sunnuntai 13. helmikuuta 2022

Maahanmuuttajat terrorisoivat espoolaiskoululaisia, mutta valtamedia vaikenee

Sananvapaus on äärimmäisen tärkeä ihmisoikeus, koska niin kauan kuin yhteiskunnassa on todellinen sananvapaus, se ei voi olla läpeensä mätä. Sen sijaan jokaisesta läpeensä mädästä yhteiskunnasta puuttuu todellinen sananvapaus.

Siksi yksi kuluneen viikon merkittävimmistä uutisista julkaistiin Länsiväylä-lehdessä, joka kertoi espoolaisvanhempien huolesta liittyen lähinnä maahanmuuttajataustaisten koululaisten muita oppilaita kohtaan harjoittamaan kovaan väkivaltaan, häiriköimiseen ja muita syyllistävään uhriutumiseen, johon opettajat eivät puutu riittävästi. Sen seurauksena normaalisti käyttäytyvän oppilaiden enemmistön koulunkäynti on häiriintynyt vakavasti. 

Tilannetta kuvaa se, että toisen kirjoituksen laatineen isän poikaa oli koulussa lyöty syyttä keskelle kasvoja, mutta opettajat olivat olleet haluttomia selvittämään asiaa. Ja mikä pahinta, isän mukaan "valvoja näki kaiken, mutta koulua kiinnosti ainoastaan selvittää, onko poika jotenkin provosoinut lyöjää. Asioita käsitellään ainoastaan siltä kulmalta, mitä kantasuomalainen on tehnyt."

Tässä on syytä kysyä mistä opettajien käytös johtuu. Pelkäävätkö he joko oppilaiden, näiden vanhempien tai kouluviranomaisten kohdistavan heihin kostotoimia, mikäli he nostavat häirikköoppilaidensa etniskulttuuriset taustat esille? 

Lisäksi on syytä huomata, että espoolaisopettajat ovat näin välinpitämättömiä vielä senkin jälkeen, kun saimme viime vuonna lukea vantaalaiskouluissa tapahtuneista maahanmuuttajanuorten äärimmäisistä väkivallanteoista (ensimmäinen ja toinen tapaus). Eikö tieto niistä ollut kantautunut espoolaiseen koulutoimeen - vaikka siitä alkukankeuksien jälkeen uutisoitiin jopa maamme valtamediassa - vai eiväkö he vain välitä oppilaidensa kärsimyksistä? 

* * *

Sananvapauteen edellä käsitelty uutinen liittyy kahdesta syystä. Ensinnäkin Länsiväylän toimitus katsoi tarpeelliseksi perustella erikseen sen, miksi lehti julkaisi edellä lyhyesti referoimani jutun - vieläpä ilman haastateltujen tunnistustietoja. Kirjoitus on hyvä, joten arvoisan lukijani kannattaa lukea se ajatuksella läpi. 

Mutta itse kysymys kuuluu, että minkä ihmeen takia tällainen puolustelukirjoitus oli tarpeellinen? Ja mitä se kertoo maamme sananvapauden tilasta?

Vielä suurempi ongelma sananvapauden ja sitä kautta koko suomalaisen yhteiskunnan tasa-arvon kannalta on kuitenkin se, ettei suomalainen valtamedia ole lotkauttanut korvaansakaan espoolaislehden uutiselle - saati välittänyt sitä laajempaan tietoisuuteen. Tietääkseni vain Suomen uutiset on tehnyt siitä jutun

Tältä osin kysymys kuuluu, että miksi suomalainen media salailee kerta toisensa jälkeen maahanmuuttajiin liittyviä ongelmia? Onko sen tarkoituksena ohjata Suomi samalle tielle, joka on jo tehnyt osasta länsinaapuriamme maahanmuuttajejengien temmellyskenttää, jossa etenkään nainen ei voi kuvitellakaan liikkuvansa öiseen aikaan? Ja jossa jopa täysin sivulliset kuolevat maahanmuuttajagangstereiden tulitaisteluissa.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Helsingin sanomat ja Suvela Warriors
Matinkylässä roihuaa edelleen
Havukosken uusi kouluväkivaltatapaus haastaa Vantaan kaupungin

53 kommenttia:

  1. "Tässä on syytä kysyä mistä opettajien käytös johtuu."

    1. Rasismikortti heilahtaa heti.
    2. Syy on Suomen ja suomalaisten.
    3. Vika on yhteiskunnassa.
    4. Valkoisen ylivallan syy.

