tiistai 9. elokuuta 2022

Tunnustus Ville Niinistölle

Minua ei varmaankaan tunneta suurena Vihreiden poliitikkojen ihailijana. Olenhan kysynyt onko puolueen nykyinen puheenjohtaja tyhmä vai epärehellinen ja kertonut, ettei hän ole tehtäviensä tasalla. Sekä arvellut koko liikettä kiihkofeministiseksi vasemmistopuolueeksi.

Puolueen nousevaa tähteä - Iiris Suomelaa - olen kuvannut enemmän kuin huolestuttavaksi henkilöksi ja Krista Mikkosen olen maininnut olevan linkolalainen ja epäillyt häntä taistolaisia lähellä olevaksi. Atte Harjanteen olen puolestaan arvellut olevan "mies" lainausmerkeissä.

Europarlamentaarikko Heidi Hautalan olen kertonut olevan Suomelle kallis poliitikko ja yhdessä Ville Niinistön ja Alviina Alametsän kanssa suomalaisvastainen. Niinistöä olen lisäksi kutsunut ymmärtämättömäksi. 

Tämän johdannon jälkeen minun on syytä antaa nyt myös kiitos. Se menee edellä viimeisenä mainitulle Ville Niinistölle siitä, että hän kutsui Amnesty Internationalin Ukraina-raporttia naiiviksi ja yksipuoliseksi, sekä Putinin tarkoitusperiä palvelevaksi. 

Niinistön mukaan amnestylaiset "toivat viestinnässään yksipuolisesti esille Ukrainan sodankäynnin tapoja sellaisella tavalla, että se pelaa Venäjän pussiin. Venäjä hyödyntää tätä omassa propagandassaan ja hämmentää omaa vastuutaan hyökkäyssodasta ja mittavista sotarikoksista siviilien systemaattisesta ottamisesta sodan kohteiksi."

Lisäksi Niinistö totesi, että moitteet Ukrainan väitetyistä toimista humanitaarista oikeutta vastaan ovat todellisuudessa epäselviä. Hänen mukaansa "syy ei välttämättä ole Ukrainan, vaan kyseessä on Venäjän hyökkäyssodan massiivinen seuraus... He ovat olleet todella naiiveja tavassa, jolla he ovat tuoneet asioita esille... Esimerkiksi ajatus siitä, että Ukrainan joukot eivät saisi puolustaa kaupunkiympäristöä majoittamalla joukkojaan myös vähän rintamasta etäämmälle, kun Venäjä vyöryttää yli sadantuhannen hyökkääjän joukkoa kohti kaupunkeja."

Niinistön näkemys on yhteensopiva asiasta paremmin ymmärtävien asiantuntijoiden näkemysten kanssa. Ja ansaitsee siten pienen tunnustuksen myös tässä blogissa. Joka tuli nyt annetuksi.

18 kommenttia:

 1. Jaha, et Amnestia on sota taktiikan asiantuntija? No eihän sotaa nyt niin käydä, että kaikki äijät on rivissä eturintamalla. Puolustuksella pitää olla syvyyttä ja reservejä vähän taaempana valmiina ryntäämään sinne missä apua tarvitaan ja samalla ikäänkuin lepäämässä.

  VastaaPoista
 2. Intersektionaalisfeministit laittavat Ville-miesoletetun takaisin ruotuun tuotapikaa.
  Talousnero Emma Kari neuvoo ostamaan kaiken alennusmyynneistä.

  VastaaPoista
 3. Koko Amneesia on sitä samaa porukkaa mitä noi kaikki hihhulit on. Samat pässinpäät kuuluu varmaan 20 näihin eri järjestöihin Virheistä Silakoihin, Me too, Greenpiece, BLM:ään ja Ekokapinaan. Vuorotellen sitten mellakoivat eri järjestöjen nimissä samat tyypit antaakseen kuvan valtavista kannattajamääristä

  VastaaPoista
 4. Aikoinaan ydinvoima oli vihreille hallituskysymys.
  Tänä aamuna itse katselin hyvillä mielin OL3 tuotantoa koekäytössä.
  Tänään pitäisi tulla jo parhaimmillaan 870MW teholla.
  Koska vihreät ovat Niinistönkin johdolla vastustaneet ydinvoimaa,
  täytyy kysyä; onko se ollut täysin väärää politiikkaa?

  https://www.tvo.fi/tuotanto/laitosyksikot/ol3/ol3ennusteet.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieni korjaus. Uuden päivityksen mukaan tänään päästäänkin vasta tehoon 430MW.

