sunnuntai 26. helmikuuta 2023

Erdogan on Ruotsin suhteen valitettavan oikeassa - mutta terroristeja ymmärretään myös Suomessa

Suomi on NATO-kysymyksessä irtautunut kohtalonyhteydestään Ruotsiin. Syytä onkin, sillä nyt on paljastunut, että - Wikipedian mukaan - alun perin marxilais-leniniläinen ja sittemmin libertaarisosialistis-feministis-sosiaaliekologiseksi muuttunut, sekä Euroopan unionin ja Yhdysvaltain terroristijärjestöksi luokittelema, Kurdien työväenpuolue PKK on saanut Ylen tietojen mukaan tukea naapurimaastamme.

Ruotsin turvallisuuspoliisin edustajan mukaan "he harjoittavat avustavaa toimintaa, joka voi olla yllyttämistä, rekrytoimista tai terrorismin rahoittamista terrorismin tukemiseksi toisessa maassa tai Ruotsissa". Näyttää siis siltä, että Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoganin mainitsema este maansa tuen puuttumisesta Ruotsin NATO-jäsenyydelle on oikea ja perusteltu. 

Toki lienee niin, ettei Ruotsi valtiona ole syyllistynyt terrorismin tukemiseen. Mutta näinhän Erdogan ei ole väittänytkään, vaan on ainoastaan syyttänyt naapurimaatamme "terrorismin kehdoksi". Ruotsin turvallisuuspoliisikaan ei kuitenkaan kerro ketkä tarkalleen ottaen tukevat PKK:ta, mutta mainitsi Ylen lähteenä olleessa ruotsalaisjutussa, että kyse on huomattavista määristä rahaa.

Samassa jutussa mainittiin myös Ruotsin Nato-neuvottelija Oscar Stenströmin korostaneen, että Ruotsin on toimittava selkeämmin PKK:ta vastaan ​​sekä korostaneen tässä erityisesti terrorismin rahoitusongelmaa. Todellisuus on siis hyvin tiedossa myös Ruotsin kantaväestön parissa. 

Sen sijaan Suomessa ei liene kovin hyvää käsitystä asiasta. Sen luonnetta valaisee kuitenkin ruotsalaisuutinen, jonka mukaan viitisen vuotta sitten Ruotsiin saapunut nelikymppinen Turkin kansalainen ammuskeli ravintolan ulkopuolella kiristääkseen sisällä ollutta miestä tukemaan PKK:ta. 

Asia on siten varsin yksinkertainen. Ruotsalainen liberaali maahanmuuttopolitiikka on tuonut mukanaan turkkilaisen ongelman, jonka yhteydessä esiintyy vakavaa rikollisuutta. Ja juuri se estää Turkkia hyväksymästä länsinaapurimme NATO-hakemusta. 

Tilanne on tietenkin ikävä kantaruotsalaisten kannalta, mutta osoittaa, että niin makaa kuin petaa. Ruotsalaiset ovat tyhmyyttään kehittäneet itselleen kurdiongelman, jonka ratkaiseminen tuskin on kovin helppoa. Ja siksi Suomen on syytä 1) hyväksyä NATO-sopimus heti kun sitä meille tarjotaan ja 2) huolehtia siitä, ettei maamme harjoittama maahanmuuttopolitiikka johda samankaltaisiin ongelmiin kuin Ruotsissa on tapahtunut.

* * *

Maahanmuuttajista puheen ollen kiinnitin huomiotani myös Helsingin sanomien juttuun, jossa todettiin, että suurin osa pääkaupunkimme Mellunkylän moskeijan taustayhdyskunnalla on "vahvat siteet Iraniin ja sen islamistiseen hallintoon". Jutun mukaan Iranin nykyhallintoon kriittisesti suhtautuvat suomen-iranilaiset eivät kuitenkaan käytä moskeijaa. 

