punalatvantiellä sijainneeseen asuntoon, missä on tapahtuma-aikaan ollut ihmisiä sisällä.
  Alustavien tietojen mukaan kukaan asunnossa tapahtumahetkellä ollut ei ole loukkaantunut.

  Epäilty tekijä on poistunut paikalta ennen poliisin partioiden saapumista. Poliisi jatkaa etsintöjä mahdollisen tekijän tavoittamiseksi ja tapahtuman selvittämiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toimittaja Maria Petterson kävi aikoinaan Tukholmassa tutkimassa onko mitää Ruotsin tietä, jota Suomen pitäisi välttää. Ei kuulemma löytynyt. Mutta Petterson onkin viherkommunisti ja omaa sillä tavoin putkinäön. Nyt on jonkinlainen YLE:n pyöreän pöydän puheenjohtaja, mikä kertoo aika paljon YLE:n tasosta.

   Poista
 13. IS 13.9.2023

  Tällaisia ovat Ruotsin pelätyt katuryöstäjät – ”Jos heitä ei saada pysäytettyä...”

  Ruotsissa on koettu jo kolme väkivaltaisten katuryöstöjen aaltoa. Onko Suomella edessään sama kohtalo?

  https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009819941.html

  Artikkelista poimittua

  Nuorten tekemien ryöstörikosten ripeä kasvu koettelee Suomea. Jos ruotsalaisilta kysytään, Suomen tilanteessa ei ole mitään yllättävää.
  Myös Ruotsissa on koettu ryöstöjen aalto – eikä ainoastaan yksi, vaan ainakin kolme.
  Ensimmäinen niistä oli 1990-luvun puolivälissä, seuraava vuoden 2008 paikkeilla ja tuorein vuosina 2018–2020. Kukin aalto kesti kahdesta kolmeen vuotta.
  ...
  ...
  Granath on Tukholman yliopiston kriminologian laitoksen tutkija, joka on työskennellyt myös Tukholman poliisille ja Ruotsin kansalliselle rikoksentorjuntaneuvostolle.
  Hän on oikea henkilö vastaamaan kysymykseen siitä, onko Suomi Ruotsin tiellä.
  Kun Granath puhuu Ruotsin tilanteesta, hän voisi yhtä hyvin kuvailla sitä, mitä parhaillaan tapahtuu Suomessa. Yhtymäkohtia on huomattavasti enemmän kuin eroja.

  Vielä ennen vuotta 2015 nuorten väkivaltarikollisuuden kehitys Suomessa oli laskemaan päin, mutta sitten alaikäisiin – erityisesti alle 15-vuotiaisiin – kohdistuneet rikosepäilyt alkoivat kasvaa merkittävästi.
  Nyt alaikäisten rikosepäilyjen määrä on jo yli kaksinkertaistunut vuodesta 2015. Alle 21-vuotiaiden nuorten väkivaltarikoksia, eli pahoinpitelyjä, ryöstöjä ja henkirikoksia, kirjattiin poliisin mukaan viime vuonna koko maassa lähes 10 000. Luku on noin neljännes enemmän kuin vuonna 2021.
  Alkuvuodesta 2023 nuoriin kohdistuvat ryöstöepäilyt lisääntyivät lähes 40 prosentilla ja pahoinpitelyrikokset noin neljänneksellä viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna.
  ...
  ...
  Jokaisen rikosaallon takana on ollut verrattain pieni, mutta sitäkin aktiivisempi joukko nuoria rikoksentekijöitä.
  Ruotsissa ollaan hyvin perillä siitä, keitä he tyypillisesti ovat.
  Ensinnäkin suurin osa niin tekijöistä kuin uhreistakin on poikia. Granath huomauttaa, että väkivaltainen rikollisuus on noin yleensäkin miesvaltainen ala.
  ...
  Ruotsin kansallisen rikostorjuntaneuvoston tekemän tutkimusraportin mukaan puolet ryöstörikoksista epäillyistä nuorista on ollut epäiltynä aiemminkin.
  Ryöstörikoksia edeltää yleensä myös pitkä historia pienempiä rikoksia, kuten varastelua.
  Granathin mukaan on tyypillistä, ettei ryöstely jää vain yhteen kertaan.
  – Kun sen tekee kerran, sen voi tehdä uudelleenkin. Se selittää sitä, miksi hyvin pienikin ryhmä pystyy saamaan luvut tilastoissa nousuun, Granath sanoo.

