keskiviikko 24. elokuuta 2022

Sanna Marinin paineet kasvavat, mutta eroaako hän ja/tai hallitus?

Pääministeri Sanna Marin (sd) sai pitkään nauttia ymmärrystä lehdistön taholta, mutta nyt näyttäisi siltä, että jopa toimittajat ovat kyllästyneet hänen biletykseensä. Mielenmuutos näyttäisi seuranneen ns. jauhojuhlista. Valitettavasti kohut eivät jääneet siihen, vaan heti perään tuli sellainen ystävien suutelukuva, jota Marin pyysi anteeksi

Pidän mahdollisena ja jopa todennäköisenä, että Marinin julkisuuskuvan muuttuminen aiempaa negatiivisemmaksi aiheuttaa pääministerille kovia henkilökohtaisia paineita. Samaan aikaan häneen suunnataan myös opposition suunnasta yhä suorempaa arvostelua. 

Vai mitä pitäisi ajatella siitä, että Petteri Orpo (kok) totesi eilen seuraavasti: "minusta olisi erinomaista, että keskityttäisiin siihen, mitä pääministeri ei tee". Ja jatkoi luettelolla asioista, joihin pääministerin tulisi tarttua juhlimisen sijaan: "meillä on Venäjän hyökkäys Ukrainaan, energiakriisi, korot nousevat , inflaatio laukkaa, meillä on vanhuspalvelujen kriisi, terveydenhuollossa on ongelmia. Odottaisin, että olisi johtajuutta näihin asioihin".

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän johtaja Ville Tavio puolestaan kysyi jo aiemmin kysymyksen, joka tässä tilanteessa on ilmeinen: "eroaako Sanna Marin?". Ja perusteli sitä sillä, että "selkeiden virheiden jatkuva selittely parhain päin ei enää uppoa kuin johonkin vihervasemmistolaiseen fani-segmenttiin". 

Nähtäväksi jää, eroaako Marin korkeasta virastaan, vai jatkaako hän siinä kestäen kasvavia paineita korvat luimussa kuin pahanteosta yllätetty koira. Jälkimmäisen vaihtoehdon puolesta puhuu se, että hänen puolueeseensa ei näyttäisi kasvaneen suurta oppositiota johtajaansa vastaan, vaikka pientä napinaa onkin nähtävissä

Jos Marin kuitenkin eroaa, pidän todennäköisempänä pääministerin vaihtumista kuin koko hallituksen kaatumista. Ministeriauton takapenkki on kuitenkin sille kerran istumaan päässeille sen verran mieluinen, ettei edes valtakunnan sekaisin oleva talous tai räjähdysmäisesti kasvava valtionvelka saa luopumaan siitä. 

Sitä paitsi nyt nähdyn hallituspolitiikan seurauksena lienee selvää, ettei valtakuntaa tule pitkiin aikoihin johtamaan sellainen vihervasemmistolainen kauhukabinetti kuin Marinin hallitus. Tähän viittaavat ainakin puoluekannatuksen mittaukset, joiden perusteella Kokoomus olisi nousemassa suurimmaksi puolueeksi - eli pääministeripuolueeksi - seuraavissa vaaleissa. 

Niinpä on todennäköistä, että Marinin hallitus jatkaa loppuun asti joko nykyisen tai jonkun muun pääministerin johdolla viedäkseen ohjelmansa loppuun asti. Samalla se varmistaa seuraavalle hallitukselle kivisen taipaleen, jonka ainoana järkevänä päämääränä voi olla vain Suomen talouden nostaminen jälleen jaloilleen.

22 kommenttia:

 1. Marinin taustalla oleva spinnauskoneisto lienee miettinyt yötä myöten, mitä muuta voitaisiin tehdä kuin laittaa Marin teeskentelemään nöyrää median eteen. Mahtaako sieltä tulla amerikkalaistyylinen spektaakkeli, jossa rakastava aviomies kertoo olevansa vaimonsa tukena, joka sivumennen sanoen on myös aivan mahtava äiti.

