tiistai 30. elokuuta 2022

Maahanmuuttajien priorisointi sortui sosiaalisen median tarkkaavaisuuteen

Muun muassa Yrjöperskeles-blogissa kiinnistettiin muutama päivä sitten huomiota Valtioneuvoston kanslian ehdotukseen maahanmuuttajille suunnatusta terveydenhuollon ohituskaistasta. Samoin tehtiin monella muulla sosiaalisen median foorumilla ja pääsipä asia esille sen jälkeen myös Suomen uutisissa. 

Ehdotus oli tietenkin täysin posketon ja varsinainen megapyllistys kohti kantaväestöä. Niinpä siitä väistämättä syntynyt kohu näyttääkin johtavan ehdotuksen perumiseen - tosin vedoten ilmeiseen valheeseen. Helsingin sanomien asiantuntijana käyttämä apulaisprofessori nimittäin väitti raportissa olleen ehdotuksen olleen harmillinen virhe, joka nyt vain korjattiin.

Virhe olisi tieteentekijän mukaan syntynyt siksi, että suomalaisten aiotusta syrjinnästä kertovan taulukon oli tarkoitus aluksi sisältää esimerkkejä muualla maailmassa käytetyistä priorisoinneista - maahanmuuttajien etusijalle asettamisesta ei hänen mukaansa edes keskusteltu. Olisin kuitenkin aika hämmästynyt, mikäli jokin maa maailmassa ihan oikeasti priorisoisi terveydenhuollossaan maahanmuuttajat kansalaistensa edelle - ja siksi epäilen apulaisprofessorin sortuneen muunnellun totuuden esittämiseen, ellei suorastaan ns. hätäkakkaan. 

Niin tai näin, on hyvä, että asiasta nousi aina tarkkaavaisessa sosiaalisessa mediassa meteli, joka toi asian esille. Sen seurauksena punavihreän hallituksemme halu - jota en sinänsä lainkaan epäile - asettaa muualta tulleet suomalaisten edelle lienee saanut sellaisen kolauksen, ettei ehdotukseen enää palata. Olisihan se nyt aivan posketonta, jos meidät suomalaiset asetettaisiin omassa maassamme - oikein valtioneuvoston päätöksellä - toisen luokan kansalaisiksi. 

24 kommenttia:

 1. Kuten Bernerin liikenneyhtiö, tämäkin ehdotus tulee nousemaan jantteritaulun tavoin yhä uudestaan ja uudestaan, kunnes se joskus menee vahingossa läpi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valtionhallinnossa mitään ei tapahdu vahingossa. Luulen ennemminkin, että tätä viedään eteenpäin ns. "pienin askelin". Samalla tavalla kuin poliisivaltioon johtavat poliisin oikeuksien kasvattaminen vähän kerrallaan. Ensi tai sitä seuraavalla valtiopäivillä hyväksyttäneen passien sormenjälkirekisterin antaminen poliisin käyttöön "vakavissa ja törkeissä" rikoksissa. Ja siitä sitten aina lievempiin.

   Poista
 2. Se, että jotain asiaa ei kirjata näkyviin ei tietenkään tarkoita etteikö se silti olisi olemassa tai tapahtuisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin. Käytäntö teorian edellä.

   Poista
 3. Tuon maahanmuuttajien prioritoinnin lisäksi hallituksessa on käsittelyssä humanitaarinen viisumi. Tarkoituksena varmaan oli ottaa Suomeen kaikki halukkaat ilman mitään kriteerejä ja lisäksi laittaa heidät ykköseksi terveydenhuollossa.

  Viisumikäytäntö mahdollistaa sen, että kuka tahansa pääsee muutamalla sadalla eurolla Suomeen alle vuorokaudessa. Ei tarvita enää salakuljettajia eikä muitakaan kepulikonsteja.

  Ulkoministeriön muistiossa on kaksi suuren luokan Suomen kansaan kohdistuvaa petosta:
  1) humanitäärisen viisumin saa, vaikka on jo Suomessa. Tällä tempulla toteutetaan vihreiden unelma laittomasti maassa olevien Suomeen jäämisestä
  2) viisumilla ei ole määräaikaa, joten se mahdollistaa pysyvän (ikuisen) oleskelun Suomessa.

  Kirjoitin asiasta blogin, jossa mainitaan myös tämä terveydenhuollon prioritointihanke.
  https://www.vahtera.blog/post/humanitäärinen-viisumi-vihoviimeinen-suvaitsevien-päähänpisto

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleensä tällaiselle oletetaan joku sinänsä positiivinen (matem) järki tai ratio, kuten esim. oman hyvyyden ja laumaan kuulumisen signalointi. Uskoisin tärkeämpää olevan kuitenkin halu hieroa persvako-ja raappahousukansan nenää paskaan. Nam nam! Siitä ne kiksit tulevat.