  Saman raportin mukaan kahdella kolmasosalla vuosina 2015–2019 ryöstörikoksesta epäillyistä oli maahanmuuttajatausta ja moni heistä asui sosioekonomisesti heikossa asemassa olevalla alueella.
  Granathin mukaan ulkomaalaistaustaisten ryöstäjien osuus on kasvanut jokaisen rikosaallon myötä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jatkuu

   Suomessa poliisi on aiemmin todennut, että katujengien jäsenistä suurin osa on ensimmäisen ja toisen polven maahanmuuttajia. Tilastot kertovat myös, että ulkomaalaistaustaisten ryöstöistä epäiltyjen alaikäisten määrä on ollut kasvussa.
   Karkeasti sanottuna voidaan puhua ”ongelmanuorista” ja antisosiaalisesta käyttäytymisestä. Näiden poikien koulunkäynti ei yleensä suju kaksisesti.
   Suomessa muun muassa Elinkeinoelämän tutkimuslaitos Etlan tutkimus on osoittanut, että koulutuksen ulkopuolelle jääminen lisää nuoren todennäköisyyttä tulla tuomituksi käräjäoikeudessa peruskoulun päättymistä seuraavien viiden vuoden aikana.
   ...
   ...
   Puhutaan osattomuudesta. Maahanmuuttajataustaiset perheet ovat tyypillisesti köyhempiä, ja vanhempien on vaikeampaa päästä työelämään ja sitä kautta osaksi yhteiskuntaa muun muassa heikon kielitaidon takia. Se vaikeuttaa myös lasten kiinnittymistä.
   – Näyttää siltä, että olemme epäonnistuneet monilla yhteiskunnan osa-alueilla ja tämä on ikään kuin kosto siitä, Granath toteaa.
   Ryöstöjen motiivi näyttää liittyvän osittain juuri tähän. Rikoksentorjuntaneuvoston raportin mukaan ryöstöillä haetaan paitsi rahaa, myös statussymboleita, kuten kalliita vaatteita, koruja ja elektroniikkaa. Samalla yritetään kasvattaa statusta oman ryhmän sisällä.
   ...
   ...
   Granath sanoo, että osa tekijöistä lopettaa rikokset kokonaan ja pysyvästi. Osa heistä taas jää kiinni ja saa tuomion. Osa siirtyy ryöstöistä toisenlaisen rikollisuuden pariin. Tästä syystä Granath pitää erityisen tärkeänä sitä, että tekijät saadaan kiinni.
   – Ryöstely todennäköisesti jatkuu, ellei tekijöitä saada kiinni. Teoilla on myös tapana raaistua. Tekijät aiheuttavat harmia isolle joukolle, ja on ongelma, jos iso joukko nuoria joutuu rikoksen uhriksi.
   ...
   ...
   Perusteltu huoli koskee rikoksia tekevien nuorten joukkoa. Granathin mukaan ryöstörikokset antavat vahvan signaalin siitä, että niihin syyllistyvillä nuorilla on suuri riski syyllistyä muihin vakaviin rikoksiin myöhemmässä elämässään – ehkä jopa päätyä osaksi järjestäytynyttä rikollisuutta, hän sanoo.

   – Jos heitä ei saada pysäytettyä, heistä voi myöhemmin tulla rikollispomoja. Kukaan ei tule rikollispomoksi yhdessä yössä, vaan siinä on taustalla pidempiaikainen kehitys.

   Poista
 14. PT-media 12.9.2023

  13-vuotiaalta pikkugangsterilta aivot asfalttiin

  https://pt-media.org/2023/09/12/13-vuotiaalta-pikkugangsterilta-aivot-asfalttiin/

  Tukholman eteläpuolelta Haningesta löydettiin aamulla 13-vuotias jengiläinen, joka oli teloitettu ampumalla päähän.

  Poliisi sai koiran ulkoiluttajalta aamu kuuden aikaan soiton, että lenkkipolun varressa makaa kuollut lapsi. Teknisessä tutkinnassa selvisi, että lapsi oli tosiaankin kuollut kuin kivi. Ylipäätään onni oli mukana, sillä värillinen raato olisi voinut piiloutua lehtimetsään syksyyn asti.
  Poliisin mukaan henkilö oli teloitettu ampumalla päähän, eli oli tapahtunut aivovuoto. Kohde oli lisäksi nuorenpuoleinen, 13-vuotias.

  Miten asiaan pitäisi suhtautua? Ensinnäkin nuorukaisen tiedettiin olevan mukana Tukholman eteläpuolen erittäin väkivaltaisissa jengeissä, joissa on ammuttu muita värillisiä ristiin rastiin. Tällä kertaa arpa osui tämän nuoren kohdalle.
  Toisaalta nuori ei ole ollut poliisin rekisterissä, sillä sinne pääsee vasta täytettyään 15 vuotta.

  VastaaPoista
 15. Häpeällistä murhaa, jonka motiivina on häpeä, tulisi kutsua häpeämurhaksi ja sitä suosivaa kulttuuriakin häpeäkulttuuriksi.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!