sunnuntai 14. elokuuta 2022

Pieneliöt manipuloivat isäntäänsä

Kaikki suomalaiset tietänevät hyttysten levittävän virustauteja. Tiedämme myös, että tiheän ihmisasutuksen alueelta kotoisin olevat hyttyset ovat kiinnostuneempia ihmisistä kuin harvaan asuttujen alueiden hyttyset.

Nyt on virusten, hyttysten ja ihmisten suhteesta saatu jälleen uutta tietoa. Cell-lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan hyttyset eivät nimittäin yksin päätä kenestä ne ovat kiinnostuneita. 

Siihen päätökseen osallistuvat tutkimuksen tulosten mukaan myös ainakin Zika- ja denguevirukset. Tämä tapahtuu sikäli epäsuorasti, että ne vaikuttavat tartunnan saaneiden ihmisten ihon mikrobeihin manipuloimalla nämä lisäämään tiettyjen haihtuvien yhdisteiden eritystä. Ja kuinka ollakaan, juuri sellaisten yhdisteiden, jotka houkuttelevat hyttysiä puoleensa. 

Näin hyttyset hakeutuvat erityisen innokkaasti virustartunnan saaneiden ihmisten iholle imeäkseen heidän vertaan - ja saavat samalla kantaakseen viruksia, joiden leviäminen tämän seurauksena on paljon tehokkaampaa kuin se olisi muuten. 

* * *

Kun nyt mikrobeista tuli puhe, niin välitettäköön toinenkin uusi tieto niiden kyvystä manipuloida uhrejaan. Tässä tapauksessa kyse on tavallisista huonekärpäsistä. 

Nehän lisääntyvät ihmisten tavoin parittelemalla. Ja tähän kohtaan on rakentanut oman lisääntymisstrategiansa eräs sieni. 

Sienethän lisääntyvät itiöiden avulla. Ja tämä kyseinen hyönteisille haitallinen sieni toimii siten, että se hakeutuu naaraskärpäsen aivoihin tämän lähestyessä kuolemaa. Sen seurauksena kuoleva naaraskärpänen levittää siipensä siten, että sienen itiöt tulevat mahdollisimman hyvin tyrkylle.  

Lisäksi sieni erittää kärpäskoiraita houkuttelevia tuoksuja sekä muokkaa naaraan pinnan hiilivetyjä siten, etteivät siivekkäät uroot voi vastustaa haluaan harrastaa seksiä kuolleen naaraan kanssa. Näin sienen itiöt tarttuvat niihin ja pääsevät jatkamaan matkaansa parittelusta kyllikseen saaneiden koiraiden matkassa. 

Inhottaako? Niin minuakin, mutta samalla en voi olla ihailematta niitä keinoja, joita evoluutio on kehittänyt pieneliöille, jotta ne voisivat jatkaa sukuaan mahdollisimman tehokkaasti. Sitä paitsi nyt saadusta uudesta tiedosta Zika- ja dengueviruksen käyttäytymisestä saattaa olla hyötyä pyrittäessä kehittämään uudenlaisia keinoja, joilla niiden aiheuttamia epidemioita voitaisiin välttää.

47 kommenttia:

 1. Tottahan toki, uusia rokotteita kaikkiin kuviteltuihin vaivoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaisi tutustua lääketieteen historiaan, jotta ymmärtäisi 1) rokotusten ja 2) lääkkeiden merkityksen sille, että länsimaisten ihmisten elinajan odotus on nykyisin 80 vuotta eikä vain puolet siitä kuten vielä 200 vuotta sitten.

   Poista
  2. Pitäisi myös erottaa oikeat rokoteet niistä mitkä ei niitä ole, eli mrna ei ole rokote vaan ihan muuta. Mikään ei ole niin ärsyttävää kun joiden nilitys että on joku rokotevastainen jos ei ota noita ko "rokotteita" jotka ei tee ihmiselle mitään muuta kun tuhoaa luonnollisen vastustuskyvyn, tuon lisäksi ovat aiheuttaneet enemmän kuolemia ja vammautumisia kun itse korona.

