perjantai 19. elokuuta 2022

Sanna Marinin tanssi

Pääministeri Sanna Marin (sd), 36 vuotta, on ilmeisen kova juhlimaan tuliliemen voimalla. Tästä kertovat erilaiset kohut, joista viimeisin liittyi videoon, jonka joku hänen kanssaan juhliin osallistunut oli toimittanut julkisuuteen. 

Tähän hänellä on luonnollisesti oikeus vapaa-aikanaan. Yhtä lailla suomalaisella medialla on oikeus ja suorastaan velvollisuus raportoida kansalaisille kaikista sellaisista pääministerin toimista, joilla saattaa olla merkitystä näiden arvioon tämän kyvystä käyttää keskeistä poliittista valtaa Suomessa. 

Äänioikeutetuilla kansalaisilla on puolestaan oikeus arvioida tuota kykyä ja tehdä saamansa käsityksen mukaisia äänestyspäätöksiä. Eli joko antaa tai olla antamatta hänelle valtuutus seuraavissa vaaleissa jatkaa vallan keskiössä tai pudottaa hänet sieltä. 

Nähtäväksi siis jää, kuinka Marinin käy. Jatkaako hän kansansuosikkina vai putoaako kannatus nyt nähdyn videon seurauksena? Vai käykö niin, että pääministerin henkilökohtainen suosio suorastaan kasvaa. Ja samalla pääministerin puolueen kannatus nuorison parissa nousee? 

Erityisen vakavaksi asian on tehnyt se, että esille on noussut myös epäilys pääministerin mahdollisesta huumeidenkäytöstä juhlintansa aikana. Hän itse kieltää asian ja on ilmoittanut olevansa valmis huumetestiin. 

Valitettavasti ilmoituksen uskottavuutta laski merkittävästi se, että Marin samaan hengenvetoon ilmoitti pitävänsä erikoisena vaatimusta huumetesteihin menemisestä. Aivan kuin hänellä olisi sittenkin jotain salattavaa. 

Tämän vaikutelman torjumiseksi pääministerin kannattaisi - ainakin omasta mielestäni - käydä reippaasti vaaditussa testissä ja osoittaa siten kiistattomasti, että häneen asetetut epäilykset ovat olleet aiheettomia. Näin hän saisi ainakin huumekohun laantumaan. 

Nähtäväksi siis jää, kuinka nyt nähty videokohu lopulta päättyy. Sen arvuuttelemiseksi lisään tähän muutaman viimeaikaisen suomenkielisen kommentin Twitteristä. 

Ensimmäinen. "Huvittavaa, miten @MarinSanna halusi ravistella ja uudistaa ´iänikuista miesvaltaista ministeri-instituutiota´, mutta nyt kuitenkin ensimmäinen puolustus on ´no mutta kun Kekkonenkin!!´".

Toinen. "#jauhojengi saattaa nyt joutua #huumeTesti jonoon. #PM #SannaMarin ei Kuopiosta Helsinkiin tullessaan uskaltanut tulla tuloaulan kautta; koska pelkäsi joutuvansa on the spot huumepikatestiin, samanlaiseen, jota poliisi käyttää tieliikenne kuskien testaamiseen."

Kolmas." #SannaMarin on nyt entinen poliitikko.
1. Oliko hän selvinpäin - Ei 
2. Oliko hän kykenevä toimimaan pääministerinä - Ei
3. Tiesikö hän ketä juhlissa oli - Ei
4. Muistaako hän kaiken juhlista - Ei
5. Onko hän turvallisuusuhka / vaarassa - Kyllä"

Neljäs. "@MarinSanna  ei ole eka, eikä vika pääministeri joka juhlii ja juo. Suomessa ei kenelläkään ole yksin päätäntä valtaa, joten ei tartte olla 24/7 siinä kunnossa. Tiettävästi laulaminen ei ole rikos ja sanat voi kukin kuulla miten päässään tahtoo."

Viides. "On alkoholismin merkki, että haluaa salata juomisensa. #SannaMarin #jauhojengi #politiikka."