   Poista
  2. Vihreät on aina väärässä. Onneksi kannatus laskee, kun älyvapaa Ohisalo on back.

   Poista
 5. Samanlaiseen aminestylaiseen yksipuolisuuteen sijoitan tämän päivän HS pääkirjoitiksen jossa oltiin erittäin huolestuneita kun suomalaiset ovat kiinostuneet ja tuntevat TURVALLISUUTTA aluksesta ja aseistuksesta joita ovat nähneet Hgin satamassa. Tuntuu oudolta, ettei suomalainen saisi tuntea turvallisuutta nähtyään meitä suojelemaan tarkoitettuja joukkoja ja välineitä. Odotan mielenkiinnolla milloin ko aviisi syyllistää niitä suomalaisia jotka tuntevat turvallisuutta nähtyään poliisin, palomiehen tai ensihoitajan.

  VastaaPoista
 6. Amnesty syötti nyt kyllä niin suoraan Putinin lapaan kuin vain voi. Harvinaisen arvostelukyvytöntä ja seurauksista piittaamatonta porukkaa näköjään Amnestyllä. Venäjän iskut siviilikohteisiin saivat siunauksen, kun Ukrainaa syyllistettiin siviilien vaarantamisesta, eli syyllinen onkin Ukraina. Ukraina taistelee olemassaolostaan kaoottisissa olosuhteissa raakalaismaista hyökkääjää vastaa, ja Amnestyn väki jälkiviisastelee siitä miten taistelupaikat olisi "oikeaoppisesti" pitänyt valita. Typerää sakkia.

  VastaaPoista
 7. Jotkut poliitikot ovat systemaattisesti väärässä, koska ideologia. Sitten on niitä, jotka eivät tajua mistään mitään ja heidän mielipiteensä ovat vähän kuin lantinheitolla valittuja, niistä joka toinen on järjellinen. Kaikki aika ja blogitila menee sitten siihen, että tällaisia poliitikkoja kiitellään joka toisesta oikeasta/järjellisestä mielipiteestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen 1990-luvun alusta asti ollut sitä mieltä, ettei eduskuntavaaleihin saisi asettaa ehdokkaiksi niitä, jotka sinne haluavat. Kunnian- ja rahanhimo yhdistyneenä häpeämättömyyteen ja usein tyhmyyteen on tuhoisaa. Muutennkin demokratia on yliarvostettua, mutta parempaakaan järjestelmää ei taida olla.

   Poista
  2. Itse pyrkisin ratkaisemaan näitä ilmeisiä ongelmia muuttamalla äänioikeuksia siten, että 3-4 ylintä tulodesiiliä olisivat äänioikeutettuja ( yksi ääni/ sierainpari)...
   Ehkä järjestelmä ei saisi kunniamainintoja demokraattisuudesta, mutta valtion talous olisi paremmalla pohjalla, sääntely vähäisempää, verot alempia, kansalaisten nettotulot korkeampia yms...
   Ei tälläinen tulosidonnainen äänioikeus tietenkään ongelmaton olisi, mutta "kakun leipojat" myös jakaisivat sen kakun ja sellaisenaan se olisi oikeudenmukaisempi järjestelmä.
   Toki tämä on vain tälläistä asialla pallottelua, mutta kuitenkin...
   - Raksaäijä

   Poista
 8. Niinistö on vain narsistinen opportunisti joka tietää että ihmiset ovat alkaneet heräämään siihen tosiasiaan että vihreiden natsipaskojen taloudellinen sabotaasi eli vihreä siirtymä on lähinnä ryssän etuja ajava joten hän yrittää ottaa etäisyyttä ryssän perseen nuolemisesta.
  Teot ratkaisevat.Missäpä on vaikkapa vihreiden natsipaskojen "oikeus elää" riennot Ukrainalaisten turvapaikanhakijoiden puolesta?

  Aivan - niitä ei ole koska se ei miellyttäisi Putinia ja eikä ole edes nekrunmunaa tarjolla.

  VastaaPoista
 9. Onneksi nämä amneesilaiset eivät tiedä miten meidän liikekannallepano on suunniteltu tehtäväksi. Ne meidän reservin joukot nimittäin perustetaan nimenomaan kouluissa ja muissa paikoissa joissa on riittävästi tilaa tavaroille ja majoittumiselle hetkellisesti ennen siirtymistä lähimetsiin ja kauemmaskin. Meidän paikallisjoukot voivat jopa pysyä niissä tiloissa pidempäänkin, jos ovat sijoittettuina taajamiin... Ja noin yleisemminkin, sotilaat tekevät niinkuin heidän on tehtävänsä täyttämiseksi ja hengissä pysymiseksi tehtävä, ei siinä mietitä onko tämä koulu vai tavaratalo. Siviilit joko evakuoidaan, tai sitten suojautuvat sinne mihin heidät saadaan suojattua, ei se saa/voi estää sotilaiden tehtävän täyttämistä. Näiden lässyhumanistien käsitys sodan luonteesta ja sen välttämättömyyksistä on todella naiivi ja typerä.

