torstai 13. heinäkuuta 2023

HS katkeroituneen naisen työkaluna

Olen viime päivinä ruotinut Helsingin sanomien kirjoittelua. Ensin ihmettelin lehden vaikenemista kehitysmaalaisten maahanmuuttoon liittyvistä ongelmista, sitten huomautin sen pyrkimyksistä kaataa Petteri Orpon hallitus ja eilen hämmästelin sen takertumista syyteharkintaan johtaneeseen narratiiviinsa Wille Rydmanin (ps) mustamaalaamiseksi.

Eilisessä aihevalinnassani oli se hyvä puoli, että päätin lukea Rydmanin aiheesta kirjoittaman kirjan. Ja ymmärsin sitä kautta lopulta, että Helsingin sanomien toiminta oli vieläkin törkeämpää kuin julkisesta keskustelusta olisi voitu päätellä. 

Rydmanin mukaan kyse on lyhyesti siitä, että Helsingin sanomien "tähtitoimittaja" Paavo Teittinen oli tarttunut hänen entisen tyttöystävän sosiaalisessa mediassa levittämiin valheisiin ja kirjoitti artikkelinsa siitä huolimatta, että oli varmuudella tietoinen juttunsa valheellisuudesta. Prosessin aikana hän värväsi avukseen kollegansa Emil Elon, sarjarikollisena mainetta niittäneen Samuli Suonpään sekä ilmeisesti myös toimittaja Salla Vuorikosken. 

Teittisen toiminnan yksi keskeinen - mutta lähes huomiotta jäänyt piirre - oli hänen soittelunsa lukuisille ihmisille. Ja heille suoraan esitetty kysymys siitä, että onko Rydman  ahdistelija. 

Kuten arvoisa lukijani tietää, riittää tällaisissa asioissa pelkkä kysymyksen esittäminen siihen, että kohde joutuu ihmisten mielissä epäilyksen alaiseksi - jopa silloin, kun asianomainen tuntee tämän henkilökohtaisesti. Tämä tosiasia lienee vaikuttanut muutamiin keskeisiin lausuntoihin. 

Oma lukunsa oli Kokoomuksen johdon suhtautuminen kohujuttuun. Sen sijaan, että Petteri Orpo ja Kaj Mykkänen olisivat suhtautuneet HS:n jutun väitteisiin neutraalisti, he löivät lisää löylyä kiukaalle. Heistä jälkimmäinen vaati oikeusvaltioperiaatteen vastaisesti jopa poliisitutkintaa, jotta "voitaisiin saada lisätietoja paitsi syyteharkintaa varten myös siitä, että meillä olisi viranomaisen tutkimaa tietoa pohjaksi arvioida, onko tässä moitittavaa käytöstä, joka ei ylitä rikoskynnystä". 

Ensin mainittu - nykyinen pääministeri - puolestaan katsoi HS:n esittämät epäilyt toteen näytetyiksi ja lausui, että "se mitä on tapahtunut, se on järkyttävää eikä hyväksyttävää. Eduskuntaryhmä ja puolueyhteisö tuomitsevat tapahtuneen täysin". Lisäksi hän keksi, että "tässä on selvästi ollut valta-aseman väärinkäyttöä".

Kokoomuksen ulkopuolelta Rydman sai kuitenkin jonkin verran myös tukea. Sitä tuli Johanna Ojala-Niemelältä (sd) ja Markus Lohelta (kepu). 

Sekä etenkin Jussi Halla-aholta (ps), joka jakoi Rydmanin blogitekstin Facebookissa ja kyseenalaisti Helsingin Sanomien toiminnan kuvaten myös omia kokemuksiaan Paavo Teittisestä. Hänen mukaansa ”mikään ei ole Hesarin toimittajille pyhää. Mikään rima ei ole liian matalalla. Jos rima lojuu maassa, Hesarin toimittaja kaivaa tunnelin sen ali."

Tässä yhteydessä on syytä mainita vielä Iltalehden Lauri Nurmi, joka julkaisi oman juttunsa otsikolla "Poliisin esiselvitys: näin Rydman puhui 14-vuotiaille seksikkyydestä ja ´kuumuudesta´". Näin siitä huolimatta, ettei poliisi ollut edes selvittänyt kyseisen henkilön väitettä havaittuaan sen käytännössä mahdottomaksi.