57 kommenttia:

 1. Huumetestistä ei olisi tässä vaiheessa mitään hyötyä. Kokaiini näkyy aineenvaihduntatuotteena enintään kolme.päivää. Vaikka Marin olisi viikonloppuna kolannut kokonaisen kinoksen ja menisi nyt perjantaina testiin, negatiivinen tulos tarjoaisi pelkkiä perusteettomia (selitysvoimaltaan olemattomia) argumentteja Marinin ja hänen puolustelijoidensa käyttöön.

  Ei huumetesteillä siis napata kuin pakonomaisia, päivittäisestä annoksestaan riippuvaisia narkomaaneja ja kannabiksen viihdekäyttäjiä, koska jälkimmäinen näkyy jopa 30 päivää. Kokaiinin bilekäyttäjät eivät jää kiinni kuin korkeintaan silloin, jos heille ei anneta päivääkään varoitusaikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku sanoi että käyttö näkyisi hiuksista tehdyssä testissä, eikö näin olekaan?

   Poista
  2. Kävihän se nyt testeissä ja kyllä kaikki nopeat aineet siinä vaiheessa on kusesta jo lähtenyt tukasta näkee vain pidemmän käytön, verikokeisiin varmaan suostuisi kuukauden päästä, satunnaisessa käytössä varmaan suostuisi kahden viikonpäästä..

   Poista
 2. Eihän päissään bilettäminen vaaranna ministerin kykyä hoitaa tehtäviään. Tekstiviestittely naisille kyllä tekee miehestä hallituskelvottoman. Ile oli viesteineen ihan muissa maailmoissa.

  VastaaPoista
 3. Pääministeri, aviovaimo ja pikkulapsen äiti riekkuu huimausaineissa yötä myöten ”jauhojengin” kanssa bileissä. SDPn mielestä OK.

  VastaaPoista
 4. Marinia ei ole näkynyt koko kesänä, vaikka päällä on ollut Uniper-Fortum miljardineuvottelut. Sanna on ollut lomalla Italiassa. Nyt sitten tulee tanakkaa asiaa maan korkeimman päättäjän taholta, kun päästään arvailemaan, mitä päihteitä ja kenen kanssa on tullut käytettyä. Jauhojengistä Sanna ei tiedä mitään. Monesko biletyssekoilu tämä jo oli Marinilla.
  Pikkuisen huolestuttaa, että maan asiat ovat arvostelukyvyttömän pissiksen käsissä, jolla on mahdollinen päihdeongelma.

  VastaaPoista
 5. Mahtaako esim. Erdogan suhtautua Mariniin kuin aikuiseen, jos he joutuvat samaan kokoushuoneeseen?

  VastaaPoista
 6. Tuollainen julkinen yhdyntäliikkeitä sisältävä "tanssi" on pikkulapen äidiltä ja vaimolta noloa, mutta pahinta on se että se saa pääministerin näyttämään maailman konservatiivisempien maiden johtajien silmissä huoralta. Ja tästä on turha kitistä, näin se vain menee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kenties polyamoriselta.

   Poista
  2. Niinhän minä kirjoitin, huoralta.

   Poista
  3. Huora? Eiköhän PM ole tarjonnut ainakin kierroksen?

   Poista
 7. Aina vaan enemmän ihmetyttää Marinin kansansuosio; mistä se oikein johtuu? Missä hän poliitikkona onnistunut? Nuoriso kuvittelee hyväksi tyypiksi kun tuulettaa pääministeri-instituutiota ja örveltää ja ryyppää sen kanssa samalla tavalla. Nyt viimeksi hilluttiin kahdessa yksityisasunnossa ja kahdessa kapakassa. Täytyy olla jo melkoinen kyky ottaa häppää tai sitten on käytössä ollut muutakin. Mies ja pieni tytär on saanut äidin kotiin melkoisessa kunnossa, jos sitten on ollenkaan kotiin asti ennen aamua selvinnyt. Mutta tämä on ilmeisesti monen mielestä täysin normaalia käytöstä ja kertoo ehkä vain siitä, että nykyään teini-ikä kestää nelikymppiseksi. Teini-ikäisen lailla käyttäytyvän ei vaan pitäisi olla Suomen pääministerinä. Lähtölaskennan pitäisi jo alkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ”Aina vaan enemmän ihmetyttää Marinin kansansuosio; mistä se oikein johtuu?”