  VastaaPoista
 10. Sodan syttyminen aiheuttaa varsinkin hyökkäyksen kohteeksi joutuneessa kansassa sokin ja kropotkinilaisen mutuaalirektion, joka on siis lajityypillisesti sosiaalisen eläimen joukkoreaktio, joka yhdistää yhteisön toimimaan kuin yhtenä miehenä.

  Tuollainen mutuaalituntojen herääminen tapahtui nyt Putinin hyökkäyksen seurauksena jokseenkin koko länsimaailmassa, mutta nyt sen aika alkaa olla ohi ja reaktiiviset vaiheet laantuvat. Seurauksena on esimerkiksi se, että tiedonvälityksen merellä seilaavat journalismin purret alkavat taas haistella entisiä tuttuja tuuliaan.

  Helsingin Sanomat on traaginen tapaus, koska se on Päivälehden ajoista saakka elänyt lähinnä valiten arvolleen sopivaa puolta aina kaikissa kysymyksissä kahtiajakautuvasta kansastamme. Se on halunnut olla moraalinen auktoriteetti, mutta monissa tärkeissä kysymyksissä toiminut vain oman viholliskuvansa vahvistajana ja sementoituneiden yhteiskunta-asetelmien pöhöttynenä tukipönkkänä.

  Kahtijakautuminen on historiallisesti alistetun kansamme onnettomuus. Sen seurauksena kaikki kriisitunnelmat meillä saavat aivan omalaatuisen sävynsä -- meillä ihmiset märittelevät itseään olemalla aina jotain vastaan -- eikä sellaista vahvaa ajattelua, joka esittäisi päteviä analsyyseja tapahtumista löydy oikein mistään.

  Niinpä kognitiiviset dissonanssit meillä voivat hyvin. Punavihreässä kuplassa eletään täydellisen itseriittoista elämää. Kun itse kysytään ja itse vastataan, ollaan aina oikeassa.

  Nythän Sanomissa valtaa pitävät 60-lukulaisten maailmanpelastajien tai näiden "jäljestätulevien valtavat laumat", joille puhuttelevin motivaatio on edelleenkin kansan halveksiminen ja eliittiasenteillä koketeeraaminen. Ei siihen mitään syvempää kulttuurista ymmärrystä sisälly. Amerikanvastaisuus kelpaa ihan samaan hengenvetoon kuin Hesarin aina propagoima Natokin -- ja kumpikin kanta pohjautuu siis enemmän negatiiviseen kulttiin kuin mihinkään tiedostettuihin tosiasioihin.

  VastaaPoista
 11. Krista Mikkonenko linkolalainen? Linkolaisuus ei hyväksy ollenkaan kansainvaelluksia ja Mikkonen taas niitä himoaa. Mikkonen ei missään tapauksessa ole linkolainen.

  Amnesty jatkaa tutulla kommunistisella linjallaan.

  VastaaPoista
 12. Amnesty International oli pitkään täysin puolueeton ja sen periaatteisiin kuului, että maajärjestöt eivät ota kantaa oman maansa asioihin, joka on melko tärkeä periaate. Sen jälkeen kun järjestö vasemmistolaistui sen alamäki on ollut jatkuvaa. Jopa järjestön perustaja on ottanut kantaa puolueettomuuden loppumiseen. Amnesty ja Green Peace eivät ota kansalaisia jäseniksi vaan jäsenet ovat kutsuttuja poliittisen ansion mukaan, kannatusjäseneksi voi tavallinenkin taapertaja liittyä. Suomessa kolossaalisesti epäonnistunut silakkaliike noudatti samaa kaavaa, mutta eipä tuo ihan putkeen mennyt. Näitä kutsutaan kommarilehdistön toimesta edelleen "kansalaisjärjestöiksi", joita ne eivät missään mielessä ole.

  VastaaPoista
 13. Professori nyt syötti suoraan Vihreiden(niinistö) lapaan.

  VastaaPoista
 14. Joskus todellisuus vetää lättyyn, toisinaan kupla.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!