tiistai 27. elokuuta 2019

IL:n haastattelu paljasti, ettei Maria Ohisalo ole tehtäviensä tasalla

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr) linjasi eilen, että "turvapaikan hakeminen on perusoikeus, joka menee kaiken muun edelle". Tämä siis tilanteessa, jossa tätä oikeutta käytetään kansainvaellukseen, jonka päätarkoituksena on tulijoiden elintason kohottaminen muuttamalla leveämmän leivän perässä Eurooppaan.

Asiasta uutisoineen Iltalehden toimittaja teki ministerille kerrankin oikeita ja suoria kysymyksiä. Ja ministeri kiemurteli ja kieltäytyi näkemästä nykyaikaisen kansainvaelluksen aiheuttamia ongelmia: turvallisuusuhat johtuivat hänen mielestään tulijoiden marginalisoitumisesta eikä hän suostunut näkemään edes heidän järkyttävän suuressa osuudessaan seksuaalirikoksissa mitään erikoista.

Sen sijaan Ohisalo kertoi, että hän haluaa laskea turvapaikan saamisen näyttökynnystä eli lisätä elintasopakolaisten määrää maassamme. Samoin hän haluaa palvella heitä luomalla kielteisen turvapaikan saaneille kansainvaeltajille varatien maahamme työllistymisen kautta, mistä lähes varmasti seuraisi uudenlainen näennäistyöpaikkabisnes, jossa liikkuisi pimeä raha työntekijältä bisneksen pyörittäjälle.

On siis selvää, ettei ministerimme ole edes likimain tehtäviensä tasalla vaan puhtaasti tunteidensa vietävissä - eikä asiaa paranna se, että myös pääministeri on maahanmuuttoasioista yhtä pihalla. Siten suomalainen yhteiskunta tulee muuttumaan nykyisen valtioneuvoston toimikauden aikana oleellisesti siitä, mitä se oli viime eduskuntavaalien aikaan. Ellei tämä hallitus sitten kaadu nopeasti omaan mahdottomuuteensa.

Lopuksi on syytä todeta, että Suomen hallituksen - ja siis myös Maria Ohisalon - tärkein tehtävä ei ole turvapaikanhakijoiden oikeuksista huolehtiminen, vaan suomalaisen elämäntavan suojeleminen ja suomalaisten hyvinvoinnista huolehtiminen. Sisäministerillä se tarkoittaa ennen kaikkea maan sisäisesti turvallisuudesta huolehtimista.

Siinä ensimmäinen askel olisi tosiasioiden tunnustaminen nykyaikaisen kansainvaelluksen luonteesta ja seurauksista. Siis esimerkiksi rehellisten ja perusteltujen vastausten etsimistä Iltalehden toimittajan esittämiin kysymyksiin sekä niiden perusteella loogisten johtopäätösten tekemistä. Ja sisäpolitiikan kehittämistä niiden mukaisesti.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
EU-poliitikkojen toimet johtavat radikalisoitumiseen
Pakolaispolitiikassa on siirryttävä suojelemaan eurooppalaista elämäntapaa
Hallitus aloitti odotetusti korruptiolla

14 kommenttia:

 1. Voiko muuta kuin huokaista: "Voi poikani, jospa tietäisit miten vähällä järjellä tätä maailmaa hallitaan."

  Tätä maailmaa ja tätä maata. Ehkä joku sanoo, että onhan siinä sentään suuria tunteita takana. Mutta kun ei ole sitäkään -- on vain sateenkaari-ihmisten hedonistista narsismia, joka kokee palkitsevana seurustelun vieraskulttuuristen kanssa.

  Ja sellaisista syistä "turvapaikkojen" jakaminen menee "kaiken muun", eli kaiken suomalaisen ja kaikkien suomalaisten edelle. Voi, voi.

  On aika pitkä matka siihen, että asioista alettaisiin puhua niiden oikeilla nimillä. Että siis esimerkiksi puhuttaisiin nimenomaan "kansainvaelluksesta" -- koska juuri siitä on tosiasiassa kyse. Ja "Turvapaikka" on Troijan hevosen nimi.  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen Sepon kanssa aivan samaa mieltä. Oman maan kansalaisten etu on nykyjään täysin toisarvoinen asia.

   Poista
 2. Aamusella kuuntelin Yle puheen politiikkaradiosta Eero Lehden haastattelun, missä hän toi esille sen, mitä itsekin pidä esillä; Poliitikoiksi ei pitäisi valita alle 50 vuotiaita, koska he eivät ole vielä seestyneitä ja heiltä puuttuu yli puolet elämänkokemuksesta. En allekirjoita kaikkia Eero Lehden ajatuksia (kuten isommalla rahalla saisi kyvykkyyttä), mutta monta kylläkin:
  https://areena.yle.fi/1-50249406

  VastaaPoista
 3. Kaikki järkevät ihmiset tiedostavat eron työperäisen maahanmuuton ja turvapaikkaa hakevien välillä.