   Vastauksena kysymykseenne: Hyvin organisoidusta tukijoukosta niin mediatuesta kuin järjestötuestakin. Huomiota on kiinnittänyt se, että heti kun mediaan ilmestyy Marinista kielteinen juttu, sen perään ilmestyy parvi selitteleviä ja puolustelevia juttuja tyyliin: ”Kansanedustajat kertovat, miltä tuntuu jatkuva vaara salakuvatuksi joutumisesta. Pitää olla oikeus juhlia, olla välillä riehakkaampi ja jopa rakastella".

   Perään tulee myös salamaanopeasti joukko kannatuskommentteja tyyliin: ”Ehkä ne toisten vapaa-ajan vietosta pahastujat ovat kateellisia niille, jotka osaavat irrottautua työroolistaan vapaa-ajallaan ja he haluaisivat itselleenkin elämän” tai ”Sanna Marin on erittäin asiallinen ja työnsä huolellisesti ja taitavasti tekevä poliitikko. Vapaa-ajallaan on hänelläkin oikeus rentoutua. On aikamoista kaksinaismoralismia kieltää tämä” sekä ”Voi mielensä pahoittajien maa! Minun on vaikeaa ymmärtää, miksi on niin ihmeellistä, että jos reilu kolmekymppinen nainen juhlii kavereiden kanssa, laulaa ja tanssi, siitä tehdään valtamedioidenkin toimesta iso juttu” huippuna ”Me kansalaiset arvostamme ja kunnioitamme pääministeri Sanna Marinia. Suomen historiassa kukaan muu edeltävistä valtiojohdon henkilöistä ei ole joutunut yhtä aikaa valtion pahimpien uhkatekijöiden: pandemian, sodan, työvoimapulan ja inflaation ratkaisijaksi. Pääministeri Sanna Marin hallituksensa kanssa on hoitanut kaikki nämä valtion pahimmat uhkatekijät kiitettävästi. Pääministeri Sanna Marinin yksityisyys ei kuulu muille ihmisille. Kunnioitamme pääministerin yksityisyyttä. Kaikilla vastuunkantajilla on oikeus vastapainoksi juhlia”. Tuossa viimeisimmässä kajahti jo suureen rakastettuun johtajaan kohdistuvan henkilöpalvonnan kaikuja.

   Näppituntumalta, ilman tieteellistä näyttöä, tekee mieli väittää, että kun bilettäjä oli Hakkarainen tai Kanerva, samojen henkilöiden kannanotot olivat täysin päinvastaiset.

   Poista
  2. "Suomen historiassa kukaan muu edeltävistä valtiojohdon henkilöistä ei ole joutunut yhtä aikaa valtion pahimpien uhkatekijöiden: pandemian, sodan, työvoimapulan ja inflaation ratkaisijaksi."

   Onneksi Kallio ja Ryti eivät olleet lukemassa tuon toimittelijan aivopierua.

   Poista
  3. Strix Senex kannattaa lukaista uuninpankkopojan blogia ja kommentteja. Ihan tulee taistolaisajat mieleen, kun melkein kukaan ei näe mitään ongelmaa Marinin käytöksessä. Miehestä ja lapsesta ei sanaakaan eikä oikein ravintola Teatterissa tapahtuneesta.

   Poista
  4. Teatterin tanssilavalta on kuvamateriaalia, eli on näyttöä siitä mitä siellä tehtiin. Kovasti sanna siinä hinkkaa "tanssipartneriaan" vasten ja kaveri nuolee korvaa samalla.
   Löytyi ainakin äsken PT-median sivulta.
   Huru-ukko

   Poista
  5. "Suomen historiassa kukaan muu edeltävistä valtiojohdon henkilöistä ei ole joutunut yhtä aikaa valtion pahimpien uhkatekijöiden: pandemian, sodan, työvoimapulan ja inflaation ratkaisijaksi." Minkä noista Sanna on muka ratkaissut ja miten? kyl mää oon vaan kauhiast hämmästyny.....

