sunnuntai 20. kesäkuuta 2021

Kiihkofeministinen vasemmistopuolue

Sisäministeri Maria Ohisalon (vihr) tuki Helsingin liikennettä vaikeuttavan Elokapina-ryhmälle sai eilen osakseen raskasta arvostelua hänen johtamansa ministeriön entiseltä maahanmuutto-osaston johtajalta Jorma Vuoriolta. Tämän mukaan "ministeri voi julkisesti irtisanoutua kansalaistottelemattomuudesta ja poliisi kyllä miettii jatkoa sen pohjalta. Jos ministeri kuitenkin julkisesti tukee tätä anarkistista toimintaa niin poliisi tietysti suunnittelee jatkon tämän pohjalta".

Samalla Vuorio totesi elokapinalaisten motiiviksi - ei enempää eikä vähempää kuin - mahdollisimman suuren häiriön aiheuttamisen. Tässä hän viittasi entisen sisäministeri Paula Riskon (kok) näkemykseen. 

Myös linkolalaiseksi tunnustautunut ympäristöministeri Krista Mikkonen (vihr) on ilmaissut tukensa Elokapinalle. Hän on tavannut heidän edustajiaan ja luvannut viedä heidän vaatimuksensa hallitukselle - missä ei sinänsä ole mitään väärää - mutta ottanut samalla vahvasti kantaa niiden puolesta vaatien hallitusta nopeuttamaan ilmastotoimia, vaikka Suomi on jo nyt tehnyt päätöksen muita EU-maita nopeammasta etenemisestä hiilineutraaliuden saavuttamiseksi.

Edellä mainitsemani seikat tukevat vahvasti sitä, mitä konkarikansanedustaja Ben Zyskowicz (kok) sanoi Vihreistä puolueena. Hänen mukaansa "tämän päivän vihreät on kiihkofeministinen puolue, joka on sijoittanut itsensä erittäin vasemmalle". 

Zyskowicz veti myös saman johtopäätöksen, jonka itsekin olen aiemmin tehnyt. Eli etteivät vihreitä äänestäneet talouspoliittisesti oikealla olevat henkilöt "jotka tunsivat ennen viehtymistä vihreisiin" enää tunne puolueeseen kiinnostusta. Ja että juuri tämä oli yhtenä syynä siihen, että puolue kärsi kunnallisvaaleissa rökeletappion.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Pääministeri Marin otti sulan hattuunsa, mutta vihreät nikottelevat 
Yle johti kuulijoitaan harhaan
Onko Elokapina menossa kohti poliittista väkivaltaa?

 

7 kommenttia:

 1. Eiköhän noihin nuoriin suhtaudutakin niinkuin ekspressiivistä -- ilmaisullista -- käyttäytymistä tarvitseviin nuoriin tavataan suhtautua -- eli hyvin yleinen reaktio on kannustaminen, koska aktiivisia nuoria on tapana kannustaa. Yksikään äiti tai isä ei mielellään murskaa lapsensa optimismia, ilmenipä se sitten miten järjettömänä toimintana tahansa.

  Vähän surullista on tietysti se, että tällainen toimintadraivin ilmaiseminen saa sitten ministeritkin myötäilemään asiaa -- ikään kuin ekspressiivisellä käyttäytymisellä todellakin olisi jokin instrumentaalinen oikeutus tai edes selitys. Olisiko ihan liian julmaa sanoa näille, että välineellinen järki ei taida miltään osin puoltaa tällaisten mielenylennys- tai osoitustilaisuuksien järjestämistä.

  Astetta kyynisempi poliitikko on tietysti vain mielissään tällaisesta. Mitä lapsellisempaa touhua, sitä suurempi kuilu koko porukkaa repeää erottamaan meistä normaalijärkisistä. Siellä ne majoittuvat telttoihinsa ja makuupusseihinsa ja levittävät kännyköillä propagandaansa, ja autot kiertävät ympärillä ympyrää. Hyvä tulee, ilmastohätä rulaa.

  Ekspressiivinen tai instrumentaalinen käyttäytyminen, tunnustuksellinen tai päämäärärationaalinen ajattelu. Toisensa pois sulkevia vaihtoehtoja. Nämä kapinalliset naperot elävät vielä symbioottisten riippuvuuksiensa, hoivan ja huomion tarpeen varassa. Mutta eivätpä ne ministeritkään koskaan kasvaneet aikuisiksi.