Lisäksi HS kertoi, että moskeijassa järjestettiin muistotilaisuus terroristeina mainetta niittäneille Qassem Suleimanille ja Abu Mahdi al-Muhandisille, jotka kuolivat Yhdysvaltojen tekemässä ilmaiskussa vuonna 2020. 

Toivottavasti mellunkyläläisestä yhteisöstä ei koidu edellä kuvatun kaltaisia ruotsalaistyyppisiä ongelmia Suomelle. Ne toisentyyppiset ruotsalaisongelmathan meillä jo onkin.

14 kommenttia:

  1. Niin mitenhän rasistisestakansanpuolueesta pääsisi eroon ja kuinka kitkeä suomessa asuvista ruotsalaisista ylimielisyys ja rasismi suomalaisia kohtaan, ruotsissahan tuota ei myönnetä ongelmaksi sen enempää kuin suomessa, proffessori on hieman myöhässä se ongelma on ollut täällä iät ja ajat..

    VastaaPoista
  2. En pidätä hengitystäni sen suhteen, että suomalaiset poliitikot tekisivät mitään oikeasti vaikuttavaa muhamettilaisen haittamaahanmuuton suhteen ja jo maassa olevien perseilyyn.
    Sillä se vaatisi niin kovia toimenpiteitä, että nämä koko mailmaa halaavat moraaliposeeraus poliitikot eivät siihen pysty.

    VastaaPoista
  3. Tässä Professorin linkittämässä HS uutisessa oli pari mietityttävää kohtaa.

    HS tänään

    Helsinkiläinen imaami on nähnyt läheltä, kun nuoret ajautuvat kuilun reunalle – Nyt hän esittää toiveen isille

    https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000009347196.html

    Artikkelista poimittua

    1)
    "Bahmanpour ei kiellä sitä, etteivätkö suomalaisen yhteiskunnan arvot joskus olisi ristiriidassa teologisten arvojen kanssa.
    Tämän hän huomasi jo 10 vuotta sitten aloittaessaan Resalatin imaamina."
    ------------------------

    Minusta asia on toisin päin; keksitty islam uskonto on ristiriidassa suomalaisen yhteiskunnan arvojen ja lakien kanssa.
    Esim. meillä lakien mukaan ei anneta kuolemanrangaistusta homoille kuten tekee niin sanottu sharia-laki.

    Tästä länsimaisten lakien ja islam-uskonnon säänntöjen eroavaisuudesta (sekä heidän sharia-laista) seuraa se ettei islam-uskoiset voi koskaan sopeutua meidän yhteiskuntaamme.
    On siis suomalaisille parempi, että emme ota heitä vastaan koska myöhemmin eroavaisuudet eivät suinkaan johda keskusteluihin vaan väkivaltaan ja uskonsotaan muslimien taholta.
    Näin minä asian näen ottaen huomioon sen väkivallan mitä muslimit maailmalla aiheuttavat.
    Toinen heidän oppejaanhan on se, että vääräuskoiset pitää alistaa tai jos se ei onnistu, vääräuskoiset pitää tappaa.

    Lukuvinkkejä suomalaisille

    https://ibnmatti.blogspot.com/2017/10/fjordman-mika-on-islamin-todellinen.html

    Alkuperäinen kirjoitus: http://gatesofvienna.net/2017/09/what-were-the-true-origins-of-islam/

    https://vapaa-ajattelijat.fi/blog/mika-on-koraanin-asiayhteys/
    -----------------------

    2)
    "Poliisi on jo useamman vuoden ajan kertonut pääkaupunkiseudulla vaikuttavista kymmenestä katujengistä,
    joihin kuuluu runsaat sata nuorta miestä. Heistä valtaosalla on itsellään tai perheessään maahanmuuttajataustaa."