   Poista
  6. Tanssipartneri ja kaulaan suutelija on nyt tunnistettu. Marin tapasi hänet oikein kuvatodisteiden kanssa myös seuraavana viikonloppuna. Meillä taitaa olla tässä käsillä muun hälyn lisäksi kolmiodraama.

   Poista
  7. Anonyymille: "Strix Senex kannattaa lukaista uuninpankkopojan blogia ja kommentteja". Ei kannata. Luin joskus muutaman ja totesin, että kun otsikon näkee, sisällön arvaa. Tuon aatesuunan skribenteistä Mustan Volgan Kuljettaja alias Jaakko Laakso kirjoitti aikoinaan paremmin ja oli hauskempi. Uuninpankkopoika on pelkästään kaavamainen ja paskantärkeä tosikko.

   Poista
 8. Jaa-a. Otetaanko bilesannaa tietyissä korkeantason poliittisissa neuvotteluissa enää tosissaan? Vai kävisikö peräti niin, että joku kuiskaisi pm:n korvaan esim " näin seksikkään tanssisi, miten olisi privaatti esitys näin meidän kesken? " .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiinnostava ajatus. Miten profiloisit tällaisen miespoliitikon? Mitä puoluetta ja arvomaailmaa edustaisi tällainen setä, joka haluaisi "osingoille"?

   Poista
 9. Ei narkkihuoran kokaiinia kutsuta tuliliemeksi.

  VastaaPoista
 10. Jos kyseessä olisi ollut miespääministeri niin saisimme lukea, erityisesti naistoimittajien juttuja, miksi jeppe juo. Miksi suomalainen mies sekoilee kännissä.

  VastaaPoista
 11. Onkohan Marinilla mitään substanssiosaamista vai onko niin, että sen puuttuessa pitää olla näkyvillä muilla keinoin?
  Poliitikollehan on elintärkeää olla esillä ainakin kun vaalit lähestyvät.
  Minusta nämä rintavako-valokuvat yms. ovat tietoista brandin luomista, valitettavasti täytyy todeta, että maan pääministerin pitäisi pystyä muuhunkin.

  SDP:n kannattajakunta on jo vanhentunutta ja puolueen elinvoiman kannalta on elintärkeää saada nuoria kannattajakuntaan.
  On siten täysin ymmärrettävää, että SDP:ssä haluttiin Rinteen jälkeen johtoon jotain muuta kuin Rinteen kaltaista, jo hieman aikansa elänyttä ammattiliittojyrää.
  Marin varmasti on hyvä kiiltokuva puolueen johtoon mutta kun pitäisi olla myös kykyä valtion johtamiseen.
  Minkälaista on Marinin talousosaaminen? Sitäkö, että otetaan mahdollisimman paljon lisää valtion velkaa? No, velkahan ei tunnetusti ole vasemmistolle mikään ongelma.
  Meille veronmaksajille se on varsinkin kun korot nousevat ja sen mukana nousee lainanhoitokulut - myös valtionlainojen.

  VastaaPoista
 12. Subtanssiosaamisesta ei ainakaan ole mitään todisteita, ei edes johtamisosaamisesta. Hänen lapsellisuutensa/tyhmyytensä ilmenee myös siinä että kehtaa sanoa, ettei uskonut videon päätyvän julkisuuteen. Pääministeri joraa yhdyntäliikkeillä esiintyen kuvaajalle umpikännissä ja luulee ettei videota julkaista? mihin ihmeen käyttöön hän luuli sitä kuvattavan? oli kuitenkin liikkeellä porukan kanssa joka elää julkisuudesta, saa rahansa siitä että on esillä. Idiootti.

  VastaaPoista
 13. Kun videon katsoo, ei pitäisi miettiä kestääkö Sanna Marinin kansansuosio, vaan koska Marin eroaa tehtävistään.

