sunnuntai 28. elokuuta 2022

Tyttöjen katselu ennen ja nyt

Helsingin sanomat julkaisee päivittäin uutisia viidenkymmenen vuoden takaa. Tänä aamuna sellaisessa kerrottiin Münchenin olympialaisista, jossa suosituin urheilulaji oli kirjoituksen mukaan tyttöjen katselu. 

Jutun mukaan "lajia harrastavat niin penkkiurheilijat kuin itse aktiivitkin" ja "kisakaupungissa on todellakin runsaasti ihmisiä, joita katsellen muut lepuuttavat silmiään". Niinpä "yleisurheilijatyttöjen vaatetus on vuosien varrella käynyt yhä niukemmaksi. Erityisesti pöksyt ovat kivunneet jatkuvasti ylemmäksi", joten "tätä vastaan ei miespuolisilla katsojilla ole mitään huomautettavaa".

Puolen vuosisadan takainen juttu on epäilemättä tosiasioihin perustuvaa. Ja epäilen vahvasti, että tyttöjen katselu on edelleen yleinen harrastus monille urheilukilpailuja katsoville miehille. Ovathan naisurheilijoiden vartalot monissa lajeissa harjoittelun seurauksena elinvoimaisia ja lähes täydellisen sopusuhtaisia (sama koskee miehiäkin, mutta se ei ole tämän kirjoituksen aihe). 

Se ero puolen vuosisadan takaiseen on kuitenkin selvä, ettei kukaan nykyjournalisti kirjoittaisi yhtä positiivista juttua tyttöjen katselusta. Päinvastoin, siitä saatettaisiin mieluumminkin kirjoittaa nykypoliittisesti korrekti eli kritisoiva ja miehiä syyllistävä pamfletti, jossa moista käytöstä moitittaisiin epäasialliseksi ja sovinistiseksi tai joksikin vieläkin negatiivisemmaksi. 

Tartuin aiheeseen siksi, että HS:n julkaisema pieni pala historiaa osoittaa sen kierouman, johon läntinen maailma on ajautunut - tai johon se on tarkoituksella ohjattu. Onhan minkä tahansa seksuaalisen lajin, siis sellaisen kuin ihminen, yksi oleellinen piirre kiinnostus vastakkaiseen sukupuoleen. Ja sellaisten geeneihin on suorastaan kirjattu ns. sekundaaristen sukupuoliominaisuuksien arviointi, sillä niiden on tutkimuksissa osoitettu usein - joskaan ei aina - korreloivan arvioitavan yksilön laatuun lisääntymiskumppanina.   

Siksi on äärimmäisen omituista tai suorastaan kieroutunutta, että miehen - seksuaalisena olentona luonnollisesta - käyttäytymisestä on onnistuttu tekemään lähes rikos, jota vastaan vaaditaan ja on jo järjestettykin jopa turvallisia tiloja. Ja samaan aikaan mediassa raportoidaan rutiininomaisesti miesten naisiin kohdistamista katseista paheksuttavina. 

Ei siis ihme, että meillä on yhä kasvava joukko nuoria, joille lajimme luonnollinen käytös on muodostunut ongelmaksi ja joille oma sukupuoli-identiteetti vaikuttaa epäselvältä. Ja joista osa vaatii jo teini-ikäisenä kirurgista sukupuolen vaihtamista, vaikka kyse lienee useimmiten "vain" ulkoisten paineiden (lue nykymedian) aiheuttamista ongelmista, jotka paranevat aikuistumisen myötä.

Tämän sanottuani on pakko tuoda esiin vielä disclaimer. En tietenkään millään tavalla kiistä ihmisten moninaisuutta, enkä sitä, että on olemassa sukupuoleltaan hankalasti luokiteltavia ihmisiä. Tai että heidän tapauksessaan kirurgia saattaa hyvinkin olla kannatettavaa. Itse asiassa, olen aikanaan jopa kirjoittanut heistä blogimerkinnän.

 

14 kommenttia:

 1. Olen monesti ajatellut, että kuinka tavallinen nuorukainen enää uskaltaa lähestyä tyttöjä, kun aina joutuu pelkäämään, että syytetään häirinnästä.
  Ihmiskunnan jatkuvuus riippuu naisten ja miesten yhteensopivuudesta. Jos se estetään, niuhotamme itsemme kansakuntana hengiltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämäkään "ongelma" ei koske kehitysmaalaisia.

   Poista
  2. Aavikon ja viidakon kädellisten osalta kuitataan suorat kopeloinnit ja "ullatusseksi" vain toteamalla "heillä on erilainen käsitys seksuaalisuudesta". Ei muuta kuin tulokkaat lastentarhoihin ja kouluihin kuolaamaan, raappahousujätkältä pitää vissiin kieltää naisten urheilun seuraaminen kokonaan, likaiset sovinistisiat.

   Poista
  3. Samaa olen ajatellut joskus itsekin. Onneksi tuo wokeltajien joukko on tosiasiassa pieni, vaikka vaikutusvaltainen, ja suurin osa neitosista arvostaa edelleen nuorukaisten ihaileva katsetta.