    Jos poliisi on näin sanonut, miksi ylikomisario Taponen toitottaa ettei maassa ole katujengejä?
    Sehän on yhteiskunnan kannalta kestämätöntä jos sisäisen turvallisuuden vastaamisesta vastaava henkilö ei tiedä mikä on todellinen tilanne.
    Alkaa tuntua siltä ettei Taponen ole tilanteen tasalla tai jos on kyvytön tunnustamaan tosiasioita, on yleisen edun mukaista siirtää hänet toisiin tehtäviin.

    VastaaPoista
  4. Pohjoismaiden taannoinen ja Suomessa edelleen harjoitettava vihervasemmistolainen sinisilmäinen maahanmuuttopolitiikka on tullut tiensä päähän. Otamme tänne vihervasemmistolaisen käsittämättömän typerän jeesustelun vuoksi "pakolaisia" hakemaan turvaan, ja eipä aikaakaan kun olemme heidän kanssaan liemessä. Ei puhettakaan, että alettaisiin elää maassa maan tavalla, vaan kaikki primitiiviset tavat ja ongelmat tuodaan meidän riesaksemme, joista yksi on tämä terrorismin tukeminen lähtömaassa. Puhumattakaan siitä, että nämä turvaa hakevat alkavat tuottaa monenlaista turvattomuutta täällä kiitoksena saamastaan paapomisesta. Tiurvapaikkapolitiikkaan on saatava radikaali tiukennus. Menkööt islamilaisiin maihin hakemaan turvaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. HS 23.2.2023

      Tarkoitus oli tehdä haastattelu, mutta vastassa olikin krp: HS näki, kun poliisi talutti nigerialaisen separatistin ulos asunnostaan Lahdessa

      https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009412941.html

      Artikkelista poimittua

      ”Me Biafran ihmiset taistelemme loppuun asti tällä kertaa”, viimeisessä viestissä luki.

      Ekpa ajaa Kaakkois-Nigeriassa sijaitsevan Biafran itsenäisyyttä keinoja kaihtamatta. Hän yllyttää ihmisiä sosiaalisessa mediassa boikotoimaan lauantain presidentinvaaleja.

      Lahtelainen Etelä-Suomen Sanomat -lehti uutisoi torstaina, ettei Ekpa ”peittele sitä, etteikö hän osallistuisi hallituksen väen eliminointiin.
      Hän jopa johtaa toimintaa ja hankkii aseita”.
      ----------------------------------

      Yle 16.2.2023

      Lahtelainen kunnallispoliitikko johtaa aseellista kapinaa Nigeriassa – määrännyt miljoonat ihmiset boikotoimaan vaaleja

      https://yle.fi/a/74-20018145

      Artikkelista poimittua

      Simon Ekpa syntyi Biafrassa vuotta 1985 Nygo Ohaukwun kylässä. Hänen äitinsä kuoli pojan ollessa hyvin pieni ja hän kasvoi sukulaisten huomassa.

      Yleisurheilu oli Ekpan matkalippu Eurooppaan. Vuonna 2005 parikymppinen nuorukainen pinkoi sata metriä 10,3 sekuntiin. Se on lujaa.

      Ekpa edusti Nigeriaa naapurimaa Kamerunissa järjestetyissä kilpailuissa ja pian tuli kutsu lähteä harjoittelemaan Britanniaan.
      Asuessaan Manchesterissa suomalainen valmentaja kiinnitti huomiota Ekpan lahjoihin ja vuonna 2007 sprintteri suuntasi Lahteen urheilemaan.

      – Täällä kaikki vaikutti toimivan, Ekpa muistelee ensivaikutelmiaan Suomesta.

      Pohjolassa Ekpa opetteli ensitöikseen suomen kielen. Saatuaan kansalaisuuden alokas Ekpa astui armeijan harmaisiin Lahden Hennalassa. Löytyi vaimo ja työ. Lapsikin syntyi.