  Miettikääpä jos vaikka Marimekon Tiina Alahuhta-Kaskosta tulisi vastaava video julki, montako minuuttia hän jatkaisi toimitusjohtajan tehtävässään.

  Kuinka bileet jatkui? Onko jossain vielä video, jossa Rouva Pääministeri ottaa patukkaa makkarissa?
  On aivan turhaa puhua, että pääministeri oli vapaa-ajalla. Tehtävänsä vuoksi hän edustaa työnantajaansa 24/7 (Suomen valtio), ainakin ensi kevääseen saakka.
  Siihen hän on pyrkinyt, siihen hänet on valittu ja siitä hänelle maksetaan.

  "Pääministeri nähdään polvillaan lattialla tekemässä vapautuneita tanssiliikkeitä"
  Edellinen oli lainaus valtakunnan päälehdestä. Aivan huikea lause. Minusta tanssiliikkeet näyttivät kyllä enemmänkin aktiin viittaavalta liikehdinnältä.

  Kyse ei ole enää harkinnan pettämisestä, nyt pitää kyseenalaistaa pääministerin mielenterveys ja kyky hoitaa tehtäviänsä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten niin vapaa-ajalla?

   Yle tänään:

   Pääministeri Marin ei ollut lomalla bilevideon kuvaushetkellä – sijaista ei ollut nimetty

   Pääministerin oli alun perin määrä pitää lomaa tuolla viikolla perjantaista sunnuntaihin, mutta tämä oli sittemmin peruttu.
   ...
   Pääministeri Sanna Marin (sd.) ei mediatietojen perusteella ollut enää kesälomalla eilen keskiviikkona uutisoidun bilevideon kuvaushetkellä.
   ...
   Marin oli palannut töihin pidemmältä kesälomalta saman viikon torstaina. Tiedot käyvät ilmi valtioneuvoston sivuilta (siirryt toiseen palveluun).

   https://yle.fi/uutiset/3-12583574

   Poista
  2. Sanna the kuningatar voi olla nenä valkoisena ja umpijurrissa työaikana. Jaa miksikö? Koska hänellä on vallan vahtikoiran vankkumaton tuki, uskonlahkoon verrattavissa oleva kannattajajoukko ei välitä vaikka sanna olisi kannibaali ja tärkeimpänä, koska se omastaa mielestään on koskematon ja " vittu voi, buumerit haistakoot paskan"

   Poista
  3. Näin. Kannibalismikin olisi vain tervetullutta miesten keksimien pääministeriyden rajojen rikkomista. Koskahan nämme vuodetun videon, jossa ...

   Poista
  4. Nyt kun tiedetään ettei ollutkaan enää lomalla, niin alkaako seuraavaksi selittelyt tiedonkulun katkosta, väärin ymmärryksestä tai vain luulosta..?

   Selviääkö Sanna tästäkin kuivin jaloin?

   Poista
  5. Valtamedian johdolla on valkopesu jo alkanut. Huomio kiinnitetään samariinin persoonaan ja siihen saako se nauta olla vapaalla. Toki saa mutta ei päivystysvuorossa.
   Samariini on syyllistynyt virkarikokseen ollessaan siinä määrin kännissä ettei varmana olisi kyennyt hoitamaan kiireellisiä tapauksia.
   Pääsee silti pää kallellaan ja naisvihaan vedoten kuin koira veräjästä.
   Suosio anarkistien sun muiden silmissä vain kasvaa.
   "Teen koska mä vittu voin".

   Poista
 14. Sanna Marin haluaa ravistella instituutiotaan. Hyvä niin, mutta se toimii korkeintaan Suomessa. Pääministeri joutuu neuvottelemaan runsaasti ulmomaalaisten poliitikkojen kanssa. Ulottuvatko ravistelun positiiviset (?) vaikutukset myös tähän kanssakäymiseen.