   Poista
  3. No eivät ole, vaan ovat pelastaneet erittäin monen ihmisen hengen.

   Poista
  4. Rokotteet ovat olleet lähes hyödyttömiä, ja tappaneet lukemattomia ihmisiä.

   Kannattaa todellakin tutustua lääketieteen historiaan, siis muuhunkin, kuin siihen "viralliseen" sepustukseen.

   Tässä hyvä yhteenveto asiasta.
   Kovasti on koitettu näitä asioita kumota, mutta ei ole löytynyt näyttöä, joten nyt tätä videota yritetään kovasti poistaa joka paikasta, jossa se on julkaistu.

   https://reflexivityspace.org/2022/06/24/this-will-change-your-worldview-spacebusters-the-end-of-germ-theory/

   Poista
  5. Katsoin ensimmäisen minuutin ja jouduin toteamaan pahan asiavirheen. Kochin postulaatit on rutiinimenetelmä, jonka avulla on osoitettu valtava määrä taudinaiheuttajia erityisesti eläin- ja kasvitautien osalta. Ihmisille sitä ei luullakseni enää nykypäivänä sovelleta ainakaan vakavien tautien osalta, koska se ei olisi eettistä.

   Ei kannata uskoa kaikkea näkemäänsä eikä etenkään outoja salaliittoteorioita.

   Poista
  6. Niinpä, totuus kirvelee, eikä sitä kestä katsoa minuuttia kauempaa.

   Poista
  7. Puoskareiden "totuus". Kiintoisaa olisi tietää, mikä on koulutuksesi ja työkokemuksesi alalla.

   Poista
  8. Jokohan noille uusille vaivoille on patentit olemassa?
   Tälle kausiflunssalle, tai siis "pandemialle" ne ovat olleet olemassa jo vuosikymmeniä.

   https://tokentube.net/v/3105848280/Koronaviruksen-patenttitiedot-paljastavat-biologisen-aseen---Rapsodia-info--tekstitys

   Poista
  9. Virallisen "totuuden" järkähtämättömien tukipilarien, professorin ja Seppo Oikkosen olisi syytä lukea artikkeli "Professori vertaa lääketeollisuutta järjestäytyneeseen rikollisuuteen", https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/2014090718638829 ja mielellään edes silmäillä artikkelissa haastatellun tanskalaisen lääketieteen professori Peter C. Gøtzschen artikkelissa mainittua kirjaa. Sama koskee muita viralliseen "totuuteen" sokeasti uskovia kommentoijia. Kirja löytynee useimmista kirjastoista suomeksi käännettynä.

   Poista
 2. Lääketieteen historiassa on kiistämättä merkittäviä saavutuksia tautien torjunnassa ja yleisen terveyden edistämisessä. Historia on siis kunniakas, mutta nykyinen tilanne on omiaan herättämään epäilyksiä lääketeollisen kompleksin motiiveista ja moraalista.

  Myös poliitikkojen toimet aiheuttavat ihmetystä ja kysymyksiä niiden tarkoitusperistä. Sillä onhan jo käynyt ilmi, että kansalle on valehdeltu koronasta ja sen merkityksestä kansanterveydelle (maskien ja rokotussuojan toimivuus, keitä joutui teholle, hoitajien kohtelu, pakkotoimet ilman perustetta, rokottamattomien demonisointi, perusoikeuksien rikkomiset ja rokotusten haitoista vaikeneminen).