      Ekpan elämä voisi olla oppikirjaesimerkki hyvästä kotoutumisesta uuteen kotimaahan. Samaan aikaan Ekpa ei koskaan lakannut seuraamasta vanhan kotimaansa asioita.
      -----------------

      Onko tämä hyvin kotoutunut Suomeen ja arvostaa sitä, että on saanut Suomen kansalaisuuden?

      Wikipedian mukaan Nigeria on Afrikan runsasväkisin ja maailman seitsemänneksi runsasväkisin valtio.
      Väestöstä arvioidaan olevan 50 % muslimeja, 40 % kristittyjä ja 10 % paikallisten uskontojen kannattajia.
      Hetken päästä tämä kaveri voi saada aikaiseksi sisällissodan ja sitten taas pakolaisaalto kolkuttelee rajalla,
      "me haetaan turvapaikkaa"
      "meillä on oikeus turvapaikkaan"
      "meitä täytyy elättää ja antaa asunto ja kaikki tarpeellinen kun me ollaan turvapaikanhakijoita"
      jne, jne

      Mitä vastaa ulkoministeri Haavisto ja sisäministeri Ohisalo?
      "Olette lämpimästi tervetulleita, veronmaksaja maksaa."

      Täytyy myös kysyä, että eikö kokoomus mitenkään tarkasta taustoja vaan hyväksyy kenet tahansa puolueen jäseneksi ja edustajaksi?

      Poista
  5. Kaikessa seuraamme Ruotsia. Siellä Pisa-tulosten alamäkeen suhtauduttiin niin, että vieraskielisten osuus jätettiin kokonaan pois, jengiongelma on jo karannut käsistä kuten myös huumeiden leviäminen yhä nuorempiin ikäluokkiin. Kaikkiin näihin liittyy yhteinen nimittäjä. Pään pensaaseen pistäminen Suomessa on anteeksiantamatonta.

    VastaaPoista
  6. Melkein kaikki puolueet kuitenkin vaativat lisää maahanmuuttoa! Eivät tajua mitä siitä seuraa. Muiden maiden kokemuksista ei opita. ...tanan tunarit.

    VastaaPoista
  7. Maahanmuuton vastustaminen ei ole järkevää, ainoastaan HAITTAMAAHANMUUTON. Kauempaa kaukoidässä olisi varmaan saatavissa yhteiskuntaan paremmin sopeutuvia maahanmuuttajia esim. hoitoalalle. Eduksi olisi vielä sellaiset, joita vainotaan siellä kristinuskon vuoksi. Oleellinen asia olisi, että laittomasti, JONON OHI tulleet palautettaisiin tehokkaasti lähtömaihin tai pidettäisiin olosuhteissa, että lähtevät vapaaehtoisesti maasta. Tämä olisi myös oikeudenmukaista turvapaikkaa kiltisti ”jonottaville”.

    Jamppa vaan

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö kuitenkin olisi helpompi kouluttaa lisää suomalaisia hoitoalalle? On aika erikoista, että puutteellisella kielitaidolla voidaan pätevöityä ammattiin, jossa voi olla ihmishengistä kysymys.

      Poista
    2. Koulutetaan vaan. Oletko sinä innostunut lähtemään opiskelemaan. Opiskelupaikka löytyy kohtuullisen varmasti:

      https://yle.fi/a/3-12252905

      Poista
  8. Joo joo, voi Erdogan olla tuosta osaltaan oikeassakin. Mutta mitä sillä on tekemistä NATOn kansainvälisen roolin ja turvallisuuspolitiikan kanssa? Ei NATOn tehtävä ole toimia Erdoganin tai Turkin ja kurdien keskinäisten erimielisyyksien selvittelijänä ja sovittelijana - vaikka hra yksinvaltias niin tuntuu edellyttävänkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. NATO ratkaisee uusien maiden jäsenyyden vain yksimielisellä päätöksellä. Siksi Ruotsin on jäseneksi päästäkseen saatava Turkin hyväksyntä.