  Sisäministeri ja vihreiden puheenjohtajan Ohisalon IL haastattelusta poimittua:
  -----
  Sanoitte samassa Ylen haastattelussa toivovanne, että kielteisen päätöksen saaneet turvapaikanhakijat voisivat jatkossa saada oleskeluluvan työn perusteella.
  Eikö tämä vesitä koko turvapaikkajärjestelmän idean, jos siihen luodaan tällainen takaportti?

  – Tämä on eurooppalaisittain tunnistettu asia, ja olen keskustellut siitä muiden EU-maiden sisäministerien kanssa.
  Hallitusohjelman kirjaus lähtee siitä ajatuksesta, että me tarvitsemme Suomessa ulkomaista työvoimaa.
  -----
  Tässä siis ministeri tunnustaa, että kielteisen päätöksen saaneita eli laittomasti maassaolevia ei pyritäkään poistamaan maasta vaan päinvastoin.
  Laittomia varten oikein luodaan omaa järjestelmää ja vähät välitetään mitä turvapaikkaoikeudesta laissa on säädetty.

  Toimiiko ministeri tässä lain vastaisesti? Minusta tämä pitää tutkia ja ehdottomasti lopettaa koska minusta ajatus ja toiminta on laitonta.

  Suomessa on työperäisen maahanmuuton järjestelmä jota tulee käyttää jos maassa tarvitaan ulkomaista työvoimaa.

  Samalla tässä voi kysyä mikä oli aikaisempien, kokoomustaustaisten, sisäministerien tavoitteena kun "turvapaikanhakijoiden" tulvaa ei aikanaan mitenkään hillitty?

  Olisi myös jännä nähdä miten sisäministerin toiminta muuttuisi jos ministerin paikalla olisi esim. Ville Tavio tai Riikka Purra?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Entä jos pääministeriksi vaihdettaisiin älyllä varustettu Jussi Halla-aho?

   Poista
 4. Nykyisin mamuilla näyttää olevan ohituskaista myös töihin. Paikkakunnan nuoria miehiä ei palkata mutta mamuja tulee bussilasteittain ja heidät "ohjataan" suoraan töihin. Ja kukapa muu heitä ohjaa kuin Barona. Saavat kuulemma vielä valita menevätkö kielikursseille vai töihin. Mielestäni työntekijä joka ei osaa suomea ei englantia, vain jotain äidinkieltään eikä yhteistä kieltä ole työnjohdon kanssa, on työturvallisuusriski. Eivät ymmärrä opastauluista mitään ei niin työturvallisuuskoulutuksesta. Olen tavannut vain yhden työnjohtajan joka sanoi, tänne ei tule yhtään työntekijää joka ei osaa suomea, edellämainituista syistä.

  VastaaPoista
 5. Aika hyvin yhteiskunta on onnistunut pitämään nämä vihreät poliitikot pumpulissa kyllä.

  VastaaPoista
 6. Vastuuton ja arvostelukyvytön "unelmassa" elävä maailmanhalaaja, jonka mielestä ilmeisesti Suomen pitäisi hoitaa koko maailman ongelmat ja ns. pakolaiset.
  Liian nuoria ja kokemattomia ovat nämä nuoret vihervasemmiston tytöt hoitamaan näin vaativia tehtäviä. Viimeinenkin kyky ajatella järkevästi menee, kun pääsee edustamaan Suomea ministerikokouksiin Rinteen punikkihallituksen ajatuksella, että Suomen pitää olla jonkinlainen esikuva muille. Siinä suomalaisen köyhän kansan ongelmat unohtuvat, kun aletaan hoitaa Afrikan asioita.
  Koko Rinteen hallituksen toiminta tapahtuu jollakin fantasiatasolla, jossa eivät reaalimaailman lait päde. Rahaa poltetaan holtittomasti esim. puoluetukeen ja poliittisten avustajien armeijaan. Aivan uskomaton ja tolkuton tyyppi tämä Rinne. Johtunee siitä, että aina on ollut käsi jonkun toisen taskussa.

  VastaaPoista
 7. Kaikista maailman hommista sisäministerin paikka on se, johon ei mennä ajamaan kuin oman kansan etua ja turvallisuutta. Jos haluaa maailmaa parantaa, niin täytyy hakeutua ympäristöministeriöön, kehitysyhteistyöministeriksi ja vastaaviksi. Miksi tällaisen Ohisalon on ylipäätään pitänyt lähteä sisäministeriksi?