   Poista
  4. Media nostaa esiin kaikki epänormaaliudet, ja esittää kaiken luonnollisena, jopa jotenkin hienona ja tavoiteltavana. Mitä omituisempi, sen parempi. Sukupuolen "korjauksia" markkinoidaan vastuuttomasti jopa lapsille hormonihoitoineen ja leikkauksineen, vaikka oikea osoite olisi psykiatri. Pöljä (vihreä) äiti pukee poikansa kuin tytön kynsilakkoineen ja yksisarvisvaatetuksineen, ja ihmettelee sitten, että lapsen kaverit päiväkodissa ovat vähän ihmeissään. Hölmöjä riittää.

   Poista
  5. Juuri oli jossain mediumissa juttu "korjaajasta" joka tulikin katumapäälle ja nyt on menossa jonkinlainen reverse engineerin "takaisin". Tuloksena on kuitenkin epänainen, jolta maitorauhaset, tunto rinnoissa ja munasarjat ja mahdollisesti kohtu on poistettu. Ei tuollaisella ole mitään käyttöä enää. Kun evoluutio ihmisellä on kestänyt satoja tuhansia vuosia, niin miten muutamassa kymmenessä vuodessa ihmisen biologia muuttuisi ja loppuisi se lisääntyminen, joka on luontokappaleiden ainoa varsinainen tehtävä. Positiivista teitysti on, että friikit jättävät perimänsä jakamatta eik ä uutta täysin homoseksuellia ihmislajia ole syntynyt.

   Poista
  6. Erikoista myös, että tällaisena aikana, kun valtion ja kuntien rahakirstut huutavat tyhjyyttään, Helsingin kaupungilla on varaa laittaa 100 000 euroa kokeiluun sateenkaariluokasta koulussa. Tätä ilosanomaa aiotaan sitten levittää koko maahan. Kivakoulu-projekti ei tainnutkaan sitten olla kovin onnistunut ja nyt halutaan isolla rahalla eskittyä vain poikkeavien suojeluun. Tätä huuhaata seuratessa on melko varmaa, että myös piikityshuoneet ja humanitäärinen viisumi hyväksytään.

   Poista
 2. Miesten ihailevat katseet loukkaavat niitä, jotka eivät itse kerää niitä.

  VastaaPoista
 3. Feminatseja pitää hakata päivittäin islamin ohjeiden mukaisesti.
  Uudelleen ja uudelleen.
  Islam on oikeassa naisista.
  Islam on rauhan uskonto.

  Allahu akbar feminatsit.

  VastaaPoista
 4. Muuten olen sitä mieltä, että jos Ylen ja Hesarin kirjoittama höpö-höpö pääsee todellakin vaikuttamaan siihen, mitä uskaltaa tehdä ja mitä ei, jossakin on todella pahasti vikaa ja suhteellisuudentaju kateissa. Itse asiassa jo se, että sen vaikutuksesta keskustelunaiheet kaventuvat ja käsittelytavat alkeellistuvat, on aivan pöljää. Kyllä kirkonkylilläkin oli ennen niitä vähän "erikoisia" tapauksia, joka kulkivat esittämässä profetioitaan ja julistamassa milloin mitäkin asiaa kuoilemansynniksi, mutta ei kukaan niitä tosissaan ottanut. Eikä pitäisi ottaa näitä tämän ajan kylähullujakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukaan ei ottanut tosissaan kun olivat yksittäistapauksia.Nykyään sosiaalinen media antaa samoille kylähulluille foorumin jossa organisoitua laumaksi ja aiheuttaa joukolla merkittäviä ongelmia yhteiskuntiin.

   Poista
 5. Sattumaahan ei liene ole, että juuri tämä uutinen nostetaan esille ko. palstalla. Tarkoituksena lienee äskettäin päättyneiden kisojen aikaan nousseen "vaatetuskohun" varjolla tai muistuttaa siitä, että siat (miehet) ovat kyttäilleet naisia kisoissa jo vähintään viisikymmentä vuotta sitten.

  VastaaPoista
 6. Epäilen, että urheilun katseleminen olisi jotenkin lajin luonnollista käytöstä sen enempää kuin niiden urheilevien pikkulikkojen perseiden vahtaaminen...

  VastaaPoista
 7. Samaan aikaan tuli muuten tämä artikkeli hollantilaisten "porvarillisten" osakuntien seksismistä yhden vuodetun videon perusteella: https://yle.fi/uutiset/3-12594342

  Kännissä huudetaan opiskelijabileissä "huora" toisella puolella Eurooppaa -- mikäs sen järisyttävämpää. Mahtaisiko valtakunnanpolitiikassa olla meneillään jotain, mistä huomio pitää siirtää muualle, vaikka sen kaikkialla sielunvihollisen tavoin vaanivan "patriarkaatin" läpitunkevuuteen ja kaksinaismoralismiin? Ei kai nyt sentään, varmasti kyse on vain objektiivisesti uutisarvoisimpien aiheiden valikoitumisesta Ylen etusivulle.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!