    Jne jne jne

    Keneltäkään ei saa vaatia mitään eikä tarvitse olla kiitollinen mistään.


    VastaaPoista
  2. Parasta olisi dokumentoida näitä tapauksia ja niihin osallisia virkavastuullisia henkilöitä videolle mahdollisimman paljon. Näin rasismikorttipelotteen lisäksi syntyisi pelote siitä, että ongelmien lakaisemista maton alle voidaan käyttää heitä vastaan vielä vuosien tai vuosikymmenten kuluttuakin, kun ilmapiiri on toinen. Mistä löytyisi tämän päivän Hannu Karpo YouTubeen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on oikein hyvä ajatus. Kun menneisyyden tuhotyöt on tallennettu, ne voidaan tuoda aikanaan julkisuuteen yhteiskunnallisen ilmapiirin sen salliessa. Mielestäni ei riitä, että vain kerrotaan, että silloin ja silloin tehtiin sitä ja sitä, vaan myös tekijöiden nimet on syytä tuoda esille. Näin he saisivat kokea toiminnastaan aiheutuvan häpeän.

      Tällä hetkellä taistolaisuutta on lopultakin alettu arvostella ankarasti, mutta taistolaisten nimiä ei juurikaan ole tuotu julkisuuteen. Tarvittaisiin taho, joka tutkisi taistolaisajan sanomalehtiä, kaivaisi sieltä edustavia kirjoituksia ja julkaistaisi niitä kirjoittajien nimillä varustettuna. Näin ihmiset saisivat tietää, millaista taistolaisten toiminta konkreettisesti oli. Internet antaa mahdollisuuden tietojen laajaan levitykseen.

      Poista
    2. Ainakin Sebastian Tynkkynen ja Ivan Puopolo ovat jossakin määrin hannukarpoilleet näitä tapauksia Youtubessa, jossakin määrin ehkä Junes Lokka myös. En ole varma sitten järjestelmällisestä dokumentoinnista.

      Poista
  3. Klaaniyhteisöjä vastaan toimivat _ainoastaan_ kollektiiviset rangaistukset. Atomistisia yksilöitä vastaan klaani on muuten täysin ylivoimainen. Mutta kun Arvo Pohja ja oikeusvaltioperiaate.

    VastaaPoista
  4. Pitäisiköhän kantasuomalaisten lasten oppia muodostamaan omia jengejä? Tarkoituksena taata oman porukan turvallisuus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä tapahtuisi se, että vahvempi jengi satoine serkkuineen ja setineen voittaisi. Kantasuomalaiset saavat aikaan korkeintaan muutaman hengen harrastuspiirin, joka lakoaa kuin heinä satapäisen apinalauman edessä. Lisäksi tuo apinalauma ilmaantuu kotioville möykkäämään ja hillumaan. Kohteina ovat piikkusiskosi ja, äitisi ja isovanhempasikin. Koittakaa nyt miettiä, _miksi_ noita kehitysmaita on hallittu verisellä terrorilla ja myrkkykaasuilla? Vainko siksi, että se on sattunut olemaan diktaattorista kivaa?

      Poista
    2. Siinä on isoja eroja. Esim. arabikulttuuriin kuuluvassa perheessä sen koulupojan takana ja tukena seisoo isoveljiä, serkkuja, enoja ja muuta tukijoukkoa. Riitaantuessaan pikkuAhmedin kanssa pikkuEinari saattaa riitaantua näiden kaikkien kanssa. Monilla näistä tukijoukon jäsenistä on paljon vähemmän hävittävää kuin kantasuomalaisilla, jos sattuisi tulemaan vaikka pahoinpitelytuomio.

      Poista
    3. Kuten Catilina ja Ano totesivat, ei näitä jengejä voiteta kantaväestön jälkeläisten kehitysmaalaisiksi degenroitumisella. Kyllä ne voitetaan äänestämällä valtamedia kumoon.
      Kuten Länsiväylän tapaus osoittaa, on punavihreällä valtamedialla vielä toistaiseksi suvereeni tiedotusvalta, mutta mitä suurrmaksi ristiriita todellisuuden ja median tarinoiden välillä muuttuu, sitä vaikeampaa edes median on ylläpitää valtaansa. Ja ehkäpä sen jälkeen jopa kansa alkaa ymmärtää vaaliuurilla omaa parastaan.