  VastaaPoista
 2. Ikäviä asioita on jo siirretty seuraavalle hallitukselle ja lakkosuma odottaa. Orpo on hölmö, jos lähtee hallitusta muodostamaan vihreiden ehdoilla. Demarit jatkakoon ja etenkin VVM on oltava Marinin tovereita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei seuraavaa (Orpon) hallitusta tarvitse vihreiden ehdoilla muodostaa. Riittää kun keskustelee perussuomalaisten Riikka Purran ja keskustan Annika Saarikon kanssa.

   Poista
  2. Kuka hullu haluaa saarikkoa mihinkään päättäviin asemiin, on kyllä metusalem jo näyttänyt mitä tietää kansalaisen asemasta tässä maassa. Ei osaa samaistua mitenkään kansalisen asemaan ihan omien sanojensa mukaan ja tuollainen läskiperse säätää tämän maan asioita.

   Poista
  3. En mitenkään pidä Saarikosta mutta mieti vähän poliitisten voimasuhteiden realismia.

   Poista
 3. Samaa mietin, että mitä kokoomus kuvittelee saavuttavansa lähtiessään muodostamaan hallitusta SDP:n kanssa. Demarit tulevat estämään kaiken tolkullisen talouspolitiikan ja menojen tärkeysjärjestykseen laittamisen, joten sama meno jatkuisi kuin tämänkin hallituksen aikaan.

  VastaaPoista
 4. Kokoomus pääministeripuolueena tulee jatkamaan samaa wef:n agendaa, kuin samarin on tehnyt. Eli mikään ei muutu. Muistellaan vaikka Kataisen aikoja. Hänhän hyppäsi myös niissä bilderbergin kokouksissa, joissa nuo toimintaohjeet jaellaan.

  VastaaPoista
 5. Orpolla tulisi olemaan paikka järkihallituksen muodostamiselle. Mutta panee harkitsemaan,että kannattaako perussuomalaisten lähteä toisten mittavia sotkuja setvimään. No jos maahanmuutton saisi järkeistettyä, niin ehkä?

  VastaaPoista
 6. Tuo Sannan viimeisin biletyskohu, jossa on tuhmia kuvia otettu siellä PM:n pyhimmässä eli siellä missä tämä joko osallistuu kansainvälisiin etäkokouksiin tai antaa tiedotteitaan, tapahtui muuten sen Uniper-kriisin huipennuksen aikaan. Eilen itseltä meni nämä Suomen festarit sekaisin ja luulin että nyt tämän vähän yli viikon takaisen Flow-festarin aikana. Mutta ei suinkaan. Uniper-asioistahan Sanna oli hipihiljaa ja keskittyi vain bilettämiseen...

  Ajatelkaa mikä älämölö niin meillä kuin muuallakin olisi noussut siitä jos vaikkapa (Trumpin aikaan) Oval Officessa olisi moisia kuvia otettu... Päivän Byrokkraatti kirjoittaa asiasta hyvin.

  https://paivanbyrokraatti.com/2022/08/24/sanna-marinin-kesarata22-aikajana-on-huolestuttava-uniper-kriisin-kannalta/

  VastaaPoista
 7. Marinin huumekohuihin vielä kommentti. Pidin alun perin epätodennäköisenä hänen huumeiden käyttöään mutta miksi hän meni teetättämään testauksen mikä ei missään tapauksessa olisi voinut tuottaa positiivista tulosta. Ei hän niin tyhmä / tietämätön voi olla. Eli miksi?

  VastaaPoista
 8. Nyt Marin on itkenyt Lahdessa ja sanonut ottavansa opiksi. Nuori nainen 36 vuotta ei ottanut opiksi ensimmäisellä, toisella eikä kolmannella kerralla, mutta nyt hän ottaa opiksi. Elämme sketsissä. Hän aloitti opinnot Tampereen yliopistossa 2007 ja jo kymmenen vuotta myöhemmin valmistui maisteriksi.

  VastaaPoista
 9. Sannalta puuttuu tyystin itsekritiikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta vastuuta hän kantaa kiitettävästi. Pyysi anteeksi sitä, että muut toimivat väärin.