   Poista
  2. Minä ihmettelen syvästi sitä, kuinka sokeaa Suomen kansa on sille, että poliitikot tuhoavat koko kansan tulevaisuuden. Tuo humanitaarinen viisumi kun on vain yksi askel vuonna 1990 alkaneessa prosessissa.

   Poista
  3. Ehkäpä Suomen kansa haluaa sitä, kun yhä uudestaan äänestää sen tapahtumisen puolesta vaikka vaihtoehtokin olisi.

   Poista
 4. Käsittääkseni tämä terveyspalvelujen priorisointi on jo käytössä turvapaikanhakijoiden kohdalla. Turvapaikanhakijat eivät käytä huonosti toimivaa julkista terveydenhuoltoa, vaan vastaanottokeskukset ostavat ainakin yleislääkäripalvelut enimmäkseen yksityiseltä sektorilta. Perusteluna tälle muistan joskus lukeneeni, että julkisen sektorin jonot ovat niin pitkiä, että saattaisi lisätä ulkomaalaisvastaisuutta, jos turvapaikanhakijat tulisivat niitä entisestään pidentämään.
  Googlehaulla (vaikkapa "terveydenhoito turvapaikanhakija") lisätietoa.

  VastaaPoista
 5. Esitys ei ollut virheellinen tai vahinko vaan ihan linjassaan hallituksen pyrkimykseen nopeuttaa vöestönvaihtoa. Humanitaarinen viisumia on osa maanpetosta.
  Humanitaarinen viisumi mahdollistaisi kaikkien kehitysmaalaisten hakeutumisen hoitoon Suomeen ja ohituskaista pitäisi huolen siitä, että sakkia riittäisi märimmissä unelmissa jopa miljoonia.
  Samaan aikaan oma kansa saisi kuolla hoidonpuutteeseen.
  Vihervasemmiston tuhotyöllä alkaa olla kiire, vaalit lähestyy.
  Mattia ja Teppoa lainaten "Tunnen kuinka vauhti kiihtyy".

  VastaaPoista
 6. IL 4.8.2022

  Hallitus haluaa parantaa laittomasti maassa olevien terveydenhuoltoa
  STM: ”Aikuisilla henkilöillä olisi oikeus saada tiettyjä välttämättömiä kiireettömiä terveyspalveluja kiireellisen hoidon lisäksi.”

  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/96d9916b-a38c-46eb-a807-b050ffff26de

  https://stm.fi/laittomasti-maassa-oleskelevien-sosiaali-ja-terveydenhuolto

  https://thl.fi/fi/web/lastensuojelun-kasikirja/-/suositukset-kunnille-laittomasti-maassa-oleskelevien-mm-kiireelliseen-sosiaalihuoltoon

  Artikkelista poimittua:

  Esityksen mukaan hoitoa saavat henkilöt vastaisivat ensisijaisesti itse kaikista hoidosta aiheutuneista kustannuksista.
  Toissijaisesti valtio korvaisi kustannukset asiakasmaksun ylittävältä osalta hyvinvointialueille.
  (tuskin maksavat itse mitään)
  ...
  Koskee tuhansia ihmisiä

  STM:n esittämän arvion mukaan Suomessa oleskelee noin 3 000–6 000 laittomasti maassa olevaa paperitonta tai paperittoman kaltaisessa tilanteessa olevaa henkilöä.
  ...
  Lain on tarkoitus tulla voimaan 1.1.2023.
  -------------------------

  Kari Rajamäki sai torpattua tämän hankkeen 2015 ja nyt se sitten on taas tulossa. Näin ne vetovoimatekijät lisääntyvät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muuten olen sitä mieltä, että se, joka kykenisi selvittämään, miten perusterveydenhuollon palvelut jakautuvat väestöryhmittäin, tekisi todella ansiokkaan työn. Näppituntuma kun on se, että ainakaan Helsingissä perusterveydenhuollon palveluja ei kantaväestölle ole enää saatavissa käytännöllisesti katsoen lainkaan.

   Poista
  2. Helsingin ydinkeskustan Viiskulman terveysasemalle ei asukkaat ole päässeet vuoden 2016 jälkeen, ajanvarauksessa takaisinsoittopalvelu eivätkä soita, kun jonkun on saanut kiinni ei aikoja saa vaan kehotetaan yksityiselle jossa sitten maksamme käynnin itse ja runsaslukuiset maahanmuuttajat saavat palvelut maksusetelillä.

   Poista
 7. Nyt ollaan tekemisissä todellisten suomalaisia vihaavien säälimättömien fanaatikkojen kanssa, joilta on turha odottaa mitään myötätuntoa kantasuomalaisia kohtaan.