      Poista
    4. Äänestystuloksen pitää sisältää se, että nyt sivistys heitetään syrjään ja ryhdytään eläimiksi. Mitä halusin sanoa, on se, että siistejä ratkaisuja _ei ole_. Klaani on fyysisesti tuhottava, kokonaisuudessaan.

      Poista
    5. Jos äänestäjät niin haluavat eli äänestävät sellaisen päätöksen tekevien puolesta, näin tapahtuu laillisuuden rajoissa. Ei kuitenkaan kv. sopimusten vastaisesta tappamalla tai murhaamalla (mitä saatoit tarkoittaa), vaan tekemällä jengirikollisten toiminnan mahdottomaksi maassamme esimerkiksi kiristämällä siitä annettavia rangaistuksia tai poistamalla oleskeluoikeus maassamme (ja panemalla päätös toimeen) sekä katkaisemalla uusien jengiläiskandidaattien saapuminen Suomeen. Tanskahan on tässä suhteessa jo näyttämässä esimerkkiä.

      Poista
    6. Koulukiusaamisesta on puhuttu vuosikymmeniä ja on keksitty kaikenlaisia keinoja kiusaamisen poistamiseen, mutta aina vaan kiusaaminen jatkuu, koska se kai on ihmisen lajityypillistä toimintaa.

      Kiusaaminen on kuitenkin paljon helpompi ongelma kuin Ruotsin kaltainen jengirikollisuus, josta poliisi kertoi Aleksi Valavuoren ohjelmasta. "Sota on hävitty", valittivat ruotsalaiset poliisit.

      Jos Ruotsi ei ole onnistunut jengejä kitkemään, miten sitten Suomi osaisi tai uskaltaisi? Miten äänestäjät osaisivat äänestää oikein, jos heille valehdellaan? Mistä he saisivat oikeaa tietoa?

      Poista
  5. Ei kai todellisuuden valkopesu ole vain koululaitoksen, kouluviranomaisten ja opettajien ongelma. Tragedian koko syvyys selviää siitä kun ymmärretään, että koko "intersektionaalisen feminismin" oppi on vain tiedollinen käsitekaapu narsismille, joka saa voimaantumista samaistumisesta uhrirooleihin.

    Kun hallitus kirjaa tuollaisen opin ohjelmaansa ja yliopisto antaa sille "tiedollisen" siunauksensa -- onko kysymys enää pelkästään sananvapaudesta? Eikö kyseessä ole silloin kaikkeen ajatteluun tunkeutunut hirvittävä harha, jotakin, joka vertautuu pikemminkin natsien tekoja oikeuttaneeseen kansatieteen rotuteoretisointiin kuin mihinkään yksittäisten yksilöiden vinksahtaneisiin ajatusvääristymiin.

    Missään ei ole nyt sitä lasta, joka sanoisi ääneen ettei keisarilla ole vaatteita. Jokainen joka sitä yrittää, leimataan oitis ideologiksi, joka edustaa jos minkälaista populismia, jne.

    Televisiosta pitäisi näyttää joka päivä esimerkiksi ruotsalaisohjaaja Ruben Östlundin mainio elokuva Play, jossa tuota Ruotsin tilannetta draaman keinoin kuvataan. Se on todellisuudessa toki jo paljon pahempi kuin mitä Östlund kuvasi, mutta oma itsesensuurimme on tuossa kuvattu kaikessa typerässä traagisuudessaan.

    Omissa maahanmuuttajavaltaisissa kouluissamme vallitsee nyt tuo leiki kanssamme tai tule potkituksi -tilanne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ratkaisu löytyy lopulta eli sitten kun kansan syvät rivit ymmärtävät todellisuuden ja median välisen ristiriidan. Ja päättää korjata asian äänestyskopissa.

      Poista
    2. Tuolla yksi syy: https://esignals.fi/kategoria/pedagogiikka/opettajan-intersektionaalinen-ja-antirasistinen-tyoote/#8f0a2816

      Poista
  6. Intersektionaalinen feminismi antaa jopa hallitusohjelmassa luvan syyllistää aina se valkoinen nuori tai vanha, ei koskaan se maahanmuuttajataustainen. Jopa sisäministeri hutisalo toisti oikein kiimassa tätä oppia. Jos siellä matujen taustalla on aina veljet, serkut, sedät niin jossain vaiheessa tulee lasi täyteen, että kuri löytyy niillekin. Toivottavasti seuraavassa hallituksessa on "oikea" sisäministeri. Nykyiset ovat lähinnä säälittäviä tapauksia-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Internationaalinen feminismi on tosiaan yksi rasistis-sovinistisimmista aatteista koko ihmiskunnan historiassa. Mutta ei se yksinään ole tämän kaiken takana. Kyllä siellä on ennemminkin oman maamme liian hyvä menestys hyvinvointivaltion luomisessa, minkä seurauksena se on aseeton primitiivisen hyökkäyksen edessä. Seppo Oikkonen on tätä ongelmaa usein tähdentänyt.