  Joudun siis toteamaan, ettei niin laaketiede/-teollisuus kuin poliittinen johto virkamiehistöineen nauti enää luottamustani. Suunnitellut pakkotoimet – vailla perusteita – veivät viimeisenkin luottamuksen. Pelkään pahaa, että lääketiede on politisoitunut ja rahanteossaan kadottanut moraalisen selkärankansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keskustelut ennen Ukrainan sotaa osoittivat, että oli henkilöitä, joilla ei ollut minkäänlaista kosketuspintaa elävään todellisuuteen. Joten joudun toteamaan, että heidän kirjoituksensa kumpuavat
   asiantuntemuksesta, joka perustuu täydelliseen tietämättömyyteen. Tai tietoiseen trollaukseen.

   Poista
  2. Bingo! Trollaus mainittu. Ihmeen kauan siinä tällä kertaa menikin...

   Poista
  3. Ja tietämättömyys...

   Poista
  4. Professorillekin tiede ja "oikea tieto" on kun muslimeille koraani ja muhamed, ja sen epäileminen on keretteliläsyytä ja jumalan pilkkaa ..

   Poista
  5. Lääketeollisuus on mirjardibisnestä ja todennäkösesti jonunen ropo korruptiorahaa on valunut poolitkoille ja muille päättäville tahoille, koronahysterai näytti en kuinka rummutus oli niin valtavaa ettei ihmiset ehtis miettiä mikä on tuastalla, lienee lääketeollisuus yriitti jo sitä surulisenkuuluisassa sikarokotteessa, mutta se meni vähän puihin, nyt olivat paremmin valmisteutuneita, korona sattui otolliseenaikaan, joten laitettiin jatuvarummutus päälle ja lääketehtaiden johtahat naureskelivat menneessään pankkiin ..

   Poista
  6. Ja näin on meidän rahoja käytetty.
   Tekstarilla tilattu miljardien edestä "rokotteita", joiden vaikutus alkaa näkymään voimakkaana ylikuolleisuutena. Kuka tuon noita-akan on tuollaiseen asemaan nostanut? Klasu itse?

   https://injektiopiikki.com/2021/12/02/la-puta-de-eu-1-8-miljardia-korruptoitunutta-rokotetta/

   Poista
  7. Noi sun lähteet on kyllä tosi loistavia varmaan tässä onkin kunnon tuubaa kanssa: https://wellnesslab.fi/homeopatia/

   Sitten kun huomaat, että hei toihan on tosi hyvä juttu ja fiksua tekstiä niin sitten voit alkaa kyseinalaistamaan noita mainostamiasi tekstejä ja pohtia jos mulla ei ole hajuakaan oikeasti edes peruskemiasta niin miksi minulla olisi lääketieteestä tai mistään monimutkaisemmastakaan....

   Poista
  8. Sitten voisit miettiä, että kuka teille noita juttuja syöttää ja miksi, kummallinen yhteensattuma on myös se, että eniten afrikkalaisen lääketieteen ts. "rokotevastaisia" ja etenkin näitä jotka(en tiedä kuinka daijuja ne on) kiistävät pisaratartunnan olemassa olon ja väittävät, ettei maskien käyttö vähennä pisaratartuntoja, oli juuri niissä tyypeissä jotka nyt väittävät, ettei venäjä ole mihinkään hyökännyt tai jos onkin hyökännyt niin syystä, että juutalaiset, "historia oli sellainen ja tälläinen", nato pakotti, tai oikeastaan ukrainahan on hyökännyt venäjällä jne.. ja nuo kaikki väitteet keksityillä jutuilla ja jopa ikivanhoilla toisenmaailmansodan aikaisella propagandalla("historialla") perusteltuina. Niin kannattaa pohtia kuka teille tuota huuhaata syöttää ja miksi ja huomata, että ehkä oikeasti onkin salaliitto mutta se ei taidakkaan olla sellainen, että maski ei suojaa..

   Poista
  9. Varmuuden vuoksi tarkennuksena siis jos tuo paskaa oleva homeopatia sivu joka on tasan yhtä paskaa kuin nuo sivustot joilta väittteitänne ja "salaisia" tietojanne vedätte, käytetään jotain hienoja termejä joita loppujen lopuksi, ette oikeasti edes ymmärrä ja laitetaan jotain totta siteeksi....

