maanantai 22. elokuuta 2022

Wille Rydmanin tapaus onkin isompi juttu

Poliisi on ottanut tutkiakseen Wille Rydmanin (kok) tapauksen. Siis sen, syyllistyikö Helsingin sanomat törkeään kunnianloukkaukseen ja yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämiseen julkaistessaan joidenkin naisten väitteitä hänen käytöksestään heitä kohtaan.

Asian tutkintaan ottaminen ei tietenkään vielä tarkoita, että HS olisi syyllistynyt mainittuihin tekoihin, mutta se osoittaa poliisin pitävän sitä mahdollisena. Nähtäväksi jää, varmistuuko tämä - ja jos niin käy, niin mitä siitä seuraa.

Rydmanin puolue eli Kokoomus teki kuitenkin johtöpäätöksensä heti sen jälkeen kun HS:n juttu julkaistiin ja erotti kansanedustajansa ryhmästään. Poliisin otettua asian nyt tutkittavakseen, vihjaisi Rydman haluavansa palata takaisin siihen. 

Rydmanin pyyntö nojaa yhteen länsimaisen oikeisvaltion merkittävimmistä periaatteista eli syyttömyysolettamasta. Sen mukaan todistustaakka rikosasioissa kuuluu aina syyttäjälle ja jokaista, todennäköisin syin epäiltyäkin, on pidettävä syyttömänä. Hänen ei siis tarvitse todistaa syyttömyyttään välttyäkseen rangaistukselta.

Nyt on kuitenkin niin, että Kokoomuksen eduskuntaryhmä on nimenomaisesti perustellut ryhmästä erottamista Rydmanin epäillyillä teoilla - joita ei ole missään vaiheessa rikoksiksi epäiltykään. 

Blogikirjoituksen aiheeksi tämä kaikki oli syytä nostaa siksi, että Rydman huomautti Kokoomuksen toimien tarkoittavan sitä, että hänen eduskuntaryhmästä sulkemisensa jatkaminen "merkitsisi sitä, että HS:n tuomio on voimassa kunnes toisin todistetaan – ja minä syyllinen, kunnes olen todistanut syyttömyyteni". Ja edelleen, että näin toimiessaan Kokoomus ilmoittaisi, että se tukee linjaa, jossa "valta erottaa poliitikkoja on medialla", jolloin "tuomioon voi korkeintaan oikeusteitse hakea muutosta".

Olemme siis valtavien periaatteellisten kysymysten äärellä. Ja siksi Kokoomuksen ja sen eduskuntaryhmän johtohenkilöiden on syytä harkita hyvin tarkasti, mitä he tekevät kansanedustajansa kanssa. 

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Vastenmielisiä ihmisiä ja Rydman
Kulttuuripositiivinen ehdotus
Wille Rydman vastasi Helsingin sanomien juttuun - tapaus ratkaistaneen oikeudessa

13 kommenttia:

 1. Niin, eihän eduskuntaryhmä ole mikään tuomioistuin, jonka olisi noudatettava syyttömyysolettamaa. He noudattavat vain politiikan kyseenalaistamatonta periaatetta: niin on, jos siltä näyttää. Se, että ryhmä ei suoraselkäisesti ilmoittanut, että asiassa ei tehdä mitään päätöksiä ennen kuin se on kunnolla selvitetty, osoittaa vain, että Rydmanilla on vihollisia myös omassa ryhmässään.

  VastaaPoista
 2. Tämä Kokoomuksen hätäkakka ei kyllä paranna Kokoomuksen kuvaa, vaan korostaa lähinnä Orpon keveyttä missään periaatteellisesti tärkeissä linjanvedoissa. Wille lensi bussin alle alta aikayksikön, kun Hesarin likaisten temppujen osasto alkoi häväistyskampanjan. Orpo on kyllä aika säälittävä vänrikki Nappula.

  VastaaPoista
 3. Ei ole rikos örveltää kotibileissä tai ravintoloissa, mutta onko se hyväksyttävää käytöstä poliitikolta? Tässä voisi rinnastaa Rydmanin ja Marinin tapaukset, mutta vain Marin näkyy saavan puolueen ja hallituksen hyväksynnän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ongelmahan on se että poliitikot ja muut julkisuuden henkilöt joskus unohtavat olevansa poliitikkoja ja julkisuuden henkilöitä. Vallan vahtikoira eli tietotusvälineet eivät koskaan unohda.
   Rydmanissa on jotain liian feelua ja kiiltokuvamaista lähtökohtaisesti ja Marinia olen juuri oppinut sietämään ja sitten tuli tämä. Saattaa olla että osallistuminen pippalointiin oli tässä.

   Poista
 4. Mielestäni tällaisiin tilanteisiin pitää olla korrektit menettelytavat, joita sovelletaan johdonmukaisesti. Esimerkiksi Orpo voisi yhdessä Pihan kanssa katsoa Pihan ikkunasta näkyykö natseja. Jos ei näy Rydman otetaan takaisin eduskuntaryhmään, mutta jos sekä Orpo että Piha näkevät natseja niin Rydmania ei oteta takaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sivumennen, tuo natsi on Venäjällä yleisnimitys kaikille eri mieltä oleville.
   Osoitti muuten kyllä Pihan arvostelukyvyn lapsellisuutta, että hän alentui käyttämään muutaman, lähinnä selvästi mielenterveysongelmista kärsivän, hakaristilipun kantajan esiintymistä kampanjassaan, joka onneksi lopulta kariutuikin. Sittemmin hän palkkasi firmaansa tunnetun anarkistisekopään Suvi Auvisen !

   Poista
 5. Jos kyseiset henkilöt asiaa katsovat ja arvioivat niin varmasti natseja näkyy ja kuuluu rautasaapaiden kalinaa. Kumpikin on Willen "ylimpiä ystäviä"
  Huru-ukko

  VastaaPoista
 6. Tervetuloa Rydman perussuomalaisiin. Seuraavissa eduskuntavaaleissa läpimenosi olisi varmaa. Kohtelukin toista luokkaa kuin kokkareissa. Persut nousevat vielä suurimmaksi puolueeksi ennen vaaleja ja sinussakin Wille Rydman saattaa olla ministeriainesta.

  VastaaPoista
 7. Tuo olisi Willeltä korrekti kosto kokoomukselle, jonka jänishousujohdon takia Willellä ei ole varmuutta, pääseekö hän vielä Kokoomuksen ehdokkaaksi eduskuntavaaleissa.

  VastaaPoista
 8. Voiskohan sylttytehdas olla samassa osoitteessa kuin puoluetoimisto?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän sen sylttytehtaan osoite ole Kaikukuja 3 A, Ellun Kanat.

   Poista
 9. Vähän itsekin arvelin, että Kokoomuksessa voi olla Rydmania vastustaviakin voimia, kun samalla ajattelin, että nyt Kokoomus teki virheen, kun ei ottanut Rydmania takaisin eduskuntaryhmään. Keskusteltuani kokoomusäänestäjän kanssa sain tietää, että eduskuntaryhmä on toiminut ihan oikein.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!