lauantai 6. elokuuta 2022

Tyttäret älkööt vaivautuko

Mikäli arvoisalla lukijallani on urheilullisesti lahjakas tytär, joka haluaa menestyä kansainvälisessä kilpailussa, kannattaa hänen huomata tämän aamun uutinen. Siinä nimittäin kerrottiin Triathlonin kansainvälinen lajiliiton päättäneen, että transsukupuoliset urheilijat voivat jatkaa kilpailemista naisten sarjassa.

Triatlonhan on kolmen kestävyyslajin yhdistelmä, jossa uidaan, pyöräillään ja juostaan pitkiä matkoja. Toisin sanoen se mittaa urheilijoiden äärimmäistä kestävyyttä - täysimittainen suoritus kestää naisilla noin yhdeksän tuntia.

Jos ja kun murrosiän poikina käyneet nuoret transsukupuoliset saavat nyt osallistua kilpailuihin, se tarkoittaa ettei biologisilla naisilla ole lajissa menestymisen mahdollisuuksia. Eikä naisten siten kannata enää panostaa triathloniin ainakaan kilpailullisessa mielessä. 

Näin ollen kansainvälinen triathlonliitto on osoittanut äärimmäistä sovinismia ja välinpitämättömyyttä naisurheilijoiden oikeusturvasta ja ilmaisseet selväsanaisesti, että tyttäret älkööt vaivautuko heidän lajiinsa. Tämän osoittaa esimerkiksi se, että naisistaan välittävä kansainvälinen uimaliitto on tehnyt vastaavassa asiassa päinvastaisen päätöksen, jossa transihmiset on huomioitu perustamalla heille oma sarjansa. 

Nähtäväksi jää, millä tavalla maailman naisasialiikkeet ja ihmisoikeusjärjestöt reagoivat triathlonliiton sovinismiin. Vai reagoivatko lainkaan?

12 kommenttia:

 1. Luulisi ennemminkin tavoiteltavan kaikille mielikuvitussukupuolille oma sarjansa.

  VastaaPoista
 2. Huippu-urheilu korostaa ihmiselon mielettömyyttä. Erilaisten pallojen lyömisestä, potkimisesta ja heittämisestä maksetaan sellaisia summia, joista esimerkiksi ihmishenkiä pelastava hoitohenkilökunta ei osaa edes unelmoida. Sirkushuvit pitävät ihmisten mielenkiinnon hömpässä, samalla kun valtakoneisto järjestelee maailmaa mieleisekseen.

  Tuosta urheilusta voisi poistaa kaikki eriarvoistavat sarjat. Jokainen menestyköön omillaan. Mielenkiintoista olisi esimerkiksi nähdä Tyson Fyrun ja jonkun "naiset pärjäävät omilla vahvuuksillaan" -femakon ottavan mittaa toisistaan. Ottelu jäisi lyhyeksi, veikkaanpa. Niin, ja vedonlyöntitoimistojen hommat loppuisivat yhtä nopeasti.

  VastaaPoista
 3. Uimaliiton ratkaisu ei ole viisas. Ketä kiinnostaa kolmas sukupuoliluokka olympialaisissa tai missään. Kun urheilijoita on nytkin liikaa olympialaisissa, keneltä otetaan pois, että nämä mahtuvat kisoihin. Uinti on hyvä esimerkki lajien lukumäärästä jo nyt.
  Mitään tietoja näitten ihmisten määrästä ei ole. Pääsisikö suoraan loppukilpailuun tällaisessa sarjassa.
  Sitten alkaisivat vaatia jalkapallossa omia sarjoja ja samoja palkkioita kuin miehet saavat.
  Maailma ei ole tasa-arvoinen. Jos vaaditaan yhdenvertaisuutta, eikö kaikkien pitäisi saada kisata olympialaisissa. Minunkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päinvastoin. Uimaliiton ratkaisu on viisas. Se palauttaa uinnin antidopingtoiminnan uskottavuuden palaamalla alkuperäisiin sukupuoliluokkiin. Pojaksi syntyneet transnaisethan käytännössä ovat kaikki doupattuja, sillä juuri testosteronilla ja sen synteettisillä vastineilla anabolisilla steroideillahan vanhan itäblokin teini-ikäisistä naisurheilijoista tehtiin lihaskimppuja tuloskoneita aikuisten sarjoihin. Aikuisten sarjoissa ei tarvinnut enää yhtä rankasti perinteisillä aineilla doupata, kun lihakset oli jo teini-iässä luotu. Aikuisia doupattiin varmaan enemmän design-aineilla, jottei käryjä käynyt arvokisoissa.