  VastaaPoista
 15. Nyt on tullut tietoja että bileputki alkoi jo heti työpäivän päätteeksi perjantaina. Eli oli koko viikonlopun dokaamassa kavereiden kanssa. Perinteinen perjantain ja maanantain välinen yö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Akkahan on selvä alkoholisti. Putki jatkuu suoraan loman jälkeen.

   Poista
  2. Valtioneuvoston kanslian antaman tiedon mukaan Marin peruutti itse viikonlopun ryyppäämisen aloittamista edeltävänä päivänä eli torstaina ko. viikonlopun lomansa ja sijaisjärjestelyt. Kaikkosen piti olla sijaisena, mutta se siis peruutettiin torstaina. Akkahan on seinähullu...

   Poista
  3. Seinähullu alkoholisti. Ei tuossa virassa heti parinviikon viinitilareissun jälkeen pitäisi olla tarvetta jatkaa putkea ellei sitä vaan saa poikki.
   Silmät punottaa ja on noita alkoholismiaan peitteliviä on tullut omassa duunissa nähtyä.
   Yleensä alkaa homma repeemään kun pesti alkaa olla lopussa.

   Poista
 16. Tuota noin. Pääministerillä ei ollut enää lomakausi kun päätti heittää sekoilunsa käyntiin. Vaikka olisikin ollut lomaa, pääministeriä kuten muitakin hallituksessa olevia koskee säädös että heidän pitää olla aina valmiina hätäistuntoihin ja muihin tärkeisiin asioihin eduskunnassa, eteenkin pääministeriä ja istuvaa presidenttiä koskee viläkin enemmän nuo säädökset. Nyt ei ole enää mitään muuta vaihtoehtoa pääministerillä kun erota, jos ei eroa niin presidentin täytyy se tehdä ministerin puolesta.

  VastaaPoista
 17. Muut päihderiippuvaiset, eli nämä "julkisuuden henkilöt" kuulemma puolustelevat Mariinin käytöstä mediassa... kova kampanja käynnissä hänen puolestaan niin medialla kuin muilla kavereilla.

  VastaaPoista
 18. Ylen aamussa (eli feministitelevisiossa) oli naispuolinen asiantuntija, joka sanoi jotenkin niin, että Marinin video voi saada nuoret kiinnostumaan politiikasta.
  Hehheh, Yle ei petä koskaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaipa se voi niin toimiakin, jos halutaan antaa kuva politiikasta huumehuuruisena bailaamisena vailla vastuuta.
   Siitähän nuoriso tykkää, kuten Manna Sariini kavereineen osoitti.

   Poista
  2. Se menee juuri näin. Itseäni vituttaa se mitä pirimari ei käsitä eli se, että esmes meidän sotavaltion tietyt toimet ovat edelleen sidottu lainsaadännöllä suoraan päämisterin päätöksiin.
   Mulle käy jos pm:n virkaa ravistellaan ihan tuelta ja seuraava pm on kuin LudvikXII bordelleineen kunhan sitä päätösvaltaa annetaan sitten tietyissä asioissa sille koneistolle joka ei ole jatkuvasti kännissä.
   Antaa politiikkojen elää hedonismissään mutta vaikkapa turvallisuuden suhteen niillä juopoilla ei olisi sanavaltaa.
   Sanna näyttäköön tietä krapulaisine silmineen.
   Taisi mennä muutama loiventava ennen Kuopion haastattelua.

   Poista
  3. Meinaan vaan, että siinä vaiheessa kun joutuu selittelemään ryyppäämistään koko kansalle se on jo iso ongelma.

   Poista
 19. Iltapuhdetta pääministerille:

  Viljan tuottajahinnat nousivat kaikkiaan 114 prosenttia viime vuodesta, kertoo Tilastokeskus.
  Myös esimerkiksi lihan tuottajahinta on 2000-luvun korkeimmalla tasolla, vaikka nousu ei ole yhtä jyrkkää.
  – Pitkään tasaisena pysynyt maidon tuottajahinta on sekin noussut selvästi ja lähentelee jo 2000-luvun korkeimpia hintoja, toteaa Tilastokeskuksen yliaktuaari Marianne Rautelin tiedotteessa.
  Sähkön hinta nousee rajusti ja puhutaan jo sähkön säännöstelystä.
  Polttoaineiden hinnat on jo noussut.
  --> Miten tavallinen kansa selviää?