  VastaaPoista
 2. Aiemmin vihreistä sanottiin, että se on Kokoomuksen puisto-osasto, mutta eipä oikein päde enää (vaikka nykyisin joskus tuntuu, että Kokoomuskin on vasemmistopuolue). Linjan muutoksesta kertoo sekin, että entiset puheenjohtajat Soininvaara, Sauri, Niinistö ja Aalto kritisoivat vihreiden nykymenoa, etenkin talousajattelun puuttumista. Sauri kertoi saaneensa vihreiltä syytöksen oikeistolaisuudesta, kun oli uskaltanut kysyä, miten on tarkoitus hoitaa budjetin tulopuoli.
  Ja kyllähän nykyään hallitsevana on feministifanaatikkojen ilmastopaniikki, ja Ohisalohan on kaiken järjellisen tavoittamattomissa.

  VastaaPoista
 3. Kannattaa lukea tuon häirikköporukan taustoista hieman, niin osaa laittaa nuo tempaukset oikean kontekstiin.

  https://ilmastotiede.wordpress.com/2019/03/28/extinction-rebellion-ilmastotempauksissa-ei-ole-kyse-ilmastosta/

  Eli kyse ei ole ympäristöstä, eikä ilmastosta, vaan samasta globaalista vallankumouksesta, kuin Klaus meille ajaa samariinin kautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota vallankumousta, Uutta maailmanjärjestysta ajaa se planeettamme globaali rikollinen "eliitti", joka mm. pystytti EU-diktatuurin 1950-luvun alun Bilderberg-kokouksissa rosvoparoni Rockefellerin ja vähintäänkin läntistä maailmaa orjuuttavaa velkaponzi-rahajärjestelmää hallitsevan Rotschildin johdolla.

   Bilderberg-kokouksissa on viime vuosikymmeninä käynyt kuuntelemassa ohjeistusta myös joukko suomalaisia maanpetturipoliitikkoja ja muita vaikuttajia kuten jo mananmajoille mennyt Aatos Erkko ja joukko Brysselin Pravdan päätoimittajia.

   Tässä on vuosien 2013 jälkeiseltä ajalta päivittämätön luettelo Bilderberg-kokouksiin osallistuneista suomalaisista:
   "Bilderberg: Suomalaiset osanottajat",
   https://yle.fi/aihe/artikkeli/2013/08/22/bilderberg-suomalaiset-osanottajat

   Myöhemmin siellä on käynyt myös mm. Elina Valtonen,joka sai äskettäisissä kunnallisvaaleissa suuren äänisaaliin Helsingissä ja Brysselin Pravdan nykyinen takapiru Antti Herlin.

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 4. Demokratiaa pitäisi kehittää niin, etteivät mielenterveydellisistä ongelmista kärsivät pääsisi hallitukseen asti. Samalla äänestysikärajaa tulisi nostaa 30-vuoteen, jolloin suuri osa kansalaisista on päässyt teiniahdistuksestaan ja osaa ajatella entistä järkevämmin.

  Äänestyskortti pitäisi suorittaa hyväksytysti. Testissä pitäisi tietää esimerkiksi pääpiirteet valtion tulojen ja menojen muodostumisesta. Silloin äänestäminen ehkä perustuisi vähän enemmän järkeen kuin tunteisiin. Eihän liikenteessäkään sallita fiilispohjaista huristelua, vaan autoilijoille opetetaan, miten liikenne saadaan sujumaan mahdollisimman turvallisesti ja jouhevasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikävä kyllä mahdottomia vaatimuksia, jopa tuo sinänsä virkakyösteille maistuva äänestyskortti. Korttirumban maassa eletään mutta viisas ja typerä mielipide ovat yhtä hyviä, koska tasa-arvo. -jussi n

   Poista
 5. Jos halutaan demokratiaa, on siirryttävä Sveitsin mallin mukaisiin kansanäänestyksiin. Edustuksellinen demokratia on jo nähty eikä se tästä paremmaksi muutu.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!