   Kolmas sukupuoliluokka ei tietysti kiinnosta ketään eikä sen ole tarkoituskaan kiinnostaa. Mutta se antaa mahdollisuuden sanoa, että kyllähän me transtapauksiakin kunnioitamme ja annamme heille mahdollisuuden urheilla, kunnes tämä transvouhotus haipuu menneiden trendien roskakoriin. Sitten sen voi lopettaa kannattamattomana.

   Poista
  2. Ratkaisu on helppo. Jokaiseen lajiin perustetaan avoin sarja ja naisten, hinurien ym. sarjoja. Olisi esim. syytä, että itsenäiset ja vahvat naisjousiampujat ja tennisin pelaajat kilpailisivat avoimessa sarjassa, jossa palkkiot olisivat tasa-arvoisia. Nythän Wimpeldonin naispelaajat saavat saman palkinnon kuin miehet huomattavasti lyhyemmällä ja siis kevyemmällä pelillä.

   Poista
 4. Odotan mielenkiinnolla kun tämä hulluus tulee myös kamppailulajeihin kuten nyrkkeilyyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa nyrkkeilyssä näin ainakin joissain liitoissa jo on. Eli miehet saavat täysin vapaasti mennä pätkimään naisia turpaan jos vain julistautuvat naisiksi...

   Poista
 5. Tuli mieleen Siiri ”Äitee” Rantanen vanhoilta hyviltä ajoilta.

  VastaaPoista
 6. Englannissa joissain majoitustiloissa ”transnaiset” olivat ottaneet korvuskullinsa käyttöön ja raiskanneet ideologisesti hömelöitä naisia.

  VastaaPoista
 7. Eikös tuollaisissa ongelmissa jokin ole jo pähkäilyjen lähtökohta-asemissa väärässsä? Kaiken takanahan ovat ideat erilaisuudesta mutta tasa-arvoisuudesta. Tasa-arvoisuus on jo käsitteenä oksymoroni, koska kaikki arvonmuodostus on lähtökohtaisesti eriarvoistavaa.

  Kun samat ihmiset yhtäältä toitottavat sateenkaaren kirjavuutta ja käytännössä haluavat määritellä itsensä jompaan kumpaan sukupuoleen -- onko se muuta kuin käsitesekaannusta? Identiteetit eivät ratkaise mitään todellista. No, toisaalta, eihän urheilussa olekaan kyse mistään todellisesta.

  Jotain varsin primitiivistähän tuossa touhussa on. Kannattaisiko palata ihmisen alkulaumojen aikaan ja järjestää initiaatioriitit ja muut miehuuskokeet edelleen niin, että naisten roolina olisi olla sotasaalista -- olla kilpailun palkintona? Ovathan parisuhdemarkkinat edelleenkin eräänlaista kilpailua, ja siinä mielessä esimerkiksi iltapäivälehtien uutissivutkin nykyisin täynnä toinen toistaan näyttävämmin itseään julkipanneita kilpailijoita.

  Hmmm. Vaikeata ottaa näitä urheilijoiden ongelmia tosissaan. Ihminen on ihmeellinen olento, kulttuurinen leikkiaineskin määrää miten elämä yhteisössä järjestyy. Putin on vallan esimerkillinen urheilija.

  VastaaPoista
 8. Marginaalisten kummajaisten suosimisella pilataan oikeiden naisten mahdollisuudet menestyä. Näinhän se nykyisen kaikenkattavan kollektiivisen hulluuden aikana menee. Hienon tasa-arvounelman idealistisen pakkomielteisen toteuttamisen vuoksi aiheutetaan paljon suurempia vääryyksiä ja vahinkoja muille, normaaleille ihmisille. Mielikuvitus tai halu ei riitä pohtia kaikkia seurauksia loppuun asti. Ellei kyse sitten ole jostain intersektionaalisesta älyttömyydestä. Koskee erityisesti vihervasemmistoa.

  VastaaPoista
 9. Muistakaa että aina kun vaikka hakkaatte vihreän natsipaskan vastaantullessa pyörätuoliin niin kannattaa kiinnijäädessään ilmoittaa olevansa trans-sitäjatätä sekä palanneensa rauhanuskontoon.
  Ei tule mitään tuomiota koska on itse ainoa yksittäistapauksen todellinen uhri eikä tarvitse lukea nimeään lehdistä koska loputtomat palvonnan eleet "journalistien" puolelta.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!