  Valtsu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan siksi, koska siellä saadaan tehoimmin tehtyä tuhoa Suomelle ja sehän on vihreitten ykkösagensa ..

   Poista
 8. Vaikutelmaan voisi lisätä myös sisäministeriä alempiarvoisten sisärauhanturvaajien toiminta.
  Ainakin tällaisen kuvan saa, jos kuuntelee Tynkkysen videotreffeiltä otteen:

  https://mvlehti.net/2019/08/26/kansanedustaja-tynkkynen-taas-esitutkinnassa-maahanmuuttokriittisista-mielipiteista-video/

  VastaaPoista
 9. OM 28.8.2019

  "Perussuomalaiset sisäministeri Ohisalolle: Turvapaikkashoppailu ei ole kenenkään oikeus!"
  "Uusi vihreä sisäministeri ei ole alkuunkaan tehtäviensä tasalla"

  https://oikeamedia.com/o1-119313

  Artikkelista poimittua:

  Perussuomalaiset huomauttavat yhteisrintamassa, että turvapaikkashoppailu ei ole kenenkään oikeus.

  Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-ahoa askarrutti Facebookissa heti alkuunsa, ovatko sosialidemokraatit ja keskusta samaa mieltä kuin sisäministeri Ohisalo
  - että turvapaikanhakeminen on oikeus, joka menee kaiken muun edelle.

  "Nuorten arabi-, afgaani- ja somalimiesten oikeus tulla Suomeen ilman papereita ja notkua täällä tyhjän panttina veronmaksajien rahalla on oikeus,
  joka menee kaiken muun - kuten suomalaisten turvallisuuden - edelle?

  Näinhän toki on käytännössä ollut jo pitkään, mutta joko siitä on tullut virallinen doktriini?" Halla-aho pohtii.
  ...
  ...
  "Suomen valtiolla ei ole mitään tärkeämpää tehtävää kuin huolehtia kansalaisten turvallisuudesta ja hyvinvoinnista.
  Köyhyystutkija Ohisalo tietysti mielellään puhuu köyhyydestä ja marginalisoitumisesta, mutta eivät ne sisäministerin tontille kuulu",
  Purra kirjoittaa kovasanaisesti Facebook-julkaisussaan ja varoittaa, että turvapaikkainstituutiota käytetään globaalin muuttoliikkeen ja massasiirtolaisuuden kanavana.

  "Mikäli Suomen sisäministeri ei ymmärrä tätä, vaan puhuu vain perusoikeuksista, jotka ylittävät kaiken muun, olemme todella suurissa vaikeuksissa.

  Oikeus turvapaikan hakemiseen on kirjattu kansainväliseen ja kansalliseen lakiin. Sen sijaan velvollisuutta antaa turvapaikka juuri tietystä maasta,
  kuten Suomesta, ei ole", Purra huomauttaa.
  ...
  ...
  Jussi Halla-aho luettelee napakasti haittamaahanmuuton tuloksia:

  - Kymmenittäin lapsia on raiskattu

  - Maahan on syntynyt taantumuksellisia varjoyhteiskuntia, joissa rehottaa väkivalta ja kunniakulttuuri

  - Ihmisiä tapetaan Allahin nimeen

  - Koulut ja asuinalueet segregoituvat

  - Satoja miljoonia euroja käytetään vuosittain joutilaan maahanmuuttajaväestön ylläpitoon ja "kotouttamiseen"

  - Rakennus- ja ravintola-alalle on synnytetty orjatyömarkkinat

  "Tämä luo vastakkainasettelua ja tuhoaa yhteiskuntaa. Sisäisestä turvallisuudesta vastaavaa ministeriä eivät tällaiset ilmiöt kuitenkaan kiinnosta.
  Hänen aikansa ja energiansa kuluvat taisteluun mörköjä vastaan.

  Mielikuvitusnatsien rautasaappaiden töminä tunkeutunee ministeri Ohisalon uniinkin", Halla-aho päättää.

  VastaaPoista
 10. Iltalehden otsikointi taisi vastata huonosti sitä, mitä Ohisalo tarkalleen ottaen sanoi. Blogistikin näyttäisi laittavan Iltalehden otsikon suoraan Ohisalon suuhun, ilman riittäviä perusteita.

  Tästä vastalauseestani huolimatta olen sitä mieltä, että Suomen olisi tuntuvasti kiristettävä maahanmuuttopolitiikkaa. Koskee sekä työperäistä että varsinkin humanitääristä maahanmuuttoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa Iltalehden otsikko toi uskoakseni aika täydellisesti sen mitä Ohisalo sanoi. Täsmentyminen tapahtuu vieläpä varsin armottomasti siltä pohjalta mitä Ohisalo jättää ääneen sanomatta ja mitä hän muotoilee johdonmukaisesti ongelmat ohittaen.

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!