  Hoitajat vaatii lisää liksaa ja antavat lakkovaroituksia
  tai pahimmillaan uhkaavat joukkoirtisanoutumisilla.
  Miten käy suomalaisen terveydenhoidon?

  Vanhustenhoito kriisissä. Viilataanko pilkkua vai mitä tehdään?

  Ministeri Honkonen ehdotti STT:n haastattelussa varhaiskasvatuslain muuttamista niin, että sosionomit saisivat varhaiskasvatuksen opettajan kelpoisuuden.
  Honkonen perusteli asiaa päiväkotien henkilöstöpulan helpottamisella.
  Asia pitäisi ratkaista ja lapsetkin hoitaa, että vanhemmat voi käydä töissä!

  Useat SAK:laiset ammattiliitot neuvottelevat työehtosopimustensa toisen vuoden palkankorotuksista syksyn 2022 ja kevään 2023 aikana.
  Esimerkiksi Teollisuusliiton teknologiateollisuuden sopimuksen palkankorotukset vuodelle 2023 on määrä neuvotella syyskuun aikana ja
  PAMin kaupan alan sopimuksen korotukset joulukuun puoleenväliin mennessä.
  Miten käy suomalaisen kilpailukyvyn?

  Fortumin (ja tytäryhtiön) riskien laukeamiset pitäisi selvittää vai kaatuuko ne veronmaksajien niskaan?

  Ilmastonmuutos painaa päälle.

  Natoon liittyminen pitäisi hoitaa loppuun.

  Entäs ne vaalilupaukset vaalikarjalle?

  VastaaPoista
 20. Marinin kansainvälinen uskottavuus on mennyt. Sen vuoksi hänen on jätettävä pääministeriys

  VastaaPoista
 21. Marinin toiminnan puolustelut alkavat nousemaan mediassa, "Sanna Marin on nuori, tottakai hän bilettää"-tyyppisesti. Ensinnäkin 36 vuotias ei ole nuori, alle 25 vuotias on. Mutta kommentin tarkoitus onkin kääntää keskustelu raiteelle, jossa väitellään nuoruusiän päättymisen ajankohdasta.

  Marinia puoltavat lausunnot, eivät useinkaan ota kantaa pääministerin toimintaan, vaan kriittisesti siihen suhtautuvien (setä-miesten ja tiukkapipojen ajojahti).

  Haapalan kirjoituksen kommenteista on helppo havaita, että Marinin taustajoukot ovat aamupalaverinsa pitäneet ja tehtävät jakaneet. Siellä on eri nimimerkeillä olevia kommentoijia, jotka vähättelevät tapahtunutta ja heille ilmestyy nopeasti 22-29 peukutusta. Tästä voi arvioida porukan määrää (puolenkymmentä ?).

  Arvelisin, että pyrkimys on saada mahdollisimman paljon Marinia puoltavia kommentteja näkyviin, kun kommentointi aika loppuu. Mielenkiintoista nähdä 10 uusinta, kommentointiajan päätyttyä.

  Nyt jos koska, kannattaa seurata mediaa ja somea. Siellä on menossa ilmainen oppitunti maineenhallinnasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai median hallinnasta? moinenhan ei ole mitenkään mahdollista ellei sinulla ole mediankentän ääni hallussa kohtuu täydellisesti.

   Poista
  2. Epäilemättä sarkasmia.

   Mikäli ei ollut, meinaatko oikeasti ettei mediaa voi ohjailla ja se uutisoi aina objektiivisesti?

   Tänään puolilta päivin, havaitsi selkeästi, että rivit on kasattu ja keskustelu lähti sivuraiteelle.
   Ei ohjailu tarkoita mitään Mastermind-tyyppistä salaliittoa, jolla kaikkea ohjataan. Se tarkoittaa vaikka epäilyksen siemenen kylvämistä. Kohtahan kaikki säälii Sanna Marinia, kun tällaisen ryöpytyksen kohteeksi joutui, vaikka kenkää sille pitäisi antaa.