   Poista
 3. On aika tragikoomista, miten sataprosenttisen varmasti siitä, että kuka tahansa blogisti, tms, mainitsee missä tahansa kirjoituksessaan sanan "rokote", tai edes epäsuorasti viittaa johonkin pandemiaa koskevaan asiayhteyteen, heti keskustelun käsitelähteen pintaan pulpahtaa salaliittoteoreetikoiden pahanhajuisia paranoijakuplia.

  Kuin syömään pyytäisi. Taas yhdet piikkipeikkojen kokoontumisajat.

  Järkyttävää mielestäni on, miten vähän tämän imiön todellisia tajunnallisia taustoja ymmärretään.

  Salaliittoteoriat ovat kaikki ihan tietyssä mielessä totta. On olemassa tietoisuudelta ”salattu” maailma – alitajunta – ja on olemassa ”liitto”. Eli kaikki alitajuntainen, se, mikä on olemassa ja vaikuttaa tietoisuuden pinnan alla, on olemuksellisesti kollektiivista.

  Se on kaiken inhimillisen kehityksen kaava: ihminen on lähtökohtaisesti ja olemuksellisesti sosiaalinen lajiolento, ja ihmisen alkulaumat olivat sosiaalisesti tavattoman sitovia. Yksilöllinen eriytyminen ja ajattelu on meissä jotain hyvin myöhäsyntyistä, ja valtaosa ihmisyydestämme jää edelleen yksilöllisen minätietoisuuden pinnan alle.

  Voimme ajatella, että se mitä ”salaliitoilla” oikeastaan todellisuudessa haemme, on lopulta lajityyppisten rakenteellisten ominaisuuksiemme ilmenemää. Esimerkiksi kaikki suuret uskonnot ovat tietyssä mielessä salaliittoteorioita. Niissä vaikuttavat alitajuntaiset voimat, joita tietoisessa maailmassa ilmaistaan vain ”tunnustuksellisen” ajattelun muodossa – ja juuri tällaisen tunnustuksellisuuden ominaislaatu, kollektiivisuus, saa uskovat hakemaan ja löytämään turvaa toisistaan ja seurakunnista. Tunnustuksellisten uskovaisten joukko on kuin kansanryhmä, jossa jokainen on vetänyt päähänsä mustan säkin ja vakuuttelee toisilleen: ”Älä pelkää, veli, tässä me olemme samassa pimeässä huoneessa kaikki.”

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä tunnustuksellisia uskovia yhtä hyvin tai paremmin ovat piikittäjät taustapiruineen, pitkät naurut tai tapauksesta riippuen itkut enää tieteelle ja "lääketieteelle".

   Poista
  2. No ei. Ajattelun tunnustuksellisuus on yhteisöominaisuus -- yksilö ei itse mitenkään pääse näkemään "ulkopuolelta" sitä kuplaa, jonka sisällä hän ikioman putkensa läpi poimii todellisuudesta pullonkorkin kokoisen pläntin tarkasteltavakseen.

   Ja siksi "samaa" salaliittoteoriaa kannattavissa ei tarvitse olla mitään yhteistä. Tosiaan, äärioikeistolaiset lihaksiinsa luottavat punttijuntit, yhteiskunnanvastaiset ja lääketeollisuuden kapitalisteja vihaavat vasemmistolaiset vallankumoukselliset tai vihreät luontoäitiä palvovat luomuhörhöt ovat kaikki vetäneet päähänsä mustan säkin ja uskovat olevanssa samassa rintamassa yhteisessä pimeässä huoneessa.