      Poista
  9. Yle tänään

    Ainakin 58 ihmistä kuoli siirtolaisveneen haaksirikossa Italiassa – siirtolaismäärät korkeimmillaan viiteen vuoteen

    https://yle.fi/a/74-20019840

    https://yle.fi/a/74-20008814/64-3-140106

    Artikkelista poimittua

    Välimeren yli saapuu koko ajan enemmän siirtolaisia

    YK:n pakolaisjärjestön UNCHR:n mukaan (siirryt toiseen palveluun) vuonna 2022 Välimeren yli Eurooppaan saapui 159 410 ihmistä. Luku on korkein sitten vuoden 2017.
    ...
    ...
    Pääministeri Meloni: Tulemme estämään veneiden matkaanlähdön

    Italian pääministeri, laitaoikeiston Italian Veljet -puoluetta edustava Giorgia Meloni esitti surunvalittelunsa onnettomuuden johdosta.

    Samalla hän syytti ihmissalakuljettajia rikollisesta toiminnasta.

    – On rikollista päästää myrskysäässä vesille 20 metriä pitkä vene, jossa on 200 matkustajaa, hän sanoi Italian pääministerinkanslian tiedotteessa.
    ---
    ---
    Lehden mukaan uhrit olivat Iranin, Pakistanin ja Afganistanin kansalaisia.

    ---------------------------

    Porukkaa tulee jatkuvalla syötöllä ja ainoa asia mitä voivotellaan on, että tapahtuu onnettomuus ja sitten tulijat "täytyy" pelastaa Eurooppaan.
    Jos halua olisi, heidät voisi palauttaa lähtösatamaan. Tässä pikku hiljaa solutetaan porukkaa yhä enenevässä määrässä.
    Venäjän tulon estämiseen tarvitaan Natoa. Miksi näiden annetaan tulla ilman mitään kontrollia?

    Ja onko yhtäkään esimerkkiä, että muslimimaista tulleista olisi jotain hyötyä millekkään eurooppalaiselle yhteisölle?
    Mitä me saamme tästä - kuluja, menoja, rikollisuutta ja kun heitä on tarpeeksi - ennustan, että alkaa muslimien aloittama uskonsota vääräuskoisia vastaan.
    Ruotsihan on taas alkanut laittamaan armeijaansa kuosiin, tuskin pelkän Venäjän vuoksi?
    Onneksi Ruotsissa sentään syksyllä äänestäjät käänsivät kelkkansa ja maansa suuntaa, eikä yhtään liian aikaisin.

    Jos Erdogan pystyy tällä tavoin pompottamaan eurooppalaisia, mitä sitten kun täällä on miljoonia islamin-uskoisia ja joku korkea-arvoinen imaami antaa mahtikäskyn ryhtyä vaikka jihadiin?

    VastaaPoista
  10. Yle 27.2.2023

    Guardian: Kreikka lisää rajavalvontaa – haluaa pitää Turkin maanjäristysten pakolaiset poissa

    https://yle.fi/a/74-20008814/64-3-140241

    Artikkelista poimittua:

    Kreikka lisää valvontaa Turkin vastaisilla maa- ja aluevesirajoillaan, kertoo Guardian. Syynä ovat Turkkia aiemmin tässä kuussa koetelleet maanjäristykset.

    Lehden mukaan Kreikka on lähettänyt satoja uusia rajavartijoita sulkemaan reitin maahan mahdollisesti suuntaavilta ihmisiltä, jotka ovat menettäneet kotinsa luonnonkatastrofissa.

    Kreikan maahanmuuttoministeri Notis Mitarachin sanoi Guardianille, ettei miljoonien ihmisten muuttoliike ole ratkaisu tilanteeseen.

    Hän toivoi, että hätäapua lähetettäisiin Turkkiin ja Syyriaan ennen kuin ihmiset lähtevät liikkeelle.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!