keskiviikko 1. joulukuuta 2021

Hienoja tavoitteita

Eilinen oli Perussuomalaisten vaihtoehtobudjetin julkaisupäivä. Sen suhteen minut teki tyytyväiseksi yhden ison kissan nostaminen pöydälle.

Perussuomalaiset nimittäin budjetoisi reilun puolen miljardin euron leikkauksen kehitysapuun ja vajaan 300 miljoonan säästön maahanmuuttoon liittyviin menoihin verrattuna hallituksen linjauksiin - eli esitti lähes miljardin euron hyväntekeväisyyspotin uudelleenallokointia. Lisäksi puolue linjasi, että kehitysapua tulisi tulevaisuudessa maksaa vain ja ainoastaan budjetin ylijäämästä, ja että turvapaikanhakijoiden määrä pitäisi laskea nollaan.

Nämä ovat hienoja tavoitteita. Ja poikkeavat oleellisesti siitä, mihin Sanna Marinin (sd) hallitus on sitoutunut.

Hyvä tavoite on myös valtion velkaantumisen vähentäminen. Siltä osin Perussuomalaisten vaihtoehtobudjetti vähentäisi - verrattuna hallituksen budjettiesitykseen - valtion menoja 728 miljoonaa euroa ja tuloja 681 miljoonaa, jolloin velanottotarve pienenisi 47 miljoonaa euroa. Toisin sanoen puolueen esittämä muutos valtion velkaantumiseen olisi lähinnä kosmeettinen suhteessa hallituksen budjettiesityksen lähes 7 000 miljoonan euron alijäämään.  

Oleellista tässä on kuitenkin huomata se, että Perussuomalaisten varjobudjetista käytettäisiin lähes yksi miljardi hallituksen esitystä enemmän suomalaisten hyvinvoinnin ja tulevaisuuden edistämiseen sen sijaan, että veronmaksajien selkänahasta revitty raha vain lahjoitettaisiin muualle. Ja juuri tämän periaatteen toivoisi olevan kaikkien puolueiden johtotähtenä sitten, kun jälleen käydään hallitusneuvotteluita. 

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Onko Annika Saarikko kuuro, ymmärtämätön vai epärehellinen?
SDP ojentelee pitkiä sormiaan kohti nuorten lompakoita
Hallitus: kehitysapu on sisäistä turvallisuutta ja uuden tiedon tuottamista tärkeämpää

19 kommenttia:

 1. Anteeksi nyt vaan, mutta mielestäni pitäisi lopettaa tälläisten käsittämättömien sanojen, esim. "uudelleenallokointia" käyttäminen. Esim. tälle sanalle "allokointi" on monta synonyymiä suomen kielessä. Ne ovat ihan käyttökelpoisia.

  https://www.synonyymit.fi/allokointi

  On se kumma ettei enää suomen kieli riitä ja ole tärkeä. Tässä muutama esimerkki lisää:

  http://yrjoperskeles.blogspot.com/2021/12/wokellusta-suomennettuna.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen Anonyymin kanssa samaa mieltä !

   Poista
  2. Tarkoitatko nimettömän/tuntemattoman kanssa?

   Poista
 2. Tuhka kyllä luulee ettei kovin moni hallitus Suomessa pysty lopettamaan velkaantumista saati maksamaan velkoja pois, oli siinä konservatiiveja, tai liberaaleja saati oikeistolaisia tai vasemmistolaisia.
  Valtioiden velkaantuminen on mnnyt liian pitkälle. Velka pienennetään inflaatiolla ja nyt se on kiihtymässä. Nyt se taitaa tavoitelle 5% ja luultavammin tulee pahenemaan.

  VastaaPoista
 3. Kyllä, kyllä, mutta kun ei suomalaiset halua. Ei tuolla perussuomalaisten 18% kannatuksella saada muutoksia aikaan, hallituksessa tai ei.

  VastaaPoista
 4. Maailman eliitti, 1 % väestöstä, omistaa enemmän rahaa, kuin loput 99%:a. He hallitsevat Vangard- ja BlackRock-yhtiöiden avulla myös mediaa, jonka tuottamalla propagandalla ohjailevat ihmisten toimintaa. Koska heidän tavoitteenaan on maailmanlaajuinen kommunistinen kapitalismi, he eivät tule koskaan sallimaan kansallismielisyyden nousua. Vaaleja manipuloidaan, eivätkä persut saa koskaan riittävää äänimäärää toteuttaakseen varjobudjettiaan.