   On traagista ja samaan aikaan naurettavaa, että rokotepakkoa vastustetaan "ihmisoikeuksien" nimissä. Ikään kuin siinä siis voisi toteutua se kaikissa muissa yhteyksissä reaalimaailmassa mahdottomaksi osoittautuva juttu, jossa yksien oikeudet eivät kääntyisi toisten velvollisuuksiksi ja kuormaksi.

   Näitä kysymyksiä ei voi eikä pitäisi edes yrittää ajatella yksilökokemuksen lähtökohdista. Se johtaa aina harhaan.

   Professorin blogitesktin aiheet muodostavat herkullisen metaforan, jota hän itse ei ehkä tule tiedostaneeksi. Tiedollinen ajattelumme palautuu tajunnallisiin alkioihin, jotka jossan syvässä hahmon- ja käsitteenmuodostuksen hämärässä tekevät juuri sellaista pinnalle näkymätöntä myyräntyötä, joita pieneliöiden merkilliset selviytymisstragiatkin ovat. Jos olisimme paremmi n tietoisia ihmisen kognitiivisesta kehityksestä -- ja ajattelumme "tiedollisten" prosessien takana vaikuttavista tajunnallisista tekijöistä -- meillä olisi enemmän eväitä erottaa kehittymätön ja kehittynyt ajattelu toisistaan.

   Poista
  3. Muuttujat muuttaen.

   Poista
  4. Oikkonen on kai aikoinaan opetellut yhden teorian ja päkistää sitä nyt vieläkin päivästä toiseen. Sori siitä, empatiat sulle. Mutta jos uskaltaisit kurkistella vähän reaalimaailmaakin. Tuo kommentistasi näkyvä piileskely eriytymättömässä alkulaumassa voi tietysti olla myös varautumista ja väistelyä oman kaulan vuoksi, sitäkin tuntuu olevan runsaasti liikkeellä. Kyllä voi olla hyvinkin kannattavaa.

   Poista
  5. Mutta ei kunniallista eikä kannatettavaa.

   Poista
  6. Siis piileskelysi.

   Poista
  7. No ei. Inhimillinen kehitys on tosiasia, vaikka se olisikin vaikeasti kalibroitava tai kipeä tosiasia.

   Lapsi ei koskaan voi ymmärtää miten aikuinen ajattelee, mutta aikuisen pitäisi pystyä ymmärtämään miten lapsi ajattelee. Emme voi käyttää yleistäviä käsitteitä niin, että kaavalla "muuttujat muuttaen" olisi mitään pätevää sisältöä.

   Ihmistieteissä positivismilla ei ole samanlaista todistusvoimaa kuin "ihmisestä riippumatonta todellisuutta" tutkivissa luonnontieteissä, mutta tästä ei pidä vetää johtopäätöstä, etteikö ihmistieteillä olisi mahdollisuutta saavuttaa ennakoitavuutta ja todellisuudenhallintaa. Emme voi sulkea pois mitään ilmiselvää, kuten esimerkiksi tuota kehityksen tosiasiaa.

   Ja, kuten sanoin, ihmisen lajityypillinen, lähtökohtainen ja olemuksellinen sosiaalisuus on ihan ensisijainen seikka. Emme pääse käsiteharhoja pitemmälle, jos yritämme ratkoa eteemme tulevia ihmistiedollisia ongelmia yksilön kokemuksellisista lähtökohdista.

   Se että jokin on vaikeaa, tai että individualismissamme olemme historiallisesti ottaen pahasti harhassa, ei riitä oikeutukseksi sille, että luovumme yrityksistä ymmärtää tämän läpikotaisin sosiaalisen olennon käyttäytymistä.

   Poista
  8. Käsitehumppaa.:)

   Poista
  9. No ei, höpöhöpö.

   Kaikki se todellisuudenhallinta jota eurooppalaisen uuden ajan tiedollinen ajattelu on neljänsadan viime vuoden aikana saavuttanut on perustunut nimenomaan empiiriseen metodiin ja positivistiseen tiedon- ja tieteenfilosofiaan -- ja juuri niissä nimenomaan ilmiöitä kuvailevan käsitteistön rooli on ollut ratkaiseva.