* * *

Kuten muutama päivä sitten uutisoitiin, on Rydmanin kirja tällä hetkellä KRP:n pyynnöstä tutkittavana. Syynä eivät ole epäilyt siinä julkaistujen tietojen oikeellisuudesta, vaan sen sisältämien - salaiseksi merkittyjen tietojen - julkaiseminen. 

Tämä tosiasia vahvistaa käsitystäni siitä, että Rydmanin kirjassa ei ole oleellisia asiavirheitä, vaan se antaa oikean kuvan siitä, mitä todellisuudessa on tapahtunut. Samaan viittaa myös se, että syyttäjät päättivät olla syyttämättä Rydmania HS:n artikkelissa esitettyihin valheisiin liittyen.  

Lopuksi tähän kirjoitukseen on syytä lainata Rydmanin yhteenveto jutussa esiintyneistä naisista. 

"Jutussa väitettiin, että ´yhdeksän naista´ kertoisi minun käyttäytyneen ´ahdistavalla tavalla´. Väite oli täyttä roskaa. Yksi lehden ´yhdeksästä´ oli se minulle tuntematon henkilö, jolle väitetysti olin esittänyt kahvikutsun. Toinen oli ´Anna´, joka oli poliisipuhutuksessa kiistänyt edes tuntevansa minua ja joka oli yrittänyt kieltää HS:ää siteeraamasta tuota puhutusta. Yhdeksään oli laskettu myös ne kaksi satunnaista biletuttavuutta, jotka olivat olleet luonani jatkoilla vuonna 2016. Heistä kumpikaan ei näkynyt antaneen HS:lle haastattelua. Toinen heistä ei ollut vuonna 2020 lausunut poliisillekaan mitään ja toinen heistä oli nimenomaisesti sanonut, etten ollut yrittänyt kumpaakaan heistä lähestyä fyysisesti. Silti hekin olivat HS:n mielestä kokeneet käytökseni ´ahdistavaksi´.

Viiteen muuhun sisältyi vuoden 2016 naisystäväni ja hänen uudet ystävänsä Carolina Nystén ja Adele Botty, jotka olivat aiemmin kuvatulla tavalla maaliskuussa lyöttäytyneet yhteen. Adele esiintyi jutussa ´Oonan´ nimellä, kaksi muuta omilla nimillään. Lisäksi mukana oli vuoden 2019 vaalikampanjaani osallistunut ´Petra´ ja pahaenteisen ennakkoaavistukseni mukaisesti myös ´Milja´. Kun muutamaa viikkoa myöhemmin sain viimein käyttööni vuoden 2020 poliisipuhutukset kokonaisuudessaan, niistä kävi ilmi, että myös Miljan kielteisiin käsityksiin minusta oli vaikuttanut se, mitä vuoden 2016 naisystäväni oli minusta hänelle kertonut."

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Helsingin sanomat jatkoi valheellista uutisointiaan

27 kommenttia:

  1. Scheininin mukaan Rydman on koko ajan altis syyllisyysolettamukselle, koska tuomioistuin ei ole häntä tuominnut syyttömäksi. Ja vaikka tuomioistuin näin tekisikin, hän olisi yhä altis syyllisyysolettamukselle niistä teoista, joihin tuomioistuin ei vielä ole ottanut kantaa ja joista kukaan ei vielä tiedä mitään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitäköhän Schein tuumaisi, jos joutuisi itse syytettynä oikeuden eteen, joka toimisi hänen esittämillään periaatteilla? Eikö syyttömyysoletus ole enää oikeuden lähtökohta?

      Poista
    2. Eikös ihminen ole syytön niin kauan kunnes toisin todistetaan eikä toisin päin? Scheinin on vanha kommunisti ja sitä taustaa vasten ymmärtää innon olla tuomitsemassa. Varsin innokkaasti tuntuu media hänen "asiantuntemustaan" käyttävän ja senkin ymmärtää, ainakin Ylen ja Hesarin ollessa kysymyksessä.

      Poista
    3. Nämä on näytösoikeudenkäyntejä Neuvostoliiton mallin mukaan.
      Ensin valitaan uhri, joka päätetään olevan syyllinen, ja sen jälkeen keksitään syyte jotta uhri saadaan tuomittua!
      Ei uskoisi ,että eletään Suomessa v 2013. Ennemmin neuvostokarjalassa Gulag järjestelmän kukoistuskautena Stalinin vainojen aikaan?