      Poista
    2. Kysyisin professorilta minkä vuoksi komentoni tulee aina kaksinkertaisesti, kun peruutan takaisin edelliselle sivulle. Minulta se ei ole tahallista.

      Poista
    3. En valitettavasti osaa vastata.

      Poista
  7. Valtamedia ei ainoastaan vaikene, vaan intoutuu torjumaan omalla propagandallaan maahanmuuttajien väkivaltaisuuden herättämiä kielteisiä tuntemuksia. Silmiini sattui ratikan uutistaululla Hesarin lööppi, jossa myötätuntoiseen sävyyn kauhisteltiin, kuinka somalitaustaista kaveria yritetään saada karkotetuksi Somaliaan (vai oliko se Somalimaa). Tämä onneton kun ei ollut käynyt siellä (ainakaan virallisesti) 30 vuoteen. Hän oli tullut Suomeen 9-vuoden ikäisenä pakolaisena ja ollut Suomessa 30 vuotta. Häntä ollaan karkottamassa jatkuvan törkeän rikollisuuden takia. Kun huomioidaan kaikki sosiaalituet, viranomaisten käyttämä aika, oikeuslaitoksen kustannukset ja muut kustannukset, joita häneen on käytetty ja hänestä aiheutunut, hän on ilmeisesti tullut tähän mennessä maksamaan Suomelle hyvinkin miljoonan. Ja tällä sijoituksella on saatu aikaan pelkkää rikollisuutta. Ja tällaisen veijarin mainosmieheksi ja asianajajaksi Hesari sitten intoutuu.
    Kun siitä sananvapaudesta puhuttaessa nämä hesarit niin mielellään nostavat esiin termin ”sananvastuu”, olisi varmaan kohtuullista edellyttää, että se ei aivan avoimesti asemoituisi rikollisuuden puolestapuhujaksi. Mutta silloin toimittajakunnalta pitäisi edellyttää myös jonkinlaista älyllistä rehellisyyttä ja se lienee utopistinen toive.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun nyt olisi ensin ihan tavallista maalaisjärkeä. Siis toimittajilla.

      Poista
  8. Olen lueskellut Professorin kirjoituksia usean vuoden ajan: kiitoksia. Tämä kommentti tulee ihan sattumoisin tähän. Tulin katsoneeksi dokumentin Tanskan maahanmuuttopolitiikasta. Tanskassa on muslimimaista tulleita mamuja noin kaksinkertaisesti meihin nähden, ja maahanmuuttopolitiikkaa siihen suuntaan on kiristetty. Maahanmuutosta vastaava ministeri sanoo, että tavoitteena on nolla vastaanotettavaa turvapaikanhakijaa. Ja perustelu on selvä: muslimitulijat heikentävät ja vaarantavat tanskalaista kulttuuria. Jokainen ymmärtää, että tanskalainen kulttuuri on jopa ihmiskunnalle niin suuri ja arvokas saavutus, että sitä ei saa vaarantaa. Ymmärrän ja kunnioitan tällaista linjaa: on yritetty auttaa mutta kokemuksesta opittu että hinta on liian suuri. Ne, joita ei saada palautettua, pannaan vankilaan verrattavaan laitokseen. Huomautan, että sekin on turvapaikka: ihmisiä tanskalaisessa vankilassa ei tapeta eikä kiduteta.

    Meidän kulttuurimme ei ole tanskalaista vähäpätöisempi. Tämäkin blogi ja sen kommentit osoittavat, että sitä heikennetään ja vaarannetaan. Toivon tietysti, että vaikeassa asiassa kypsytään parempaan puolustautumiseen. Ruotsissahan on muslimimamuja vielä enemmän, noin kolminkeratisesti meihin nähden. Olin 1960-luvulla opiskeluaikoina kesätöissä Ruotsissa ja voi että se oli hyvä maa. En tiedä riittävästi arvioidakseni, miksei Ruotsin mamupolitiikka muutu. Olen tietysti sata kertaa lukenut, että Ruotsia johtavat kusipäät, mutta miksi se on niin?