   Tätä kehitystä uhkaa nyt yksi asia: taantuminen takaisin yliyleistävien yleiskäsitteiden magiaan, eli, wittgensteinilaisittain, ymmärryksen noituminen yleiskäsitteillä. Ja juuri sellaiseen kaikki salaliittoteoriat perustuvat. Niissä tajunta taantuu lapsenomaisen omnipresenssin ja omnipotenssin asteelle, ja kaikki mitä oma äly ja ymmärrys eivät pysty sisäistämään kääntyy hyökkäyksen kohteeksi -- ja maailma alkaa näyttää siltä kuin se olisi pelkkien pirullisten ja pahantahtoisten kaikkivoipien kaikkivaltiaiden leikkikenttä.

   Ihmistieteissä lähtökohtaiselle käsitteenmuodostukselle on ihan erilaiset ehdot kuin luonnontieteissä. Mutta paranoijan kannalta tilanne on aivan sama -- jotkut hihhuliuskovaiset epäilevät yhä luonnonlakeja, ja ihan vastaavasti ne jotka kuvittelevat salaseurojen määräävän maailman kohtaloista osaavat ummistaa silmänsä omaa harhaisuuttaan kuvaavilta ihmistieteellisiltä tosiasioilta.

   Ihan vastaavasti kuin ei ole mitään väliä sillä minkä opillisen "ismin" nimissä yhteiskunta taantuu totalitarismiin, ihan sama mitä projektiivista vainoharhaa salaliittotereetikko todistelee. Ne käsitteet eivät merkitse mitään todellista. Keskustelu "ismien" tasolla on samaa kuin joku uskoisi siihen, että avainkysymys on sen pohtiminen, onko Bilderberg saatanasta, ovatko Spede ja Vesku Loiri neroja, tai kuka voittaa ensi keväänä lätkän MM:n.

   Usko, usko ismeihin tai yliluonnollisia voimia omaaviin vallanpitäjiin on käsitemagialla noiduttua ymmärrystä. Sillä ei ole mitään tekemistä sen uuden ajan tiedollisen edistyksen kanssa, jolla luonnon- ja ihmistieteitten kasvanut todellisuudenhallinta on saavutettu.

   Poista
  10. Siellä sisällä kasvaa se käsite- ja uskohome. Pitää erottaa uskovaiset tieteenharjoittajat edes siitä, mitä arvellaan tiedoksi.

   Poista
 4. emme tiedä, tai ainakaan minä en tiedä, mun käsityksen mukaan hyttyset eivät levitä juurikaan mitään virus tai muitakaan tauteja ainakaan Suomes. epäilen vähän noita muitakin väitteitä.. onks Proffal ollu eilen rankka päivä? tai hikinen ilta päivä?

  heheh..sori..tää on hyvä palsta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne kohta levittää, tai ainakin niin tullaan väittämään, ja taas saadaan uusi "rokote".

   https://fi.wikinews.org/wiki/Yli_puoli_miljardia_geenimuunneltua_hyttyst%C3%A4_p%C3%A4%C3%A4stet%C3%A4%C3%A4n_luontoon_Floridassa

   https://www.science.org/content/article/brazil-will-release-billions-lab-grown-mosquitoes-combat-infectious-disease-will-it

   Poista
  2. Kyllä ne levittää tauteja täälläkin. Malaria oli vielä vähän aikaa sitten tuttu meillekin, pogostan tauti on nytkin samoin, jänisrutto ja Inkoo-aivotulehdus. Uusina hyttysen aiheuttamia tauteja Suomessa on jo havaittu Länsi-Niilin kuume ja Usutu-virus. Näitä meille tulee muuttolintujen tuomina.

   Poista
  3. Muuttolintujen?