      Poista
  2. Rydmanin tapaus osoittaa, millainen "laatulehti" Helsingin sanomat nykyisin on. Tyhjästä rekennellaan häväistysjuttuja, joilla voidaan rikollisella tavalla (tässä vielä rikollisen tekemänä) tuhota lehden agendan vastaisen ihmisen poliittinen ura. Todella voimaton ja suojaton on henkilö, joka joutuu noiden teittisten mafian myllyyn.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole HS tilaaja enkä lukija mutta sivusta seuranneena ihmetellyt jo pitkään, mikä se HS:n agenda oikein mahtaa olla?

      Poista
    2. Vasemmiston ja vihreiden agenda.

      Poista
    3. Kun edellisen kerran USA:n presidentti vieraili Suomessa, laatulehti HS julkaisi viikkoliitteen etusivulla kuvien kanssa jutun, jossa verrattiin Trumpia sikaan. Ollaan nyt sitten Trumpista mitä mieltä hyvänsä, juttu oli törkeä. Näin sitä silloin edistettiin hyviä suhteita maailman mahtivaltioon. Trump ei aloittanut yhtään sotaa, mutta mihinkähän HS nyt, jos uskaltaisi, vertaisi naapurimaan psykopaattia, joka kylvää kauhua, tuhoa ja kuolemaa ympäriinsä?

      Poista
    4. Nyt Usassa kiehuu kaikkien aikojen korruptio/lahjus/skandaali Bidenin mafiaperheen ympärillä , Saattaa olla, (en tiedä, en tilaa enkä lue roskalehtiä)että HS ei mainitse tästä sanaakaan?

      Poista
  3. Kun tämän päivän mediaa katsoo, se tuo mieleen Völkischer Beobachterin niin kirjoitustavaltaan kuin journalistiselta moraaliltaankin
    . Ei ihme, että toimittajat näkevät natseja kaikkilla.

    VastaaPoista
  4. Hyvät herrat -telkkarisarjassa kauppaneuvos Paukku pohdiskeli, kuka on poliitikon pahin kilpailija ja totesi, että pahin kilpailija on oman puolueen poliitikko samassa vaalipiirissä.

    Paavo Lipponen valittaa muistelmissaan, miten vaikeaa hänen oli päästä ja pysyä eduskunnassa 1980-luvulla. Silloin SDP:n Helsingin piirissä paikoista kilpaili mm. Tarja Halonen ja Erkki Tuomioja, joten puoluetoimiston Lipponen oli aika tuntematon SDP:n vaalikarjalle.

    Orpoa ja Mykkästä ei haitannut yhtään Rydmanin poliittisen uran tuhoaminen, heillehän Rydman oli kova kilpakumppani Kokoomuksessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä paitsi Rydman vastusti EU:n elvytyspakettia ja liian löysää maahanmuuttopolitiikkaa. Eihän tämä käy! Nappia painetaan eduskunnassa niinkuin johto määrää! Jos on tottelematon, pitää äänestäjille annetut
      lupaukset ja ajattelee omilla aivoillaan, laitetaan sivuraiteelle. Tämä on iso ongelma.

      Poista
    2. Niin, väärin äänestetty. Eihän sitä tiedä, vaikka koko prosessi olisi käynnistetty Kokoomuksen sisältä. Saatiin tai ainakin yksi änkyrä pois joukosta. Selkärangattomia kättenpäällepanijoita, itsensä kaltaisia, Orpo kaipaa ympärilleen.

      Poista
    3. Orpo ja Mykkänen ovat kyllä tuossa keississä näyttäneet sen että ovat täysin arviointikyvyttömiä vedätettäviä hölmöjä.
      On ihme.
      , että tämmöisille tunareille(vai liekö tahallista) aukeaa tosta vaan jatkopaikka jopa hallituksessa asti.
      Toivoisin , että Orpo olisi edes jotain oppinut , kun on pääministerikin. Tai ehkä on hyväkin, jos on muun hallitus väen vietävissä ?