    VastaaPoista
  9. Ruotsissahan on keksitty loistava uusi hyvesignaloinnin muoto. Kun gangstaa ei vaan saada tuomittua, JK antaa hänelle ruhtinaalliset koppikorvaukset tutkintavankeusajasta.

    VastaaPoista
  10. Miksi UUTISOIT moista paskaa? kun kaikki jo tietäää että tämä on tulva tapahtuma?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvon professorille tämä on uutinen. Universaalissa individualismissaan ja sivistyneisyydessään hän ei ole tullut tietoiseksi tästä. Hänen heimonsa ei kiinnitä huomiota tällaisiin.

      Poista
    2. Käsityskyvyssäsi taitaa olla jotain vikaa, kielitaidon lisäksi.

      Poista
    3. Debatoija: kirjoitin asiasta siksi, että se on syytä pitää esillä. Syyn siihen voinet päätellä yllä olevista vastauksistani. Tosin jos olet oikeassa siitä, että "kaikki jo tietää", on toivo paremmasta kyllä jo mennyt, sillä silloin nuo "kaikki" eivät äänestä muutoksen puolesta edes silloin, kun todellisuus osuu omaan nilkkaan, jälkeläiseen ja kukkaroon.

      Poista
    4. joo joo..mä itte vähän provosoin..sulla tuloo hyvää tekstiii

      Poista
  11. Tämä Turun ampumistapaus kun liikkuvasta autosta ammuttiin toista autoa kohti, on taas valitettava esimerkki salailusta.
    MTV uutisten videon alussa näkyy selvästi ettei kaveri ole kantasuomalainen ja sen kuulee myös puheestä.
    IS näyttää saman videon mutta kaveri on pikselöity ettei erota ulkonäköä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä kuitenkin, että MTV3 jätti videon sensuroimatta.

      Poista
    2. jossain luki, että se "ase" oli ilma-ase. Varmaan siis ilmapistoolli, semmosis ei paljoo tehoo oo, ihme että edes auton sivulasi meni rikki, eikä vain naarmulle

      Poista
  12. Pelkäävät oppilaita, pelkäävät heidän vanhempiaan, pelkäävät kun tumma veri kiehahtaa, pelkäävät kuollakseen rasistikorttia ja pahimmassa tapauksessa ovat vielä jonkinasteisia wokettajia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suomalainen veri ei kiehahda vaan jäätyy, ja lopputulos on sotilas, joka kykenee lahtaamaan vihollisia kuin karjaa. Nykymenoa jatkamalla hallitus onnistuu sytyttämään kansalaissota 2.0:n. Sitä tuskin kukaan haluaa. Siinä siis vastanarratiivi "tumman veren kiehahtamiselle".

      Onhan se piru, jos suomalaiset eivät omassa maassaan onnistu äänestämään valtaan hallitusta, joka ajaisi suomalaisten etua. Montako kertaa sama farssi pitää vielä käydä läpi, ennen kuin poliittista muutosta saadaan aikaan? Vai mennäänkö vaan sokkona Ruotsin reittiä, jotta Manna Sarin saa sitten jonkun hillotolppaviran kansainväliseltä tasolta (vrt. Stefan Löfgren ja YK-virka)?

      Mitä nopeammin muutosta saadaan aikaan, sitä vähemmän jäätyy verta kaduille.

      Poista
  13. en ymmmärrä, miksi vanhemmat valittaa, jos paikkakuntaansa äänestämänsä tullleet pikipäät harjoittavat lajityypillistä käyttäytymistään? ihan oma vika

    VastaaPoista
  14. LOL? tietystikin opet pelkää pääasiassa sitä, että pikipäät esim. polttavat heidän talonsa ja tai muuten vainoavat, joten katsovat toiseen suuntaan

    VastaaPoista
  15. Nih..pikipäät aina keräävät paikallisen ylivoiman eli vaikka 20 serkkkua ja klaanin jäsentä, jolloin he voivat hyökätä ja tuhota ja raiskata vaikka koko kaupungin, kun vastava voimat , suomalaiset ovat hajallaan

    ja pimeys, suomen pohjoinen asema ja harvaan asuttuminen juurikin suosiii tollaisia susilaumoja

    VastaaPoista
  16. josta nyt vaikkapa Raision keskustan alikulkutunnelin rautaputkihyökkääjä pikipää jengi on hyvä esim erkkki

    VastaaPoista
  17. jos yhteiskunta olisi normaali, siis perinteisellä tapaaa, tuolalainenkin hyökkäys kostettaisiin vastapuolelta, eli tässä tapauksessa kantasuomalaisilta..siis vaikka hirttämällä syylliset..mutkun ei ei ei..loputon päänsilitys vain lisää vastaavia tapahtumia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei omankädenoikeus johda mihinkään hyvään. Sen sijaan yhteiskunnan pitäisi huolehtia siitä, ettei omankädenoikeuteen tule houkutusta.