  Demokratia ei toimi, emmekä me mahda mitään. Kohti kommunismia mennään. Get over it, kuten globalisti Milla sanoi kuin osoittaakseen, että suomen kieli joutaa syrjään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Salaliittoteoriaa" sanovat Pravda-uskovaisten sankat joukot!

   Poista
  2. Manipuloiko eliitti myös kaikkia mielipidetiedusteluja, koska niiden tulokset ovat hyvin samanlaisia kuin vaalituloksetkin?

   Poista
  3. Pressan vaaleissa ennakoitiin, että Laura vie kisan toiselle kierrokselle. Yllättäen vapaamuurari voitti selvällä enemmistöllä. Eduskuntavaaleissa saatiin yllättäen 4000 ylimääräistä hylättyä ääntä verrattuna edellisiin vaaleihin. Vaikea kuvitella, että olisivat olleet vihreille tarkoitettuja.

   Poista
 5. Tässä vähän lisämenoja. Mistähän nykyhallitus nämä rahat ottaa?

  Yle 1.12.2021

  "Luontopaneeli: Suomen metsiä on suojeltava satojatuhansia hehtaareja lisää"

  Luontopaneeli on arvioinut EU:n biodiversiteettistrategian tavoitteiden mukaisen metsiensuojelun lisärahoitustarpeeksi noin 6,8 miljardia euroa.

  Tämä tarkoittaa 760 miljoonaa euroa vuosittain, mikäli suojelu toteutetaan tavoitevuoden 2030 loppuun mennessä. Kustannusarvio ei sisällä hallinnollisia kustannuksia.

  https://yle.fi/uutiset/3-12209582

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on suuruudenhullut tosiasioita ymmärtämättömät lapset johdossa. Olemme esimerkkinä muille ja kokoamme suurempia ja olemme vauras maa ja niin edelleen. Kyllähän nuo sloganit kertovat, että jalat ovat tukevasti ilmassa. Marin ja Ohisalo ovat sitä mieltä, että velkakuripolitiikka on vanhanaikaista, joten velkaa voi ottaa surutta. Mitään menoleikkauksia ei tehdä kannatuksen laskun pelossa. Porvarihallitus pitäisi joskus saada aikaan, mutta Orpo tekopyhän arvopohjansa kanssa tulee olemaan kantona kaskessa.

   Poista
  2. Tuo 6,8 miljardia sisältää vain metsänomistajiin liittyvät kustannukset, eikä siis sisällä esimerkiksi metsäteollisuuden tappioita tai niitä tappioita, jotka kohdistuvat ilmastonmuutoksen torjuntaan siitä syystä, ettei uudistuvilla luonnonvaroilla voida korvata fossiilisia tuotteita tai energiaa.

   Poista
 6. Iltalehden toimittaja piti persujen varjobudjettia megavitsinä. No outoahan se olisi ollutkin, jos olisi kehunut persuja kokoomuslehdessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parempi hyvä vitsi, kuin tragedia, jota nykyhallitus noudattaa.

   Poista
  2. Iltalehden toimittaja ei ie joko ymmärrä lukemaansa tai kuulemaansa. Todennäiköisesti hän ei ymäärrä yhtään mitään eli on ns. ymmärrystä vailla. Minkä hän ansiokkaasti oksennuksessaan tuo esille.

   Poista
 7. luulisi..et jos suomailaiset kuolooo..jah..sairaaanhoidon resursseista on pullaa..et 1,2 miljardii kehari avusta..siirrettäisiin..sihen..sairaanhoitoon..mut kun ei ei ei...oma kansa ensi ajattelu on vahingollista, jah turhhapaikkan hakeminen on kaikkein tärkein..its sick, man..

  VastaaPoista
 8. Naistenlehden testin jälkeen:

  "Tuloksesi: 12 / 12
  Niin sitä pitää!
  ME NAISET | Kaikki tai suurin osa prosenttilaskuista meni oikein. Voit jatkaa alennushaukkana shoppailua huoletta.

  https://www.is.fi/menaiset/vapaalla/art-2000008443125.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. menikö vihtupää hallituksen prosenttilaskut oikein? kun ei erota miljoonaaa miljardista

   Poista
 9. Millä lailla ja MIKSI..vithtupää hallitus on "sitoutunut" lähettämään suomalaisten rahat afrikkaan, mafialle ja mamutukseen?

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!