   Nyt kiinnostaa, mitä herkkua Keskusta odottaa syksyllä saavansa, kun suut käskettiin kiinni ja veneen keikutus estettiin.

   Poista
  3. Ei ollut sarkasmia. Mediaa voi ohjailla ja ohjaillaan, yleensä oikein kunnolla. Mediasta on tullut poliittisen establishmentin nuoleskelija ja sylikoira. En sano että tietyn puolueen tai suunnan, vaan että yleisesti vallassaolijoiden. Mitään ei kyseenalaisteta, keskustelu ja uutisointi ohjataan sivuraiteille jos se mitä oikeasti tapahtuu on ikävää vallanpitäjille jne.

   Poista
 22. Muualla maineenhallintana käsitetään sitä ettei tehdä mitään sellaista josta saattaisi mennä maine, tai ainakaan sitä ei tehdä julkisuudessa. Meidän poliittisissa piireissä maineenhallintana käsitetään sellainen propaganda ja julkisuus jossa idioottimaisimmatkin tekemiset selitetään oikeiksi, hyviksi ja kannatettaviksi. Oi aikoja, oi tapoja.

  VastaaPoista
 23. Tämä on niin tätä aikaa: mitään et voi enää tehdä ilman, että kaikki kuvataan ja levitetään kollektiiviseen muistiin. Hiukan käy marinia jopa sääliksi, eikä tämä voine itsekään olla täysin varma siitä etteikö kyseessä olisi voinut olla puoliksi lavastettu tapahtuma - ja etteikö joku olisi voinut samalla livauttaa jotain jauhoja hänen mukiinsa, kuten niinkin usein tänä päivänä tuppaa käymään.
  "Jauhojengi" viitannee itseironisesti juhlijoiden ihonväriin, intersektionaalimädätys kun on demareidenkin uusi pakollinen normi nykypäivänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ketään noin tyhmää poliitikkoa ei kyllä käy tippaakaan sääliksi. Tuollaiset höhlät jotka luulevat ettei kukaan julkaise tuollaisia videoita pitää saada mahdollisimman kauas sieltä missä tehdään tärkeitä päätöksiä. Jos ei ymmärrä tuota, ei ymmärrä muutakaan ja on aivan muiden vietävissä.

   Poista
 24. "Jauhojengi" viitannee itseironisesti juhlijoiden ihonväriin, intersektionaalimädätys kun on demareidenkin uusi pakollinen normi nykypäivänä.
  Ja varsinkin nenänpään väriin.
  Huru-ukko

  VastaaPoista
 25. Jäi sentään uutispimentoon Saksan 12kk inflaatio, vaatimattomat 37,2 %. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällaisten biletysuutisten tarkoituskin on ohjata huomio pois tärkeistä ja hankalista asioista. Budjetin menolisäykset ja paisuva velanottokin menevät läpi aivan huomaamatta, puhumattakaan nyt siitä uudesta elintasopakolaisten palvelukanavasta jota tarkoittava eufemismi kulkee nimellä humanitäärinen viisumi. Siinä sivussa jää myös pimentoon laittomasti maassa olevien terveydenhuoltopalvelujen parantaminen ja kantasuomalaisille tarjottavien palvelujen tason romahdus.

   Poista
 26. "On oikeus tanssia ja laulaa ystävien kanssa". Aika pieleen mennyt puolustelu, kun kaikki näkevät tuon tanssin ja kuulevat laulun. Paremminkin sekopäistä örveltämistä, joka käy pääministerin pirtaan kuin silli täytekakkuun.

  VastaaPoista
 27. Ainoa merkittävä asia tässä tylsässä tirkistelytapauksessa oli se, että pääministeri ei ollut lomalla eikä hänelle oltu nimetty seuraajaa. Henkilökohtaisesti tutkiskelisin pääministerinä myös kaveripiirini luotettavuutta. Viholliset ei ole tarpeen jos ystävät ovat tuollaisia.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!