maanantai 15. elokuuta 2022

Asiallista kieltä, kiitos!

Netissä oli aikanaan sellainen erittäin laadukas blogi kuin "Takkirauta", jota piti naispuolinen - Ruukinmatruunaksi itseään kutsuva - henkilö. Hän totesi  joskus, että hänen blogiaan kommentoivien henkilöiden tulisi toimia samalla tavalla kuin ystävänsä olohuoneessa, koska tämä on blogi-alustalla ikään kuin sen pitäjän vieraana. Tämä vertaus oli mielestäni erittäin osuva.

Tämän blogin kommentointi on alusta alkaen ollut vapaata ja haluaisin myös pitää sen sellaisena. Se ei kuitenkaan ole mahdollista, mikäli kirjoitustani kommentoivat henkilöt pilaavat kielenkäytöllään blogin maineen asiallisena foorumina, kuten aamun kirjoitustani anonyymisti kommentoinut henkilö totesi. 

Siksi pyydän jokaista kirjoituksiani kommentoivaa henkilöä huolehtivan kommenttiensa kieliasusta. Samoin pyydän jokaista huolehtimaan siitä, ettei kommenteissa esiinny uhkauksia tai muita laittomaksi tulkittavia sisältöjä. Eihän kukaan täysjärkinen esitä sellaisia kylässä ollessaankaan. 

Olen varma siitä, että kaikki tänne kommentteja kirjoittavat kykenevät esittämään viestinsä myös asiallisesti. Ja siitä syystä pidän kommentoinnin ainakin toistaiseksi avoimena, mutta seuraan edelleen keskusteluita ja siirrän ne ennakkosensuurin alaiseksi, mikäli tässä esittämäni pyynnöt eivät johda toivomaani lopputulokseen. 

14 kommenttia:

 1. Ehkäpä arvon Professorin kannattaisi alkaa vaatia kommentaattoreilta nimimerkkiä, sillä ala-arvoisuudet tulevat yleensä siltä nimimerkki Anonyymiltä.

  Muutenkaan ei ole oikein mieltäylentävää lukea kommenttiketjua, jossa nimimerkki Anonyymi näyttää käyvän keskustelua itsensä kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Paperinen puskistahuutelija" meuhkasi äsken täällä. En ymmärrä, miten hänen tyylinsä huononisi anonyyminä.

   Poista
 2. toki..ook..asia on selvä...Mutta mitä nimitystä vähän niingö heikoilla hengenlahjoilla varustetuista kehitysmaalaisista pitäisi käyttää...siis hyväksyttävästi?

  Kehari? Pikipää, joka on itse keksimäni termi, kuulostaa myös arveluttavalta. termit "afrikkalainen" on huono, koska afrikassa asuu myös valkoisia, jos siis mustia tarkoitetaan.. myös "arabit" on liian laaja käsite, koska noissa v-päämaissa asuu myös muita kuin arabeja rodultaan. entä termi "ähly"?

  sehän on se yks ja se sama mikä on nimitys, kun sitä pitää vaihtaa aina 20 vuoden välein kun entinen nimitys muuttuu rasssistiseksi/ kirosanaksi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Työperäinen" on mielestäni tyhjentävä ilmaisu näille elintasopakolaisille.

   Poista
  2. Itse suosin nykyään ilmaisua "kehitysmaalainen"... se kertoo aika tyhjentävästi kaiken oleellisen... eikä edusta alatyyliä tai leimaa henkilöä etnisesti tms.
   Toki aika paljon on nykyään kiinni tulkinnasta ja sen tekijästä...
   Kaiholla muistelen minäkin Ruukinmatruunaa...
   -Raksaäijä

   Poista
 3. Kun siis tuskin yksikään ytimekäs nimitys näille, siis ryhmälle joka on aina ja kaikkialla aina alisuoritttaja, niin ei tunnu löytyvän suvakkien hyväksymää nimitystä.

  Mutta Perus suomalaisista toki passaa käyttää siis tavallaan halventavaa nimitystä "persut" , siittä ei suvakki loukkaannu. Ja kun Perussuomalainen ei keskimääräisesti ole yhtä herkkänahkainen nillittäjä, niin ei viitti ruveta valittaan.. Mitä nyt vain tässä mainitsen OK...vaikka aina aika asiallinen olenkin, niin käytän nyh tästä lähtien eräästä ryhmästä nimitystä N-sana tai N-sana henkilö tai porukka

  VastaaPoista
 4. Hitot sinä mikään persu olet, yrität nyt vain mustamaalata heitäkin. Lopeta jo ja painu hittoon. Se että olisi noin patologisen vaikeaa käyttäytyä asiallisesti on niin harvinainen mielenterveysongelma etten usko että sinä sellainen olet. Olet vain vasemmisto-trolli.

  Heimdahl

  VastaaPoista
 5. Ymmärrän tuon, mutta kiitos myös siitä, ettet ole yhtä arrogantti ja ylpistynyt, mitä Takkiraudan ylläpitäjä lopussa oli. Hän mielestäni fanatisoitui, vaikka monissa asioissa ehkä olinkin samoilla linjoilla.
  Mutta eikös se ole tautiamme, jokainen näkemys mennessään äärimmäisyyteen luo oikeasti irvikuvaa itsestään?

  VastaaPoista
 6. Eikö näin ole? Sosialistit hyvää tarkoittaen luovat järkyttävää sosiaalivaltiota. Liberaalit (näin amerikkalaiskäsityksessä) sallivat kaikkea, jopa perheen, isänmaallisuuden ja traditioiden tuhoa. Feminismi ei enää ole tasa-arvon kannalla, se on joskus järkyttävän miesvihamielistä. Queer-touhu ei hae oikeuksia, se joskus pyrkii normiväeltä rajoittamaan oikeuksia...

  Mikä tahansa aate toimii noin, vetää överiksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ei, normi ihminen on nykystandardien mukaan "äärioikeistolainen". jos tasapainoittelee näiden välissä on sekopää

   Poista
 7. ylipäätään ei pidä antaa ei mitäään "naruu" suvakeille. he on sanoneet, että jopa kouluissa kriittiset mielipiteet pitää ohittaa huomiotta.. eli ihan samaa suvakeille vain sitten eli fo. kaiken lisäksi olette kammottavan VÄÄRÄSSÄ

  VastaaPoista
 8. Huomasin kerran Takkiraudan bloggauksessa yllättävän tuttua tekstiä. Se oli sellaista koska Ruukinmatruuna oli kopioinut osan aikaisemmin tekemästäni bloggauksesta sanasta sanaan omaksi sisällökseen. Takkiraudan kommenttiosiossa huomautin, että tekstejäni voi lainata, mutta olisi kohteliasta mainita lainauksen lähde. Hän ei vastannut mitään.

  VastaaPoista
 9. Takkiraudan Matroona ei tykkää erehtyä ja ilmeisesti häkeltyy moisesta - olen ollut huomaavinani. Hyvin looginen ja monititetoinenhan hän onkin.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!