   Poista
  4. Kyseessä on hyönteinen-lintu-hyöteinen-ihminen ketju

   Poista
 5. Minun on jo KAAAUAN pitänyt sanoa että minua sitten jumalauta rasittaa tuo nuhjuisen koiran näköinen mies nimeltä Oikkonen ! Sinä sanot / jauhat AINA(!!) ihan TISMALLEEN nuo SAMAT identtiset ritirimpsut ja sanat ja lauseet missä ja mitä ikinä kommentoitkin. Voisiko tuon levyn jo sammuttaa tai vaihtaa ? Me olemme kaikki jo lukeneet "yliyleistävät yleiskäsitteet" ja "ymmärryksen noitumisen sanamagialla" ja "tiedollinen skolastinen ...uuden ajan rationaalinen".. konditionaalinen reppujen peppu ja hyppyjen kykky ja käkkien kikki ja you name it. Voi hyvä Kristus vitun luoja sentään. Anna nyt jo PERKELE sentään olla tai sano edes jooootain muuta. Pliiiiz.

  Itse tästä asiasta, tämä on aika itsestäänselvä ja pirullinen asia. Itse heitin tuossa aiemmin eilisen puolella juuri yhden hyönteisen, sokeritoukan, ulos tiloistani. Hyönteiset on aika ..vaikeita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuliko paljonkin otettua, että sait noin ääliömäisen purkauksen aikaan?
   Jos Oikkonen ärsyttää, niin hyppää yli. Kukaan ei pakota lukemaan. Minua taas ärsyttää kaltaisesi moukka.

   Poista
  2. Juu, kiitos vaan kaikille rohkeille puskastahuutelijoille kannustuksesta. En väsy toistelemaan teesejäni ihmisen lajityypillisestä, lähtökohtaisesta ja olemuksellisesta sosiaalisuudesta.

   Meillähän on edelleen voimassa sotalain pykälät, joissa lähdetään liikkeelle siitä, että lain kannalta on sama puhutaanko ryhmistä vai yksilöistä. Eivätkä nämä lait ole minkään salaliiton hankkeita -- ne ovat akateemisesti auktorisoitujen asiantuntijoiden laatimia, juuri sellaisten, jotka ovat saaneet pätevyytensä yliyleistäviä yleiskäsitteitä kääntelemällä ja vääntelemällä.

   Poista
  3. Suo anteeksi, Oikkonen, esitin asiani liian kärkevästi, enkä vieläkään kuitenkaan saanut ajatustani selkeään muotoon.
   Nimimerkki 14. elokuuta 2022 klo 15.32

   Poista
 6. Kun hyttynen kuppaa verta, niin eikös se ime itsensä täyteen, muni ja kuole? Missä vaiheessa se saastuu ja pääsee tartuttamaan? Vai siirtyvätkö pöpöt muniin, niistä toukkiin ja lopulta valmiisiin hyttysiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun se hyttynen imee sitä verta, niin ensin se erittää sinne pistokohtaan veren hyytymisen estävää ainesta, jonka proteiinit aiheuttavat sen paukaman, joka kutisee. Samallahan siinä voi kulkeutua jotain muutakin ainesta, joka voi olla haitallista, kuten nuo kovasti tyrkytetyt "rokotteet".

   Poista
  2. Siis pöpöt ovat jo sääskeen jostakin tulleet. Koska hyttyset imevät yleensä vain kerran, pöpöjen pitää tulla niihin muuta tietä kuin imukärsän kautta. Mietiskelen vain, miten se tapahtuu.

   Poista
  3. Kyllä hyttyset imevät useamman kerran, eivätkä ne heti muni ja kuole.

   Poista
 7. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 8. Tämän paperisen puskastehuutelijan vois proffa kyllä huoletta kanssa bännätä, jos ei osata kommenoida muuten kuin 4 promillen humalassa ..

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!