      Poista
    2. Näin juuri. Se on yhteiskunnan tehtävä. Mutta mitäs sitten, kun viides kolonna tekee valtakoneistosta kantasuomalaisen vihollisen? Valtakoneistolla kun on yhteiskunnan antama monopoli väkivallan käyttämiseen yhteiskuntarauhan säilyttämistä varten. Maahantulijat paskat nakkaavat vallitsevasta järjestelmästä ja ovat ihan eri tavalla valmiita käyttämään väkivaltaa matalalla tasolla saadakseen todellista tai kuvitteellista etua.

      Poista
  18. _Miten_ asia siis korjataan äänestyskopissa? Äänestyksen jälkeen kielletään kyseinen toiminta ja käyttäytyminen? Nehän _ovat jo_ kiellettyjä. Tarjotaan saftia ja bullea ja pyydetään, että stoppa skjuta nu, snälla ni? Satsataan lisää rahaa nuorisotyöhön? Mitä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äänestetään sellaisia vaihtoehtoja valtaan, jotka haluavat oikeasti tehdä jotain asioille. Tanskassa ollaan pikkuhiljaa siinä pisteessä, Suomessa vielä toki kaukana.

      Vaihtoehdot ovat nähdäkseni aika vähissä noin muutoin, hyviä ehdotuksia otetaan vastaan.

      Poista
  19. "...niin kauan kuin yhteiskunnassa on todellinen sananvapaus, se ei voi olla läpeensä mätä. Sen sijaan jokaisesta läpeensä mädästä yhteiskunnasta puuttuu todellinen sananvapaus."

    Tämähän on näkynyt blogisi yllä mottona jo vuosia, nyt viestissäsikin.
    Tämä ei kuitenkaan ole "jos ja vain jos" -tyyppinen lausepari. Se jättää ainakin loogisesti avoimeksi mahdollisuuden: onko myös yhteiskuntia, joissa ei ole todellista sananvapautta mutta jotka kuitenkaan eivät ole täysin mätiä?
    Loogista saivartelua?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Ei omankädenoikeus johda mihinkään hyvään. Sen sijaan yhteiskunnan pitäisi huolehtia siitä, ettei omankädenoikeuteen tule houkutusta."

      Herra professorilla on taas nämä "kansainväliset sopimukset" ja eurooppalaiset arvot, ihmisoikeudet ym kaunis ajatussaasta. Kantavana piirteenä näkyy olevan, että kun vain on ylevän kuuloinen hieno lause, se on väistämättä pätevä ja oikea, ihan moraalisäteilynsä sisäisellä voimalla.

      Poista
  20. Ei vuonna 1918:sta tilannetta olisi pystyny korjaamaan äänestyksellä. Tarvittiin toisia toimia ja niin se on myös tämän asian kanssa. Valitettavasti on ajauduttu jo siihen pisteeseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 1918 johtui ensi sijasta siitä, mitä tapahtui Venäjällä marraskuussa 1917 - tai siis vanhan kalenterin mukaan lokakuussa. Siinäkin tapauksessa väkivalta synnytti väkivaltaa.

      Poista
  21. Toivottavasti löytyy uusi Mannerheim, joka kykenee ohjaamaan isänmaallisia taas vapautustyössä. Ei Neuvostoliitolle. Ei EUrostoliitolle. Ei Suomen tuhoamiselle kansainvälisen solidaarisuuden tai jonkun muun hapatuksen nimeen.

    Irti EU:sta, irti Natosta, tilalle vaikka uusi Hansa-liitto tai vahvempi pohjoismainen yhteistyö.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on jo Halla-aho, mutta niin kauan kuin hänen linjojensa kannalla näiden asioiden suhteen on murto-osa Suomalaisista, ei paljoa tule tapahtumaan.
      Kaikki lähtee Suomalaisten heräämisestä, ja yksikin Breivikki taannuttaa tilanteen huomattavasti paljon pahemmaksi.

      Poista
  22. On helppoa olla humaani kunnes sattuu omaan lähimmäiseen,

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on valitettavan totta. Kahdessakin mielessä.

      Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!