   Poista
  2. En haluaisi kyökkipsykologisoida, mutta eikö se ole tietyn oireyhtymän merkki jos anteeksipyytäessäänkään ei ole tehnyt mitään väärää ja anteeksipyyntö muotoillaan siten että se viittaakin muihin ja toisiin jotka ovat tehneet väärin?

   Poista
 10. Sannalla on asuntolainaa 700.000 euroa. Hänellä ei ole varaa erota.

  VastaaPoista
 11. Marin ei ole tasapainossa. Tolkuton biletys, vastuun pakoilu (Uniper) ja anorektinen ulkonäkö kertovat sen. Ihme, jos pystyy mitään vaalikampanjaa enää vetämään.

  VastaaPoista
 12. Sannan pitäisi erota pääministerin tehtävistä, mutta hän ei sitä tee näillä paljastuksilla. Sannan humalahakuinen biletys saattaa aiheutua siitä, että hän kokee henkilökohtaista osaamisvajetta eli riittämättömyyden tunnetta, ja pakenee sitä.

  VastaaPoista
 13. Vanha sanonta: Kerro minulle kenen kanssa seurustelet, niin minä sanon, millainen olet.

  Kun joku juhlii roskaväen kanssa, niin ...

  Toinen professori

  VastaaPoista
 14. Kaikki spekulointi Marinin henkilöstä ja tehtävien tasalla olemisesta/kyvystä on toissijaista paitsi se, miten hän pääministeri-instituution edustajana käyttäytyy ja on käyttäytynyt.

  Muun muassa huomattavasti alempana virkahierarkiassa toimiville poliisi- ja rajamiehille sekä ammattisotilaille on heihin sovellettavissa laeissa säädetty KÄYTTÄYTYMISVELVOITE.

  ”Sen lisäksi, mitä virkamiesten käyttäytymisestä muualla laissa säädetään, poliisimiehen, rajamiehen ja ammattisotilaat on käyttäydyttävä virkatehtävissä JA YKSITYISELÄMÄSSÄÄN siten, ettei hän menettele tavalla, joka on omiaan vaarantamaan luottamusta poliisille, rajavartiolaitokselle tai puolustusvoimille kuuluvien tehtävien asianmukaiseen hoitoon.”
  Seurauksena velvoitteen rikkomisesta voi olla (ja on ollut kymmeniä kertoja) varoitus, määräaikainen erottaminen, irtisanominen tai virkasuhteen purku.

  Mielestäni Marinin käytös ja toiminta on ollut enemmän kuin omiaan vaarantamaan luottamusta häneen pääministerinä ja valtioneuvoston johtajana ja sitä kautta koko Suomen valtion asianmukaiseen toimintaan. Kuinka Marinin lailla asemassaan toiminut henkilö voi koskaan edes pohtia tekevänsä mitään muuta, kuin nostavan kätensä virheen (lue: lukuisien virheiden) merkiksi ja ilmoittaa eroavansa tehtävästä?

  Muuten olen sitä mieltä, että jos Marin ei itse ymmärrä edustavansa valtion ja sen ylimpien instituutioiden arvoa ja eroa tehtävästään, on esitetty Marin/Trump-vertaus täydelleen paikkansa pitävä.

  En myöskään ymmärrä, miksi hänen oma puolueensa, saati hallituskumppanit, eivät näytä ymmärtävän/ puuttuvan asiaan.

  VastaaPoista
 15. Käyttäytymisvelvoitteesta kirjoitti nimimerkki Anokas, mikä jäi kommentista puuttumaan.

  VastaaPoista
 16. Aikaa epätoivoisiin temppusiin joutuu demarit turvautumaan, jotta saisivat äänestäjäkuntaansa nuorennusleikkauksen. Puheenjohtaja johtaa tässä joukkojaan edestä.

  VastaaPoista
 17. " Samaan aikaan häneen suunnataan myös opposition suunnasta yhä suorempaa arvostelua. "

  No kun jotakin pitää sanoa ettei ihan alkaisi näyttämään siltä ettei Suomessa ole oppositiota. Ja hyvin uppoaa tuo teatteri niin tuulipukukansaan kuin professoreihin.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!