  VastaaPoista
 8. Jotakin uutta, jotakin vanhaa. Uutta ei ole se, että lainsäädännöllä pyritään heikentämään kantasuomalaisten asemaa ja lisäämään sosiaalitukien varaan tulleiden maahanmuuttajien etuoikeuksia. Uutta ei myöskään ole se, että tämä tehdään salakähmäisesti, muiden asioiden sekaan ja taakse piilotettuna. Uutta ei edelleenkään ole se, että kun yrityksestä jäädään kiinni, sitä selitetään väärintulkinnaksi ja erehdykseksi, mutta kuitenkin tehdään (jos tehdään) esitykseen jonkinlainen korjaus. Uutta sen sijaan on se, että kansalaisyhteiskunta on siinä määrin hereillä, että yritys saadaan torjuttua. Ainakin toistaiseksi.

  Useammin kuin kerran on viime vuosina joutunut kysymään, kykeneekö demokratia puolustamaan itseään. Viime aikoina on ollut merkkejä siitä, että jonkinlaista heräämistä ja terhistäytymistä olisi tapahtunut. Tämä on yksi sellainen esimerkki. Ja se on uutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan näin. Avainasemassa ovat joka tapauksessa journalistit, joiden parissa heräämisen pitäisi tapahtua.

   Poista
  2. Journalistit ovat pääasiassa Tampereelta valmistuneita ja jo valmiiksi vihervasemmistolaisia nuoria naisia. Enpä laskisi paljoa toivoa heidän varaansa...

   Poista
 9. Ulkoministeri Haavisto kierteli ja kaarteli eilisessä A-studiossa tätä humanitääristä viisumikysymystä. Ei sanonut suoraan tuleeko hallituksen esitys (tulee varmasti) ja puolusteli, että se on tarkoitettu uhatuille toisinajattelijoille ja toimittajille. Koko ajan paistoi kuitenkin läpi, että kysymyksessä oli laajempikin tarkoitus eli kaikki halukkaat Suomen loppumattoman sosiaalituen piiriin.

  VastaaPoista
 10. IS tänään:

  "UM:n selvitys humanitaarisesta viisumista: Ei velvoitetta palata lähtö­maahan, ”käytännössä myönteinen oleskelu­lupa­päätös ilman haastattelua”

  Hanke humanitaarisesta viisumista on siirtymässä ensi vaalikaudelle. Ulkoministeri Pekka Haavisto toivoo lakiesitystä eduskunnalle vielä tämän hallituskauden aikana, mutta ulkoministeriön mukaan se on annettavissa vasta ensi hallituskaudella, syksyllä 2023.
  ----------------------

  Kansalaiset, on entistä tärkeämpää äänestää seuraavissa eduskuntavaaleissa ensi keväänä - äänestä oikein!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ym. uutisen linkki: https://www.is.fi/politiikka/art-2000009033731.html

   Poista
 11. Meillä on sekopäinen Terijoen hallitus 2.0, joka aikoo todella tehdä Suomesta kaikille avoimen koko maailman sosiaalitoimiston. Todelliset maanpetturit vallan kahvassa.

  VastaaPoista
 12. Mutta ei se ole mihinkään poistunut sunnitellun sosiaalisen viisumisen myöntämisperusteista joissa on se sairaat/pitkäaikaissairaat yhtenä perusteena sen myöntämiseen....

  VastaaPoista
 13. Anteeksi humanitäärisen viisumin mutta samaa nuo nykyään tarkoittaa...

  VastaaPoista
 14. Ei taida olla yleisesti tiedossa yksi, ja nykyisin se pääasiallinen, motiivi meidän sosiaaliturvatunnuksen/hetun uudistukseen? eivät nuo virkamiehet tätä kyllä edes salaile, mutta kun asian tuntee vain pieni piiri virkamiesten puolella ja toinen pieni piiri ICT porukasta, niin eipä se kovin julkinen oikeasti ole. Eli kyse on siitä että taas väitetään sotujen loppuvan. Aiempi syy on ollut se että matuille, jotka eivät tiedä syntymäpäiväänsä, laitetaan se meillä aina 1.1.xxxx eli kyllähän ne siltä päivältä loppuvat kun laitetaan loppumaan. Nyt sitten ovat keksineet että meidän pitää antaa sotu jokaiselle maailman ihmiselle joka sitä meiltä etänä pyytää. Eli kun ambo jambo pääsee netin ääreen, hän voi pyytää meiltä sotun. Sitä että miksi, ei noissa tiedotustilaisuuksissa kyllä ole pystytty kertomaan.... ja jälleen, todellakin, ne nykymuotoiset sotut loppuu, jos niitä pitää antaa kahdeksalle miljardille elävälle tällä planeetalla. Ja veronmaksaja maksaa.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!