      Poista
  5. Vaikka perussuomalaisten Jari Ronkainen todettiin syyttömäksi kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, mainittuaan jotain vieraslajeista, niin silti valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen sanoi jälkeen päin, että syyllinen se on. Samoin kohdellaan Rydmania "syyllisenä", vaikka kuinka todistettaisiin, että syytökset ovat täyttä skeidaa. Se ei tunnu HS:n toimittajia paljon haittaavan. Minusta oli hienoa, kun Rydman nousi ministeriksi, kestää se pesti sitten lyhyemmän tai pitemmän ajan. Nämä natsisyyttelijät YLE, MTV, HS, Iltalehti, Ilta-Sanomat ja vihervasemmisto, syöttivät itse juuri sinne Putinin lapaan, vaikka yrittävät kääntää asian päinvastoin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä viimemainittu porukka tekee myös kaikkensa, että sana kiirii myös ulkomaille. Ylen toimittaja Kettumäki kysyi Suomen USA:n suurlähettiläältä Mikko Hautalalta, kuinka Amerikassa suhtaudutaan Suomen hallituksen natsikohuun! Elina Valtonen teki pohjanoterauksen pyytämällä anteeksi Purran kirjoituksia Turkin pääministeriltä. Noloa! Ja ketä kiinnostaa ulkomailla pienen Suomen politiikka ja poliitikot? Moni ei tiedä tästä maasta yhtään mitään muutakaan.

      Poista
  6. Huvittaa nämä määrätyt nykynaiset, jotka tekeytyvät sopivassa tilanteessa niin herkiksi mimosoiksi, että siinä tapahtuu varmaan takinkäännön maailmanennätys. Kun on kuullut, kuinka mennään kesäaikaan ilman housuja ravintolaan, baaritiskillä miehiä ahdistellaan, ehdotellaan kaikenlaista ja käydään jopa käsiksi arkoihin paikkoihin, ollaan sitten ahdistuneita vuosikausiksi, kun kotibileissä joku mies laittaa käden reidelle. Monet ovat jo alle 18-vuotiaina kokeilleet kaikkea mahdollista, mikä seksiin liittyy. Volyymia kokemuksiin haetaan sitten vielä viinasta, huumeista ja seksileluista. Sääliksi käy nuoria tyttöjä, joille tv:n ns.reality-ohjelmatkin opettavat, että rakkaus on yhtä kuin pano.

    VastaaPoista
  7. Kyllä vanhapoika saa naista yrittää. Wille on hintelä mies ja täysin epäuskottava tapaus käyttämään väkivaltaa. Eilen pohdin eka kerran Hesarin tilauksen lopettamista. Niin paksuksi on mennyt sen disinformaatio.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet varmaan vuosikymmeniä kattellut hesaria sillä haisevalla yksi silmäisellä jos vasta nyt pohdit tuon julkaisun katkaisemista.

      Poista
    2. Kullakin on oma mittansa. Ja se tulee joskus täyteen. Hesari savustaa suomalaiset lukijansa ja kai kuvittelee saavansa tilalle kielitaidottomia lukijoita.

      Poista
  8. Helsing Sanomissa ei ymmärretä, että Jos ideologia ei vastaa todellisuutta, on parempi yrittää vaihtaa ideologiaa kuin vaihtaa todellisuutta.
    Median tulisi tietää, mitä ideologioissa roikkuminen merkitsee; Völkisher beobachter ja Signal kuolivat ideologiansa mukana, Pravda ja Izvestia pyörsivät ideologiansa pakon edessä, kutistuen olemattomiksi pikkujulkaisuiksi: Kuinkä käy Helsingin sanomien?
    Sensuurin tehtävä on valheen ylläpito ja valhetta vastustavan tiedon estäminen.
    Elämmekö Orwellin dystopassa??
    Nykymedia, HS erityisesti, tuottaa mieleen vanhan toteamuksen: O tempora, o mores

    VastaaPoista
  9. Nyt KRP tutkii Rydmania, koska hän on antanut julkisuuteen salassa pidettäviä tietoja. Ei kai vaan tyttöjen juorukerhon jutut ole joutuneet outoon valoon? Ketä poliisi suojelee?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sisä- eli poliisiministeriön kansliapäällikkönä on Kirsi Pimiä, vihreä feministi. Olisiko hänellä valtaa panna poliisi tutkimaan tällaista salassapitoasiaa, kun tuntuu niin älyvapaalta meiningiltä. Rydman on kyllä maininnut, että hänen kirjansa on tarkistettu juridiikan kannalta.

      Poista
  10. Tällaisia kirjoituksia lisää, vihdoinkin joku kirjoittaa tässäkin lehdessä, niin kuin asia on:
    https://ilkkapohjalainen.fi/yleisolta/natsijahtia-suomessa-ja-ukrainassa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinä lehdessä on vielä terveitä elementtejä!

      Poista
  11. Rydmanin kannattaisi haastaa näitä vainoajiansa oikeuteen kunnianloukkauksesta.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!